PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Immosen meriselitys

  • Kuva: Petra Nyqvist
    Kuva: Petra Nyqvist

 

Paljon puhuttaneen kamelin selän katkeamisen jälkeen kansanedustaja Olli Immonen on vihdoin päättänyt avata yöllisiä lyyrisiä säkeitään puolueensa lehdelle. Hän kutsuu sanavalintojaan kansallisromanttisen mahtipontisiksi.

Haastattelussa hän vakuuttelee toimintatapojensa olevan täysin poliittiset ja kohdistuvan ainoastaan monikulttuurisuuden ääri-ilmiöihin. Immonen mainitsee muun muassa toivovansa, ettei naisten tarvitse pelätä aurinkoa ottaessaan, että loukkaisivat päivettyvine ihoineen minkään uskonnon edustajaa, ja että häntä huolettaa, että suvivirsi tai joulujuhlat kiellettäisiin koulusta.

Poliittisia Immosen kaikki toimintatavat eivät kuitenkaan ole, sillä hän usutti ”niskalaukauksia”, ”rotusotaa” ja muita verilöylyjä hurraavat kannattajansa lähettämään ilkipostia Immosen kirjoittelua kritisoineelle tutkija Kimmo Grönlundille. Vaikka esim. meppi Jussi Halla-aholla on samantapaisia metodeja, oli tällä kertaa usutus harkitsemattoman suora.

Kannattajien usuttelut ihmisten kimppuun vallankäyttäjien toimesta on täysin vierasta epädialogia modernille suomalaiselle poliittiselle kulttuurille ja kaukana demokraattisista keinoista, joita Immonen muuten sanojensa mukaan aikoo käyttää.

Väkivaltaa Immonen kertoo vastustavansa. Tämän hän tosin olisi voinut kertoa verenhimoisille kannattajilleen ja ihan kaikille järkyttyneille 25 sekunnissa sen sijaan, että ihastelee, että hänestä on tehty ”Je suis Olli”- kuva ja ilmoittaa itse joutuneensa noitavainon uhriksi ja häipyvänsä - melko sisuttomasti - lomalle eteläisen pallonpuoliskon talveen. Noilla sekunneilla olisi voinut estää kohun kaikumista Kiinaan asti.

Mitään selitystä ei kuitenkaan tule edelleenkään keskuudessamme eläville ”vihollisille” joille hän toivoi tuskallista tappiota.

Immonen hölläsi hieman ruuvipenkkiä puoluetovereittensa suhteen, joista osa on keksinyt Immosen puolesta mitä mielikuvituksellisempia selityksiä ja toiset sanoneet rehellisen suoraan, ettei kiinnosta toisten pyykkiä pestä. Immonen myös otti huomioon, että hänen kirjoittelunsa ja käytöksensä on loukannut hyvin monia. Ylimielisyys puoluejohtaja Timo Soinia kohtaan tuntuu loistavan vaihteeksi poissaolollaan, joten Immonen kenties haluaa säilyttää asemansa. Onnistuuko se lomamatkoilta käsin, on eri asia. Sitä paitsi Immonen teki viime vuonna kirjallisen kysymyksen siitä, miten kansainvälinen liikkuvuus aiheuttaa vaaraa viruksien, bakteerien ja alkueläinten muodossa.

Toivottavasti PS lähettää seuraavalla kerralla rasisminvastaisiin miekkareihin edustajakseen sympaattisen Arja Juvosen, joka on herättänyt monipuolisella ihmistä arvostavalla raikkaudellaan ihastusta yli puoluerajojen. Näin varmasti kaikilla olisi ollut yhtä hyvä fiilis mielenosoituksen jälkeen.

Homma-foorumin perustajan, Matias Turkkilan lähettäminen oli poliittinen valinta, jonka jälkeen voi uhriutua, jos joku buuaa. Pidin buuausta häiritsevänä, mutta kyseessä oli mielenosoitus, joten siltä hänen kohdallaan tuskin olisi voinut välttyä. Turkkilan elekielestä oli nähtävissä, ettei hän ole tottunut kohtaamaan sitä kansaa, joita hänen rakentamansa Homma-imperiumi on vuosia pitänyt pilkkanaan. Hänen sananvapauttaan ja mahdollisuuttaan esittää ajatuksiaan tuki Ali Jahangiri.

 Arja Juvostakin parempi lähettiläs olisi ollut luonnollisesti Immonen itse. Nyt se on liian myöhäistä.

 

P.S. Blogin kuva on Helsingin rautatieasemalta historiallisesta tilasta, entisestä ravintola Elielistä, joka on nykyään hampurilaisravintola. Sen sijaan, että kansanedustaja Immonen on julkisesti pöyristellyt ulkomaalaistaustaisten ihmisten määrää rautatieasemalla, toivoisin hänen kiinnittävän huomion siihen, millaiset asiat oikeasti uhkaavat suomalaista kulttuuria.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (98 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Meriselitys annetaan aina haverin jälkeen, joten kokeneilla merenkävijöillä on suuri mahdollisuus välttyä moisen antamiselta. Kokemattomat puolestaan voivat meriselityksen antamisvelvollisuuden lisäksi aiheuttaa suurta vahinkoa laivanvarustajalleen. Niin se menee perussuomalaisessakin laivassa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Sitä paitsi Immonen teki viime vuonna kirjallisen kysymyksen siitä, miten kansainvälinen liikkuvuus aiheuttaa vaaraa viruksien, bakteerien ja alkueläinten muodossa."

Pitäisiköhän Immonen vaimoineen laittaa palattuaan pariksi viikoksi "monikulttuurisuuskaranteeniin" jotta pahat alkueläimet eivät pääse leviämään puhtoiseen kotomaahamme :)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Turkkila tosiaan vaikutti vähän tönköltä elekieleltään. Puhe oli kuitenkin asiallinen, eikä siinä ollut demagogiasta häivääkään. Ei siinä kyllä olisi voinut ollakaan.

Itsekin huomasin ettei Immonen täsmentänyt keitä ovat hänen vihollisensa. Ketkähän heistä harjoittavat ääri-monikulttuuria?
Itse mietin, että Kari Kulmalakaan ei olisi ollut hullumpi nähdä puhumassa kansalaistorilla. Turkkilan oli ehkä tarkoitus toimia mahdollisimman samanlaisena korvaajana Immoselle?

Vaikuttaa muuten tosiaan siltä kuin Immonen pyrkisi katsomaan Soinin ja puoluejohdon kortit. Puoluekokoukseen on aikaa enää viikko aikaa ja hän toivoo johdon pysyvän yhtenäisenä, mahdollisesti myös suhtautumisessaan tähän kalabaliikkiin.

http://yle.fi/uutiset/suomen_uutiset_kansanedustaj...

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Eiköhän Turkkila heitetty tuleen siksi, ettei ketään persujen aktiivipoliitikkoa haluttu laittaa liian kiusalliseen tilanteeseen. Immosen poissaoloa en ihmettele.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Uskoisin, että Juvonen olisi ollut niitä harvoja, joille tehtävä ei olisi ollut ns. ekskrementtinakki. Häneen luotetaan laajalti.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Eikös olisi kannattanut kuunnella "suurinta saatanaa" ihan livenä, yrittää aprikoida, mitä on agendalla jne? Turkkilan suustahan voisi livahtaa jotakin, mitä voitaisiin käyttää vapaavalinteisesti kaikkien persujen ja heidän lemmikkieläimiäkin leimaamiseen tästä ikuisuuteen. Tilaisuus oli, meni ohi buuausten siivittämänä.
Ali oli nopea reagoija, kuten on nopeasti oppinut suomenkielenkin ja sai buuauksen aisoihin. Jokuhan antoi meriselityksenä mustapukuisten mölisseen tai buuanneen Turkkilan puheelle. Sekin rassukka silmälasipäinen "blogisti" meni haastattelussa (Turkkila ja naisblogisti) ansaan myöntäessään Turkkilan vieressä buuanneen muitten mukana.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Veikko, puhutko mahdollisesti Koko Hubarasta?

Jos puhut, niin hänellä on kenties enemmän syytä buuata Turkkilalle kuin eräillä muilla. Kuten Sini jo sanoi Matias Turkkila on Hommaforumin perustaja ja hänen perustamansa foorumin jäsenet levittävät myös selvän rasistista matskua.

"Ruskeat Tytöt"-blogia seuranneena satun tietämään, että palstalla on pyörinyt eräs sitkeä hompanssi (ruma sana, tiedän), spämmäten mm. rotuopeista ja siitä miten kaikki yhteiskunnat joissa on afrikkalaisia ovat enemmän tai vähemmän epäonnistuneita.

Kokosta on myös avattu ketju Hommaforumille, jossa mm. arvioidaan hänen ihonsa ruskeusastetta ja todetaan, ettei tuo ole riittävän ruskea tullakseen oikeasti syrjityksi.

Hänellä on enemmän syytä olla vihainen Hommaforumilaisilla kuin monilla, eikä hän ole ainoa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Turkkila on kaiken asiattoman postauskulttuurin isä siis ps newspeakilla vihakulturismi-ideologi joten siinä mielessä looginen valinta. Isä kai tulee vastaamaan kasvatuksensa tuloksista

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Taisivat Sinin hengenheimolaiset eilen unelmakiihkoilutapahtumassa osoittaa sitä asiallisuuttaan?

Ali Jahangiri lienee Turkkilan ja Maija Vilkkumaan ohella ollut ainoa ihminen tapahtumassa, jolla niin sanotusti oli munaa - suuri yleisö oli mitä luultavimmin vaipunut jonkinlaiseen houruilutilaan herätyskokousta muistuttaen.

Muutoin Sinin kommentti kertoo lähinnä siitä, että on tainnut asiallisuus-asiattomuus -akseli pyörähtää 60-70 -lukujen tuoksinoissa Sinillä pysyvästi väärinpäin, ja näköharhat ovat siten väistämättömiä. Turkkilaa asiallisempaa kaveria kun on vaikea löytää.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Eipäs nyt ad hominemia. Tapahtuman järjestäjät ovat kertoneet, että paikalla oli pienehkö anarkistiporukka, joka osoitti mieltään kesken Turkkilan puheen. Muu yleisö yritti kuunnella.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #23

Tapahtuman järjestäjät pakkaavat olemaankin se neutraalein taho kommentoimaan tapahtuman ikävähköjä sattumuksia.

Massamasinoinn.. rauhaisan mielenosoituksen tyyntä asiallisuutta aina lavallekutsupuheista alkaen tyyliin Tino Singh Turkkilalle: "Miksi sinä vihaat minua?"

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

Nettitallenteessa näkee että Ali suuntasi torunsa siihen nurkkaan missä oli anarkistilippuja. Jos itse olisin ollut paikalla olisin kääntänyt selkäni puhujalle ja vaiennut.
Ja vielä Heikki Toivoselle. Turkkila itse sanoo että hänellä on syntiutaakka tämän casen suhteen. Turha sinun on minua vastaan kiukutella.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #23

Paitsi se naispuolinen blogisti, joka myönsi uutislähetyksessä buuanneen muitten mukana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #67

Se oli kuitenkin mielenosoitus ja Tirkkilakuitenkin ON äärihenkilö. Tavallaan paljon vaikeampi olisi Turkkilalle ollut jos koko yleisö olisi ollut hipihiljas. Aika outoa nostaa melu huutelusta miekkarissa. Itse olisin kääntänyt selkäni ja ollut hiljaa.
Turkkila on erikoinen henkilö. Toimii vihaa kylvääkseen mutta puhuu kuin kuka tahansa eli katsoo silmiin ja rakentaa yhteyttä. Suurin osa kiihkonuivia tekee juuri päinvastoin. Ovat siltoja rikkovia puheissaan mutta eivät tee muuta.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #69

Sini: "..Turkkila kuitenkin ON äärihenkilö.. ..toimii vihaa kylvääkseen.."

Tässä näkee ehkä selvimmin Sinin ajatusmaailman. Pätee moneen kaltaiseensakin. Riittää vain, että omassa päässään päättää henkilön olevan jotain kuten tässä tapauksessa nyt erikseen jotain hirveänsuuntaista.

Sinin hengenheimolaisten usein korostamaa maahanmuuttajataustaisiin henkilökohtaisesti tutustumista ei turkkiloiden & co. kohdalla tarvitse soveltaa. Kontrasti on huikea, kun ajattelen, miten tiedän Turkkilan ihmisiin suhtautuvan - ihminen ihmisenä, ennakkoluulottomasti ihmiseen suhtautuen.

Eräät niin sanotun suvaitsevaiston edustajat todellakin näyttävät päätyneen agendansa kanssa tietämieni fundamentalistiuskovaisten tavoin kauas jonnekin maasta loittonevalle radalle, josta ei enää paluuta maanpinnalle mitä ilmeisimmin ole.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Jos Immosen retoriikka oli "kansallisromanttisen mahtipontista", niin A.Hitlerin täytyy olla suomalaista alkuperää.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

"Poliittisia Immosen kaikki toimintatavat eivät kuitenkaan ole, sillä hän usutti ”niskalaukauksia”, ”rotusotaa” ja muita verilöylyjä hurraavat kannattajansa lähettämään ilkipostia Immosen kirjoittelua kritisoineelle tutkija Kimmo Grönlundille."

No mutta, onhan sekin poliittista. Sota on politiikan jatkamista toisin keinoin; samoin myös terrorismi on mitä suurimmassa määrin poliittista. Tässä totta kai toimitaan pienemmässä mittakaavassa, mutta tokihan myös häirintäkampanjat ja ihmisten ahdistelu voivat olla luonteeltaan ja motiiveiltaan poliittisia.

_Parlamentaarisia_ ne tietenkään eivät ole, mutta se taas on eri juttu.

Petteri Hiienkoski

Tohdin hieman epäillä Immosen meriselitystä. Ei mene ainakaan minulta läpi. Eiköhän FB-viestin taustalla ollut vähän muutakin kuin vain poliittisten tavoitteiden esittäminen kansallisromanttisella paatoksella. http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Sinänsä olen hyvin iloinen, että Immonen sanoutuu selvästi irti väkivallasta sen kaikissa muodoissa! Taustatiedot, joiden mukaan hän oli juhlimassa Bobrikovin murhaa, antoivat näet erilaisen mielikuvan.
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Immosen meriselitys ei pidäkään vettä.

Viljo Häggman

Perustele jotenkin.
Tuo tarkoitaa että väität Immosen valehtelevan, ja kirjoituksen tarkoitus on jokin muu, ja teksti tarkoittaa jotain muuta kuin mitä siinä lukee. Jos väittää jotakuta valehtelijaksi julkisuudessa, niin pitäisi olla jotain perusteluja. Monikulttuurismivastaisuuttaan ja nykyisen maahanmuuttopolitiikan vastaisuuttaan kai Immonen ei ole koskaan kieltänyt.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Onko Immosta tuomittu kongreettisesta väkivallsta,uhkailusta.Onko hän vaimonsa hakkaaja
joka on mamu

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen
Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Minä veikkaan, että tällaisia vastaavia ulostuloja tullaan näkemään jatkossakin. Ei Immonenkaan niin tyhmä ole, etteikö olisi tiennyt postauksensa aiheuttavan melkoisen mylläkän. Tarkoituksena voi aivan hyvin olla yhteiskuntarauhan jonkinasteinen järkyttäminen provosoitujen levottomuuksien aikaansaamiseksi.
Muuta tietä "voittoon" ei Immosen joukoilla ole kuin sekasorron aikaansaaminen. Jostain näitä vastaavia provoja alkaa tulemaan. Se on minun veikkaukseni.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Totta. Toinen vaihtoehto on, että Immonen munasi ja rampautti koko nuivatiimin toimintaa pitkäksi aikaa eteenpäin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Se on tietenkin eri juttu, että puolueen lehdessä haastelee puoluejohdon suuhun pistämiä sanoja, mutta mitä hän selittää näin hänen Facebook-seinällään kommentoineille:

“Sota syttyy jos Suomen pitää ottaa lisää elätettäviä elukoita”

“… liityn heti perussuomalaisiin kun suomessa ei ole yhtäkään väriviallista. Suomessa tarvisi olla yksi hitleri mielinen ihminen joka saa tuhottua tämän väriviallisten valloittaman kotimaamme olen itse krematorion puolustaja”

“Joko tapat muslimin tai tulet tapetuksi.”

“Paskiaiset pysykööt poissa. Ja jotka niitä puolustaa niin poistettava Suomesta.”

“Race war is coming!!!”

“The war is coming, and we will do what we have to do!”

“Sitten kun niskalaukaukset tulee taas muotiin tiedän mistä aloitetaan. Kaivetaanko jo saunan taa kuoppa valmiiksi vihervassareille?”

Onko Olli Immonen nyt faniensa mielestä pelkuri ja petturi, kun suuri rotusota onkin yhtäkkiä peruttu?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Pääasia ettei tätä enää hyssytellä.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Saattaa kuvitelmissaan nähdä itsensä jo Johtajana, vaikkei korpraali taida ollakkaan. ;)

Viljo Häggman

Miksi Immosen pitäisi selitellä hänen FB-seinälleen kommentoineiden kommentteja. Eivät ne ole hänen kirjoittamiaan, vaan nimimerkkien kommentteja. Kenties jopa Esa Mäkisen taitavaa provokaatiota.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ah, aina niin ihana ja uskottava false flag-teoria. Ei tarvitse muuta kuin vilkaista noiden juttujen kirjoittajien Facebook-sivuja, niin huomaa, että he vain noudattavat pitkäaikaista linjaansa.

Politiikassa ja julkisuudessa nyt vaan on niin, että asiat ovat sitä, miltä ne näyttävät. Poliitikkojen on mm. katsottava, kenen seurassa liikkuvat - kysymyksiä tulee, jos on aihetta. Kompromettoivia esimerkkejä on monia. Selittelyt vaikuttavat heti pyristelyltä.

Immonen, joka asiaan puuttumatta jatkaa Facebook-keskustelua ketjussa, jossa on noita sairaita kommentteja on kyllä laiminlyönyt isännän vastuunsa TAI pitää niitä ihan sopivina komppauksina taistelumanifestilleen.

Harmi, että esim. Ylen toimittaja ei eilen pistänyt Immosta koville näistä fanien kommenteista ja esim. kysynyt, että "mitä nyt aiot sanoa pettyneille, kun 'taistelu' onkin vain vertauskuvallista".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Turkkila yritti tulkita oppilapsensa taisteluhuutoja mutta kas ilmeni ettei Turkkilakaan tiedä mitä monikultuuri-ismi oikeastaan on. Hän selittää sen että se on segregaatiota. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-143805590164...
Nuivien hienot teoriat ovat lumeteorioita. Ne on luotu vain jotta rasismille saataisiin salonkikelpoinen asu ja siksi ne vaan eivät istu mihinkään reaaliseen kontekstiin. Kaiken lisäksi ääniä kalastetaan niiltä jotka kuitenkaan eivät edes ole kiinnostuneita pukemaan rasismia mihinkään peiteasuun.
Tämä onttous joka kumisee aina kun nuiva teologi avaa suunsa luo eräänlaisen halvan salatieteen auran nuivapuheen ympärille. Yhteiskuntateoriaa made in hong kong, halvalla saa, laadulla ei väliä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Niin sanottu 'lukenut amis'-ilmiö.

[tippaakaan ammattikoululaisia halventamatta]

Viljo Häggman

Lukittu. Harvinaisen selkeästi halveksiva kommentti. Siinä näkyy suvakkien bättre folk asenne loistavasti.

Jaakko Häkkinen

Hienoa, Petra! Maltillista ja asiapohjaista kritiikkiä ilman natsittelua. Siihen ei ole moni pystynyt. :)

Olen samaa mieltä siitä, että Immosen suutuspäissään toivoma sähköpostispämmäys on väärin ja lapsellista. Samoin yhdyn siihen, että Immonen olisi voinut jarrutella kannattajiaan - tosin sellainen on vaikeaa kaikille poliitikoille, riippuuhan heidän oma menestyksensä äänestäjistä.

Uhriutuminen sen sijaan on ihan ymmärrettävää hysteerisen ja epäoikeudenmukaisen ajojahdin jälkeen. Useimmat pöyristyjät sortuivat "kaikkihan tietävät" -argumentaatiovirheeseen: mitään todisteita Immosen rasismista tai natsismista ei löytynyt, mutta KAIKKIHAN TIETÄVÄT, koska nuivan persun nyt vain on pakko olla rasisti ja natsi! Ainakin "vastapersujen" ideologian mukaan.

Äärivasemmisto elää natsipelottelusta. Jos natseja ei ole, ne pitää keksiä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Sinä se jaksat uskollisesti hokea, että natsitodisteita ei ole.

Ei varmaan juu:
- osallistuu Vastarintaliikkeen uusnatsien kanssa itsenäisyyspäivän 612-marssille,
- toivoo 'kansallismielistä vallankumousta'
- poseeraa rikoksista tuomittujen Vastarintaliikkeen uusnatsien kanssa yhteiskuvassa
- hehkuttelee saaneensa kokelmiinsa suuresti ihailemansa 30-luvun fasistiaktiivin kirjan
- kirjoittaa mahtipontisen taistelumanifestin, tyyliltään breivikpastissin
- ja antaa sitten faniensa hehkutella niskalaukauksilla ym. fb-sivullaan
- kehottaa poliittista vastustajaansa poistumaan maasta ihan 30-luvun tyyliin

Ja voi kauhistus, moni syyttää häntä natsiksi! Epistä!

Seuraavaksi alat varmaankin saivarrella natsin, fasistin ja 'kansallismielisen äärioikeistolaisuuden' eroista?

Jaakko Häkkinen

Esa hyvä, etkö todella näe mustavalkoisuuttasi ja asenteellisuuttasi?
- Kansallismielisyys ei ole kaikki natsismia.
- Seura ei todista kenenkään ideologiasta - se todistaa vain, että on JOKIN yhteinen nimittäjä. Usein yhteinen "vastustaja" yhdistää.
- Breivik-tyyliä näkee se, jonka linssit ohjaavat niin näkemään. Joku toinen näkee vasemmistolaisen retoriikan matkimista; kolmas näkee taistelupuheiden tradition; neljäs näkee sotaisan kalsarihevin vaikutuksen. Miksi sinun näkemyksesi olisi ainoa oikea?
- Fanejaan voisi jokainen poliitikko jarrutella, mutta harva niin kehtaa tehdä. Poliitikko ei ole vastuussa faniensa kommenteista.

Jos haluat tuomita Immosen oikeudenmukaisesti, sinun on löydettävä hänen SANOMISISTAAN natsismia. Muuten sorrut perusteettomaan tuomitsemiseen.

Niin kauan kuin et pysty todistamaan Immosta natsiksi, sinun pitää suhtautua häneen puolueettomasti ja oikeudenmukaisesti. Muuten annat itsestäsi kuvan vaahtosuisena fanaatikkona - niin kuin moni muukin "vastapersu" viime aikoina.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #51

Jaakko, Timo Andersson blogissaan on avannut keskustelun jonka on pohjustanut natsismi- fasismi- ja falangistimääritelmillä tai -luonnehdoinneilla. Sielläkin on mahdollista keskustella PS puolueen mahdollisista ideologisista ja strategiavalintoihin liittyvistä kytköksistä näihin traditiohin. Timon teksti ei ole mitenkään kärjistävää tai syyttelevää.
Ja kyllä poliitikko aivan selkeästi voi torua fanejaan ja sanoa että että faneilla taitaa olla väärä fanituksen kohde jos noin käyttäytyvät. Jalkapallotähdetkin ojentavat fanejaan. Tietysti poliitikon luulisi jo puheillaan karkoittavan sellaiset kansalaiset jotka vain haluavat leikkiä tulella.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #53

Oho, asiallinen ja neutraali kommentti Siniltä - ihmeiden aika ei ole ohi. :) Kiitos vinkistä! Kaivelen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #57
Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Eipä Immosella muuta mahdollisuutta tässä vaiheessa kun antaa tuollainen meriselitys. Enää ei seistykään täpöllä kaiken kirjoittamansa takana.

Kommentissa #16 on vain pienin pieni osa kaikesta siitä mitä olemme nuivalistolta viime vuosina saaneet lukea. Jotkut sellaisista viesteistä jopa henk.koht osoitettuna.
Mielestäni Immonen nyt vain sattui valikoitumaan, syystä tai toisesta, yhdeksi niistä jotka ovat tuota roskaa suoltaville isäm maallisille ollut heittämässä löylyä kiukaalle.

Koko immoskeskustelun ajan mä olenkin vahvasti mieltänyt että puolustamalla Immosen sinänsä laillista toimintaa nämä puolustajat samalla antavat täyden tukensa noita törkyviestejä suoltavalle kannattajakunnalle.
Tukijoiden määrä yllätti ja yllättää.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Tomi Ketola Immosen fb-kirjoituksesta: "..noita törkyviestejä.."

Perspektiiviharhanhan Ketolaa voisi tuon perusteella jo ajatella vaivaavan.

Saul Schubak kirjoitti hyvin Immosen kirjoitukseen ja syntyneeseen kohuun liittyen: https://www.facebook.com/saul.schubak/posts/101529...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Heikki, lue uudestaan Tomin kommentti. Huomaan ettet ymmärtänyt sen sisältöä oikein.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #30

Totta, aiheellinen huomautus, tuli näköjään liian nopeasti luettua.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Niinpä.

Vaikka en mielenosoituksessa ollutkaan niin käsittäisin ettei sitä oltu suunnattu ketään henkilö Immosta vastaan. Immosella kuten meillä kaikilla on sananvapaus ja vastuu sanomisistamme. Siksipä epäselvällä tai monimerkityksellisellä retoriikalla on vaaransa että joku käsittää sen väärin. Varsinkin jos puhuja sattuu olemaan sellainen jonka voi jonkin sortin johtajaksi mieltää. Poliitikon ja kansanedustajan voi.

Vaan pikemminkin mieltä ilmaistiin tiettyä ilmiötä vastaan jota Olli ja kaltaisensa ovat olleet täällä luomassa ja vahvistamassa.

Toistaiseksi, onneksi, vain verbaalisti.
Monien mielestä sellainen ilmiö ei kuitenkaan kuulu perinteiseen suomalaiseen keskustelukulttuuriin. Mutta nyt, tätä immoskeskustelua seurattuani, uskon yhä vahvemmin että on niitäkin, joiden mielestä se kuuluu.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #34

Voin Ollin jotenkuten tietävänä todeta, että hänellä toiminta jää sanansäilän käytön tasolle. Sikäli ylipäätänsä hiukan hassuakin, että moisen vakuuttelemisen tielle tässä edes lähden, mutta noin vastaustasi kommentoidakseni. Liian rauhallinen, analyyttinen, vastuullinen ja kilttikin kaveri mihinkään rauhattomampaan meininkiin.

Jaakko Häkkinen

"Koko immoskeskustelun ajan mä olenkin vahvasti mieltänyt että puolustamalla Immosen sinänsä laillista toimintaa nämä puolustajat samalla antavat täyden tukensa noita törkyviestejä suoltavalle kannattajakunnalle."
-- Harvinaisen mustavalkoinen tulkinta. Minä olen koko ajan korostanut vain sitä, ettei ImmostaKAAN voi tuomita ilman todisteita. Ei hänestä tee natsia se, että vaahtosuiset fanaatikot väittävät häntä natsiksi. Hänestä tekee natsin vain se, että todistetaan hänen mielipiteensä natsistisiksi.

Niin yksinkertaista sen pitäisi olla, mutta kovin harva näköjään kykenee tarkastelemaan tilannetta puolueettomasti.

On todella kaukaahaettua ja virheellistä väittää, että minä järkeä ja oikeudenmukaisuutta perätessäni antaisin täyden tukeni Immosen kannattajien törkyviesteille.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

En nyt ole toistaiseksi huomannut että Immosta oltaisiin tuomitsemassa natsismista. Kansalliasosialistisen ideologian, tai 'natsismin' kannattaminen kun ei kenestäkään rikollista tee. Vaikka ao henkilö sellaiset aatteet itse kiistäisikin. Voi huoletta ola natsi ja sellaisen oikeutta mielipiteeseensä voivat kanssataistwlijat myös puolustaa. Juridisia seurauksia laki ei tunne joten tuomiotakaan ei tule.

Kyllä nyt ihmisten suuttumus tuli käsittääkseni vähän siitä toiminnasta mitä Ollin puheet ovat käytännön elämässä alkaneet jokaisen somekäyttäjän kohdalla näkyä. Olipa lietsoja minkä ismin kannattaja hyvänsä.
Niinpä yfitykset tulkita Ollin reroriikkaa oikeastaan vain lykkäävät tuota yhä syvemmälle suohon. Asia on juuri sitä miltä se näyttää.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #59

"En nyt ole toistaiseksi huomannut että Immosta oltaisiin tuomitsemassa natsismista."
-- Ei tietenkään, vaan hänet on tuomittu natsi(sti)KSI. Ei sekään ole oikein, jos kukaan ei kerran pysty esittämään perusteluja ja todisteita syytöksen tueksi. Silloin se on perätöntä mustamaalaamista ja kunnianloukkaus.

Syytökset pitää pystyä todistamaan, muu on mielivaltaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #68

Kaiken ajankohtaisen sekoilun lisäksi Immonen:
- kehottaa poliittista vastustajaansa muuttamaan pois maasta, kuten 30-luvun radikaalioikeisto teki.
- ihailee esikuvaksi julistamisen tasolle saakka 30-luvun fasistista aktiivia, IKLn kansanedustajanakin toiminutta Paavo Susitaivalta.

Mitä vielä tarvitaan? Olli Immonen esittelemässä naistenlehdessä Hitler-kotialttariaan koppalakki päässä? Häkkiselle ja muille immosfaneille ei varmaan riittäisi sekään.

Viljo Häggman

"että puolustamalla Immosen sinänsä laillista toimintaa nämä puolustajat samalla antavat täyden tukensa noita törkyviestejä suoltavalle kannattajakunnalle."

Samalla logiikalla:
että puolustamalla somalien sinänsä täysin laillista asumista Suomessa, nämä puolustajat antavat täyden tukensa suomalaistyttöjä raiskaaville somalipojille.

Miettisit mitä kirjoitat.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hieno analyysi tapaus Immosesta. Immonen ei tosiaankaan pysty puolustamaan toimintaansa puolueettoman median edessä ja nyt annettu haastattelu omalle probagandamedialle on huvittava. Perunakellareissa on ajoittain ruuhkaa, kun Soinin lisäksi sinne ahtautuvat yhtä aikaa halla-ahot, hakkaraiset immoset. Jamekselta sentään on pääsy kielletty.

P.S. Huomiosi todellisen kulttuurimuutoksen uhan etenemisestä Helsingin Rautatieasema-esimerkillä on tärkeä. Vakioporukalla olemme vuosia kokoontuneet Ravintola Elielissä, ennen retkiämme Suomen kaupunkeihin. Mutta nyt tapaamme aseman aulassa. Kuka haluaa kokoontua hampurilaisravintolassa?

Mauri Skön

Petra Nyqvist, hyväksytkö naisten ja lasten hyväksikäytön uskonnon varjolla?
https://jamesgonzo.wordpress.com/2013/09/09/islam-...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Asiaton ja irrallinen kysymys. Mauri Skön, pyydän ettet linkitä blogiini mitään anonyymien vihanlietsojien roskablogeja.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mauri käy vain sitä asiallista ja rakentavaa keskustelua maahanmuutosta jota niin usein kuulee kaivattavan.

Mauri Skön

No, ilman linkkiä sitten toistan kysymykseni? Hyväksytkö lasten ja naisten hyväksikäytön uskonnon varjolla? Toisin sanoen, kannatatko Suomen irtaantumisesta YKn ihmisoikeusjulistuksesta muslimeja loukkaavana ja liittyvän Kairon julistukseen?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #37

En ymmärrä, mitä ihmettä tällä on tekemistä blogin aiheen kanssa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #37

Meillä lasten hyväksikäyttö on rikoslaissa kielletty ja niin jatkossakin. Jostain syystä kuitenkin lestadiolaisilla on sellaista katseltu vähän sormien välistä, vaikka se YK:n ihmisoikeusjulistus koskee myös Suomea ja suomalaisia. En sitten tiedä miten lestadiolaiset tai muualla vaikka katoliset papit liittyvät Kairon julistukseen. Ehkäpä sinä tiedät.

Kerro, ja pane parastasi, kuten belgialainen perheenisä. Jos sananlasku sallitaan.

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #40

Tomo Ketola, hyväksytkö lasten hyväksikäytön uskonnon varjolla vedoten siihen, kun lestadiolaisetkin tekevät niin?
http://www.answering-islam.org/suomi/html/lapsimor...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #42

Mauri Skönille ensimmäinen varoitus. Syynä jankuttaminen aiheen ohi ja asiattomien kysymysten esittely.

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #44

Mikä oli se asiaton kysymys? Mikä kysymyksistäni ei sopinut ideologiasi pirtaan?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Ai niin, tuo rappiolla oleva ravintola Eliel.

Facebookissa on Elielin arvokkuuden palauttamista tavoitellen ja sen kunniakkaampia vaiheita muistaen perustettu ryhmä "Palautetaan Eliel oikeaan arvoonsa". Jäseniä on jo yli 2200.

https://www.facebook.com/elieltakaisin?fref=ts

Mauri Skön

Islamin lapsimorsiamet

Profeetta Muhammed oli 52-vuotias ja Aisha 9-vuotias, kun he solmivat avioliiton ja täydellistivät sen seksuaalisesti. Aisha oli Muhammedin toinen vaimo. Muhammed noudatti arabialaista tapaa avioituessaan tytön kanssa, jolla oli juuri ollut ensimmäiset kuukautisensa. Hän ei siis suinkaan ollut ensimmäinen, joka teki niin.

Muhammed ei osoittanut teollaan ainoastaan hyväksyvänsä asian, vaan myös varmisti, että tavan noudattamista jatkettaisiin, asettamalla oman ”sunnansa”, elämäntyylinsä jumaliseksi ihanteeksi, jota muslimien tulisi seurata. Muhammedin teko ja hänen opetuksensa avioliitosta loivat näin islamilaisen perinnäistavan: Tyttölapsia pidetään aikuisina ja näin ollen täysin valmiina avioliittoon ja seksuaalisuhteeseen heidän saatuaan ensimmäiset kuukautisensa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mauri ei petä. Kiitos Mauri.

Vaikeina aikoina kaivataan esimerkkejä. Olet nyt rohkeasti astunut esiin kantaaksesi kortesi sanaiseen kekoosi mallin siitä ilmiöstä jota nyt valokeilassa oleva poliitikko on omalta pieneltä osaltaan ollut ylläpitämässä ja vahvistamassa. Ilmiöön jota niin moni kanssataistelija on näinä päivinä synkkänä kymenä käynyt puolustamaan.

Historiallisista hahmoista en kuitenkaan tällä kertaa käy sen pitempään praattaamaan koska eivät kuulu blogin aiheisiin enkä halua loukata blogistia. Sinänsä historia on kiinnostavaa vaikka itse uskonnot syvällisemmin eivät kiinnostusalueisiini kuulukaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Nyt olisi blogin emännällä sivottavaa. Perustaka, arvon äijät, omat bloginne ja keskustelkaa mieltänne kutkuttavista aiheista siellä. Tässä on aiheena Olli Immosen tänään antama meriselitya

Mauri Skön

Esa Mäkinen, siivottavaa ja sensurointi eivät ole synonyymeja.

Mauri Skön

Esa Mäkinen, kysyn nyt sultakin, hyväksytkö lapsen hyväksikäytön uskonnon varjolla?
Ole mies ja vastaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

No jo sinä olet ihme urokefaali. Tsekkaapa tuolta yltä mikä on tämän blogin aihe. Se ei ole Muhammedin morsian tms. Kuuluu ihan perustapoihin keskusteluissa, niin netissä kuin IRL, että pysytään aiheessa.

Mika Lehtonen

Olisitte nyt edes joku vastannut Maurille kiertelyn sijaan, niin ei olisi tarvinnut tätäkään jankutusta lukea. Kaikki olisivat päässeet helpommalla.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mauri Skön laitettu jäähylle.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Heivaan Petra, etc.
kivaa kesää.

Marko Parkkola

Tässä esimerkki siitä mitä Olli Immonen ja monet muut vastustavat monikulttuurissa. Monikulttuuri tuo mukanaan tällaisia ongelmia.

http://yle.fi/uutiset/shiiamuslimien_yhdyskunta_su...

Kuinka Petra näkisit että Suomessa nämä ongelmat voitaisiin ehkäistä?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Niin että mahdollisimman moni toimii sillanrakentajina ja luo hyvää yhteiskuntatunnelmaa. Sellaista tärkeää sillanrakennustyötä eri ryhmien välillä on ansiokkaasti tehnyt mm. Abdirahim Husu Hussein, mm. käymällä puhumassa yhteisissä tilaisuuksissa.

Marko Parkkola

Melko naivia olettaa, että tällein saataisiin loppumaan vuosisatoja kestäneet väkivaltaisuudet, mutta hyväksytään vastaus.

Kuinka monta sivullista olet valmis uhraamaan Suomessa, kunnes tämä sillanrakennus on valmis?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Uusi Immosia syntyy, nyt Skön näyttää asiattomuuden ja mauttomuuden osaamisen mallia. Joku tarkoitus kaikella aina on, jokaisen elämällä, mutta kun oma ymmärrys ei aina riitä selittämään tapahtumia edes itselle. Kun en ymmärrä, niin ei voi opettaa toistakaan ymmärtämään. Immonen haki julkisuutta, sai sitä, ja elää ainakin jonkin aikaa epämääräisessä kuuluisuudessaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tuli vaan tuosta Matias Turkkilasta mieleen, kerroppa Petra, mitä Turkkilan olisi pitänyt puheessaan sanoa, onko mikään riittävää?

Tästä tulee mieleen Amerikan poliisin touhut tässä näköalattomuudessa, siellähän jos musta mies on lähellä rikospaikkaa, pdätetään vaan, turha selittää, musta mies ja varmaan narkkari, linnaan vaan, tutkitaan jos huvittaa.

Sinulla on hieman samanlainen suhtautuminen, jos Turkkila sanoo etten ole rasisti, en usko persuhan se on, rasisti se on, linnaan vaan.

Näetkö näissä mitään yhteistä?. Mielestäni jokaista ihmistä pitää kohdella yksilönä puutteineen kaikkineen, sinä nyt olet niputtanut ''pahan akselin'' johon kaikki valitsemasi ihmiset kuuluvat.

Pelottavaa toimintaa ja säälittävää, eipä tämä taida olla sitä kiihkotonta keskustelua, jota Presidentti toivoi.

Molemmissa päissä on omat vajakkinsa, on Immosta toisessa päässä ja Koivulaaksoa toisessa päässä, ei koko Suomea voi heidän mukaansa rakentaa.

Niin ja luin juuri, että Suomen Sisu on saanut valtavasti uusia jäsenhakemuksia, tämä suuntaus ei varmaan ollut toivottavaa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Ounastelisin, että Sisun jäsenhakemukset ovat tulleet etupäässä yhdistystä aiemmin liian lällerönä pitäneiltä hardcore-tyypeiltä, jotka nyt ovat innostuneet Immosen ulostuloista ja odottelevat sitä kovaa taistelua.

En tiedä sitten, miten hyvin Sisu jäsenhakemuksensa seuloo vai seulooko ollenkaan, mutta jos tämä arvio osoittautuisi oikeaksi, niin jäsenmäärän kasvu voi johtaa kaikenlaiseen vähemmän miellyttävään yhdistyksen kannalta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Homma-forumin perustaja, ent. Jussi Halla-ahon vaalipäällikkö - kymmenisen vuotta spin doctorina luotsaamassa rasistista mölinää osaksi politiikan valtavirtaa. Varmaan aika sama, mitä hän ikinä olisikin yrittänyt sanoa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Sinulla on hieman samanlainen suhtautuminen, jos Turkkila sanoo etten ole rasisti, en usko persuhan se on, rasisti se on, linnaan vaan."

Olin odottanut vähän tasokkaampaa debattia. Koitas skarpata olkiukkoilun sijaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eihän se olkiukkoilua ollut, näinhän Turkkilan sanomisiin vastattiin. Tuo nyt oli kärjistys tuo lause, mutta aihe on varmasti sama.

EIpä taida montaa olla, jotka hyväksyvät Immosen teesit, mutta eipä tuo Persujen lokaaminen kyllä tätä keskustelua eteenpäin vie.

Mutta jokainen tyyliillään ja omiin tapoihinsa uskoen. Se että koko perussuomalainen puolue yhtäkkiä häviäsi puoluekartalta, ei kyllä tätä aihetta yhtään enempää piiloon veisi, veikkaampa, että radikaalisempia otteita tulisi silloin pinnalle.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #79

Minä en ole persuvastainen, tykkään paljon esim. kehumastani Arja Juvosesta. Olen kriittinen siihen sekoiluun mitä kyseisessä puolueessa tapahtuu ja mitä aikuiset ihmiset antavat sen sisällä tapahtua.

Blogissani - toisin kuin lasiesi läpi luit - kirjoitin että Turkkilan olisi myös voinut hyvin antaa puhua, mutta kun kyseessä on mielenosoitus, ja PS:n edustajaksi valittiin yksissä tuumin henkilö, joka kulkee käsi kädessä niiden asioiden kanssa, jota vastaan oli kokoonnuttu osoittamaan mieltä, niin ei ole mikään ihme, että joku sitten - mielenosoituksessa kun ollaan - osoittaa mieltä.

Turkkilan esiintyminen ei ollut kovin onnistunut. Hän olisi voinut myös suoristaa selkänsä, seistä rauhallisesti ja lopettaa se hermostunut pälyily. Hänellähän oli vieressä Jahangiri tukemassa. Itse asioissa ei ollut mitään vikaa. Mutta kuten sanottua, hänellä ei liene kokemusta seistä tuollaisen yleisön edessä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Niin ja luin juuri, että Suomen Sisu on saanut valtavasti uusia jäsenhakemuksia, tämä suuntaus ei varmaan ollut toivottavaa."

Sana "sisu" on saamassa täysin uuden merkityksen. Ja kansallisromantiikka. Jospa joku oikeasti ymmärtäisi suojella suomalaista kulttuuria, nyt menee ihan läskiksi.

Anna-Leena Nieminen

"...toivoisin hänen kiinnittävän huomion siihen, millaiset asiat oikeasti uhkaavat suomalaista kulttuuria."


Syyt johtavat sylttytehtaalle kun asiaa syvemmin ja tarkemmin miettii...


Eli kyseessä on länsimainen järjestelmä; demokrattinen sosialismi ja velkatalousjärjestelmä eli inflatorinen talouspolitiikka(lainojen korot keinotekoisen matalat). Kuluttamista suositaan säästämisen kustannuksella.

Kieroutunut raha- ja pankkijärjestelmä aiheuttaa myös yritysten suurentumista, koska vain silloin yritystoiminta on kannattavaa. Puhumattakaan demokratian sisään rakennetusta korruptiosta(lobbaus). Inflaation "perässä juokseminen" heikentää tehokkaasti tuotteiden laatua.

Inflaatio on piilovero ja - nyt tullaan asian ytimeen - siksi poliittiset päättäjät suosivat tätä moraalitonta ja mätää järjestelmää kustantamalla valtion menot velalla, koska voivat näin luvata kaikenlaisia etuuksia kansalaisille ja palkata enemmän byrokraatteja ja varsinkin nostaa heidän palkkaansa yksityisen sektorin palkkoja korkeammalle ja toteuttaa omia useimmiten megalomaniaan pohjautuvia visioitaan muiden kustannuksella sekä henkisesti että taloudellisesti.

Siirtävät kustannuksen eli verotuksen tuleville sukupolville. Voivat näin salakavalasti luistaa vastuusta, mutta pönkittää omaa asemaansa.

Ylipäätään demokratian seurauksena on moraalinen relativismi ja yhteiskunnan kehittymättömyyttä.


Sanomattakin on siis selvää, että seurauksena on myös kulttuurin rappeutuminen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Huomenta Petra - se on hemuloija Hirvimäki naapuriblogista päivää "sitoutumaton" sinulla. Tsekkaa linkit myös jos jossain välissä joudat -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1992...

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kyllä Perussuomalaiset kulisseissa keskustelevat, väliin asiallisesti myös televisiossa. Voi olla yhteinen päätös häätää Immonen vähäksi aikaa ulkomaille rauhoittumaan. Fasismia, sadismia ja idiotismia on aina, jokaisessa meissä. Prosentit vain vaihtelevat melko paljon persoonan mukaan. Yritys löytää viisasten kivi vaikkapa Immosen kohdalla, toivoton selitysten suo. Hän kirjoittaa sanoin, joissa voi yhtä sanaa tulkita viideltä eri näkökantilta. Immosen pitäisi kirjoittaa kirja, taikka lyhyemmin kertoa mikä hän on miehiään. Sitten kun on löytänyt itsensä ja suunnan elämässään. Vie se sitten eroon tai ei. Poliitikkona hän on vain aikapommi, joka vie aina mukanaan jotain Suomelle tärkeää.

Käyttäjän amgs kuva

Petra, toimittajat voisivat kysyä Immoselta aikooko hän jatkossakin taistella monokulttuurisuuden puolesta. Mikä on Immoselle se one true Finnish nation, josta hän puhuu?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Toimittajat voisivat kysellä hyvin, hyvin monta asiaa.

Toimittajillakin on kestämistä uhkailun suhteen. http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/tyo-ja-talou...

Immosen tapaiset päättäjät tuovat kaaosta Suomeen.

Mika Lehtonen

Näin offtopic: Miksi kukaan ei vaivautunut kiltisti vastaamaan maurille esim. En kannata kyseisiä asioita, mutta yritä pysyä jatkossa blogin aiheessa? Juuri tuollainen vastaamatta jättäminen ja ylenkatsominen ylläpitää asetelmia.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tomi vastasi jo kohteliaasti typerään kysymykseen, mutta se ei Maurille riittänyt.

Nyt keskustellaan siitä, hyväksytäänkö se, että Immonen lietsoo kaaokseen ja vihaan.

Mika Lehtonen

Pahoitteluni. Mielestäni tyhmiinkin kysymyksiin pitäisi jaksaa kerran vastata asiallisesti. Siis myös blogistin, eikä jonkun muun. Tämä osoittaisi, että ei ylenkatsota toiselle tärkeää asiaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #93

Kysyjä ylenkatsoi minun tärkeää asiaani kysymällä ns. "vieläkö hakkaat vaimoasi"-kysymyksiä ohi aiheen. Minulla ei ole ollut tapana vastailla "vieläkö hakkaat vaimoasi" - kysymyksiin, koska ne eivät ole debattia. Tietenkään en kannata mitään hyväksikäyttöä.

Mikakin voisi olla ylenkatsomatta tätä blogikeskustelua lisäämällä kuvan profiilinsa, kuten säännöissä kehoitetaan.

Sen jälkeen hän voisi ryhtyä keskustelemaan blogin aiheesta, mikä on tarkoitus.

Käyttäjän amgs kuva

Mika, blogistin ei tarvitse vastata, jos ei ehdi tai ei näe sen tärkeäksi. Miten Immosen haastattelun pohdintaan liittyy se, mitä mieltä joku toinen on jostain toisesta asiasta? Kysyjän tarkoitusperä voi vain arvailla.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Hyvä kysymys, mutta näillä lähetyssaarnaajilla ei yleensä ole muuta tarkoitusta kuin toimia kaivonmyrkyttäjänä, eli yrittää pilata blogi tunkemalla sinne esim. äärimmäisiä esimerkkejä siinä toivossa, että keskustelu suistuu raiteiltaan tai blogi muuttuu jankkaajien (joita haju houkuttelee paikalle) kanssa yhteistyössä lukukelvottomaksi. Yhtenä tavoitteena on saada irti myös eitaatteja, joita voi sitten viljellä muualla leimaavasti. Ja jos et ota kantaa tai jos käsket häipyä, niin sitten ne ulisevat Hommassa tai omalla blogillaan, että "eivät suostuneet keskustelemaan, sanavapauden rajoittamista, suvakit/stalinistit/ you name it on just tommosii".

Joskushan sitten viisaampi väistää -menetelmän tai kommentin poiston syy voi olla ihan vaan kommentoijan maineen suojelu.
IRL jokainen tietää mihin voi joutua, jos aloittaa keskustelun vaikkapa epäilyttävien ratikkahörhöjen kanssa.

Ja uskomuksethan eivät tiedolla muutu, se on nähty.
Esimerkki: http://blogit.image.fi/vesanlinja/psykiatri-ben-fu...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ihmettelen edelleen, ettei kukaan ole tarttunut siihen, että Immonen mainitsi ääri-ilmiöiksi mm. pelon suvivirren menettämisestä, vaikka sitä ovat ajaneet lähinnä ateistit Suomesta. Tuloksetta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mikä rangaistus Immoselle olisi mielestäsi sopiva, mnä epäilen että erotetaan eduskuntaryhmästä, tuskin puolueesta kuitenkaan.

Minustä tämä rangaistus on hyvä ja sillonhan koko perussuomalaisten puolue on sitä mieltä, ettei Immosen teksti ollut sopivaa.

Olisiko parempi, että erotetaan puolueesta vai riittääkö tuo rangaistus. Olipa rangaistus mikä hyvänsä, veikkaan ettei se kaikille riitä, joko liian myöhää, liian lepsu ym.

Sen kai ihmiset sitten ymmärtävät, että jos ja kun rangaistus annetaan, se varmasti on sitten koko eduskuntaryhmän yhteinen mielipide, samoin kuin Vasemmistoliitossa viimekaudella.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Luotan siihen, että PS keksii sopivat sanktiot. Omasta mielestäni henkilö, joka lietsoo, usuttelee kannattajiaan kiusaamaan tutkijoita tai muita ihmisiä ja toivottelee ihmisiä lähtemään pois Suomesta, ei sovellut työskentelemään kansanedustajana Suomessa. Mutta päätös ei olekaan minun.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Hirvisaari-tyyppinen ratkaisu olisi minusta sopiva menettely. Loppukauden Immonen voisi sitten Jameksen tapaan ilman ryhmäpaineita keskittyä kaivamaan lausunnoillaan ja toimillaan itselleen sellaisen kuopan, että seuraavissa ek-vaaleissa ei ole mitään vaaraa hänen läpipääsemisestään. Hänet voisi pelastaa vain isompi repeämä persujen ek-ryhmästä ja nuivien sirpalepuolueen perustaminen.

Natsitervehdys-hölmöily Seppo Lehdon kanssa oli luultavasti viimeinen pisara ja sopiva yksittäinen syy 'yhteistyörajoitteisen' Hirvisaaren kohdalla, mutta Immoselta saattaa aiempi muiden kärsivällisyyden koettelu puuttua. Immosen tulevaisuus saattaa kyllä joutua nuivien hommunistien ja peruspersujen väliseksi kauppatavaraksi (jos tilanne luiskahtaa Soinin näpeistä) uhrialttarille.

Aika paljon on myös kiinni siitä, sallivatko, eli jättävätkö Sipilä ja Stubb tämän hullun natsimeiningin hallituskumppaninsa sisäiseksi asiaksi, vai vääntävätkö Timoa nänneistä (anteeksi mokoma kielikuva) niin kauan, että hän suostuu pistämään klopin sivuun.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Muutaman minuutin päästä Matias Turkkila pääseen ääneen Radio Helsingissä. https://www.radiohelsinki.fi/kuuntele

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset