PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Sananvapauden soturit ja asukriittisyys

  • Asukriittinen A-Studiossa.
    Asukriittinen A-Studiossa.

 

Hassuja juttuja ei voi järjellä selittää vaan ne on selitettävä entistäkin hassummilla. Niinpä Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen jyrisi eilisessä Ylen ykkösaamussa että puoluettaan ja Immosta kommentoimaan vaatineet median edustajat laitetaan nyt Suomen parhaimman juristin (mahdollisesti kyseessä on ennenkin Perussuomalaiset rp:n käyttämä liikemies ja – en nyt tässä uskalla mainita mistä muusta tunnettu –- Kari Uoti) syyniin, millaista ei olla moderneissa länsimaissa juuri nähtykään aikoihin. Putkonen vaatii mm. Immosen natsiyhteyksistä todisteita, sillä hän luottaa jo nyt kiven kovaan ihmiseen, joka väittää kompastuneensa vahingossa yhteiskuvaan äärioikeistolaisten kanssa ja ihan vahingossa myös julkaissut kuvia yhteisistä vapaa-ajan harrastuksistaan heidän kanssaan.

Itse he aikovat selvittää Immosen ongelmia vasta eduskuntaryhmän kokouksessa. Tai oikea termihän on nykyään ”harjata”, kun nyt Timo Soini on päässyt jalkapallon sääntöjen sijaan hevostermien makuun.

Tällainen linja sai varmistuneen muotonsa puoluekokouksessa, jossa puoluejohtaja käytti historiallisen pitkän puheen osia median syyllistämiseen, vaikka lomalla ei ollut aikaa ratkaista Immos-ongelmaa lainkaan.  Melko kulmia nostattavia mediaulostuloja oli nähty jo tätä ennen, kun Immonen ilmoitti haluavansa selvittää toimittajien poliittisia taustoja ja kansanedustaja Jani Mäkelä kannusti seuraajiaan lopettamaan Etelä-Saimaan tilaukset.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalokin vakuutteli kymmenkunta kertaa MTV3-haastattelussa, että juttu on ”ihan hassu” vaikkei hän omien sanojensa mukaan ehdi kansanedustajien sosiaalisia medioita seuraamaan. Merkittävin sananpaino oli kuitenkin Jussi Halla-aholla, joka esitti juhlapuheessaan, ettei toimittajilla tai tutkijoilla ei ole roolia tehdä arvioita tai muodostaa mielipiteitä poliittisista tapahtumista vaan heidän tehtävänsä onkin yllättäen vain toistaa ja välittää poliitikkojen sanomiset.

Väite on hullunkurinen, mutta on syytä painottaa, että media toimikin esimerkillisesti yrittäessään selvittää, mitä jätettiin sanomatta, sillä sanomiset jätettiin täysin puolitiehen. Silti se ei sananvapauden sotureille kelpaa. Toki on muistettava, että Halla-aholle ja Immoselle sananvapaus merkinnee pikemminkin pelkojen ja kummallisten teorioiden levittämistä, kuin sitä perinteistä mallia, jossa sanoista otetaan vastuu.

PS on luonut imagonsa vallan vaihtoehdoksi ja Helsingin herrojen kriitikoksi, joten joillain heidän edustajillaan voi olla vaikea ymmärtää, että suurena hallituspuolueena ja nykyisinä Helsingin herroina on pakko reagoida kuohuttaviin tilanteisiin, vastattava yhteiskunnalliseen kritiikkiin ja ulkoministerin on oltava käytettävissä kommentoimaan vaikka istuisi niemennokassa nakkimuki kädessä kesälomallaan. Ulkoministeri kun vastaa koko kansalle eikä enää vain äänestäjilleen. Ja että sen vallanpitäjien tehtävä ei ole jahdata toimittajia, tutkijoita tai yksittäisiä kansalaisia vailla poliittista valtaa, eikä varsinkaan usuttaa helposti manipuloitavissa olevia seuraajia heidän kimppuunsa.

Tuoreeltaan valittu kolmas varapuheenjohtaja, Sebastian Tynkkynen on jatkanut tuota upouutta kansalaisten jahtaamiskulttuuria ja salakuvannut yksinäistä naishenkilöä joka istuu kokopeittävään burkaan tai niqabiin pukeutuneena odottamassa linja-autoa. Tynkkynen tyrmää tänään tämän kuvan saattelemana naisten ”säkittämisen” ja väittää naista tuntematta että nainen on pakotettu käyttämään kyseistä vaatetta. Näin naisena en menisi silmäarviolla väittämään, että ketään on pakotettu Suomessa mihinkään asuun, eikä pidä aliarvioida naisen halua korostaa statustaan tai vakaumustaan asuin.

Tynkkynen kirjoittaa: "Ja onhan se nyt päivänselvä asia, ettei nainen vapaaehtoisesti pukeudu kokopeittävään säkkiin, ellei häntä pienestä tytöstä saakka aleta aivopesemään siihen." Päteeköhän tuo myös mataliin, kolme numeroa liian pieniin farkkuihin joka paljastaa kankut ja alushousut?

Voisinkin kysyä, kuka siinä tapauksessa on pakottanut Tynkkysen esiintymään ajankohtaisohjelmissa ultralyhyissä shortseissa, pukukengissä ja -sukissa muiden sonnustautuessa pukuihin ja slipseihin. Se ei nimittäin voi olla Tynkkysen oma, ilmaisunvapaa valinta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (113 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Asiantuntijan mukaan bussipysäkillä istunut nainen oli pukeutunut abayaan ja niqabiin :

https://fi.wikipedia.org/wiki/Abaya

Jossain Saudi-Arabiassa siveyspoliisi vahtii naisten pukeutumista yleisellä paikalla, Suomessa samaa virkaa hoitavat kolmannet varapuheenjohtajat...

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Voisinkin kysyä, kuka siinä tapauksessa on pakottanut Tynkkysen esiintymään ajankohtaisohjelmissa ultralyhyissä shortseissa, pukukengissä ja tennissukissa muiden sonnustautuessa pukuihin ja slipseihin. ", mielestäni myös tuo hänen jatkuva puhelimen räplääminen kesken lähetyksen oli todella mautonta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei näistä uusista kansallismielisistä tavoista ota oikein selkoa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tuollainen ei ole tapana Suomessa. Pitäisikö vaatia että hänkin käyttäytyy maassa maan tavalla?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #65

Tynkkyselle visuaalinen imagoviestintä on äärimmäisen tärkeää ja hän kerää mielellään kuvastoa joka palvelee jotenkin hänen agendaansa. Asuvalinta ja kännykänräpläys on kenties yritys luoda mielikuvaa nuoresta, huolettomasta ja niin kiireisestä, että täytyy olla tavoitettavissa kesken ajankohtaisohjelman haastattelun.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Minut on pienestä pitäen aivopesty siihen että vartaloa pitää peittää kaulasta alaspäin polviin asti vaatteilla. Olin sitten menossa hindulaiseen hääjuhlaan ja piti laittaa saree päälle - ja asu jättää vatsaseudun paljaaksi. Kyllä siinä muutama hetki meni kamppaillessa mutta rohkeasti mentiin. Ja juhla oli ihana mutta olin helpottunut kun pääsin vaihtamaan takaisin peittävimpiin asukappaleisiin. Ymmärrän siis hyvin jos jotkut mamutaustaiset naiset haluavat pitää kiinni omista vaatetottumuksistaan. Tosi tökeröä että joku nuori miehenkolppi rupeaa sanelemaan mitä vaatteita me naiset saisimme käyttää!

Tynkkynen saa toki pukeutua sortseihin mutta hänen pitäisi myös sitten sallia naisten pukeutua vaikkapa niqabiin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Niin se aivopesu ja oma tahto. Aina voi ajatella niin, että mihin on "aivopesty", niin se on oikein ja pysyvä tilanne. Suomessa on isoäitini ajoista (hän pukeutui mustiin miehensä kuoleman jälkeen lähes 30-vuotta, vapaaehtoisesti)edistytty monien minihamekausien jälkeen täysin vapaaseen pukeutumiseen. Kaikki mikä itselle käy, on oikein.

Islamilaisessa naisten (monissa niistä) pukukoodissa on kuitenkin se ongelma, etteivät naiset edes länsimaissa voi ajatella pukeutumisestaan vapaasti. Perinteestä irtaantuneita on murhattu tai lähetetty kotimaihinsa uudelleen koulutettaviksi. Jos "säkitetty nainen"- ongelma jätetään länsimaissa vain maahanmuuttajien oikeudeksi, se tuottaa suuria oikeudellisia ongelmia. Kuka saa päättää naisen pukeutumisesta: Perhe, yhteisö, kunta, valtio, vai valtiollinen lainsäädäntö?

Suomessakin kannattaisi harkita "huivikieltoa" kouluissa, koska se antaa mahdollisuuden olla hetken samankaltaisena paikallisten kanssa uudessa kotimaassaan.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Niin, minä en koennut että olisin voinut pukeutua "vapaasti" siellä Intiassa hääjuhlassa sen takia että koin että vatsaseudun paljastaminen on vierasta. Pitäisikö nyt säätää laki Intiassa missä pakotetaan kaikki naiset paljastamaan vatsansa kun se on nyt kuitenkin se valtavirta siellä?

Se mitä me ehkä koetaan vapaudeksi voi olla jollekin kauhistus. Jos olet koko ikäsi peittänyt hiuksesi, vatsasi, peppusi jne niin voi olla vaikeaa siirtyä siitä pois.

Se on muuten aika silkkaa patriarkkaa taas että suomalaiset miehet ottavat tehtäväkseen määritellä miten musliminainen (tai kuka tahansa nainen) pukeutuu.

Jos sinä muuttaisit Intiaan niin varmaan samantien pukeutuisit lungiin (lannevaate) että voisit olla vapaa?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #22

Okei. mies ei saa sanoa suomalaisessa patriarkassa mitään minkäänmaalaisen naisen perinnepukeutumisesta, mutta naiset kaikissa maailman maissa saavat.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #22

Mitä Intian lakiin säädetään, se on tietysti intialaisten asia. Jos heidän lakinsa ei sinua miellytä, voit pysyä poissa sieltä.

Mutta toisaalta, sinähän menit sinne ja käyttäydyit maassa maan tavalla ja nyt olet kokemusta rikkaampi. Hyvä juttu! Eikö vastaava voisi toimia toisinpäin? Eivätkö maahanmuuttajat voisi itse rikastaa omaa kulttuuriaan ottamalla vaikutteita täältä? (No voisivat, ja niinhän monet tekevätkin.)

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #86

Osa haluaa pitää kiinni tutusta vaatetuksesta ja ymmärrän heitä hyvin. Itse kestin noin 3 tuntia ja olin ikionnellinen kun sain takaisin normaalit vaatteet. Mutta kokemus oli hieno. Onneksi meilläkin saa pukeutua miten lystää - hunnun kanssa tai ilman!

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #87

Öö, siis... "kestit 3 tuntia" ja olit ikionnellinen, kun sait normaalit vaatteesi takaisin, mutta silti väität, että kokemus oli hieno. Kuulostaa ristiriitaiselta.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #102

Kokemus (hääjuhlat, sareen pukeminwn jne) oli tosiaan upea. Mutta jos ei ole tottunut pitää saree päällä niin onhan se koettelemus. Sen takia ymmärrän hyvin ettei kaikki koe olonsa kotoisaksi esimerkiksi länsimaisissa vaatteissa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mustat sukat kuuluvat kai pukuun eikä tennikseen? Tynkkyseltä vain unohtui se viimeinen silaus pukeutumisesta, housut, vyö tai olkaimet, kauluspaita, solmio tai rusetti, puvun takki ja liina rintataskuun.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist
Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Relatkaa vähän, te pöyristelevät pukukoodarit!

Kyse ei tv:ssä kai ollut mistään siunaustilaisuudesta?

Shortsit on ihan OK näin kesällä juttutuokiossa.

Naamioitumisen taas pitäisi olla aina kiellettyä julkisilla paikoilla: olipa se sitten musliminaisten kasvot peittävä huiviviritelmä, tai takkumielenosoittajien kommandopipot.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Shortsien pituudellakin on sentään väliä, noin lyhyet kuin Tynkkysellä kuuluisivat kotioloihin tai uimarannalle, muualle vähintään n. polvipituus.

http://www.iltasanomat.fi/muoti-kauneus/art-128839...

Jaakko Häkkinen

"Merkittävin sananpaino oli kuitenkin Jussi Halla-aholla, joka esitti juhlapuheessaan, ettei toimittajilla tai tutkijoilla ei ole roolia tehdä arvioita tai muodostaa mielipiteitä poliittisista tapahtumista vaan heidän tehtävänsä onkin yllättäen vain toistaa ja välittää poliitikkojen sanomiset."
-- Eipä löydy moista kohtaa Halla-ahon puheesta... Ettet sekoittaisi tähän kohtaan:

"Demokratian vihollisiin kuuluvat paitsi veistä heiluttavat vastarintaliikkeen miehet ja kiviä heittelevät antifasistit. Mutta myös ne pääkirjoitustoimittajat ja kolumnistit, jotka eivät kunnioita kansalaisten vaaleissa osoittamaa tahtoa, vaan pyrkivät sanelemaan, millaisia mielipiteitä eduskunnassa saa olla edustettuna."

Petra, onko tulkintasi Halla-ahon sanomisista mielestäsi onnistunut?
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199956-luetu...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Petra, onko tulkintasi Halla-ahon sanomisista mielestäsi onnistunut?"

On.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että jyrkimmin uusnatsiliikkeiden kanssa veljeilystä rankaiseva toimittaja on Matias Turkkila.

Jaakko Häkkinen

Minä löydän kyllä pieniä eroja Halla-ahon puheen ja sinun tulkintasi väliltä. :)
- Halla-aho ei sano, että toimittajien pitäisi vain toistaa poliitikkojen sanomisia. Tämä on kokonaan omaa lisäystäsi.
- Halla-aho sanoo, etteivät toimittajat saa sanella, millaisia mielipiteitä eduskunnassa saa olla edustettuna. Tämäkin on vähän eri asia kuin sinun tulkintasi, etteivät toimittajat saisi arvioida poliittisia tapahtumia.

"Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että jyrkimmin uusnatsiliikkeiden kanssa veljeilystä rankaiseva toimittaja on Matias Turkkila."
-- Tällainen lausunto häneltä ainakin löytyy: "Perussuomalaisten tulisi antaa välittömät lähtöpassit kaikille niille, jotka osoittavat tukeaan vastarintaliikkeelle tai ryhtyvät minkäänlaiseen yhteistoimintaan sen kanssa."

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #30

En ole lukenut yhdenkään pääkirjoitustoimittajan sanoneen, että Immosen pitäisi erota tai että Immonen tulisi erottaa eduskunnasta. Halla-ahon mielestä kansanedustajan puheen arvosteleminen itsessään aiheuttaa tilanteen, että toimittajat sanelevat edustajan mielipiteitä.

Halla-aho haluaa, ettei media arvioi edustajan kirjoituksia ja puheita eikä varsinkaan arvostele kirjoittajaa tai puhujaa puheiden tai kirjoitusten perusteella. Näin toimivat median edustajat Halla-aho kokee samanlaiseksi demokratian vihollisiksi kuin puukkoa heiluttavat vastarintaliikkeen miehet.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #57

Joo, minä en puolustele Halla-ahon sanomisten sisältöä - ainoastaan edellytän, että niitä arvioidaan sellaisina kuin ne ovat, eikä tehdä tulkintoja niistä vääristävien linssien läpi.

"Halla-aho haluaa, ettei media arvioi edustajan kirjoituksia ja puheita eikä varsinkaan arvostele kirjoittajaa tai puhujaa puheiden tai kirjoitusten perusteella. Näin toimivat median edustajat Halla-aho kokee samanlaiseksi demokratian vihollisiksi kuin puukkoa heiluttavat vastarintaliikkeen miehet."
-- Tässäkin on nyt tulkintaa mukana. Halla-aho sanoi, ettei media voi sanella, millaista mieltä eduskunnassa saa olla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #96

Halla-ahon olisi pitänyt osoittaa median yrittäneen sanella. Sanelua olisi voinut tulkita olleen, jos Immosen erottamista eduskunnasta olisi yritetty kirjoituksissa ehdottaa.

Immosen tekstiä arvostelleita toimittajia, kolumnisteja ja poliitikkoja toki on ollut paljonkin. Katsooko Halla-aho tämän arvostelun saneluksi, on yksin hänen päässään. Itse koen kyseisen lauseen useamman kerran kuulleena, että Halla-aho tarkoitti juuri noin.

Olen toisen blogin kommentissa asiaa pyrkinyt selventämään Halla-aholta itseltään. Hän ei tätä tulkintaani kommentoinut. Ei siis tyrmännytkään. ;)

Jaakko Häkkinen

"PS on luonut imagonsa vallan vaihtoehdoksi ja Helsingin herrojen kriitikoksi, joten joillain heidän edustajillaan voi olla vaikea ymmärtää, että suurena hallituspuolueena ja nykyisinä Helsingin herroina on pakko reagoida kuohuttaviin tilanteisiin, vastattava yhteiskunnalliseen kritiikkiin ja ulkoministerin on oltava käytettävissä kommentoimaan vaikka istuisi niemennokassa nakkimuki kädessä kesälomallaan."
-- Hänhän reagoi ja sanoi, että eduskuntaryhmä käsittelee Immosen sanomiset. Mitä muuta voi vaatia? Olisiko Soinin pitänyt myötäpöyristyä Immosen sanomisista vain siksi, että mielensäpahoittajille tulisi parempi mieli?

Näitä kohtia lukuun ottamatta yhdyn kirjoituksen pointtiin. :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Väitätkö, ettei Soini pöyristynyt Immosen sanomisista? Minä väitän, että Soinin 20-vuotisjuhlahetken lähestulkoinen pilaaminen on vaivannut Soinia kuin ankara luuvalo, ihan sama mitä hän puheessaan on halunnutkaan syyttää.

Jaakko Häkkinen

Jos väittää Soinin pöyristyneen, pitäisi esittää todisteita...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

Jos väittää ettei Soini pöyristynyt pitäisi esittää todisteita. Todisteita on siitä mitä Soini ei ole sanonut ei siitä mitä hän on tuntenut tai ajatellut. Kuva näyttää siltä että Soini istuu Immoslaisten pihtiotteessa. soinin luoma puolue ja valtakoneisto on nyt nuivien immoslaisten hallussa. Se ei välttänättä tunnu kivalta. Emmekä tiedä haluaako nykyinen Soinin valitsema eu-parlamenttiryhmä pitää persuja siellä pitkään tällä menolla.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Yleensä puolueen puheenjohtajat ottavat kantaa eivätkä piiloudu eduskuntaryhmänsä taakse. Soini johtaa puoluettaan, kuin työntäisi narua.

Jaakko Häkkinen

Ai nyt ei kelpaakaan demokraattinen johtamistapa vaan kaivataan itsevaltiutta? :D Jännästi ne standardit muuttuvat...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #32

Ei kai se ole itsevaltiutta jos puolueen puheenjohtaja määrittelee puoleensa kannan? Soini juuri valittiin tähän tehtävään.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #41

Eihän puheenjohtaja sitä määrittele! Siihen valitut henkilöt laativat puolueen ohjelmat, niissä se linja määritellään. Immonen ei sanonut mitään, mikä olisi ollut ristiriidassa persujen maahanmuuttopoliittisen ohjelman kanssa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #47

Nyt kun muutama perussuomalainen kansanedustaja on irtisanoutunut Immosen kannanotoista, niin miten heihin pitäisi suhtautua? Edustako Tom Packalen vielä PS-linjaa, vai on toisinajattelija?

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #49

Irtisanoudun Julius Caesarin pahoista toimista, Neron toimista puhumattakaan!

Irtisanoudun myös Josef Vissarionovitsh Stalinin hirmutöistä.

Irtisanoudun puhemies Maon kulttuurivallankumouksen aikaansaannoksista.

Mistähän vielä pitäisi irtisanoutua?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #47

Suosittelin kommenttiasi, koska arvioit, että Immosen teksti oli sopusoinnussa persujen maahanmuuttopoliittisen ohjelman kanssa.

On hyvä, että joku huomaa, ettei Perussuomalaisten harjoittaman maahanmuuttokritiikiksi kutsumansa poliittisen agendan ja avoimen muukalaisvihamielisyyden väliin mahdu enää edes sunnuntaihesaria.

Immonenhan ei maahanmuutosta kommentissaan mitään lausunut, vaan puhui pelkästään siitä, millaista kulttuuria Suomessa saisi hänen fantasiamaailmassaan harjoittaa. Olen toiselle Perussuomalaiselle jo kommentoinut:
http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/19...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #32

Jaakon olisi hyvä esittää todisteet siitä, että joku kaipaa itsevalitutta ;)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mielenkiintoinen asia tuokin, miten toiset tietävät, mitä johtajan on milloinkin tehtävä. Toiset taas valitsevat aina väärän strategian. Kaiken lisäksi molemmat näyttävät olevan itseään ruokkivia kierteitä.

Kannatta verrata Sipilän ja Soinin johtamisonnistumisia.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Onko siis yhtäkkiä väärin olla erilainen? Jos se on persujen (Soinin) tapa, niin miksi median ja persujen vastustajien annettaisiin sanella persujen tiedottamis- ja asioidenkäsittelypolitiikka. Varsinkin Soinin selkeästi asiasta mediaa tiedottaessa - niin lyhyesti ja ytimekkäästi, että luulisi jokaisen ymmärtävän.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #59

Kyse taitaa pikemminkin olla siinä, että tarjotaan perussuomalaisille heidän omaa lääkettään. Tavallaan osoitetaan kuinka naurettavia ne alkuperäiset väitteet olivat.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #67

Niin, voi miettiä, mitkä väitteet ovat naurettavia:
- ne, joita persut ovat oikeasti esittäneet, vai
- ne, joita heidän väitetään esittäneen.

Minun nähdäkseni jälkimmäinen väärintulkitseminen on sitä naurettavaa tässä.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200145-demar...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Perussuomalaisissa keskityttäneenkin nyt siihen ettei puolueväki pahoittaisi mieltään, Slunga-Poutsalohan perusteli Ylen uutisten mukaan toritapahtuman peruuttamista näin:

– Haluamme suojata jäsenistöämme pahalta mieleltä ja tympeiltä fiiliksiltä.

Kansanedustajiakin ilmeisesti, koska kesäkokouksessaan ei käsitellä case Immosta, vaan vasta eduskunnassa ryhmäkokouksessa.

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaiset_kokoontuvat...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Jos ei ymmärrä noudattaa palokunnan virka-aikaa, lienee talon vika, jos se palaa poroksi. Hiukan semmoiselta tuntuu ajattelu tuossa Immos-asiassa. Mutta sittenpä saatetaan saada lisää pahaa mieltä ja tympeitä fiiliksiä, vaikka muut puoleet ehkä kiittävätkin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Monet suomalaismiehet myös aivan ilmiselvästi alistavat vaimonsa pukeutumaan meikkaamattomana epämääräisiin vartalonmuodot häivyttäviin resuihin höystettynä lättäpohjakengillä. Tyttöihmisinä nuo samaiset naiset pukeutuivat hyvin meikattuina huolitellusti niin, että silmien hivellessä vartalonmyötäisiä hyvin istuvia asuja mielen täytti kutkuttava levottomuus. Nyt nuo aitoavioalistetut ressukat siirtelevät konemaisesti jalkojaan leukojen jauhaessa purukumia ja lyyhistyneiden hartioiden yläpuolella tyhjä katse hamuaa lähestyvää jalkakäytävän reunaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Viime kesänä shortseissa patsasteli pääministeri.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist
Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kaikesta päätellen Tynkkysen shortsien käyttö ei vie hänen uraansa pääministeriyteen asti. Mutta linssiludehommia saattaa propagandamiehelle kyllä riittää.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Burkha ja sen eri muodot ovat naisen äärimmäisen alistamisen ruumiillistuma. Jokaisen naisia arvostavan ihmisen luulisi kyseisistä vaatekappaleista tyrmistyvän.

Mutta suostuvathan jotkut naiset pukeutumaan kaulapantaankin ja sallivan miehen kuljettaa häntä narussa...harvoin julkisesti tosin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Suostuvathan jotkut miehetkin tossun alla pidettäviksi.. harvoin julkisesti tosin.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Minä ainakin jossain määrin kyseenalaistan sen, että jos musliminaiset saisi aidosti valita, niin että siitä huolimatta he pääsääntöisesti pukeutuisivat kulttuurinsa mukaisesti. Saman olen osaltaan havainnut romanien keskuudessa, niin miesten kuin naisten.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

PS = Perussuomalainen = Pitipäs Sattua

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Sebastianilla oli kai takautuma siitä, kuinka identiteetti ilmaistaan kameroiden edessä. Sinänsä tosiaan jännittävää, että hän puuttuu muiden ilmaisukeinoihin. Mutta semmoista se on kun on vain minäkuva, eikä kuvaa muista. Kansa voisi kerätä kolehdin kaikille näille oman navan persuille ja lähettää maailmalle oppiin.

Kari Ahveninen

Kun ottaa huomioon miten paljon täälläkin on pauhattu milloin mistäkin yhteyksistä Immosen ja natsien ja persujen välillä, niin yhtä puuttuu: Todisteita.

Todisteita eivät ole kilpailevan puolueen edustajan mielipiteet, eivät blogistien arvelut eikä edes päätoimittajien kirjoitukset.

Siis todisteita, niitä tarvitaan. Ja yhtään ei ainakaan vielä nähdäkseni ole esitetty, vain arveluita, oletuksia, huhuja ja disinformaatiota.
Menkää kotiin kasvamaan aikuisiksi.

Jaakko Häkkinen

Ainoa todiste yhteistyöstä natsien kanssa on kuva, jossa Immonen suunnittelee yhdessä julkinatsistisen Kai Murroksen kanssa. Siitä hänen pitäisi ottaa opikseen. Sen sijaan sivistysvaltiossa ei saa leimata natsiksi vain sillä perusteella, että joku kunnioittaa avoimessa tilaisuudessa saman tyypin hautaa kuin uusnatsit.

Eli ei tietenkään ole sattumaa, että Immonen ja uusnatsit ovat paikalla samaan aikaan - kysehän on siitä, että se muistotilaisuus pidettiin tiettyyn aikaan! Tietenkin kaikki saapuvat paikalle juuri silloin. Omituista olkinukkea pieksevät ne, jotka väittävät että Immonen väittäisi sattumalta päätyneensä sinne uusnatsien kanssa. Ei tietenkään väitä, sehän oli hänen itse järjestämänsä tilaisuus. Hän tarkoitti sitä, ettei hänellä ole valtaa estää uusnatsien osallistumista samaan avoimeen tapahtumaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

No sanotaan näin, että jos Immonen ei haluaisi esiintyä samassa yhteydessä ko. sankareiden kanssa, niin hän olisi todennäköisesti poistanut kuvan ja irtisanoutunut kaikesta heidän touhuun liittyvästä. Näin hän ei kuitenkaan halua tehdä, mikä herättää kysymyksiä ja erittäin vakavia sellaisia.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #40

Miksi hän haluaisi olla esiintymättä? Tuskinpa hän aavisti, millainen paskamyrsky nousee siitä, että samassa kuvassa on uusnatseja. Eihän se hänestä tee uusnatsia.

Sehän olisi epäilyttävämpää, jos Immonen olisi salaillut kuvaa ja se olisi tullut esiin jotain muuta kautta.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #44

Duoda duoda...
Jos minulla sattuisi olemaan jonkin sissiliikkeen kokous täällä vanhalla maalaiskoululla, sutten ja karhuloitten kaverina, niin en minä jukoliste siitä ensimmäisenä postaisi kuvia veispuukkiin!
Kerran oli hyvin tumma kaveri halkosavotassa ja heti tuli puhelimesta. Mutta en siitäkään julkaissut, vaikka renki ajoi moottorikelkkaa ja parirekeä ja temusi kinoksessa mutta ei kiroillut.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen Vastaus kommenttiin #44

Ei tee uusnatsia, mutta on aika ongelmallista, että hallituspuolueen poliitikko esiintyy ulkopalramenttaarisen porukan kanssa, eikä selväsanaisesti sanoudu heidän toiminnastaan irti. Minulle on ainakin epäselvää, että mikä hänen suhde on tähän sakkiin ja miten hän suhtautuu heihin. Ja se että ylipäätään edes on epäselvää, on aika ongelmallista, kun näiden asioiden kanssa ei pitäisi olla pienintäkään epäselvyyttä.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #64

"Ei tee uusnatsia, mutta on aika ongelmallista, että hallituspuolueen poliitikko esiintyy ulkopalramenttaarisen porukan kanssa, eikä selväsanaisesti sanoudu heidän toiminnastaan irti."
-- Ai Pitsinnyplääjät ry:hyn ei saa olla yhteydessä? ;)
Joo, huono veto Immoselta olla sanoutumatta irti SVL:stä ja vedota tietämättömyyteen.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-143857497749...

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen Vastaus kommenttiin #98

Jos pitsin nyplääjät ajaa poliittisia agendaa ulkoparlamenttaarisin keinoin, kuten väkivallalla, niin silloin se on ongelma. Yhtä ongelmallista on tietyn vasemmistoliittolaisen avoin flirttailu vasemmistoanarkistien kanssa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Jatkossa Immosesta ei siis julkaista kuvia joissa hän suunnittelee tulevaisuuden tapahtumia natsien kanssa, ts. näistä tilanteista ei enää oteta kuvia.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Jos joku juhlistaa Suomen itsenäisyyttä 6. joulukuuta, on täysnatsi, koska kuulemma natsitkin silloin juhlistavat itsenäisyyttä!

Tuolloin pressanlinnakin on täynnä natseja!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Lie Ahveniselta mennyt ohi, mutta tässä on:
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

"Talkookaveri" Murros ajattelee maailmasta muun muassa näin (tästä on sekä ukrainalainen että "suur-eurooppalainen" versio):
"A: Preamble

In the name of The Divine Creator and Great Spirit of all things we, the Ukrainian Nation do hereby set forth this Constitution of The Ukrainian National Emigrative Republic, in order that we may secure the existence of our people and a future for Ukrainian children.

The Ukrainian National Emigrative Republic is and shall forever remain a Logocracy of the Sovereign Ukrainian Nation with democratic, theocratic, autocratic, ethnocratic, demarchic and fascistic institutions founded upon a constitutionally protected basis of negative and pre-existing liberties, derived through the Ukrainian interpretation of Natural Law. The Ukrainian People themselves alone, shall collectively serve and function as the primary Sovereign entity both within and of the Ukrainian National Emigrative Republic to the exclusion of the National State, which shall function as an instrument of The Ukrainian People through which Ukrainian Sovereignty may be expounded only.

Central to the ethos of The State shall be the overriding principle that all things are innately unequal in the sight of the Almighty.

No superior form of Sovereignty to include any Jewish or Semitic power shall ever be acknowledged or accepted.

This Constitution is not and shall never be rendered in order to be served by anyone. This Constitution is and shall forever remain to be in order to serve the Ukrainian Nation as a collective whole.

The National Republic shall never pretend to be a Democracy. The National Republic is not and shall never be a Democracy. Neither shall the National Republic proceed to emulate either the established Polyarchy of the former Judeo-American Empire, nor the established Oligarchy of the former Judeo-Bolshevik Empire, nor any of their several masquerades, deceptions or charades of Democracy. These twin Jewish tyrannies shall forever be prohibited from any kind of fundamental re-emergence, anywhere within the National Republic.

The National Republic shall never accept the Jewish Ethno-Masochist doctrine of Universal Human Rights nor shall the National Republic recognise humanity as constituting as any one single race. However, the National Republic shall hold the unity of the Aryan Race to be sacred and distinct from the remainder of humanity.

To the Ukrainian leader who compels the dispossession of Aryan land, property, natural resources or living space or any overall control thereof to any of an alien race: Kill him without process.

The official ideology of the National Republic’s government, state armed forces, police and public institutions is and shall forever remain Ukrainian Racial Nationalism. In no sense shall the law of the National Republic recognise any form of nationality as constituting any type of civically or non-racially defined entity or concept.

The Führer Adolf Hitler is and shall forever remain the one and only Founding Grandfather of the National State. As such His mortal remains shall forever be both sacred and inviolable by law.

Whereas the one and only Founding Grandfather of the National State is and shall forever remain The Führer Adolf Hitler the First Founding Father of The State is and shall forever remain Stepan Bandera, whereas Andrii Livytsky, Yaroslav Stetsko and Pavlo Shandruk are and shall forever remain the National State’s Founding Fathers Second, Third and Fourth. As such their mortal remains shall forever be both sacred and inviolable by law.

This Constitution shall be accompanied by the Constitution of The Ukrainian National Republic and by the Act of Proclamation of Ukrainian State, which documents shall serve as the official legal tradition of The State, abrogated only by this Constitution and by the aforesaid order. As a whole this Constitution and the aforesaid accompanying documents shall be known under law as ‘The Ukrainian National Constitution’.

The national motto of this Constitution shall be ‘Glory To Ukraine’.

1: Nationhood, Identity & Citizenship (45)
- - -
Article XLI. The organisations formally known as the ‘United Nations’, the ‘North Atlantic Treaty Organization’, the ‘Council on Foreign Relations’, the ‘National Endowment For Democracy’, ‘Freedom House’, the ‘International Republican Institute’, the ‘Centre For Democracy, Development & The Rule of Law’, the ‘Centre For International Private Enterprise’, the ‘Trilateral Commission’, the ‘Cato Institute’, the ‘Bill & Melinda Gates Foundation’, the ‘Bilderberg Group’, the ‘New American Century’, the ‘American-Israeli Public Affairs Committee’, ‘B'nai B'rith’, the ‘World Jewish Congress’, the ‘Southern Poverty Law Centre’, ‘Goldman Sachs Incorporated’, the ‘Soros Foundation’, the ‘Open Society Institute’, ‘Kiev Post Media’, the ‘Smithsonian Institute’, the ‘Rockefeller Foundation’, the ‘Federal Reserve’ of the Federal Reserve Act 1913, the ‘European Union’, the ‘European Jewish Parliament’, the ‘European Jewish Congress’, the ‘American Jewish Congress’, the ‘Canadian Jewish Congress’, the ‘Russian Jewish Congress’ and the ‘State of Israel’ are hereby declared and shall forever remain outlawed, criminal Jewish entities and shall under law be recognised as constituting as a single, illegal international organisation, political cult and crime syndicate, referable in law as the ‘International Jewish Power Structure’, or simply as ‘The Cult’ or ‘The Conspiracy’."
http://kaimurros.blogspot.fi/
http://kaimurros.blogspot.co.uk/2013/04/a-federal-...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Kari Ahveninen

Lie Ahveniselta mennyt muutenkin aika paljon ohi mitä Mr. Kämäräinen on kirjoittanut. Ja menee jatkossakin. Sorry, mutta olet varmaan tämän blogistanin tylsin kirjoittaja.

Ei millään pahalla, mutta kun et osaa tiivistää etkä kertoa mielipidettäsi, niin kannattaako tänne kirjoittaa?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #58

Ahveninen, ellen väärin muista, kirjoitit hiljattain blogin siitä, miten et aio kirjoitella tänne mitään. Olet ilmeisesti tullut toisiin aatoksiin. Ensimmäinen varoitus Ahveniselle. Syy: Kitinä kanssakirjoittajista.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #60

En sanonut että jättäisin tämän blogistanin lukemisen ja kommentoinnin. Vain sen etten enää viitsi kirjoittaa blogikirjoituksia, vaikka niitä luettiinkin jonkin verran.

Sen verran turhauttavaa kirjoittaa aiheista jotka turhauttavat, varsinkin kun en enää edes ole Suomessa joten turhauttavammatkaan aiheet eivät juuri kosketa minua.
Ehkä joku päivä saatan taas kirjoittaa blogia, mutta ei toistaiseksi ainakaan.

Voin toki lakata kommentoimasta Sinunkin kirjoituksiasi ja niihin kirjoitettuja kommentteja, muuttaako se blogisi kirjoitukset paremmaksi?

Mutta Kämäräinen on kyllä omaa lajiaan kommentoijana, sillä hän pläjäyttää lähes aina hel**tin pitkän lainauksen jostain lakikirjasta tai jostain muusta kirjoitelmasta sen sijaan että kertoisi mielipiteensä lyhyesti.

Ja jos minua olisi kiinnostanut hänen lainaamansa Murroksen jupina, niin olisin varmaankin käynyt lukemassa sen ihan itse. Nyt en lukenut, en Kämäräisen lainaamana enkä Murroksen kirjoittamana. Silkkaa sitä itseään.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #90

Tuolla ylempänä kaipasit todisteita, jolloin suorat sitaatit lähteineen sopivat erityisen hyvin palautteeksi omien kommenttien sijasta.

Siihen nähden on epäloogista, jos et sitten tutustu tarjottuun aineistoon, kuten kirjoitat.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #58

Viestihän tässä on tärkein eikä viestin tuoja.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #58

Tämä nyt on Ahveninen aika hauskaa, kun ensin vaadit "todisteita", ja sitten kun niitä sinulle annetaan, niin vaaditkin niitä tiiviimmässä muodossa ja valmiiksi pureskeltuina.

Varmaan sitten, kun ne annetaan sinulle tiivistettyinä, niin vaaditkin niitä yksityiskohtaisempina?

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #70

Ok, piti sitten lukea tuo Murroksen pläjäys. Sekö siis todistaa että Immonen ja persut ovat natseja, jos yksi tolvana tilittää omaa maailmankuvaansa?

Jussi, näytä minulle se kohta jossa se todistetaan. Minä en sellaista löytänyt, vaikka luin sen kahteen kertaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #91

Aineisto todistaa yhteyksiä olevan olemassa. Ja siinä vaiheessa kuvittelisi omasta maineestaan kiinnipitävän puolueen perusteellisesti selvittävän yhteyksien todellisen merkityksen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Todisteeksi riittää myös suuri koinsidenssi. Varmaan tiedät, että beta-gamma koinsidenssi on täysin luotettava menetelmä tiettyjen radioaktiivisten isotooppien havainnointiin. Ei väliä, miten mitätön kontaminaatio, emittoituvien hiukkasten spektri ilmaisee sen olemassaolon. Laskentataajuus taas määrän.

Kun on lukenut Immosen viestintää, SVL-sympatiat sopivat siihen aukottomasti.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #73

Jaa. Minulle kun tuli noita linkitettyjä pikaisesti lukiessa mieleen että kyseinen Murros olisi syytä ohjata jonnekin missä parannetaan harhaisia. Eihän noissa ole päätä eikä häntää.

Siksi en tuollaisia olekaan koskaan lukenut, mutta edelleen olen hämmästynyt siitä että tämäkö on todiste siitä että Immonen ja persut ovat natseja, kuten täälläkin blogistanissa on tarmokkaasti väitetty?

Aukoton todisteketju, todella.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #92

Tuossa on aukoton todisteluketju yhteyksistä, joiden merkitystä asianomainen puolue ei liene tähän mennessä kovin pontevasti selvittänyt.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

PS:n sisarpuoluehan on brittien konservatiivipuolue. Britannian yläluokkaisten poikalapset käyttävät tunnetusti shortseja ja housujen käyttöä pidetään rahvaanomaisena. Ehkä Tynkkynen haluaa asuvalinnallaan viestittää arvostustaan brittiläisen yläluokan kulttuuria ja tapoja kohtaan ja saada näin vauhtia mahdolliselle tulevalle eurovaalikampanjalleen tai uralle EU:ssa?

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

En ymmärrä miksi jonkun Putkosen pitää selvitellä oikeusistuimelta kuka sanoi ja mitä. Eikö Immonen ihan itse voi vastata muutamaan yksinkertaiseen kysymykseen. Juu tai ei. Sillä kaikki selviää.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Mitähän tässä nyt sitten oikein tekisi? Kaksi persua kehotti muuttamaan Ruotsiin nyt yksi käski kotiin. Koskeeko tuo kehoituksesi myös niitä persuja, jotka kauhistuivat Immosen ulostulosta?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tämmöinen intiaanikesä. Ja mätäkuun tapahtumat. Enää ei tosiaan tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.
Ja perseidit taivaalla, pilvien takana viuhtovat. Mukakriittisyydestä on tullut komiikan alalaji. Jäädäkseen?

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

No kun ei ole ollut tänä kesänä Ruokolahdessa leijonaa, eikä oikein muutakaan, niin median on pakko yrittää, ja pöyristelemällä poliitikko aina kiillottaa sädekehäänsä häneen uskovien silmissä.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Antti, tuo oli sopiva kommentti tämänlaatuiseen blogiin! :D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oliko tässä kirjoituksessa jotain uutta sanomaa niihin tuhanteen muuhun vastaavaan?

Täysin turhaa toistoa ja samaa höpötystä mitä nyt on saanut lukea koko ajan. Toiset rinta rottingilla puolesta ja toiset niin kauhean kauhistuneina vastaan.

No saa ainakin hetken päteä.

Eläkkeellä oleva toimittajaystäväni sanoi seuraavaa: Nyt kun me toimittajat olemme nostaneet tuntemattomuudesta yhden Immosen parrasvaloihin ja taanneet hänelle seuraavissa vaaleissa vähintään kaksinkertaisen äänisaaliin, niin mistä löytyisi se keino saada tehty tekemättömäksi :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ritala toivoo Immosen julkisuutta tekemättömäksi. Eihän immonen ennen tätä tämänkesäistä kohuakaan ollut vallan tuntematon ja ihan parrasvalojen ulkopuolella. Hänhän oli hallituspuolueen kansanedustaja ja SUomen sisu -yhdistyksen puheenjohtaja.

Toki tietysti on tervetullutta jos toimittajat edes eläkkeellä tajuavat minkälaisen olion he ovat perussuomalaisista rakentaneet vuosien myötäsukaisella julkisuudella. Onko mikään muu pikkupuolue tai sen johtaja saanut niin paljon myötämielistä julkisuutta kuin perussuomalaiset ja Soini tässä vuosien varrella kun he vielä marginaalissa olivat?

Nyt kun he sitten kohtaavat poliitikan rupisen todellisuuden niin prinsessanherkäksi opetetut persuukset ei sitä kestäkään. On hyvä jos toimittajat pikku hiljaa alkavat tajuta mitä tuli tehdyksi.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Onko Petra käynnyt Ikeassa?

Ja milloin Puheenvuorosta on tullut muotipalsta?

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14392815930...

ja onko hyväksyttyä tappaa kaksi ihmistä kun ei saa "turvapaikkaa"?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Seuraathan aikaasi, Puheenvuorosta tuli muotipalsta jo ainakin vuosi sitten

http://sirpaabdallah.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1734...

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Eli jos jollakin shortsit "omg" mutta pari ihmistä on tapettu niin ketä kiinnostaa...

Mutta jos tapettujen taskusta olisikin löytynyt demarien jäsenkirja?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #55

Tämä on lillukka

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lillukka

Poliisilaitoksella eivät niiden varsia halo

Oscari Wirola

Seija, liian tiukkoihin ja liian lyhyisiin sortseihin pukeutuvat vain pienimunaiset miehet. Sitten ne yrittävät päteä kaikesta muusta rääpimällä ja irvailemalla. Varsinkin muiden pukeutumisesta. Itse pukeudun röntteisiin ja roikkuviin rätteihin.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #89

No mutta. Ihanko sinä herjaat julkisesti bi-persoonaksi tunnustautunutta? Tynkkynenhän on tiettävästi ihan itse kertonut asiasta, joten sen ei pitäisi olla edes mikään salaisuus...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Heikkinen yrittää pysyä blogin aiheessa tai kirjoittaa oman blogin itseään kiinnostavasta aiheesta.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Siis blogeilijan mielestä shortsien käyttö on enemmän OMG, kuin eräiden kulttuurien tapa ilmaista ärtymyksensä päätökseen.

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Kyllä sitä nyt ollaan julmia persuja kohtaan. Kaivellaan ja suurennellaan vähänkin huonommat seikat esiin.

Mikä tässä on hienointa, niin perussuomalaiset sietävät arvostelun. Se on sitä oikeaa vuoropuhelua, kaikkia kuunnellaan ja ketään ei syrjitä. Perussuomalaiset eivät ole koskaan ketään syrjinnyt, hieno puolue ja myötätuntoiset ihmiset.

Voi, kun se olisi tälläistä myös muissa puolueissa. Arvomaailma aitoa suvaitsevaisuutta. Ai, että tuntuu hyvältä olla persu.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Lappalainen:

"Mikä tässä on hienointa, niin perussuomalaiset sietävät arvostelun."

No eivät siedä, kun jutustelua käräjille vetämisestä tulee oitis paikalla asiasta kuin asiasta. Puhumattakaan nyt joistain yksittäisten PS-vaikuttajien kannanotoista, joissa buuaus yleisötilaisuudessa rinnastetaan Lapuan liikkeen muilutuksiin.

Perussuomalaiset ovat todennäköisesti keskimäärin Suomen herkkänahkaisin ja silkkiperseisin puolue, ja se on tämän maan helposti loukkaantuvien ja lelliteltyjen poliitikkojen keskuudessa melkoinen saavutus.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Seppo on huumorimiehiö näemmä. Hyvä että niitäkin löytyy perussuomalaisista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Miten onkin itseironinen musta huumori hauskaa. Nyt on sellaista lykkäävä kummajainenkin perussuomalaisista löytynyt putkisten, immosten ja hakkaraisten sekä muiden totisten torvensoittajien joukkoon. Lappalainen nosti kerralla heidän tasoaan monta kerrosta.

Jalonen nimittelee perussuomalaisia silkkiperseisiksi. Niin, meillähän oli aiemmmin nämä hienohelmaiset töölöläisfrouvat joita kermape**eiksi ilkeillen nimitettiin. Nyt meillä on heidän lisäkseen ilmeisesti myös kermapersuleita rehdin ja reilun työmiespersulin lisäksi tai asemesta.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Heti ilmestyneet kommentit osoittavat miten poliittisesti oikeauskoiset sinkoilevat fatwoja mitä tahansa persu sanoo.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kehittelinkin tuossa toisaalla uuden mukailmaisun "silkkiperseidi". Ajankohtaisellehkosti.
Vävylläni on fb-kuva missä vihertävä sammakko bongaa Turun yössä taivaalta perseidejä, mutta en ole ajatellut julkaista sitä edelleen, putkospelossani.

Jari Leino

Tynkkysen asuvalinta oli tosiaan huono mihin tahansa tilaisuuteen. ;)

Kömpelö analogiasi ei kuitenkaan toimi. Se ehkä toimisi, jos Tynkkynen pukeutuisi aina tuolla tavalla ja kuuluisi uskonnolliseen/etniseen vähemmistöön, jonka opetusten mukaan kaikkien miesten tulee pukeutua noin ja kaikki saavat kuunnella ainoastaan AC/DC:n musiikkia. ;) Lisäksi ko. lahko tietenkin vaatisi etuoikeuksia ja rahaa oman uskontonsa perusteella ja halveksisi ja vihaisi kaikkia vääräuskoisesti pukeutuvia.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Olet ymmärtänyt väärin. On aivan sama minulle, jos Tynkkynen pukeutuu rumasti ja vastoin yleisiä käytöstapoja. Minulle merkitsee ainoastaan se, että Tynkkynen kuvaa kansalaista, joka ei ole tehnyt hänelle mitään pahaa, keksii omasta päästään hänestä juttuja että hänet on pakotettu käyttämään ko. vaatetta ja että hänet on aivopesty.

Sitten hän vielä käyttää kuvaa ajaakseen jotain agendaa, hyvin rumaa ja likaista agendaa.

Mutta turhaan taidan tätä sinulle selittää.

Jari Leino

Kuvassa oleva henkilö ei ole tunnistettavissa, koska hän on säkin peittämä silmiä myöten. On aivan turha vetää häntä henkilönä tähän asiaan.

Säkki on symboli: islamin vallan, alistamisen ja alistumisen symboli. Naisten alistamisen symboli.

Ja vastauksena seuraavaan kommenttiisi: En tietenkään. Minä alan huolestua minihameista tai muiden ihmisten pukeutumisesta yleensäkään vasta siinä vaiheessa, kun ilmestyy sellainen uskonlahko, joka pakottaa jäsenensä pukeutumaan minihameeseen ja kieltää muut vaatekappaleet ja vihaa kaikkia, jotka eivät pukeudu minihameeseen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #103

Et halua vetää häntä tähän henkilönä, koska hän ei ole sinulle henkilö, se on ainoa johtopäätös. Me eletään Suomessa ja täällä saa pukeutua miten haluaa. Se on mitä suurimmalla todennäköisyydellä hänen oma valintansa. Sitä paitsi kun törmää oikein peitettyyn muslimiasuun, kuuluu alta usein savvoo tai muuta murretta. Jotkut vain haluavat, ja se ei sitten enempää kuulu siinä tapauksessa minulle, sinulle, eikä varsinkaan Tynkkyselle.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #104

Me eletään Suomessa ja täällä saa pukeutua miten haluaa, mutta kanssaeläjät saavat myös kehua tai arvostella toisten pukeutumista miten haluavat.

Tässä ei ole kyse yksilöistä vaan yhteiskunnallisista valinnoista. Minkälaisessa yhteiskunnassa me haluamme tulevaisuudessa elää?

Minulle burkha on symboli. Islamin ylivallan, alistamisen ja alistumisen symboli.

Mutta se on aina symboli myös säkin sisällä olevalle ihmiselle. Se, joka on pakottanut hänet säkkiin (isä, aviomies, kulttuuri, uskonto) haluaa hänen olevan ei-henkilö. Omaisuutta, jota voidaan hallita ja kaupata kuin karjaa.

Jos säkin alta kuuluu savvoo, kysymyksessä on vieläkin surullisempi tapaus: ihminen, joka on vaihtanut pohjoismaisen tasa-arvon säkkiin. Sellaiselle ihmiselle säkki symboloi sitä, että hän on (muka) parempi kuin muut vain siksi, että verhoutuu säkkiin ja pyllistelee viisi kertaa päivässä. Että hänellä on oikeus vihata ja halveksua säkittömiä.

Burkha on muuri ihmisten välillä. Joku pistää sen ylleen, koska vaihtoehtoa ei ole. Joku toinen haluaa aivan tarkoituksella erottautua ja eristäytyä muusta ihmiskunnasta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #106

Älä viitsi. Jos vaimosi laitettaisiin samaan tilanteeseen, salakuvattuna poliitikon sivulle nöyryytettäväksi, olisit ihan hajalla.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #110

Petra, mielenkiintoinen näkemys. Kun katsoo ihmistä joka on puettu burkhaan niin mistä hänet tunnistaa? Onko siellä nainen vai mies? Onko silloin joku joka on kuvattu säkki päässä enemmän ihminen vai tunnistamaton objekti?

En tiedä voiko säkkiin pukeutuneella ihmisellä olla identiteettiongelma, ja jos kuvaa vaikka useampaakin tällaista kohdetta, niin mistä tietää että kuka on kuka?

Jari Leino Vastaus kommenttiin #110

Jos minä pakottaisin naiseni pukeutumaan säkkiin, minä ansaitsisin olla ihan hajalla.

Jos minun naiseni pukeutuisi säkkiin (ihan mistä syystä tahansa) eikä suostuisi pitämään mitään muuta vaatteita kuin säkkiä päällään, minä todellakin olisin ihan hajalla.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #115

Eiköhän sinulla mene vähän överiksi vaatteiden miettiminen. Sinulla on kravatti. Se oli alunperin yhdistetty ruokalappu ja nenäliinä. Saahan siitäkin jotain kaameaa, että aikuiset miehet kulkevat kuin vauvat venytetyt ruokalaput kaulassa. Ja se on sentään meillä yleinen, burkia ja niqabeja on hyvin vähän.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #116

Kyse on siitä, millaisen yhteiskunnan me haluamme.

Jos sinä olet valmis hyväksymään naisten ja tyttöjen säkittämisen (sillä tekosyyllä, että "joo, he aivan varmasti itse haluavat sitä omasta tahdostaan"), niin oletko valmis hyväksymään myös muut islamiin ja kehitysmaakulttuureihin kuuluvat väkivallanteot naisia ja lapsia kohtaan, kuten sukuelinten silpomisen ja umpeenompelemisen?

Tynkkynen pukeutuu tyylittömästi. Lisäksi hän on ainakin puolihomo. Mutta tässä asiassa hän on oikeassa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #117

Suomessa on alle 150 burkaa säännöllisesti käyttävää henkilöä, laskin joskus asiantuntijan antaman prosentin mukaan. Nekin jäävät seuraavilta sukupolvilta usein pois. Pidän huomattavasti vaarallisempana Tynkkysen kaltaisia kansalaispoliiseja kyttäämässä kansalaisia. Sellainen käytös ei kuulu Suomeen.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #118

Tynkkynen ei ole kansalaispoliisi eikä kuvan säkitetty nainen ole tunnistettavissa.

Tynkkynen käytti kuvaa bussipysäkillä olevasta säkistä perustellakseen yleistä poliittista näkemystään siitä, että naisten säkittäminen ei ole hyvä asia. Minunkaan mielestäni naisten säkittäminen ei ole hyvä asia.

Sinä jätit vastaamatta kysymykseeni: oletko valmis hyväksymään myös muut islamiin ja kehitysmaakulttuureihin kuuluvat väkivallanteot naisia ja lapsia kohtaan, kuten sukuelinten silpomisen ja umpeenompelemisen?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #119

Älä keksi juttuja jotka minä muka hyväksyisin. Leino, et sinä edusta mitään naistenpuolustajaa. Sinun vastaedustamasi puolue, M11 oli puheenjohtajakaudellasi ehkä naisvihamielisimpiä tahoja tässä maassa. Teillä oli naisia huoritteleva Junes Lokka, ja kun suosikki"lehdessäsi" kirjoitettiin keksitty juttu minusta ja jossa kommentoijat kokoontuivat revittelemään ruumiinaukoillani ja keksityillä seksikumppaneillani, sinun puoluejäsenesi olivat mukana ja sinun asettamasi kansanedustajaehdokkaat levittivät sitä feikkiuutista. Älä tule minulle esittämään mitään naisten suojelijaa, kiitos.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #120

Minulla ei ole mitään tekemistä puoluetovereideni tai muiden ihmisten tekojen kanssa. Minä vastaan vain omista tekemisistäni.

Jos tietyt ihmiset eivät pidä sinusta henkilönä, se ei tarkoita mitään yleistä naisvihamielisyyttä.

Muutospuolueen kantava teema oli suora demokratia. Se antaa sekä naisille että miehille vallan vaikuttaa.

Minä en ole myöskään keksinyt mitään juttuja. Minä ainoastaan kysyin ja sinä jätit vastaamatta kysymykseeni: oletko valmis hyväksymään myös muut islamiin ja kehitysmaakulttuureihin kuuluvat väkivallanteot naisia ja lapsia kohtaan, kuten sukuelinten silpomisen ja umpeenompelemisen?

Tuollaisista sairaista raakuuksista (ja säkittämisestä) irtisanoutuakseen ei tarvitse olla edes mikään erityinen naisten suojelija. Ihan tavallinen punaniskainen maalaisjärkikin sen sanoo, että naista ei laiteta säkkiin eikä pikkulasten sukuelimiä silvota.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Täytyyhän meillä olla uusnatsit kun heillä on se issis.Jos olisi pakko jompikumpi valita, niin eiköhän se olisi nämä uusnatsit, ovat helpommin postetettavissa oleva porukka.Jos issis perustaa kalifaatin (herra meitä siitä varjelkoon)Eurooppaan, luulen ettei naisilla tule olemaan pukeutumisongelmia, tarkoitan asunvalinta vaikeutta ulos lähdettäessä (tietenkin saattajan turvallisessa seurassa).

Kari Ahveninen

Tutkailtuani viime aikoina esiteltyjä uhkakuvia isiksen kaavailuista ja euroopan valloituksesta olen alkanut vakavasti miettimään että olisiko syytä hankkia jotain kättä pidempää tueksi ja turvaksi. Näyttää noiden esitettyjen kaavioiden mukaan siltä että uusi kotimaani olisi jo melko pian valloitettuna...

Tällainen pakanahan on ensimmäisten joukossa kun aletaan rajoittamaan kasvua lyhentämällä pituutta pään mitan verran, joten ihan sama vaikka pidän puoliani sen minkä voin.

En tosin tiedä voisiko tuollainen isisin uhka toteutua, mutta kun seuraa mikä on ollut mekastus islamin puolesta, niin ehkä se on mahdollista. Mutta ehkä se olisi hyvä varautua? Minähän en päätäni suosiolla anna...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset