PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Södermalmissa räjähti myös viihteen kaipuu

  • Kuva: Spiderman movie poster/Wikipedia
    Kuva: Spiderman movie poster/Wikipedia

 

Perjantaina aamupäivällä Södermalmissa eräs tavallinen mies päätti asentaa ikkunaansa verhotangon. Kesken asennustöiden hänen otteensa lipsahti ja akkuporakone räiskähti ikkunan läpi peltikatolle aiheuttaen kovan äänen. Myöhemmin mies sai tietää, että maailmalla kiertää kansainvälinen uutinen epäillystä räjähdyksestä Södermalmissa, ja että hänen tohelointiaan on ehditty epäillä saman päivän aikana terroristipommitukseksi, panttivankidraamaksi ja että hänen on uskottu seisovan ikkunassa ase kädessään.

Tämähän on kuin ruotsalaisesta komediasta.

Räjähdysepäilyn levittyä internetissä alkoi normaali spekulointi, mutta joillain sivustoilla jopa puitiin nyrkkiä, ja kiihtyneet ihmiset sadattelivat, miksi ns. valtamedia salailee ilmiselvää mamuterrori-iskua.

Samanlainen ilmiö nähtiin vain hetkeä aiemmin Joutsenon henkirikoksen yhteydessä, jolloin osa somekansasta raivosi, miksi poliisi salailee ilmiselvää jihadistien tekemää raiskausmurhapolttotapausta jo siinä vaiheessa, kun poliisi ei voinut tutkinnallisista syistä raottaa asiaa lainkaan. Poliisi joutui nettihuhumyllerryksen ja perusteettoman leimaamisen vuoksi tarkentamaan varhaisessa vaiheessa, ettei murhasta epäillä turvapaikanhakijaa vaan ihan tavallista kantasuomalaista nuorukaista.

Tämän tapauksen jälkeen Aamulehden toimituksessa tympäännyttiin täysin heidän lehtensä nettikeskustelussa rehottavaan vainoharhaiseen vihakirjoitteluun, ja kehitysjohtaja piti lukijoille madonluvut siitä, mitä on asiallinen keskustelu ja spekulointi ja mikä on mielivaltaista kuolakorinaa. Kyse ei ollut siis sananvapauden kaventamisesta vaan tason säilyttämisestä.

On ollut jo pitkään nähtävissä, että maahanmuuttoon liittyviin rikoksiin liittyy vahva tarve ja odotus. Aiheen ympärille pyhitettyjä sivustoja on lukuisia. Rikoksia odotetaan kiihtyneinä, ja joillakin se nostattaa tunteita ja mielitekoa ottaa oikeus omiin käsiin. Toteutuneita esimerkkejä polttopullomiehistä ja asemiehistä on jo huolestuttavan paljon.

Itse epäilen, että tähän liittyy sukupolvi, jolle on toitotettu koko ikänsä maanpuolustuksen gloriaa, mutta johon sukupolvilla ei ole itse mahdollisuus osallistua, koska mitään erityistä puolustettavaa ja turvattavaa ei ole, ja sekin on viranomais - ja puolustusvoimien hoidossa. Rikoksilla mässäilyyn ja vihaamiseen liittyy myös nautinnollinen viihdearvo, tuntemuksia, joita filosofian professori Timo Airaksinen on kuvaillut jonkinlaiseksi perversion muodoksi.

Jos tällaista nautinnollista mahlaa ei heru normaalista mediasta, varsinkaan tarpeeksi nopeasti eli ennen kuin rikos on ratkennut, tyydystä voi hakea pseudouutissivustoilta tai juorupalstoilta, joissa totuus on jotain muuta kuin tavallisesti käsitetään, ja totuuden voi loihtia itse juuri sellaiseksi kuin itse haluaa. Vaihtoehtotodellisuutta loihtiessa saattaa loihtija myös kokea interaktiivisuuden tunnetta, jonkinlaista ”ilman minua ja meidän aktiivisuuttamme” –mikromanagerointia, vaikka todellisuudessa asioita hoitavat oikeasti ihan eri ihmiset ja tahot, vaikkei sitä kenties toitoteta missään.

Suomessa lehdistö ja monipuoliset mediat ovat maailman huippuluokkaa, ja Suomi keikkuu vuodesta toiseen lehdistönvapauden kärjessä. Vika ei siis ole journalismissa vaan yksi ongelmista piilee tyydyttymättömissä itsekkäissä tarpeissa kuten viihteen ja jännityksen kaipuussa, tunteessa että on oikeutettu saamaan itseään miellyttävää yksityiskohtaista tietoa rikoksista jotka eivät liity itseensä, halussa tuntea itsensä interaktiiviseksi sankariksi sekä purkamattoman vihan käsittelyssä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (72 kommenttia)

Käyttäjän JariHollsten kuva
Jari Hollstén

On se kumma juu kun maahanmuuttajia epäillään. Vaikka tilastoista ilmenee että heidän rikosprosenttinsa on moninkertainen kantaväestöön verrattuna. Sekin on kumma kun ei ymmärretä että maahanmuuttajat tarvitaan tänne töitä tekemään ja rikastuttamaan kaikin tavoin talouttamme. Kun tilastoista kerran ilmiselvästi näkyy että tulomaista riippuen työttömyys notkuu 70 prosentissa vuosienkin jälkeen ja lisäbudjetteja laaditaan kun kotouttamistoimet(jotka siis kolmen vuoden päästä huipentuvat siihen että asiakas siirtyy sosiaalitoimen alle) ja vastaanottokeskukset eivät millään riitä asialliseen vastaanottoon.
Maahamme saapui pahimpaan (tai parhaimpaan jos siltä tuntuu) aikaan yli tuhat miestä päivässä, mikä siis tekisi 365.000 vuodessa mutta tämä määrähän ei sinisilmäistön mietteissä tuntunut missään. Näistä noin 2% saapui Syyriasta joka tietenkin oikeutti puhumaan kaikista syyrianpakolaisina.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Turvapaikanhakijuus ei näyttäisi vaikuttavan poliisin tehtäviin juuri mitenkään. Tässä poliisin tuore raportti. https://www.poliisi.fi/uutiskaruselli/1/0/poliisin...

Käyttäjän JariHollsten kuva
Jari Hollstén

Hohhoijaa. Jokainen eläköön omassa mielikuvitusmaailmassaan jos se saa olon tuntumaan turvallisemmalta. Omalta osaltani lopetan keskustelun tähän aloittamatta linkkaamissirkusta ollenkaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

Niin, Petra laittoi linkin rikostilastoon, sinä et laittanut. Jos sitä linkkiä ei Petrakaan olisi laittanut, niin kyllä sitä sitten olisi peräänkuulutettu.

Mutta kun tuossa linkissä nyt mainitaan, että 136000 poliisihälytyksestä noin 300 on ollut sellaisia, joissa turvapaikanhakija on jollain tavoin ollut osallisena, niin informaatio on sinulle liian raskas ja joudut häntä koipien välissä häpeällisesti luikkimaan karkuun. Perusteena, ettet tahdo ryhtyä linkkaamissirkukseen.

Käyttäjän JariHollsten kuva
Jari Hollstén Vastaus kommenttiin #9

En suinkaan luikkinut karkuun vaan töihin. Tuo Petran poliisitiedote on annettu nyt akuutin turvapaikanhakijoiden määrän lisääntymisen takia, niin kuin Kuikkakin olisi ymmärtänyt jos olisi vaivautunut lukemaan sen. Missä siis kerrotaan että juuri maahan saapuneet vastaanottokeskuksissa jonkun viikon nyt istuvat eivät ole merkittävästi turvapaikkapäätöstä odotellessaan rötöstelleet.
Kuikka voi käydä vaikka sellaisessa paikassa kuin tilastokeskus.fi missä ilmenee esim. että ulkomaalaistaustaisia oli maassamme 2013 lopussa noin 5,5 % väestöstä. Ulkomaalaisten osuus tuomituista 2006–2014 oli noin 11%. Tämä kattaa ymmärtääkseni vain niitä jotka ovat jo turvapaikan tai kansalaisuuden maastamme saaneet, ei turvapaikkapäätöstään odottavia.
Lisäys: Tämä 11% kattaa siis kaikkia ulkomaalaistaustaisia, Ruotsalaisia ja Japanilaisia myöden.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen Vastaus kommenttiin #33

No hyvä, että laitoit tuon lisäyksen tuonne, sillä kaikki maahanmuuttajat eivät ole turvapaikanhakijoita eivätkä kaikki ulkomaalaiset maahanmuuttajia. Rikostilastoja ulkomaalaisten kohdalla taitavat johtaa virolaiset, kakkosena venäläiset ja kolmosena ruotsalaiset. Venäläisiä turvapaikanhakijoita sekä turvapaikan saaneita toki Suomessa on, mutta virolaisia tai ruotsalaisia tuskin yhtään.

Juha Kuittinen

Ei sitä kannata kovin paljon poliisin kanssa tekemisissä ollakaan muuten turvapaikanhakijan mahdollisuudet maahanmuuttajaksi heikkenevät.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Nyt taitaa Petra Sekoittaa Airaksisen moraalifilosofian, maanpuolustuksen, jasamaan syssyyn näyttää menevän myös poliisit.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

115 vuotta sitten ei maailmalla uutisoitu lainkaan ilmailuonnettomuuksista, eikä suuri yleisö niitä osannut odottaa tai ennakoida. Liioin ei käyty keskusteluja lentokoneisiin kohdistuvista terrori-iskuista eivätkä huhumyllyt niistä pyörineet.

Syynä tähän saattaa olla se tosiasia, että moottorilentokoneiden historia alkaa vasta vuodesta 1903.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Varmaan tuohon sisältyy jokin selkeä ja looginen yhteys tämän blogimerkinnän kanssa, mutta se ei nyt kuitenkaan aivan heti minulle avautunut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Saatat olla yksittäistapaus.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #15

Kyllä se Toivosen kommentti liittyy, vertauskuvana. Lentoliikenneonnettomuuksia, mukaanlukien terroriteot, uutisoidaan näyttävästi ja siitä syntyy konkreettisia pelkoja. Kuitenkin lentokoneella matkustaminen lienee turvallisin joukkoliikenteen muoto.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

P.N.>.... Rikoksilla mässäilyyn ja vihaamiseen liittyy myös nautinnollinen viihdearvo,....

ooo

Karvaani kulkee, karnevaalit jatkuu....

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#7

Karsi, karsi, hylkää, hyppää yli, älä usko, älä usko, unohda, unohda, valetta, valetta, perkaa, perkaa….tämmöstähän tämä netin lukeminen on.

Niin…. siis kärsi, kärsi että kärsäs kasvaa. Sitähän tää on.

Matti Kolehmainen

Ylen uutisten mukaan ruotsalaiset ovat enenevässä määrin alkaneet vastustaa maahantunkeutujia. Miksi heitä ei rikkaus kiinnosta vai pelkäävätkö he kenties näitä "tippuvia porakoneita".Varmaan on mielestäsi järkyttävää kun tällaisiakin mielipidetiedusteluja julkaistaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei ole järkyttävää, mutta en arvosta tällaista "sinusta varmaan sitäjatätä" -argumentaatiota enkä asiattomia nimittelyjä kuten maahantunkeutuja. Pysy asiassa niin keskustelu sujuu.

Matti Kolehmainen

Millä nimellä kuvailisit henkilöä, joka on ylittämässä valtakunnan rajan ilman papereita ja kun tämän kyseisen maan ministerikin ilmoittaa, että meillä ei ole tilaa sinulle? Siitä huolimatta uhotaan tulla.En lähde sinun vaöitsemallesi hyssyttelylinjalle. Voit keskustella peilin kanssa, jos et kestä muita mielipiteitä kuin omasi.Ymmärrän täysin miksi valtamedia sensuroi ja jättää kertomatta.Se on sitä Suomen median vapautta. Ilman vastuuta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #16

"Millä nimellä kuvailisit henkilöä joka on ylittämässä valtakunnan rajaa ilman papereita" Minä nimittäisin tälläistä henkilöä ihmiseksi joka epätoivon vimmalla yrittää säilyttää sen ainoan jonka syntyessämme saamme, henkensä.

Matti Kolehmainen Vastaus kommenttiin #20

Epätoivo on todella suuri kun se on ajanut koko Euroopan läpi ryntäämään.Voitte minun puolestani valehdella itsellenne vaikka kuinka paljon, mutta olisi suotavaa, että ette pitäisi kaikkia ihmisiä yhtä höynäytettävinä. Tullut itse kierreltyä sen verran, että ymmärtää jo jotain maailman menosta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #20

Meille suomalaisille on ylpeyden aihe, että niin moni turvapaikanhakija hakeutuu vaaroja Euroopassa uhmaten Suomeen, heidän mielestään ilmeisesti Euroopan ainoaan maahan, missä he pystyvät säilyttämään henkensä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #16

Minusta turvapaikanhakija olisi hyvä termi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #22

Turvapaikanhakijaa minäkin käytän.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen Vastaus kommenttiin #23

Entäs sen jälkeen kun turvapaikka on evätty ja henkilö ilmoittaa silti jäävänsä tänne? Musta maahantunkeutuja kuvaa aika hyvin tollasta kaveria. On aika jännä ettei poliisien hommat ole yhtään lisääntyneet, vaikka noissa isommissa keskuksissa käydään kolmekin kertaa yössä rauhottelemassa jekuttelijoita? Sit kun noista ei kirjailla rikosilmoituksia, ni voidaan sanoa ettei mitään ole sattunut?
Tietenkään turvapaikanhakijat eivät uskalla rötöstellä, koska se voisi vaarantaa turvapaikan saannin. Tosin yhtään rötöstelijää ei ole taidettu vielä poistaa maasta?

Poliisilta on kyllä taitavasti muotoiltu sanoa että " ei juurikaan ole lisännyt"

Mitä se nyt muutama kymmentä raiskausta/yritystä vaikuttaa kokonaisuuteen, kun kerätään kaikki mahdolliset rikokset yhteen nippuun. vaikkapa 30/ 30000, not a biggie, niinku 0,0000001% prosenttia vaan hei lisää.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Akkuporakone on melko tyypillinen isänpäivälahja...

Kyseenalaisesta "journalismistaan" huolimatta MV-lehtien kaltaisilla yhteisöillä voi katsoa olevan jossain määrin myös terapoiva vaikutus - ihmiset kirjoittavat niille akuuteimmista pelonaiheistaan suoraan ilman kontrollia. Vastaavasti kriisi- tai traumaterapiassa on melkeinpä välttämätöntä, että potilaat kirjoittavat auki tai muuten dokumentoivat pahimmat pakkoajatuksensa, jolloin heillä itsellään on jäsentyneemmällä hetkellä mahdollisuus havaita omien harhaluulojensa mielettömyys.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Uutinen perustunee ruotsalaisten itsensä antamiin tietoihin:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21715154.ab

"En kraftig detonation hördes på Södermalm i Stockholm vid lunchtid.
Polisen var på plats med flera patruller, och en gata spärrades av."

En paljoa ruotsia osaa mutta sen verran, ettei tuossa mistään porakoneesta puhuta. Turha siis syyllistää suomalaisia siitä, jos ruotsalaiset ovat nykytilanteessa syystä tai toisesta hieman yliherkkiä.

Tai sitten he ovat vain pihalla eivätkä tiedä, miltä räjähdys kuulostaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tuossa ei myöskään mainita, että kyse olisi räjähdyksestä, vaan että kohteesta on kuulunut voimakas pamaus ja poliisi selvittää, mistä on kyse. Kohteessa on myös asunto, jonka yksi ikkuna on rikki, mutta asunnossa mikään ei viittaa minkäänlaiseen rikokseen.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Luin nuo uutiset tuoreeltaan ja kyllä ruotsinkielinen versio oli ihan eri planeetalta kuin sitä seuranneet englanninkieliset uutiset. Äkkiähän se räjähdys kasvaa kun jokainen nostaa pikkuisen aiemman uutisen kuvaamaa tasoa.

Vielä ei ole minulle selvinnyt, oliko poraajalla mahdollisesti maahanmuuttajataustaa tai mikä hänen uskontonsa oli. Tässähän olisi vielä mahdollisuudet repiä armotonta kritiikkiä, jos poran tiputtanut edustaisi vähemmistöä tai verhoissa olisi epäilyttävän itämaisia piirteitä.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

"Tuossa ei myöskään mainita, että kyse olisi räjähdyksestä, vaan että kohteesta on kuulunut voimakas pamaus"

Niinkö tosiaan? Olematta kovinkaan ruotsinkielinen, niin kyllä minusta detonation viittaa kovinkin voimakkaasti nimenomaan räjähdykseen. Ihan siitäkin syystä että "detonaatio" viittaa suomenkielessäkin räjähdykseen.

"Räjähdys (detonaatio) on nopea kemiallinen reaktio, jossa vapautuu suuri määrä lämpö- ja liike-energiaa. Periaatteessa kyseessä on erittäin nopea palamisreaktio, jonka teho perustuu lämpöenergian vapautumiseen sekä räjähdysaineen tilavuuteen nähden jopa monikymmenkertaiseen kaasunmuodostukseen" wiki

Myös google kääntäjä kääntää "detonation" ruotsista suomeksi räjähdyksenä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Detonation on räjähdys smäll on pamaus. Toki detonation tuottaa pamauksen mutta sen pamauksen alkuperä on kuitenkin jonkun räjähdysherkän aineen syttyminen ja räjähtäminen jonkun ulkoisen tekijän vaikutuksesta.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Södermalmissa tehtaillaan vilkkaasti näitä ihka oikeitakin rikoksia http://www.thelocal.se/20151106/teens-sentenced-fo...
joten yhdellä yksittäisellä feikkitapauksella reimastelu, ja siihen liittyvä asenne, jaksaa kyllä kummastuttaa..

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tämä ei ole mitään reimastelua eikä riemastelua, vaan bloggasin aiheeseen liittyvistä todellisista ilmiöistä.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Ai, ihanko todellisista ilmiöistä? Lässynlässytyksillä mahlaisesta odotuksesta, nautinnollisesta viihdearvosta ja perversiomaisista tuntemuksia ei ole sen enempää todellisuuspohjaa kuin yhden höyrähtäneen filosofi-tutkijan omat hassut tuntemukset. Joutsenon ikävä tapaus, viikko sitten, herätti huhuja mm. uhrin polttaminen, mikä taas lisäsi huhuja, kunnes tapaus/tekijän kiinni jääminen (ja tunnustus) vahvistettiin yleisölle. Tavallaan ilmiö on luonnollinen ja korostaa vain avoimen, rehellisen ja peittelemättömän rikosuutisoinnin merkitystä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #29

Mistä sinun mielestäsi johtuu, että joka kerran kun käy ilmi, että kyseessä ei olekaan ulkomaalainen rikollinen, kiinnostus loppuu vihakirjoittelijoilla kuin seinään?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #31

Mistä sinusta johtuu se kun selvisi, että tamperelaisen "rasistisen", ja kolme ihmishenkeä vaatineen, pizzerian tuhopolton syy olikin sen ulkomaalaisomistajan vakuutuspetoksen yritys, niin Päivi Lipponen perui oitis tapaukseen liittyvien omakohtaisten päätelmiensä pohjalta masinoiman rasisminvastaisen mielenilmaisun?
Vastaus on molemmissa tapauksissa saman suuntainen. Eli kun totuus leikkaa huhuilta/mutuilta siivet, iskee helposti laiskuus, luulisin näin.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #35

Päivi Lipponen pyysi anteeksi hätäistä kommentointiaan. Kuinka moni "maahanmuuttajakriitikko" on toiminut samoin? Lipponen erehtyi kerran viisi vuotta sitten, oikeuttaako se systemaattisen leimaamisen ja kiihottamisen kansanryhmää vastaan ilman faktoja vuodesta toiseen?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #36

Systemaattiseen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan puuttuu jo Suomen rikoslakikin. Tee ihmeessä rikosilmoitus asiasta, missä olet moista havainnut tapahtuvan.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #36

Aina blogista toiseen kun niitä "maahanmuuttokriitikoita" kritisoidaan, muistetaan, että Päivi Lipponen sanoi jotakin, mutta ei sitä, että Päivi myönsi olevansa väärässä ja pyysi julkisesti anteeksi. Hyvä Ville, kun sanoit sen. Argumentit ovat vähäisiä, kun takerrutaan samaan esimerkkiin.

Muuten, kiitos Petralle kirjoituksesta! Nyt ehdin lukea ja kannatti.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #29

Miltä tuntuisi, jos nettiin syntyisi sekoboltsien kerho, joka jokaisen rikoksen tai onnettomuuden jälkeen kovaäänisesti julistamaan, että syyllinen täytyy olla Timo Vaittinen?

Kyllä tuo tarkoitushakuinen ja tosiasioihin perustumaton melskaaminen on sairas ilmiö ja sitä saa kritisoida. Kuvottaa, että vihaa lietsotaan keinolla millä hyvänsä. Avoimuudella ja rehellisyydellä ei ole mitään tekemistä tuon sekoilun kanssa.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #32

"Miltä tuntuisi, jos nettiin syntyisi sekoboltsien kerho, joka jokaisen rikoksen tai onnettomuuden jälkeen kovaäänisesti julistamaan, että syyllinen täytyy olla Timo Vaittinen?"

Varmaan höröttelisin sille monet kerrat puoliääneen pitkään pikkutunteina.

(Massa)maahanmuutosta ja ns. pakolaisasioista keskusteltaessa Paasikiviläinen realismi ja maltillinen viisaus tuppaavat yleensäkin kiertämään nämä keskustelut hyvin kaukaa.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen Vastaus kommenttiin #32

Toisinaan on syytä melskata. Lehdistö peittelee niin tehokkaasti tekijöiden taustoja, että jopa MV-lehti on hyödyllinen, kun yrittää etsiä nettiviidakosta totuuksia. Esim. aamulehti uutisoi lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 34-v. tekijä, 12-v uhri, olematon ehdollinen rangaistus ja kommentointi suljettu... BINGO. Tekijä EI ollut Timo Vaittinen.(nimen saa halutessaan tilattua käräjäoikeudesta)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #42

Hienoa, nyt meillä on keskustelussa mukana siis Teemu joka nähtävästi juuri harrastaa rikosten kaivelua. Kerrotko meille, miksi sinun pitää saada tietää yksityiskohtia rikoksista ja mikä niissä niin kiehtoo? Onko tärkeää, että rikoksessa on maahanmuuttajia ja seksuaalirikoksia vai kelpaako mikä tahansa rikos jossa on maahanmuuttaja? Tämä blogi nimittäin yrittää analysoida muun muassa juuri tätä.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen Vastaus kommenttiin #43

Ennemminkin niinpäin, että miksi media salaa tiettyjen ihmisryhmien tekemiä rikoksia? "Ruotsalaismiehet joukkoraiskasivat naisen Viking Linellä" Mun mielestä olisi ihan kohtuullisen fiksua oikeasti tilastoida mm. juurikin turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia, niin saataisiin myös tämän karusellin Inhimillinen hinta meille suomalaisille selväksi. Sekin olisi mielenkiintoista nähdä, että montako uhria nämä samat jannut saavat kerättyä ensimmäisen rikoksensa jälkeen. Esim. tämä kaveri joka viimeisimmällä 4-tunnin lomallaan raiskasi pikkulapsen, tai miekkonen joka polttomurhasi teinitytön Porissa.

Olisiko nuo uhrit olleet vältettävissä ihan vaan toimimalla suoraselkäisesti ja vastuullisesti ja KARKOTTAMALLA noi rikolliset? Tollaset sankarit pitäis pitää säilössä kunnes karkotus onnistuu(Tuossa ensimmäisen henkilön tapauksessa ilmeisesti nyt ollaan VIHDOIN toimimassa niin, ettei kaveria päästetä enää täällä vapaaksi ollenkaan. Aika pirun kalliiksi ehti käymään ennenkuin se tajuttiin )

Tokikaan tuolla inhimillisellä hinnalla ei ole mitään väliä niille, jotka ovat päättäneet että KYLLÄ TÄNNE MAHTUU, mutta jos vaikka kuitenkin edes joku pikkuhiljaa heräisi?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #44

Kiinnostaako sinua että mennään Suomen lakien mukaan? Ei siltä vaikuta. Se, että etnista taustaa ei ilman pätevää syytä korosteta, perustuu lakiin. Jossain kehitysmaissa voi olla tietysti erilaiset lait jotka sen hyväksyvät, itse en ihannoi kehitysmaiden systeemejä.

Esimerkiksi MV-lehti ei noudata lakia, sehän tekee tekijänoikeusrikkomuksia nyt muun muassa, varastaa siis kansankielisesti ilmaistuna.

Joten miksi kiinnostaa vain maahanmuuttajiin liittyvät rikokset. Sinänsä turvapaikanhakijuus ei lisää rikollisuutta, se on jo aukottomasti todistettu tässä ketjussa.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen Vastaus kommenttiin #46

Jos Suomen Lakien noudattaminen(ja "kansainvälisten sopimusten") maksaa suomalaisten henkiä ja sieluja, ehkä niitä lakeja pitäisi pikkusen muuttaa? Vai eikö sillä ole mitään väliä?

MV-lehti on sinänsä ihan Mikki Hiiri-tason toimija, mutta sieltäkin löytää JOSKUS helpommin totuuden kuin vaikka Hesarista

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ennen poliittiset liikkeet taistelivat vaikkapa kahdeksantuntisesta työpäivästä. Nuiva liike taistelee siitä että pitäisi olla poliisin ykkösprioriteetti informoida heitä vähänkin tummahipiäisemmistä rikosepäillyistä. Maailma on muuttunut ihmeelliseksi nuivan liikkeen myötä.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Kärrtorpin rasisminvastaisessa mielenosoituksessa puukottajana oli vasemmistolainen, eikä uusnatsi. Turun laivan raiskareiden kansallisuudet ilmoitettiin aluksi väärin, että kyllä noita virheitä sattuu.

Täällä Ruotsissa on meitä maahanmuuttajia paljon, että hyviä ja huonja esimerkkejä löytyy: T. Mesimäki, Zlatan, Ken Ring, Markoolio löytyy hyvinä ja sitten huonompina Valjakkala ja vaikkapa Mille Markovic.
Eli se puoli joka koittaa peitellä maahanmuuttajien rikoksia ja vaikeuttaa rikollisten karkoittamista tekee hallaa rehellisille mamuille sillä huhuja jää elämään eikä se auta, että toiset keksii vielä perättömiä.
Minusta täällä sattuu ja tapahtuu nyt liikaa ja syy taitaa olla siinä, että tänne on tullu paljon nyt vääränlaista jengiä. Nämä hurrit voi olla vielä helisemässä politiikkansa seuraamusten kanssa.
Pitää sit sanoa vielä, että mä tykkään seurata ku täällä Usarissa on Ruotsi keskusteluja tai liittyy Ruotsiin.
Ps. Tensta on mukava kaupunginosa, mutta on täällä vähän omat säännöt.

Kalevi koskinen

Miksi Ruotsin kautta Turvaan "köyhään" Suomeen eikö Ruotsi ole turvallinen rikas
Shcengen maa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Hyvä katsaus yhteen mediatapaukseen, kiitos siitä Petra. Tässä linkki uutisjuttuun, jossa kerrotaan tämä "paidattoman miehen" tarina: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14467985988...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Itse pidän aika kummallisena, että tämäkin pieni yksittäistapaus herättää näin paljon kohua ja vielä "maailmanlaajuisesti"? Onko tämä pakolaiskriisi todellakin aiheuttanut koko maailmaan niin paljon pelkoa ja ahdistusta, että tämän tapaisia uutisia pidetään loputtoman paljon esillä. Monissa se aiheuttaa varmaankin enemmän kysymyksiä ja ihmetystä maailman supistumisesta yksien asioiden ympärille harvinaisen paljon.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ei porakone lipsahda ikkunan läpi. Tarinasta tulee mieleen tapaus joka sattui joskus 80-luvulla metsästystä harrastavalle kaverilleni. Hän tähtäili lintuja ikkunalasin läpi, mutta kivääriin oli jäänyt patruuna, joka sitten laukesi. Kaveri keksi hätävalheen, että kirjahylly kaatui ikkunaan. Olisiko porakonejuttu samanlainen hätävalhe ?

Harri Immonen

Petran kirjoituksessa on totta toinen puoli. Tuo nimittäin pitää paikkaansa, että somessa on liikkeellä porukkaa, jotka tuntuvat odottavan, että jotain ulkomaalaisten tekemiä rikoksia tulee ilmi, jotta niistä päästäisiin huutamaan.

Pitää miettiä että miksi näin on? Näin on siksi, että tällaiset Petrat eivät halua ollenkaan keskustella siitä kolikon toisesta puolesta, vaan hukuttavat pakolaisuuteen liittyvät negatiiviset asiat rasisti huutojen alle.

Se oikeastaan vie pointin koko Petran kirjoitukselta. Petra esimerkiksi ei halua keskustella Ruotsin hyvin vakavista ongelmista tähän nuorten siirtolaisten tulvaan liittyen. Ruotsissa on monta kuntaa, joissa ei enää kyetä huolehtimaan kuntalaisten normaaleista palveluista, vaan hätään huudetaan jo ulkomaita.

Ruotsin äärisuvaitsevainen pakolaispolitiikka on johtanut nyt siihen, että Ruotsi päättää nyt Suomenkin puolesta kuinka Pohjola kansoitetaan siirtolaisilla. Jokaisen Suomalaisen huolestuminen tästä on enemmän kuin oikeutettua, eikä se pääosin liity millään lailla rasismiin.

En ymmärrä ollenkaan tätä keskustelukulttuuria, jossa vaietaan omalle agendalle epämieluisista tosiasioista ja kerrotaan puolitotuuksia.
Mitä nyt kesän ajan olen blogistin kommentointia seurannut, on hän yksi uuden suomen vakiokasvoja toteuttamassa tätä toimintatapaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Näin on siksi, että tällaiset Petrat eivät halua ollenkaan keskustella siitä kolikon toisesta puolesta, vaan hukuttavat pakolaisuuteen liittyvät negatiiviset asiat rasisti huutojen alle."

Voisitko nyt kertoa, missä olen huudellut rasistia? Tämä nimittäin ei ole ensimmäinen kerta kuin näin väitetään, vaikkei ole tapana kutsua ketään rasistiksi.

Toiseksi tämä blogi ei koske pakolaisuutta vaan ihan jotain muuta.

Harri Immonen

Vaikka tämä bloggauksesi ei täysin suoraan liitykkään pakolaisuuteen, niin kommenttini avaa kuitenkin sitä kokonaisperspektiiviä mikä on tarpeellista tuoda esille, kun miettii kirjoituksesi merkityksellisyyttä ja selviä tavoitteitasi.

Totta kai jokaisella saa ja pitääkin olla joku näkökanta, minkä kirjoituksellaan haluaa tuoda esille, koska olisi tylsää lukea absoluuttisen mielipidepelkoista tilastoanalyysiä blogissa. Mutta siinä vaiheessa kun vastapuolen perustellut tosiasiat aiheuttavat toistuvasti pelkästään silmät kiinni ja kädet korville pölöpölöpölö efektin, niin kirjoitus kääntyy tarkoitustaan vastaan ja takuulla lisää vihapuhetta.

Itse olen valmis keskustelemaan pakolaisuuteen liittyvistä asioista kokonaisvaltaisesti, mutta suvaitsevainen vastakeskustelija on puuttunut koko kriisin ajan. En pidätä hengitystä sen suhteen että sellainen jostain ilmestyisi.

Voit vapaasti lukea omaa aikaisempaa kommentointiasi täällä uudessa suomessa ja epäilemättä muuallakin somessa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #55

Tästä tulee mieleen, että jos tuo esille epäkohtia tai faktoja ns. pakkoruotsikeskustelusta muuttuu automaattisesti joidenkin mielestä "pakkoruotsittajaksi" ja jos tuo esille media-ilmiöitä ja faktoja rikosuutisoinnista esille, "ei näe mitään negatiivisia asioita" maahanmuutossa. Joopa joo, bloggaajan leimaamisen sinä ainakin osaat, jos et nyt muuta tuonut tähän keskusteluun.

En muuta bloggaukseni aihetta sen takia, että se on lukijan mielestä väärä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #55

Peräät kokonaisperspektiiviä. Onko se sitä että teet arvion jostain vastapoolista ja sen varjolla tyrmäät Petran kirjoituksen.
Miksi nuiville on niin vaikea myöntää että mamurikostapausperversioita ja vastaavia ilmiöitä ylläpitää ihan olemassa olevat tahot kuten esim Ilja Janitskin.
Mitä saavutat kääntämällä aiheellisen kritiikin jonkun vastapoolin syyksi.
Kuinka kauan nuivat haluavat samaistua MV-tyyliin?
Minä voin ihan hyvin samaistua esim Päivi Lipposeen. Kaikki ihmiset tekevät virhearvioita. Hän ei tehnyt sitä bisneksenä eikä ainoana toimintanaan julkisuudessa.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #57

Sini ja Petra.. taas törmäillään :)

Kokonaisperspektiivillä tarkoitin yhtä lailla Petran kommentointia. Petran kirjoitustaito ei viittaa siihen että hän olisi tyhmä, joten jotain muutakin on mielestäni kohtuullista odottaa kuin puolitotuuksia.

Onko se rasistien vika, vai onko se suvakkien vika.. muna vai kana?
Puolitotuuksien laukominen johtaa juuri vihapuheen lisääntymiseen, kun vastapuolta ei haluta kuunnella. Ääripäät vetävät keskustelua ja soppa kiehuu. Pakko sanoa että katson sinun ja Petran kuuluvan siihen toiseen puoliskoon.

Toivottavasti Sini virhearvioiden myöntäminen jatkossa näkyy myös kommenteissasi. Se olisi jopa toivottavaa, olet syyllistänyt hyvin vahvasti esimerkiksi perussuomalaisia. Jos taas nyt koet että minä syyllistin sinua, niin sinäkin voit vapaasti tutustua aikaisempaan materiaaliisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #59

Perussuomalainen puolue ei ole kansanryhmä. Johan se on jos jonkun puolueen kritisoimista rinnastetaan valhesivustojen ja lietsontasivustojen ylläpitoon.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #61

Edelleen kehoitan sinua muistelemaan kuinka olet sen tehnyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #62

Olen kirjoitellut tällä forumilla nimelläni ja tunnistettavalla kuvallani. Parempi olisi jos tarkentaisit mitä tarkoitat. Nyt syyllistät epämääräisesti. Onko sellainen kaunista?

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #64
Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #65

Sinulla on nyt selvästi vahvoja mielikuvia. Minulla ei ole sinusta, koska minulla ei ole aavistustakaan, kuka olet. Suhtaudun kommentoijiin ainoastaan sen perusteella, mitä he argumentoivat, en siihen keitä oletan heidän olevan tai mitä OLETAN heidän ajattelevan. Tämä on ainoa hyvä tapa ylläpitää hyvää keskustelua, ja silloin ideoita ja ajatuksia tulee hyvin vaihdetuksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #65

Niin ei ole. Esim se totuus että sinä vihjailemalla syyllistät. Mutta koska et halua muuta on turha jatkaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #55

"kun miettii kirjoituksesi merkityksellisyyttä ja selviä tavoitteitasi."

Olisi muuten kiva kuulla, mitkä nämä mystiset "tavoitteet" ovat.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #58

Perussuomalaisen puolueen heikentäminen puolitotuuksia laukomalla on heti yksi mieleen tuleva.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #60

Pari keskusteluvinkkiä Harrille:

Älä perusta keskustelua olettamuksiin tai henkilökohtaisuuksiin.

Älä kuvittele, että minulla olisi valta heikentää PS-puoluetta.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #63

En oleta mitään, voit edelleen tutustua omaan tyyliisi kommentoida.

Parhaasi mukaan olet yrittänyt.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #66

Tunnen tyylini, olenhan itse kirjoitukseni kirjoittanut. Kirjoitan asiallisesti, vaikka napakasti ja kriittisesti. Vuosien blogistikokemuksella minun kommenttejani tai kirjoituksiani ei ole kertaakaan huomautettu asiattomiksi ylläpidon toimesta.

Käyttäjän JariHollsten kuva
Jari Hollstén

Vieläkö Kuikat ja muut naureskelevat maahanmuutosta huolestuneille?

http://yle.fi/uutiset/poliisi_huolissaan_turvapaik...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset