Uunituoreita lukuja ekstremismistä Helsingissä

Tänään Helsingin poliisin ennalta estävän toiminnon johtaja, ylikomisario Jari Taponen raotti Twitterissä Helsingin ekstremistisiä rikosepäilyjä vuodelta 2017. Taposen mukaan Helsingissä tuli tietoon viime vuonna 57 ekstremististä rikosta eli sellaista väkivaltaa tai siihen yllyttävää rikosta, joiden motiivi liittyy aatemaailmaan

Epäilyt jakaantuivat:

Väkivaltainen äärioikeisto 56

Väkivaltainen äärivasemmisto 1

Uskonnolla perusteltu väkivalta 0

Koostumus on Taposen mukaan seuraavanlainen:

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan 26kpl

Pahoinpitely ja lievä pahoinpitely 17kpl

Laiton uhkaus 6kpl

Uskonrauhan rikkominen 2kpl

Tuhotyö 1kpl

Ampuma-aserikos 1kpl ja neljä yksittäistä lievempää rikosta

 

Jari Taponen on yksi niistä poliiseista jotka ovat äärioikeistolaisten trollaajien, ”kansallismielisten” häiriköiden mobbaamisen kohteena. Kansallismielisten oli pakko kirjoittaa lainauksin, sillä suomalainen äärikansallismielinen aktivismi on suurimmalta osin suomalaisten ja Suomen perusrakenteiden ilkkumista, sen lakien tai ammattilaisten väheksymistä eikä niinkään lämpöä suomalaisia kohtaan. Miksi näin on, en osaa sanoa, mutta se on täysin epäloogista.

Räyhähenkien joukko koostuu erilaisista intressiryhmistä, joista osassa isänmaallisuuskin on huomattavan kaukana. Mukaan poliisinälvimiseen on myös hairahtunut joitain poliitikkoja, esimerkiksi kansanedustaja Jani Mäkelä (ps). Mäkelä ilkkuu somessa poliiseille vähän väliä, vähättelee heidän osaamistaan ja vertaa heitä parodioihin. Suomalaiselle kansanedustajalle tämä on tietenkin täysin epäsopivaa käytöstä, mutta nykyisessä PS-puolueessa tuskin on enää kummoistakaan käytössäätelyä tai opastusta kotimaisiin tapoihin.

Mutta palataanpa Taposen hyvin mielenkiintoisiin lukuihin. Ottaen huomioon, kuinka paljon Suomessa on kohkattu islamilaisesta ekstremismistä, on itse asiassa aika yllättävää että Helsingin saldo on pyöreä nolla. Äärivasemmistolaista väkivaltaista ekstremismiä on kirjattu epäillyksi kerran ja sitten onkin kymmeniä tapauksia äärioikeistolaista.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas, kansanedustaja Laura Huhtasaari käytti osan kampanjastaan flirttailemalla äärioikeiston kanssa sekä kampanjoimalla vihapuheen puolesta.  Näin siitä huolimatta, että sisäministeriössä tunnistetaan vihapuheiden ja valemedioiden vaikutukset. Mielestäni nämä luvut peilaavat millaista harkintakyvyn puutetta se edustaa. Sisäisen turvallisuuden uhat kasvoivatkin eniten siitä alustasta, jossa turvallisuudesta eniten kohkataan. Aatteet näyttävät konkretisoituvan teoiksi.

 

PetraNyqvist
Sitoutumaton

Kirjoittaja on luontoselvittäjä ja ympäristösuunnittelija Turunmaan saarilta. Hyvän tarinan, elokuvan ja faktatiedon ystävä. Valeverkkoja setvivän Sylttytehtaan perustaja. #TurPo

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu