PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Heikko ja ristiriitainen johtaminen on levottomuuden ahjo

  • Liikerissä yhdistyvät vanhempien rujommat puolet. Kuva: Wikipedia
    Liikerissä yhdistyvät vanhempien rujommat puolet. Kuva: Wikipedia

 

 

Vuoden sisään on mahtunut niin jättimäinen tympääntyminen Olli Immosen taisteluhuutoon, levottomuus uuden turvapaikanhakijatilanteen myötä, uuden hallituksen kylmä rätti kasvoille kuin yleisesti ottaen kelmeänkalpea taloustilannekin.

Miten siis liennyttää tunteita? Tietenkin osaavalla johtamisella.

Tuttua työpaikoilta, joissa on sekava johtamiskulttuuri: Työntekijät ovat huonosti motivoituneita, riitaisia ja syyttelevät toisiaan. Siellä myös kiusataan samalla kun pomo viis veisaa, saattaapi kiusata jopa ihan itse.

Kokoomus ja Keskusta osoittautuivat yhdessä liikeriksi eli tiikerin ja leijonan risteymäksi, joka on vanhempiaan suurempi ja rumempi yksilö. Se on myös maho lisääntymään. Perussuomalaiset taas joutui kummalliseen tilanteeseen joutuessaan hallitsemaan köyhät kyykkyyn, eikä osa puolueesta vieläkään ymmärrä olevansa hallituksessa. Tilanteen kummallisuutta ei vähennä nuorisojärjestö, jonka johdossa radikaaleilee puolueesta erotettu. Olli Immosen tapausta ei oikeastaan koskaan käsitelty, vaan Olli Immosesta tuli eduskunnan kytevä kuuromykkä, joka kommunikoi ulkomaailmaan ehkä jollain tekstinpätkällä tai savumerkein, ei juuri muuten.

SSS on tuottavuusloikkaa pinnistäessään ja pelotellut kansalaiset pois tolaltaan, milloin kurjistuspolitiikalla, dramaattisella ja oudolla hallituskriisillä, synkillä näkymillä tai yhteiskuntarauhan rikkoutumisella vaarallisten maahantulijoiden uhkakuvin. Jotkut ovat jopa sitä mieltä, että päästetään ulkoparlamentaariset voimat valloilleen lisäsekavuutta aiheuttamaan. Varokaapa muuten, ettei ovi jää auki sepposen selälleen. Siellä on nimittäin kylmä.

Kaikki ovat vähän eri mieltä ja viranomaisetkin kompuroivat tiedotteissaan. Poliiseilta vaaditaan ihan kaikkea ja heti, mieluiten ennen kuin he edes tietävät mistä pitäisi tiedottaa. Kirsikkana kakun päällä tietysti ääriliikkeet, jotka käyttävät hyväkseen levotonta tunnelmaa disinformaatiosivustojen ja yleisen uhittelun muodossa, ja jotkut alkavat toistaa kuin papukaijat hömppäjuttuja tässä Pisa-testien luvatussa maassa.

Eli hallituksen tehtävä on ryhdistäytyä luomaan tasapainoista tunnelmaa. Ei maa kaadu turvapaikanhakijoihin eikä edes talousvaikeuksiin vaan vakavampaa on yleinen sekavuus ja toivottomuuden ruokkiminen. Varmaan tuossa idässäkin ollaan ihan tyytyväisiä, miten enemmän Euroopassa pööpöillään. Kahtiajakautumisen toitottamisen sijaan tulee korostaa yhtenäisyyttä.

Poliisin on saatava tiedotuksensa raiteille paineista huolimatta.  Lisäresurssit eivät olisi yhtään pahitteeksi, mutta tärkeintä olisi antaa poliisille työrauha. Raajat eivät irtoa spitaalin kourissa, jos kutkuttavia uutisia joutuu odottamaan tutkimisen ajan.

Poliittiset nuorisojärjestöt ovat jo täydessä vauhdissa ojentamassa disinformaatiosivustoja, pois jäi valitettavasti vain Perussuomalaiset Nuoret. Johonkin mystisiin ”suvakkeihin” kohdistuvat hyökkäilyt (eikö olekin metkaa, että maassa on ihan oma nimi niille, jotka eivät halua profiloitua äärioikeistoon?) rauhoitetaan auktoriteetin esimerkein. Esimerkiksi ”toivottavasti tulet raiskatuksi”-epidemian aloittanut meppi voisi ihan kunniallisesti ilmoittaa aikuisella äänellä, että ei ole okei toivotella naisia raiskattaviksi, joten jätkät lopettakaa se jo. Vääristyneitä käytösmalleja voivat hillitä vain tarpeeksi jämäkät esikuvat ja oikeasta suunnasta, mikä se kulloinkin on. Sitä rasistileimaakaan ei kannata ihan joka suuntaan stemplailla.

Sitten paljon, paljon pikkuleijonia ja iloisia Puljujärven naamoja, vähemmän hermostunutta kohinaa.

Ja se mikä on kenties vaikeinta: Kehua välillä oikein estottomasti asioita. Muistattehan sen sketsin, jossa Lapinlahden Linnut kelteisillään kehuvat suomalaisen miehen kauneutta? Minä annan tänään kehut Suomen poliisille, joka on ilmeisen alimiehitettynä ja haukkuja kuullen joka suunnasta tehnyt aivan valtaisat määrät hyvää ja osin näkymätöntä työtä. Aina ei kaikki ole mennyt ihan putkeen, mutta yritys on kova ja peräänantamaton.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

”toivottavasti tulet raiskatuksi”

Nyt riittää toivottaa tervemenneeksi yleisötilaisuuteen ... kiitos suvakit.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Sen sijaan että haluat kuvitella ihmisille jotain pahaa, mitä sinä kehuisit?

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Kai sellaisen tunnelman voi nähdä myös "eksoottisena värinänä".

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #4

Sellainen värinä tulee aina, kun tulet jakamaan ilosanomiasi.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #5

Vain jos värinä on punavihreä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #7

Värisehän nyt jonnekin toisaalle, kun ei ole mitään asiallista sanottavaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Siis sinulle suvakki on raiskaajan synonyymi. Hyvin monimielinen slangisana näkyy olevan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #19

Täyttä pötyä! Turvapaikkahakemukset otetaan vastaan Suomen ulkomaalaislain ja Geneven sopimuksen nojalla. Sinun suvakkisi ovat pelkkiä variksenpelättimiä eli englanniksi strawman.
Epäilemättä organisoitu naisten joukko-ahdistelu on Suomessa vieras ilmiö, sellaiselle on pantava stoppi mahdollisimman tehokkasti. Hyvä, että sukupuolista häirintää kriminalisoiva laki on jo voimassa.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #20

"Turvapaikkahakemukset otetaan vastaan Suomen ulkomaalaislain ja Geneven sopimuksen nojalla"

Mutta Dublinin sopimuksen nojalla heidät olisi pitänyt palauttaa rajalta Ruotsiin rekisteröitäviksi. Nyt he eivät lähde täältä koskaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #21

Heikki Hyötyniemi kirjoitti:

"Mutta Dublinin sopimuksen nojalla heidät olisi pitänyt palauttaa rajalta Ruotsiin rekisteröitäviksi. Nyt he eivät lähde täältä koskaan."

Ei pidä paikkaansa. Turvapaikanhakija saa vaeltaa vaikka Kreikasta Espanjaan ja takaisin Suomeen, ellei häneltä ole otettu esim. sormenjälkiä jossain maassa matkan varrella.

Tästä on vängätty Puheenvuorossakin päivätölkulla.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #22

"Turvapaikanhakija saa vaeltaa vaikka Kreikasta Espanjaan ja takaisin Suomeen"

Mietipä kuinka järjetön väitteesi on. Jos EU tuon hyväksyy, EU on järjetön.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #21

Ei suinkaan, Dublinin kakkossopimus tehtiin nimenomaan estämään sellaisen pallottelun. Unkariin Suomi onkin palauttanut turvapaikanhakijoita Dublinin sopimukseen vedoten.
Mutta itse Dublinin sopimus, jonka varjolla on lykätty vastuu Välimeren yli rikollisesti kuljetetuista pakolaisista Italialle ja Kreikalle, vaikka vastaanottokeskukset eivät pitkiin aikoihin ole riittäneet, onkin eräs kriisiytymisen keskeinen syy.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Jos nyt jotain positiivista pitää hakea, 2015 ei ollut niin huono vuosi kuin tästä on tulossa.

Euroopastakin löytyy maita, joissa on johdonmukainen linja ja johtajuutta.

Suomi nyt on ihan sekasikiö vailla mitään suuntaa, tuuliviiri. Oikeastaan vertaus on huono, koska tuuliviirikin voi osoittaa yhteen suuntaan kerrallaan.

Maan johdolle voisi tosiaan antaa toivomuksen, että kerrottaisiin, mitä täällä yritetään saada aikaan.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Petra on asian ytimessä; Heikko johtaminen on pääsyy tilanteen kärjistymiseen.

Tällähetkellä kansa ei luota johtajiinsa, eikä varmaan johtajatkaan itseensä ts. pallo edelleen hukassa.

Olemme vaarallisessa tilanteessa.

--

Poliisille todellakin kymppi toiminnasta! Tiedotuksesta 6-.

Hopusti vain lisää resursseja poliisille tulevaa "tapahtumakesää" varten!

Käyttäjän JariHollsten kuva
Jari Hollstén

Ellei ole suvakki niin sitten on äärioikeistolainen. Tietää Petra heti armon vuonna 2016.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jari. Ehket nyt ihan ymmärtänyt mitä tarkoitin. Suvakki on yhtä pätevä ja kuvaava sana kuin vaikkapa "niinku" tai "totanoin". Ihan mitä tahansa, mutta ei äärioikeistolaista.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Suomalainen poliisi on saanut erittäin korkeatasoisen koulutuksen.
Tiedotusopissa saattaisi olla hieman parantamisen varaa.
Viime aikoina poliisi on ollut puun ja kuoren välissä kun ohjeistuksen mukaan rikosepäillyn etninen tausta, sukupuoli tms. ei pidä mainita, ellei tutkinnan takia ole tarpeen ja sitten on tullut syytöksiä tietojen pimittämisestä.
Myös rasisten rikosten aalto on hankaloittanut tilannetta.
Kaiken kukkuraksi nämä itseään antirasisteina pitävät rettelöitsijät, jotka hyökkäävät poliisienkin kimppuun.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Poliisin tiedotuksessa on ehdottomasti parantamisen varaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Toivottavasti Suomessa eikuitenkaan syyllistytä tai ole syyllistytty vastaavaan asioiden peittelyyn kuin Ruotsissa ja Saksassa.

Asiat ja tapahtumat pitää uutisoida olivat ne sitten kuinka ikäviä tahansa, vaikka ne sitten saisivat rasismin tai muukalaisvihan hetkellisesti nousemaan.

Mikäli asioita yritetään jotenkin peitellä, se on juuri se mitä esim. MV-lehti käyttää hyväkseen ja saa sitäkautta monet hullut ja heikkoluonteiset uskomaan kaikkiin valheellisiinkin juttuihin.

Totuus, oli se sitten kipeääkin on kuitenkin ainoa oikea tie. Ihminen on vajaavainen, mutta kaipa meidän vain on uskottava siihen oikeasti järkevään ihmiseen, kuka osaa erottaa oikean ja väärän toiminnan.

Historiasta emme ole paljon mitään oppineet, mutta vaihtoehtoakaan totuudelle ei ole.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Maltti on kuitenkin valttia. Keskeneräinen tieto ja ymmärrys ovat haitaksi. Vert. tämän joukkokopelointiin liittyvä termi tulkittiin virheellisesti "leikiksi" tai "peliksi", koska joku oli jostain lukenut sanan "gamea". Mitään puolivillaistakaan ei pidä sopertaa, ei tule lasta eikä guanoa.

Ihmisillä on vain nykyään aivan älytön kiire, ja jos tietoa ei tule, sitä pitää keksiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tottakai, pitää olla varmaa ja tarkkaa, tuota Ruotsin peittelyä tarkoitin. Minä en henkilökohtaisesti, enkä usko kaikkien normaalien ihmistenkään villiintyvän, jos sanotaan, että rikokseen on syyllistynyt turvapaikanhakija, ymmärrän sen ,että tässä tilanteessa niitä kaahoja on paljon, jotka villiintyvät, mutta siitä huolimatta totuus on kerrottava.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Toivottavasti Suomessa eikuitenkaan syyllistytä tai ole syyllistytty vastaavaan asioiden peittelyyn kuin Ruotsissa ja Saksassa."

Tai briteissä...

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014083118620216_...

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Mikä on Nygvistin selvitys asiaan? Ja valitettavasti ei voi katupartioita tai persuja sotkea juttuun. Olen pahoillani :)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Morjentes Petra ja muut immeiset.

Mitä jos käytte ihmettelemässä että mitä se Hirvimäki nyt maailmalle pläjäytti kun ei oikein mitenkään osaa innostua tästä touhusta josta niin moni muu tuntuu olevan paljon enemmän innostunut.

Onko suomalainen todellakin näin nössö kuin miltä näyttää? Itseasiassa onko koko juttu edes sitä miltä näyttää - suvakki vs. rasistit. Ja sitten oli mulla jotain muutakin...

Ja jos nappaa niin täällä ollaan -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2098...

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Hmmm, heikko johtamista,EU:ssa ei ole johtaja, Yhdysvalloissa on ja naappurifederaatiossa on, EU on ajopuu.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Näin voi olla, mutta kaikkein alimmankin portaan johtajalla on merkitystä. Siitähän usein Soininkin retoriikassa on kyse. Jalkapallopeleistä ja kapteeneista. Mutta erityisen usein ravihevosista.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Petra tarkoittanee poliittista johtamista? Päätöksethän sillä saralla m.m pakolaiskysymyksissä tehdään EU-johtajien toimesta. Ja niillähän on tunnetusti sormi suussa ja sukat sekaisin. Ei täällä Suomessa ole poliittisia johtajia, vaan tehottoman ja riitaisan EU:n johdon alamaisuuteen nujerrettuja "pikku nilkkejä".

Käyttäjän Timo-PekkaMustakallio kuva
Timo-Pekka Mustakallio

Hyvä kirjoitus - eikä kehu ole tarkoitettu pelkäksi positiivisen mielialan levittämiseksi :)

Suurin osa virkamieskunnasta toimii mielestäni erinomaisesti, vaikkakin perisuomalaiseen tapaan oikea-aikainen ja relevanttia, tuntoja rauhoittavaa asiaa sisältävä tiedottaminen tuottaa ongelmia. Sen ei pitäisi yllättää, jos ken on matkustellut VR-kyydillä: "Miksi tämä juna on seissyt tässä keskellä maaseutua nyt jo puoli tuntia?" - (hiljaisuus). Kaitpa on ajateltu, että matkustajat kyllä hiffaavat itsekin Pendolinon saaneen taas jonkun monista kohtauksistaan, kunhan annetaan harkinta-aikaa. In Finland we call this "ajatteleppa ite" :)

Parjattu SSS-hallitus taas, no jaa, "näillä mennään" - ihan turha tässä on myrskyävällä ulapalla alkaa vaihtaa soutajaa, jottei kävisi niin kuin eno-vainaalle. Sipilän tyyliä pidän oikeastaan aika hyvänä, Soinia täytyy vaan sietää, ja ainoastaan toivoisin Kokoomuksen lähettävän Stubb`insa ensi tilassa ravunsyötiksi (tai lähettilääksi jonnekin niin kaukaiseen maahan, ettei hän saa toheloitua meitä sotatilaan sen kanssa). Muuthan ovat oikeastaan ihan hyviä.

Ongelmiakin on.

Murheellinen EU harjoitti takavuosina "pelolla johtamista"... mikä kostautuu nyt, kun todellisia ja pelottavia ongelmia on noussut esiin. Tilannehan on sikäli erityisen haastava, että se on kaikille uusi: ei ole selkeitä tiekarttoja, ei edes kunnollista luotettavaa tietoa jonka pohjalta toimia. Nythän tässä kävi taas vanhanaikaisesti, eli Brysselin ylimieliset suurisuut ovatkin tosipaikan tullen aika paperia. Moni jäsenmaa on vetänyt johtopäätöksensä ja alkanut sooloilla - tosiasiassa EU on siis jo kvasi-hajoamistilassa. Lentokoneinsinööri Lähteenmäki kertoi aikoinaan olleensa insinöörikaverinsa kanssa koelentämässä erästä uutta konetyyppiä - mikä käytöstä erikoisissa lentotiloissa testaillessa otti ja joutui lattakierteeseen (hallitsematon lentotila). Lähteenmäki siinä perisuomalaisen rauhalliseen tyyliin kysymään kaveriltaan, notta "pitäisköhän jo hypätä?", kääntyi katsomaan - mutta penkki oli tyhjä, kaveri jo lähtenyt. Juttuhan kuitenkin päättyi sikäli hyvin, että painopisteen muutos tai ehkä kaverin osuminen peräsimeen sai koekoneen oikenemaan kierteestään - ja kaikki selvisivät vaaratilanteesta ilman suurempia vahinkoja. No nythän tarkoitan tietysti, että SSS-hallituksen linja pysyä mukana hallitsemattomasti kieppuvassa EU:ssa on ihan hyvä... kunhan ei olla mukana siihen asti kun se rojahtaa tonttiin. Voihan EU:kin vielä oieta, vaikka huonolta näyttää.

Yhtälailla Suomi on pelkkä matkustaja kansainvälisen kieputuksen kyydissä. Mitä sitä valittelemaan, kun ei ole valitusosoitetta. Täytyisi vaan olla yhtenäisyyttä reagoida vikkelästi - mikä olisi periaatteessa aika helppoa, koska suomalaiset ovat oikeastaan kaikki fiksuja, toimintavalmiita ja pärjäämishaluisia sitkeitä sissejä... kunhan joku vaan ottaa ongelmia kraivelista kiinni. Olen aika optimistinen, että me toimimme kyllä kunhan suunta selviää, ja vieläpä kaappasemme tänne tulleet pakolaisemmekin mukaan käsikynkkään (näyttäisi käyneen pakolaistuuria, eli kauas tänne Euroopan perukoille tulleet ovat hekin sitkeää ja asiallista väkeä). Pulma on nyt vaan, niin kuin myrskyisällä merellä tuppaa olemaan, että näkyvyys on aika heikko... ei voi suinpäin syöksyä suuntaan, mikä ehkä viekin suoraan karikkoon. Minäkin tässä löpisen joutavia, moottoriturpa käy niin kuin milläkin Mertarannan kevytversiolla, vaikka uskon, että meillä on vakaita ja vakavia ihmisiä peräsintä pitämässä. Ei kannata hysterisoitua, jos vene vähän keikkuu ja pärskeitä lentää - tämä nyt vaan on tätä, kun myrskyssä matkataan.

Päinvastoinhan kriisi on samalla tilaisuus miettiä asioita uudestaan, fiksummin. Kopeiden eurokraattien tilalle tulee ehkä hyvää väkeä mikä saa aikaan muutakin kuin puolilämmintä ilmaa (näinköhän ilmastokin on lämmennyt vain heidän turhista puheistaan?), "kinder and gentler Europe"-suuntaan erään US-presidentin sanojen mukaisesti. Olisi jo aikakin, kaiken turhanpäiväisen tunaroinnin jälkeen. Samanlaista järkiintymistä toivoisi rahamaailmaltakin, jonka pitäisi ymmärtää tinkiä eduistaan jotta systeemi vakautuisi (SE olisi oma etu)... mutta, eppäilempä...

Sydäntalven pakkaskausi on edessä, mutta kesä tulee aikanaan, methinks. "This, too, will pass" :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset