Svenska Yle ja Iltalehti valemedian vahvistimina

Kun huijari ja valemediamoguli Ilja Janitskin delegaatioineen informoi Andorran mediaa omasta pidätyksestään, olivat tarinat tuttuun tapaan janitskinmaisen keksittyjä. Hän oli mukamas presidenttiehdokas Suomessa, poliittisen vainon kohteena. MV-lehti-julkaisun päätoimittaja oli (hihihii) tohtori Heikki Levonen (Leikki Hevonen) joka antoi huolestuneita haastatteluja andorralaiseen lehteen. (Mitään tällaista tohtori Levosta ei ole olemassakaan eikä Janitskin ole koskaan ollut lähelläkään presidenttiehdokkuutta. Jos ette usko, tutkikaa hänen hieman liian rehellisten kenttäkerääjiensä videotallenteita, jossa kokonainen tiimi saa yhtenä keräyspäivänä tasan neljä kannatuskorttia Janitskinille.)

Andorran media toisteli pahaa aavistamatta kaiken sellaisenaan. Kenelle tulisi edes mieleen, että kokonainen jengi voi härskisti satuilla tiedotustilaisuuksissa?

Vaikka päätoimittaja oli tämä satuolento tohtori Levonen, kohta taas Janitskin veisteli Suomeen ettei tiedä kuka julkaisua johtaa, ja että on niin syöpäsairas, ettei voi matkustaa.

Janitskinin taustatiimi on lähetellyt ympärsämpärs maailmaa täysin valheellista tiedotetta, jonka mukaan Janitskin on jonkinlainen ihmisoikeusuhri jota syytetään keksityistä rikoksista. (Todellisuudessa hän itse on pakoillut tavallisia poliisikuulusteluja jopa valtiosta toiseen ja aiheuttanut itse itselleen kansainvälisen pidätysmääräyksen) Jokin tarinoista ilmeisesti tavoitti hieman nukkuvan Svenska Ylen, sillä siellä ilmestyi ihmisoikeusartikkeli, johon Janitskin itse pääsi kommentoimaan.

Svenska Ylellä ei olla ilmeisesti tietoisia, että Janitskin käyttää mediaa toistelemaan omia sanomisiaan, joilla harvoin on mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Näin syntyi juttu, jossa pohdittiin ihan vakavissaan Janitskinin ihmisoikeustilannetta. Janitskinin syöpää pidettiin todistettuna erinäisten asiakirjojen pohjalta, joita tapausta tutkivat viranomaiset eivät ole nähneet. (En ota kantaa itse syöpään ja onko sitä olemassa)

Luulisi myös Iltalehden olevan varuillaan, etenkin kun lehden toimittajia on ollut MV:n Black PR:n kohteina. Vaikka Janitskin on useat kerrat tehnyt rahankeruu – ja huomionhakutemppuina julkaisun hetkellisen piilottamisen, meni Iltalehti kirkkaasti ansaan. Iltalehti käsitteli juttua ikään kuin MV:tä oltaisiin tosissaan sulkemassa.

Janitskinin tarinat vaihtelevat. Joskus hän on niin köyhä että joutuu keräämään vaikka pulloja rannalta rahoittaakseen ”lehteään” ja sitten täysin arvottomasta anonyymiblogista joka varastaa kuvat ja osan sisällöstä, pitäisi maksaa miljoonan. Miten muka pikkurahalla ylläpidettävä blogi, jonka tekijät eivät kehtaa omilla nimillään esiintyä, voisi olla sijoitus kenellekään? Ulkomailla on kiinnostuneita, tarinoi Janitskin.

Niinpä niin. Ilmeisesti taas on kyse tavasta saada jotenkin lisää rahaa ja tehdä näennäistä hajurakoa omiin tekeleisiin.

Mutta lukijoidensa rahoista on MV aina ollut kiinnostunut. Tivissä oli tänään juttu, että Reddit-yhteisön havaintojen mukaan MV mahdollisesti louhii luvatta kryptovaluuttaa lukijoidensa koneiden avustamina. Linkki alla.

Janitskin on vältellyt lukuisista pikkurikoksista epäiltynä niin suurella vaivalla viranomaisia ja käyttänyt asianajajiin tähtitieteellisiä summia rahaa, että alkaa mietityttää, että mitä hän todellisuudessa piilottelee.

Huom! Editorini linkinupotus ei tänään toimi, joten lisään blogiini liittyviä linkkejä tähän perään.

https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/uusi-rahoituskeino-mv-lehti-louhii-lu…

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801022200640860_u0.shtml        

https://svenska.yle.fi/artikel/2017/11/18/forskare-om-fallet-ilja-janits…

Edit. Lisätty linkki tältä päivältä. Janitskinia ei jätetty luovuttamatta terveyssyistä.

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2427824                                                                           

PetraNyqvist
Sitoutumaton

Kirjoittaja on luontoselvittäjä ja ympäristösuunnittelija Turunmaan saarilta. Hyvän tarinan, elokuvan ja faktatiedon ystävä. Valeverkkoja setvivän Sylttytehtaan perustaja. #TurPo

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu