PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Ruotsin puolustusministeri ärähti ruotsidemokraateille Putilovin tapauksesta

  • Kuvankaappaus uutisotsikoista
    Kuvankaappaus uutisotsikoista

 

 

Kerroin aikaisemmin Ruotsia hämmentäneestä Egor Putilovin tapauksesta, jossa monen identiteetin mies työskentelee ruotsidemokraattien palveluksessa Ruotsin valtiopäivillä.

Blogimerkintäni jälkeen eri ruotsalaismediat ovat tehneet toinen toistaan erikoisempia paljastuksia Putilovin eli Alexander Fridbackin edesottamuksista. Jotkut niistä ovat tulleet hieman epätavalliselta taholta, yleensä ruotsidemokraatteja tukevalta Nyheter Idag-sivustolta. Nyheter Idag selvitti muun muassa, että SD-kansanedustaja Kent Ekeroth ja Egor Putilov matkustivat valtion piikkiin viikoksi Kreikkaan tekemään propagandaelokuvaa Kreikan pakolaiskriisistä äärioikeistomedia Avpixlatille. Avpixlat on nuivaa populistista propagandaa, mutta ikään kuin sivistyneempi versio meidän vastamedioistamme, siinä on jopa tekijöitä omilla henkilötiedoillaan. Ei siis vastaavanlaista tinnerinkatkuista, kansalaisia uhkailevaa anonyymisotkua mitä suomalaisille tuotetaan. Tämä oli kiusallista Ekerothille, joka on vannonut ettei enää yritä vaikuttaa Avpixlatin sisältöön.

Sveriges Radio Ekot kaivoi Putilovin tehneen vuonna 2014 harvinaisen reilut asuntokaupat hämärän venäläisliikemiehen kanssa. Putilov osti Tukholmasta huvilan liikemieheltä kuuden miljoonan kruunun hintaan ja myi sen samantien kahdellatoista, samaan hintaan jonka liikemies oli itse huvilasta maksanut. Nyt jotkut Ruotsin turvallisuusasiantuntijat epäilevät, että Putilov on kiitollisuudenvelassa hämäräliikemiehelle, ja saattaa olla turvallisuusriski, että hän työskentelee Ruotsin eduskunnan tietoantimien äärellä.

Putilov on itse selitellyt vain auttaneensa talousongelmissa olevaa, ja että hänellä oli sopiva käsiraha tähän kauppaan. Kukin päätelköön kuinka uskottavalta se kuulostaa, itse en ota kantaa.

Ruotsissa on väkeä, jotka haluavat uskoa Putilovin viattomuuteen ja tukevat häntä. Vastamedioista löytyy tukijoita. Samaten henkilön ympärillä pörrää omituisia Facebook-profiileja, joissa ei ole kuvaa, ei ystäviä, mutta englanninkielisiä kommentteja eurooppalaisten uutislehtien sivuilla. Yhtäkkiä he osaavat kuitenkin ruotsia ilman ääkkösiä ja haukkuvat Putilovia epäileviä venäläisiin kohdistuvasta rasismista. Eli jos joku haluaa nähdä ehdan trollin, käykääpä katsomassa, ennen kuin ne katoavat.

Ilmiöt ovat tuttuja Suomesta: vaikka millaista hämärätoimintaa esittelisi ja siitä varoittelisi, aina löytyy ymmärtäjiä, valkopesijöitä ja ”valtamedian” haukkujia. Meillä esimerkiksi todistettiin juuri harvinaisen vastenmielinen vainajaan kohdistuva äärioikeistolainen lokakampanja liittyen Asema-aukion tapahtumiin. Kukin sen pauloihin haksahtanut miettikööt, kuinka kansallishenkistä ja isänmaallista se oikeastaan onkaan.

Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist vaatii ruotsidemokraatteja ottamaan asian vakavasti ja kommentoimaan jotain. Tähän mennessä ruotsidemokraatit ovat olleet hyvin vaitonaisia - SD-puheenjohtaja Jimmie Åkesson ei ole tavoitettavissa, ja Ekerothin Facebook-seinällä jatkuvat samat maahanmuuttokriittiset vitsit kuin ennenkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ko. tapaus tietysti tutkitaan. Mutta Ruotsin lehdistön ilmeinen tehtävä on ollut yrittää saada ruotsidemokraattien kannatus laskuun. Ei ole oikein onnistunut, ja ruotsidemokraatit on ollut Ruotsin suosituin puolue jo pitkään, kaikista median rasismikirjoitteluista huolimatta. Tällaista demokratiaa siis Ruotsissa. Viimeksi Yougov:in tutkimus muutama päivä sitten taas vahvisti tämän ykköstilan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kuka tutkii? Ainakaan ruotsidemokraatit eivät tunnu tutkivan, vaan ovat muina miehinä vaan. Tähän mennessä tutkimisen on hoitanut media, ja jopa ruotsidemokraatteja myötäilevä media Nyheter Idag. Olisiko heidänkin pitänyt olla hiljaa tästä ettei tulisi ikävä kuva ruotsidemokraattien toiminnasta?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Puolueelle tuollaiset tapaukset ovat tietenkin erittäin hankalia. Saas nähdä, minkälaisia selityksiä aiheesta kuullaan. Hankalaa se on myös siksi, kun kyseesssä on puolue, jota iso osa ruotsalaisista kannattaa. Viimeisimmän mittauksen mukaan ovat nyt suurin puolue ( Metro )

Sverigedemokraterna blir största parti i ännu en opinions­undersökning. Denna gång i en mätning som vänster­tidningen Metro gjort i samarbete med Yougov.

http://www.friatider.se/sd-storst-i-annu-en-matnin...

Näitä sotkujahan toki piisaa, Mona Sahlinkin pääsee raastupaan pikku sekoiluistaan.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/mona-sahlin-miss...

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Sverigedemokraattien suosio kielii siitä, että muut ruotsalaiset puolueet ovat hoitaneet suhteensa siihen huonosti. Eristäminen ei toimi.

Populisteista päästään parhaiten eroon antamalla niille sopivasti vastuuta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No mutta eikö eristäminen tässä tapauksessa osoittaudu turvallisuuspoliittisesti oikein perustellulta. Jopa Suomen kannalta. Me sentään voimme luottaa (nipin napin) ettei puolustusministeriön asiakirjat valu pitkin maailmaa.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #8

Tuossa mielessä kyllä, mutta tuon kannatuksen kasvun kannalta eristäminen ei toimi toivotulla tavalla.

Täytyy toivoa, että tämä jupakka osaltaan korjaa tilannetta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Suuresta suosiosta huolimatta ja erityisesti sen vuoksi heidän on syytä selvittää ko. henkilön toimintaa. Nyt vaikuttaa siltä, että ruotsidemokraatit suhtautuvat lepsusti turvallisuuteen. On todennäköistä, että Kent Ekeroth on tietoinen ja itse antanut ohjeita Putiloville kirjoittaa mielipidekirjoituksia eri identiteeteillä ja toisiaan provosoiden.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kiinteistön osto on ihan normaalia liiketoimintaa kaikki muu on Petran mielikuvitusta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Vai niin. Kuinkas usein Hemmo on kohdannut omalla kohdallaan kiinteistökauppoja, joissa lähes puolentoista miljoonan euron kämpän saa ostaa puoleen hintaan ja myydä samantien todellisella arvolla eteenpäin?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi
Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Normaalia tai ei. Suomessa pakkolunastettiin ja pakkolunastetaan edelleen kämppiä, jotka ovat olleet esim. kohtuuttomien velkojen vakuutena. Vakuusarvo voi olla kokonaan ihan muuta kuin ao. asunnon/kiinteistön todellinen arvo. Tämän lunastuksen jälkeen kiinteistö vaihtaa omistaja. Yllättäen sopuhinnalla. Loppu onkin taas kerran historiaa.

Tuosta toiminnasta ovat kaikki puoluejohtajat hyvin tietoisia. Ovatko puuttuneet asiaan ? Eivät ole.

Risto Laine

Siis kaikki kiinteistökaupat tarkkailun alle, jos vaikka Perusuomalainen sattuisi ostamaan kiinteistön Petra Nyqvistiltä tai joltain Rouva Venäläiseltä. Sehän olisi populistinen skandaali.

Mitä enemmän näitä avauksi lukee, sitä enemmän näemme mitä ihmeellisempiä salaliittoja heitä vastaan.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Normaalia ehkä Venäjällä. Ei kuitenkaan Ruotsissa tai Suomessa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Antti haluaa hillitä, mutta jos et ole tietoinen esim. Lapin turistikeskusten kiinteistökaupoista. Silti olen sitä mieltä, että Petran mielikuvitus on kiehtovaa ;) Varsikin kun se on luotu saaressa eikä mantereella ;)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #13

Ennen kuin alat kiehtoutua mielikuvituksestani, ymmärräthän että raportoin muutamin omin bloggarikommentein höystetttynä hyvin tarkasti mitä ruotsalaismediat ovat saaneet selville.

Miksi muuten tämä oli sinulle niin arka aihe?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #13

Lapin turistikeskusten kiinteistökauppojen takana ovat venäläiset rikolliset?
Saattahan tuo niin olla, mutta en kyllä lähtisi näiden kanssa marjastelemaan, vaikka kuinka puolella hinnalla myyvät. Samallahan siinä tulee myyneeksi sielunsa pirulle. Ei palvelusta tehdä ilman vastapalvelusta, niissä piireissä nyt varsinkaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #17

Lapin turistikeskusten kiinteistökauppojen takana on kaiken maalaiset rikolliset. Sormen osoittaminen venäläisiin on pelkkää rasismia (joka on Antilla niin sympaattista).

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #18

Sormen osoittaminen ranualaisiin olisi kohtuutonta, mutta ei tässä tapauksessa venäläisten rikollisten mainitseminen, koska uutislähteessä mitä kommentoimme on nimenomaan kyse venäläisestä rikollisesta. (Rikolliset eivät ole rotu tai kansanryhmä.)
Minähän en suinkaan leimaa kaikkia venäläisiä rikollisiksi, en kaikkia venäläisiä liikemiehiäkään, koska tunnen toki paljon venäläisiä. Niitä rikollisia en tunne, mutta olen tavannut. 90-luvun yksi turvallisuusongelma oli venäläismafian tulo Suomeen. Totta kai se on hakenut jalansijansa myös Norjasta, mikä ainakin Murmanskista käsin oli tärkeämpi ja luotettavampi suunta, 90-luvulla, kuin Suomi. Ruotsin tilannetta en ole seurannut, mutta näkyypä siellä nyt olevan ainakin tuo "monenniminen" veijari todennäköisenä pitkän käden asiapoikana, avainpaikalla ruotsidemokraattien suosiollisella myötävaikutuksella.
Turvallisuusuhka Ruotsissa. Siitähän tässä on kyse, ei lohenkalastuksesta Umbassa tai muuta vastaavaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #25

Säpon mukaan Ruotsissa on kymmenkunta venäläistä vakoojaa. Montakohan Suomessa?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #30

Kun Tiitisen lista on haudattuna vuosikymmeniksi, korkeiden päättäjien ksäkyllä, siihen on vaikeata vastata ketkä poliitikoistamme ovat potentiaalisia turvallisuusriskejä. Jokaisen ulkomaisen valtion suurlähetystön ylisuuri attasea-osasto sisältää vuorenvarmasti henkilöitä joiden oikea tehtävä ei ole ainoastaan juoda samppanjaa ja ylläpitää miellyttävää smalltalkia korkean tason kekkereissä. Aikoinaan Aeroflotin konttorit olivat esimerkkinä Neuvostoliiton tiedustelun etäpäätteitä. Suomessa kun ei ole ollut vastavakoilua sodan jälkeen niin olemme joutuneet tyytymään ulkoa tulleisiin vinkkeihin kuten ulkoministeriön tietomurtoihin ym.
Ilkka Kananen, Huoltovarmuuskeskuksen entinen toimitusjohtaja, on kirjoittanut erinomaisen kirjan jonka nimi on ylläty yllätys " Suomen Huoltovarmuus". Kirja on tilattavissa kustantajalta Docendolta mm. Siinä on myöskin omat lukunsa tietoturvallisuudesta ja kyberuhista. Kannattaa lukea jos aihe kiinnostaa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #30

Ei Ruotsissa mitään vakoiltavaa ole paitsi yhteistyö amerikkalaisten kanssa jonka yhden osan Snowden paljasti.
Gotlanti ja tämä vakooja asia liittyvät enneminkin Nato johdatukseen.
Ruotsalaiset ovat herkkiä kaikkeen huonoon mitä Venäjällä tapahtuu.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Petra tarkuutasi en pistä mitenkään kyseenalaiseksi olet siinä kieltämättä mestari. Antti Pielisen rannalla ja minä Simojärven rannalla katsomme vaan asioita suuren vanhan petäjän kautta ;) Antti on minun traaman opettaja ja Aristoteleen runusoppi on hyllyssä, jota silloin tällöinen silmäilen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kaikkihan me erinäisillä rannoilla tarkastelemme asioita. Mutta nyt sellainen tietoisku Hemmolle: minä pidän venäläisistä, siellä on upeaa kulttuuria jota olen matkustellenkin saanut lähentyä. Suhtaudun silti hyvin vakavasti erikoiseen toimintaan liittyen nykyiseen vallankäyttöön ja mahdollisesta vaikuttamisesta esim. eurooppalaiseen äärioikeistoon, turvallisuusuhkiin ja alamaailmankaltaisiin medioihin.

Siksi nämä asiat kiinnostavat. Ruotsissa nämä otetaan vakavasti, Suomessa näköjään harjoitellaan vielä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Petra minä en oikein usko, että Venjän budjetista olisi maksettu rahaa Euroopan kansallismielisten vaalirahoitukseen. Tietenkään minulla ei ole näyttöä niin kuin ei sinullakaan väitteen tueksi. Sen sijaan minulla on näyttöä siitä kuinka EU lähialueyhteistyö rahoilla pyrki vaikuttamaan Venäjän sisäisiin asioihin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #20

En ole nyt väittänytkään niin. Olet nyt leimannut kirjoitukseni mielikuvituksen tuotteeksi. Mitä mieltä olisit siitä, että Suomen eduskunnassa työskentelisi avustaja tai poliittinen sihteeri, joka esiintyy eri identiteeteillä? Olisiko sinulla turvallinen ja luottavainen mieli?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #21

Petra ei tietenkään olisi. Ruotsalaisen median tarkoitusperät ovat arveluttavat silloin kun on kysymys Venäjästä. Ruotsalaisten ja venäläisten välissä on suuri menttaali kuilu, jota ei tuollaiset tapaukset muuksi muuta. Jos et kerro kellekkään Antti on feministi ;)

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #26

Antti tykkää tytöistä <3
Ei piä kertoa Hemmolle.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #27

Niin mutta Petra on NAINEN, eikä mikään tytöntyllerö ;) Tälle tyylille pistän nyt omalta osaltani lopun.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #20

Hemmo, ei budjetista mutta Venäjä on ainakin lainoittanut:

Russia funds French National Front: is Moscow sowing European unrest?

Russia has also reportedly lent money to Greece’s neofascist Golden Dawn, Italy’s Northern League and other anti-Europe parties

http://www.theweek.co.uk/europe/61498/russia-funds...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Vainajan sairaalloinen penkominen ja mustamaalaaminen on pelkästään häiriintynyttä toimintaa, jolla ei ole mitään suomalaisen suoraselkäisyyden kanssa tekemistä. Haaskalintujen toimintaa, tilannetajuttomuutta ja sellaisten, joille ei ole kotona opetettu arvoja.

Juuri nyt on käynyt ilmi että pidätetty Jesse Torniainen on esim. Magneettimedian taustalla ja näin ollen heidän toimintansa levittyy koko valemedia/vastamediaskeneen yhteistyön merkeissä. http://www.aamulehti.fi/kotimaa/asema-aukion-kuole...

Kimmo Kalliojärvi

Kyseinen YLE:n toimittaja paljasti ja toi julkisuuteen Pietarin trollitehtaat, mistä seurasi putinistien ja useita tuomioita saaneen kokkelinokan ankara, yhteinen vainokampanja. Erikoista, että mielestäsi Suomen vastaisen toiminnan paljastaminen oikeuttaa moisen mustamaalauksen.

Hannu Korpilampi

Mitään suomenkielisiä trollitehtaita ei ole. Siellä on trollitehdas, mutta se on suunnattu maan sisäiseen keskusteluun. Siinä vaiheessa kun Ylen toimittaja "paljasti" sen, sinne vasta rekryttiin englanninkielistä henkilöstöä.

Luuletko nyt oikeasti ettei täydellistä suomea osaavilla venäläisillä olisi muutakin tekemistä kuin kirjoitella muutaman sadan euron kuukausipalkalla suomalaisille kommenttiosioille?

Tilanne on ihan samanlainen kuin Usan uuskonservatiivien keskuudessa jo 80-luvulla. Täysipäisemmältä osalta Usan hallintoa lempinimensä saaneet "The crazies", eli Usan uuskonservatiivit, kuvittelivat Neuvostoliiton rakentavan jos jonkinlaisia fantastisia superaseita. Se, ettei tiedustelukuvista löytynyt heidän kuvittelemiaan rakennelmia, oli todiste vain siitä että Neuvostoliitto kykeni superteknologiansa avulla piilottamaan superaseensa. Ne pysyivät naurunalaisena pikkuporukkana, kunnes Bushin presidenttiyden myötä he pääsivät lopulta valtaan.

Tällä hetkellä harhat ovat täysin vastaavia. Taloudeltaan Italian kokoisen Venäjän kuvitellaan johtavan tuhansia ja taas tuhansia pikku agenttimörköjä ympäri länsimaita. Nyt se on saamassa agenttinsa Trumpin Usan johtoon, samalla kun se kontrolloi alt-right -liikettä, libertaareja, konservatiiveja, ISIS:tä, Euroopan pakolaiskriisiä, Brexittiä, MV-lehteä, Infowarsia, Breitbart:ia, sekä jokaista netin vastarannankiiskeä Lappeenrannasta Seattleen.

Nyt hyväuskoinen Ylen toimittaja saa materiaalinsa vastaavilta höyrypäisiltä "asiantuntijoilta" Usasta, ja kuvittelee paljastaneensa jotain uskomatonta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #44

Mielenkiintoinen Facebook-profiili sinullakin, Hannu Korpilampi.

Hannu Korpilampi Vastaus kommenttiin #45

Ristus.

En käytä Facebookia. Voit myös googlella huomata ettei minulla ole myöskään ainuttakaan kommenttia missään Facebook-tililtäni. Noita tilejä tarvitaan loggautumisessa niille kolmannen osapuolen sivuille, jotka vaativat jonkun noista tileistä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #47

Ei pidä hermostua että olen tarkka. Esität sen verran rajuja väitteitä, joten kestänet myös tiukan tarkastelun. Onko Korpilampi oikea nimesi? Koko maailmassa on olle 5 kappaletta Korpilampi-nimisiä henkilöitä.

Hannu Korpilampi Vastaus kommenttiin #45

Oikeasti tämä on aivan mykistävää. Tämä on kuin 9/11 -salaliittoteoriat steroideissa.

Yksi älypää täällä kommentoi että EU:n hajanaisuus on Venäjän etu, niinpä Venäjä oli Brexitin takana. Tietenkin, koska logiikka toimii juuri niin. Kuulitko ikävän, maailmankuvasi kanssa ristiriidassa olevan faktan? Älä huoli, se on vain Putinin valhe. Mielesi voi olla rauhassa, kunhan muistat vain että kaiken takana on Putin henkilökohtaisesti. Pepe -sammakon takana on Putin. Kaikkialta kurkkii pikku Venäjä-peikko.

Joku kirjoitti ruman tagin naapurihallin seinään. Kenen muun etu moinen voi olla kuin Venäjän!? Niinpä tagin kirjoitti FSB! Hnggggh!

Kimmo Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #44

Monet ovat kyllä huomanneet, että trollien suomi ei ole ihan täydellistä.
Kyseinen toimittaja kävi itse tutkimassa ja haastattelemassa työntekijöitä Pietarissa, joten vainoharhainen väitteesi USA:n syöttämästä materiaalista ei pidä paikkaansa.
Kyseiset putinistit ja kokkelinokka hyökkäsivät samalla innolla myös Saara Jantusen kimppuun, kun tämä julkaisi Infosota-kirjansa Venäjän toimista. Varmaan silkkaa sattumaa ja cia, nato ja nsa-salajuonta.
Tosiaan mielenkiintoinen FB-profiili hra Korpilammella.

Hannu Korpilampi Vastaus kommenttiin #46

Löysikö kyseinen toimittaja mitään todisteita siitä että trollitehdas lähettelisi kommentteja Suomeen? Edes yhtä pientä pikkiriikkistä todistetta?

Suomi on niin monimutkainen kieli, että ainoastaan sitä äidinkielenään tuottava, tai huippukoulutettu kielitieteilijä, kykenee tuottamaan sitä uskottavasti. Yksikään tuntemani ulkomailta Suomeen muuttanut kollegani tai tuttuni, joista jotkut ovat asuneet suomessa yli 15 vuotta ja ovat suomalaisen kanssa naimisissa, ei osaa tuottaa niin uskottavaa suomenkieltä, että hän menisi suomalaisesta.

Tästä syystä minun on äärimmäisen vaikea kuvitella että kukaan venäläinen, joka kykenee tuottamaan suomenkielistä, natiivista menevää tekstiä, jäisi Venäjälle muutaman sadan euron tuntipalkalla. Hän joko hankkiutuu paremmin maksavaan työhön, tai muuttaa Suomeen.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Herää kysymys, että kenenkä etu on tukea Euroopassa EU -kriittisiä kansallismielisiä piirejä ?

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Tjaa. Hauska trolli tämä Putilov.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tiedä vielä, mikä on miehiään, mutta oikeita trolleja voi käydä tosiaan ihmettelemässä hänen someprofiilissaan.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Tjaa, taidan olla tappamatta itseltäni muutamaa miljoonaa aivosolua. xD

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä suosittelen ihan tasapuolisesti kaikille, että sammuttakaa hetkeks noi tietokoneenne ja puhelimenne, niin ne trollitkin katoaa ihan samalla hetkellä.

Sitten vois olla hyvä kävellä vähän ulkona ja mennä vaikka metsään, sielläkään ei oo trolleja, mut rölli toisaalta voi olla.

Kannattaako murehtia ja tutkia eri ihmisten touhuja ympäri maailmaa ja pitkin nettiä. No kaipa näistäkin tutkimuksista saa sitten jonkunnäköisen tyydytyksen.

Mua ei henkilökohtaisesti kiinnosta trollit, natsit, turvapaikanhakijat eikä mitkään, mun tontin rajojen sisäpuolella ei oo ketään noista näkyny, eikä mua tää virtuaalimaailman touhut niin paljoo kiinnosta, että niistä murheita ottaisin.

Kaikki salaliitot ja trollit loppuu heti, kun siirtyy pois täältä nettimaailmasta, tai ainakaan ne ei hypi silmille :)

Niin ja muuttakaa maalle, täällä ei vihapuheita oo, muutaku naapurin äijä voi muijalleen pahasti töksäyttää.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kiitos kommentistasi.
Minulle ei tarvitse neuvoa maallemuutosta. Samoan luonnossa ihan työnikin puolesta ja elän luonnonläheisesti maalla, ja olen syntynyt maalla, tai no, saaristossa.

Voit ihan hyvin itse pistää päätä pensaaseen, mutta jokainen tähän keskusteluun osallistunut on varmasti monin tavoin kiinnostunut yhteiskunnasta ja yleisestä turvallisuudesta. Ja sinut tuntien sinäkin olet. Et muuten olisi täällä kommentoimassa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, mut ku ei mllään jaksa aina näitä trolli, putin, rasistit, suvakit juttuja :)

Minä keskustelen mielelläni politiikasta, mutta nää ei millään lailla sytytä, en nyt sua erikoisemmin tarkoita vaan yleisesti.

Mitä muuten täällä saa aikaan yleensä millään kirjoituksella, no oma mielipide tulee julki, vaikutustahan ei ole yhtään vastapuoleen.

Sä et Petra yhtään rasistia käännytä, eikä varmaan kukaan sua saa rasistiseksi. :)

Tämä asenne Suomessa ja euroopassakin ei todellakaan millään mielenosoituksilla ja kielloilla kumoudu, jos ihminen vihaa, niin se vihaa ihan ilman järjestöjäkin.

Ihminen on toiselle susi, ja historiasta ei ole mitään opittu, EU on henkitoreissaan ja kansa kyllästynyttä ympäri maailman.

Ranskassa oikeistolaisuus nousee, Hollannissa oikeistolaisuus nousee, Merkel kärsii tappioita, Britit lähtevät EU:sta, Trump jakaa kansaa jne.

Se on kuules niin, että isot kohinat on edessä, eikä siihen kyllä mielenosoitukset auta, olisikin hienoa, jos samanlaista innostusta olisi äänestyspäivänä, mutta silloin on syvä hiljaisuus ja sama meno jatkuu.

Tämän takia minä tykkään pitää sen pään syvällä siellä pensaassa, enkä taida ihan heti ottaakaan pois, omista murheista murehdin ja annan paskan maailman mennä menojaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #39

Mitäkö saa aikaan? Ainakin kansalainen Ritalan kommentoimaan. Mistä haluaisit blogeja lukea? Ristipistotöistä ja sisustuksesta? En ymmärrä niistä paljoakaan, joten näillä mennään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #41

No niinkuin sanoin tää puheenvuoro on viimeviikkoina ollut pelkkää rsaisti, fasisti, äärijärjestö, suvakki, maahanmuutto ym. juttua.

Nää on toisaalta huvittavia, kun asiat on molemmille selviä vaikka ei viranomaiset ole mitään sanoneetkaan, molemmat puolet rakentavat bunkkerin ja yksi väärä sana ja helvetti on irti.

Saahan sitä mielensäpahoittaa, ei siinä mitään, se on terveellistäkin kun saa pahan mielen ulos. Mua nuo blogit on lähinnä huvittaneet ja varsinkin poliitikkojen totiset naamat.

Kannattaa kokoiella ristipistotöitä, mulla on hyviä ohjekirjoja myytävänä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Nyt tämä Putilov on eronnut tehtävästään:

http://www.svd.se/omstridde-sd-tjanstemannen-sager...

Ilmeisesti puolustusministerin nuhteet tehosivat.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Aika selkärangatonta silti ruotsidemokraateilta jättää tämä Putilovin asiaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset