PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Tarina isänmaallisesta soihtukulkueesta

  • Alpakoista tuli symbolieläimiä itsenäisyyspäivänä. Kuva: Petra Nyqvist
    Alpakoista tuli symbolieläimiä itsenäisyyspäivänä. Kuva: Petra Nyqvist

Sitten on erikseen niitä natsikulkueita, kuten PVL:n marssi, joilla ei ole mitään tekemistä 612:n kanssa” valisti Jussi Halla-aho kannattajiaan itsenäisyyspäivän alla. Töölöläisiä ”tärähtäneistöksi” kutsuvan puoluejohtajan tarkoituksena lie ollut korostaa, että on kyseessä kaksi eri tapahtumaa, mutta väärässä tai vilpillinen hän on sen suhteen, etteikö 612-soihtukulkueella ole mitään tekemistä PVL:n kanssa. Käydään tämä nyt kerralla ja kunnolla läpi, ettei jää kenellekään enää epäselväksi.

Koko 612 -soihtukulkue on entisen natsijohtajan Esa Holapan mukaan natsijärjestön aloite, ja Vastarintaliikkeen jäsenet ovat toimineet mm. kulkueen turvamiehinä. Järjestäjät on pidetty pimennossa yleisöltä, mutta puuhamiehinä on nähty mm. sisulaisia kuten Timo Hännikäinen. Tänäkin vuonna neljänkymmenen euron kulkuepinssejä on kaupattu Hännikäisen hallinnoimasta Kiukaasta.

Soihtukulkuetta on järjestetty vuodesta 2014 lähtien, ja vaikka sen on kuulunut olla tunnukseton, Vastarintaliikkeen jäsenet ovat aina esiintyneet siellä muina miehinä tunnuksineen. Vastarintaliike on Suomen nykyistä valtiomuotoa vastaan ja ajaa yhteispohjoismaista valkoista nationalistivaltiota. Näin ollen on selvää, että he kutsuvat myös naapurimaista aateveljiään osallistumaan Suomen itsenäisyyspäivän rientoihin.

Tämän tarinan ehkäpä isänmaallisin mies on Viking Linen aluksen merikapteeni, joka käytti oikeuttaan evätä 24:n ruotsalaisnatsin pääsy laivalleen turvallisuussyistä. Ruotsalaisia alan miehiä oli kuitenkin kulkueessa. Media on esitellyt näkyvimmin keltaiseen lehdistöliiviin pukeutunut miehen joka hääräsi mielenosoituksessa ja 612-soihtukulkueessa mikrofonin kanssa ja kyseli ihmisiltä mm. mikä vika natseissa on. Kyseessä ei ollut kuitenkaan oikea toimittaja vaan ruotsalainen kunnanvaltuutettu ja natsipomo Pär Sjögren, jolla on rankka väkivaltahistoria ja vähintään 30 tuomiota. Netissä on videomateriaalia, jossa kuullaan Sjögrenin kutsuvan kulkuetta heidän omaksi mielenosoituksekseen kun suomalaista ohikulkijaa on pahoinpidelty.

Siis ruotsalainen väkivaltarikollinen ja kuntapolitiikkaan ruotsidemokraattien avustuksella päässyt uusnatsi pitää siihen liittyessään kulkuetta omanaan ja esiintyy suomalaisille journalistina. Epäilemättä moni kulkueeseen osallistunut koki itse tapahtuman isänmaalliseksi, mikä kertoo kylläkin enemmän ihmisten hyväuskoisuudesta ja ylipäänsä kipeästä tarpeesta saada jokin kaikille suomalaisille sopiva isänmaallinen itsenäisyyspäiväjuhla jossa ei ole pelkoa natseista eikä sen enempää kimpaantuneista antifasisteistakaan.

Journalistina esiintyminen ja uutispalveluiden jäljittely on viime vuosina Suomeen virinnyt valemedia-ilmiö etenkin äärioikeistolaisten keskuudessa. Yksi oululainen kunnanvaltuutettu jolla on tapana esiintyä feikkipressikortti kaulassa ja videoida ihmisiä alatyylisesti kommentoiden napattiin onneksi poliisin vanhana tuttuna jo ennen kuin itsenäisyyspäiväjuhlallisuudet olivat alkaneetkaan.

Edit. klo 16.50:

Oululainen varavaltuutettu (Asy) Tiina Wiik otti minuun Twitterissä yhteyttä ja syytti kirjoitustani "Fakenewsiksi" ja vaati oikaisua epäselvään kirjoitukseeni, josta syntyy mahdollisesti mielikuva, että natsien tekemä pahoinpitely olisi tapahtunut 612-kulkueessa eikä vasta matkalla sinne, kuten todellisuudessa tapahtui. Pyydän anteeksi, mikäli tästä syntyi epäselvyyttä. Natsit hakkasivat ohikulkijan vasta matkalla 612-kulkueesen. Toivon täten samaten, että Tiina Wiik oikaisee myös puolisoaan valtuutettu Lokkaa lopettamaan feikkipressikortin käyttämisen ja pyytämään anteeksi Oulu-lehdeltä, että on esiintynyt heidän toimittajanaan vastoin Oulu-lehden toivomusta. Tässä linkissä Lokka väittää pitävänsä pressikorttia kaulassa. https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

35Suosittele

35 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (257 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Miksi aina äänekkäimmin pata kattilaa soimaa, vaikka likakylki on molemmilla omahyväisestä itsevalkaisusta huolimatta? Paita ja peppu ne yhteen soppii... Anarkistit ja kommunistit ovat vuosisatojen saatossanatsien ohella eniten pommeja heitelleet ja siviilejä tappaneet saastat.

Alpakka on sympaattinen eläin (ehkä empaattinenkin, ja taatusti ainakin viaton kaikkeen inhimilliseen tekopyhyyteen) mutta anarkistit ovat yksiselitteisesti sanan ei-biologisessa merkityksessä saastaisia sikoja! Ks. esim. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247300-y...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tähän asti paras spekulaatio, joka kuulostaa ihan uskottavalta ja johdonmukaiseltakin, yhdistää rauhanrovio-offensiivin tekopyhähköön laamakampanjaan:

Lipunpolton takana lienee Takku-vetoisen punaviherruskean VENÄJÄ ENSIN -ryhmittymän paikallissolu, joka on esiintynyt sekä uusnatsien että anarkistien riveissä?

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Veikkoseni, Iiro esitti asian hyvin, joten luepa huolella hänen kommenttinsa, josta saatat oppia jotakin.

Kahteen aloituskommenttiisi totean, että argumenttien loppuessa suosituimmat tavat väistää ongelma ovat henkilöön käyminen ja asian ohi puhuminen. Sinä toimit jälkimmäisellä tavalla. Älyllisesti rehellinen tapa on argumenttien puuttuessa tunnustaa tällainen, vallitseva eli argumentiton asiaintila - siirrypä siihen suuntaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #55

Jouniseni, Iiro näyttää esittäneen ikään kuin kaksi kysymystä: "Miksi pitää taas pyrkiä kääntämään huomio itse aiheesta pois? Eikö äärioikeistosta koskaan saa puhua, että joku ei tule vinkumaan kommunisteista?" - Selkeitä kysymyksiä kylläkin, mutteivät liittyne minun kommentteihini, enkä tunne muutenkaan tarvetta vastata retorisen oloisiin joko tapoitte isoäitinne -kysymyksiin. En ole osallistunut tai harkinnutkaan mihinkään kulkueeseen osallistumista, ja luultavasti Iiro ja muutkin saavat puhua aiheesta kuin aiheesta, ja jopa kommunsteista ja natseista saa kuka niin halua myös 'vinkua'. Itse en koskaan harrasta tarkoituksellista aiheesta pois johtamista, mutta Iirolla ja sinulla on siihen edelleenkin laillinen oikeus. Sitähän tuo jatkuvasti nähtävä whatabout- ja sen vastatöksäytys-argumentointi toki myös on.

Jouni taas voisit avata tuota lausumaasi "argumenttien loppuessa suosituimmat tavat väistää ongelma ovat henkilöön käyminen ja asian ohi puhuminen. Sinä toimit jälkimmäisellä tavalla." Mitä argumentteja ikään kuin kaipasit minulta, mitkä minulta mielestäsi loppuivat? Missä asiassa ja millä tavoin? Tuntuuko sinusta, että olet jotenkin 'pakotettu' rajaamaan ne keskustelualueet, joita kommentoidaan, esimerkiksi omille mukavuusalueillesi fokusoiden? - Ns. suuri kuva ja kokonaisuuksia ymmärtävä analyysi rajataan tehokkaasti keskustelun ulkopuolelle juuri tuollaisilla vaatimuksilla: 'pysykää aiheessa, älkää muistuttako sen elinehtopoolista, jottemme paljastu antidemokraattiseksi paita-ja-peppu-symbioosiksi'.

Syyllistyt muuten nyt ilmeisestikin olkiukko-olettamaan, kun tunnut selvästikin vaativan, että kaikkien pitäisi jotenkin argumentoida sinun määrittämäsi näkökulman mukaisesti jollain vasta-asetelma-akselilla - ehkäpä odotat esimerkiksi jonkun uusnatsin puolustavan tuon 912-kulkueen oikeutusta tms. ja jonkun anarkistin esittävän vasta-argumentteja? Mutta ei se niin mene, että keskustelun asetelmat ja osallistujaroolit olisivat jonkun yksittäisen kommentoijan tai blogistinkaan saneltavissa, emme ole larppaussessio tai roolipeli vaan US:n elävä Puheenvuoro. Lue vielä kertaalleen mitä kirjoitin (myös provosoivaan sävyyn ihan totta!) ja yritä vastata, jos haluat, vähän vähemmän ylimielisesti, kiitos:
http://petranyqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24730...

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu Vastaus kommenttiin #63

Fokus on, tai ainakin sen pitäisi olla, Petran tekstissä ja sen kysymyksenasettelussa. Tekstin sisällöstä ja asiaan liittyvältä osin sen ympäriltä on tarkoitus esittää käsityksiä, muu kuuluu muualle.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #66

Hienoa Jouni jos kumminkin hyväksyt sen, että kaikki kommentoijat itse muodostavat näkemyksensä siitä, mihin ja miten asiat ja syysuhteet linkittyvät ja ehkä sittenkin saattavat myös lisäksi linkittyä, ja ovat myös oikeutettuja esittämään muidenkin opiksi ehkä oivaltaviakin yhteyksiä, joita ei aina arkisynapsitoiminnoin tule huomanneeksikaan. Petran kysymyksenasettelu ei arvatenkaan ole tarkoitettu niin epä-älyllisesti käsitetyksi, että hän odottaisi vain saman vanhan kaavan jankkamisen ikitoistoa, vaan hän fiksuna keskustelijana janoaa myös ennakkoluulottomasti makustelevaa hengenruokaa.

"Muu kuuluu muualle", ja kaikki asiaan liittyvä asiaan ja sen ympärille. Kiitos Jouni tuosta toteamuksesta, ja että et kaiketi enää yhtä kärkkäästi pyri sulkemaan toisinajattelojoiksi olettamiasi ulkopuolelle!

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Miksi pitää taas pyrkiä kääntämään huomio itse aiheesta pois?

Eikö äärioikeistosta koskaan saa puhua, että joku ei tule vinkumaan kommunisteista?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kiinnitin huomion juurikin tämän blogin pääkuvankin ilmentämään viestintäratkaisuun ja siihen, että saastainen ääriryhmä näyttää käyttävän väärin omaksi hyväkseen sinänsä sympaattisen ja viattoman alpakan yleisesti hyväksyttyä ja myötätuntoa herättävää olemusta. Ihan kuin natsisminvastaisuus ja alpakoistapitäminen olisi jotenkin anarkistisikojen ja kommariterroristien yksinoikeus. Ymmärsihän Orava?

Varmistetaan vielä: varmaankin alpakkatouhuilussa on ollut mukana muitakin kuin anarkistisikoja ja kommariviherpunikkeja, mutta heidän näkyvä kellokkuutensa on asia, jota ei kukaan kieltäne tuosta tekopyhästä ajoitus- ja paikanvalintaprovokaatiosta puhuttaessa. Miksi piti päästä viattomat ja heikoimmat kilpenään paikalle, jossa voisi rähinöidä toisen ääriryhmän kanssa? Luultavasti samanlaista kuviota voi nähdä 612-kulkueen ympärillä, vaikka suurin osa ihmisistä ei edelleenkään erotakaan sitä ylioppilaitten perinteisestä kaikkien hyväksymästä soihtukulkueesta. Parempi olisi kun natsit pysyisivät itsenäisyyspäivänä kotonaan, eikä alpakoitakaan ja pikkulapsia narutettaisi aatteentaistotoreille typerien aikuisten poliittisin hämärämotiivein.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

"Eikö äärioikeistosta koskaan saa puhua, että joku ei tule vinkumaan kommunisteista?"

Miksiköhän näin on - historiallisesti ajatellen ?

Tässä yhteydessä ei ole nyt käytetty sitä toista agitointisanaa - fasisti - juurikaan näkyvästi.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Ktkä ovat mielestäsi äärioikeistoa. Lähinnä isämaalliset tahot? Näitä uusnatsejan on alle sata. Miksi heistä aina jauhetaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

”Koko 612 -soihtukulkue on entisen natsijohtajan Esa Holapan mukaan natsijärjestön aloite, ja Vastarintaliikkeen jäsenet ovat toimineet mm. kulkueen turvamiehinä. Järjestäjät on pidetty pimennossa yleisöltä, mutta puuhamiehinä on nähty mm. sisulaisia kuten Timo Hännikäinen. ”

Onko lupahakemukseen kirjattu, miksi tämä kulkue järjestetään. Onko kysymys mielenosoituksesta vai itsenäisyyden ja sankarivainajien kunnioittamisesta. Jos nämä lupahakemuksessa on niin, voi sanoa että, ”väärin sammutettu”.

Natsijohtaja Holappa ja sisulainen Timo Hänninen ovat pystyneet saamaan tähän kulkueeseen lähes 3000 helsinkiläistä, jotka ovat aivan varmasti tulleet kunnioittamaan sankarivainajien hengen vaatinutta Suomen itsenäisyyttä, eivätkä ymmärrä miten se voisi voisi liittyä natseihin (nuts=pähkinät, pähkinäallergia). Petra, mikä meni väärin? Pitäisikö kulkue nimetä uudelleen ja kertoa selvästi että kyseessä ei ole natsikulkue.

Käyttäjän JukkaLaitinen kuva
Jukka Laitinen

Petra taitaa unohtaa, että ikimuistoisista ajoista Helsingissä ylioppilaskunta on järjestäny soihtukulkueita 6.12.. Palokuntien soihtukulkueista puhumattakaan maaseudulla.

Ennen sotia ylioppilaat ajoivat oikeutta opiskella suomen kielellä ruotsin sijaan Helsingin yliopistossa. Tulin fuksiksi niin kauan sitten, että fuksikoulutuksessa historiallisena osiona kertailtiin "taistelua" suomen kielen puolesta. Soihtukulkueilla, huiveilla, yms. "rihkamalla" höystettynä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kai Laitinenkin ymmärtää, että ei ole kysymys soihduista eikä marssista vaan kuka marssittaa ja miksi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jussi Halla-ahon selitykset tuosta kulkueesta ovat kyllä huumorin huipentuma. Samaa mantraa sai lukea täältä puheenvuorostakin jatkuvasti.

Toinen kiihkeä syytös, oli, että alpakat ja lapset nyt sitten uhkasivat näitä pikkunatseja ja heidän kavereitaan.

Odotas vaan, kohta lähtee normi kieläminen vauhtiin, niin ja tietysti kohta mukana on normi ''niimutku vasemmistoanarkistitkin''

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

"Koko 612 -soihtukulkue on entisen natsijohtajan Esa Holapan mukaan natsijärjestön aloite... ...uusnatsi pitää 612-soihtukulkuetta omanaan ja esiintyy suomalaisille journalistina."

Ja näilläkö perusteilla yleistät ja leimaat koko kulkueen?

Tässä materiaalia "paremmasta" isänmaallisuudesta, jolla voisi myös leimata koko vastapuolen, jos tuolle linjalle lähdetään.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005482462.html

Toni Rintala

"Tässä materiaalia "paremmasta" isänmaallisuudesta, jolla voisi myös leimata koko vastapuolen, jos tuolle linjalle lähdetään."

Joskus tuosta Suomen lipun poltosta ois tullu häkkiä. Niin tämä maailma muuttuu.. nyt on suurempi rikos haluta Suomi suomalaisille kuin häpäistä maan lippu.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kohvakka, etkö ole kanssani samaa mieltä, että suomalaiset tarvitsevat itsenäisyyspäiväksi oman juhlansa, jossa eivät ulkomaalaiset natsit häröile eikä anarkistit rähise?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Siitä olen täysin samaa mieltä.

Toni Rintala

"suomalaiset tarvitsevat itsenäisyyspäiväksi oman juhlansa"

Juhlia oli useita satoa, mistä valita. Pelkästään täällä Hyvinkäällä oli puolentusinaa. Jokaiselle kyllä löytyy omansa :)

Pitäisikö rajat sulkea itsenäisyyspäivän ajaksi? ;)
Tai hihamerkit ulkomaalaisille yhden päivän ajaksi? ;)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Juuri noin, kannatan. Ja, käsi sydämelle, kameli- ja laamaeläimetkin sopivat paremmin ihan muihin konteksteihin kuin itsenäisyyspäiväkekkereihin. Alpakka on miellyttävä tuttavuus muissa yhteyksissä, anarkistit ja natsit eivät eivät missään.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Eikö siellä Lauttasaaressa ollut jo lipunpolttojuhla, jossa ei taatusti ollut läsnä isänmaallisia ja kansallismielisiä?

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"etkö ole kanssani samaa mieltä, että suomalaiset tarvitsevat itsenäisyyspäiväksi oman juhlansa,"

Olen ilmeisesti ollut väärässä koko tämän 57 vuoden ajan jota olen elänyt, kun olen luullut että 6,12 on Suomalaisten oma itsenäisyyspäivä jota me Suomalaiset juhlimme..

No, Petra vaan kyhäämään kansalaisaloitetta, että Suomalaisetkin saisivat oman itsenäisyyspäivän jota voisi sitten juhlia...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #51

Linnassa on juhlat, mutta se ei kosketa kuin kourallista ihmisiä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #53

Erehdyit tuossa Petra. Linnan juhlat koskettavat kaikkia suomalaisia ja reaktioista päätellen myös hyvin lukuisia kansalaisuudettomia ja maahanmuuttajataustaisia. Pääosin juhlaperinne on koettu myönteisenä ja sitä on arvostettu. - Mikä siis oli tuon kouralliskommenttisi pointti? Varmaan tarkoitit fyysistä läsnäoloa. Totta. mutta teeveelähetys luo kummasti samastumista miljooniin. Hienoa, että myös ulkosalla stadilaiset saattoivat tällä kertaa nauttia mm. ilotulituksesta ym. ohjelmasta.

Laamatapahtumatkin ovat periaatteessa mukavia, mutta ehkä tähän kontekstiin vähän kaukaahaettuja. Monien mielestä sellainenkin sitten ehkä järjestettiin pääosin muussa kuin tosiasillisesti jotain ääriryhmää provosoivassa mielessä. Niin kauan kuin väkivaltaisten äärihörhöryhmien toimintaa ei ole saatu lainvoimaisesti kiellettyä, olisi parempi, että ryhmät pysyisivät edes meidän normaali-ihmisten juhlapäivinä jossain syrjässä ja mielellään poissa toistensakin syleilystä. Jos on pakko tapella, menkööt kaukaiselle saarelle vaikka tappavat aseet mukanaan ja jääkööt sinne tyystin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"suomalaiset tarvitsevat itsenäisyyspäiväksi oman juhlansa, jossa eivät ulkomaalaiset natsit häröile eikä anarkistit rähise"

Johtopäätös: Eikö olisikin Suomelle ja kaikille meille hyväksi, jos Petra ja me muut kommentaattorit ja media yhteisvoimin vaikuttaisimme siihen, että natsien ja anarkistien ja islamistien ja putinistien ym. väkivaltaisten kumousvoimien toiminta kiellettäisiin Suomessa? Miksi pitäisi kaikkien noiden rähinäpoppoiden kanssa mennä erikseen hoviin ja korkeimpaan, miksei lakkautusta voisi vaatia kerralla koko kumousääriainesten kirjoa koskien, ihan jo niiden ihmisyydenvastaisen ideologian ja historian perusteella? Kuten Paavo Lipponen sanoi, talvisodasta ei olisi selvitty, ellei Lapuan liikettä ja kommareita olisi ymmärretty kieltää hyvissä ajoin ennen 1930-luvun loppua.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tamperelaisena ihmettelen Helsingin touhuja. Meillä oli myös soihtukulkue, juhlatilaisuus keskustorilla ja ilotulitus. Kaikki kaupungin järjestämiä. Miksi ihmeessä Helsinki jätti noin tärkeänä päivänä kulkueen yhdistysten järjestämäksi? Onhan se päivänselvä asia, että noin suurena juhlapäivänä myös tavalliset ihmiset tahtovat osallistua kulkueisiin ja muihin tapahtumiin.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Ketkä ovat sinun anarkisteja. Vasemmistolaiset äärianarkistit?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Noita lipunvarastajia/-polttajia ei kukaan kunnioita tai puolusta pätkääkään. Eikä varmasti halua heitä omiin tilaisuuksiinsa ylpeilemään. Se on niin itsestään selvä asia, että he ilmeisesti itsekin tietävät, että heillä ei ole kannattajia missään muualla kuin omassa piirissään. Vaikka miten selittäisivät yhteiskunnallista passiivis-aktiivista aggressiotaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Käsittääkseni "Kohti vapautta"-mielenosoituskulkueeseen osallistuneet henkilöt osallistuivat myös 612-soihtukulkueeseen avoimen tunnuksellisesti l. nämä peräkkäiset tapahtumut muodostavat ideologisen jatkumon...

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Niin Juho. Isänmaallisempaa toimintaa kuitenkin heiltä kaikilta (Kohti vapautta ja 612) kuin jos vertaa yhteiskuntajärjestystämme kritisoiviin ja häiriköiviin takku-anarkisteihin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mitähän isänmaallista on natsimarssissa?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #9

"Mitähän isänmaallista on natsimarssissa?"

Natsejahan siellä ei ollut. Oli vain enemmän tai vähemmän isänmaallisia. Se ei ole sama kuin natsismi.
Pidätköhän Suomen Puolustusvoimiakin natsien paikkana?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #11

Kohti Vapautta -marssi oli natsimarssi. Edelleen, mitä isänmaallista siinä oli?

612-marssiin natsitkin osallistuivat, mutta kukaan ei ole väittänyt, että kaikki siellä olisivat heitä olleet. Siitä ei nyt ollut kysymys.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #14

"Kohti Vapautta -marssi oli natsimarssi. Edelleen, mitä isänmaallista siinä oli?"

En ymmärrä kysymystä. Mitä natsia siinä marssia oli? Marssiihan Suomenkin armeija olematta natsi.

Jos marssii Suomen itsenäisyyspäivänä Suomen itsenäisyyttä kunnioittaen, miten se on natsimarssia?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #17

Kun marssin järjestävä taho ajaa avoimesti pohjoismaisen kansallissosialistisen valtion perustamista on heidän marssinsa lippuineen iskulauseineen natsimarssi. Samaan tapaan vasemmiston vappumarssit ovat sosialistimarsseja jne. Miksi tuo on vaikea konsepti ymmärtää?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #25

"Kun marssin järjestävä taho ajaa avoimesti pohjoismaisen kansallissosialistisen valtion perustamista on heidän marssinsa lippuineen iskulauseineen natsimarssi. "

Mikä siitä natsimaisen tekee? Miksi se ei vain ole kansallissosialistinen? Eihän natsismilla ja nykyisellä kansallissosialismilla ole paljoakaan yhteistä.

"Samaan tapaan vasemmiston vappumarssit ovat sosialistimarsseja jne. Miksi tuo on vaikea konsepti ymmärtää?"

Siis sekä Vasemmiston että kansallissosialistien marssit on sosialistimarsseja, mutta toisessa sosialistit ovat pahoja?

Voisi kuvitella, että Suomen itsenäisyyden puolesta juhliminen on kamalampaa kuin Pohjoismaisen itsenäisyyden puolesta juhliminen? Koska mitä isomman alueen puolesta juhlii, sen hyväksyttävämpi juhlija?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #29

Siis sekä Vasemmiston että kansallissosialistien marssit on sosialistimarsseja, mutta toisessa sosialistit ovat pahoja?

Mikä sai sinut kuvittelemaan että en pitäisi myös kansallissosialisteja pahoina?

Kieli ja termit elävät. Vaikkapa 'maahanmuuttokriitikko' on muuttanut merkityksensä henkilöstä joka esittää kritiikkiä harjoitettua maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan, ksenofoobikoksi tai maahanmuuton vastustajaksi. Samaan tapaan 'natsi' on muokkautunut tarkoittamaan nykyhetken kontekstissa uusnatsismia.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #31

"Samaan tapaan 'natsi' on muokkautunut tarkoittamaan nykyhetken kontekstissa uusnatsismia."

Näin se valitettavasti on. Eikä uusnatsismikaan kovin natsimaista ole.
Ja onhan maailmassa paljon pahempiakin ideologeja kuin natsismi, mutta ne ei ole kiellettyjä..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #36

...mutta ne ei ole kiellettyjä.

Tarkoittanet tuolla, että natsismi olisi kielletty ideologia? Koska se on kielletty?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #41

"Tarkoittanet tuolla, että natsismi olisi kielletty ideologia? Koska se on kielletty?"

Eikös Suomessakin ole hankaluuksiin joutunut, jos tervehtii kuten roomalaiset aikoinaan?

Tässä tosin taitaa minulla olla vääriä ennakkoluuloja. Luulin tuon oleva Suomessa lähes yhtä kiellettyä kuin Saksassa, jossa lemmikin tekemä natsitervehdys vie lemmikin omistajan linnaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #48

Hyvä että harhaluulo tuli nyt korjatuksi. Kyllä meillä riittää pöyristeltävää ilman kuvitteellisia kieltojakin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #50

"Hyvä että harhaluulo tuli nyt korjatuksi."

No vaikeuksiin siitä silti joutuu..

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #50

M.S:" Kyllä meillä riittää pöyristeltävää ilman kuvitteellisia kieltojakin."

Jos siis pelkästä ideologiasta kyse, niin eikös sellainen ole jossain pääkopan sisällä ajatuksen/ajattelun voimalla, eikä kait meillä vielä ajattelu ole kiellettyä.
Kun sitä ideologiaa sitten alkaa näyttää toisille ihmisille, niin sitten siitä tulee yhdenvertaisuusvaltuutetun(ttu, mikä titteli.:) ), mukaan jo laitonta häirintää.
Natsilipun pitäminen ikkunassa on laitonta häirintää, sanoo yhdenvertaisuusvaltuutettu..

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #216

"yhdenvertaisuusvaltuutetun(ttu, mikä titteli.:) ), mukaan jo laitonta häirintää.
Natsilipun pitäminen ikkunassa on laitonta häirintää, sanoo yhdenvertaisuusvaltuutettu.."

Tuo on hänen mielipiteensä. Ei muuta.
Natsilippu oli vuosia sitten Helsingissä eräässä asunnon ikkunassa ja näkyi tielle ohi ajaviin autoihin. Se lippu oli siellä monta kuukautta, koska sai olla.

Mutta tuo on totta, että moni väittää sen käytön olevan laitonta. Ja joissakin maissa se onkin, kuten Saksassa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #36

Koska kommentaattori Toni Rintala näyttää tekevän natsismista, uusnatsismista tai kansallissosialismista jollain tavalla hyväksyttävää, laitan tähän osuvan kommentin ruotsalaiselta terrorismitutkijalta Magnus Ranstorpilta. Hän on muuten jihadistisen terrorismin kansainvälisesti arvostettu asiantuntija.

"Natsismi ei ole mielipide - se on rikos ihmisyyttä vastaan. Piste."

Löytyy Twitteristä Ranstorpin tililtä: https://twitter.com/MagnusRanstorp/status/93885155...

En ymmärrä, miten joku voi sympata natsiaatetta millään tasolla 2010-luvun Suomessa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #57

"näyttää tekevän natsismista, uusnatsismista tai kansallissosialismista jollain tavalla hyväksyttävää"

Eihän nuo mitenkään kiellettyjäkään ole?

Tietysti moni on sanonut, että kommunismi tai globalismi on rikos ihmisyyttä vastaan. Piste siihenkin.

"En ymmärrä, miten joku voi sympata natsiaatetta millään tasolla 2010-luvun Suomessa."

Enhän natsiaatetta symppaa. Vaan nykyistä suomalaista isänmaallisuutta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #57

Ei natseja puolustaa kannata. Jotkut näyttävät, niin tekevän. Yleisimmin mielestäni puolustusasetelma näyttää tulevan siitä, että poliittisen tarkoituksenmukaisuuden takia koko 612 marssi näytetään leimaavan äärioikeistolaiseksi tai natsimieliseksi. Kourallisesta hörhöjä tehdään suurempi joukko. Viedolta katseltuna suurin osa osallistujista näytti aivan tavallisilta ehkä hieman matalamman tulotason ihmisiltä. Mitä hyötyä tästä vastakkainasettelusta eritahoille lienee. Halutaan leimata ns kansallismieliset ja sitä kautta persut, niin vahvasti, että kukaan ei tohtisi osallistua. Uusi Suomi ja sinäkin olet täysillä mukana tässä. No nähdään mitä tästä seuraa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #73

"Mitä hyötyä tästä vastakkainasettelusta eritahoille lienee. Halutaan leimata ns kansallismieliset ja sitä kautta persut, niin vahvasti, että kukaan ei tohtisi osallistua."

Nimenomaan. Itse yritän juuri poistaa vastakkainasettelua. Tavallisia ihmisiä ne marssijat on.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #17

Minulle on aivan uutta, että itsenäisyyttä juhlistetaan huutelemalla herjoja ministereille ja tuomareille.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #37

"Minulle on aivan uutta, että itsenäisyyttä juhlistetaan huutelemalla herjoja ministereille ja tuomareille."

Peli poikki -tapahtumassa huudeltiin ja pidettiin jopa puheita, joissa herjattiin valtiovaltaa, hallituspuolueita ja poliisiakin. Ja demarikansanedustajat taputti ja hurrasi. Jopa entinen presidentti taputti.
Ehkä siitä oppivat huonoille tavoille ;)

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #14

"Kohti Vapautta -marssi oli natsimarssi. Edelleen, mitä isänmaallista siinä oli?"

En ymmärrä kysymystä. Mitä natsia siinä marssia oli? Marssiihan Suomenkin armeija olematta natsi.

Jos marssii Suomen itsenäisyyspäivänä Suomen itsenäisyyttä kunnioittaen, miten se on natsimarssia?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #18

Kun natsit marssivat niin siinä ei oikeasti natsit marssi koska Suomen armeijakin marssii eikä ne ole natseja.

Vastaavasti moni natsi nauttii toisinaan päivälliseksi perunamuusia ja lihapullia joten he eivät voi olla natseja koska minäkin syön perunamuusia ja lihapullia enkä ole natsi.

Ja sitten se klassinen: "Hä-hää olet väärässä, ei ne ole natseja vaan UUSnatseja."

Ymmärrän tarpeen valkopestä todellisia tarkoitusperiä kun natsien peeärrä ei vielä ole läpäissyt kansanjoukkoja niin että olisi ihan hyväksyttävää olla avoimesti natsi, useimmille. Mutta noi selittelyt alkaa vaan mennä pitkälle parodiahorisontin tuolle puolen.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #30

"Kun natsit marssivat"

Et siis osannut kertoa mikä tekee marssijasta natsin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #34

Kolmen pisteen vihje voisi olla PVL:n lipun kantaminen. Varmaksi ei tietenkään voi tietää, kun toisen pään sisään ei pääse.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #46

"Kolmen pisteen vihje voisi olla PVL:n lipun kantaminen"

Mutta mikä teker PLV:n lipusta natsimaisen? PLV ajaa paljolti samoja asioita joita Suomen Puolustuministeriössäkin suunnitellaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #52

Muotokieli tekee lipusta natsimaisen. Kommenttini ei kuitenkaan liittynyt lippuun esineinä, vaan ideologiaan jota se symbolisoi. Minun on vaikea kuvitella kenenkään kantavan tuota lippua, uskomatta vahvasti aatteeseen.

Salonen käsittelikin jo aiemmin tuon argumentointitavan älyttömyyden.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #61

"Muotokieli tekee lipusta natsimaisen."

Muotokieli viittaa myös suomalaiseen lentäjämerkkiin. Ja ilmavoimien merkkiin.
Muotokieli taitaa vaivata joulutorttuakin? Silti ihan suosittu..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #62

Muotoilun viesti on samalla tavalla riippuvainen kontekstista, kuin kielenkin.

Kuten totesin kyse ei kuitenkaan ollut lipusta itsestään. Lippuhan on hyvä, se välittää aiotun viestin hyvin tehokkaasti. Täytyy myöntää, että oikein kylmäsi, kun kulkue tuli vastaan keskiviikkona Runeberginkadulla ollessamme menossa seuraamaan ylioppilaiden kulkuetta. Porukassaamme ollut 12 v tyttökin osasi tulkita liput ja porukan olemuksen, tietämättä kulkueesta mitään. Kysyi isältään, "keitä noi tuhmat ihmiset on?"

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #64

"keitä noi tuhmat ihmiset on?"

No siinä on aivopesu ja ennakkoluulot menny kohdilleen, kun määrittelee ihmiset tuhmiksi ulkonäön perusteella! :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #228

Pahoittelen epäselvää sanavalintaa. Käsittääkseni kyse ei ollut ulkonäöstä, vaan käyttäytymisestä. Siitä millä tavalla he kommunikoivat ympäristönsä kanssa. Ja kuten sanoin symboliikka kylmäsi itseänikin. Edes aikuista miestä tuo joukkio ei houkutellut dialogin hakemiseen.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #14

Muutama natsi(jos marssi) ei oikeuta sinua kutsumaan marssia natsimarssiksi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #11

Natseja oli Suomesta ja ainakin Ruotsista. Oikein raakoja sellaisia. Etkö lukenut blogia?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #15

"Natseja oli Suomesta ja ainakin Ruotsista. Oikein raakoja sellaisia."

Ja vastamielenosoituksessa marssi raiskaajia. Tuplaraiskaajia. Mutta ei sitä ryhmää raiskaajien ryhmäksi nimitetty.

Suomessa ei tietääkseni ole natseja. On niitä täällä kyllä käynyt 70 vuotta sitten. Silloin he pelastivat meidät, kun auttoivat torjumaan itänaapurin valloitusyrityksen.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #20

ja läksiäislahjana tuhosivat osan lappia. Samat natsit muistaakseni myivät suomen N-liitolle v-39.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #68

"ja läksiäislahjana tuhosivat osan lappia"

Heidät ajettiin kyllä väkisin pois. Eli heistä tehtiin vihollisia. Harvoin mikään vihollinen on kiltisti mistään maasta poistunut. Olisitko itse toiminut toisin?

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #229

"Olisitko itse toiminut toisin"?
Tarkoitatko suomen vai saksan reaktiota asioiden muuttumiseen?

Ja siitä Saksan Suomelle antamasta avusta. Se oli vain Saksan omia intressejä varten. Saksa teki sen vain koska siitä oli heille hyötyä. Samoin kuin v-39 solmittu sopimus Molotovin kanssa missä Saksa lupasi Suomen ja Baltit N-liiton etupiiriin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #241

"Tarkoitatko suomen vai saksan reaktiota asioiden muuttumiseen?"

Ihan kummin vain.

"Se oli vain Saksan omia intressejä varten."

Tietenkin. Hyvää hyvyyttäänkö kuvittelet jonkun luulevan Saksan auttaneen Suomea??

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #229

Kyllä olisin, jos isäntä joskus pyytäisi poistumaan, lähtisin mukisematta. Sangen outo ajatus olla jossain vastoin isännän toivomusta.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #255

"Sangen outo ajatus olla jossain vastoin isännän toivomusta."

Tilanne oli vähän toinen. Kyse oli sotajoukosta. Missä sotajoukot on koskaan poistuneet pakoon ajettuna kiltisti? No ehkä joskus jossain..
Saksalaiset olivat ihmeissään Suomen takinkäännöstä. Mutta Suomi oli siihen pakotettu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #11

"Oli vain enemmän tai vähemmän isänmaallisia."

Myönnät myöhemmin, että marssille osallistui kansallissosialisteja, joita et siis tänä päivänä pidä natseina.

Mutta itseäni kiinnostaa, ovatko kansallissosialistit mielestäsi noita enemmän vaiko niitä vähemmän isänmaallisia?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #120

"ovatko kansallissosialistit mielestäsi noita enemmän vaiko niitä vähemmän isänmaallisia?"

Vaikea sanoa. Olen perussuomalainen ja melko isänmaallinen. En siis ole maahanmuuttovastainen. Mutta tiedä voiko kukaan olla isänmaallisempi, mutta toki on monia eri tapoja olla isänmaallinen.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen Vastaus kommenttiin #9

Mitä isanmaallista on lippujen varastamisessa ja polttamisessa. Porukka vihaa Suomea, mutta sossun ja Kelan jakamat rahat kelpaavat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #223

Ei mitään. Miksi kysyt? Kuvitteletko että siinä olisi jotain isänmaallista?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Uusnatseilla on toki rationaalisempi yhteiskuntanäkemys kuin näillä mainitsemillasi anarkisteilla ja itsekin olen henkilökohtaisesti melko toiminnallisen pedantisti ympäristööni suhtautuva persoona, mutta olennaisissa arvokysymyksissä en silti yhdy PVL:n linjauksiin - esimerkiksi suhtautumisessa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin minulla ja uusnatseilla on ns. "sukset ristissä"...

Vastarintaliikkeen toimintakulttuurin voi helposti käsittää fasistiseksi - heikoilla tai toisinajattelevilla ei ole siinä sanansijaa eikä välttämättä edes oikeutta olemassaolemiseen...

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #19

"esimerkiksi suhtautumisessa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin minulla ja uusnatseilla on ns. "sukset ristissä"."

Tällöin et varman muslimeitakaan hiihtoladullesi halua? ;)

"heikoilla tai toisinajattelevilla ei ole siinä sanansijaa eikä välttämättä edes oikeutta olemassaolemisee"

Hmm.. Aika heikosti on heikkojen asiat ihan suomalaisessakin normiyhteiskunnassa. Mutta miten tuo SVL:n heikkojen sorto ilmenee?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Jos tuota logiikkaa noudattaa, niin täytyy toivoa että nahkapäät keksivät mennä pööpöilemään Vasemmistoliiton tilaisuuksien liepeille, niin päästään kieltämään Vasemmistoliitto natsijärjestönä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kyllä, jos Vastarintaliikkeen jäsenet osallistuisivat Vasemmistoliiton tapahtumiin järjestäjien tietäen ja tunnuksellisesti, niin Vasemmistoliittoa voisi silloin pitää vähintään natseja suosivana puolueena.

Tällä kertaa Vastarintaliikkeen jäsenet osallistuivat 612-soihtukulkueeseen kulkueen järjestäjien tieten ja tunnuksellisesti, joten ...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #23

Tsot tsot, ei tarvitse olla tapahtuma, vaan jonkin kulkueen perässä roikkuminen riittää. Kannattaa olla vappumarssilla tarkkana

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #56

Järjestyksenvalvojien tehtävä on huolehtia siitä, että kulkueeseen osallistujat noudattavat ennalta sovittuja sääntöjä....

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Samalla esittämälläsi logiikalla nämä lipunpolttajat muodostavat ideologisen jatkumon...

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005482462.html?r...

Poistit sitten osan kommentistasi, huomasit sitten kaksinaismoraalisi jälleen?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Poistit sitten osan kommentistasi, "

En ole poistanut osaa kommentistani.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Tämäkö valkopesee koko alpakka-keissin?

Varo ettei sinuakin alettaisi pitää puolueellisena ...

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

... Varsinainen "Halla-aho-usvaverho".

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Olinkin unohtanut Hännikäisen olevan nykyään myös sisulainen. No, mahtuu hyvin sen sekalaisen seurakunnan joukkoon. Helsinki ilman natseja-kulkue sujui ihan hyvin, poliisia tosin täytyy siitä kritisoida että meidät pysäytettiin ennen aikojaan, jotta natsit (muistaakseni) pääsivät marssimaan vapaasti. Meillä oli myös yksi heilaillut häirikkö, joka pyrki provosoimaan mielenosoittajia. Poliisit korjasivat hänet talteen itseään nolaamasta.

Jos muuten netistä näkemäni pitää paikkansa menivät kiinniotot melkein tasan. Oikeistoradikaaleja otettiin kiinni viisi ja vastapuolelta kuusi. Jesse Torniaista ei muuten otettu kiinni ennaltaehkäisevästi, vaikka näin tehtiin erään antifasistin kohdalla.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Helsinki ilman natseja -mielenosoitukseen osallistui kaikkiaan kolmisentuhatta henkilöä, joten tapahtuman tärkeys on ollut hyvin tiedostettua...

Hannu Töyri

Ensimmäinen vale blokistin jutussa oli " ...Töölöläisiä ”tärähtäneistöksi” kutsuvan ..." Jokainen tietää, että tärähtäneistollä tarkoiteaan suvaitsevaistoa eli ns, suvavitsevaisia.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Nimet vaihtuvat tai muuttuvat hieman, mutta pajumiehet pysyvät pajumiehinä. Jos Halla-aho kutsuu lastentapahtumaa järjestämässä olleita töölöläisiä isiä tärähtäneistöksi, niin mikä tässä on valetta. Kaikki eivät myöskään välttämättä ole perillä hommaslangista.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Töölön tärähtäneistö sano Eiran erotomaani.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Valehteleeko Suomen Uutiset asiassa?
https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-rauhanomais...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Sen verran olen tuohon puoluelehteen tutustunut, että uskallan sanoa olevan hyvinkin mahdollista, että tietoisesti valehtelee.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ihmettelen miksi kukaan järkevä ihminen puolustelee natseja.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Nykynatsit ovat vähän reppanoita ... ovat keksineet jotain millä heidätkin huomataan.

Nykymaailman kauhut tulevat aivan uudessa muodossa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Natseja ovat puolustanut vahvasti Rintala ja hellemmin Halla-aho, muun muassa. Kumpiko näistä olisi se tarkoittamasi?

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Nuo Rintalan kommentit ovat hyvä esimerkki siitä, miten keskustelua häiriköidään ruotimalla täikamman kanssa jonkin sanan, käsitteen tms. merkitystä, ja siten pyritään hämärtämään tai kumoamaan keskustelun alkuperäinen aihe.

Trollausta, jonka itse bännäisin.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Ajattelen lähtökohtaisesti samoin, mutta samalla totean blogistin toimivan viisaasti antamalla Toni Rintalan itse osoittaa "argumentaationsa" naurettavuuden.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Olen Suonsivun kanssa samaa mieltä. Rintalahan lopuksi sortui jo uskomattomalta kuullostavaan kikkailuun edellyttämällä, ettei kansallissosialisteja enää pitäisi kutsua natseiksi!

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Voisin ihan hyvin ajatella, että osallistuisin 612-kulkueeseen tai Helsinki tai Tampere ilman natseja-mielenosoitukseen tms. Kummankin marssin takana on hyviä ajatuksia. Rasismia ja fasismia tulee vastustaa, samoin Suomesta saa ja tulee olla ylpeä ja miksi sitä ei juhlistaisi kulkueella. Mutta... Kummassakin porukassa on tyyppejä, joiden ahdas ja kaventunut maailmankuva poikkeaa niin rajusti omastani, että en haluaisi olla näiden kanssa missään tekemisissä. Vaikka jostain asiasta löytyisi yhtenäinen käsitys, niin siitä huolimatta en heidän kanssa halua seistä samoissa riveissä. Olisi mahtavaa jos järjestäjät tekisivät selvän pesäeron ja sanoisivat, että ääriliikkeille ei tässä tilaisuudessa ole sijaa.

Käyttäjän HeikkiTurunen kuva
Heikki Turunen

Anarkistit tötöilivät toisaalla, eikä heitä oltu alunperinkään kutsuttu lastentapahtumaan laamoja silittämään.
Tosiasioiden sijaan...
-> Laamat olivat valeasuisia anarkisteja ja lapset vanhempineen tärähtäneistöä.

612 oli tunnukseton isänmaallisten kulkue, mutta mukaan tuli epäisänmaallinen natsijärjestö tunnuksineen. Tosiasioiden sijaan...
-> 612 oli puhtaan isänmaallinen, joka muuta väittää, on anarkisti...ja mutku anarkistit.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Anarkisteista puheen ollen; oletko sinä ja muut huomanneet ettei linnanjuhlien lähistöllä mekkalointi tunnu kiinnostavan yhtä paljon siitä lähtien, kun natsit ja fascistit alkoivat marssia pääkaupungissa itsenäisyyspäivänä?

Käyttäjän HeikkiTurunen kuva
Heikki Turunen

No en tiedä. Livestreamiakin tarjottiin vähän kaikista marsseista monessakin mediassa.
En sitten tiedä missä ne kiinniotot ja muu riekkuminen toteutettiin, kun niistä ei juttuja näkynyt. Rähinöinnin määrä ei kyllä tainnut erota peruslauantai-illasta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"...ei linnanjuhlien lähistöllä mekkalointi tunnu kiinnostavan yhtä paljon siitä lähtien, kun natsit ja fascistit alkoivat marssia pääkaupungissa itsenäisyyspäivänä?"

Tuossa taitaa olla perää. Anarkistit hakeutuvat mieluummin natsien läheisyyteen kuin vierastamiensa normaali-ihmisten. Ikavä vain, jos ääriryhmät pyrkivät naruttamaan tapahtumiinsa ja kilvikseen mukaan miellyttävänoloisia mutta ymmärtämättömiä viattomia maskotteja alpakoista lapsiin ja sotaveteraaneihin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #75

Rähjäämisen tarve tuntuu olevan vakio.

Muuten, mikään ääriryhmä ei järjestänyt lastentapahtumaa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #76

"mikään ääriryhmä ei järjestänyt lastentapahtumaa."

Tuon tutkivajournalistinen todentaminen saattaa ihan juuriaan myöden olla yhtä haasteellista kuin on osoittaa, että 612-kulkueen järjestäjäkonstellaatio on voittopuolisesti tai pääosin tai merkityksellisimmiltä osin natsitaustainen. Varmaan olet Petra tehnyt kelvollista työtä ja johtopäätöksiä. Mutta hankalaksi asian tekee, että kiusaus mennä mukaan itsenäisyyspäivänä tarjoutuvaan sekä sen teemaiseen soihtukulkueeseen että söpöalpakkateemaiseen lastentapahtumaan on aikas vastaansanomaton monelle sellaisellekin, jotka voisivat hyvin osallistua molempiin. Sekö lie osaltaan selittänytkin, että stadista ei löytynyt hyvissä ajoin buukattavaksi eri foorumeita näille "ääri"häppeningeille? ;) Hienoa kuitenkin, että olivat eri paikoissa, etteivät lapset ja viattomat luontokappaleet joutuneet todistamaan aatteellisten idioottien 'rauhantyötä'.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä luulen kuitenkin, että ne tosi-isänmaalliset olivat kotona ja viettivät kukin tavallaan rauhallisesti itsenäisyyspäivää.

Nämä ''mukaisänmaalliset'' marssijat sitten kuvittelevat olevansa jotenkin parempia isänmaallisia, kun se pitää kadulla huutaa.

Siellä syvässä hiljaisessa kansanrivissä se tosiasiallinen isänmaallisuus lepää.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Hieno ja täydellisen asiallinen fakta-analyysi asiasta. Näitä näköjään tarvitaan jatkuvasti. Petra, onko tämä videon sairas väkivaltatyyppi juuri toi Ruotsin Pär Sjögren?
https://vimeo.com/246313498?ref=fb-share

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kyllä on. He ovat liittymässä siinä soihtukulkueeseen ja joku pahoinpidellään samalla.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jos poliisillaoli hänen maassaolostaan vihiä, olisi kai pitänyt poimia talteen ihan niin kuin ansiokkaasti poimikin sen ns. antifasistisen väkivaltasian, joka pahoinpiteli käsiraudoitetun natsin Kaisaniemessä viime vuonnako se oli.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #82

Myös Torniaisen osallistuminen olisi voitu estää poliisin toimesta. Miksi sitä ei tehty?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #83

Ei voi, näin sanoo poliisi:

''Tornianen syyllistyi pahoinpitelyyn Rautatientorilla, mutta se ei liity itsenäisyyspäivän tapahtumiin. Ei pelkästään se, että on tuomittu pahoinpitelystä, tarkoita että pitää joka tapahtumasta kopittaa. Se on tapahtuma- ja aikasidonnaista.''

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #85

Omituinen päätös silti. Tuntisin oloni uhatuksi jos Torniainen tulisi kadulla vastaan, toisin kuin todennäköisesti noiden ennaltaehkäisevästi kopitettujen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #92

"Tuntisin oloni uhatuksi jos Torniainen tulisi kadulla vastaan, toisin kuin todennäköisesti noiden ennaltaehkäisevästi kopitettujen."

Ymmärrän, katsot ilmeisen aiheellisesti lukeutuvasi Torniaisen vihankohderyhmään. Sinulla on hyväksyttävä peruste toivoa hänenlaistensa kopittamista tuollaisissa tilanteissa. Minä en ole ulkoisesti hänen vihakohderyhmäänsä, mutta näkisin että natsien toiminta tulisi kieltää ja hänenlaisiaan ei pidä päästää tuollaiseen tapahtumaan. Nyt kuitenkin Karo käytännössä puolustelet sitä käsirautoihin laitetun aatteellisen vastustajansa pahoinpitelijää kaiketi vain siksi, että hän ei ole sinun henk.koht. vihamiehesi eikä tietääksemme pidä sinua sellaisena aatteellisista syistä. Ymmärrän, mutta kovin yhteisöllinen tuo kantasi ei ole.

Taidat sallia julman poliittisen väkivallan puolustuskyvytöntä kohtaan silloin, kun se kohdistuu johonkuhun, josta et pidä tai joka edustaa omistasi poikkeavia yhteiskunnallisia näkemyksiä? Toivottavasti ylireagoin tulkinnassani, Karo.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #96

Kyllä ylireagoit. Eräs säilöönotetuista on tietääkseni syyllistynyt vain yhteen pahoinpitelyyn, eikä hän silloinkaan pahoinpidellyt satunnaista kadullakulkijaa. Eppu Torniaisella on vyön alla useampi kuin yksi tuomio pahoinpitelystä ja hän ei epäröi käydä sivullisten kimppuun. Eikä epäröi moni muukaan PVL-aktiivi.

Muokkaus: Kommentin loppuosa lisätty myöhemmin ensimmäisen lauseen perään.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #112

Tuon säilöönotetun 'vain' pahoinpitelemä oli kai ruotsalainen uusnatsi. Tietysti sellainen roisto ansaitsee jyrkän tuomiomme, mutta rangaistuksen vain laillisten viranomaisten ja oikeuslaitoksen puolelta langetettuna, vaikka kuinka kiukuttaakin. Ulkomaalaisuus tai yhteiskunnallinen näkemys eivät sinällään ole hyväksyttäviä perusteita väkivallalle, eihän? Muuten joutuisimme hyväksymään senkin, että kaikenmaailman jessetorniaiset taekwondo-potkivat heitä vastaan protestoivia ohikulkijoita ja suviauviset heittelevät oluttölkkejä ja polttopulloja viattomien päälle. Niin kauan kuin yhteiskunta ei saa kielletyksi natsien ja an(arkis)tifasistien ym. idioottien mellakointia, on vain suositeltava täysijärkistä itsesuojeluvaistoa liian lähelle uskaltautuville. Vaikka päävastuu onkin pedon, kun se puree häkkiin työnnettyä keskisormea, tulisi vartijoiden estää lähikontaktit ja aikuisten viedä turvaan niin lapset kuin alpakatkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #82

Koska toistuvasti kutsut ihmisiä sioiksi taidan käydä poistamassa omasta blogistani kommenttisi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #84

Ole Sini hyvä vaan! Tiedät tosin kyllä etten siten ole tarkoittanut loukata jouluruokaamme enempää kuin osoittaa tukea ei-kristillisille käsityksille sian muka-syntisyydestä. Possu on ihan yhtä söpö kuin alpakka tai panda tai pikkukrokotiilikin. Minun mielestäni vaan natsit ja anarkistit ja islamistit ja putinistit ja kommarifasistit ym. länsimaisen demokratian ja ihmisyyden vastustajat ovat kaikki tyynni 'sikoja' siinä kuvaannollisessa ei-biologisessa merkityksessä, enkä vedä sanojani takaisin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Voimmekin seuraavaksi odottaa että Toni Rintala ryhtyy todistamaan että pahoinpitelyt ovat sitä "oikeaa" isänmaallisuutta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Lisätty pieni editoitu osio.

Jouko Kuisma

Voi Petra , Petra. Se video jossa vastaantulijoille päätään aukonut pyllähti ,oli tilanteesta jossa nämä mainitsemasi natsit olivat siirtymässä omasta tilaisuudestaan 612 kulkueen lähtöpaikalle. Huomasitko että poliisi vei mennessään tämän päänaukojan ? 612- kulkueesta ei ollut mitään häiriötä kenellekään. Poliisi tosin otti kiinni kulkuetta kananmunilla heitelleet häiriköt.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Natsi-käsite on hyvin laaja Ruotsissa. Natsiksi kutsutaan kaikkia, jotka eivät usko maahanmuuttoon laajamittaisena ja kaikkien kulttuurien sekoittumista toisiinsa ikuisen onnen ja tasa-arvon tuojana. Mutta Ruotsissa on todella suuria ongelmia maahanmuuttajien suhteen etenkin etnistä taustaa olevien, ja heillä on kiire ja todellinen intohimo puolustella politiikkaansa ja väittää, että kaikki menee hyvin. Ei mene. -Maahanmuutosta ei voi vieläkään puhua kriittisesti, koska muuten kutsutaan heti "natsiksi". Ihmiset ovat jo heräämässä todellisiin ongelmiin, mutta saattaa olla jo liian myöhäistä Ruotsille.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Pär Sjögren on ihan oikea natsi. Googleta vaikka.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Täälläkin käytetään natsi ja rasisti sanaa lyömäaseena kaikkiin jotka vastustavat haittamaahanmuuttoa. Nuo sanat ovat kärsineet inflaation.

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Täälläkin käytetään natsi ja rasisti sanaa lyömäaseena kaikkiin jotka vastustavat haittamaahanmuuttoa. Nuo sanat ovat kärsineet inflaation.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

612-marssi on alunperin uusnatsien eli SVL (nyk. osa PVL:tä), SUomen sisun ja Sarastus-nimisen "ajatus(sic!)-pajan" keksintö. Sitä on käytetty ensin saamaan natseille näkyvyyttä. Kun ihmiset on totutettu ajatukseen natseista kaduille, he ovat lähteneet tekemään siitä toimintansa normalisoimista eli houkuttelevat mukaan marssiinsa muitakin vetäytymällä itse hieman taustemmalle.

Järjestäjät eivät kuitenkaan pääse irti taustoistaan ja aatemaailmoistaan vaikka marssimaan onkin saatu houkuteltua jonkin verran heidän pienten piiriensä ulkopuolisia.

Lopputulema on kuitenkin, että kyseessä on ytimeltään natsien järjestämä natsimarssi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kyllähän se ulkopuolisen silmin siltä on näyttänyt alun perinkin siinä määrin, että olen pitänyt parhaana pysyä kaukana. Samasta syystä en voi nähdä tarvetta kenenkään täysipäisen viedä lapsiaan ja lemmikkejään torille, jossa tiedetään kahden väkivaltaan taipuvaisen äärihörhösuuntauksen mahdollisesti aseistetunkin katuaktivistipoppoon kohtaavan toisensa vähän kuin fudishuligaanien sopimuksesta. Kieltäköönyhteiskunta ensin molemmat sikaporukat, mennään sitten tuollaisiin mutta vilpittömiin tilaisuuksiin.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Lopputulema on kuitenkin, että kyseessä on ytimeltään natsien järjestämä natsimarssi.

So what,,montako suomen lippua polttivat,,kuten kommarianarkistipellet ?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"612-marssi on alunperin uusnatsien eli SVL (nyk. osa PVL:tä), SUomen sisun ja Sarastus-nimisen "ajatus(sic!)-pajan" keksintö."

Vegetarismi oli alunperin Adof Hitlerin keksintö ja kaikki nykyiset kasvissyöjät ovat natseja ja Hitlerin aatteellisia perillisiä. Tällä perusteella vihreät ovat Suomen natsimielisin puolue.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Väärin, ei osunut eikä uponnut tälläkään kertaa. Kreikkalainen Pythagoras (582–496 e.a.a.) seuraajineen kieltäytyi lihan syönnistä koska hänen mielestään eläimilläkin oli sielu. Jotakuinkin samoihin aikoihin intialaiset pramiinit lopettivat lihan syömisen koska se oli heistä saastaista. Ajatus ehti Suomeenkin jo n. 1800-luvun puolivälissä, siis reilusti ennen A.Hitlerin syntymää.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Heh.. Juu ja roomalaisilla valloittajilla oli Cassarin aikaan jo marssiminen veressä.

Ja hekin olivat sen apinoinut jostain.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Juu, Makkosen yleissivistyksessä ei kehumista.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

https://www.suomenuutiset.fi/aleksi-pahkalan-valeh...

Tuottaja/DJ Heikki Eskola paljastaa blogissaan, että itsenäisyyspäiväksi Töölön torille suunnitellun, alpakoilla höystetyn ”lastentapahtuman” tarkoitus oli nimenomaan estää 612-kulkueen toiminta. Hän esittää todisteeksi Aleksi Pahkalan oman kirjoituksen marraskuulta.

Eräs alpakkatapahtuman keskeisistä järjestäjistä Aleksi Pahkala kirjoitti ”Peli Poikki! -jengi”-facebook-ryhmässä: ”Lapsille ei oikein ollut mitään kunnollista vielä tarjolla, siksi ”huolestuneet töölöläiset” -ryhmä yrittää pikakaistalla varata Töölöntoria hyvän tuulen tapahtumaan klo 17-20, jonne tulee alpakoita halittavaksi ja kaikkea muuta söpöä. Silloin Töölöntorilla ei voi kokoontua mielenosoitukseen.”

Nyt ei ainakaan pitäisi se olla epäselvää, etteikö tämä alpakka touhu ollut tarkoituksenmukaista, sekä suunniteltua toimintaa estää 612 marssi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos esim kukkaistutuksilla yritetään estää lähiöväkivaltaa se ei ole väkivallantekijöitä uhkaavaa vaan suojelevaa. Tämä soihtukulkue oli vahvasti koordinoitu väkivaltaisen kielletyn järjestön kanssa.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"Nyt ei ainakaan pitäisi se olla epäselvää, etteikö tämä alpakka touhu ollut tarkoituksenmukaista, sekä suunniteltua toimintaa estää 612 marssi."

Tätä minä kommentoin. Aleksi Pahkalan valehtelu sai mukaan YLE.n sekä Hesarin toimittajat suoltamaan sitä samaa valetta, etteikö lastentapahtuman järjestelyillä haluttu estää 612 marssi.

Kerroppa kuinka monta marssijaa pidätettiin väkivallanteosta? tai kuinka monta vastamielenosoittajaa pidätettiin?

Tähän marssiin osallistuvia haluttiin estää marssimasta epärehellisin keinoin. Tämän epärehellisen keinon käyttö kiellettiin ja nyt jäätiin kiinni valheesta. Ei tässä sen kummempaa.

Vuodenpäästä uusi marssi ja uudet kujeet. Itse en ole osallistunut mihinkään marsseihin enkä osallistu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #129

Voihan ihmisillä olla poliittinen motiivi järjestää hyvänmielen juhla. Jos he nyt julistetaan antinatseiksi niin eikö ole hyviä sellaisia, ihan parhaita?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomen uutiset on yhtä luotettava lähde kuin mv-lehti.

Pelkkää mölyä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Lue sitten itsensä blogistin kirjoitus. Kuvankaappaus blogin lopussa on paljonpuhuva.

http://www.capricaseven.com/politiikka/alpakkagate/

Kirjoittaja:
Capricaseven is the artist name of producer/DJ Heikki Eskola, born and raised in Helsinki, Finland. Capricaseven has been creating things since he picked up a pen and started drawing (which happened when he was physically able to pick up a pen). The next great discovery came when he started using computers, at the age of four.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #107

Mitä muuten arvelette, olisiko tässä aineksia ja mahkuja Eskolan saada Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto? :)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ihan hyvältä idealtahan tuo kuulostaa. Huomion vieminen pois 612-marssista alpakoilla ja pupuilla ei ollut hullumpi idea.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Eipä ole koskaan 612-marssi saanut yhtä paljon huomiota kuin tänä vuonna, kiitos alpakoiden.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #119

Alpakat ja puput keräsivät natsimielenosoitukseen verrattuna kaksinkertaisen osallistujamäärän.

Töölön sankarit keräsivät osallistujajoukon parin päivän tiedottamisella. Natsit olivat järjestelleet ja koonneet kulkuettaan vuoden.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen Vastaus kommenttiin #130

Tapahtuman saama huomio on eri asia kuin sen kävijämäärä. Aiheesta rummutettiin ympäri mediaa niin, että harvassa ovat ne, jotka eivät ko. marssista ole mitään kuulleet.

Mitä kävijöihin tulee, niin tokkopa kovin moni jätti 612-marssia väliin sen takia kun samaan aikaan oli pupu tapahtumassa.

Mistä nuo kävijämäärät muuten on luettavissa?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #119

Niinpä. Ensi vuonna osanottajia on varmaan taas kaksinkertainen määrä tämän vuotiseen verraten. Ja hyvä niin!

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Hyvä idea kuitenkin oli tarpeellista voimakkaasti kiistää?

Eikä kyseessä mitenkään ihmeellinen eikä erityisen kummonen idea ollut - melko tyypillistä median kautta nykyisin tapahtuvaa mielipidevaikuttamista ja mielipideilmatilan hallintaa.

Alpakkagaten etukäteissuunnitelmallisuus oli nyt mitä ilmiselvin asia jo ennen Eskolan ilmeisestikin aitoa paljastusta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #121

En minä tätä ole missään muistaakseni kiistänyt, vaikka olen asiasta somessa kavereiden kanssa keskustellut. Kovin vakavasti en kuitenkaan näitä väitteitä anarkisteista lastentapahtuman taustalla ja suunnitelmallisesta häirinnästä ottanut, sen myönnän. Pitihän asiasta meteliä lähinnä laitaoikeisto ja joku Päivän Byrokraatti.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Tampereen kaupunki järjesti itse soihtukulkueen niille jotka halusivat sankarivainajia kunnioittaa.

Miksi helsingin kaupunki on ulkoistanut tämän natseille, olisi paras kysymys?

Kaikki hesan soihtukulkueeseen osallistuneet ei ollut natseja, uskoisin että suuri osa ei edes tiennyt järjestäjien taustasta...suomessa on kumminkin vielä suuri määrä ihmisiä jotka eivät ole aktiivisia somessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei näytä ihan kauniilta että kielletty väkivaltajärjestö saa osoittaa mieltään ja ennaltaehkäisevästi ( ? ) järjestön vastustajana tunnettu ja järjestön sisällä vihakohteena pidetty henkilö pidätetään. Pikkuisen ontuu poliisin arviot. Toivottavasti ne pikkuhiljaa korjaantuvat realistisemmiksi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tarkoitatko pidätetyllä nyt sitä joka pahoinpiteli poliittisen vastustajansa, joka oli laitettu käsirautoihin ja puolustuskyvytön? Miksi hänen olisi pitänyt saada olla vapaana rauhantöissään? Ainiin, whatabout...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jätän tämän vaan tähän: http://www.capricaseven.com/politiikka/alpakkagate/

"En yksinkertaisesti siedä sitä että vasemmistolainen aate loataan valheilla, tietämättömyydellä, opportunismilla ja puhtaalla typeryydellä."

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tuollaiset Junes Lokat ovat pahimpia valheiden levittelijöitä, siiten vielä valheellisesti esittää jotain lehdistöä.

Sitten jotkut vielä uskoo tuon hanttapuliporukan juttuihin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko
Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Eli jos faktat ei miellytä, niin silloin ne ei ole oikeita?

Blogisti EI ole Junes Lokka vaan nimenomaa hänen "vastustaja" vasemmistolainen DJ Heikki Eskola
Ilmeisesti et edes vaivaitunut liukemaan tekstiä, mutta toteat sen silti valheeksi.

Hänhän nimenomaa sanoo ettei hänkään siedä natseja kuten en minäkään, etkä näemmä sinä.
Mutta jos heitä tai ketään muutakaan vastaan käytetään valheita tai lapsia....ja jopa alpakoita....niin tällainen sakki ei ole sen parempaa.

Petteri...niin ikävää kuin se onkin, niin valhe ei ole sen parempaa vaikka se kuinka tukisi omaa ideologiaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Millä perusteilla PVL on natsimielinen ja kuulemma ihmisvastainen järjestö?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist
Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #113

Makkonen, sinä itse taidat olla ainoa joka ei tiedä:D

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #115

Eikö siis kukaan tiedä? Luin joskus SVL:n näkemykset eikä niissä ollut natseista tietoakaan.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #122

Sana kansallissosialismiko ei herätä mitään ajatuksia?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #123

Ainakin tuo sosialismi tuo mieleen parikin puoluetta Suomen eduskunnassa, kansallisia ei taida olla kokoomuksen lopetettua. Eikö kukaan tiedä PVL:n tavoitteista vaikka koko ajan haukutte?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #132

Kyllä me tiedämme. Minä en tahdo elää kansallissosialistisessa pohjolassa. Minä tahdon elää demokraattisessa Suomessa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #134

"Minä en tahdo elää kansallissosialistisessa pohjolassa."

Ei siis vieläkään mitään tietoa PVL tai natseista. Te siis vihaatte jotakin josta ette tiedä mitään? Oletteko ennakkoluulojen vankeja?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #142

SVL on PVL:n alajärjestö. Tavoitteet ovat ihan kaikkien luettavissa.

http://www.vastarinta.com/vastarintaliike/tavoitte...

Edit. Huomasin juuri, että tekstiä on muokattu. Vielä muutama viikko sitten siellä luki selvällä suomenkielellä, että tavoitteena on pohjoismaista koostuva kansallissosialistinen valtio.

SVL on näemmä alkanut pestä kasvojaan ja siistinyt sivujaan. Tavoitteet on kuitenkin jo moneen kertaan tehty selviksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #144

Et sitten viitsi hakea näistä tavoitteista sitä mikä sinua närästää?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #145
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #142

PVL:n julistukset on luettu ja siten tiedossa on, keitä he ovat ja mihin pyrkivät. Makkosen on turha yrittää sekottaa sillä he itse eivät itseään kiellä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #147

Minä en ole kieltänyt mitään, ainoastaan kysynyt mikä PVL:n ohjelmassa närästää eikä kukaan halua vastata. Tulee mieleen ettei kukaan täällä edes tiedä mitään PVL:n tavoitteista, kunhan räksytetään.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #159

Johan se on selkeästi sanottu. SVL on PVL:n alajaosto ja ajaa kansallissosialistista pohjolaa, jossa hävitetään kansallisvaltio nimeltä Suomi. Lopeta tuo jankutus.

Tuo tavoite oli pitkään SVL:n nettisivuilla näkyvissä. Oikeudenkäynnin ja uuden näkyvyyden takia SVL:n selkäranka alkoi venyä, ja nyt verkkosivuja on muokattu uuteen uskoon. Se ei siitä huolimatta muuta sitä tosiasiaa, että ne tavoitteet ovat olleet pitkään kaikkien luettavissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #160

"jossa hävitetään kansallisvaltio nimeltä Suomi. Lopeta tuo jankutus."

Tämä on oikeastaan kokoomuksen ja sossujen tavoite kuten myös Saksan.

"Saksan sosiaalidemokraattien johtaja Martin Schulz kehottaa puoluettaan viemään EU:ta kohti liittovaltiomallia.

Schultzin mukaan tavoitteena olisi "Euroopan Yhdysvallat" vuoteen 2025 mennessä. Tähän haluttomat EU-maat voisivat pudota Schulzin mukaan unionista ulos."

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #164

Nyt keskustellaan uusnatseista, ei EU:sta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #160

Ei tästä Suomen tuhoamisesta kannata ainakaan natseja syyttää, näitä ei ole Suomessa montaakaan, kokkareita ja sossuja sitäkin enemmän.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #167

Mitäpä jos kirjoittaisit aiheeseen liittyvän blogin?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #134

Se on mahdotonta koska se lakkaa viimeistään 2025! Niin saksa sanoo!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #132

Minua kiusaa sentimentaalista syistä Suomi nimisen kansallisvaltion lopettamisen tavoittelu. Muutenhan se on sitä tasapäistämistä mitä on aina ollutkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuten ylempänä sanoin kukkaistutusten ehdottaminen ei ole suunnattu asuinympäristöön pyrkiviä rähinöitsijöitä vastaan vaan oman asuinympäristön kohentamiseen pyrkivää.
Jos anarkistit päättäisivät alkaa kokoontua Järvenpäässä etköhän sinä ehdottaisi että Tuusulanrantaan tulisi jotain mukavampaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Suomen uutiset ja Turkkilahan ovatkin tunnettuja totuudenlinkoja mutta hyvähän se, jos alpakat osoittautuvat tuollakin tavalla hyödyllisiksi.

Toisaalta vekkulia syväluotaavaa analyysiä on tulkita noin kun kuvakaappauksella lainatussa kirjoituksessa kerrotaan, että lapsille ei ole ennestään mitään tilaisuutta ja samalla k.o. natsikulkueen järjestäytyminen torilla estyy. Minä luen sen, että on ikäänkuin "lyöty kaksi kärpästä yhdellä iskulla" mutta Turkkila, että valehdellaan hyökätyn 612:ta vastaan.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Avaa Myyryläinen tuo linkki Eskolan blogiin, siellä on kuvakaappaus asiasta kokonaisuudessaan eikä ilmeisestikin tilan säästämiseksi ja uutinen ytimekkäänä pitääkseen pätkittynä kuten Suomen Uutisissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Turkkila, että valehdellaan hyökätyn 612:ta vastaan."

Ei ole epäilystäkään etteikö olisi hyök'tty 612 ja Suomen itsenäisyyttä vastaan. 612 oli varannut Tööläntorin lähtöpaikakseen jo vuotta aiemmin ja alpakka vasta pari päivää ennen tapahtumaa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Missä muussa asiassa Jorma olet valmis hyväksymään valheet oman agendasi tueksi?

Itse en symppaa natseja sen kummemmin kuin anarkistejakaan, mutta jos hyväksyt valheelliset toimet oman agendasi tueksi, niin koetko oleevasi vastustajiasi parempi?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #139

Hyväksyn kilpailevien aktiviteettien järjestämisen.

Järjestävät olisivat voineet tietenkin olla avoimempia ja julkisesti myöntää tuon yhteyden ja vaikka käyttää sitä hyväkseenkin.

En näe kuitenkaan alpakkatilaisuuden järjestäjien olevan likikään niin epärehellisiä kuin 612-järjestäjien jotka yrittävät kiistää natsikytköksensä.

P.s. En vieläkään jaksa ymmärtää tätä natsien valkopesuohjelmaa? Tätä "en ole natsi mutta kumminkaan heitä ei saisi vastustaa niin, että se vaikuttaa".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #143

"P.s. En vieläkään jaksa ymmärtää tätä natsien valkopesuohjelmaa?"

Niimpä, olen jo usemmalta kysynyt mikä näiden SVL:n ja PVL:n tavoitteissa närästää mutta en ole saanut mitään vastausta jos natsittelua ei lasketa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #143

Minähän nimenomaa sanoin etten symppaa kumpaakaan porukkaa....natseja enkä anarkisteja.
Samaa paskasakkia molemmat, niin lipunpolttajat kuin natsikahelitkin.

Kysymys olikin nimenomaa koskien kommenttiasi ".....mutta hyvähän se, jos alpakat osoittautuvat tuollakin tavalla hyödyllisiksi."

Koetko valheen olevan oikeutettua kun se tukee omaa agendaasi ja jos koet, niin oletko yhtään vihaamiasi natseja kummempi.

Valhe on valhe, tulipa se mistä suunnasta tahansa eikä ole oikeutettua missään ideologiassa.
Tämä siis minun mielipide, mutta sinulla voi olla vapaassa maassa toiset keinot ajaa omaa asiaasi

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #139

Bookkaaminen on nyt hyökkäystä! Persut siis hyökkäävät demareita vastaan jos yrittävät bookata hakiksesta vappukojun paikkaa!

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #156

En nyt osaa sanoa onko buukkaus hyökkäystä vai ei...voi hyvinkin olla....olipa tekijänä se demari tai persu.
Mutta en nyt tässä kohtaa näe sitä pointtina.

Pointtini on se, että käytetään keinoa mutta kiistetään se valheella.
Onko valehtelu jotenkin oikeutetumpaa jossain toisessa ideologiassa kun toisessa....minusta ei.
Olipa kyseessä natsit, anarkistit tai ketkä hyvänsä.
Ilmeisesti sinulle valehtelu ei ole pahaksi, jos se tulee oikealta suunnalta...vai?

Kyse on nyt valheella rakennetusta toiminnasta

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Anteeksi mutta jos minä esim yksityishenkilönä en halua että natsit pörräävät pihamaallani niin minä olen epäilyttävä yksilö.

Täytyykin hyvissäajoin varata taloyhtiöltä natsivapaa grillipaikka tuleviin juhliin ettei tartte kuunnella paskaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Arto, nyt olisi kiva kuulla selitys, miksi haluat minun blogiini kertoa jotain ALeksi Pahkalasta ja miksi niin moni on siitä niin innoissaan?

Mielenkiintoista olisi myös kuulla perusteluja sille, miksi 612 pursui persuja.

Kari Heimola

Voisiko blogisti kertoa mielipiteensä "alpakkagaten" viimeisimmistä käänteistä?

Olkoonkin, ettemme kumpikaan hyväksy natseja, mutta hyväksytkö tällaiset keinot osoittamaan sen?

http://www.capricaseven.com/politiikka/alpakkagate/

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"En näe kuitenkaan alpakkatilaisuuden järjestäjien olevan likikään niin epärehellisiä kuin 612-järjestäjien jotka yrittävät kiistää natsikytköksensä."

Hakivat pari päivää ennen tapahtumaa lupaa samalle paikalle ja samaan aikaan ja sinä et näe mitään epärehellisyyttä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Korkeintaan yrittivät kiilata. Ei sillä ole mitään epärehellisyyden kanssa tekemistä. Se oli vastuuntuntoista ja kotiinpäinvetoa.
He järjestivät toimivat juhlat vsikkeivat onnistuneet vivuttamaan natseja ja pseudoisänmaallisia pois kaupunginosastaan.
He ovat ennen kaikkea kunnon ihmisiä. Olisit nähnyt ne juhlat.

Juha Hämäläinen

Ja iltapalaksi grillasivat tofumakkaraa Suomen lipuilla.....

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #163

Juha Hämäläinen. Et voi ruveta väittämään, että lastenjuhlat järjestivät samat henkilöt jotka varastivat lippuja ja polttivat niitä. Tuo vaatii jo melkoista ajatusloikkaa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #169

Yhtäläinen yleistys, kuin sankarihaudoille kynttilöiden kantajien julistaminen natseiksi....

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #175

Nyt Hämis puhuu mitä sylki suuhun tuo. Skarppaapa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #163

Höpö höpö.
Siellä myytiin glögiä ja piiraita. Sekä lihalla että ilman.
Luultavimmin vapaaehtoiset ja järjestäjät kaatuivat sänkyyn sen puristuksen jälkeen.
Turvallinen ja jättimäinen lastentapahtuma pystyyn parissa päivässä. Ajattele sitä!!

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #171

Jättimäinen, tota joo.... On sitä isompiakin tapahtumia tehty vuorokauden sisällä

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #178
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Viittasin tuolla suuremmalla epärehellisyydellä siihen, että järjestävät isänmaallista marssia itsenäisyyspäivänä ja samaan aikaan ajavat Suomen (+ Ruotsin ja Norjan) valtion hävittämistä ja tilalle kansallissosialistista pohjolan diktatuuria, "Pohjoinen valtakunta" heidän omalla terminologiallaan.

Kilpailevan yleisötapahtuman järjestäminen sinällään ei ole epärehellisyyttä. Sen pitäisi yleisötapahtumana mennä varausajankohdista riippumatta mielenosoituksen edelle sanoo laki (jota poliisihallitus parhaillaan selvittää). Toivottavaa olisi ollut, että järjestäjät olisivat olleet avoimempia ja tarkempia sanomisissaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"järjestävät isänmaallista marssia itsenäisyyspäivänä ja samaan aikaan ajavat Suomen (+ Ruotsin ja Norjan) valtion hävittämistä ja tilalle kansallissosialistista pohjolan diktatuuria"

Eroaako tämä jotenkin Euroopan liittovaltiosta josta ei haluta kansalaisilta kysyä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #181

Natsien valtakunnat ja demokraattisesta prosessissa ehkä mahdollisesti syntyvä valtiorakennelma ovat todellakin ihan eri asioita. Me edelleenkin valitsemme edustajamme ja jos valitsemme sellaiset jotka liittovaltiota tai valtioliittoa ajavat se eroaa natsien valtakuntakaavailuista kuin yö päivästä.

P.s. Itse vastustan molempia mutta toista olen valmis sietämään jos se syntyy demokraattisen prosessin tuloksena.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #183

"Natsien valtakunnat ja demokraattisesta prosessissa ehkä mahdollisesti syntyvä valtiorakennelma ovat todellakin ihan eri asioita."

Natsien valtakunta on utopiaa mutta tämä liittovaltiofarssi on täyttä todellisuutta jossa on mukana niin sdp kuin kokoomuskin eikä yksikään näiden puolueiden tyypeistä ole halunnut demokraattisesti tästä asiasta julkisuudessa puhua. Meitä on Suomessa pidetty täysin pimennossa ja koko EY-kansanäänestys perustui valheeseen johon oli saatu kaikki Suomen media mukaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Taattua Petra kamaa eli karuselliin, Huusko komppaamaan ja valemedia perussuomalaisten Suomen Uutiset linkittelee blogiin joka sanaa, että rajansa bullilla ja shittillä, Petra ja Huusko (+Alpakka media kärjessä Hesari)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Nyt ei oikein viesti auennut. Voitko kirjoittaa selvemmin?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Selkeästikkään en ole jäänyt paitsi mistään mediapimennossani. Sinänsä positiivista ettei väkivaltaisuudet ollut viime vuosien tasoa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Tarina vai satu mitä eroa? Kummankin kertoja/kirjoittaja on lapsenmielinen ja kuuntelija lapsi.

Tässä totuus 612 kulkueen sabotoinnista.

https://www.suomenuutiset.fi/aleksi-pahkalan-valeh...

Juha Hämäläinen

Onko tämä sitä oikeampaa isäoletetunmaattomuutta?

janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247335-takkuinen-suomi100-nuotio

"Juhlistimme eilen 6.12.2017 Suomen 100-vuotissyntymäpäivää nuotion äärellä. Rakensimme nuotiomme saloista vapautetuista lipuista ja muutamasta mukaan tarttuneesta banderollista. Ajattelimme näiden olevan hyödyllisempiä tulessa kuin aiemmilla paikoillaan lietsomassa kaduilla isänmaallisuuden tunnetta."

Natsit poltti kirjoja (suurimmilta osin pornografiaa) ja nämä äidin pikku alpakat polttaa lippuja, koska epäisänmaallisuus.......Voi vadelma teitä, heitä ja meitä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Polttivat pornografiaa? Ne hirviöt!

Juha Hämäläinen

Näin se vaan on uskot tai et, mutta suurin osa niin useasti nähdyssä kirjaroviossa oli tuolloisen "syntisen Berliinin" saastaa painettuna.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #176

Hassua tekopyhyyttä. Julius Streicherille ei ollut ongelma julkaista propagandamielessä pornografisia tarinoita, joissa mässäiltiin arjalaisneitojen joutumisella pahojen ja himokkaiden juutalaisten uhreiksi.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #179

Tekopyhyys sinne tänne. Samaa sontaa meille syötetään tänään ja kielletään asioita samalla vimmalla, kuin 30-luvun Saksassa....Lakeja tehdään kiireellä, mutta kuka saa koppalakin on vielä auki (Hämiö)

Täältä voi tutustua kiellettyihin ja poltettuihin.

http://verbrannte-und-verbannte.de/list?page=3

On tuolla paljon kirjoja seassa (Kolmen sivun sisällä, jotka pikaisesti sellasin), joita en käsitä miksi ovat siellä ja lukisin/olen lukenutkin mielelläni.

Käyttäjän TimoLehti kuva
Timo Lehtiö

Äärioikeiston / isänmaallisten kulkue tai mielenosoitus käydään omilla kasvoilla. Anarkistit peittävät kasvonsa ja polttavat lippuja ilman tunnistettavia henkilöitä. Voiko tästä vetää jotakin johtopäätöstä kumpi on asiansa takana aidosti ja kumpi provokoiden? Kumpi on selkärankaisempi joukkue?

Saksassa Hampurin pahat vahingot aiheuttanut black blok ryhmittymä on voimistumassa Euroopassa ja valtioiden turvauhkaa arvioivat ovat asettaneet tämän kasvavan ryhmittymän Euroopan väkivaltaisimmaksi ryhmittymäksi, turvallisuusuhaksi.

Samaiseen black-blok Hampurin mielenosoitukseen osallistui Suomesta vihreitä ja vasemmistoa. Vasemmiston yksi äänenkannattajista on takku.net. Takku.net ylisti Hampurin väkivaltaisista saavutuksia ylistyksineen ja myös julkisti itsenäisyyspäivämme lippujen polton. Liput, jotka varastivat yli 20 Lauttasaarelaiselta kiinteistöltä.

https://takku.net/article.php/20171207184552381

Juha Hämäläinen

Vantaalainen Bar Rock Bear on viime aikoina herättänyt negatiivista huomiota säännöllisten uusnatsikeikkojen takia. Tämän syrjäisellä Vantaan teollisuusalueella sijaitsevan kapakan valikoituminen fasistisen 612-soihtukulkueen jatkopaikaksi ei siis yllättänyt. Kuten ei myöskään illan bändikattaus, jonka artistit Vapaudenristi, Pyhä Kuolema ja Sankar'hauta ovat tuttuja uusnatsien musiikkipiireistä.

Päätimme aloittaa itsenäisyyspäivän juhlinnat jo maanantain pikkutunneilla ja käydä sytytyspalojen kanssa baarin omistajan kotipihalla. Emme viipyneet pitkään, mutta lähtiessämme pihalla olleet autot liekehtivät jo iloisesti.

https://takku.net/article.php/20171205160054714

Liput liehuu ja kansa riehuu, mutta jos autot palaa hölmöt relaa.....

Olette uskomattomia turhan vatkaajia vai onko tämä sitä parempaa isänmaallisuutta?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

En jaksa ymmärtää että 612 marssi tuomitaan,mutta punaviheranarkistien suomenlippujen varastaminen ja polttaminen oli aivan ok ja ihqua,-taidatte olla yksiä h-tin kommareita koko porukka !

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kuka on moisen urpoilun hyväksynyt?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

vihervasemmistokommarianarkistit

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #192

Antaisitko vaikka esimerkinomaisesti 5 nimeä. Jos se on liian raskasta yksikin käy. Nopealla googlauksella en löytänyt ketään.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #192

Tuo vastaus ei kerro mitään.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #192

Olen nyt kohta vuorokauden odottanut Jari Pirpulta esimerkkiä henkilöstä joka olisi ilmaissut hyväksyvänsä Suomen lippujen polttamisen joko yleensä tai nyt itsenäisyyspäivän tapahtumissa Helsingissä.

Mitään ei kuulu, vaikka kuinka höristän korviani.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Petralta ja samanmielisiltä aivan turhaa saman jankkaamista. Mutta mitä muuta voisi odottaakaan?
Tähän blokiin liittyvissä ja linkitetyissä videoissa paljastuu jo monta ristiriitaa hänen jankkaustaan vastaan.
Kerro, millä perusteella rajoittaisit PVL: n jäsenien osallistumisen 612- kulkueeseen vapaassa maassa, jossa vielä on sanan- ja kokoontumisen vapaus?
En itse pidä natseista mutta minun on suorastaan mahdotonta hyväksyä anarkistien vääristeltyä alpakka-tapahtumaa, autojen ja ennenkaikkea lippujen polttoa, joka on suorastaan iljettävää ja oksettavaa.

Jos kerrran Suomessa pystytään kieltämään SVL, tulisi myös vasemmistolainen anarkistijärjestö Takku kieltää. Paljon suuremmalla syyllä.

http://www.capricaseven.com/politiikka/alpakkagate/

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eivätkö järjestysmiehet ole yleisötapahtumissa siksi, että he valvovat sääntöjen noudattamista ja poistavat tarvittaessa niskottelijat?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tosiaankin. Kuten esim Suomi100-alpakkatapahtumassa jonne ei saanut viedä alpakkaveistosta koska se oli tulkittavissa mielenosoitusvälineeksi.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

#189 Pielisen takaa: "Jos kerrran Suomessa pystytään kieltämään SVL, tulisi myös vasemmistolainen anarkistijärjestö Takku kieltää. Paljon suuremmalla syyllä."

Itseäni ei lainkaan surettaisi jos natsijärjestön lisäksi kiellettäisiin myös anarkistijärjestö.
Mutta se, että Pielisen takana katsotaan että olisi suurempi syy kieltää tuo jälkimmäinen, avaa silmäni ja korvani ymmärtämään 612-marssin kaksinaismoraalin. Isänmaallisuuden verukkeella puolustellaan erittäin epäisänmaallisella asialla liikkuvaa väkivaltaista porukkaa. Sitähän tuo sinun kommenttisi on, Reino. Natsien puolustelua.

Häppeisit, vanha mies.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Antti: "Häppeisit, vanha mies."

Oletko sinä ikärasisti? Miksi vanhemman pitäisi hävetä? Ja mitä?

Olen kirjoittanut tasan tuon yhden kommentin tähän jankkausblokiin, sen noin 200 kommentista, jossa en puolustele sen kummemmin natseja. Yritän vaan tasapuolisuuden vuoksi korostaa anarkistien kieroilua ja väkivaltaisuutta. Siksi sanon:"paljon suuremmalla syyllä".

En kiellä uusnatsien osallistumista 612-kulkueeseen. Mutta SVL: ssä taitaa olla 30-40 aktiivijäsentä. Vaikka he kaikki olisivat olleet mukana tässä 4000-6000 marssijan joukossa, se tekisi vajaan prosentin koko määrästä. Sekö sitten tekee tästä kulkueesta natsistisen?

Ja he eivät huudelleet, eikä heillä ollut lippuja, niinkuin näillä vasemmistolaisilla oli. Ja anarkistit toivottivat huudoissaan kuolemaa natseille.

Entiedä ikääsi, eikä sillä ole merkitystäkään mutta eiköhän eletä edelleenkin toisilleen ystävällisinä pohjois-karjalaisina.

Ja Antti, vaikket itsekkään näytä enää rippikouluikäiseltä, älä häpeä,vaan edusta reilusti ja rehellisesti mielipidettäsi. Meillä on vielä mielipiteen vapaus. :D

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Syrjäyttihän se siinä mielessä että luvat oli ensin annettu.

Ilkka Huotari

"Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle"

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005483660.html?...

Tämähän on ollut itsestäänselvä jo pitkään.

Edit: ok, oli jo linkkiä laitettu.

Jotkut väittivät tällaisia väitteitä MV-höpinöiksi vielä pari päivää sitten.

Käyttäjän JukkaTujula kuva
Jukka Tujula

Täällä on väitetty, että 612-kulkueeseen osallistuivat ihan tavalliset stedilaiset. No en ihan usko. Ilmeisesti kulkue ole jotain näistä:
- Natsimielinen.
- Sitä luultiin natsimieliseksi.
- Natsimyönteinen
- Sitä luultiin natsimyönteiseksi.
Ihan sama mikä se oli noista. Ei tavallinen ihminen tuollaiseen osallistu.

Ilkka Huotari

Kyllä sinne on luultavasti ihan tavallisia ihmisiä osallistunut. Onko Suomessa 3000 natsia?

Ilkka Huotari

"Natsit hakkasivat ohikulkijan vasta matkalla 612-kulkueesen."

Haluaisitko perustella väitettäsi? Kyseessä ei näytä olevan sivullinen eikä hakkaaminen.

https://vimeo.com/246313498

Käyttäjän SeppoVehvilinen kuva
Seppo Vehviläinen

Itse täytyy myöntää nuorempana tunteneensa sympatiaa tuohon äärioikeiston suuntaan mutta vuosi tansanialaisen kaverin kämppiksenä laajensi maailmankuvaa siitä enemmän kuin Ylen vihervasemmistolainen empatiaporno.

Silti minä ihmettelen yhtä paljon tätä vallalla olevaa uusnatsi/kansallissosialismihysteriaa ja väitteitä siitä ,että tämä porukka haluaisi perustaa kansallissosialistisen valtion mikä on täysin harhaista bullshittia.

Ja että miksikö?
Ensinnäkin heiltä puuttuu älykäs ja karismaattinen johtaja ,joka puhuisi pienen viiksiniekan tapaan kansan puolelleen.

Toisekseen vaikka eriarvoisuus yhteiskunnassa on lisääntynyt käsi kädessä köyhyyden kanssa ,niin ei meillä olla vielä 30-luvun Saksan tasolla ja kansan kärsimyksen malja olisi sitä viimeistä tippaa myöten täynnä.

Tässä valossa on aina hankala myydä suurille massoille mitään rajat kiinni ja ulkit pois maasta ratkaisua ,koska silloinhan lapsen pesuveden mukana menisivät myös pizzoja paistavat turkkilaiset ja firmojen ulkomaalaiset työntekijät ja heidän perässään yritykset yhteisöverotuottoineen.

Väitänkin ,että kohua lietsotaan tarkoituksella ihmisten manipuloimiseksi jotta kaikki kansallismielisyys ja kansallisvaltioajattelu saataisiin väännettyä ihmisten mielissä natsismiksi ja tätä kannattavat vähä-älyisiksi ja paikalleen jämähtäneiksi ihmisiksi jotka eivät tajua maailman muuttuneen ja oman populaation kannatuksen olevan vanhanaikaista liittovaltion ollessa sitä nykyaikaa.

Tällaisen väitteen esittäjälle onkin hyvä esittää aina kysymys olisiko meistä tullut sotien jälkeen tällainen hyvinvointivaltio jos olisimme jääneet osaksi Neuvostoliittoa ja verorahamme olisivat valuneet suuren ja mahtavan virkamiesleegion elättämiseen.

Jokainen tietää että ei varmasti ja eikä sitä hyvinvointia ole meille luvassa myöskään EU-liittovaltion kiviriippa niskassa yhteisen valtiovarainministerin tullessa sanelemaan miten rikkaan ja tunnollisen pohjoisen elättäessä etelän raikulipoikia.

Lopputuloshan tässä on sama kuin omalle perheelleen perunoita kasvattanut joutuisi antamaan talvella kellaristaan perunoita koko kylälle joutuen itse helmikuussa pettuleivän syöntiin.

Tässä mielessä on hyvä olla vähän kansallismielinen.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

ja kaikkein eniten näistä tapahtumista kärsi se yksi ja ainoa viaton. Alpakka oli vangittuna koko pöhinän ajan. Kakarat saivat lääppiä ja taputella nyrkeillään sitä ilman puolustautumismahdollisuutta.

Muta eihän näistä hiljaisista sankareista kukaan piittaa....

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Blogini keskusteluseinä on näköjään avautumispaikka joillekin jotka ovat kiinnostuneita Aleksi Pahkalasta ja kommunisteista. En tiedä, miten se blogiini liittyy, mutta tapa sekin vältellä puheena olevaa aihetta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kiitos kumminkin Petra blogistasi, joka auttoi ihmisiä näkemään myös tekstisi tarjoamaa suuremman kuvan ja relevantin laajemman linkityksen vaarallisiin ääri-ilmiöihin ja häikäilemättömien politiikka-agendojen ulkokullaisiin valeasuihin.

Toivottavasti tämä edesauttaa ihmisyydenvastaisten, länsimaisen demokratian ja isänmaamme laillisen järjestyksen kumoamiseksi toimivien äärivoimien järjestäytymisen kieltämispyrkimystä kattavasti samantapaisin lakkautuksin, jotka suojasivat meitä 1930-luvun alkupuolelta lähtien (SKP, Lapuan liike) ja loivat perustan vapausyhteiskunnan puolustamistahdolle Stalinin ja Hitlerin liittokunnan uhkaa vastaan 1939 alkaen.

Niin kauan kuin yhteiskunta ei saa kielletyksi natsien ja an(arkis)tifasistien, islamistien, uusstalinisti-putinistien ym. idioottien toimintaa, on vain suositeltava täysijärkistä itsesuojeluvaistoa liian lähelle uskaltautuville. Vaikka päävastuu onkin pedon, kun se puree häkkiin sohaistua keskisormea, tulisi vartijoiden estää lähikontaktit ja vastuullisten aikuisten vähintäänkin viedä mahdollisista mellakointitilanteista turvaan niin lapset kuin alpakatkin. Erittäin vastuutonta olisi mennä paikalle nujakanprovosoimistarkoituksessa viattomien söpöyskilpien suojissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nää on kyllä hauskoja nää eräät vakiomielensäpahoittajat.

Kauhee parku aina kun joku kehtaa sanoa ''isänmaallista'' 612 kulkuetta äärioikeiston pesäpaikaksi, tästä väitteestä lähtee heti liikkeelle se, mitä ensimmäisessä kommentissani kirjoitin, että niinmutkuvasemmistoanarkistitkin on pahoja, niimutku, niimutku.

Mikään niimutku ja alpakkatapahtuman salaliittoteoria ei kuitenkaan poista sitä Petran esilletuomaa asiaa, että 612 marssi on äärioikeiston ja muiden hörhöjen marssi, jossa sitten on myös malliksi mukana muutamia ihan tervejärkisiä, mutta tietämättömiä marssijoita. Isänmaallisuuden kanssa tällä marssilla ei ole mitään tekemistä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Otahan jo petteri jotain rauhoittavaa, ei noin pahasti pitäisi mieltään pahoittaa että jää jankkaamaan ikuisesti samaa mantraa, vaikka noin kävikin minkä kyllä tiesit ihan hyvin jo aloittaessasi ja varmaan se vähän nyt nolottaa kun... https://fi.wikipedia.org/wiki/Anarkismi#V.C3.A4kiv...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei nolota, tuossa 612-kulkueessa marssijoita pitäisi nolottaa, mutta siihen ei taida järki riittää, no vähemmistöjä tarvitaan, jotta demokratia toimiii, ja puhdasta vähemmistöähän nuo marssijatkin aatteiltaan ovat.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Alpakka osoittautui Troijan hevoseksi.

Viekkaus ja vääryys ja populismi tahrasivat suuren juhlapäivän viettoa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hieno asia, jos alpakoilla saa natsit kiihdyksiin :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja villasukkatarpeet kaupan päälle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #215

Ja vapaamielisen rikoslakimme ansiosta intohimoisimmat alpakanrakastajat saavat myös mahdolliset zoofiliset seksuaaliset tarpeensa tyydytetyksi.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Kun 612 marssia oikein urakalla haukkuu, on minun mielestä antifasistien puolella. Siinä marsissa on ollut varmaan monentaustaista porukkaa ja kenelläkään ei ole oikeutta nimittää heitä natseiksi.

Onneksi selvisi "Töölön lapsellisten" valeet. Petra voisikin seuraavaksi kirjoittaa niistä ja selvittää osallistujen todellisen määrän. 5000 osallistujaa on satua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä olin paikalla ja näin kuinka sisälle jonotettiin. Laskuria ei kyllä ollut. Mutta suosittu oli tilaisuus!!!Ja miksei olisi. Ei lapset halua katsoa kättelyitä telkkarista.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

OK... lähde on mikä on (Sebastian Tynkkysen FB sivu) mutta pointti on siitä huolimatta ihan asiallinen.
https://www.facebook.com/sebastian.tynkkynen/posts...

Jos paikalla oli 5000 kuten on ilmoitettu, niin oliikohan turvallisuus suunnitelmat ja järjestyksenvalvoja kuviot hoidettu asianmukaisesti.
Ehkä sen aika näyttää, mutta ainakin asia kannattaa viranomaisilla tutkituttaa.
Kyse oli kuitenkin isosta tapahtumasta ja lasten turvaallisuudesta

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #234

Ovilla oli ovimiehet jotka olivat jalkapalloseuran ammattitaitoisia ovimiehiä. Minä ja ystäväni emme saaneet ottaa alpakkaleluveistosta sisään. Tila on suunniteltu yleisötilaisuuksiin. Mitään välikohtausta en nähnyt.
Se nyt vaan oli oiva jippo. Nyhtäkää tyhjästä jotain epäilyttävää jos se lohduttaa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #236

Olen havaitsevinani kommentissasi agressiivisen asenteen ("....Nyhtäkää tyhjästä jotain epäilyttävää jos se lohduttaa.")

En väittänytkään että olisi ollut mitään ongelmia asian kanssa.
Totesin että Tynkkysellä on hyvä pointti ja selvyyden vuoksi asia on hyvä tutkituttaa viranomaisilla.

Jos tuolla pahoitin mielesi, niin olen pahoillani

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä nimitän sitä natsimarssiksi kuitenkin :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Anna Lappalainen ( 1896-1988 ) nimitti itseään Prinsessa Annaksi. Mielisairaalan henkilökunta ja toiset potilaat tunsivat hänet Kellokosken prinsessana.

Mikään oikea kuninkaallinen Anna ei kuitenkaan ollut.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sieltä voi sitten jokainen itasadun tarpeessa oleva lukea satuja, siellä on paljon muitakin satuja.

Netissä olevat pornosivutkin ovat paljon rehellisempiä kuin tuo sivusto. :)

Pahkasikaan verrattava huumorisivusto.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Riikonen kirjoitti: "Kun 612 marssia oikein urakalla haukkuu, on minun mielestä antifasistien puolella."

Totta ainakin osittain, ainakin minä olen antifasisti, siis vastustan fasismia.

Riikonen kirjoitti: "Siinä marsissa on ollut varmaan monentaustaista porukkaa ja kenelläkään ei ole oikeutta nimittää heitä natseiksi."

Oli siellä varmaan muitakin kun natseja. Se lienee totta. Mutta marssin keksijät ja marssittajat olivat, ja lienevät vieläkin, natseja. Nämä PVL-läiset, sisulaiset ja sarastuslaiset.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.M:"Mutta marssin keksijät ja marssittajat olivat, ja lienevät vieläkin, natseja. Nämä PVL-läiset, sisulaiset ja sarastuslaiset."

Ja kun alpakkatapahtuman taustalla ovat punavihreät aktivistit, niin nämä kaikki vanhemmat/lapset yms. osallistujat ko tapahtumassa ovat punavihreitä aktivisteja?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ainoa haastateltu taho Venäjän propagandakoneen #RT'n Suomi100-reportaasissa on kukas muu kuin Vastarintaliike. Onnittelut Sarastusporukalle ja persuille vaan supervedätyksestä...., vuosisatavedätyksestä. https://m.youtube.com/watch?v=7IGclk-v3ag&feature=...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Itse asiassa Lappalaisen linkittämä yksittäinen juttu ei ollut Suomi100-reportaasi vaan jutun aihe oli äärioikeiston ja antifasistien vastakkainasettuminen otsikolla "Finland: Far-right, anti-fascists face off during Independence Day marches". Toki lyhyessä (2 min. 10 s.) videonpätkässä olisi voinut haastatella toistakin osapuolta.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Jussi Halla-ahon ja PS:n tölvimisestä voi tehdä harrastuksenkin :)

Erkki Porttila

Paikalla olin ja reilusti alle sata oli alpakkatilaisuudessa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Iltalehden juttu vahvistaa alpakkahäppeningin pääpukarin valehtelijaksi: http://www.iltalehti.fi/politiikka/201712102200594...

Valehteleminen nyt on varsinkin tuollaisille wanna-be-poliitikkobesserwissereille aika jokapäiväinen pikkuansio sinänsä. Mutta poliittiskyyniseen tekopyhyyteen syyttömiä söpöjä maskottieläimiä hyväksikäyttävän alpakkatapahtuman buukkaaminen samaan aikaan samalle torille omien vihapuhekohteitten kanssa ja viattomien lasten houkuttelu paikalle ihmiskilviksi anarkistien perinteisesti lietsomaan nujakkaan on äärimmäisen alhainen teko, jollaista ei saa normalisoida tai jättää tuomitsematta. Soihtukulkue ja sympaattiset alpakat toki olisivat kiinnostaneet minuakin, mutta en mennyt torille, koska tiesin siellä ehkä olevan myös natseja ja an(arkis)tifasisteja. Onneksi poliisi ohjasi viattomat lapset turvaan, eivätkä anarkistifasistitkaan päässeet näin syyllistymään normaalitoimiinsa (hevosenhakkaaminen, bussinpoltto, veteraanientöniminen...)

Kuinkahan noita vääristeltyä totuutta julkijakavia wanna-be-poliitikkobesserwissereitä muuten tulisi kutsua? Miten olisi 'valehyväsydäminen' tai 'valehyväntekijä' tai 'valekunnollinen' tai 'valesosiaalinen', tai vain tosipsykopaatti...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset