PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Pieni, suuri takiaispuolue

  • Sampo Terho Ilta-Sanomien eurovaaliväittelyssä Sanomatalossa vuonna 2014. (Wikipedia)
    Sampo Terho Ilta-Sanomien eurovaaliväittelyssä Sanomatalossa vuonna 2014. (Wikipedia)

Europarlamentaarikko Sampo Terho (ps) ilmoitti tänään työmiehen tuumaustunnilla, että palaakin heti kauden alkutöikseen takaisin eduskuntavaaliehdokkaaksi eli joku muu ottaa mepin pestin hänen sijaansa. Itsekin toki hän on perinyt aikoinaan ensimmäisen meppipaikkansa Timo Soinilta, joka palasi Brysselistä eduskuntavaaliehdokkaaksi ääniä varmistelemaan. Päätöstään Terho perustelee halullaan tehdä poliittista uraa kotimaassa.

Tämän hän olisi tietysti voinut kertoa jo eurovaalikampanjan aikaan äänestäjille, joiden ilmeisesti on tarkoitus saada sitä mitä tilaa.

Taustalla lienee jonkinlainen huoli eduskuntavaalimenestyksestä, ja jommankumman ääniharavan on palattava keräämään nuivaliston haahuilevia äänestäjiä, joista osan jo rynni Tom Packalén kaappaamaan ottamalla keskeisen roolin ”yhteiskuntarauhan rikkoutumisen” merkeissä, mutta ilmeinen tarve jollekin ”köyhän miehen halla-aholle”on. Jussi Halla-aho tuskin itse voi kasvojaan menettämättä palata eduskuntavaaliehdokkaaksi, mutta hänen äänestäjistään tulee kova kamppailu, sillä ilman heitä Soinin hallitushaaveet jäävät laimeiksi.

Samassa tilaisuudessa Slunga-Poutsalo puhui tulevien vaalien olevan ”blokkivaalit” mikä omalta osaltaan jatkaa perussuomalaisten voimakasta identifioitumista ruotsidemokraatteihin ja heidän tilanteeseensa, vaikkei sitä saakaan ääneen sanoa. Etenkin perussuomalaisten nuoressa polvessa on ruotsidemokraattien ihailua, samaistumista ja käsityksiä, että Ruotsin maahanmuuttotilannetta voisi jotenkin rinnastaa Suomen tilanteeseen.

Tilaisuutta kruunasi Timo Soini jutustelemalla omasta hallitukseen ”murtautumisesta” sekä takiaispuolueista ja miten niistä pääsee eroon. Toimittajat kyselivät definiointia takiaispuolueelle, johon Soini naureskeli, että kyllähän ne itse tietävät mitä ovat.

Minullakin on ehdotus takiaspuolueen määrittelemiseksi: Sellainen pieni puolue, joka on kasvanut hetkessä suureksi, ja jota pidetään suurena epätoivoisesti kierrättämällä samoja herroja edestakaisin Suomen ja Brysselin väliä takertuakseen tiukasti hallituspaikkaunelmaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin, jos ehdokas ei tiedä mitä oikeastaan haluaa tehdä, niin miksi äänestää tietämätöntä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässä sitten lisäsyytä tuohon äänien kalastamisen pakkoon.
http://yle.fi/uutiset/keskustan_kannatus_pilvissa/...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kiitos linkistä. Näyttää siltä, etteivät kaikki äänestäjät pitäneet avioliittolakiin liittyvästä performanssista. Onhan toki taloustutkimuksen kyselyn mukaan PS-äänestäjistöstä lähes puolet uuden avioliittolain kannalla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Keskustan kannatus on epärealistisen korkealla näissä gallupeissa. Pilviin on vaikea ripustautua, kun painovoima alkaa vetää.

Toki mutkat suoriksi pannen voi todeta, että keskustan vaalitappio viime kerralla oli jytkyn peilikuva ja sama toistunee nyt toisinpäin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Jytkyn peilikuva" :) Hauska ilmaus, sillä aloin heti miettiä, miltä jytky näyttää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tämä rupeaa näyttämään siltä että Keskusta saa perustaa mieleisensä hallituspohjan. kolmen puolueen varaan rakennettuna tämä alkaa näyttää Perussuomalaisittain aika heikolta. Hallitusneuvotteluissa puolue tulee olemaan heikoilla. Yli 60 %:n enemmistöä ei välttämättä tarvita, pahimmillaan se muodostuu jo rasitteeksi.Yli 55 % saadaan vaikkapa SDP:n ja Vasemmmistoliiton kanssa. Punamulta tai porvarihallitus syntyy ilman Perussuomalaisia.
Kyllä Perhon äänet tulevat tarpeeseen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Jospa käydään ne vaalit ensin, ettei täällä jo aleta PS:lle kansanedustajapaikkoja varmistelemaan?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei täällä varmistella mitään muuta kuin sitä, mitä on tilattu.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

No, olen luonnollisesti ilahtunut siitä, että olet jo jakanut paikan Terholle eduskunnassa. Ajattelin vain, että ensin voisi käydä ne vaalit kuitenkin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #15

Meinaatko ettei hänen suosionsa riitä uuteen kansanedustajapaikkaan vai onko tarkoitus vain käväistä imaisemassa ääniä välillä puolueelle ja jatkaa Brysselissä, joka ei ole hänen intohimonsa?

Van Freddy

EU vaalien äänikuningas Stubb ei mennyt lainkaan EU parlamenttiin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Petoksentekijöiden joukko kasvaa jatkuvasti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pelkistetysti poliitikkojen oma etu kulkee pikajunassa aina kansan edun edellä. Vai löydättekö yhtään poikkeusta nykyisistä valtapoliitikoista?

Kupin- ja takinkääntäjiä riittää aina kun vastuuta kysytään. Osa pakenee vastuitaan tai huonoa menneisyyttään EU:nkin leipiin vuosiksi odottelemaan , että menneet virheet unohtuisivat, kun mukamas ns.kansan muisti on niin lyhyt. Vai liekö niin? Sitten palataan taas kotikentälle mittelemään kansanedustapaikoista kuin mitään pahaa ei oli koskaan tullut tehdyksikään.

Mutta on myös pitkämuistisia muistelijoita ja julkinen sana eli media, joka ikävä kyllä kaivaa ainakin ennen vaaleja tunkiot esille ja levälleen. Sellainen säälimätön illusioiden pilaaja ja masentava mörkö tuo valtion neljäs mahti on. Etenkin lööpeillä rikastuva likasankojournalismi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Sinnehän hänen olisi nimenomaan pitänyt mennä, europarlamenttiin. En hyväksy sitä enkä tätä, toisin kuin teidän mielestänne tämä on ihan ok jos Stubbikin. Jonkinlainen asian tärkeysero toki löytyy, jos miettii onko jonkun täytettävä pääministerin pesti vai halutaanko vain kikkailla äänestäjillä.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Minä äänestän vaikka itse pirua, kunhan lupaa rajoittaa maahanmuuttoa ja vastustaa pakkoruotsia. Tähän hommaan on Sampo Terho mies paikallaan, kun ei Halla-aho ole ehdolla. Valtion taloudelle, työttömyydelle sun muille pikkujutuille ei sisäpoliittisin keinoin ole ilmeisesti mitään tehtävissä, joten parempi keskittyä sellaisiin asioihin, jotka ovat lähimpänä arkea.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Meillä on hyvin niukka maahanmuutto ja perheenyhdistämistoimenpiteet ovat lähes nolla tällä hetkellä. Ruotsin kielen opiskelu ei liene kovin suuri kysymys. Toivottavasti perustat äänestyspäätöksesi myös muille asioille.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Arjen kokemukset maahanmuuton määrästä ovat kaiken aikaa olleet jotain aivan muuta kuin mitä tilastot väittävät. En nimittäin tahtoisi kuulla kurdia, arabiaa tai somalia joka kadunkulmassa, niin kuin nykyään tapahtuu. Ruotsikin on eksoottista kuultavaa nykyään, ja asun sentään Stadissa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

"Arjen kokemukset maahanmuuton määrästä ovat kaiken aikaa olleet jotain aivan muuta kuin mitä tilastot väittävät."

Ja mitähän tuolla haluat sanoa? Jokainen maahanmuuttaja on tilastoitu kansallisuutta ja nimeä myöten ja niitä on joka vuosi tasan tarkkaan se määrä, joka ilmoitetaan. Ruotsiin muuttanut määrä on noin kymmenkertainen Suomeen verrattuna.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #19

Sitä tietysti, että maahanmuuttoon liittyvät ongelmat ovat laadullisia ongelmia. Näin ollen pienenkin maahanmuuttajamäärän aiheuttamat negatiiviset lieveilmiöt korostuvat kohtuuttomasti. Lisätietoa löytää lukemalla; koko maahanmuuttokeskustelun oppimäärää en ala tähän toistamaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #24

Maahanmuuttokeskustelun oppimäärä- loistava ilmaus. Siihen kuuluvat vakioargumentit ja vakiovalheet.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #54

Täsmälleen, ja siitä poteroasemasta ei olla mihinkään edetty.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #19

"Ja mitähän tuolla haluat sanoa? Jokainen maahanmuuttaja on tilastoitu kansallisuutta ja nimeä myöten ja niitä on joka vuosi tasan tarkkaan se määrä, joka ilmoitetaan."

Jos näin olisi, niin miksi Helsinkiin sitten tarvitaan salainen lääkäriasema laittomia ja paperittomia maahanmuuttajia varten?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #18

Se on tietysti hyvin ongelmallista, jos toisten ihmisten puhe ärsyttää tai merkitsee itselle jotain. Minä en ihan pysty samaistumaan vaivaasi. Minua ärsyttää enemmän, jos ihmiset puhuvat ilkeitä, huutavat tai kiroilevat, kuin se mitä kieltä kuuluu.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #22

"Minua ärsyttää enemmän, jos ihmiset puhuvat ilkeitä, huutavat tai kiroilevat, kuin se mitä kieltä kuuluu."
-- Kannatat varmaan pakkoarabiaa tai pakkosomalia, että pystyisit ymmärtämään milloin sinusta puhutaan ilkeitä? ;-)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #22

Puolet ajasta en henkilökohtaisesti haluaisi katsella minkäänväristä pärstää tai kuunnella mitään puhetta. Koko ajan sen sijaan sieppaa valehtelu, vääristely ja teeskentely, mistä kaikki maailman ongelmat pohjimmiltaan johtuvat. Siirretään aggression kohdetta. Siirretään hyväksynnän kohdetta. Siirretään hoivaamisen kohdetta. Siirretään rankaisun kohdetta.

Hyvistä tai huonoista syistä, yhtä raskaita valheita. Sinä päivänä kun se loppuu, ihmiskunnalla on jotain toivoa.

Ilkka Huotari

"Meillä on hyvin niukka maahanmuutto"

En ole ennen näitä linkkejä laittanut, joten nyt korjaan asian:

Tutkimuksia muuttoliikkeistä:
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1382760528688
http://www.hs.fi/kotimaa/a1383029650221

Vuodelta 2013, ei ihan tuoreimpia, joten monille varmaan tuttuja.

Tuo "niukka" tuo itselleni erilaisia mielikuvia.

Jonas Hellgren

Niin, ihmisoikeudethan eivät koskaan ole Petran mielestä ollut suuri kysymys.

Jaakko Häkkinen

Erikoinen tarve Petralla sanella ihmisille, mitä he saavat pitää tärkeänä ja mitä eivät... :-) Poliitikkoainesta? RKP kutsuu!

Esa Niemi

Petra Nyqvist:
"Meillä on hyvin niukka maahanmuutto ja perheenyhdistämistoimenpiteet ovat lähes nolla tällä hetkellä. Ruotsin kielen opiskelu ei liene kovin suuri kysymys. Toivottavasti perustat äänestyspäätöksesi myös muille asioille."

Maahanmuuton määrät ovat poliittisen päätöksen takana eikä nykyinen ole tae tulevasta. CEAS tai mikä tahansa muu päätös voi nostaa määriä nopeastikin.

Ei se määrä, vaan laatu sekä vastaanottokyky. Suomessa ei ole vastaanottokykyä edes sen vertaa, että maahanmuuttoennusteiden mukaisesti ehdittäisiin rakentaa asuntoja tai palveluinfraa. Se vaatii rahaa, jota ns. sossuperäisellä maahanmuutolla ei ole.

Suomessa ennustetaan olevan 1,3 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2050 mennessä samalla kun nykyinen maahanmuutto on ns. sossuperäistä. Tuon ennusteen suhteen maahanmuuton laadullisia kriteerejä on tarkistettava tai taloutemme ei sellaista kestä.

Demokraattiselle yhteiskunnalle on ominaista, että ihmiset voivat vapaasti perustaa äänestyspäätöksensä itselle tai yhteiskunnalle tärkeisiin seikkoihin. Tapana on kunnioittaa ihmisten äänestyspäätöksiä ja sinun tehtävä voi olla moittimisen sijaan se, että osoitat vastaanottokyvyn ylittävän maahanmuuttopolitiikan hallittua järkevämmäksi vaihtoehdoksi. Voit myös osoittaa pakkoruotsin olevan vapaaehtoista ruotsia järkevämpää. Moni RKP:n äänestäjä taas äänestää sen perusteella RKP:tä, että pakkoruotsi säilyy.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Soinilla on ollut vain yksi tilaisuus neuvotella hallituspaikkaa, silloin oli liikaa kynnyskysymyksiä. Nyt ilmeisesti kynnyskysymykset ovat kadonneet jonnekin, en tiedä minne, mutta kunhan homot eivät mene naimisiin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Yksikään hallitus ei voi enää muuttaa eduskunnan päätöstä.
Perussuomalaiset tarvitsisivat jytkyjen jytkyn, että voisivat yhdessä KD:n kanssa koota enemmistöhallituksen. Muita puolueita ei varmaan tämän teeman ympärille koottuun hallitukseen halua.

Paitsi tietenkin RKP sillä edellytyksellä, ettei hallitus kajoa ruotsinkielen asemaan.

Sakari Ahonen

persut seuraa ,entisen synnyttäjänsä smp,n jälkiä ,ei tullut vennamoista sateentekijää , eikä tule soinistakaan nyt jo kelpaa eu ,nato ja audin takapenkki ,mutta yhtään mieleen jäänyttä poliittista tekoa ei ole vielä kirjattu vajaan 4 v. aikana

Sakari Ahonen

persut seuraa ,entisen synnyttäjänsä smp,n jälkiä ,ei tullut vennamoista sateentekijää , eikä tule soinistakaan nyt jo kelpaa eu ,nato ja audin takapenkki ,mutta yhtään mieleen jäänyttä poliittista tekoa ei ole vielä kirjattu vajaan 4 v. aikana

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Yleensä oppositiossa ollessa suosio kasvaa, erityisen selvästi vaikeina taloudellisina aikoina. Nyt Keskusta on yksin käärimässä korkoineen tämän poliittisen hyödyn kerrassaan huimalla kannatuksen nousulla.

Timo Soini on taas oppositioon jättäydyttyään onnistunut pudottamaan puolueensa suosiota jo 5 % ja trendi jatkuu. Kerrassaan hämmentävä saavutus ja vaalikatastrofin estämiseksi tarvitaan Terho avuksi Brysselistä, kun tosiaan Halla-ahoa ei kehtaa ottaa takaisin tässä vaiheessa.

Mikä on, eikö kansa tiedäkään vai eikö se saakaan sitä mitä tilaa?

Jari Vuorinen

Ei Halla-Ahoa oteta takaisin tai olla ottamatta.

Tammikuusa kuullaan Halla-Ahon oma ilmoitus siittä tuleeko vai ei.

Se on hänestä kiinni.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Sampo on mies paikallaan vastustamassa pakkoruotsia myös eduskunnassa, Petran yritykset linkittää Perussuomalaisia Ruotsidemokraatteihin ovat sangen valheellisia.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

En usko, että ruotsidemokraateilla mitään sen suurempaa linkkiä perussuomalaisiin, mutta perussuomalaisista löytyy kyllä heidän ihailijoitaan. Pikainen vilaisu vaikka someen:

Olli Immonen kirjoitti tunti sitten sivulleen:

"Olen varma, että ruotsidemokraatit tulevat saavuttamaan hyvän tuloksen Ruotsin ensi maaliskuun uusintavaaleissa. Ruotsidemokraattien strategia tehdä uusintavaaleista maahanmuuttovaalit takaa puolueelle loistavan tuloksen. Myös Suomessa pitäisi perussuomalaisten pyrkiä tekemään ensi huhtikuun eduskuntavaaleista maahanmuuttovaalit. Maahanmuutto on asia, joka määrittää sen, tuleeko Suomen kansa tulevaisuudessa olemaan isäntä omassa talossaan vai ei."

Sebastian Tynkkynen omalla sivullaan:

"Kyllä Ruotsin blokit ovat jääräpäisiä yrittäessään eristää Ruotsidemokraatit. Mutta eivät he siinä onnistu. Niin kuin tänään nähtiin. Mielenkiintoista nähdä, joudutaanko Ruotsissa järjestämään uudet eduskuntavaalit vain sen vuoksi, että kiukuttelevat aikuiset vanhoissa puolueissa eivät suostu keskustelemaan vaalivoittajan kanssa. Toteutuessaan vaalit toisivat vielä suuremman jytkyn Ruotsidemokraateille. Lycka till, Gustav Kasselstrand & co!"

Käyttäjän Punakuono kuva
Petteri Olander

Ruotsidekraateilla on yhtäläinen ongelma persujen kanssa.

Kannatusta löytyy molemmilla reilut kymmenen prosenttia, mutta hallitukseen...Juu,ei.
Ei Kokoomus,Kestusta,SDP halua ollimmosia hallitukseensa. Tämähän Soinin ongelma onkin,Nuivat.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Huonosti kantoi homoliittojenkin vastustus hedelmää, ja vielä vähemmän on luvassa ruotsin kielen suhteen...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Homoliittoja kannattaa suurin osa kansasta. Vielä suurempi osa vastustaa pakkoruotsia. Miten pakkoruotsin vastustaminen vähentäisi kannatusta? Esittämäsi logiikan mukaan pakkoruotsin vastustaminen nostaa kannatusta ( ja näin se tekeekin, jos media ei onnistu taas hautaamaan koko asiaa).

Jaakko Häkkinen

Olipa katkeraa vuodatusta Petralta. Syvältä poterosta neiti ammuskelee ilman mitään rakentavuutta. :-(

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Huomattavasti rakentavampaa kuin tyhjä kommentointi minusta tai päämäärätön kirjoittelu "pakkoarabiasta" tai "pakkosomalista" kirjoituksessa, jossa kritisoidaan vaalishoppailua.

Jaakko Häkkinen

"Huomattavasti rakentavampaa kuin tyhjä kommentointi minusta tai päämäärätön kirjoittelu "pakkoarabiasta" tai "pakkosomalista" kirjoituksessa, jossa kritisoidaan vaalishoppailua."
-- Peilasin pedagogisesti sinun käyttäytymistäsi minun blogissani. Toivottavasti tämä avasi silmäsi ja osaat nyt arvioida objektiivisesti myös omaa käytöstäsi? Tervetuloa takaisin asiallisen keskustelun linjoille! :-) Siis jos sinulla joskus olisi jotain asiaa niistä aiheista, joita bloggaukseni käsittelevät...

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Vastustan öyhötystä. Tosiasia on kuitenkin, että nykyisessä historiallisessa maailmanpoliittisessa tilanteessa liiallinen maahanmuutto(en nyt jaksa eritellä) ei vain toimi. Kulttuuriset konfrontaatiot kasvavat, kun ne työt yksinkertaisesti ovat siellä Aasiassa. Se on hyvin selkeästi ollut havaittavissa jo useamman vuoden ympäri Eurooppaa levottomuuksina. En myöskään jaksa tässä yhteydessä toistaa sen enempää paljonko muutaman auttamisella tänne saisi aikaan lähialueilla joihin pakolaiset paremmin myöskin kulttuurinsa puolesta sopeutuisivat.

Suuremmassa kuviossa tulee sitten vastaan ylipäätään ylikansallisten yritysten tapa toimia riistäen köyhillä alueilla joista pakolaisuus kumpuaa. Siihen juureen tarttuisin ensimmäisenä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Mitä piruun tulee, olen päättänyt - ja luvannutkin itselleni - pitää etäisyyttä ja en missään tapauksessa ruveta veljeilemään vihtahousun kanssa. Tästä nyt sitten seuraa se, että pidän etäisyyttä myös Vanhan Erkin kavereihin. Kategorisesti.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Keskustan on itseasiassa helpompi ottaa Perussuomalaiset hallituskumppaniksi, jos kannatus on lähempänä 15:sta, kuin 20:tä prosenttia. Näin persut on riittävän iso kolmen puolueen hallitukseen, mutta kuitenkin niin selkeästi pienempi, että sen vaatimukset hallitusohjelmaan eivät voi olla kovin suuria.

Keskeisiä kysymyksiä ovat parempi maahanmuuttopolitiikka, puolustuskyvyn parantaminen ja liittovaltiokehityksen jarruttaminen. Ei Keskustalla varmasti ole vaikeuksia näitä asioita hyväksyä. Valitettavasti pakkoruotsin poistaminen vaatisi pääministerin paikkaa, mutta ei kaikkea hyvää kerralla.

Loppujen lopuksihan tuo olisi kaikille suomalaisille win-win tilanne.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sampo Terho on kai pitkästynyt hienojen Toryjen seuraan ja kaipaa kotisuomeen. Tiedä vaikka Terho halajaa ministerin salkkua?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hyvin mahdollista. Sampo on taottava kun se on kuuma.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Samanlaisen tempun teki keskustan Riikka Pakarinen (ent. Manner), joka jäi äitiyslomalle pian europarlamentaarikoksi valitsemisen jälkeen. Ei Pakarinenkaan katsonut tarpeelliseksi kertoa äänestäjilleen olevansa raskaana ja aikovansa olla parlamentissa vain muutaman kuukauden.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sampo Terho siis tekee vedon urallaan. Soini suunnittelee vetäytymistä PS-puheenjohtajuudesta.
Kai siinäkin suhteessa on joku pelastusoperaatio käynnissä.
Siitä voi myös tulla hajoitusoperaatio. Osa arvokonservatiivisistä siirtyy KD´hen ja tavikset siirtyvät SD´hen eliittinuivien alta pois. Jäljelle jää koko eliittinuivien kööri.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Kiitos kirjoituksestasi, joka oli hauska mielenilmaus persu-puoluetta ja kaltaistensa ajatusten kannattajia ja varsinkin yksittäisiä poliitikkoja vastaan?

No toki minäkin joka raossa tuon esiin inhoni RKP-puolueen harjoittamaa pakkokielistyspolitiikkaa kohtaan. En nyt kuitenkaan ala Elisabeth Rehniä haukkumaan täällä.

Persu-puolueeseen en ikinä haluaisi kuulua, mutta on pakko myöntää kannattavani osaa tuon ajamista asioista.

Mitkä Petra ovat ne ehdottomat inhokkisi Persujen ajamissa asioissa maahanmuuton rajoittamisen lisäksi?
Minun inhokkini RKP:n haluamassa tilanteessa on kielipakotus.

pekka numminen

Arvoisa Petra Nyqvist,

Timo Soini ei jatka puheenjohtajana ikuisesti.

Tällä hetkellä Perussuomalaisissa on muutamia varteenotettavia Soinin seuraaja/korvaajia, ja jokaisen näistä kannattaa/täytyy pyrkiä esiintymään julkisuudessa mahdollisimman paljon. Helposti saatavaa julkisuutta, missä pääsee osoittamaan kykyjään poliitikkona ja esiintyjänä, ovat tietysti vaalikeskustelut, joihin osallistuminen vaatii (yleensä) jäsenyyttä ko. vaaleissa. Itse pidän Sampo Terhoa luontevimpana jatkajana Soinille, tosin muitakin erityisen hyviä ehdokkaita, kuten vaikkapa Jussi Niinistö, on esillä julkisuudessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset