PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Itkupillit!

  • Kuva: Internetin meemi
    Kuva: Internetin meemi

 

 

Olin aikeissa kirjoittaa blogimerkinnän viimeisistä puoluekannatusten gallup-tuloksista ja tarkistin Plokista, miten ulkoministeri on analysoinut puolueensa kannatuksen syöksyä. Timo Soini on kirjoittanut tyylilleen uskollisena muutaman virkkeen selkokielisen plokin, jossa kannatusta käsitellään vain yhdessä sivulauseessa todeten, että se mataa.

Tosi on.

Sen sijaan plokin pääaiheena on opposition nokkamiesten pilkkaaminen itkupilleiksi ja syyttäminen sovinismista. Reaktio liittyy opposition närkästykseen puhemies Maria Lohelan kompuroidessa kenties kokemattomuuttaan valtiovarainministerin "sori-gaten" ympärillä eduskunnan kyselytunnilla 3.12.

Timo Soini on maamme arvovaltainen ulkoministeri, ja ehkä hänen olisi aika harkita kasvamista kahden kasvon roolistaan. Ulkoministerin ominaisuudessa tarvitaan valtiomiesmäisiä elkeitä, eikä itkupilliksi lällättely kuulu sen enempää kansanmiehenkään rooliin. Eikä se ole edes mikään sananvapauden mittatikku. Se on vain ja ainoastaan pilkkanimien käyttöä.

Ilkeistä ja rasvaisista puheista on myös jostain syystä tullut suorapuheisuuden ja rehtiyden synonyymi. Soinin kohdalla pilkkanimet lienevät jonkinlaista teatteria, sillä ainakin itse pidän häntä pohjimmiltaan jonkinlaisena gentlemannina, ja gentlemannius häntä parhaiten pukee.

Perussuomalaisten yksi päävaaliteemoista oli ”Ei saa kiusaa”. Teeman perustelu on muotoiltu niin, että se kattaa kiusaamisen aina byrokraattisesta kiusanteosta ja pompottelusta aina työpaikka- ja koulukiusaamiseen asti. Teema on (omituisesta kieliasusta huolimati) hyvä ja luo arvopohjaa perussuomalaiselle kansanliikkeelle.

Kiusaamisen vastustaminen lähtee pienistä teoista ja esimerkin näyttämisestä ja kasvaa vähin erin kanssaihmisiä arvostavaksi ilmapiiriksi. Mutta jos totta puhutaan, PS on koko historiansa ajan potenut kroonista törkyn Tourettea. Joku siihen aina sortuu.

Se alkoi kutakuinkin Tony Halmeen noustessa ronskein puhein eduskuntaan ja sen koommin rähjäinen kieli on joidenkin kohdalla muodostunut pikemminkin hyveeksi kuin tyylimokaksi. Rajujen puheiden takana voi olla kuitenkin hyvin onneton ihminen, kuten kenties oli Halmeen tapauksessa oli kyse.

Soini ei ole onnistunut kaitsemaan katrastaan täysin oikeamielisesti ja oikeudenmukaisesti, vaan toisilla huono käytös koituu kohtalokkaaksi ja toisten kohdalla sitä katsotaan läpi harjasten. Vaikea sanoa, onko puoluejohto edes tietoinen, millaisia juttuja jopa joidenkin kansanedustajien ja meppien sivuilla ja piireissä suvaitaan.

Puolueesta lähtenyt Helsingin kaupunginvaltuutettu Réne Hursti ilmoitti lähtönsä yhdeksi syyksi nimenomaan jatkuvat sammakot. Iltalehden haastattelussa hän mainitsee esimerkin puolueesta erotetun varavaltuutetun Olli Sademiehen kirjoituksen afrikkalaismiesten pakkosterilisaatiosta.

”Ei saa kiusaa” oli yksi parhaimmista vaaliteemoista, eikä sitä saa unohtaa. Kiusaaminen ei ole vähäpätöinen asia vaan sille rakentuu pahimmassa tapauksessa koko yhteisön henki. Politiikan ei tarvitse olla kuivaa eikä tylsää, mutta ehdoin tahdoin sinne ei tarvitse istuttaa pahaa.

Nyt siis jää jäljelle vain käytännön esimerkkien ahkera käyttäminen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mitä linkkiin eduskunnan kyselytunnista tulee niin eduskunnan pitkäaikainen pääsihteeri

Tiitinen hämmästelee kohua – "Luonteva paikka Stubbin anteeksipyynnölle"

Tiitinen hämmästelee oppositiossa tapahtuneesta noussutta raivoa ja tiukan formaatin kaipuuta, ja epäilee sillä olevan poliittisia tarkoitusperiä.

– Eduskunnassa yleensä kaikella on, kuittaa Tiitinen.

http://yle.fi/uutiset/tiitinen_hammastelee_kohua__...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kireistä tunnelmista kertoo jos jostain. Sovinismia ei kuitenkaan tästä voi löytää hyvänä päivänäkään. Että sikäli erikoisia päättelyjä Soinilta.

Käyttäjän RaimoKorhonen kuva
Raimo Korhonen

Merihempukan pitäisi kyllä tietää, että ploki on merisuomeksi pylpyrä.
Mitä blogi on suomeksi, en tiedä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tiedän kyllä hyvin mikä on ploki/pylpyrä. En voi tosin mitään sille, että Timo Soinin blogi on erisnimeltään Ploki. Kunnioitan hänen nimivalintaansa, ja se tavallaan hänelle sopiikin hyvin.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Kiusaamisargumentti on myös oiva tapa uhriutua. Kiusaamisargumentti on myös "harmiton" poliitikolle vaikei välttämättä ympäristölle, koska siitä ei tarvitse pelätä joutuvansa vastuuseen toisin kuin vainoamisväitteestä. Termi ajojahti on jäänyt ilmeisen jo loppuunkaluttuna terminä uusiouhriutuimistermin kiusaamisen jalkoihin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Jännä miten näitä voi lukea niin eri tavoin. Itse luin niin, että TS oli kovasti huolissaan kannatuksesta, mutta "vaaleihin on vielä matkaa", jne. Itkupillit sitten enempi/vähempi siinä sivussa.
Mitä sitten tulee kiusaamiseen, niin ihmettelen isosti että miksi Petrakin aina kiusaa perussuomalaisia ja varsinkin joku Halmeen vetäminen haudasta kokolailla mautonta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kritiikki ei ole kiusaamista. Haukkuminen ja nimittely on. Halmetta en ole vetänyt haudasta: hänestäkin saa keskustella. Hän ei ole pyyhitty historiasta pois kiellettynä aiheena.

Helena Makinen

"Kritiikki ei ole kiusaamista. Haukkuminen ja nimittely on."

Niinpä, kenties siksi ihmetteli, miksi kiusaat.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #26

Jukka Mäkinen, sen jälkeen kun sait bannit täältä Usarista, miten onnistuit keplottelemaan itsesi takaisin naisen nimellä ja kuvalla?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Soini luopui gentlemanttisuudessaan ryhtyessään Halmeen manageriksi. Hinta oli Halmeen kohdalla kova, Soini sai hillotolppansa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Toisaalta Reetu ei 2011 ehdokkaaksi kelvannut, vaikka sai 2007 EK-vaaleissa enemmän ääniä Helsingin vaalipiiristä kuin suuremmasta Uudenmaan vaalipiiristä Soinin imussa n. 1000 äänellä eduskuntaan päässyt Ruohonen-Lerner.

Puolueen julkisuuskuvaa yritettiin jo silloin kiillottaa hallituskelpoiseksi?

http://www.mtv.fi/viihde/musiikki/artikkeli/freder...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Halmeen aikana Jumala armahti, nyt polttaa vastaanottokeskuksia. Veikkaanpa, että PS:n touhu menee vain hullummaksi. Eduskuntaryhmä voi vielä pysyäkin osin ruodussa, mutta varavaltuutettut jne. ei.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #11

Kyllä moni kansanedustajistakin viihtyy suht radikaaleissa seurapiireissä. Laura Huhtasaarikin alkaa kunnostautua. http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1195008973...

Edit. Uutiseen lisätty päivitys, jossa Huhtasaari kertoo olleensa epätietoinen, missä porukassa esiintyy.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #12

Perussuomalaiset kokoontuvat usein tuntemattomien porukoiden joukoissa. Antamasi linkki taitaa vaatia nettilehtenä tilaamisen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #12

Eipä tuossa mitään uutta ole, eihän Hakkarainenkaan tiennyt olevansa Bandidoksen tiloissa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #16

Olo olisi huomattavasti luottavaisempi, jos kansanedustajat tietäisivät, mitä ympärillä tapahtuu.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #11

Korkmanin kommentti edustaa asiatonta vihjailua.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #18

poisto. Tuli vastaus väärään viestiin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #18

Viittasin tämän varakansanedustajana kannanottoon, jota vaasalainen PS valtuutettu L Karppi komppasi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #20

Nyt on kyllä Laura Huhtasaari viemässä arvovaltansa perin kummalliseen tapahtumaan. Tapahtuman osallistujat näyttävät uskovan, että suurelle yleisölle täysin tuntematon Junes Lokka on saanut yli 65 000 ääntä heidän järjestämässään Itsenäisin suomalainen- äänestyksessä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #22

Tosin hyvänä kakkosena Itsenäiseksi suomalaiseksi kiri Li Andersson vain muutaman prosenttiyksikön erolla. Varmaan hyvä kakkonen kutsutaan myös puhumaan, reilun pelin hengessä. Halla-aho ei oikein pärjännyt tässä titaanien kamppailussa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #11

M.K;"Halmeen aikana Jumala armahti, nyt polttaa vastaanottokeskuksia. "

Siis kumpi, Halme vai Jumala? Montako keskusta on palanut ja mikä tän plokin tarkotus oli?

PS olisit Petra kirjoittanut vaan niistä kannatuksista..tää persujen kiusaaminen ei oikein sovi sulle.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #31

Mistä tarkalleen ottaen tuli paha mieli? Plokin avaamisesta vai Soinin epäoikeudenmukaisista suhtautumisista jäseniin? Mikä siinä on kiusaamista?

Ja ovatko persut mielestäsi muihin poliitikoihin nähden herkempiä ja hauraampia kritiikille?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #32

Ei nyt välttämättä paha mieli tullut mistään, vaan koitin Korkmanilta tiedustella että lukiko kirjoituksesi ja miten mielestään erittäin sekava ja merkillinen kommenttinsa liittyi varsinaiseen "asiaan".

Kanssasi samaa mieltä siitä että PS-puolueessa mennään diktatuurissa, eli tästä emme saa väittelyä aikaan. Siitä sitten kenties, että mielestäni sinä "kiusaat" jatkuvasti näitä piruparkoja(PSsia). Tästäkään blogistasi et varmasti mitään positiivista löydä ko puolueen jäsenistä. Ensi alkuun mennään Soinin sanomisissa, mutta sitten vedetään jo muutama muukin mukaan tähän likasankoon. Tämä Halme toki täydellinen rimanalitus.

Mitä sitten tulee persujen herkkyyteen "kritiikille", niin en itse siihen usko. Toki tässä mennään "mutulla", koska en ole Ps-puolueen jäsen, enkä oikeastaan yhtään sellaista tunne paremmin. Se kuitenkin mitä olen tässä vuosien saatossa huomannut on, että kritiikki heitä kohtaan erilaista..kuten myös kirjoituksetkin lehdissä. Heitä pidetään jollain tavalla persjalkaisina, vähemmistön ja vähän tyhmemmän kansanosan edustajina. Toki myös sitten nämä natsi-ja rasistihöpötykset, mitkä liitetään suunnilleen automaattisesti lähes jokaiseen edustajaan, tahi puolueen jäseneen, tahi sitä komppaavaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Miksi Soini on ulkoministeri? Koska perustuslain mukaan kuka tahansa voi olla ulkoministeri.

Juha Kuittinen

"Kärsimys kirkastaa sielua".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tämän linkin otsikoinnista päätellen Tuomas Muraja ihmetteli samaa kuin sinä jo puoli vuotta sitten. http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/timo-soini...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Harva uskoo, että Soinin alkuperäinen tavoite oli saada eduskuntaan nimenomaan äärioikeistoa. Pikemminkin kyse oli siitä, että perussuomalaiset haalivat vaalien alla riveihinsä kaikki joita löysivät. Joukkoon mahtui paljon ”maahanmuuttokriitikoiksi” itseään kutsuvia henkilöitä. Soini ei kuitenkaan torjunut heitä vaan arveli heistä olevan hyötyä puolueelle."

Niinpä. Soini avasi Pandoran lippaan, pääsi ministeriksi ja siirtynee sen jälkeen johonkin palkkiovirkaan halliten myös säätiötään.

Sari Haapala

Perussuomalaiset ovat kielenkäytöltään koulupoikia, jos vertaa vaikka vihreisiin ja vasemmistoliittoon. Harvemmin kuitenkaan nämä päätyvät uutisiin, kun toimittajat ja poliitikot ryyppäävät ympäripäissään samassa pöydässä poliitikon laskuun. Sama surkuhupaisa näytelmä toistuu sitten viikottain, ja harvemminpa koirat syöttävää kättä purevat.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Olisiko myös jotain perusteluja hurjille väitteillesi näistä viikottaisista bakkanaaleista?

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Siitä kielenkäytöstä...
"Perussuomalaiset, rasismi ja natsiyhteydet"

http://panuraatikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset