PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Sananvapauskortilla halpa lippu parrasvaloihin

  • Sananvapauskortilla halpa lippu parrasvaloihin

Olipa kerran kahvila, jossa kävi monenlaista väkeä. Yhdellä asiakkaista oli tapana huudella muille asiakkaille törkeyksiä, toisella oli tapana keksiä muista asiakkaista ilkeitä tarinoita, ja kolmas varasti vitriinistä bebe-leivoksia ja myi niitä ominaan.

Kahvilan pitäjä ajatteli ensin, että annetaan kaikkien kukkien kukkia, ja niin jatkui arki kahvilassa näin. Eräänä päivänä kahvilanpitäjä kuitenkin huomasi, että muut asiakkaat olivat kaikonneet. Tilalle oli tullut muutamia uusia, mutta he käyttäytyivät törkeästi ja ostivat vain pihistettyjä leivoksia.

Kahvilanpitäjä sai tarpeekseen ja antoi kolmelle asiakkaalle porttikiellon. He suuttuivat ja riemastuivat samanaikaisesti ja juoksivat torille julistamaan:

”Sananvapauttani on rikottu!”, närkästeli ensimmäinen.

”Tarinani olivat täysin tosia ja kahvilanpitäjä vain haluaa vaientaa ne puuttumalla sananvapauteeni, puuskahti toinen. ”Tämä todistaa, että minä edustan totuutta!”

”Kansalla on oikeus näihin bebe-leivoksiin. Sitä paitsi myin vain kuvankaappauksia leivoksista ja annoin itse leivokset ilmaiseksi. Kahvilanpitäjä haluaa vain puuttua elinkeinooni ja sananvapauteeni!”

Torille kerääntynyt väki alkoi nurista. ”Kyllä täällä Konditorlandiassa on helkkarin huono sananvapaus – ihan kuin Pohjois-Koreassa eleltäisiin! mutta kolme eläköön-huutoa kolmelle asiakkaalle, sananvapauden ja totuuden esitaistelijoille: eläköön, eläköön, eläköön!”

                                                           - - - - - - - - - - - - -

 

Tämä tarina on täysin typerä, mutta kertoo millaisilla tavoilla nykyään perustellaan kotimaisia sananvapauskysymyksiä.

PS-nuoret ovat sinnikkäästi yrittäneet vedota sananvapauskorttiin toivoessaan kiihotuspykälän poistamista, ja heidän mielestään islamin kritisoiminen on on tehty hankalaksi.

Ei se ole hankalaa. Itse uskontokriittisenä olen kritisoinut uskontoja riittämiin, mutta koskaan ei ole tarvinnut lähteä dehumanisoimaan kansanryhmiä, trivialisoimaan heidän ihmisarvojaan. Raja on hyvinkin yksinkertainen, mutta meillä on jo nyt runsaasti itsepätevöityneitä islam-kriitikkoja jotka tekevät ihan jotain muuta kuin kritisoivat islamia. Ja ihan rauhassa hekin saavat saarnata. Ajatelkaa nyt: sananvapautemme on niin laaja, että toiveet etnisistä puhdistuksista leikkaavat ilmatilaa päivittäin. Olisi ollut isovanhemmille paljon kerrottavaa.

Tänään uutisoitiin MV-julkaisun vuotamista salaisista asiakirjoista, joissa poliisi vaatii MV-sivuston ja sen kainalosauvan Überuutisten sulkemista, koska ne harjoittavat jatkuvalla syötöllä lainvastaista toimintaa. Tutkittavien rikosnimikkeiden lista on pitkä. Sivustojen ylläpitäjä on melkoinen niiloylivainio, joka on onnistunut vakuuttamaan seuraajiaan, että kyse on sananvapauden rajoittamisesta ja henkilökohtaisesta vainosta.

Niin, se siis kirjoitetaan rahapelirikos, rahankeruurikos, törkeä kunnianloukkaus, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, tekijänoikeusrikos, mutta äännetään sananvapaus. Silkkaa sananvapautta sekin antaa erilaisten häirikköryhmittymien tai Venäjän lakeijojen pelotella ihmisiä, tai vaikka kettuilla päin naamaa äideille, jotka pyytävät julkaisua poistamaan anastetut kuvat pienistä lapsista. Yhtä hyvin voisi varastaa kaupasta Jari Tervon viimeisimmän romaanin ja perustella sitä sananvapaudella.

Eksploitaatio ei ole sananvapautta, eikä sananvapaussuoja päde enää laittomuuksiin. Juoruämmiäkin paheksuttiin aikoinaan, nykyään siitä on tullut jonkinlainen hyve.

Myös verkkolehtien kuten Uuden Suomen moderointi jaksaa herättää ihmisissä tunteita, siitäkin huolimatta ettei tällaisia kirjoitusmahdollisuuksia ole ollut olemassa kuin vähän aikaa. Minusta on hienoa, että US kantaa huolta kirjoittajien viihtyvyydestä ja turvallisuudesta, sekä pitää yllä keskustelun tasoa. En tiedä kuinka kauan esimerkiksi ministerit jaksaisivat tarjota alustalle ajatuksiaan, jos seurana on jatkuvasti kasvottomia räyhähenkiä.

Kirjoitusoikeudet voi siis menettää kohtalaisen nopeastikin. Joillekin se on suoranaista urheilua päästä testaamaan kuinka nopeasti se käy – näin pääsee kiillottelemaan sananvapausmarttyyrin kruunua ja vakuuttelemaan, että ”vaiettua totuuttahan” tässä edustetaan, vaikka pintaa raaputtamalla löytyy myygeliä. Sananvapauskortin heiluttelu kannattaa – sillä saa huomiota erilaisiin tarpeisiin.

Ei Suomi ole Pohjois-Korea. Tuskin koskaan on ollut niin lukemattomia mahdollisuuksia ilmaista, vaikuttaa, kommentoida, kritisoida, perustaa puolueita, julkaisuja, viestiä, seurata lehdistöä joka on viidettä vuotta maailman ykkönen lehdistönvapaudessa. Uhkiakin sananvapaudelle toki on, mutta ne eivät ole niitä, joihin nyt on hyökätty sananvapauskortilla. Oma sananvapaus pitää myös sisällään vastuuta.

Tällaista sananvapauskeskustelua ei edes käytäisi, jos Suomi olisi Pohjois-Korea, Turkki tai Venäjä. Sanavapauden uhkien kohtaajat ja niiden puolesta taistelevat ovat ihan muita ihmisiä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

28Suosittele

28 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (117 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Piraattina vaadin jokaiselle oikeutta sanoa oma mielipiteensä. Piraattina myös vaadin, että jokainen kantaa vastuun sanomistaan.

En osaa vaatia tuon sakin täydellistä mykistämistä. Jos tuollaisia ajatuksia on yhteiskunnassamme, on paras kun kaikki myös tiedostamme asian, ja puutumme tilanteeseen. En näe mitään syytä antaa äärioikeistolle sananvapauden marttyyrin kruunua.

Vaikea juttu, mutta silti kannatan sitä, että esim. selkeää rikoksiin yllyttämistä tai kansanryhmää kohtaan kiihotamista vastaan taistellaan myös lainsäädännöllisillä keinoin.

Hitsipilli. Tällainen aatteeliseen puolueeseen kuuluminen on välillä ihan juukelin vaikeaa ja ristiriitaista:/

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Et kuulosta yhtään ristiriitaiselta vaan pohtivaiselta.

On selvää, että jos joku suomalainen valokuvaaja elää kuvillaan, on maksanut laitteistostaan 15.000-25.000 euroa, niin hänellä on oikeus kuviinsa eikä niitä saa häneltä luvatta riistää etenkään mihinkään peffeilyyn. Jos ihmiset vääntävät töitä aamusta iltaan, on epäreilua että joku istuu vain koneella ja kopioi kaiken hyötyen siitä taloudellisesti.

Kaiken tämän ja muun valossa on ihan ymmärrettävää, että poliisi vaatii rötöstelyn loppumista, se on erittäin hyvin perusteltu asiakirjojen mukaan. Aina voi tehdä toisin!

Jukka Mäkinen

"...se on erittäin hyvin perusteltu asiakirjojen mukaan."

Miten ihmeessä voit tämän tietää. Kyseiset asiakirjat eivät tietääkseni ole julkisia. Vai oletko ollut mukana niitä tekemässä?

edit:
OK, Janitskin on julkaissut salaiset asiakirjat. Anteeksipyyntö Petralle ja pisteet Iljalle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kepujen nuorisojohtaja Siika-aho on hankkinut sananvapausoppinsa Pojois-Koreasta jossa kävi Pohjois-Korean kutsumana ja kustantamana vierailulla.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Porttikiellon antaminen yksittäiseen kahvilaan ei ole vertailukelpoinen MV-lehden tapauksessa. Vertailukelpoinen siitä tulee vasta, kun tältä törkeyksiä suoltaneelta evättäisiin kokonaan kahvillakäynnin oikeus.

MV-lehden tapauksessa on oltava lain mukaan ensin tuomio ja vasta sen jälkeen voidaan oikeuksia rajoittaa. Niin epäreilulta kuin se jostakusta voikin tuntua.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist
Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Se on koko lainkäytön eräänlainen lähtökohta. Tuomio > pakkotäytäntö. Ilman tuomiota ei rangaistusseuraamuksia voida panna voimaan.

Kuten linkissäsi käy ilmi toiminta voidaan keskeyttää, aivan kuten ihminen voidaan pidättää. Ne eivät kuitenkaan ole rangaistusseuraamuksia.

Se onko viranomaisen tarkoitus keskeyttää MV-lehden toiminta lopullisesti ilman oikeudenkäyntiä, on tosin vielä epäselvää.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #6

Et sitten lukenut sitä pykälää. Sanat "keskeyttää lopullisesti" eivät merkitse suomen kielessä mitään, ellei toimija keskeytä itse, esimerkiksi maratonjuoksua. Tässä tapauksessa keskeyttäminen liittyy nimenomaan odotettaviin oikeudenkäynteihin. Mahdolliset tuomiot tulevat sitten joskus.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #19

Joka tapauksessa keskeyttämisen määrää tuomioistuin. Sen jälkeen sitten ihmetellään millä valtaoikeuksilla Helsingin käräjäoikeus voi päättää jostakin mikä on Suomen lainkäyttöalueen ulkopuolella. Jos taas yritetään blokata suomalaisissa servereissä kysinen IP-osoite, niin uuteen osoitteeseen vaihtaminen käy muutamassa sekunnissa. Sanoisinpa että toivoton yritys, jonka seurauksena Janitskin vain naureskelee kavereineen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #22

Helposti. Lain mukaan teoilla on myös ilmenemispaikat. Tekojen ilmenemispaikka on Suomi. Tätä Janitskin ei itse ottanut huomioon kun luuli voivansa rötöstellä vailla huolia.

Ajattelitko ettei Suomella ole mitään keinoja suojella kansalaisiaan ulkomailta tehdyiltä rikossarjoilta?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #32

No mitä ne keinot ovat? Itse en tarkalleen tiedä eli tuskin moni muukaan....
mm. piratebay sun muut ovat varsin hengissä monien eri maiden oikeuksien päätöksien jälkeenkin.

"Ajattelitko ettei Suomella ole mitään keinoja suojella kansalaisiaan ulkomailta tehdyiltä rikossarjoilta?"
**********************************************************************************
Aina ei ole. Esim. jos lankeat ns. "nigerialaiskirjeisiin" tai vastaaviin ja pistät rahasi menemään, niin ei Suomen poliisi niitä takaisin todennäköisesti saa. Julma maailma ja silleen.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #32

"Ajattelitko ettei Suomella ole mitään keinoja suojella kansalaisiaan ulkomailta tehdyiltä rikossarjoilta?"

Juu, ainoa keino mihin Suomi pystyy on vanha kunnon kielto. Eli tässä tapauksessa kielletään MV-lehden lukeminen. Sitten vaan poliisi tarkistelee ihmisten selaushistoriaa, ja jos joku on salaa käynyt MV-sivuilla niin sakko napsahtaa, ja kolmannesta kerrasta linnaan.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen Vastaus kommenttiin #32

Mv-lehti oli pimeenä vain pari tuntia serverin siirron vuoksi.

On taas avattu ja kommentoijat mielisssään.

On kai ihan pakko liittyä nyt Faceen tai vastaavaan, että pääsee kommentoimaan kyseiseen verkkojulkaisuun.

Kiitti blogistille tästä inspiraation lähteenä toimimisesta, en olisi ikuna moisiin liittynyt, nyt on jo pakko, koska jos hän MV_lehteä vastustaa, on sen oltava jotain todella erinomaista.

Käyttäjän perttilaine kuva
Pertti Laine Vastaus kommenttiin #22

Teknisesti ei estetä yksittäistä ip-osoitetta. Kuten tiedät, niin ip-osoite haetaan nimipalvelimelta nimen mukaisesti, joten tietenkin esto tapahtuu nimen perusteella. Tällä hetkellä meiltä on estetty pääsy esim. "piratebay":n torrent sivuistoille. Listalla on aika monta nimimuunnosta, mutta toki eihän sinnekään pääsyä voi kokonaan estää.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Suomi hyppäsi kertaheitolla totalitarististen maiden joukkoon. No, ei kyllä yllätä, niin kiihkeitä nämä "suvaitsevaiset" ovat ideologiassaan. Keneltähän tähän on tullut käsky?

BTW, pykälä 18 sanoo: "keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun".

julkaistu verkkoviesti = se laiton viesti. EI koko sivusto.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Palveluntarjoaja ei voi yksittäisiä viestejä poistaa ja sivuston ylläpitäjä ei suostu poistamaan. Jäljellä olevat mahdollisuudet?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Ne jutut taitaa olla vielä oikeudessa tutkittavana, eikä ole kai ilmeistä (kuten tuo pykälä vaatii), mitkä niistä johtaisi tuomioon.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #11

Helsingin käräjäoikeus päättää asian.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #13

Toivottavasti hyvien perustelujen kera, tapaus tapaukselta, jotta niihin voi jokainen tutustua ja todeta, onko laittomuuksissa perää.

Yhdestä rikosilmoituksesta ei tullut edes syytettä: http://mvlehti.net/2016/07/13/ensimmainen-syyte-uu...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #15

Toivottavasti et kuvittele, että jokainen tapaus käsitellään julkisuudessa? MV-lehti kosti tuolle naiselle myöhemmin, kun huomasi että voi jatkaa herjaamista. Onko se sinun mielestäsi hienoa?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #16

Jokainen tapaus pitäisi käsitellä ja tutkia erikseen, ja perustelut pitäisi löytyä asiakirjoista, jotta tuolla päätöksellä olisi mitään uskottavuutta. Ne väitetyt rikoksethan on kaikki aika erilaisia ja yksityiskohtaisia, joten ei niihin voi varmaan mitään ylimalkaista silmäystä tehdä ja sen perusteella "langettaa tuomiota".

Tässä tapauksessa mikään pikakäsittely ei herätä luottamusta siis.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #17

Asiakirjassa lukee ihan selvästi, että tutkinnanjohtaja ei toimi tutkinnanjohtajana kuin siivulle tapauksista: muita tapauksia näiden lisäksi on useita kymmeniä. Nyt herätys!

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #18

En tiedä edes mitä tarkoitit tuolla. Tutkinnanjohtaja ei toimi Tutkinnanjohtajanakuin siivulle tapauksia? Ja missä asiakirjassa?

No, ei kyllä kauheasti kiinnostakaan. Asia tulee varmaan selväksi myöhemmin, oliko tapaukset tutkittu kunnolla.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #16

"Toivottavasti et kuvittele, että jokainen tapaus käsitellään julkisuudessa?"

Toivottavasti et kuvittele että sananvapauteen liittyvät oikeudenkäynnit käydään salaisina?.

Minua ainakin pelottaa moinen totalitaríaan syöksyminen.

Jukka Mäkinen

"Jäljellä olevat mahdollisuudet?"

Tyytyä kohtaloonsa, haudata typerä laki ja tuomiot ja antaa sananvapauden kukkia kuten demokraattisissa oikeusvaltioissa on tapana.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #23

Mikä laki mielestäsi on typerin? Se, joka kieltää teoksen varastamisen? Se, joka kieltää kunnian loukkaamisen? Se, joka kieltää identiteettivarkauden? Se, joka kieltää kansanryhmää vastaan kiihottamisen?

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #25

No noista nyt selkeästi typerin on laki joka kieltää kansanryhmää vastaan kiihottamisen.

Mutta minä kyllä puhuin tästä Petran esilletuomasta laista.

13.6.2003/460
Laki sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030460

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.N:"Kirjoitusoikeudet voi siis menettää kohtalaisen nopeastikin. Joillekin se on suoranaista urheilua päästä testaamaan kuinka nopeasti se käy – näin pääsee kiillottelemaan sananvapausmarttyyrin kruunua ja vakuuttelemaan, että ”vaiettua totuuttahan” tässä edustetaan,"

Monettakohan kertaa Sini oli viimeksi bannissa. :):):) (oikeen monta hymiötä).

Jukka Mäkinen

Ei kai tuo ollut kuin vasta toinen kerta, ja hyvin lyhytaikainen.

Tässä on ilmeisesti muutenkin ollut käynnissä yleinen rehabilisaatio, minäkin onnekkaiden joukossa. Vielä kun oppisi "asiallisesti" kirjoittamaan totaalin absurdista maailmasta.

Olisikohan kyseesä Brexitin jälkeinen demokratiamonsuuni, ja märkä eturormi pystyssä tuulia haisteleva toimituskin vihdoin tajuaa että Unioni on pian historiaa Suomen osalta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mäkinen, olet edistynyt huomattavasti menneistä ajoista, jolloin saatoit esiintyä tyttäresi tunnuksilla ja pilkata ihmisiä. Nykyään kirjoitat ihan fiksujakin ja saatat olla jopa ystävällinen. Eikö sinustakin tämä ole parempi asiantila?

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #31

Oli vaimon(tytär on 4v)tunnukset, ja kyllä mielestäni silloin ilmoitin että vaimon tunnuksilla kirjoitin. Eivät ylläpidossa uskoneet että olen olemassa, ja parin väärän ilmaisun myötä antoivat bannia. Sitten kun lähetin passista kopion, pääsin oikeiden henkilöiden kirjoihin, mutta itse mälläsin taas kirjoitusoikeuteni. Mikä sinänsä on mielenkiintoinen tarina, muta jääköön toiseen kertaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kyllähän maailmaan ääntä mahtuu, aina sharian käyttöönottoa vaativista änkyröivistä fundamentalistimuslimeista, homosaatiosta kohkaaviin änkyröiviin Aito Avioliittolaisiin, islamisaatiosta meuhkaaviin äärioikeistolaisiin sekä poliisille kettuileviin anarkisteihin. Se riippuu sitten itse kustakin, mitä näistä näkemyksistä toivoo vähiten näkevänsä ja kuulevansa yhteiskunnan valtavirrassa.

Kenties jopa MV-sivusto olisi mahtunut sekaan, mutta Ilja on nyt merkeistä päätellen pelannut itsensä pussiin. Jonkun mielestä tämä ei ehkä muuta mitään pitkässä juoksussa ja yhden törkysaitin kadotessa toinen ilmestyy tilalle. Näin voi olla, mutta teoistaan on kannettava vastuu ja nyt se on selviämässä myös Lieksasta ponnistaneelle wannabe-toimittajallekin.

Jukka Mäkinen

"Se riippuu sitten itse kustakin, mitä näistä näkemyksistä toivoo vähiten näkevänsä ja kuulevansa yhteiskunnan valtavirrassa."

Nimenomaan. Sen pitäisi olla jokaisen oma valinta, mitä mölinää haluaa kuunnella, eikä siihen pitäisi viranomaisten ja oikeuslaitoksen puuttua.

PS. Jos anarkistit keskittyisivät ainoastaan polisille kettuiluun niin saisivat minun mielestäni sitä tehdä niin paljon kuin haluavat, mutta kun keskittyvät enemän fyysiseen väkivaltaan niin ihmisiä, omaisuutta kuin eläimiäkin kohtaan, niin eivät minun sympatiaani saa. Vertailun vuoksi esimerkiksi paljon parjatut Odinin katupartiot eivät kai ole vieläkään onnistuneet tekemään yhtään väkivaltatekoa kaikesta pelotelusta huolimatta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kyllä viranomaisten ja oikeuslaitoksen on välillä hyvä näihin asioihin hyvä puuttua. En kannata absoluuttista sananvapautta.

Koska blogin aiheena oli sananvapaus käytin esimerkkitekoina puhetta ja kirjoitusta, en fyysistä väkivaltaa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ehkä isoin ongelma tulee siinä että mikä on sallittua ja mikä? missä menee sananvapauden raja? Jotkut sanovat että: "Suomessa on sananvapaus ja saat kirjoittaa mitä tahansa, ennakkosensuuria ei ole pahemmin missään, mutta sen jälkeen kun olet kirjoittanut ja lähettänyt viestin. Niin sinulla on itselläsi vastuu kirjoituksesta ja jos rikot lakia niin joudut siitä vastuun kantamaan. Olkoot ne sakkoja tai mitä tahansa..."

Itse yritän löytää tuohon rajan, missä menee raja kunnianloukkaksen tai muun laittomuuden kirjoituksen?

Netistä löytyy vaikka minkälaista tekstiä, aletaanko jokaista sakottamaan vai miten? Varsinkin Kristityt jotka tuovat sitä uskoansa voimakkaasti esille, on haukuttu pystyyn vaikka millä nimillä, pitäisikö näistä sakottaa kirjoittajia? Mites kun monet käyttävät snaoja suvakki/Rasisti ilman mtään syytä..

lainhan pitäisi olla sama kaikille? Joten jos minä haukun täällä leikisti nyt kaikki muslimit terroristeiksi ja samaten tekee joku idiootti kansanedustaja, niin pitäisikö meille molemmille olla tuomiot samat?

Entäs kun Persuja on haukuttu sisäsiittoisiksi, ädinkellarissa asuviksi natseiksi, idiootteja jotka eivät ole kouluja käyneet, juntteja jnejne.. Nämä otin nopeasti netistä keksustelusivuilta.. Joten halutaanko oikeasti lähteä tähän mukaan, jossa aletaan heittämään oikeuskutsuja ainakin sadalle tuhannelle ihmiselle? Eikö olisi vain helpompaa jos kaikki tekisi samoin kuin minä, jos on noin tyhmää tekstiä kuten tuossa esimerkissä niin et lue sitä ollenkaan. Tai jätät sen huomioimatta, tai sitten jos joku puhuu noin, niin toisesti korvasta sisään ja toisesta ulos?

PS lisätään vieltä tuosta MV lehdestä.. Jos se tyyppi oikeasti on rikkonut lakia rahapelirikos, rahankeruurikos noissa asioissa, niin tietysti siitä pitäisi tuomio antaa.. Mutta se tuomion antaminen pitää tapahtua samalla tavalla kuin muissakin samanlaisissa tapauksissa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Siinä on vissi ero, jos perustat mukauutislehden ja jaat siellä törkyä päivät pitkät iltapäivälehtijulkaisun volyymillä toivoen että tienaat sillä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Nyt meni ohi, sori.. :)

Ja pakko kysyyä mikä on mukauutislehti?

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #14

Sellainen uutismediana esiintyvä roskajulkaisu, joka ei levitä oikeaa tietoa, vaan vääristettyä ja omilla tarkoitusperillä väritettyä vihaa ja väkivaltaa lietsova sivusto. Sellaista saastaa, jota pahempaa saa ihan hakemalla hakea :)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #35

Puolustelematta MV-lehteä. Niin kerro ihmeessä sellainen uutisivusto, joka kertoo totuuden. Eikä olisi puolueellinen?
Paras on tällä hetkellä Usan pressa vaalit, Trumpista tulee joka päivä joku negatiivinen juttu ulos.. Ja Clintonista ei oikeastaan mitään..

Hyvin näkee missä lehdistö seisoo.. Samaten Brexit.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #56

Katsos kun asioita seuraava, sivistynyt, luku- ja kirjoitustaitoinen ihminen, oli toimittaja tai ei, ei löydä Trumpista mitään hyvää sanottavaa. Ulkokohtainen ja kriittinen pitää olla, mutta ei totuuden suhteen puolueeton.

Clintonin ja Trumpin suhteessa on kyse demokraattisten arvojen ja ihmiskunnan tulevaisuudesta samalla tavoin kuin Rooseveltin ja Hitlerin suhteessa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #57

"Katsos kun asioita seuraava, sivistynyt, luku- ja kirjoitustaitoinen ihminen, oli toimittaja tai ei, ei löydä Trumpista mitään hyvää sanottavaa"

Olisi tuo aika ihme jos sata miljoonaa jenkkiä taas löytää. Väärin äänestetty kuten brititkin tekivät eihän siitäkään löytynyt mitään hyvää.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #61

Vuonna 1933 Saksan vaaleissa 44% äänesti natseja. Kyllä he äänestivät väärin, ei asiassa ole tulkinnanvaraa.

Ehkä moni ei tajunnut äänestävänsä demokratian lakkauttamisen puolesta, mutta jokainen natseja äänestänyt on siitä vastuussa.

Käyttäjän kalevitik kuva
Kalevi E. Tikkanen Vastaus kommenttiin #14

Eiköhän se ole tuo MV-lehti. Se jäljittelee oikeita uutisjulkaisuja, mutta toimii eri periaatteilla.

Jukka Mäkinen

" Jos se tyyppi oikeasti on rikkonut lakia rahapelirikos, rahankeruurikos noissa asioissa, niin tietysti siitä pitäisi tuomio antaa.. Mutta se tuomion antaminen pitää tapahtua samalla tavalla kuin muissakin samanlaisissa tapauksissa."

Tuon rahapelirikossyytteen perusteella Helsingin Käräjäoikeuden pitäisi sulkea muun muassa kaikki maailman pornosaitit, Wikipedia, Greenpeace, World Wildlife Fund, Pakolaisapu, Lähes kaikki kaikkien vaalien ehdokkaat,jne jne.

Älyttömämpää syytettä saa hakea, mutta näinhän siinä yleensä käy, kun tuomitaan ensin ja sitten vasta etsitään sopiva rikos. Absurdiudessakaan tämä ei naurata. Natsien oikeudenkäynnit tulevat liikaa mieleen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Anteeksi, mutta jokainen lakeja koskeva kommenttisi sisältää mutuilua, ja toivoisin että ottaisit asioista selvää ennen kommentointia.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Suomessa on muuten sellainen ilmaiskanava kuin MTV Finland. Sieltä ei muita mainoksia tulekaan kuin nettikasinoiden mainoksia ja 15 min välein. Musiikkiahan ei muuten mainitulta kanavalta edes tule. Kunhan vaan kaiken maailman reality showta. Mutta miksei siis MTV Finlandia kohtaan nosteta syytteitä kun niin törkeästi rikkovat lakia? Voin luvata että minä tulen tuosta tekemään tutkintapyynnön mikäli MV-lehti noista saa tuomiot. Samoin lähteiden lainaamisesta teen tutkintapyynnöt jokaista Suomi-mediaa kohtaan koska joka ikinen Suomi-lehti kopioi osan jutuistaan suoraan muualta. Ihan kuten MV:kin, joka tosin aina kertoo lähteensä. Valtamedia sen sijaan usein ei.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #43

Kahta viimeistä virkettäsi kutsuttaisiin eduskunnassa muunnelluksi totuudeksi. Et taida juuri oikeita viestimiä seurata; etkä tietää, mikä ero on laittomalla kopioinnilla ja lähteen kertomisella.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Ilmeisesti tarkoitit rahankeruurikosta. Tuostahan on jo ennakkotapaus olemassa kun poliisihallitus vähän kovisteli wikipediaa siitä kun se kerää rahaa. Tietenkään heillä ei ollut mitään valtaa toisessa maassa olevan sivuston suhteen. Ainut mitä tuosta nyt tuli oli aika iso kolaus oikeussysteemiin, kun nettikansa näki miten järjettömiä lakeja Suomessa on.

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/201...

Jukka Mäkinen

Jotain on tapahtunut. Kokeilin useita "salaisessa asiakirjassa" sivuilla 7-29 mainittuja poistetuksi pyydettyjä linkkejä ja ne on lähes kaikki poistettu, ilmeisesti MV-lehden taholta. Ainakin esimerkiksi Ervastin tapausta koskeva on jäänyt, mutta se on yksin omassa kategoriassaan "salaisessa asiakirjassa".

Alkaako Ilja taipua painostuksen edessä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

ihmisetkö uskoo oikeasti, että MV-lehti netistä häviää Suomen oikeuslaitoksen päätöksellä?

Eipä sitten jääkään kuin noin kymmenen miljoonaa muuta vaihtoehtoa sivuston uudeksi paikaksi, eikö oikeasti poliisi ja oikeuslaitos ymmärrä nettimaailmasta mitään.

Pirate Bayta on yritetty lopettaa kohta kymmenen vuotta ja edelleen se netissä on. Ehkä kannattaisi miettiä hetken, ennenkuin lähtee tuollaiseen loputtomaan taisteluun, jota ei voi voittaa.

Snanvapaus on ongelmallinen, minä en hyväksy toiselle tärkeän esim. uskonnon pilkkaamista, enkä hyväksy Charlie Hebdon toimintaa, vaikka sitä moni pitää hienona, mielestäni on aivan samassa sarjassa Halla-Ahon kanssa.

Molemmat pilkkaavat muslimeja ja Muhammedia, mutta vain toinen on arvostelun yläpuolella.

Vaikenemalla tuo MV-lehden kiinnostus vähenee, ja se taitaa olla ainoa konsti. Sananvapautta joko on tai ei ole, välimuodot on hankalia, on vain uskottava ihmisen omaan järjenkäyttöön näissä asioissa.

Tyhmät ja rasistiset puheet eivät kieltämällä lopu, ikävä kyllä.

Esa Nikko

Pirate Bay sivuston perustajat on asetettu vastuuseen sivuston sisällöstä. He ovat saaneet rangaistuksensa.

Hovioikeus tuomitsi Fredrik Neijn, Peter Sunde Kolmisopin och Carl Lundströmin 10, 8 ja 4 kk vapausrangaistuksiin. Lisäksi heidät tuomittiin maksamaan vahingonkorvauksia 46 miljoonaa Ruotsin Kruunua.

Toimintaa on tietty jatkettu kuitenkin mm. jonkun Pohjois-Koreassa sijaitsevan palvelimen kautta.
Eli vähän niinkuin verorahojen pimitystä veroparatiisissa - laitonta.

Joissakin tapauksissa voi olla tosiaankin vaikeaa päästä käsiksi itse ytimeen, mutta mielestäni se ei ole kuitenkaan mikään hyvä syy nostaa käsiä pystyyn ja antaa olla. Yhtä hyvin voisimme lopettaa silloin raiskaajien jahtaamisen, emmehän me sillä saa sitä kuitenkaan loppumaan, eikö niin?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kiitos kommentista. Voisitko laittaa tunnistettavan profiilikuvan kuten ylläpito kehoittaa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ehkä nyt kuitenkin hiukan eri asia kuin murhamiesten ja raiskaajien jahtaaminen.

Oikeus voi tuomita pitäjät ihan mihin vaan, mutta kyse olikin tuosta sivustosta, jos sen joku haluaa jatkavan, koskaan ei sitä pois netistä saa, ja tämä oli tietääkseni asian ydin ja poliisikin koittaa sitä tuomioistuimen käsittelyssä kieltää.

Tuo sivusto tulee olemaan aina esillä, niinkauan kuin sillä on lukijoita, ja niitä tuntuu riittävän, tällaiset yksittäisen kurasivuston ajojahdit on vain tuomittu epäonnistumaan.

Se jos kukaan ei puhu, eikä kukaan pöyristy, pikkuhiljaa tuollaiset näivettyvät, mutta ymmärrän toki sen harmistuksen, kun tuolla mennään henkilökohtaisuuksiin, se on ikävää ja alhaista, mutta tällaista tapahtuu nykyään ihan ilman tuota sivuakin, twitterin ja facebookin varjopuoli on juuri se, että kaikki mölyapinat voivat nimettöminä kotisohvaltaan suoltaa suoranaista vihaa.

Käyttäjän MikkoPlli kuva
Mikko Pälli

Jos kadulla kävelee mies puukon kanssa uhkailemassa väkijoukkoja, joita mies määrittelee ryhmiksi mielivaltaisesti ja poliisi ottaa mieheltä puukon pois. Paikalle saapuu "sanavapauden" soturi joka sanoo ettei puukkoa saa ottaa pois koska puukkoja saa jokaisesta lähikaupasta ja keittiön laatikoista. Myöskin soturi sanoo että jos miehen puukko otetaan pois niin myös lähiravintolan kokilta,poliiseilta ja kaupoista pitää ottaa puukot pois.

symbolisesti ilmaisunvapaus=puukko
oikea ymmärrys lopettaa ennakkoluulot, väkijoukkojen uhkailu ja toisten ihmisten lokeroiminen omien ennakkoluulojensa mukaan ei lisää ymmärrystä.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Suomesta on hiljalleen tullut kaikinpuolin Pikkuamerikka. Pikkuamerikassa yksilöllä ei ole velvollisuutta ymmärtää yhtään mitään, ellei hänelle olla sitä jollain tavalla opetettu tai muutoin selkeästi esitetty. Suomessa kukoistaakin tätä nykyä sellainen mentaliteetti, että mikäli jotain asiaa ei ole laissa täysin kielletty on se kaikilta osin sallittu ja siksi tehtävissä. Me mielenterveysalan ammattilaiset kutsumme tällaista ajattelua nai'ivistiseksi lähestymistavaksi. Toisinsanoen - jos jokin asia ei ole laitonta, vaan esimerkiksi paheksuttavaa, niin sitä tulee ehdottomasti saada tehdä. Odotan sitä päivää kun ensimmäinen Suomalainen kokeilee nielaista kokonaisen ketsuppipullon, koska sitä ei olla ketsuppipullon kyljessä kielletty - ja sitten tämä kyseinen henkilö haastaa ketsuppia valmistavan yrityksen miljoonien eurojen edestä oikeuteen koska turvaohjeet ketsuppipullon kyljessä eivät olleet riittävät.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kiinnostava huomio, mutta ei liity aiheeseen. Ellet sitten ole sitä mieltä, että rikoksen uhrien ei pidä haaskata oikeuslaitoksen aikaa, kun rikollisille ei mahda mitään kuitenkaan.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Ei. En ole sitä mieltä, että rikoksen uhrien ei pidä haaskata oikeuslaitokseen aikaa. Rikollisuudelle on aina tehtävissä jotain.

Mielestäni hyvään pitää uskoa ja luottaa siihen, että lopulta hyvä voittaa aina.

Yritin sanoa aiemmalla, että Suomessa on vallalla mentaliteetti, jossa kaikki ei kielletty on sallittua, koska se ei ole kiellettyä. Mielestäni tämä lähestymistapa asioihin on tyypillistä alle 5 - vuotiailla lapsilla.

Jukka Mäkinen

Osassa Suomea taas kukoistaa edelleen se mentaliteetti, että mitä ei nimenomaan laissa sallita on ensisijaisesti kiellettyä.
Tämä osa Suomea on ryhdikäs virkakoneistomme joka päivittäin urheasti taistelee kaikenlaisia outoja vapauksia halajavan rahvaan kurissa pitämiseksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se joka uskoo vihapuheen, rasismin ja valheellisen journalismin loppuvan jos tuota MV-lehteä ei olisi, niin käsi ylös. :)

Tuollainen toiminta hakee aina uuden kanavan, hulluus ja tyhmyys ei riipu yhdestä sivustosta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tuo pitää paikkansa rikollisuudesta yleensäkin. Emme silti nosta käsiä pystyyn ja lakkauta lainsäädäntöä.

Käyttäjän PetriHmlinen1 kuva
Petri Hämäläinen

Yritys keskeyttää MV-lehti on poikkeuksellisen merkittävä yhteiskunnallinen tapahtuma Suomessa.

Se että toimenpidettä toteutetaan oikeudellisesti hyvin kevein perustein on hämmentävää.

Se että ammattimaiset oikeustieteelliset arviot puuttuvat ja äänessä on muodollisesti ja tiedollisesti täysin epäpätevät petranyqvistit on yksinkertaisesti säälittävää.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Toiminnan keskeyttämistä tutkinnan ajaksi vaativa taho on nimeltään poliisi.

Jukka Mäkinen

30- ja 40-luvun Saksassa juutalaisia öisin pidättelevä taho oli myös poliisi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #63

Että ei sitten petranyqvist.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hämäläinen. En ymmärrä miten on mahdollista sivuuttaa faktat noin pokkana? Olen ottanut esille lakiin sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä/ 18 §. Jos et usko minun tietoihini, ehkä uskot juristia, joka juuri otti aivan saman huomion esille kuin minäkin:

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...

Tällä hetkellä toki propagandamyllyt ja oikeasti tietämättömät ihmiset jauhavat täpöllä tuota omaa näkemystäsi, mutta kaikkea ei kannata uskoa mikä kiiltää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vastaisku kato tulee heti kun jopa poliisi kehtaa tutkia. :)

Ei silloin lakipykäliä nähdä, kun on oma sylivauva pulassa. Minä en kyllä oikein koskaan uskonut, että tavallisista Suomalaisista löytyy sellaisia ihmisiä, jotka tuon julkaisun perusteella mielipiteittään perustavat. Vastaavasti nämä ihmiset sitten varmaan uskovat ufoihin, Seiska-lehden uutisiin ja kaikkiin mahdollisiin salaliittoteorioihin.

Mä olen kauhia hämmästyny, et oikeesti joku tuon sivuston ''uutisia'' uskoo.

Käyttäjän PetriHmlinen1 kuva
Petri Hämäläinen

Nyqvist. En minä sinun viittauksiasi edellä kommentoinut tai sinun sanomiasi arvioinut suuntaan tai toiseen. Miksi väität että sivuutan faktoja?

Ilmaisin edellä että sinä olet täysin muodollisesti ja tiedollisesti epäpätevä arvioimaan oikeustieteellisesti tätä yhteiskunnallisesti tärkeää asiaa. Mielipiteen muodostusta pyrit siis johtamaan täysin lonkalta. Olet siis täydellinen amatööri. Se on lukijoiden hyvä ymmärtää.

Ennen kuin palaan pääpointtiini, huomautan että herra Timonen sentään ymmärtää, toisin kuin sinä ja koko suomalainen lehdistö, että kyseessä ei ole MV-lehden sul-ke-mi-nen. Poliisi hakee vaatimuksellaan käräjäoikeudelle verkkoviestin jakelun kes-keyt-tä-mis-tä esitutkinnan ajaksi. Kyseessä on ti-la-päi-nen toimi ja se kestää maksimissaan kolme kuukautta. Kukaan ei siis ole sulkemassa yhtään mitään. Viittaatko tahallaan virheelliseen uutiseen vai etkö ymmärrä asiaa?

Pääasiani, jinka mielelläni toistan, on se että kyseessä on merkittävä yhteiskunnallinen asia. Näissä merkittävissä yhteiskunnallisissa asioissa mediaan on saatava puhumaan alan ammattilaiset. Tämä ei ole mutu-asia lainkaan. Olisi erittäin tärkeää tietää mitä professoritason oikeusoppineet ovat mieltä asiasta. Tämän esille tuominen on median tehtävä.

Mutta eivät oikeusoppineet tule esille. Asia ei kestä päivänvaloa. Asia ei kestä oikeudellista kriittistä tarkastelua. Se on säälittävä.

Summa summarum - Meillä on menossa prosessi jossa erittäin suositun nettijulkaisun levitystä ollaan keskeyttämässä rahapelimainosten takia.

Voisiko olla aika kuitenkin aika käyttää "sananvapaus" argumenttia vai petranyqvistitkö sen nyt meiltä kieltää?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kylläpäs sinua pännii, koitas käyttäytyä tai "sananvapautesi" päättyy tässä blogissa. Minä ymmärrän ihan hyvin mistä oli kyse, vaikka kuinka yrittäisit suhtautua alentuvasti. On suorastaan ironista, että käyt minua neuvomaan, kun puolustelemasi lehti seuraajineen ei ymmärrä herneenpalonkaan vertaa missä mennään. Jos minä olen, olet itse täysi amatööri, mutta sitä et tainnut tietää senkään vertaa.

Käyttäjän PetriHmlinen1 kuva
Petri Hämäläinen

Tottakai poliisin vaatimuksen sisältö ja vaatimuksen tueksi esitetty aineisto on täysin keskeistä asian arvioimiseksi.

Poliisi vaatimuksessa on 180 sivua lähinnä screen shotteja rahapelimainoksista, listoja artikkeleista jossa MV-lehti on viitannut kotimaisen lehdistön uutisiin ja arvioinut näitä kriittisesti. Onko tämä ylipäänsä tekijänoikeusloukkaus, on pääkysymys. Se on epäselvää ja selviää myöhemmin. Kansanryhmään vastaan kiihottamisesta epäillään yhtä (!!!) tapausta jossa viitekuva (!!!) kuvaa mustaihoista henkilöä ja alla lukee että kyseessä on viitekuva. Kyseinen kuva on asianosaisen firman omasta esitteestä. Se onko kyseessä rikosnimikkeen täyttävä teko selviää myöhemmin. Epäilystä valheellisen tiedon välittämiseen ei puhuta mitään. Kunnianloukkausväitteitä on yksi (!!!), ja se on yksilöimätön. Muuten niitä eivät ole vaatimuksen perusteena lainkaan.

Huomattavan tärkeää on se että poliisin vaatimus luo tärkeän yksityiskohtaisen kuvan MV-lehdestä rikosoikeudellisessa mielessä. Tämä antaa aika erilaisen kuvan "valemediasta". Missä valheet? Pitäisikö kuitenkin puhua yhteiskunnalle vaarallisesta "rahapelimainosmediasta"?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Tuon sananvapausasian kyllä räyhäblogi tiivisti paljon paremmin ja olen kyseisen blogin kanssa täsmälleen samaa mieltä. Valitettavasti tuon blogauksen pointtia ei vain nämä kieltäjät oikein tahdo ymmärtää.

http://rayhablogi.blogspot.fi/2016/07/mita-vittua-...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vaikeaa tulee olemaan tuon sivuston sulkeminen asiantuntijoiden mielestä.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2289531

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sossut ja muuten vaan vihervasemmisto vaatisi MV-lehtiä poltettaviksi jos eivät olisi netissä.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Päinvastoin Makkonen. MV - lehtihän se etunenässä ajaa yhden asian juttuja. Sossut ja Vihreät kannattavat monimuotoisuutta. MV lehden ongelma on ollut alunperinkin siinä, että se on lähtenyt nostamaan omaa näkyvyyttään vain yhden asian teemalla - Janitskinin pankkitilin lihottamiseksi. Eivät ihmiset ole niin tyhmiä, että pysyvästi uskoisivat Janitskinin syöttämään soopaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Eivät ihmiset ole niin tyhmiä, että pysyvästi uskoisivat Janitskinin syöttämään soopaan."

Sittenhän se ongelma on ratkaistu. Jos kukaan ei enää lue MV-lehteä, se hiipuu omaan laaduttomuuteensa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #71

Juu, mutta näin ei tule nykytlanteessa käymään, Euroopassa riehuu nyt terroristit ja sen myötä kaikki Islamkammoiset, joiden mielestä jokainen erivärinen on mahdollinen terroristi, tai jos ei terroristi niin ainakin elää meidän kustannuksella.

Tuo MV-lehti on löytänyt höyrypäistä sen raon, johon iskeä, ja sehän on mukavaa uskoa valheisiin, jos ne omaa maailmankäsitystä hivelee.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #72

Höyrypäistä viis, mutta Suomen talous ei yksinkertaisesti kestä elintasopakolaisten jatkuvaa muuttovirtaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Päinvastoin Makkonen. MV - lehtihän se etunenässä ajaa yhden asian juttuja."

Eikö tämä MV silloin tasapainota valtamedian esittämiä yhden asian juttuja?

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #73

Ei. MV ratsastaa asioilla, jotka ovat omiaan lisäämään mm. pelkoa. Pelko tekee yksilöstä arvaamattoman ja ryhmästä typerän - ohjailtavissa olevan. Ohjailijoina toimivat ne, jotka hyötyvät MV - lehden tuottamasta yhden asian teemasta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #91

"MV ratsastaa asioilla, jotka ovat omiaan lisäämään mm. pelkoa."!

Kerro nyt vielä miten MV aiheuttaa pelkoa ja mitä nämä pelkoa aiheuttavat asiat ovat?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #95

Katso kommentti 97. Petra tuskin pelkää, kuten eivät toimittajatkaan, mutta satunnaisilla yleisön jäsenillä voi olla syytä pelkoon.

Aina löytyy makkosia puolustamaan sikoja, mutta uhreja puolustamaan tarvitaan poliisi.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #95

Pelkoa ollaan MV -lehden tapaan lisätty esimerkiksi aineellistamalla/ruumiillistamalla, sekä sanoittamalla väkivaltaisia toimintamalleja, seksuaalista kieroutuneisuutta, seksuaalisissävytteisiä alistavia puheenvuoroja osaksi kokonaisia kansanryhmiä, kulttuureja, etnisiä piirteitä, seksuaalista suuntausta, sukupuolta tai ulkonäköä. Ollaanpa MV - lehdessä parjattu jopa yksittäisten henkilöiden persoonallisuuttakin. Luonnollisestikin, ihminen joka lukee, että ikäänkuin karrikoidusti, että jokin tietty ihonväri, ulkonäkö, piirre, seksuaalinen suuntaus, persoonallisuuden piirre tai lähtömaa edustaa tarvetta raiskata, katkoa kauloja, pahoinpidellä lapsia tai naisia - alkaa pelkäämään tiettyä ihonväriä, ulkonäköä ja etnistä alkuperää. Mielestäni vielä rumempaa on, kun tämän "painoksen" lukijoille annetaan ymmärtää, että se MV - lehden julkaisuja vastustava puoli pitää raiskausten vastustamista, naisten pahoinpitelyjen vastustamista, pedofilian vastustamista tai tappamisen vastustamista rasismina. Kukapa ei haluaisi olla rasisti, mikäli tämä olisi se rasismin todellinen määritelmä!

Pelko siitä mitä tulee tapahtumaan itselle, sukulaiselle, läheiselle tai tuttavalle ei ole Makkosen, eikä Salosen arvioitavissa. Pelko on subjektiivinen kokemus samoin kuin kipu. Mikäli jokin taho kuitenkin aiheuttaa kipua toiselle ihmiselle - on tämän tahon toimintaan puututtava. Sama pätee, samoilla reunaehdoilla, pelkoon.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #111

Juu, ja lapset leikkivät pihalla: "kuka pelkää MV-lehteä". En ole tosin vielä itse kuullut, mutta en asukaan siellä kuplassa.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #112

Kaikki leikit sisältävät ajatuksen kuolemasta.
Onko tämä leikkiä?

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #115

Olette niin vanhoja, ettette muista miltä oikea leikki tuntuu. Kuolema on vielä kaukana, ei ajatuksissa ollenkaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #111

Naurettavaa syyttää MV-lehteä muslimien terroriteoista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nythän ne on suljettu, kunne löytyy ulkomailta joku uus paikka. :)

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/MV-lehden-netti...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kiinassakin pystyttiin sulkemaan vääriä mielipiteitä esittäviä palvelimia ainakin vähäksi aikaa. Kuuluuko Suomi todella läntiseen arvoyhteisöön?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ajatteletko tosissasi, että valheet ja varkaudet ovat mielipiteitä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #78

Onko tästä oikeuden määräys?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #79

Mitäpä jos aloittaisit tämän ketjun lukemisen alusta. Poliisin tutkinnanjohtaja pyytää oikeutta keskeyttämään median viestit tutkinnan ajaksi, koska rikosilmoituksia ja tutkintapyyntöjä on niin paljon. Mahdolliset syytteet ja tuomiot tulevat myöhemmin.

Pyyntö perustuu nimenomaan sananvapauslakiin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Eikös tällä mv-lehdellä jo nyt ole muitakin koteja, vai onko nuo uberuutiset yms. eri janitskineja?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Luepa nyt, mistä tässä ketjussa on kysymys. Linkki olisi kyllä Petran alustuksessakin:

http://www.hs.fi/kotimaa/a1469678112092

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

My bäd, siellähän se olikin.

Tosin pidän aika mahdottomana sitä, että poliisi tai oikeuslaitos saisi suljettua espanjasta yhtään mitään serveriä, kun rikos sinänsä ei ole vakavimmista päästä (siis toi moderointi ja kuvien pölliminen)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #83

Näinhän saattaa olla. Kuten Petterin kommentin #74 Savon Sanomat -linkistä käy ilmi, juuri nyt MV ja Uber on suljettu, koska MV-sivustolle palvelintilaa vuokrannut NPNetworking on irtisanonut sopimuksensa MV-lehden kanssa.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #85

Aika rankkaa, suoraan yllytetään väkivaltaiseen rikokseen.

Eiku, tämähän onkin sitä parempaa väkivaltaa, ja Aleksi Kinnunen ei ole ihminen vaan yhteiskunnan rakenne, eikö olekin Li.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #84

Näyttäisi siltä, että sopimus on sanottu irti kaikessa sovussa ja yhteisymmärryksessä. Palveluntarjoajan vaihtuminen ei nyt niin kummoinen juttu ole, käytännössä data vain juoksutetaan paikasta a paikkaan b, ja sivustot ovat, ihan käytännön syistä, sen hetken ajan ns. alhaalla. Sinä aikana "mediashakki", eli mediahuomion maksimointi takaa - kuin kirsikkana kakun päällä - sen, että joka ei Suomen maassa ole MV-lehdestä koskaan kuullutkaan, niin tämän valtakunnallisen 'sulkemis-episodin' jälkeen varmasti on!

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #87

Twitterissä tuli jo vastaan linkki toimivaan mv-lehteen ilkkumisten kera.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #88
Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #83

Ehkä eivät saa suljettua mutta he voivat pyytää operaattoreita Soneraa ym blokkaamaan MV-lehden sivustoja kuten tehtiin Piratebaylle ja muille vastaaville. Jotkut sitten löytävät kiertotien mutta tuskin kaikki. Muistan lukeneeni naisesta joka oli joutunut MV:n sylkykupiksi ja kosti ottamalla yhteyttä MV:n sponsoreihin joiden kanssa Janitskinillä oli associate sopimus, eli sai rahaa kun tuli asiakkaita MV:n kautta, ja niin vain katosivat kaupasta yhteistyökumppanit ja rahavirrat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos ei ennen eilistä päivää joku tiennyt mikä MV-lehti on, niin nyt taitaa tietää. Markkinointimielessä aikamoinen menestys kun lähes jokainen Suomalainen nettijulkaisu hokee MV-lehteä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Juu, eilistä näkyvyyttä ei edes edes rahalla voi ostaa. Tai varmaan voi, mutta puhutaan hurjista summista.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei se ole homma eikä mikään. Näkyvyyden saaminen ei ole vaikeaa, jos on valmis mihin tahansa - siis näkyvyyden vuoksi, mutta ei ole myöskään mitään menetettävää. MV-lehden toimittajilla Kristiina Kalliojärvellä, Mikko Parantaisella ja Juha Molarilla on, joten he ovat pyrkineet peittämään toimintansa ko. lehdessä. Janitskin taas luottaa siihen väitteeseensä Yle Perjantaissa, häntä eivät kuulemma Suomen lait koske, ainostaan "kansainväliset lait jotka mulle kuuluu.". Sellaisia ihmelakeja ei tietenkään ole.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #100

Mie en itse viitsi aviisia lukea, silmät pyöreinä vaan näitä juttuja luen. En myöskään koske suomi24 keskustelufoorumeihin. Olen vain onnellisempi itse kun en lue. Onko lehti vai sen foorumi päässyt siun ihon alle vai mikä on? Taustahenkilöt kuitenkin osaat nimetä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #101

En ole koskaan tykännyt epäreiluudesta, huijaamisesta, kiusaamisesta, disinformaatiosta tai sen suojelusta. Siinä kaikki.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #102

Ei kait kukaan tykkää epäreiluudesta, huijaamisesta, kiusaamisesta, disinformaatiosta tai sen suojelusta?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #103

Miksi joku sitten perustaa lukuisia firmoja sitä tekemään? Ei "kukaan"? Putin? Trump? Janitskin? Tiedustelupalvelut? Brittitabloidit?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #104

Beats me.

Jos noin laajaa on, niin kerro ne mediat tai tahot jotka ei varmasti tee. Sekin olisi mielenkiintoista tietää.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #102

Selvä, Petra ei tykkää poliittisista puolueista. Yhdestäkään. Ei sen puoleen, en minäkään niitä äänestä. Juuri noista syistä.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Hienoa että MV-lehti toimii taas, sieltä voi lukea Ylen juttujen oikaisuja?
Petrankin päivät kuluu mukavasti kauhistellessa.
Jotkut puhuvat varastamisesta ja valehtelusta. Se on kovin helppoa.
Vaikeampaa on sanoa mitä on varastettu ja mitä on valehdeltu?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

On hauskaa että kysyt tätä juuri minulta, josta MV on keksinyt monta mehevää sepitelmää. Eräässä jutussa kerrottiin minun olevan linköpingiläinen yliopisto-opiskelija- muslimi joka pitää kuulemma Iltalehdessä omaa debattiaan salanimellä Jada.

Seuraavan sepitelmän mukaan olinkin tamperelainen kommunisti ja Joukkovoimaa-johtohahmo. Sitten olinkin rantaruottalainen jonka paikka ei ole Suomessa. Seuraavaksi olen varmaankin vaaleahiuksinen romani joka pitää piippukauppaa Heinävedellä, kaikki käy MV:n lukijoille.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tilaisin yhden vesipiipun, jotta saisin pääni yhtä sekaisin kuin MV julkaisun lukijoilla.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #106

Saako vesipiipulla pään sekaisin? En ole koskaan maistanut.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #107

Saa sillä. Lopetin jokin aika sitten juhlapolttamisen, mutta siitä huolimatta kaipaan vesipiipun polttoa vaihto-opiskelukaupunkini Hirakatan turkkilaisessa kahvilassa. Kun shisaa vetää kunnolla henkeen, niin siinä pää tyhjenee ja muuttuu höyhenenkevyeksi. Long Island Ice Tean ryystäminen samalla avittaa sekin.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

En kyllä kysynyt sitä nimenomaan sinulta Petra. Vastauksestasi kuitenkin totean että mistä päättelet että MV-lehden sepitelmät pitäisi ottaa vakavasti. Eiköhän ne olleet ironiaa ja sarkasmia kuten Iltalehden toimittaja Parkkosenkin jutut Perussuomalaisista, kun hän tviittasi näin, "persut ovat analfabeetteja imbesillejä, jotka sikiävät serkkujensa kanssa". Ainakin hän itse väitti selityksissäään että näin olisi ajateltava.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #109

Ne oli ihan toden totta viestin lähettäjille ja niille jotka sen ottivat tosissaan. Lopetin jossain vaiheessa blogimeilini lukemisen, kun olisi koko ajan pitänyt ottaa kantaa asioihin, joita en ole koskaan edustanut tai tehnyt/sanonut. Muutamia kertoja jaksoin oikoa huiputettujen käsityksiä, mutta jossain vaiheessa ei enää jaksa korjata huijarien järjestämiä pölinöitä.

Käyttäjän JesseKarhu kuva
Jesse Karhu

Täysin päätön ja lapsellinen vertaus. Jokainen kahvilan pitäjä saa valita itse asiakkaansa ja vastaa valinnan seurauksista liiketoiminnalleen. Ketään ei pakoteta kahvilaan tai kielletä käymästä siellä. Oikeampi vertaus voisi mennä vaikka seuraavasti:

Kahvilaan on hiljattain alkanut keräytymään äänekkäitä asiakkaita keskustelemaan yhteiskunnallisista aiheista. Keskustelu on ollut provosoivaa, populistista ja mautonta. Muissa kaupungin kahviloissa tätä yhteisön normeista poikkeavaa keskustelua ei olla sallittu. Näin kahvilan yrittäjä huomasi keskustelun sallimisen liiketoimintaa edistäväksi ja antoi sen jatkua. Valtio sulki kahvilan. Yrittäjä siirsi kahvilansa toiseen maahan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset