Rutinuiva, uuskansallismielinen puolue ei synny synnyttämällä

Rutinuiva, uuskansallismielinen ärjymystö on yrittänyt kehittää omaa puoluehanketta jo tovin, mutta se ei synny synnyttämällä.

Suomidemokraatit, Suomi Ensin, Itsenäinen Suomi, Rajat Kiinni, Suomen Kansan Sinivalkoiset, ME KANSA Kansanliike, Kansanliike Suomen Puolesta, Kansanliike aitosuomalaiset siniset, Sinivalkoinen Rintama, Muutos2011,  Suomi – Isänmaa, Reformi jne. ovat niitä lukemattomia puolueaihioita tai kymmenen hengen kansanliikkeitä joita on siinnyt kuin jälkipolvea suviseuroilla. Repaleinen kenttä keskittyy ajoittain palvomaan presidenttinään omituisen valhehäkkyrän vangiksi jäänyttä pikkurikollista ja feikkimediamoguli Ilja Janitskinia, joka pakoilee poliisikuulusteluja Andorrassa sepitellen ystävilleen erilaisia tarinoita, kuten vaikkapa että omistaa liudan eläimiä maatilalla, vaikka hänen esittelemänsä eläimet ovat lomakeskus Casa Cal Boun omaisuutta. Hän on kirjoittanut useasti someen kuinka paljon hän vihaa Suomea. Kenttä on täynnä muitakin suoraan Väinämöisestä polveutuvia kavereita kuten Marco De Wit, Junes Lokka, Mario Argenta ja Michel Paulat. Kaikki enemmän tai vähemmän riidoissa keskenään eikä puoluekannatuskortteja kerry.

Olen jo aiemmissa blogeissani setvinyt, että yksi syy puoluekannatuskorttien puuttumiseen on hajottavat personallisuudet, jotka nousevat uudestaan ja uudestaan vetämään kyseisiä hankkeita tai mielipideilmastoa.

Olen blogannut jo vuosia sitten, että sinä päivänä kun Timo Soini irrottaa otteensa PS-puolueesta, se hajoaa välittomästi kappaleiksi. Timo Soinin rakentamat 20 vuotta tuhoutuikin parissa päivässä Jussi Halla-ahon hyppysissä. Tässäkin on kyse omalta osaltaan hajottavasta persoonallisuudesta. Halla-ahon myrkynkatkuinen ja katkera tapa katsoa kanssaihmisiä on tämänkin hämmennyksen taustalla.

Toki on muitakin syitä kuin happamat luonteet. Uuskansallismielinen kenttä on äärimmillään täysin Suomen kansan vastainen.

Koska suomalaiseen ammattimediaan ei erityisemmin luoteta, on valemedia. Sellainen on paras, mihin anonyymit kirjoittajat keksivät tai varastavat sisällön. Anonyymiys on hyvä juttu, koska ei tarvitse kantaa vastuuta mistään. Vanha kunnon isänmaallinen juoru on perinnettä parhaimmillaan. MV-lehdessä maalitetaan suomalaisia naisia, naispoliiseja ja naistoimittajia joka viikko. Julkaistaan kuvia naisista jotka ovat juoneet teetä seurassa irakilaisten, jotka uskovat länsimaiseen mielipidevapauteen. Sen lisäksi monet muut julkaisut kuten Uutismaailma ja Kansalainen varastavat vailla omantunnontuskia toisten suomalaisten työtä tienatakseen toisten siivellä.

Olennaista sisältöä uuskansallismieliseen julkaisutoimintaan on suomalaisten haukkuminen. Mielellään haukutaan kaikki suomalaiset upseerit ja poliisit. Kirjoitetaan jutut mielellään myös englanniksi, jotta voidaan haukkua suomalaisia myös ulkomaille. Tässä ei ole nyt merkityksellistä, ovatko jutut tosia vai ei, pääasia että klikkejä kertyy, koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Parhaat asiantuntijat eivät välttämättä ole niitä koulutetuimpia, vaan niitä joilla on aikaa miettiä kotona asioita ja nauhoitella vaikka pilapuheluita Suomen viranomaisille. Suomalaiset lait ja arvot eivät muuten ole yhtään mittään, etenkään jos ne liittyvät kiihottamiseen tai kunnian loukkaamiseen.

Valveutunut uuskansallismielinen hurahtaa huolella myös Yhdysvaltain Alt Right-liikkeeseen ja Trumpiin sekä vaikkapa teekutsuihin. Se nyt on vaan jollain mielettömällä tavalla suomalaista nationalismia. Suomalaiseen kieleenkin tuodaan paljon rikasta sisältöä kuten ”suvakkihuora”, ”matu”, ”cuckservatiivi” ja ”triggeröityä”. Onneksi pahin muotivillitys sen suhteen on jo ohitse, kiitos Trumpin aikaansaannosten.

Rutinuivalisto otti käenpoikana Soinin nikkaroiman populistipuolueen. Se on tietenkin osittain Soinin omaa syytä. Mutta edelleenkään mitään rutinuivaa, uuskansallismielistä puoluetta ei synny synnyttämällä. Suomi on siihen aivan liian sivistynyt valtio.

 

 

 

 

 

PetraNyqvist
Sitoutumaton

Kirjoittaja on luontoselvittäjä ja ympäristösuunnittelija Turunmaan saarilta. Hyvän tarinan, elokuvan ja faktatiedon ystävä. Valeverkkoja setvivän Sylttytehtaan perustaja. #TurPo

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu