PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Happamia, sanoi Halla-aho

  • Kuva: Petra Nyqvist
    Kuva: Petra Nyqvist
  • Kuva: Petra Nyqvist
    Kuva: Petra Nyqvist

Timo Soinin kahdenkymmenen vuoden työn rippeitä ja omia hallituspestejään lähti pelastamaan parinkymmenen kansanedustajan joukkio, jonka manööverille on irvailtu runsaasti niin somessa kuin mediassakin. Ja totta tosiaan, Sinisten puolueeton eduskuntaryhmä ministereineen on ollut erikoisinta toviin. Ehkä äänekkäin pilkan orkestroija on perussuomalaisten nykyinen puheenjohtaja, Jussi Halla-aho.

Kaikki ei toki ole mitään ystävällisen lämmintä kuittailua. Sinisten kannattajakortin allekirjoittamisesta napsahtaa potkut puolueesta, ilmoitti puoluejohtaja lempiareenallaan Facebookissa. Puoluejohtaja myös muistutti korttien tulevan julkisiksi. Siinä sitten käy läpi tuhansia kortteja etsiäkseen todisteita petturuudesta.

Sinisten eduskuntaryhmän rovaniemeläisedustaja Torvinen kertoo pelosta, kostosta ja vihasta, mikä varjostaa Sinisten puoluehanketta. Tämänkin Halla-aho ilmoitti Torvisen harhoiksi. Ylipäänsä viime aikoina Halla-ahon kestopuheenaiheen (jota ei tässä erikseen tarvitse mainita) rinnalle on tullut toinen – Sinisille kettuilu. Kenelle tahansa valtiomiesmäiselle henkilölle tämä olisi turhamaisuutta, mutta kostohenkiselle hajottajajohtajalle se maistuu. On syytä kuitenkin muistaa, että radikaali irtiotto ei synny tyhjiöstä, vaan siihen on syynsä.

Jussi Halla-aho ei olekaan mikään kokoava voima ja rauhanpiippujen polttelija vaan hajottava persoona, jolle on henkilökohtaisesti oltava lojaali – rutinuivalistossa tällainen johtohahmo on enemmän sääntö kuin poikkeus. Siellä tunnutaan arvostavan kiusaavia tyyppejä, jonka helmoihin on mukava mennä joukolla heittelemään luumunkiviä pienempien päälle.

Halla-aho on ilmoittanut Sinisten kaatuvan viimeistään seuraavissa eduskuntavaaleissa. Hänellä on kiire päästä irvimään, vaikka olisi ehkä hedelmällisempää huolehtia puolueensa ehdokasasettelusta. Parikymmentä kestosuosikkia on poissa, eivätkä äänet testamentoidu mitenkään automaattisesti kenelle tahansa. Myös ääriporukan tuominen vaalikentille olisi varma kompastuskivi, joten harsusta oksasta tulee marjoja riipimän ja katkerista marjoista hilloa keittämän.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (278 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hyvistä ehdokkaista Halla-aholla tuntuu olevan pulaa, heti presidentinvaaleissa. Ehdokkaana kun on ensimmäisen kauden kansanedustaja, pari vuotta eduskunnassa ollut untuvikko.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Moni ääniharava on nyt poissa: Lindström, Niinistö; Terho, Saarakkala ja Soini.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

No, no. Kyllähän Trumpin rukousaamiaiselle osallistuminen ja voitelu pyhällä israelilaisella öljyllä täytti muutoin täysin puuttuvan ulkopoliittisen kokemuksen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ei millään pahalla, mutta niin Seijalla kuin Petrallakin on valmis asenne. Halla-aho paha, Siniset hyvä!

On kuitenkin muistettava, että Sininen eduskuntaryhmä kannattaa edelleen perussuomalaista ajattelumallia niin maahanmuuttoasioissa kuin
eu -kannoissaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tässä ei oteta kantaa hyvyyteen tai pahuuteen vaan siihen kuka jaksaa ilkeillä kenelle.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ilkeily on normaalia toimintaa silloin, kun ns. hyvikset päättävät pelastaa maan ja jättävät pahikset riutumaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #10

Nyt en kyllä ihan ymmärrä. Voitko selventää?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #11

Petra, kun tuntee itsensä olevan oikeassa ja muiden väärässä, on hyvä tutkailla omia ambitioitaan suhteessa itseensä ja muuhun vallitsevaan.

Yksi ihminen, joka nyt on J.H-A., lienee sinulle huolenaihe ilkeilyllään.

Hän kohdistaa mielestäsi puolueestaan eronneita kohtaan ilkeilyä, jota pidät vääränä.

Hänellä lienee siihen oikeus, vaikka se ei hyvältä kuulostaisikaan.

Politiikan kiemuroissa ilkeily on osa poliittista kärjistämistä.

En olisi niinkään huolissani Ps:n ja Sinisten toimista. Olisin eniten huolissani siitä, mihin maamme yleinen ymmärrys ja suhteellisuuden taju on kadonnut.

Huhuu!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #18

Huhuti huu vaan. Onko jotain muita aiheita joita mielestäsi minun pitäisi käsitellä kuin kyseessä olevaa blogini aihetta?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #20

Miten olisi puhua luonnosta, jonka suurimmat kärsijät ovat - niin Sinähän sen luontoselvittäjänä kenties tiedät!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #31

Minä olen puhunut ja kirjoittanut monta blogia luonnosta. Tänään ajattelin kirjoittaa blogin siitä miten Sinisille kettuileva Halla-aho tulee löytämään edestään pulmallisen ehdokasasettelun, ellei haittaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #32

Tuskimpa ehdokkaita tarvitsee sintujentapaan lehti-ilmoituksilla kerätä Soinintapaan.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #129

Riippuu haluaako laatua vai riittääkö määrä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Miten niin? Kun Halla-aho ei lähtenyt itse ehdolle niin olisihan siellä ollut Pirkko Ruohonen-Lerner, sentään eduskunnassa 2007-2015 ja siitä lähtien europarlamentissa, mutta jos kaksi vuotta eduskunnassa puolueen mielestä riittää presidentin viran hoitoon niin mitäpä sanomista siihen on. Ja ministerinä ollut Toimi Kankaanniemikin olisi ollut valittavissa.

https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/edusku...

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Nythän puhuttiin Halla-ahon johtamistavasta. Mistähän mahtaa muodostuu valmis asenne. Se muodostuu yleensä kun seuraa ko. asiaa ym. tässä tapauksessa Halla-ahon puheita ja tekoja.
Mulla esim. on valmis asenne myös esim myös Hitleristä. Onko se luvallista?

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Halla-aho johdatti perussuomalaiset pois hallitusvastuusta oppositioon, jossa myös edellisen kauden käpykaartilaiset vihreät ja vasemmisto pääsevät haukkumaan hallituksen työtä, jota olivat itse samaan suuntaan polkemassa.
Tietenkin sinisten arvoissa on perussuomalaisia aineksia, sillä vaikka miehet poistuvat perussuomalaisista niin perussuomalaisuus ei poistu miehistä. Sanat ovat sanoja ja teot tekoja. Persut huutavat "Suomi ensin", mutta näistä vain siniset tekevät työtä, jotta niin myös on käytännössä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Brysselistä käsin huuteleva Halla-aho luuli saavansa johdettavakseen toiseksi suurimman eduskunta- ja hallituspuolueen mutta päätyikin taantuvaan ja murentuneeseen ikuiseen oppositiopuolueeseen. Ei se ole mikään ihme että katkeruus purkautuu kiukutteluksi, vaikeampi sitä on myöntää että tilanne on itse aiheutettu.

H-a:lla on myös historiaa kiukuttelusta: Muistelen kun pani Aamulehden boikottiin koska lehti oli julkaissut Halla-ahon itsensä näköisen valokuvan haastattelunsa yhteydessä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Muistan. Se oli kaikenlisäksi ammattivalokuvaajalta todella hieno valokuva.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen
Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #8

Kyllä se selvisi. Poskien punoitus.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #105

Ja niskankin punotus. Sitäkään ei kaiketi saisi mainita että Halla-aho todennäköisesti jännittää haastattelutilanteissa ja alkaa punottaa. Eikä varsinkaan saisi julkaista sellaista kuvaa lehdessä, vaikka katsoja näkee sen TV:stä.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #107

No jokaisella on "vikansa" Pertti Paasio taisi änkyttää. Et no hätä "Jussi", oo vaan oma ittes reilusti ja reippaasti. Ihminen tulee hyväksyä sellaisena kuin on, ihonväristä huolimatta:)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #135
Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #8

Jos kuva on ruma, kannattaa vaihtaa toinen malli.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #278

Ilmoitin vihjailevan kommentin.

Käyttäjän koskelainenheikki138 kuva
Heikki Koskelainen

Olisi Jussin vaan kannattanut perustaa se pornokauppa sinne Joensuuhun,niinkuin hän itse on kertonut suunnitelleensa.

Jaakko Paasonen

Ilmeisesti markkinatutkimus osoitti,ettei yhden koskelaisen varaan kannata perustaa liikettä,jossa asiakkaina olisivat mahd.vain vihervasrmmisto ym.suvakit kavereineen.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Ennen kuin edes luen: Happamia sanoi Petra.

Tää on niin tätä aina samaa.

Viksuna ihmisenä voisit joskus myöntää, että Jussi on viksu.

-- No, taidat olla ihastunut ...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tohon väitteeseen törmää usein. Miten se Halla-ahon "viksuus" ilmenee? Se että osaa kirjoittaa suomea isämmaallisille ei tarkoita oikeastaan muuta kuin että sokeiden maassa yksisilmäinen on kuningas.

Ainakaan sosiaalista älykkyyttä tai poliittista pelisilmää ei H-a tunnu omaavan. Hän on nyt maalannut itsensä ja puolueensa täysin nurkkaan ja sivuun kaikesta päätöksenteosta ja kaiken huipuksi pannut presidentinvaalien vankkureita vetämään kokemattoman ja osaamattoman henkilön joka tuntuu olevan Halla-ahonkin kanssa eri mieltä lähes kaikesta muusta paitsi maahanmuutosta.

Onko se viksua että osaa kirjoittaa kymmenen vuoden aikana käytännössä saman blogin satoja kertoja?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

En minäkään aikanaan osannut edes ajatella, että Perussuomalaisten puheenjohtajana olisi joskus henkilö joka blogissaan toivoi maahanmuuttajan raiskaavan vihreän naisen. Omalla ihmiskäsitykselläni esimerkiksi Teuvo Hakkarainen on paljon inhimillisempi persoona kuin Halla-aho, ja ero näkyy päivä päivältä selvemmin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Itse olen myös hämmentynyt siitä, miten Petran sitoutumaton ajattelumalli on kapeahkoa, yhden puolueen kivittämistä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Heikillä ja sinulla oli jo siihen selitys: että olen ihastunut. Ehkä on paras että pidätte kiinni siitä.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Kaikkihan me ollaan viksuja, tai vinksahtaneita. Saattaahan porukassa olla myös fiksuja, ja filmaattisia. Perussuomalaisten toimista on vaikea sanoa mitä he edustavat nykyisellään.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Sinisten kannattajakortin allekirjoittamisesta napsahtaa potkut puolueesta, ilmoitti puoluejohtaja lempiareenallaan Facebookissa."

Laitetaan vielä lainaus Halla-aholta, niin ei ehkä jää ihmisten mieliin elämään tuo vaihtoehtoinen fakta:

"Linjamme on, että koska Siniset ovat nimenomaan Perussuomalaisten vahingoittamiseen pyrkivä projekti, kannatuskortin täyttäminen tulkitaan puoluetta vahingoittavaksi toiminnaksi, joka on peruste puolueesta erottamiselle. Kannattajakortit ovat julkisia sen jälkeen, kun ne on kerätty ja toimitettu.

Niiden ihmisten, jotka haluavat jatkaa toimimista Perussuomalaisissa ja osallistua jatkossa esimerkiksi vaaleihin listoiltamme, on hyvä tiedostaa tämä tosiseikka."

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Siis mitä Ilkka nyt yrittää sanoa. Että Sinisten puoluekortin allekirjoittamisesta ei napsahda potkut? Vai mikä olevinaan tuo "vaihtoehtoinen fakta"?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Ei siitä potkuja "napsahda". Annat aivan liian jyrkän kuvan Halla-aho-kriittisessä kirjoituksessasi.

Objektiivisempi arvio olisi, että siitä voi tulla potkut, mutta ei välttämättä, riippunee monesta asiasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mestarin sanaa on siteeraaminen sanasta sanaan ja ympäröivät kappaleet mukaan ottaen. Kukaan ei saa vähemmän juhlallisin menoin toistaa mestarin sanoja. Amen.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #24

Niin, älkäämme myöskään turhaan lausu mestarin nimeä, siksi sana mestari on paikallaan.

Lisäksi tässä blogin kommenteissa on kerran rikottu kieltoa esittää mestarista kuva.

Näistä miinuspisteet. Muuten asiallinen kritiikki on sallittua.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mikä teki väitteestä "vaihtoehtoisen faktan"?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

No ei se "vaihtoehtoinen fakta" ole, mutta väritettyä totuutta kylläkin. Halla-ahohan ei tosiaankaan suoraan sano, että sinisten kannattajakortin allekirjoittamisesta seuraisi aina ja varmasti erottaminen perussuomalaisista. Kunhan toteaa, että sinisten tarkoitus on vahingoittaa perussuomalaisia, joten heidän auttamisensa on myös perussuomalaisten vahingoittamista. Tämän nyt tietysti pitäisi olla sanomattakin selvää, mutta en silti näe, miksi sitä ei saisi sanoa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #26

Minulta on mennyt täysin ohi tämä seikka, että Sinisten tarkoitus on vahingoittaa perussuomalaisia. Käytännön seikat ovat osoittaneet täysin päinvastaisia asioita, ja siitä minun blogini myös käsittelee.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #28

Hienoa, että tunnut Petra tietävän paaaalllljjooon asioita, joita edes me perussuomalaiset emme tiedä. Tuuli huulia liikuttaa?

Samoin kuin vihasi kohdistuu käsittämättömästi Jussi Halla-ahoon, on itseltäsi vissiinkn jäänyt lukematta ne nyt jo onneksi vähemmän palstatilaa vieneet sintujen syytökset meitä tavallisia perussuomalaisia vastaan. On
nähty natseja, juoppoja, salaseuroja. Kaikki on järjestelmällisesti ammuttu alas. Eikö mielestäsi tällaisiin syytöksiin saa vastata? Pitää olla kiltisti ja leikkiä kuollutta?

Sintut saavat ahneuksissaan juuri sitä, mitä vallanhimoissaan hillotolppineen tavoittelivat. Jännästi heihin hypänneet tuntuvat isoin joukoin olevan niitä, jotka kärsivät rökäletappion viimeisissa vaaleissa + niitä joilla oli jo hillotolppa esmes joku ministeriposti. Halla-ahon hillotolpasta sen verran, että mieshän on ollut ehdolla mepiksi ja tuli valittua mepiksi melkoisen äänivyöryn voimin. Pj:na tehnyt mielestäni enemmän kuin Timo Soini ikinä, eli kysyy kentän mielipidettä.

Vihata ei kannata. Se vie turhaa energiaa. Rauhaa ja rakkautta ihmiset teille vaan. Valehtelua en siedä, se tekee ihmisestä idiootin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #33

Niin sinäkin tunnut tietävän minusta paljon enemmän kuin itse tiedän. En tiennyt että Halla-ahosta bloggaaminen tarkoittaa Halla-ahon vihaamista. Hieman aiemmin se tarkoitti ihastumista, Heikin ja Mirjamin mielestä. Voiko hänestä kirjoittaa mitään ilman että se tarkoittaa jonkinlaista tunnesidettä? Saako hänestä kirjoittaa ylipäänsä ilman uhriutumisrumbaa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #35

Kommenttisi ja blogisi huokuvat vihaa, katkeruutta. Näin minä ne tulkitsen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #38

Ok. Minä tulkitsen että sinä myötäloukkaannut. Ei mitään syytä siihen. Oletko muuten ehdolla tulevissa eduskuntavaaleissa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #40

En oikein nyt ymmärrä, miten se liittyy blogiisi? Oletko itse?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #41

Blogini käsittelee perussuomalaisten tulevaa ehdokasasettelua. En ole. En ole puolueessa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #43

Ehdokasasettelusta en olisi huolissaan lainkaan. Se, että parikymmentä lähti, ei puoluetta kasassa (oletus Soinilla varmasti oli, että valtaosa seuraa perässä), ei perussuomalaisia rapista. Edelleen paljon pitkän linjan politikoita mukana. Pidän 20 vuottakin kunnallispolitiikkona olleita melkoisina konkareita, verrattuna esim Eloon tai Terhoon, jotka ensimmäistä kautta eduskunnassa. Uusia jäseniä tulee koko ajan lisää. Jäsenet käyvät seulan, joka vain tiukentunut vuosien aikana. Samoin tuo erottaminen puolueesta. Ketään ei heitellä mielivaltaisesti pois, sen päättää puolueen elimet useassa tasossa. Mistään mielivallasta ei ole kysymys.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #47

Juu, on Kike, Toimi, Teukka ja jotain muita. Konkareita ei ollut kuitenkaan ollut presidenttiehdokkaaksi asti.

Varmasti tulee paljon uusia ehdokkaita, siitä ei ole epäilystäkään. On kuitenkin hyvä muistaa että 160 000 ääntä lähti kävelemään, mikäli verrataan viime vaaleihin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #49

Tuon verran lähti, katsotaan seuraavat vaalit. Gallupit eivät ainakaan lupaa lähteneelle porukalle tuota. Ei ihmiset aivan typeriä ole.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #51

En ole persu, en lähelläkään. Toivon kuitenkin että voitatte niin presidentinvaalit kuin tulevat eduskuntavaalit, mielellään niin että saatte väh. 101 paikkaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #38

Tahtomattaan mainostaa Halla-ahoa ettei pääse unohtumaan.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #35

Petra Nyqvist: - "Voiko hänestä kirjoittaa mitään ilman että se tarkoittaa jonkinlaista tunnesidettä?"

Riippuu siitä, mitä ja miten kirjoittaa. Jos esimerkiksi väittää, että perussuomalaisista napsahtaa potkut, jos allekirjoittaa sinisen tulevaisuuden kannattajakortin, niin kyllähän siinä jonkinlainen tunneside tulee väkisinkin mieleen.

Jos poliisi vaikka kirjoittaisi, että punaisia päin käveleminen on tieliikennelain vastaista ja rangaistuksena on sakko, ja joku sitten väittäisi, että poliisi aikoo ryhtyä jakelemaan sakkoja joka ikiselle punaisia päin kävelevälle, niin kyllähän se aika tunnepohjaiselta poliisin mustamaalaamiselta kuulostaisi.

Mutta siis, olen itsekin muutaman kerran kirjoittanut Halla-ahosta, eikä kukaan ole kommenttiosiossa tulkinnut sitä vihaamiseksi tai ihastumiseksi, joten kyllä. Kyllä se mahdollista on.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #146

Kyllä nyt jaksetaan silotella sitä tosiasiaa että Jussi halla-aho pelottelee väkeä kannattajakorttien tarkistamisella. Joitakin kommentoijia vaivaa totaalinen kyvyttömyys arvostella Mestaria.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #147

No sinä puolestasi jaksat teroitella sitä. Minun pääpointtini on, että ymmärrän Halla-ahon (mahdollisen) suuttumuksen. Jos minä olisin lähetenyt mukaan johonkin puolueeseen ja lykkäisin ehdokkuuttani tärkeissä vaaleissa neljällä vuodella sen takia, kun puolue ei pidä minua julkisuuskuvaansa sopivana, jatkaisin uurastamista puolueen hyväksi ja sitten monen vuoden kuluttua vihdoin tulisin valituksi puheenjohtajaksi, ja sen seurauksena suurin osa puolueen tärkeimmistä henkilöistä lähtisi lätkimään, niin kyllä minäkin olisin aika pirun vihainen ja tuntisin itseni petetyksi. Samat henkilöt, joille työni rivijäsenenä ja puolueelle tuomani äänet kelpasivat vuosikausia, lopettavatkin hommat saman tien, kun valta-asetelma kääntyy toisin päin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #28

Petra Nyqvist: - "Minulta on mennyt täysin ohi tämä seikka, että Sinisten tarkoitus on vahingoittaa perussuomalaisia."

Jos puolueesta lähtee lähes kaikki istuvat kansanedustajat ja moni pitkän linjan tärkeä vaikuttaja (ääniharava, kuten itsekin mainitsit), niin tietysti se puoluetta vahingoittaa. Ehkä "tarkoitus vahingoittaa" on huonosti muotoiltu siinä mielessä, että kaikki lähtijät eivät ehkä vihanneet perussuomalaista puoluetta, mutta yhtä lailla sinistä tulevaisuutta ei olisi voinut perustaa vahingoittamatta perussuomalaisia. Kyse oli siis harkitusta toiminnasta, jonka tekijät tiesivät vahingoittavan perussuomalaista puoluetta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #144

Mitä se kertoo puolueen asenteesta kansalaisten perusoikeuksia kohtaan, että näkevät yhdistymisvapauden uhkana eivätkä mahdollisuutena? Ja kyllä, tiedän ettei vainoharhaisuus ja kontrollihalu rajoitu perussuomalaisiin. Ymmärrän myös että yhdistyksillä on oikeus valita jäsenensä. Minun on vain vaikea ymmärtää miten syöpäyhdistyksen tukeminen haittaisi aidstukikeskuksen toimintaa.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #173

Petralla ja Maxilla käsittämätöntä sokeutta ilmiselvän asian edessä. En voi ymmärtää.

Siniset ovat perustamassa puoluetta, jonka tunnetuimpia edustajia kannatti viimeksi jotakuinkin kolmannes perussuomalaisten äänestäjistä. Toisin sanoen he ovat perustamassa puoluetta, joka veisi ääniä perussuomalaisilta ja jo vei parisen kymmentä kansanedustajaa. Sitten joku ihmettelee, että miten tämä voi vahingoittaa Perussuomalaisia. Haloo!?

Sen olen elämässä - kantapään kautta - oppinut, että jos joku ei millään tunnu ymmärtävän selvää asiaa, kyse ei ole ymmärryksen puutteesta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #221

Loppukaneetistasi olen tasan samaa mieltä!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #223

Jotkut ilmeisesti ovat uskossaan vahvoja. "Kyllä ne kansanedustajat ja äänet palaavat, kunhan siniset eivät saa puoluetta rekisteröidyksi."

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #224

Max, olet itse joskus penännyt minulta objektiivisuutta. Nyt taitaa olla sinun vuorosi.

Jos olet yhtään galluppeja seurannut, uskolle on tainnut olla todellisuudessa vastinetta. Puolueissa on kielletty jäsenyys muissa puolueissa, nyt te ihmettelette, että Perussuomalaiset suhtautuu samoin. Teette sen vain siksi, että pääsette jostain nokkimaan, oli siinä järkeä tai ei.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #242

Totta ihmeessä teemme (keitä ikinä olemmekaan) sen päästäksemme nokkimaan. Juuri siksi me (!) kirjoitimme:

Ja kyllä, tiedän ettei vainoharhaisuus ja kontrollihalu rajoitu perussuomalaisiin. Ymmärrän myös että yhdistyksillä on oikeus valita jäsenensä.

Hyvin sä luet!

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ehkä Halla-ahon lausunnot eivät ole olleet aivan kertakaikkisen epäitsekkäitä ja diplomaattisia, mutta minusta mahdolliseen katkeruuteen on erittäin ymmärrettävä syy. Se, että suuri osa puolueen kansanedustajista -- ja kuten jo mainittu, tärkeistä ääniharavista -- häipyy puolueesta sääntöjen mukaisen demokraattisen puheenjohtajavaalin tuloksen seurauksena, tuntuisi minustakin melkoiselta petturuudelta. Se ei ainakaan noudata Johannes Virolaisen klassikoksi muodostuneen "Kansa on puhunut ja pulinat pois!" tokaisun henkeä.

Varsinkin kun Halla-aho itse luopui ehdokkuudesta eurovaaleissa 2009 säilyttääkseen perussuomalaisen puolueen yhtenäisenä. Tuolloin puolue uhkasi hajota, kun Timo Soini ei hyväksynyt Halla-ahoa puolueensa eurovaaliehdokkaaksi. Halla-aho olisi todennäköisesti päässyt helposti ehdokkaaksi perussuomalaisista irtautuneiden keräämällä listalla. Tästä porukasta syntyi sittemmin mikropuolueeksi jäänyt Muutos 2011. Jos Halla-aho olisi silloin lähtenyt listan kärkinimeksi olisivat perussuomalaisten ja Muutos 2011:n jäsenmäärät voineet olla jotain aivan muuta kuin mitä ne nyt olivat/ovat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sepä se että ei viitsinyt lähteä omaa puoluetta rakentamaan vaan piti omaa väkeään toisten pöydissä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Puolueet ovat -- tai ainakin niiden pitäisi olla -- yhtä kuin niiden jäsenten enemmistö. Jos puolueen johdon linja ei vastaa jäsenten enemmistön linjaa seuraavissa vaaleissa johto vaihtuu. Toki jokaisella on uuden johdon valinnan jälkeen oikeus erota puolueesta, mutta minusta on ihan ymmärrettävää, etteivät puolueeseen jääneet eroajista kauheasti tykkää.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" On syytä kuitenkin muistaa, että radikaali irtiotto ei synny tyhjiöstä, vaan siihen on syynsä. "

Mielestäni Timo Soini on tämä syy. Timo Soini oli nähnyt mitä perussuomalaisten Jyväskylän kokouksessa tulee tapahtumaan.

Älykkäänä ihmisenä hän oli jo katsonut omat kannattajansa perusuomalaisisita kansanedustajista, näistä sitten muodostui tämä loikkari ryhmä.

Harmi. Samalla kun nämä kansanedustajat hyppäsivät Timo Soinin rekeen, tekivät he samalla poliittisen itsemurhan.

Muistini mukaan Saksassa 1945 Führer, vei mukanaan uskollisimmat kannattajansa, historiasta kannattaisi ottaa oppia, vahva johtaja ei ehkä ole seuraamisen arvoinen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllähän tuo tiedossa oli heti. Eikö Simon Elo ensimmäisessä tiedotustilaisuudessa todennut tämän todennäköisesti päättävän heidän poliittisen uransa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ihanko oikeasti luulet Simonin ja kumppaneiden tehneen tämän siirron pelkkää hyvyyttään? Ei mitään itsekästä agendaa takana?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #36

Kuten ihan armoton ketutus että valtava työ valuu hukkaan?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #37

Tarkoitatko kaikkia niitä lupauksia, jotka kahdessa vuodessa syötiin? Toki kiva jatkaa ministerinä ja silleen. Mitäs sitä äänestäjistä tai puoluetovereista huolehtimaan. Pääasia, että oma asema säilyy.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #39

Tuon takai toivonkin että voitatte ne pressan ja eduskuntavaalit. Niin näette että maailma ei ole mastavalkoinen. Että pitää kyetä tekemään kompromisseja.
Silloin saisitte huomata mitä todellinen vastuunkantaminen koko suomesta ja sen ihmisistä on. Miten vaikea maata on hoitaa ja johtaa. Loppuis ne harhakuvitelmat.

Onnea ja menestystä toivotaan että voitatte

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #36

Enpä tiedä hyvyydestä, tai pahuudesta. Lähinnä tuo näytti epätoivolta tai pienimmän pahan valitsemiselta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #44
Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Herää kysymys. Mitä näille loikkareilla on luvattu, toivattavasti myös Max Stenbäck mietti tätä.

Kukaan ei halua tuhota omaa elämäänsä, jossakin se porkkana on,
mitä loikkareille on luvattu, aika näyttää mihin kukakin tulee työllistymään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #61

Enpä paljon tuollaisella päätäni vaivaa, joten toiveesi on turha. Ei sillä ettenkö rakastaisi salaliittoteorioita, annan vain muiden kehitellä ne. Sopii vain toivoa, että jos on virkoja luvattu jostakin palveluksesta, se olisi myös dokumentoitu. Jos ovat maan tavan mukaan vain lyöneet kättä päälle, ei taaskaan saada korruptioporsastelijoita tuomiolle.

Joku ei ehkä suostu myymään sieluaan, edes uransa pelastaakseen. Soinihan oli tietysti jo sopimuksensa pirun kanssa solminut ja tietää uskovana miehenä joutuvansa siitä ikuiseen kadotukseen. Ei siinä yksi loikkaus tai muutaman uran tuhoaminen enää tilannetta pahenna.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #61

Eiköhän siihen loikkaamisen syyksi riitä se arvio, että kun vaihtoehtona ovat nykyisen hallituksen säilyttäminen ja uudet vaalit, niin nykyisen säilyttäminen on pienempi paha. Tämä sen takia, että kun talous on viimeinkin saatu jonkinlaiseen nousuun sitä kehitystä ei pidä katkaista ja uudet vaali vähintäänkin vaarantaisivat sen kehityksen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #61

"Loikkareilla" on ollut erilaisia syitä päätökseensä.

He kaikki ovat olleet Soinin seuraajia ensinnäkin. Puolueen suuri isä näytti esimerkkiä ja opetuslapset häneen luottavaisina seurasivat.

Joillakin kyse on ollut henkilökohtaisesta linjavalinnasta. Eräskin nuori persuedustajanainen itki vaalituloksen jälkeen TV-kameroiden edessä sitä, että hänen henkinen poliittinen kotinsa on tuhottu.

Tietysti mukana on hallitustaktikkojakin.

Y.m., y.m. y.m.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää on Petra sellainen aihe, että tästä saa aina kuraa niskaan, kun menee kirjoittamaan jotain kriittistä Halla-Ahosta.

Hänellä on sellainen esikunta täällä puheenvuorossa, jotka tarttuvat kiinni niinkuin sika limppuun, jos väärän todistuksen menet antamaan johtajasta. :)

Sitten asiaan, minäkin olen ihmetellyt sitä vihaa ja pilkkaa, joka noihin sinisiin kohdistuu persujen taholta, alussa sen jotenkin ymmärsi, mutta se jatkuu aina vaan. Luopioiksi, pettureiksi ym. on sinisten pilkkanimiä.

Minusta on normaali tilanne, että jos arvot eivät kohtaa, niin voi perustaa oman puolueen, sitten kansa antaa sen tuomion vaaleissa, että onko sillä tulevaisuutta, ei siihen tarvita Halla-Ahon tuskailua, eikä persujen meteliä, kyllä kansa tietää.

Jotenkin luulisi että olisi hyvä persuille, että nuo heidän mielestään petturit lähtivät, nythän heillä on vapaa meininki, eikä tarvitse varoa lausuntojaan, oikeus voi toisaalta olla eri mieltä tästä. :)

Loppujen lopuksi taitaa olla juuri kyse siitä mitä Petra kirjoitti, jumalattomasti hävisi ääniä tuon porukan mukana, ja valtaosa näkyvimmistä ehdokkaista, siinä on työsarkaa saada yhtä merkittäviä ehdokkaita, ettei kaikki olisi Hakkarais-tyylisiä ''nekkeriukko-ukko'' huutajia.

Toisaalta voi olla, että tällainen Hakkaraistyyli vetoaakin nykypersuihin paremmin, tai sitten joku mv-lehti tyylinen vaalikampanja, sieltä se Halla-Ahokin uutisia lukee, joten lähentymistä on tapahtunut siihenkin suuntaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Toi oli muuten silmiinpistävää jo silloin kun persut olivat vielä yksi puolue: Loikkarit tai erotetut olivat sitä pahinta kuraa jota lyötiin somessa kuin vierasta sikaa. Ei vihreitä, ei vassareita vaan niitä jotka kehtasivat syystä tai toisesta jättää puolueen.

Esimerkiksi Kepu ei ainakaan julkisuudessa koskaan ole lähtenyt lyömään Väyrystä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kysynpäs näin päin. Kuka aloitti natsittelut, juoppokokouksesta puhumiset? Erittäin mielenkiintoista, ettei se ollut media eikä lehdistö, vaan se porukka, jonka vierellä minäkin olen seisonut lumessa, vesisateessa ja auringonpaisteessa torilla. Puolustanut hallituspolitiikkaa, joka kahden vuoden aikana osoittautunut pelkäksi teatteriksi. Hmm, miksi siis tuntisin katkeruutta?

Valehtelu on alhaisinta, mitä immeinen suullaan voi tehdä. Tämä toki täysin oma mielipiteeni.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #50
Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #54

Eli kaikki muut valehtelee paitsi Soini, Elo ja co?

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #67

Samaa Mietin minäkin..No,kaikille ns.suvakeille hallituksessa sekä ns.oppositiossa,näyttää Jussi Halla aho olevan se "limppu",
jonka kimpussa nämä Petterit tovereineen viihtyvät.

Yhdessä tai kukin omassa karsinassaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #128

Halla-aho ei ole arvostelun yläpuolella kuten ei kukaan muukaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #50

En osaa antaa neuvoja katkeruuden hakemiseksi, enkä tiedä miksi kannattaisi olla katkera. Sitä vastoin neuvoisin pidättäytymään katkeruudesta, se kun mykyttää mielen ja tappaa elämänilon.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #56

Katkeruutta en tunne, lähinnä sääliä Timo Soinin seuraajia kohtaan. Ilmeisesti se säälikin menee hukkaan, kun eivät näytä ymmärtävän missä menevät.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #50

Juu kyllä me olemme moneen kertaan saaneet kuulla että natsitervehdysten näköiset tervehdykset natsikatu-uskottavissa asuissa ovat ainoastaan natsitervehdyksen näköisiä tervehdyksiä natsi-katu-uskottavan näköisissä puvuissa. Joka ei tätä ole ymmärtänyt ja sisäistänyt on täynnä persuvihaa ja muutenkin toivoton suvakki-idiootti.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #50

Taisit juuri Outi kommentillasi alleviivata sen minkä edellä kirjoitin.
Katkeroittaako se että olet puolustanut sitä samaa hallituspolitiikkaa jota te persut nyt vastustatte? Se mikä vuosi sitten oli vielä hyvää on nyt pahaa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #59

No perustelut vastaukseeni löytyy Timo Soinin laatimista puolueohjelmista. Pistäpä ne rinnan nykyisen hallituksen politiikan teon kanssa. Itse olen puolustanut niitä asioita, jotka koen yhteiskuntamme kannalta tärkeiksi ja joita perussuomalaisten piti ajaa hallituksessa. Mutta oma napa, paras napa. Me muuttui minuksi Timolle.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #70

Se ainakin itseäni on aina ihmettänyt etteivät useimmat ihmiset huomanneet Soinin olevan kierompi kuin korkkiruuvi. Nyt osalle Soinin entisistä kritisoijista taas Soini onkin ihan melkein ok jo.... :D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #194

Kai sitä vaan ollaan tyytyväisiä että orbanilaiset rivit hajosivat. Yhdistelmä kansansuosiota helpolla saavasta Soinista ja tiukoista natsisuopeista bannonilaisista oli vaan liian uhkaava ja vaarallinen. Suomi sai hengitystauon kun persut levisivät.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #194

Minä taas kuvittelen valtaenemmistön pitäneen Soinia kierona jo aiemmin, ja pitävän edelleen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #194

Eiköhän voi kommentoida ihan ulkopuolisena ottamatta kantaa suuntaan tai toiseen.

Vieras mies tuli taloon ja jälkinäytös

jota ei vielä taida olla loppuun saakka nähtynä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikö Ritala ole havainnutkaan suosituksia ?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ritala ei näe sitä virtaa, jonka mukana kulkee. Onko se kuravirta vai jokin muu virta, sen kukin tykönään päättäköön, kuten epäilemättä tekeekin.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Hohhoijaa.

Jos persuja haukutaan uhriutumisesta niin osaavat muutkin. Asiasisällöltään lähellä nollaa oleva kirjoitus jossa sanotaan jotakuta "hajoittavaksi persoonaksi" ja "kiusaajaksi" ja sen jälkeen päivitellään suu pyöreänä sitä miten ihmiset provosoituvat. (Vaikka provosoituminenkin jäi provosoitumisen päivittelyn varjoon.)

Toistan: Hohhoijaa.

Klikkasin koska tykkään antaa uusia mahdollisuuksia, mutta ensi kerralla voi jäädä väliin - mitähän jos kirjottaisitte jotain uutta? Vaihtelu voisi virkistää. Vaikkapa faktapohjaisesti maahanmuutosta? Se olisi kiva nähdä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Ihan tyytyväinen olen, puolue on nyt jälleen se sama puolue, johon liityin v2003.
Tony Halme oli silloin puolueen näkyvin persoona, ja Timo Soini selitteli taustalla niitä näitä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Nyt ei ole Halmetta eikä Soinia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tähän asti olen pitänyt Risto Jääskeläistä jotenkin aikuisena, mutta ehkä hänkin liittyi puolueeseen Tony Halmeen tähden, vai mikä lienee suosituksen syy?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Arvostelet antamaani tukea maahanmuuttajalle?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #140

Arvostelen antamaasi tukea rasisteille. Tuli aidosti yllätyksenä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #172

Halmeen ystäväpiirin pitäisi haastaa sinut, kuten muutenkin aina kaikki rasisti, raisisti -herjaajat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #214

Ottamatta kantaa siihen koskiko edes kommentti Halmetta, kysyisin millä perusteella ajattelit Halmeen ystäväpiirin olevan asianomistaja?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #218

No, selvyyden vuoksi: kommentti koski Halmetta, joka oli rasisti. Ei varmaan erityisen pahantahtoinen, mutta rasisti. Rasismi toi puolueen eduskuntaan:

https://fi.wikiquote.org/wiki/Tony_Halme

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #225

Eihän tuo yllätä. Muotoiluni johtui siitä, että epäselväksi jäi lähinnä juridinen peruste.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #230

Ilmausta "Rasismi toi puolueen eduskuntaan" voisi tietysti täsmentää siten, että Raimo Vistbacka ei ole rasisti. Hänhän oli eduskunnassa jo valmiiksi, kun puoluetta perustettiin. Olisin ymmärtänyt Vistbacka-nostalgian.

Puolueen kannatuksen kasvu kuitenkin alkoi rasisti Tony Halmeen rasistisesta kampanjasta. Jokainen kansanedustajahan on joskus vahingossa tullut kannattaneeksi jotakin hyvääkin asiaa, mutta on vaikea uskoa, että vakavasti otettava ajattelija oikeasti haluaisi Halmeen puheet takaisin eduskuntaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #231

Valitettavasti siellä on hengenheimolaisia edelleen, eikä ne puheetkaan ole sen siistimpiä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No sinisten Lindsröm ainakin liittyi muistaakseni Halmeen takia.... Hyvin on ministerismies kieltämättä korttinsa pelannut.... itsensä kohdalla... Loikkaus jostain kumman syystä toimi kukkaronsa kannalta parhaiten... ihme juttu ja häkellyttävä sattumus.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Petra taistelee paremman maailman puolesta. Ei ehkä kovin puhtaasti tai älyllisesti mutta sitä ei lasketa. "Wanhurskastenkin" pitää olla mukana yhteisrintamassa.)))

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onhan se hyvä, että joku taistelee. Me kyyniset ukot voimme tyytyä huutelemaan nokkeluuksia lehtereiltä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Älyllisyyttäni kyseenalaistettiin muuten joidenkin tähänkin ketjuun osallistuneiden toimesta kun ennustin että jonain päivänä tapellaan Perussuomalaisten tukisäätiöstä.

Olen varsin tottunut siihen että älyllisyyttäni kyseenalaistetaan, mutta se ei haittaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kun katsoo keneltä kyseenalaistaminen tulee, niin ei siitä kannata välittää.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

"Paremman maailman takia otan kaikki vastaan! Ei marttyyrin kruunukaan liikaa jo oo...siksi kuljen mä tietä kultaista kohti Taivaan kotia..."

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Petra sai taas persujen tuskan ponnahtamaan pintaan, eikä parannuskeinoa tunnu olevan.

Uusista ehdokkaista ei varmaan ole pulaa, mutta millaisia ehdokkaita, siinäpä se tärkein kysymys, siinä on puoluetoimistolla miettimistä, ettei vietä seuraavaa vaalikautta enemmän oikeusistunnoissa, kuin puoluetomistossa.

Toisaalta kun puheenjohtajistoa katsoo, niin ei ne tuomiot taida haitaksi ollakaan :)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Petteri, olen lähes varma, että et ole koskaan hyväksynyt Perussuomalaisia. Vai oletko? Itsekin olen ollut kriittinen, mutta kyseenalaistanut jatkuvaa heihin kohdistunutta vihapuhetta.

Tietääkseni heistä enemmistö on tervettä rivikansaa, joka toivoi itselleen parempaa tulevaisuutta, mutta pettyi raskaasti johtajansa Soinin toimintaan Sipilän apupoikana.

Persut, jos heitä saa tuolla kutsumanimellä mainita, ovat nyt Jussi Halla-Ahon opetuslapsia.

Aika näyttää, millaiseen yhtälöön tiensä vie.

Voi olla, että maahanmuuton rauhoituttua, kansa alkaa etsiä uusia väyliä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Persut kutsuvat itseään Twitterissä osoitteella @persut, joten minäkin olen ryhtynyt käyttämään tuota nimeä. Ennen en sitä käyttänyt.

Petteri on kirjoittanut persuista varsin asiallisesti.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila Vastaus kommenttiin #66

Eivät kutsu. Twitterin @persut -tili on yksityishenkilön ylläpitämä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #115
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Petra: "Jussi Halla-aho ei olekaan mikään kokoava voima ja rauhanpiippujen polttelija vaan hajottava persoona, jolle on henkilökohtaisesti oltava lojaali"

Miten musta tuntuu, että kuvailet Timo Soinin despoottimaista johtamistyyliä, jossa ei uskallettu inahtaa, ennen kuin tiedettiin, mitä mieltä Timpsukka oli asiasta?

Olen tietenkin 2. käden tietojen varassa, mutta näyttää, että Halla-aho on laventanut demokratiaa puolueessaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ainakaan tuo demokratia ei koske Sinisten kannatuskortin allekirjoittamista. Minuakin muuten pyydettiin allekirjoittamaan tuo kannatuskortti, ja olin melko lähellä jopa tehdä sen, sillä miksipäs ei ---- kunnes kysyjä sanoi: "Ei tää ol mittä politiikka, tää ol leikki vaa". Oli pakko peruuttaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Salon persut on jo käsite mutta että Salon siniset, arvaan? Vai Perniön blöö?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ainakaan tuo demokratia ei koske Sinisten kannatuskortin allekirjoittamista.

Miten voisi, kun PS on määritellyt sen puoluetta vahingoittavaksi toiminnaksi?
Kirjoitin demokratiasta PS:n sisällä - jostain sellaisesta, mikä ei toiminut Soinin aikana.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #68

Ok. Mutta ota nyt sitten selvää. Toisaalta toiminta vahingoittaa PS-puoluetta, toisaalta puoluejohtaja irvii että kohta Sinisten taru on ohitse.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #71

Toisaalta toiminta vahingoittaa PS-puoluetta, toisaalta puoluejohtaja irvii että kohta Sinisten taru on ohitse.

Siniset yrittävät perustella olemassaoloaan "äärikeskustalaisena" puolueena. On selvää, että Siniset kilpailevat Persujen kanssa samasta äänestäjäkunnasta.

Nähdäkseni Halla-ahon huolena ovat erityiseti PS-kunta- ja varavaltuutetut, jotka saivat luottamustehtäviä PS:n mandaatilla ja sitten tukevat avoimesti tai peitellysti uuvatteja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #71

Minäkin harkitsin kannattajakortin allekirjoittamista. Josko se estäisi noiden sankareiden hakeutumisen muihin puolueisiin. Sitten tuli mieleen, että sehän torppaisi mahdollisen jäsenhakemukseni Perussuomalaisiin, niin luovuin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #75

Kieli poskessa, Max?

Mikä oli motivaatiosi harkita allekirjoittamista? Pitää muut puolueet "puhtaina"?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #76

Enpä minä niitäkään välttämättä puhtoisina pidä. Näille sinisille ei minulta kuitenkaan myötätuntoa heru. Kun lähtee tulella leikkimään, voi leimahtaa silmille...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #75

Tuollaista kommenttia en odottanut Maxilta!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #78

Minulla on sairas ja kiero mieli. Yleensä vain onnistun sen peittämään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Siniset tulevat hajoamaan kuin varusparvi eri poliittisiin suuntiin. Perussuomalaisilla tulee olemaan edessä normalisoituminen mikäli aikovat hallitukseen. Tämä koskee myös Halla-ahoa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Siniset tulevat hajoamaan kuin varusparvi eri poliittisiin suuntiin.

Nyt on jo lyöty vetoja, palaako "varunen" Maria Lohela alkup. kotiinsa puhemiehen homman menetettyään? Olihan Maria alkuperäisiä "Nuivan manifestin" allekirjoittajia.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kyllä se hallitustaival oli nyt siinä. Ihmeitä saa tapahtua että uudestaan pystyvät samaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Tähtilampun alla
Siinä sängyn laidalla
Kun me kerran suudeltiin
Oi mä uskoin ihmeisiin"

Mika Sarivaara-Satta

Eiköhän Rauhan Uskonnon kannattajat pidä PS:n kannatuksesta huolta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #92

Tarkoitatko Laura Huhtasaaren kreationismia?

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #99

Mielestäsi kreationismi on uskonto?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #220

Ei vaan se kattaa monta uskontoa, mutta et taida löytää ateistista kreationistia vaikka kuinka hakisit. Käytännössä siis Huhtasaaren kreationismi lienee kristillistä, mutta onhan noita runsaasti muitakin, jos vaikka haluaa vaihtelua.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #227

White Knighting menee hieman ohi, sillä blogisti ennusti PS:lle kannatuksen laskua, johon vastasin Rauhan Uskonnon kyllä huolehtivan PS:n kannatuksesta, joten blogisti heittäytyi tyhmäksi, ja kysyi tarkoitanko Huhtasaaren kreationismia, mihin vastasin samalla mitalla, eli onko kreationismi blogistin mielestä uskonto.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä Halla-Ahokin tietää, että peruijen hallitustaival on lopullisesti ohi, kannattajille sitä ei kannata huudella, sillä siellä voi olla jopa luuloja siitä, että pääsee asioista päättämään.

Näin se asia vaan on, ja suurinta vaikutusvaltaa persut ehkä käyttävät somessa :)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Siinä näkijä; pystyy ennustamaan seuraavat eduskuntavaalit puoli vuosisataa eteenpäin!

Mika Sarivaara-Satta

Katsos, lapsettoman tulevaisuus ei kauas kanna.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Halla-Aho tietää sen. Hallituksessa ei ole ainuttakaan perussuomalaista.

Täältä somesta se vaikuttaminen alkaa. Ritalakin vois kirjoitella enemmän puppua perussuomalaisista samoin muutamat muutkin persu vihaajat, kaikki sataa perussuomalaisten laariin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Kun sinulla selkeästi on maailman ainoa toimiva kristallipallo, niin katso nyt hyvä mies siitä, vaikka seuraavan viikon lottonumerot.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kukaanhan ei nollaa mitätöi, että sinänsä ihan paikallaan Petrallekin kirjoitella aina välillä tri Halla-ahosta. Kritiikille löytyy aina sijaa, mutta milloin on kyse nirvana-argumentointivirheestä, eli siitä, että verauskohtana on jokin täydellisyys? Tai sitten vertauskohtana on myöhemmin esille tullut tilanne, joka olisi pitänyt nähdä jo silloin, kun sitä ei kukaan nähnyt.

Tri Halla-aho on parhaimmillansa ideologina, mutta verrattuna Timo Soiniin demokraattisuus on selvästi meidän puolueessamme lisääntynyt, kun puheenjohtajaa vaihdettiin. Näyttää Soini vieläkin ajattelevan, että puolue oli hänen puolueensa ja vain hänen.

Kyse on tällä hetkellä hyvin paljon liittovaltiokehityksestä ja vaihtoehdoista sille. Suomi on selvästi EU-yhteensopimaton, Keski-Euroopasta katsoen olemme vain luonnontilainen eläintensuojelualue. Tilannetta vähän korjasi, jos kaikki eurooppalaiset ymmärtäisivät suomea, mutta se ei ole vielä mahdollista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olihan se Soinin luomus. Soinin oli jytky ja Soinin oli logo ja Soinin oli kielellinen vääntö ja Soinin oli kansansuosio.
Halla-aho on jäätävä alt-rightideologisti.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Huomaatko mitään kommentissasi yhteyksiä diktaattoreihin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #91

Onko Soini todella sinusta esimerkki diktaattorista sen perusteella mitä kirjoitin?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Sini, oliko siellä myös Raimo Vistbacka Soinin takapiruna? Ei kai yksi ihminen yksin ihmeitä tee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onneksi olkoon, jos on demokratia puolueessa kasvanut, se nyt sitten taas ei kauheasti sitä potentiaalista äänestäjää kiinnosta.

EU-eroa ei tällä hetkellä aja edes Halla-Aho, se on turhaa, koska valtaosa Suomalaisista haluaa olla jäseniä.

EU-erosta jauhaminen soi kyllä tyhjille saleille, se ei juurikaan herätä äänestäjissä vastakaikua.

Siitä Soinin puolueesta vielä, sejän olikin Soinin perustama ja myös menestykseen nostama. Hän teki vain yhden virheen ja se oli Halla-Aholaisten ja muiden vastaavien mukaanottaminen puolueeseen. Se on sillä lailla ymmärrettävää, että nämä äärityypit varmistivat ison jytkyn, mutta hinta taisi olla korkea.

Historiaa ei kannata väheksyä, ja sekin kannattaa muistaa, että ilman Soinia Halla-Aho kirjoittelisi edelleen scriptaa, ja kohottaisi hommafoorumin henkeä.

Halla-Aho on aloitteleva poliitikkoa, jonka karisma ja johtajaominaisuudet ovat melko onnettomat, ainoastaan tämä nykyinen turvapaikanhakijamäärä pitää hänet pinnalla, ilman heitä hän olisi täysin mitätön.

Antti Rinne ja Halla-Aho ovat siinä mielessä samanlaisia, että heitä kuunnellessaan ja katsoessaan televisiosta, ensimmäinen tunne on myötähäpeä. :)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja mitä olisi Soini ilman Halmetta ja Halla-ahoa? 0.....

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #94

Totta on että Soinin kontolla on kaikki valtakuntaa vaarantavat ja vaarantaneet tai muuten sekopäiset, Halme, Halla-aho, Turkkila, Teemu L. ja se toinen oululainen jotka poseerasivat natsien kanssa, Hirvisaari jne jne

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Kuka muuten sai eurovaaleissa toiseksi eniten ääniä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #118
Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Heh, just parasta kun poliittiset "viholliset" tekee ilmaiseksi vaalikamppanjaa.

Soini rakensi uransa Halmeen kautta, eu- ja maahanmuuttokriittisenä. Suunta muuttui jytky kakkosta edeltävänä aikana siten, että oma hillotolppa ja ministeriys tuli kaiken edelle. Moni sininen vieläkin kakoo kun lukee "peruspomo" kirjaa, joka oli tehty ennen 2015 ek-vaaleja.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vielä yksi asiakysymys blogistille: miten olet päässyt noin lähikuvan ottamaan ketusta? Pihlajanmarjoillako houkuttelit, tai hyytelöllä?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kiitos kysymästä. Se oli pilkkijöiden kesyttämä nuori kettu joka asettui pihaani eräänä kesänä. Se oli lähes yhtä kesy kuin koira. Nykyään minulla on koiria.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kettuko symbolisoi Halla-ahoa ja hillopurkki Timo Soinia ?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #153
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #203

Minä puolestani esitän kysymyksen saadakseni asiallisen vastauksen.

Kukin tavallaan.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #153

Kettu on suomalaisessa tarustossa häntä kainalossa - Jussi Halla-aho tuskin on.

Pihlajanmarjat ovat happamia, mutta ei kettu niitä syö. Fiksuna tyyppinä tiedostaa oman ruokavalionsa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Petra, arvostellessasi Halla-ahoa tulet myös tukeneeksi Soinia. Lieneekö se tarkoituksesi?

Minä en usko, enkä koskaan tule uskomaan, että persut olisivat muuttuneet yhden viikonlopun aikana arvoiltaan. Soini on aavistanut/ tiennyt, kuinka hänen puheenjohtajuudelleen hallitustyöskentelyn seurauksena tulee käymään. Ja hän on suunnitellut ja sopinut homman Sipilän ja Orpon kanssa. Myös Niinistön uskon olleen hommasta tietoinen, siihen viittaa hänen lausuntonsa "tehokkaasta katumisesta".

Tämän osoittaa Halla-ahon pyrkimys jatkaa hallituksessa entisellä ohjelmalla. Mutta sepä ei enää sopinutkaan Sipilälle ja Orpolle! He tarvitsivat entisenlaisen, helposti ohjailtavan puheenjohtajan, jolle oli luvattu oma "hillotolppa" uskollisesta tottelevaisuudesta vaalikauden loppuun. Tosin epäilen sen toteutumista sillä en oikein jaksa uskoa kaikkien Sinisten tyhmyyden jatkuvuuteen, vaan uskon hallituksen hajoavan ennen vaalikauden loppua.

Tarkastelehhan Petra asioita tämän olettamuksen pohjalta. Halla-aho on fiksu perustelemaan mielipiteitään-aina.

PS. Mihin kettu joutui. Ja entisenä kennelkasvattajana kiinnostaa, minkä rotuisia koiria sinulla on?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Olisiko se väärin tukea Soinia? No, sillä ei ole mitään merkitystä koska tuellani tai tukemattomuudellani ei ole mitään painoarvoa.

Kettu todennäköisesti löysi puolison ja minun koirani ovat sekarotuisia bandiitteja.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Kettu on kanatarhassa ja tekee harvennushakkuita. Lemmikkinä susi on ehdoton.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tämä faabeli ei ihan auennut.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Ei se mitään, sattuu sitä myös suomen ruotsalaisissa ja paremmissakin piireissä. Pitäisi palata Korppooseen viimeistelemään kätteni jäljet.Kettu nimeltään aamu-usva eli halla korjaa aholta sadon ja vie näkyvyyden suurimmalta osalta entisistä äänestäjistä.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Bandiiteistä tulee mieleen itseni ja Antonio Banderasin esittämä kitaransoittaja, en jää jälkeen, mutta jälkiä saattaa jäädä.

Käyttäjän Veli-MattiPoikela kuva
Veli-Matti Poikela

Minusta Halla-ahon linjaus oli rohkea ja antoi myös selkeän viestin jäsenistölle sekä puolueen äänestäjille, että perussuomalaiset eivät ajele kaksilla rattailla.
Halla-aho kuitenkin linjasi noin vasta tilanteessa, jossa Simon Elo kertoi sinisillä olevan n. 4000 kannattajakorttia.

Halla-ahon argumentti oli kaiken lisäksi hyvin perusteltu. Kyllä etenkin Elovaaran ja Elon lausunnot ovat olleet sellaisia perussuomalaisista, että minusta on aivan oikeutettua katsoa tuollaisen ryhmän tukeminen perussuomalaisia vahingoittavaksi toiminnaksi.

Mielenkiintoista on nähdä kasvaako uusista perussuomalaisista valovoimaisia ääniharavia seuraaviin eduskuntavaaleihin vai käykö niin kuin kuntavaaleissa, että kannatus jää pieneksi, kun kelvollisia ehdokkaita ei yksinkertaisesti ole vaikka puolueen ideologia muuten miellyttäisikin.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Annoin plussan, koska vaikka en millään lailla ole Halla-ahon kannattaja, ei siinä pitäisi olla mitään ihmettelemistä, jos kilpailevan ryhmän kannattajat erotetaan puolueesta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

http://pekkakoskenkorva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Nythän kävi niin iloisesti että tässä keskustellessamme avasi juuri blogin uusi ehdokasehdokas, Pekka Koskenkorva. Pidetään peukkuja että Halla-aho hänet ehdokkaaksi päästää.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Petra, omasta mielestäni ei ainakaan tulisi päästää. Pekalta menee liian kauan ajatuksen saamiseksi sanoiksi. Eivätkä nekään taida olla kovin teräviä.

Tapaasi ohittaa kysymykseni en ollut tyytyväinen mutta ymmärrän sinua oman ajattelusi ja pyrkimyksesi tietäen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Reino, menestykselliseen puoluejohtamiseen kuuluu myös sosiaalinen äly ja sosiaaliset taidot. Siksi Halla-aho ei soveltunut hallitukseen, ja siksi Perussuomalaiset repesivät.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #122

Hyvä perustelu mutta mielestäni olet väärässä. Niissä sosiaalisissa taidoissa. Kyllä se oli Soinin, Orpon ja Sipilän juoni.

Uskon Halla-ahon nostavan persuja huomattavasti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #124

Sekö että puoluekokouksessa kävi näinkin, ja olen antanut itseni ymmärtää että se oli viimeinen pisara:

Puolustusministeri Jussi Niinistö saa väistyä 1. varapuheenjohtajan paikalta. Jussi Halla-ahon rinnalle nousee tämän suosikki, porilainen kansanedustaja Laura Huhtasaari.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/529566-ha...

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #124

Jospa se olikin Halla-ahon juoni? Näin persuomalaiset pääsivät oppositioon lihomaan ja karistivat vielä hallituksen epämieluisten päätösten viitan harteiltaan. Ei me, vaan nuo hillotolppaa nuolevat siniset...

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #137

Minusta Halla-aho vaikutti aidosti jymäytetyltä. Hän ajattelee omasta näkökulmastaan loogisesti, mutta kuten joku tuolla ylempänä sanoi, sosiaalinen äly ja tilannetaju puuttuvat. En kuitenkaan sääli häntä; tuosta sosiaalisen älyn puutteesta ovat kärsineet myös muut, kuten eräs vihreä ex-kansanedustajatar.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #141

En oikein ymmärrä minkä takia Halla-ahoa pitäisi sääliä. Hänellähän tuntuu menevän varsin hyvin. Pitkän ajan tähtäin eli puolue nuiville toteutui. Puolue toki hajosi, mikä olikin lopulta onnenpotku eli lähes kaikki vastustajat lähtivät. Puolueen kannatus silti on gallupeissa noussut yli sen mitä oli ennen puheenjohtajavaaleja eli kannatushan on samalla noussut kun puolueessa häneen negatiivisesti suhtautuneet ovat lähteneet.

Ja jatkokin näyttää aika nousuvaikutteiselta eli olettaisin vuoden tai kahden päästä Keskustan ohi ainakin ja tod.näk. vihreiden ja mahdollisesti demareidenkin. Ei hassummin mikäli on Väisälän jne. mukaan sosiaalisessa älyssä ja tilannetajussa puutteita....... sitä sopii ihmetellä miten pärjäisi mikäli nuokin asiat olisivat kunnossa.... Itse en ole erityisen vakuuttunut siitä että tilannetaju/sos.äly olisivat niin heikoissa kantimissa, mutta mikäli ovat, niin olisihan tuollainen todella vakuuttava saavutus sellaisilla haitakkeilla.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #202

"Kun yhden saan ja toisen vielä, niin kolme enää viidest puuttuu."

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Sebastian Tynkkynen revittelee Twitterissä Lohelan syrjäyttämisestä: "Meidän puolueessa on tapana sanoa, että sitä saa mitä tilaa".

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Mitenkähän Tynkkynen mahtaisi revitellä jos Lohela olisi jäänyt persuihin?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Lohelahan voisi periaatteessa palatakin, mutta Tynkkysen moukkamainen käytös varmistaa ettei tee mieli.

Ryhmänvahvistus muille virnuilemalla on kyllä aivan äärimmäisen hölmöä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #143

Minulla on lahja - väärin ennustamisen lahja...

Siitä huolimatta väitän, että Lohela ei palaa, eikä Tynkkysen lausunnolla ole sen kanssa mitään tekemistä. Hän (Lohela) on vain liian fiksu siihen. Arvelisin jopa, että politiikka ei ole hänelle kaikki kaikessa, vaan hän elää tilanteen mukaan ja tekee parhaansa. Vaikka monet arvostelivat hänen valintaansa puhemieheksi, hän on osoittanut olevansa tehtävän mittainen.

Halla-aholla taas on perusominaisuus; hän onnistuu aina pääsemään hakaukseen vastapuolensa kanssa. Useimmat ihmiset pystyvät siihen joskus mutta harvat lähes aina. Normaali ihminen antaa siimaa, jos huomaa, että tilanne lähtee kärjistymään.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Ajattelin kirjoittaa jutun. Sinä Voitit, mutta minä tulin hyvälle hopeasijalle luetuimpien kirjoitusten joukossa. Naiset ensin, vaikka heikoille jäille. Sait kylläkin lisäarvoa toimituksen taholta. Olin Myrkkyluodon Maijan ensi-illassa, missä sinä olit?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Myrkkyluodon Maija kuulostaa kiehtovalta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Me puhutaan nyt eri aikakaudesta persujen historiassa.

Minä arvostan Timo Soinia, mutta ihan samalla lailla arvostan esimerkiksi Ilkka Kanervaa, Mauri Pekkarista, Esko-Juhani Tennilää ja Pertti Paasiota.

Kyse on valtimiestason ihmisistä, jotka ovat arvostettuja poliitiikkoa, ei kyse ole ideologiasta, vaan sitä mitä ihminen on saanut aikaan poliittisella urallaan, ja miten he ovat toimineet.

Voisi sanoa, että jos nuo kaverit ovat mestaruussarjaa, niin Halla-Aho on viitosdivisioonan porukkaa.

Niinkuin monesta blogista täälläkin näkee, niin se persujen ehdokasasettelu tulee olemaan mielenkiintoista, on aivan varma, että saamme luke vielä paljon vihapuhetta, ja ala-arvoisia esityksiä.

Sitä ei voi yksikään persu kieltää, että osa heidän porukastaan on sellaista, joka voisi pysyä siellä tuntemattomuudessa, ennemminkuin tulla julkisuuteen. Ikävä kyllä porukka on niin kirjavaa ja näitä möyhääjiä on niin paljon, että ehdokasasettelu tulee olemaan värikästä.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Huh huh otin ja luin läpi tämän huikean pitkän (paljolti luutuneiden) mielipteiden vaihdon. Mitä opin, no ainakin sen että huolimatta mitä hienoimmin muotoilluista vastaväitteistä ja perusteluista kenkään ei luovu milliäkään kannastaan, joskus jopa päinvastoin, tyytyväisyys ja omahyväisyys omaan visauteen vaan lujittuu.
Paljolti nähtiin ihmiset ja aatteet ilman sävyjä, mustavalkoisina, oli olemassa vain hyvä tai huono.

Mutta mielenkiintoista näitä oli lukea, on siinä aivonystyrät olleet kovilla, hikeä ja sappea vuodatettu. Tuntuu että joillakin kirjoittajilla olisi ainesta kirjailijaksi. Huumorikin mukavasti pilkahteli ettei käynyt läpikäynti turhan raskaaksi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Erinomainen kommentti. Omia tekstejä pitäisi aina peilata juuri tätä näkökulmaa vasten. Teenkö juuri minä juuri näitä asioita?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämäkin vihakampanja TS:n toimittajaa Rebekka Härköstä vastaan näemmä etenee.

https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/yle-poliisi-tutk...

Tuleeko kenellekään mieleen, että yksikään muu puoluejohtaja hakisi uutisia MV-lehdestä?

Tämä Halla-Ahon toiminta osoittaa suoraan sen, mikä on hänen tähtäimensä, ja millainen on hänen ajatusmaailmansa.

Sellainen johtaja, millainen jäsenistö.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aho joukkioineen on vienyt suomettumisen aivan uusille urille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On hienoa, että edes joku kansalainen pyrkii karsimaan fake news- osiot pois uutisoinnistamme ja saamaan niiden julkaisijat edesvastuuseen.

Kansalaisilla on oikeus objektiiviseen tietoon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #154

Nämä hienot kansalaiset ovatkin Halla-ahon presidenttiehdokkaan, Huhtasaaren johdolla siirtyneet vkontaktiin ja rufi.fi, yms totuussivustoille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #156

Muutokset lukijakunnassa ovat sangen hitaita. Turun Sanomiakin lukee päivittäin vielä peräti 280 000 ihmistä.

P.S. Lehden levikkialueella vaikutti vuosikymmeniä Turusta ja Naantalista käsin valtakunnanjohtaja Pekka Siitoin, joka pysyi Turun Sanomien uutisoinnin vakiokohteena aina kuolemaansa asti vuoteen 2003.

Lehden menneisyyttä ja sen arvovalintoja uutisoinneissa tarkastellen ei sen nykylinja fake news-osioineen hämmästytä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ehkä valtiomiesmäisyyden määrittelyyn kuuluu että omaa natsitutkan eli vaistomaisesti vetäytyy pois elkeistä ja aloitteista jotka voivat saada suosioita natsiliikkeessä.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"Tuleeko kenellekään mieleen, että yksikään muu puoluejohtaja hakisi uutisia MV-lehdestä?"
Ehkä kannattaisi, että saisi asioista oikean kuvan. Turvautuminen vain oman "puolueettoman" puoluelehdistön yksipuoliseen uutisointiin johtaa aika lailla vääristyneeseen maailmankuvaan!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kiitos linkistä! Tämä on erittäin tärkeää ja syytä muistaa kun vähätellään ettei Halla-aho mitään vihaa ja epäluuloa kylvä.

Gun-May Arffman

Huhhuh, olipas asenteellinen kirjoitus Petra Nyqvistillä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Pyydän ystävällisesti laittamaan profiiliin tunnistettavan kuvan kuten US säännöt kehoittavat. Se on reilu ja tasapuolinen sääntö.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Litteään maahan uskovat, kemikaalivanoista paasaavat ja MV-uskovaiset: mun blogissani ei levitetä sairasta potaskaa saatika hyysätä rikollisia. Kannattaa muistaa jos kommentointi lähtee lapasesta.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Arvelen, että Jussi Halla-aho on lopulta eniten vihainen itselleen.

Aito poliittinen nero ja hengen jättiläinen olisi suorittanut vallansiirron siten, että puolue olisi pysynyt yhtenäisenä Jyväskylän kokouksen jälkeenkin.
Oman erehtyväisyytensä oivaltaminen lienee ollut Halla-aholle musertava hetki.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuota Halla-ahon erehtyväisyyttä suree koko seuraajalaumakin - sättimällä sinisiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu sitä sättimistä riittää, puolueen puheenjohtajalta vaaditaan melko paljon sovittelukykyä, ja kykyä sietää melko paljon erilaisia mielipiteitä. Tärkeää on pitää porukka yhtenäisenä, vaikka välillä voi olla suuriakin erimielisyyksiä.

Halla-Ahosta näkee sen, että hän ei ole mikään johtajatyyppi, senhän hän on itsekin sanonut. Omassa vallanhimon puuskassaan sitten puoluekokouksessa ajettiin kaikki vanhat syrjään, ja julistettiin uuden ajan tulleen.

Sitten osa kyspyi ja lähti omille teilleen.

Tässäkin pätee persujen sanonta, sitä saa mitä tilaa

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #168

Muistaakseni Soini on sanonut kaikkienmielipiteiden olevan oikeita.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Voipa olla, että PS on Halla-ahon mielestä nyt juuri sopivan kokoinen. Ei tarvitse mennä hallitukseen ja yhden mepin valintaan äänet riittävät.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Johan on pöhinää ja hyvä niin. Petra on mielestäni oikeassa, koska itse siihen uskoo. Ei siihen voi mitään lisätä paitsi.......

PerusSuomalaisten tarina on vasta edessä muodossa tai toisessa. Ns. vanhat puolueet Vihreät mukaan lukien ovat asemoineet tilanteen, josta on syntynyt poliittinen tyhjiö.

Tässäkin keskustelussa tavallaan pelätään uutta voimatekijää, joka pystyy tuon tyhjiön täyttämään. Herra paratkoon eihän se tarvitse muuta kuin sen, että nukkuvat heräävät. Sinne häipyy Kokoomuksen kannatus puhumattakaan muista puolueista. 10 rosentin kannatus lisättynä vaikkapa 30:llä. Hupskeikkaa.

Toivon aidosti, että näin ei kävisi. Demokratiaan kuuluu tasapainon säilyttäminen. Kukaan ei saa olla ylitse muiden.

Tuo kettu...jotenkin vain aavistan. Se häpeää ja tuntee että minua nöyryytetään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Historiallinen huomio poliittisesta tyhjiöstä on sinänsä tosi, mutta persut täyttävät sen ohjelmilla, jotka ovat huomattavasti huonompia ja vaarallisempia kuin ei mitään.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Jeps Jari-Pekka ja näitä vastakkain asetteluja pitää ymmärtää, mutta ei hyväksyä, jos lähdetään painamaan sitä savisinta polkua. Siitä ei hyvää seuraa....

Meillä on se ongelma, että puolueet ovat maalanneet itsensä nurkkaan ja hyvää tai siihen pyrkimystä ei edes haluta nähdä.....vaikka se on sentin päästä nenästä. Voi olla että liian lähellä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Minne kokoomuksen kannatus häipyy, jos nukkuvat heräävät?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Pienenee suhteellisesti. Kun 100% vaikutusvallasta jaetaan vaikka äänestäjiä olisi 54%. Ja kokkareiden äänestäjät yhdessä rkp:n kanssa ovat kaikkein varmimpia äänestäjiä, joten ei ole odotettavissa suurta tukea nukkuvilta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #179

Eli osuus äänistä pienenee. Kannatus lienee kuitenkin identtinen, mikäli ymmärsin oikein.

Toki tuossa scenariossa on myös matemaattinen hauskuus. Mikäli osuutta äänistä pitäisi kasvattaa 30 %-yksiköllä nukkuvia herättelemällä, olettaen muiden saavan 90% viime vaalien kokonaisäänimäärästä, pitää äänestysaktiivisuuden nousta yli 100:n prosentin.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #187

Max ei onnaa noin. Pitää ottaa huomioon muuttujat. Nukkuvat eivät ole Kokommuksen kannattajia ja vaikka osa olisi enemmistö nukkujista olisi vastaan ja äänestäisi toista kantaa. 100 rosenttia äänestää on tavallaan starttiluku.....

Pakkoäänestys?....no ei sekään toimi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #187

Kannatus pysyy samana, valta pienenee. Ja kannatusprosentti tippuu jos nukkuvat lähtevät uurnille. Aika yksinkertaista.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Kokko jo vastasi, matematiikkaa....vaikka rosentit ei ihan natsaa. Jos..no antaa olla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #185

Kannatus siis pysyy, mutta osuus pienenee. Ihmettelin sanavalintaasi, en matematiikkaa, vaikka tosiaan sekään ei natsannut vaan oli mahdottomuus.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #188

Natsaa se silloin jos kappalemäärä äänistä menee toiselle:) ja suhteellisesti enemmän ääniä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #197

Kannattaisi ehkä laskea, ennen kuin heittää. Myönnän toki että virhe oli pieni, mutta esimerkkisi on kuitenkin mahdoton.

Jos muut saavat 90% edellisvaaleissa annettujen äänien määrästä, saavat he 60,2% kaikkien äänioikeutettujen äänistä (66,9 x 0,9). Jos siis tuo yksi puolue herättelisi kaikki muut äänioikeutetut itseään äänestämään jäisivät silti karvan verran alle esimerkkisi, eli kasvattaisivat kannatusosuutensa 39,8 prosenttiin. On sitten eri keskustelu onko mielekästä edes hypoteettisesti olettaa kaikkien nukkuvien heräävän.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #200

Aivan hypoteettisesti....:) Aihe on turha. Nyt täytyy käppäillä luolaan ja laittaa notski pystyyn:)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #205

Nukkuvien heräämisellä spekulointihan on toki turhaa, tai ainakin pelkkää akateemista pohdintaa. Toisaalta sehän oli juuri sinun teesisi...

Reagoin ensin vain virheelliseen väittämään että kannatus häviäisi, kun osuus äänistä laskee äänten kokonaisäänimäärän kasvun johdosta. Kun Kokko ja sinä puolustelitte ilmeistä virheilmaisua matematiikalla, en malttanut olla mainitsematta myös sitä, että matemaattisesti esimerkkisi oli mahdoton.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Timo Soini mätki Halla-ahoa taannoin kunnolla ja Jussi ajatteli tarjota potut pottuina. Syitä on niin sysissä (puuhiili) kuin sepissä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Perussuomalaisten säännöissä, jotka ovat tietääkseni Soinin tai hänen esikuntansa käsialaa, lukee selvästi että puolueen vastaisesta toiminnasta tulee potkut puolueesta. Ehkä tällä ei ole haluttu tilannetta joka esimerkiksi keskustassa on Paavo Väyrysen muodossa.

Jos allekirjoittaa sinisten kannattajakortin ja kuuluu puolueeseen niin mielestäni tässä on selkeä ristiriita. Minusta on aivan perusteltua erottaa puolueen jäsenyydestä jos kerää ja on allekirjoittanut näin läheisesti kilpailevan puolueen kannattajakortin. Puolueeseen kuuluminen ei ole perusoikeus.

Enkä todellakaan puhusi pelottelusta jos puheenjohtaja muistuttaa että puolueen vastaisesti toimiminen on sääntöjen mukaan erottamisperuste. Puolue ei ole vankila. Mutta tottakai puhuisin pelottelusta jos olisin sininen ja haluaisin uhriutua. Tai jos muuten vaan poliittinen vihamies jolloin kirjoittaisin blogin pelottelusta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ihmeellinen moraalikäsitys sinulla. Jos on selkärankaa, peilaa omiensa ja toisten toimintaa samojen odotusten kautta.

Yhdistymisvapaus on kuitenkin perusoikeus. Antaahan tuo toisen puoluenn perustamisen kannattamisesta erottamisella uhkaaminen varsin mielenkiintoisen kuvan asenteesta perusoiksiin. Minkään toisen puolueen jäsenyydestähän kannattajakortin allekirjoittaminen ei kerro. Toki puolue saa valita jäsenensä, mutta nyt lienee lähinnä kyse ihmettelystä, että pyritäänkö eteenpäin innostamalla vai uhkailemalla.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Perusoikeus? Yhdistyksellä on sääntönsä haloo. Ei kaikkiin yhdistyksiin pääse jäseneksi vaikka haluaisi.

Ja on oikeasti tapahtunut niin että jossain paikallisyhdistyksessä on aktiivisesti joidenkin jäsenten toimesta kerätty sinisten kortteja ja sanottu, että Halla-Aholle ei telttaa pystytetä vaikka ovat nimellisesti perussuomalaisia. Mielestäni tuo on puolueen vastaista toimintaa joka on säännöissä erikseen kielletty.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #184

Kun puolueet repeävät juuri tuollaista tapahtuu. Kovin on kiljuttu että Halla-aholaisten vallanotto oli oikeaa demokratiaa. Demokratiaan kuuluu myös sellainen että pohditaan asioita, ollaan kuulolla, oikeasti mietitään tulevia askelia kyseessä olevan yhteisön kannalta.
Kun nyt persut olivat tottuneet että Soini on melko vahvoissa asemissa niin olihan se psykologisesti ihan päin mäntyä juntata 100% uusi väki aisoihin.
Persujen hajoaminen on kuitenkin hyvä asia koska he edistävät orbanilaista suuntausta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #184

Jokaisella on yhdistymisvapaus. Yhdistymisvapauteen sisältyy oikeus ilman lupaa perustaa yhdistys, kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen ja osallistua yhdistyksen toimintaan.

Kyllä tuo on perusoikeus. Kuten sanoin yhdistys (puolue) saa toki jäsenensä valita, mutta ihmettelin asennetta. Miten syöpäyhdistyksen tukeminen olisi lähtökohtaisesti aids-tukikeskuksen toiminnan haittaamista? Suoranainen vahingonteko tai jarruttelu lienevät selviä asioita. En usko kenenkään ihmettelevän sabotoijien erottamista.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #190

Ei se nyt olkiukolla muuksi muutu. Syöpäyhdistys ja Aidsyhdistys ovat eri asia kuin Perussuomalaiset ja Sininen tulevaisuus.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #192

Anteeksi sivistymättömyyteni, mutta millä lailla ontuva vertaus (mikäli se nyt sellainen on) olisi olkiukko?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kun saatiin tietää, että Sauli Niinistön valitsijamiesyhdistys (vai mikä se nyt onkaan) on saanut yli 150000 kannattajakorttia, joku totesi (aivan oikein), että kannattajakortin allekirjoittaminen oli kannanotto siihen, että on hyvä, että Niinistö on ehdokkaana. Mutta se ei ole lupaus äänestää Niinistöä. (Varmaan suurin osa kyllä äänestääkin.)

Vähän samaan tapaan puolueen kannattajakortin allekirjoittaminen on kannanotto siihen, että heille on annettava mahdollisuus perustaa puolue. Ei lupaus liittyä puolueeseen tai äänestää sitä.

Joten siinä mielessä en ymmärrä, miten kannattajakortin allekirjoittaminen olisi jonkun toisen puolueen vahingoittamista? Oikeastaan ei edes kerääminen. Sehän olisi todellinen kannanotto siihen, että olen eri mieltä mutta siitä huolimatta olen sitä mieltä, että sinullakin on oikeus kantaasi ja sen esittämiseen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Se on valitsijayhdistys. Valitsijamiehiä valittiin aiemmin, ennen suoraa kaksivaiheista presidentinvaalia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Joo, vuoden 1998 vaalilain mukaan kahteen valitsijayhdistykseen samoissa vaaleissa ei saa kuulua, mutta äänestää saa tietenkin ketä huvittaa.

Puoluelaki ei ymmärtääkseni mitenkään rajoita useaan puolueeseen kuulumista, mutta monen puolueen omat säännöt rajoittavat.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #216

Kiitos kommenteista, Jari-Pekka ja Max. Tuon termin olisi tietenkin voinut tarkistaa ennen talleta napin painamista mutta joskus laiskuus voittaa.

Piti oikein katsoa sitä lakia. Onko tuo kannattajakorteista puhuminen hieman asian hämärtämistä. Sain oikeastaan sen käsityksen, että ainakin valitsijayhdistysten osalta allekirjoitus on samalla ilmoitus osallistumisesta valitsijayhdistykseen. Eikä todellakaan voi kuulua kuin yhteen valitsijayhdistykseen, joten moneen yhdistykseen liittyneet pitäisi hylätä kaikista. Sikäli ei voi kannattaa kuin yhden ehdokkaan 'osallistumisoikeutta'.

Puolueiden osalta tuo lienee sitten monimutkaisempaa. Kannattajakorttejahan kerätään tarpeen mukaan, joten ei kai useamman puoluehankkeen kannattaminen voi olla kiellettyä, koska ei jonkun muun puolueen jäsenyyskään estä kannattajakortin allekirjoituksen hyväksymistä.

Mutta kukapa nyt viitsisi lähteä selvittämään, onko joku mukana sekä Niinistön että Väyrysen valitsijayhdistyksessä... Tai onhan se helppoa siinä tapauksessa, että allekirjoituksia henkilötunnuksen tarkistuksineen ei pelkästään lasketa vaan tiedot talletetaan tietokantaan. Yksi SQL-kysely...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #226

Mutta kukapa nyt viitsisi lähteä selvittämään, onko joku mukana sekä Niinistön että Väyrysen valitsijayhdistyksessä...

Helsingin vaalipiirilautakunta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #228

Tuo sisältää siis implisiittisesti sen, että tiedot talletetaan tietokantaan, jolloin on mahdollista tehdään ristiintarkistus ja hakea, onko sama henkilötunnus molemmissa listoissa?

Käsityönä tuo olisi aika työlästä. Niinistön osalta riskiä ei ole mutta Väyrysen kannattaa sitten ottaa varmuuden vuoksi muutaman kortin hajurako tuohon 20000 rajaan...

JK. Kohtuullinen källi sitten kirjoittaa nimi useampaan listaan ainakin sen pienemmän listan kannalta. Nimihän poistetaan kaikista listoista.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #228

Entisenä jäsenenä totean, että oikea nimi on "Helsingin kaupungin keskusvaalilautakunta". Ystävällisin terveisin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #249

Onhan sellainenkin olemassa, mutta olet silti väärässä. Presidentinvaaleissa tämän asian tarkistaa vaalipiirilautakunta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #254

Vaalilain 132§:

"Hakemus ehdokkaan ottamiseksi presidentinvaalin ehdokasluetteloon on puolueen tai valitsijayhdistyksen vaaliasiamiehen annettava Helsingin vaalipiirilautakunnalle viimeistään 47. päivänä ennen vaalipäivää ennen kello 16."

Vaalilain 135§:

"Helsingin vaalipiirilautakunta laatii viimeistään 38. päivänä ennen vaalipäivää asetetuista ehdokkaista tiedonannon ja julkaisee sen Suomen säädöskokoelmassa."

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #226

Niinistön kannattajakorttien keräystuloksen uutisoinnin yhteydessä luki että jos on allekirjoittanut kahden puolueen niin molemmat hylätään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #244

Ei varmaankaan lukenut "puolueen". Eivät puolueet tähän kuulu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #253

Oikeassa olet, mutta eiköhän asia silti tullut selväksi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #244

Niin minäkin tulkitsin lain, että mikäli on allekirjoittanut kahden valitsijayhdistyksen (kannattaja?)kortin, niin molemmat hylätään.

Niinistön valitijayhdistys lienee toimittanut allekirjoitukset eteenpäin tarkastettavaksi. Muut eivät ilmeisesti ole vielä sitä tehneet. Niinpä näistä Niinistön valitsijayhdistyksen korteista ei voi löytyä tupla-allekirjoituksia.

Mutta siinä vaiheessa, kun Väyrysen kortit tulevat tarkistukseen, niin tuplat pitäisi silloin löytää. Ja silloin ne hylätään myös Niinistön listalta.

Mielenkiintoiseksihan tilanne menee, jos Väyrysellä on vaikka 20005 allekirjoitusta, joista esimerkiksi 6 on allekirjoittanut myös Niinistön listaan... Sen perusteella ei kannata kiikuttaa listaa hyväksyttäväksi ennen kuin 20000 raja on ylitetty selvästi.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #216

"Jäsenenä ei voi olla toiseen puolueeseen kuuluva järjestö tai henkilö." Näin sanotaan Vasemmistoliiton säännöissä. Minusta juuri näin pitää olla.
http://www.vasemmisto.fi/vasemmistoliitto/saannot/

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Timo Soini on myös vastuussa nykyisestä puolutukijärjestelmästä, jossa ryhmästä eronneet kansanedustajat jäävät vaille tukia. Pilkka osui omaan nilkkaan. Tiedoksi: EN ole perussuomalainen tai kommunisti.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Juu, siinä on tiettyä kohtalon ivaa että tämä Lex Vennamo korjattiin nimenomaan Soinin vaatimuksesta vuosi takaperin ennen Soinin suurta loikkaa.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Näin jälkikäteen ajateltuna olisi ehkä kannattanut kulissiavioliiton tavoin pitää puolue kasassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuommoinen jatkuva sisäinen ristiriitaisuus on äärioikeistopopulistien tunnusmerkki. Sitä vaan ihmettelee mitä he näkevät katsoessaan itseään peiliin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #183

Meinaat että vasemmalla ei ole riidelty ollenkaan :D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #186
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #183

Kommunistien historia on täynnä hajaannusta ja selkään puukotusta. Murhista puhumattakaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tuskinpa persujenkaan kannattaa olla kauhean huolissaan Soinista, hän on lähes koko elämänsä antanut politiikalla, ja nähnyt näitä Halla-Ahoja ennenkin, niitä tulee ja menee virtausten mukana.

Soini varmaan tämän hallituskauden jälkeen lähtee mukavampiin hommiin, ja sen kyllä hänelle suo, minä en katsoisi päivääkään enää noita touhuja, ja tuskinpa hänkään niitä katsoo, kun ulkoministerin pesti loppuu.

Ei kai sen tarvitse olla elämäntehtävä, että katselee koko ajan kusipäiden touhuja, veikkaisin, että nyt hänellä on paljon helpompi olla, kun ei tarvitse murehtia viikottain näiden persujen ulostuloista.

Oma vikahan se oli, kun nuo Halla-Aholaiset otti mukaan, mutta en sitten tiedä, kumpaa ketuttaa enemmän, Soini on ulkoministeri, ja Halla-Aho marginaalipuolueen puheenjohtaja, joka voi vain nähdä unta ministeripestistä.

Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa :)

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Meinasin olla kommentoimatta itse kirjoitusta, mutta kun näin sen poiminnoissa, päätin kirjoittaa.

Petran avaus on tyypillistä suvaitseviston näennäisviisastelua. Eräänlaista fiktiivistä poliittista saippuaoopperaa. Istuu samaan kategoriaan toimittajien kikkailujen kanssa, kun sanavalinnoilla muutetaan tavallinen epäilyttäväksi. Kun Halla-aho esittää omia arvioitaan Sinisistä tyynen viileästi, hän Petran mielestä pilkkaa tai irvailee ja "on löytänyt uuden kestoaiheen". Näin siitä huolimatta, että ainakin useissa tietämissäni tapauksissa hän vain vastasi toimittajien kysymyksiin ja että toistaiseksi tietämäni ennustukset ovat osuneet oikeaan.

Sitä en aivan ymmärrä, mitä Petra tarkoittaa, että "Halla-aholle on oltava henkilökohtaisesti lojaali". Miten edes kuvittelet tietäväsi, kun et ole/liene puolueen jäsen, etkä tiettävästi tiedä puolueen sisäisestä keskustelusta? Näin puolueen jäsenenä ja aktiivina en itse ymmärrä, että pitäisi olla sen lojaalimpi puolueen puheenjohtajalle kuin ennenkään.

Petra ei vain myönnä, että näkee Halla-ahon pahempana kuin hän onkaan. Kokemukseni on, että Soinista ja Halla-ahosta jälkimmäinen on demkokraattisempi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mitäköhän tarkoittaa demokraattisempi henkilö? Jäämme jännityksellä odottamaan määritelmää...

Surullista, jos eivät edes omat kannattajat osaa arvostaa Halla-ahon esittämää ivaa. Mielestäni hän tekee sen hyvin.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Soinin aikana leimallista oli, että puolueen johto teki päätökset sisäpiirissään muilta mitään kyselemättä. Nyt on ainakin alku ollut päinvastainen Halla-ahon kaudella.

Tsemppiä surusi keskelle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #240

Kuitenkin veikkaan ettei kaikki persut ole ihan Huhtasaaren takana. Nato on myös toinen kysymys joka jakaa persuja. Eli puoluejohto joutuu aina käsittelemään sisäisiä oppositioita. Soini joutui ja Halla-aho joutuu. Aina on fraktioita jotka kokevat tulleensa lytätyiksi.
Halla-aho joutunee pian erottamaan kaikki PVLkytköksiä omaavat. Nämä sitten vastaavat rajusti. Jne jne.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #240

Ei sinun toki tarvitse olla samaa mieltä, että on surullista etteivät puolueen jäsenet arvosta puheenjohtajansa hyvää suoritusta. Hukkanhan tuo kuitenkin näyttäisi nyt menevän.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #240

Kangasoja ei muista, että ilman Soinin toimintaa sellaista puoluetta kuin persut ei olisi lainkaan olemassa. Olisi ollut parempi, että Soini olisi jättänyt koko putiikin perustamatta. Vähemmällä pääsisimme.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #268
    "Olisi ollut parempi, että Soini olisi jättänyt koko putiikin perustamatta."

Soinin oli pakko tehdä jotain. Ehti olla työtön maisteri pitkään.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005389101.html

Hesarin uunituore juttu käsittelee samaa aihepiiriä. Slunga-Poutsalo heiluttelee käsiään mitä tulee kannattajien tekosiin.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Hyvä, että erikoistutkija Mari K. Niemi sanoo tämän ääneen:

"sinisten radikaalin eron tavoitteena oli viedä uskottavuus Halla-aholta. Näin ei kuitenkaan käynyt. Päinvastoin siniset alkavat yhä enemmän näyttää porukalta, joka lähti perussuomalaisista, koska ei hyväksynyt jäsenistön demokraattisesti valitsemaa uutta johtajaa. "

Höpötykset pienen vähemmistöjuntan tekemästä puolueen valtaamisesta voidaan jo lopettaa ihan gallupeja seuraamalla. Halla-ahon linjan kannatus 9%, sinisten 1%. Sama voimasuhde säilynyt kesästä asti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Eli Halla-aholla ei ole enää järjellistä syytä orkestroida vihaa Sinisiin?

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #236

Perusuomalaisten kannattaa mennä eteenpäin ja keskittyä omaan tekemiseen. Reagointi sinisiin kääntyy itseään vastaan ja pitää sinisiä esillä.

Samaa voi suositella sinisille. Uhriutuminen, epämääräisten syytösten heittäminen entisen puolueen päälle ei näytä nostavan kannatusta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #238

Hyviä pointteja. Nyt kuitenkin moni haluaa valkopestä Sinisten kokemaa pelottelua. Viiden vuoden bloggarikokemuksella ja poliittisten jännitteiden seuraamisen perusteella voin sanoa, että usuttelu ja masinointi on täyttä totta.

Nyt vaikuttaa vaan siltä ettei kukaan myönnä sitä tai halua puuttua. Kaiketi sen hyöty on suurempaa kuin halu kitkeä sikamaisuutta.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #236

Aika epätodennäköistä että blgisti itsekään uskoo väittämäänsä..sillä
Asia on juuri päinvastoin. Soinin sinisillä elostelijoilla,ei pitäisi olla mitään "järjellistä" tai "orkestroitua",tai muutenkään pastoroitua syytä vihata entistä puoluettaan,josta itse erosivat "marttyyrin" viittä hulmuten,ja äänestäjänsä peittäen.
Ja kun sitten kaikki ei mennytkään oletetusti,niin nyt vikisevät.
Kannatusmittaukset kun ovat ilkeää luettavaa Soinille ja Elolle..ja miksei myös Petteri Orpolle.

Soini on edelleen sama,raveissa totoluukulla viihtyvä maisterijätkä kuin ennenkin..ja kun äänestäjät on petetty,niin pulinat pois.Ja uutta lappua luukusta sisään.
Tuumailee Pelimies Soini,joka ei vielä ole viimeistä sanaansa hallituksessa sanonut.

Sen Orpokin tietää, kuten myös(ehkä)
Pääministerikin,jonka johtajuus hallituksessa,tuntuu olevan enää pelkkä maakuntavitsi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #261

Kommenttisihan osoittaa että Petra on oikeassa. Sinun oli pakko taas haukkua sinisiä.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #263

Jo vain.Tulkinta on omasi,joten ei siitä enempää. Se taas,että sininen sini rientää Petran avuksi,vetää hieman ilmettä hymyn suuntaan. Kuten Muutkin kaksois standardit.

Olen kylläh seurannut satunaisesti juttujasi/tykkääyksiä vuosien varrella,,joten viiteryhmäsi tiedän..ja Vedä siitä omat johtotopäätökseni.

Tietysti pidän Soinin & muiden sinisten ym.suvakkien hillotilppa asiaa esillä,kuten myös EUn tolkutonta mamupolitiikkaa,jonka Sipilän hallitus /orpo hyväksyy kyseenalaistamatta mitään. Tai,mediat ja esim.YLe ei sitä tee eli ts.hiisku sanaakaan..

Kuten ette te suvakitkään.

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Tiedätte varmaan mikä on vesikiertohevonen. Niile jotka eivät tiedä, kyseessä samaa ympyrää sokeasti, sivuilleen vilkuilematta uraansa kulkeva hevonen. Tästä blogikirjoituksesta ja ueimmista kommenteista saa vastaavaan kuvan. Esille nousee tahallinen ymmärtämättömyys, pahantahtoisuus ja varmaankin myös silkka yksinkertaisuus. Ei, en kuulu perussuomalaisiin, vaikka paljon kannatettavia asioita esille nostavatkin. Halla-ahon väittäminen jollakin tavalla kykenemättömäksi tai vähemmmän järkeväksi toimijaksi, tämä oli luettavissa useista kommenteista ja blogsta, on tahallista typeryyttä kommentoijalta itseltään. Ehkä blogisti kokee persut uhkana unelmilleen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tämä alustus käsitteli pelon, koston ja vihan ilmapiiriä persujen perintökiistassa. Sellaisen ilmapiirin leviäminen olisi tietysti uhka vakavasti otettavalle poliittiselle keskustelulle ylipäänsä.

Koska perussuomalaiset eivät nosta esiin minkäänlaisia asioita ulkomaalaispelkonsa lisäksi, he eivät tietenkään ole kummempi uhka kenenkään unelmille.

Jaakko Paasonen

Mille unelmille ja kenen? Muutenkin ylipäätänsä ja sen kummemmin unelmoimatta voitaisiin tuota koston ja pelon ilmapiirin levittämistä hieman nostaa esiin ja laajentaa koskemaan koko poliittista kentää/ keskustelua,vaikka/noinniinku perintöasioihinkin, varsinkin näihin.EUn liitovaltiokehiyksen vaarantaviin,ja siis vakavasti otettaviin aiheisiin...
Oletuksena on,että kannatat em.hanketta?

Vuorelan persupelko herättää lähinnä säälinsekaista hilpeyttä,muissakin kuin perusSuomalaisissa,
Joten unelmoi vaan rauhassa..se ei uhkaa ketään,

Kuten ei esim.Jussi Halla-ahokaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #262
Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #269

Jari Pekka vuorela. Mikä Luettelo? Linkistä löytyy vain käyttäjän eli minun ,oma uusi Suomi ,tiedot.

Vuorela koittaa nyt vaan nostaa esiin niitä oikeita asioita,eikä tapansa mukaan vain vingu joutavia.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #269

Paasosen lista on tosi tyhjentävä!

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #273

Jep. Kallinen ja Vuorela ,uuden Suomen valopilkut,blogeineen.
Juuri vilkaisin ensimmäistä kertaa, ja se riitti. Ovat niin uuvuttavaa jaaritusta, ettei aikani riitä arvon herrojen diipadaapaa lukemaan.
Eikä riitä Jatkossakaan.

Jaakko Paasonen Vastaus kommenttiin #273
Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kylläpäs kommentoijat jaksavat taas analysoida minua blogini sijaan.

Hemmo Koskiniemi

Petra riikinruotsalainen on viehättynyt sinisiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Riikinruotsalaisin täällä taitaa olla Pentti Väänänen Södertäljestä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hemmolla ovat nuo valtakunnat muutenkin vähän sekaisin, mutta lojaalius Venäjän imperiumille on vankka.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset