Tarina isänmaallisesta soihtukulkueesta

Sitten on erikseen niitä natsikulkueita, kuten PVL:n marssi, joilla ei ole mitään tekemistä 612:n kanssa” valisti Jussi Halla-aho kannattajiaan itsenäisyyspäivän alla. Töölöläisiä ”tärähtäneistöksi” kutsuvan puoluejohtajan tarkoituksena lie ollut korostaa, että on kyseessä kaksi eri tapahtumaa, mutta väärässä tai vilpillinen hän on sen suhteen, etteikö 612-soihtukulkueella ole mitään tekemistä PVL:n kanssa. Käydään tämä nyt kerralla ja kunnolla läpi, ettei jää kenellekään enää epäselväksi.

Koko 612 -soihtukulkue on entisen natsijohtajan Esa Holapan mukaan natsijärjestön aloite, ja Vastarintaliikkeen jäsenet ovat toimineet mm. kulkueen turvamiehinä. Järjestäjät on pidetty pimennossa yleisöltä, mutta puuhamiehinä on nähty mm. sisulaisia kuten Timo Hännikäinen. Tänäkin vuonna neljänkymmenen euron kulkuepinssejä on kaupattu Hännikäisen hallinnoimasta Kiukaasta.

Soihtukulkuetta on järjestetty vuodesta 2014 lähtien, ja vaikka sen on kuulunut olla tunnukseton, Vastarintaliikkeen jäsenet ovat aina esiintyneet siellä muina miehinä tunnuksineen. Vastarintaliike on Suomen nykyistä valtiomuotoa vastaan ja ajaa yhteispohjoismaista valkoista nationalistivaltiota. Näin ollen on selvää, että he kutsuvat myös naapurimaista aateveljiään osallistumaan Suomen itsenäisyyspäivän rientoihin.

Tämän tarinan ehkäpä isänmaallisin mies on Viking Linen aluksen merikapteeni, joka käytti oikeuttaan evätä 24:n ruotsalaisnatsin pääsy laivalleen turvallisuussyistä. Ruotsalaisia alan miehiä oli kuitenkin kulkueessa. Media on esitellyt näkyvimmin keltaiseen lehdistöliiviin pukeutunut miehen joka hääräsi mielenosoituksessa ja 612-soihtukulkueessa mikrofonin kanssa ja kyseli ihmisiltä mm. mikä vika natseissa on. Kyseessä ei ollut kuitenkaan oikea toimittaja vaan ruotsalainen kunnanvaltuutettu ja natsipomo Pär Sjögren, jolla on rankka väkivaltahistoria ja vähintään 30 tuomiota. Netissä on videomateriaalia, jossa kuullaan Sjögrenin kutsuvan kulkuetta heidän omaksi mielenosoituksekseen kun suomalaista ohikulkijaa on pahoinpidelty.

Siis ruotsalainen väkivaltarikollinen ja kuntapolitiikkaan ruotsidemokraattien avustuksella päässyt uusnatsi pitää siihen liittyessään kulkuetta omanaan ja esiintyy suomalaisille journalistina. Epäilemättä moni kulkueeseen osallistunut koki itse tapahtuman isänmaalliseksi, mikä kertoo kylläkin enemmän ihmisten hyväuskoisuudesta ja ylipäänsä kipeästä tarpeesta saada jokin kaikille suomalaisille sopiva isänmaallinen itsenäisyyspäiväjuhla jossa ei ole pelkoa natseista eikä sen enempää kimpaantuneista antifasisteistakaan.

Journalistina esiintyminen ja uutispalveluiden jäljittely on viime vuosina Suomeen virinnyt valemedia-ilmiö etenkin äärioikeistolaisten keskuudessa. Yksi oululainen kunnanvaltuutettu jolla on tapana esiintyä feikkipressikortti kaulassa ja videoida ihmisiä alatyylisesti kommentoiden napattiin onneksi poliisin vanhana tuttuna jo ennen kuin itsenäisyyspäiväjuhlallisuudet olivat alkaneetkaan.

Edit. klo 16.50:

Oululainen varavaltuutettu (Asy) Tiina Wiik otti minuun Twitterissä yhteyttä ja syytti kirjoitustani "Fakenewsiksi" ja vaati oikaisua epäselvään kirjoitukseeni, josta syntyy mahdollisesti mielikuva, että natsien tekemä pahoinpitely olisi tapahtunut 612-kulkueessa eikä vasta matkalla sinne, kuten todellisuudessa tapahtui. Pyydän anteeksi, mikäli tästä syntyi epäselvyyttä. Natsit hakkasivat ohikulkijan vasta matkalla 612-kulkueesen. Toivon täten samaten, että Tiina Wiik oikaisee myös puolisoaan valtuutettu Lokkaa lopettamaan feikkipressikortin käyttämisen ja pyytämään anteeksi Oulu-lehdeltä, että on esiintynyt heidän toimittajanaan vastoin Oulu-lehden toivomusta. Tässä linkissä Lokka väittää pitävänsä pressikorttia kaulassa. https://

 

PetraNyqvist
Sitoutumaton

Kirjoittaja on luontoselvittäjä ja ympäristösuunnittelija Turunmaan saarilta. Hyvän tarinan, elokuvan ja faktatiedon ystävä. Valeverkkoja setvivän Sylttytehtaan perustaja. #TurPo

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu