PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Immonen, Yle ja ajatusmarjat Tajukankaalla

  • Tajukangas ja Immonen, kuin kaksi ajatusmarjaa
    Tajukangas ja Immonen, kuin kaksi ajatusmarjaa

Eräs parlamentaarisen kansallismielisen politiikan eriskummallisimpia piirteitä on kansallisen yleisradion ärhäkkä vastustaminen. Edustaja Olli Immonen jakaa blogissaan tiedotetta jossa puretaan muutaman nuivan edustajan harmi, että Ylen tuotantoa ei saatukaan supistettua. Ainoaksi voitonmerkiksi jäi käteen sanan ”monikulttuurisuus” poistuminen Ylen pykälistä. Sana korvattiin ”kulttuurisella moninaisuudella”.

Eriskummallista se on siksi, että nimenomaan juuri Yle vaalii suomalaista kulttuuriperintöä - se on suomalaisten oma ohjelmisto ja media. Se tosin esittelee sen koko kirjossaan: tuotannossa on läsnä kansan koko kirjo viittomakielisistä aina saamelaisiin asti. Tätä ei mikään kaupallinen instanssi pystyisi koskaan yksinään toteuttamaan, saatika tuomaan esille kotimaista kulttuuria, ohjelmaa ja taidetta siinä määrin missä Yle tekee.

Luulisi siis, että kansallismieliset päättäjät jumaloisivat Yleä. Mutta ei, he karsastavat sitä ja yrittävät vaikuttaa sen tuotantoon ja journalistiseen sisältöön, ikään kuin tiedätte-kyllä-minkälaisissa valtioissa.

Juilimaan siis jäi, että Yle vastaisuudessakin on suomalaisuuden saareke kaikkine ominaispiirteineen, ettei esim. ruotsinkielisestä tuotannosta saatu miljoonia pois.

Olli Immonen jakaa tämän harmituksen lisäksi somesivullaan omituisuuksia koskien Ruotsin poliisin raporttia nuorten seksuaalisesta häirinnästä. Hän antaa ymmärtää lueskelleensa raporttia ja tietävänsä, että mm. sikäläisten nuorten ahdistelusta ovat vastuussa identifioituina erityisesti afgaanit, somalit ja eritrealaiset. Muutamien epämääräisten tietojen lisäksi hän vitsailee, että raportin lopusta löytyisi poliittista korrektiutta jonka mukaan ahdisteluiden syyt ovat pohjoismaisessa alkoholikulttuurissa ja ei-traditionaalisissa sukupuolirooleissa.

Nämä ovat valheellisia tai vääristeltyjä väittämiä. Noin kömpelösti raportteja tuskin Immonen tulkitsee. Asia selittyykin sillä, että hän kanavoi suoraan ja lähes sanatarkasti propaganda-blogia nimeltä ”Paavo Tajukangas”, joka kestää tarkastelua suurin piirtein yhtä pitkään kuin perävalot näkyvät. Nuo kansallisuudet olivat poimittu kohdasta, joka koski joukkoahdisteluita, noin kaksi prosenttia raportin käsittelemistä ahdistelutapauksista. Vitsi poliittisesta korrektiudesta taas selittyy liitteellä, jossa käsitellään tyystin eri tutkimusta kuin ko. raporttia.

Nuorten ahdistelu on äärimmäisen vakava aihe, ja siitä saatava tieto on arvokasta. Vain oikea tieto ja kokonaiskuva on avain ongelmiin tarttumiseen. Miksi Immonen luottaa näin vakavassa aiheessa internetin humpuukiin, on outoa. Onhan kansanedustajille tarjolla paras mahdollinen tieto, avustajat, sekä oletettavasti myös käännöspalvelut ovat käden ulottuvilla.

Ehkäpä jos Immonen joskus seuraisi kotimaan ruotsinkielistä tuotantoa, hän ymmärtäisi ruotsia paremmin eikä jäisi niin helposti heikon lähdekritiikin vedätettäväksi. Ja mikäli Immonen suosii Ylen tiedonvälityksen sijaan Paavo Tajukangas Newsin-tapaisia anonyymejä helppoheikkejä, on suoranaisesti hänen oma etunsa, etteivät hänen visionsa Ylen suhteen toteudu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (76 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tämä persujen YLE:n vastaisuus on ylen (sori tuosta) ihmeellistä. Mikäpä taho hoitaisi kansallisen tehtävän paremmin, kuin Yleisradio, ruotsalaisomisteinen MTV, amerikkalainen FOX tms.?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Rauta-aika on mielestäni samankaltainen pönytyskulttuurin tuotos kuin aikansa suomalaiset oopperat. Eipä noistakaan missään enää esitetä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #3

Makuasioista ei pidä kiistellä.
Minusta Rauta-Aika oli riittävän hyvä että se kannatti kertaalleen katsoa.

Parempi kuin Rauta-Aika on täysin fiktiivinen taru "Game of thrones" joka tulee kakkoselta.

Muuten olen sitä mieltä ettei YLE:n pitäisi kilpailla kaupallisten kanavien kanssa ja antaa niiden näyttää tällaiset suosikkisarjat. Ylen pitäisi keskittyä uutisiin ja hyviin ajankohtaisohjelmiin, sekä dokumentteihin, yleensä sellaiseen aineistoon jolla ei kalastella kaupallista menestystä.

Myös suomalaisille tärkeimmät urheilukilpailut voisi näyttää kaikelle kansalle YLE:llä, muttei kaikenpaailman sarjapelejä ja kyläkisoja tietenkään.

Hyvää poliittista satiiriakin voisi YLE esittää, mutta jotain pitäisi jo keksiä uutisvuodon tilalle. Muistan että aikanaan joku "kansalaispuolue- ohjelma" oli aika hyvä, jotain sellaista.

Toki voisi YLE esittää jotain laadukasta saippua- sarjaa, muttei mitään sellaista kuin salkkarit. Se yksi ylen lopettama ohjelma, minkä nimeä en enää muista oli aika hyvä, hyvät näyttelijät ja huolella toteutettu, siis toisin kuin salkkarit.

Ei mitään sellaista isänmaallista ja pateettista, ryssävihaa tai muuta vihaa lietsovaa ohjelmaa YLEen mitä varmaan persut haluaa. Se ei ainakaan minun mieleeni olisi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #4

Eiköhän Rauta-aikakin ollut täysin fiktiivinen? Itselläni on tabletissa hbo-nordic josta katsomme game of thrones ja muita sarjoja, mutta jos pitäisi valita sen ja ylen välillä, niin valitsisin Ylen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #6

"mutta jos pitäisi valita sen ja ylen välillä, niin valitsisin Ylen."

Niin, YLEähän ei voi valita, se on valittu meille, eikä ole mahdollista olla valitsematta.

Minusta YLE saisi olla olemassa ja verovaroin kustannettuna, mutta paljon pienempänä, eikä siinä saisi olla mitään poliittista linjaa, ei hallituksen, eikä opposition, eikä eduskunnan enemmistön mukaista linjaa, ei ainakaan mitään perussuomalaista linjaa, vaan sen pitäisi toimia itsenäisesti, niinkuin Suomen pankki.

YLE:n pakollinen ohjelmatuotanto saisi olla ainakin puolta pienempi ja kansalaiset voisivat käyttää säästyneet rahat itse valitsemiensa ohjelmantarjoajien ohjelmiin.

Ilkka Huotari

Suurinpiirtein 2-kertaistunut tuo häirintä 10 vuodessa (2005-2015), joten siitä voi varmaan päätellä jotain?

Jonkun verran menee somen yleistymisen piikkiin, ehkä kolmannes tuosta kasvusta...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Pomppasihan tuo maksu meilläkin 250e:sta, joka oli jo aivan liikaa tavalliselle perheelle, 320e:n. Tämä tapahtui kun maksu muuttui veroksi. 140e/ hlö + kun vanhempi muksu meni töihin opiskeluiden ohella. Onneksi tähän on sentään tapahtunut hieman korjausta.

Pitäisi näiden Petra Nyqvistien ajatella myös joskus muita ihmisiä. He kun ovat lähtökohtaisesti vain omalla asiallaan. Muut maksakoot minun haluamani palvelut tyylillä.

Epärehellinen ja suorasta valehtelusta usein kiinni jäävä yle ei todellakaan ole terveydenhoitoon verrattavissa oleva julkinen palvelu.

Tyypillinen julkinen palvelu, joka on pöhottynyt, kun on voinut luottaa rahoituksen kasvavan joka vuosi. Työntekijöillä kaikki julkisten työntekijöiden edut, hyvät palkat, lyhyet työpäivä, pitkät lomat jne.... Eli kaikki se mikä tekee julkisesta kallista ja huonosti toimivaa.

Toisille sitten jää pitkät työpäivät ja urat. Sekä toisten lystien maksaminen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

On valheellista leimata että olen omalla asialla koska en ole poliitikko ja minua nimenomaan kiinnostaa että kaikki suomalaiset saavat tasa-arvoista Yle-palvelua.

Ja mikäli ajattelet että nimenomaan tässä nuivat poliitikot olisivat kovinkin huolissaan ihmisten taloudellisesta pärjäämisestä, niin aikeet näyttävät pikemminkin ideologisilta. Muutenkin kun nuivaa PS-politiikkaa seuraa niin millään vähävaraisten asialla he eivät ole olleet aikoihin, korkeintaan puheissaan.

Yle ei ole virheetön, mutta koko paradoksi tässä on, että koska ajatellaan tuon instituution jotenkin "valehtelevan" aktiivisesti, käytetään ihan posketonta soopaa lähteenä vaihtoehtona. Umpikreisiä, mutta tämä on tietysti vapaa maailma.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Persuista ei mulla ole mitään sanottavaa. En ole äänestänyt.

Väität siis tietäväsi mikä on hyväksi minulle ja muille. Siksi katsot, että on oikein pakottaa toiset tahtoosi. Pyyteetön jne... Kyllä on mopo karannut jo käsistä.

Epärehellinen kyllä olet. Minulle toimitit juuri omaa näkemystäsi tukevan sopivasti leikatun youtube pätkän. Minusta se on suoraa valehtelua.

Ylen katsojat ovat pääosin eläkeläisiä ja Yle menee varmaankin hautaan heidän mukanaan.

Näin käynee nykyiselle hyvinvointivaltiolle. Sen suurin saavutus on jatkuva suurtyöttömyys ja melkoiset hyvin eduin varustetut suojatyöläisten joukot, joihin ylekin lukeutuu. Meille muille jääkin se maksaminen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #18

Nyt on tosi sekavaa settiä! Missä kohtaa olen "epärehellinen"? Tämän tarinan epärehellinen on jossain ihan muualla. Minkä Youtube-pätkän olen mukamas toimittanut sinulle? En edes tiedä kuka sinä olet.

Skarppaa, kiitos.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #31

Skarppaa itse. Kyllä sen keskustelun pätkän vielä esiin voi kaivaa. Todistelit ajankohtaisohjelmasta sopivasti pätkityllä youtube pätkällä, että li Andersson ei kannattanut oikeanlaista poliittista väkivaltaa. Niin paljon kun toisia alat syyttää valheellisuudesta ja epärehellisyydestä. Pitäisi siihen peiliinkin ..

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #38

Nyt alkaa mennä vielä sekavammaksi. Sopivasti pätkitty? Mitäköhän ihmettä päässäsi liikkuu ja mitä mahdat päätellä mistäkin asiasta, on hyvin sotkuista. Mikäli keskustelu ei kohene, keskustelu päättyy.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #39

:)
Tällainen keskustelu tosiaan käytiin. Johon toimitit YouTube pätkän. Siinä li kielsi kannattavansa poliittista väkivaltaa. Siitä oli leikattu pois edeltävä osuus, jossa sitä kovin ymmärrettiin ja kerrottiin sen olevan niin kovin erillaista kuin paha oikeistolainen väkivalta. Tuskin sinä sitä leikkausta olit tehnyt. Linkitit sen kuitenkin. Epärehellistä. Minusta aivan suoraa valehtelua.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Persujen Lahden kesäleirin saldoa oli toteamus , että tiedottaminen ei ole mennyt ihan putkeen. No ei mennyt välttämättä nytkään. YLE - päätös oli tietysti pitkän väännön seuraamus, poliittinen kompromissi. Lopputulema oli, että sanamuotoiluja vähän korjailtiin, saatiin lausuma juuri nostamasi suomalaisen kulttuurin esiintuomiseen, pienituloisten yleveron poistaminen sekä indeksien jäädytys. Ei mikään huono saavutus muttei myöskään sellainen jolla kannattaisi kovin henkseleitä paukuttaa.

Se että sinäkin ilmeisesti herkeämättä seuraat mitä persut (ja ne tietyt) sanovat milloin mistäkin on outoa mutta ei siinä mitään. Minä en seuraa ja vielä vähemmän vihervasemmistoa joista ainoa jota voi silloin tällöin vilkaista on Soininvaaran blogi.

En jaksa lukea raporttia mutta yleisellä tasolla on hyvin yleistä että jaetaan eteenpäin referaattia aiheesta x (medioiden tekemään, jonkun blogin / henkilön aikaansaaamaa) eikä vaivauduta mennä lähteelle, lukea se ihan itse ja vetää itse siitä johtopäätökset.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

On varmaan yleistä juu, mutta kansanedustajalla on huomattavasti isompi vastuu millaista tietoa levittää. Kaikki paras tieto ja apu on kustannettuna ja kannettuna heidän eteensä. On vastuutonta olla käyttämättä sitä.

Minä seuraan kaikkea politiikkaa ja muitakin ilmiöitä, kyllä. Minusta olisi outoa jos en seuraisi mitään. Suosittelen sitä muillekin ihmisille.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tätä keskustelua ei tietääkseni ole käyty eli pitäisikö kansanedustajan pidättäytyä 'yksityisistä' facebook - päivityksistä koska ne eivät enää ole 'yksityisiä' kun harteilla on kansanedustajan viitta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #14

Ei tietenkään pitäisi, miksi ihmeessä edes tuli mieleen sellainen ajatus? Eikö kommunikointi ole kansanedudtajan tehtävän ydintoimintoja, siitä pidättäytyminen haitannee tavoitteiden toteutumista. Kansanedustajan ei kuitenkaan kannattane puhua läpiä päähänsä, edes kahden kesken kaljalla, mutta ei sekään ole kenenkään muun kuin edustajan omalla vastuulla. Samat säännöt on kaikille, kun päästät viestistä irti et voi sitä enää kontrolloida. Minä esimerkiksi koitin eilen Saarakkalan blogissa vetää sarkasmini sen verran kärjistetyksi, ettei sitä voisi käsittää muuksi. Arvon kansanedustaja kiitti minua, ja nyt mieltä kalvaa ajatus oliko viesti todellakin käsitettävissä väärin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #17

Max,

Viestiäsi Saarakkalan blogissa ei todellakaan voi käsittää väärin. Harvoin olet onnistunut noin selkeästi ilmaisemaan kantasi.

Kommenttisi suosittelujen määrä ja blogistin itsensä esittämät henkilökohtaiset kiitokset jättävät jälkensä myös sinun kaikkiin tuleviin kannanottoihisi.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Hyvä että sana monikulttuurisuus saatiin pois. Se kun tarkoittaa käytännössä muslimikulttuurisuutta ja/tai afrikkalaisuutta + lähi-itäläisyyttä. Esimerkiksi (ja kuin tilauksesta) äsken osui uutisotsikko silmiin ja ei ollut vaikea arvata mitä se pitää sisällään:

"Monikulttuuriset sävelet soivat Brinkkalan pihalla"
"Vanhalla Suurtorilla kuullaan länsiafrikkalaisia ja afganistanilaisia rytmejä monikulttuurisessa musiikki-illassa Brinkkalan pihalla torstaina."

http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/2688432/Monik...

YLE:n uudessa sanamuodossa toivottavasti nähdään myöskin muut kuin muslimien kulttuurit kulttuureina.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Se tarkoitti sitä vain tietyn porukan päässä, ja siitä ajatuksesta tuli lopulta pakkomielle, kuten nyt näemme. Kun sama asia sanottiin eri sanoin, se kelpasikin.

Eiköhän tähänkin käytetty ihan riittävästi aikaa ja vaivaa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Karhusen olisi kannatanut lukea linkittämänsä uutinen vähän tarkemmin. Siellä oli tämmöinen: "Brinkkalan pihalla kuullaan myös Beninistä kotoisin olevan rumpalin Akim Colorin länsiafrikkalaisia rytmejä"

Akim Color on oikealta nimeltään Odoumonhou Eric Marius, jonka kolmesta osasta kaksi ei kuulosta musliminimeltä. Eli Karhusen pelko näyttäisi olevan turha.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"muslimikulttuurisuutta ja/tai afrikkalaisuutta + lähi-itäläisyyttä"

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #19

Sieltä se tuli. "Afrikkalaisuus" yhdessä islamin ja lähi-itäläisyyden kanssa liitetään monikulttuuriin termiä politisoivien ja sikovien nuivien ekstremistien maailmassa. Ylen väitetään sitten juuri näitä ryhmiä paijaavan kun ilmottautuivat monikulttuurin esilläpitäjiksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #20

Nuivien mielestä Suomessa ei saa esittää muuta kuin Olavi Virtaa ja suomalaisia kansanlauluja. Eivät tiedä että nekin ovat alunpitäen suurimmaksi osakai tuontitavaraa, kuten kansallispuvut, karjalanpiirakat ja mämmi, kalakukosta en ole varma.

Ohueksipa jää kulttuuritarjonta Suomessa jos kaikki vanhat ja uudet kulttuurivaikutteet muualta maailmasta kielletään.

Jos taas kaikkea ei kielletä, niin miten muodostetaan se kansallinen kulttuurikomitea missä määritellään mitkä menneet ja mitkä ulkomaiset kulttuurivaikutteet ovat sallittuja ja mitkä kiellettyjä.

Siinä kulttuurien eriarvoistamisessa on sitäpaitsi melkoinen urakka byrokraateille, vaatii aikaa ja rahaa määritellä uusi perussuomalainen kulttuuripolitiikka.

Siitä tulee sitten kai vähän samanlainen juttu kuin entinen sosialistinen kulttuuri Neuvostoliitossa, tai kansallissosialistinen kulttuuri vanhassa Natsisaksassa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #20

Niin se vain on, että monikulttuurin merkitys on myrkytetty kun sitä käytetään aina vain muslimien ja afrikkalaisten yhteydessä. Eurooppalaiset, aasialaiset, latinot ja muutkaan eivät näissä jutuissa edusta monikulttuurisuutta.

Jos rakennetaan monikulttuurikeskus, sinne tulee väistämättä myös moskeija/rukoushuone muslimeille. Ei synagogaa, ei hindujen temppeliä vaan moskeija.

Kun puhutaan, että halutaan monikulttuurisempi Suomi, niin samaan yhteyteen liitetään termejä kuten "värikkäämpi katukuva". En käsitä miksi monikulttuurisuus vaatii jonkin ihonvärin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

"Kun puhutaan, että halutaan monikulttuurisempi Suomi, niin samaan yhteyteen liitetään termejä kuten "värikkäämpi katukuva". En käsitä miksi monikulttuurisuus vaatii jonkin ihonvärin."

Nyt kun järjestetään näitä sambakarnevaaleja, joissa on paljon vähäpukeisia ja provosivasti pukeutuneita naisia, niin miksei voitaisi järjestää myös huntukarnevaaleja, joissa esiinnytään burkhissa ja huiveissa ja muissa sitä kulttuuria edustavissa asuissa.

Mielenkiintoista muuten että perussuomalaisten kulttuuriviha kohdistuu nimenomaan näihin säädyllisesti pukeutuneisiin, mutta ei lainkaan näihin latino- hepsankeikkapukeutumisiin.

Suomen mustalaisetkin muuten pukeutuvat sangen peittävästi. Sekin on tavallaan osa suomalaista kulttuuria. Ennen oli myös maaseudulla tapana pukeutua körttiläisesti, oli pitkät hameet, esiliinat, nutturat ja huivit.

Jopa minäkin muistan ne nuttura- ajat. Ne olivat silloin suomalaista kulttuuria, nyt se kulttuuri on muuttunut, Kulttuurimuutoksia tulee edelleen, varsinkin naisten vaatetuksen osalta, vastaan pyristelystä huolimatta.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Karhunen: minulla oli uusi asia, että monikulttuurisuus tarkoittaisi käytännössä muslimikulttuurisuutta ja/tai afrikkalaisuutta+ lähi-itäläisyyttä. Kuulostaa varsin vajaalta näkemykseltä vaikka luettelemasi edustaakin isoa väestöosuutta eikä niitä pois voi sulkea.

Tilastojen mukaan suomalaisessa kulttuurien moninaisuudessa suurin ryhmä on Venäjä ja sen minäkin käytännössä useimmin näen. Myös Yle on ensimmäiseksi reagoinut siihen.

"Monikulttuurisuus" monilla eri nimillä on tullut vastaan vuosikymmeniä sitten. Esimerkiksi "maailmanmusiikki" käsittää käytännössä ns. alkuperäiskansojen musiikkia, afrikkalaistenkin, johon on sulautunut länsimaisia vaikutteita.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Tuo todellisuuskriittinen skene on aika hupaisa - tai olisi, jos kyse ei olisi vakavasta asiasta. Eräässä toisessa keskustelussa törmäsin ihan pokkana esitettyyn ajatukseen, että Paavo Tajukangas olisi todellinen henkilö, ja perusteluksi esitettiin, että häntä oli tuota nimeä käyttäen haastateltu kansallissosialistisella Youtube-kanavalla. Ja tätä kai kutsutaan noissa piireissä argumentoinniksi.

Olli Immonen on jo aikoja sitten siirtynyt vakavasti otettavasta parlamentaarikosta kehnoksi sketsihahmoksi.

Ilkka Huotari

Paavo Tajukangashan on todellinen henkilö, mutta esiintyy vain keksityllä nimellä.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

On harvinaisen irrelevanttia, onko Paavo Tajukangas oikea henkilö, koska ei hän yleensä kirjoita itsestään eikä varsinkaan väitä olevansa ehdokkaana mihinkään poliittiseen tehtävään Ruotsissa sen enempää kuin Suomessakaan.

Tajukangas kirjoittaa asioista ja tapahtumista. Nämä tapahtumat ovat yleensä varsin huolestuttavia, ja niiden kuittaaminen sillä että kirjoittajan henkilöys ei ole tiedossa, on varsin kyseenalaista keskustelukulttuuria. Voisi rinnastaa tämän siihen, että jätetään tulipalo huomiotta silloin, kun ei satuta muistamaan palohälyttimen merkkiä.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Tarkennetaan sen verran, että edellä mainittu keskustelu Tajukankaan todellisuudesta lähti siitä, voiko hänen kunniaansa loukata. Mielestäni olemattomien henkilöiden kohdalla tämä on mahdotonta, ja koska Tajukangas on nimimerkki, ei hänen kunniaansa voi loukata. Siis kommenttini pointti oli todellisuuskriittisten jokseenkin täydellinen kyvyttömyys arvioida ihastelemiaan lähteitä.

Tajukangas voi kirjoittaa haluamistaan aiheista, mutta se ei vielä tarkoita, että hänen kirjoittamisissaan olisi mitään tolkkua. Se, että häntä fanitetaan kansallissosialistisella Youtube-kanavalla, ei ainakaan minun silmissäni millään tavalla paranna hänen uskottavuuttaan kirjoittajana. Se on nimimerkin käyttöä olennaisempi seikka.

Ilkka Huotari

"Tajukangas voi kirjoittaa haluamistaan aiheista, mutta se ei vielä tarkoita, että hänen kirjoittamisissaan olisi mitään tolkkua."

Missä Tajukangas on ollut väärässä? Petrakin saa vastata.

Tuo "hänen kirjoittamisissaan ei ole mitään tolkkua" on vielä jyrkempi väite, mutta jos nyt aloitetaan esimerkeistä, missä hän on ollut väärässä?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #33

Jos lainaat toisia kirjoittajia, lainaisit edes oikein. Alkuperäistekstissä oli konditionaali.

En ole lukenut Tajukankaan kirjoituksia; kuten mainitsin, se, että kansallissosialistit fanittavat häntä, on lähtökohtaisesti epäilyttävää. Voin olla väärässä, mutta en toistaiseksi aio käyttää aikaani asian ratkaisemiseen. Olen jonkin verran lukenut todellisuuskriittisten kirjoituksia, enkä ole vielä nähnyt johdonmukaista argumentointia, enkä näe mitään syytä olettaa Tajukankaan poikkeavan tästä yleislinjasta. Ehkä joskus aktivoidun, mutta valitettavasti minulla on muutakin tekemistä kuin notkua netissä 12 tuntia vuorokaudessa.

Meillä on nyt siis kansanedustaja, joka lainailee kansallissosialistia. Soini varmaan kaivaa taas esiin harjansa, sen pienen ja pehmoisen, jolla perusnatseja on ennenkin harjattu.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #35
Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #35

"En ole lukenut Tajukankaan kirjoituksia"

Kiitos, tämä selvittikin asiaa jo tarpeeksi.

Et ole lukenut, mutta kovasti kuitenkin olet häntä arvostelemassa. No, enemmän se kertoo sinusta.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #44

Niin, se kertoo minusta sen, että en ehdi enkä viitsi lukea kaikkea, mitä netissä on tarjolla.

Ennen kuin vastaa toisen kommenttiin, olisi keskustelun kannalta hyödyllistä lukea se kokonaan. Myönsin mahdollisuuden olla väärässä arviossani Tajukankaan kirjoitusten laadusta. Mitä mieltä itse olet siitä, että niitä diggaillaan natsijoukoissa? Onko se mielestäsi ansio vai rasite?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #54

"Onko se mielestäsi ansio vai rasite?"

Jos minä saisin vastata (vaikka ei luvattu), niin sanoisin, ettei tuosta voi vielä päätellä riittävästi.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #54

Jussi mitä uskot mille puolueelle natsit antavat äänensä Suomessa jos ylipäätään äänestävät? Todennäkösesti sellaiselle puolueelle, joka suurista puolueista suhtautuu maahanmuuttoon kaikkein kriittisemmin, persuihin. Onko persut tämä perusteella jonkilaisen pahuuden pesän?

Tottakai natseissa ja Tajunkankaassa on se yhteistä, että molemmat suhtauvat maahanmuuttoon kriittisesti. Vaikkei heissä muuta yhteistä olisikaan, niin pelkästään tämä riittää syyksi, että hänet kutsutaan studioon haastattelua varten. Olen lukenut ja kuunnellut, jonkin verran Tajunkankaan juttuja, mutta mitään pahuutta en niistä ole löytänyt.

Katsoin muuten ton ohjelman lähes kokonaan en silloin tienyt, että kyseessä oli natsien youtube kanava. Mutta ihan asiallialliseltahan toi haastattelia kuulosti. Muuten en kyllä kansallisosialismia kannata.

Mutta onkohan teillä "suvaitsevasisilla" vähän turhan hysteerinen suhtautuminen näihin asioihin. Tulee mieleen vouhotus itsenäisyyspäivän miekkarista, jossa Laura huhtasaari oli puhumassa. Miekkari kesti varmaan kolme tuntia ja se osuus kun joku sanoin jotain tuhmaa siellä lavalla kesti max 10 min. Voiko tällä perusteella leimata kokotilaisuuttaa?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #54

"Onko se mielestäsi ansio vai rasite?"

Ei kumpaakaan, vaan täysin yhdentekevä seikka.

Väittelyssä Maa-planeetan muodosta pallohypoteesi taitaa muuten olla natsien keskuudessa suositumpi kuin kiekkohypoteesi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #33

Ai saan vastata, kiitos. Mutta olen sen jo tehnyt blogissa, kannattaa lukea se. Muut näkemäni blogit ovat yhtä lailla virheiden kukertamia, suunnattuja kritiikittömälle yleisölle. Sen vuoksi ne eivät infolähteiksi kelpaa todellisessa maailmassa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #37

Luin, mutta on ihan perusteltua kritisoida sitä johtopäätöstä ahdistelujen syistä, koska se jättää mainitsematta suuren osan niistä, eli Euroopan ulkopuolisista maista tullut maahanmuutto ja kulttuurit.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #40

Ei ollut koska ahdistelun syyt eivät koskeneet poliisin raporttia lainkaan vaan Tajukangas-Immonen oli bongannut lauseen liitteestä koskien täysin eri tutkimusta eri vuodelta ja eri AIHEESTA. Tarkkuutta nyt, alkaa vähän väsyttää kun kommentoijat ovat pihalla kuin lumiukot.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #41

Puhutaanko nyt tästä kohdasta:

"En undersökning byggd på djupintervjuer av 42 000 kvinnor från samtliga EU
länder publicerad i mars 2016 av EU:s rättighetsbyrå (FRA)14 slår fast att
Sverige ligger i topp i ny EU-statistik över fysiskt och sexuellt våld mot kvinnor,
sexuella trakasserier och stalking. Slutsatsen är att resultatet är en konsekvens av
den nordiska alkoholkulturen, men också av icke-traditionella könsroller."

Tuo on julkistettu 2016, aihe on "fysiskt och sexuellt våld mot kvinnor" ja johtopäätös on se mikä jo sanottiin. Ja tuossa kerrotaan, että Ruotsissa tilanne on pahin.

Eikö tuo johtopäätös muka jätä yhden tärkeän syyn mainitsematta ahdistelun syistä?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #45

Niin, naisten hakkaamiseen pohjoismaissa liittyy usein alkoholi, toivottavasti et kuule tätä ensimmäistä kertaa.

Nyt puhutaan kahdesta eri asiasta, poliisin selvityksestä koskien nuorten ahdistelua Ruotsissa / eurooppalaisesta väkivaltatutkimuksesta. Ja juu, eri kuukaudelta, ei eri vuodelta sentään.

Jos et ymmärrä eroa, en voi auttaa, mutta kansanedustajalta voisi jo sellaista odottaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #49

Itse asiassa se tutkimuksen aihe oli kokonaisuudessaan "fysiskt och sexuellt våld mot kvinnor, sexuella trakasserier och stalking", eli se piti sisällään ahdistelut ja vainoamiset. Ja Ruotsi oli tilaston kärjessä.

On siis ihan perusteltua kritisoida sitä johtopäätöstä poliittisesti korrektiksi, että alkoholikulttuuri ja epätraditionaaliset sukupuoliroolit (mitä tuo sitten tarkoittaakaan, pitääkö se sisällään maahanmuuton?) olisivat se syy.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #51

Ymmärrän että yrität oikein kovasti mutta en jaksa keskustella aiheen vierestä ja eri tutkimuksista. Tiedon käsitteleminen ja kommentoiminen tuntuu tänään olevan kommentaattoreilla hukassa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #52

Eri tutkimus, mutta kritiikki tuntuu olevan oikeutettua sitäkin kohtaan.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

"Mielestäni olemattomien henkilöiden kohdalla tämä on mahdotonta, ja koska Tajukangas on nimimerkki, ei hänen kunniaansa voi loukata."

Jos Tajukangas on nimimerkki, niin. Ei ole mitenkään toteennäytettyä, onko.

Eikä tämä oikeastaan minua kiinnosta. Kunnianloukkaus on asianomistajarikos. Jos Tajukangas on oikea ja jos hän katsoo sen aiheelliseksi, hän tekee rikosilmoituksen. Jos ei, niin väliäkö tuolla.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #43

Tajukangas ei ole sukunimi ja sellaiseksi sen uskominen on mielenkiintoista sinänsä. Sen valinnut henkilö ei ole pseudonyymi huvikseen vaan syystä.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #46

Tunnetko sinä jokaisen ruotsinsuomalaisen sukunimen? Tarkistatko jostain listasta, mitkä ovat oikeita sukunimiä ja mitkä eivät?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #48

Kyllä, sukunimirekisteristä näkee ettei tällaista nimeä ole koskaan annettu. Se ei myöskään ole Suomen kielelle luontainen nimi vaan tökerö väännös vitsistä olla "taju kankaalla".

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #50

Haitko Ruotsista?

Ja kuten sanottu, eipä sillä ole väliä. Olennaisia ovat asiat, ei se, kuka niistä kertoo.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #59

Olen bloggannut ja vetänyt keskusteluja aika monta vuotta, mutta tämänpäiväinen hipoo jonkinlaista hämmennyksen huipentumaa. Ei, Ruotsista ei löydy yhtään Tajukangasta eikä Nakkisilmää eikä Vinttipimeetä. Sellaisia nimiä ei ole annettu suomalaisissa kirkonkirjoissa koskaan.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #60

En kysynyt Nakkisilmästä enkä Vinttipimeestä, vaan Tajukankaasta. Onko sinulla käytössäsi Ruotsin sukunimirekisteri, josta asian tarkistat? Ja ennen kaikkea: miksi asia kiinnostaa niin paljon?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #62

Lissää löylyä, Lintula. Sinähän tässä aloitit hupaisan keskustelun siitä, voisiko Tajukangas olla oikea suomalainen nimi Ruotsissa. Ei tietenkään ole. Ja jos suomalaisesta nimistöstä ei sellaista löydy, ei suomalainen mamu Ruotsissakaan voi olla oikealta nimeltään Tajukangas. Kangas on metsään liittyvää nimistöä eikä siihen ole historiassa liitetty mitään vitsejä.

En olisi kuvitellut, että joudun väittelemään näin typerästä asiasta. Pystyt parempaankin, Oula. Vai onko tosiaan niin, että pidät ko. blogistia luotettavana tahona?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #64

En aloittanut, vaan Jussi Salminen aloitti (kommentissa 32) väittäen, että kyseessä ei ole oikea nimi. Hänhän ei kuitenkaan sitä asiaa tiedä, kuten et tiedä sinäkään, jollette selvitä asiaa Ruotsin sukunimirekisteristä (en tiedä onko siellä vastaavaa työkalua nimien etsintään kuin meillä, enkä ole niin kiinnostunut että etsisin sellaista). Eikä suomalaisen tarvitse olla Ruotsissa mikään mamu, suomalaisia on asunut Ruotsissa vuosisatoja.

En ylipäänsä ymmärrä, miksi tämä on sinulle niin tärkeä asia, juuri siksi koska 1) näyttää siltä että et asiaa oikeasti tiedä vaan spekuloit ja 2) vaikka olisit oikeassa, ei sillä ole oikein mitään merkitystä oikein minkään kannalta.

Oletko sinä oikeasti se, joka väität olevasi? En minä tiedä sitäkään. Et ole koskaan ainakaan minulle henkilöllisyyttäsi todistanut. Mutta miksi välittäisin siitä? Tämä kirjoituksesi on todellinen ja tähän kirjoitukseesi reagoin, eikä reaktiooni vaikuta mitenkään se, kuka sen on kirjoittanut.

Pidänkö Tajukangasta luotettavana tahona? Tämän aiheen kannalta se on epäolennaista, koska en muista hänen koskaan kirjoittaneen itsestään, en edes sen vertaa että hän olisi väittänyt olevansa oikea henkilö. Sen sijaan niiden asioiden kohdalla, joista hän oikeasti kirjoittaa, niin kyllä, yleensä luotan häneen. Sitä luotettavuutta voi tapauskohtaisesti yrittää arvioida lukemalla niitä samoja uutisia muista lähteistä, joihin hän yleensä tarjoaa linkkejä. Ruotsi on näissä asioissa niin ihmeellinen yhteiskunta, että ns. pahkasikahorisontti on ylitetty jo aikaa sitten.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #65

Eihän se minulle tärkeää ole. Vastaan vain niin monta kertaa kuin jankutat asiasta. Et ilmeisesti edelleenkään ymmärrä, että sukunimirekisteri kattaa myös ulkomailla olevat Suomen väestötietojärjestelmän nimet. "Tajukangas" kertoo itse Sisun tapahtumassa asuneensa Ruotsissa viimeiset viisitoista vuotta. Mikäli hän olisi vaihtanut sukunimensä Ruotsissa, tulisi sen olla esim. vanhan suvun nimistöä. Tajukangas-nimeä taas ei ole koskaan kenellekään annettu.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #66

Ei Suomen väestötietojärjestelmä sisällä ulkomailla asuvia ulkomaiden kansalaisia, enkä minä ainakaan ole missään vaiheessa tullut tietoiseksi Tajukankaan kansalaisuudesta. Tuosta 15 vuodesta en tiennyt (pidin mahdollisena, että hän olisi ollut Ruotsin suomenkielistä alkuperäisväestöä) mutta kyllä 15 vuodessakin Ruotsin kansalaisuuden saa.

Sukunimen saa myös keksiä tyhjästä itse itselleen ainakin Suomessa, olettaisin että myös Ruotsissa.

Ja kuten jo todettukin: on täysin mahdollista, että kyseessä todellakin on nimimerkki. Se vaan on asia, jota me emme tiedä. Parhaiten siitä kai saisi selvää kysymällä henkilöltä itseltään.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #67

Kysy sitten, jos kiinnostaa. Itseäni ei.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #67

Ei tarvitse kysyä henkilöltä itseltään. Tuolta voit Lintula tihrustella asiaa:

http://www.sverigeisiffror.scb.se/hitta-statistik/...

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #70

Kiitos! Sillähän tuo selvisi.

Kiitos myös Sakarille alla.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #67

Olen jo kysynyt sitä Paavo Tajunkankaan vastaus oli, että kyseessä on medianimi.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #60
Juhani Pitkänen Vastaus kommenttiin #63

Nettivänkääjä... Kuulin termin joskus radiossa ja sain nyt sille "kasvot".

Huvinsa kullakin.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #69

Nojaa, Petra nyt kuitenkin on asiallisimmasta päästä.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Mitä Yleen tulee, niin sen vastustus juontuu ainakin omalta osaltani sen puolueellisuudesta, joka korostui varsinkin viime eduskuntavaalien alla, ja siitä, että sen rahoittamisesta on tehty käytännössä pakollista verotuksen kautta. Verotus olisi erittäin paljon helpompi hyväksyä, jos Yle pyrkisi ehdottomaan puolueettomuuteen, mutta valitettavasti näin ei ole.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Olli Immonen jakaa tämän harmituksen lisäksi somesivullaan omituisuuksia koskien Ruotsin poliisin raporttia nuorten seksuaalisesta häirinnästä. Hän antaa ymmärtää lueskelleensa raporttia ja tietävänsä, että mm. sikäläisten nuorten ahdistelusta ovat vastuussa identifioituina erityisesti afgaanit, somalit ja eritrealaiset."

Väittääkö Petra että nuo mainitut eivät ole "ahdistelulistan" kärjessä?

Onko tämäkin pikku uutinen propagandaa?
http://www.skaraborgslanstidning.se/article/tjejer...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Matti Lehtiselle tiedoksi, että tämä blogi ei käsittele nuorten ahdistelua tai jotain Lehtisen päähänpistoa, ettenko uskoisi että nuoria ahdistellaan. Kyllä ahdistellaan.

Mikäli on vaikeuksia ymmärtää blogin aihetta, ei kannata osallistua keskusteluun.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Mikä on blogin aihe? Minusta se näyttää olevan harmistuksen osoittaminen siitä, että joku poliitikko tuo esille ikäviä asioita, ja ehkä myös siitä, että samoja asioita on käsitellyt blogeissa joku toinen henkilö, jonka poliittisista mielipiteistä ei pidetä.

Jos ymmärsin oikein, niin no... minusta se asioiden esilletuominen on poliitikolta vaan hieno juttu, ja lähteenä käytetyn tahon poliittiset mielipiteet sivuseikka.

Huomattavasti vakavampi juttu kyllä olisi, jos kyseinen poliitikko valehtelisi. Kun tämä aspekti otetaan huomioon, on kyseisen poliitikon osoittamien väitteiden todenperäisyyden arviointi mielestäni hyvinkin lähellä aihetta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tämähän on hieno ketju. Yle osuus kai tuli käsitelty. Toinen osa vaatii, että jos haluaa kommentoida sitä, lukee alkuperäisen lähteen ja vertaa sitä tämän Tajukankaan kanssa (koskaan kuullutkaan) ja sitten molempia suhteessa Immosen päivitykseen. Itse tätä en ole tehnyt joten vaikea on kommentoida. Toinen pointti on yhä esilletuomani eli onko kansanedustajan soveliasta olla myös yksityishenkilö ts. jatkaa vanhaa facebook ja blogi käytöstään (jotka voivat olla vähemmän faktuaalisia enemmän kieli poskella kirjoitettuja)

Ilkka Huotari

Blogistimme voisi kirjoittaa enemmänkin Ruotsin tilanteesta, onhan siellä jotain erikoista meneillään, kun näitä nuorten tyttöjen ahdistelu-uutisia alkaa tulla koko ajan enemmän: http://www.skaraborgslanstidning.se/article/tjejer...

Nyt näitä joutuu lukemaan Tajukankaan blogista, mikä ei ole ilmeisesti luotettava, joten mielelläni lukisin myös täältä?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Niin jos Petran mielestä Tajunkangas puhuu väärällä tavalla Ruotsin maahanmuutto ongelmista. Niin Petra voisi korjata asian ja alkaa puhua siitä oikealla tavalla

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset