PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Uunituoreita lukuja ekstremismistä Helsingissä

  • Kuva: Petra Nyqvist
    Kuva: Petra Nyqvist

Tänään Helsingin poliisin ennalta estävän toiminnon johtaja, ylikomisario Jari Taponen raotti Twitterissä Helsingin ekstremistisiä rikosepäilyjä vuodelta 2017. Taposen mukaan Helsingissä tuli tietoon viime vuonna 57 ekstremististä rikosta eli sellaista väkivaltaa tai siihen yllyttävää rikosta, joiden motiivi liittyy aatemaailmaan

Epäilyt jakaantuivat:

Väkivaltainen äärioikeisto 56

Väkivaltainen äärivasemmisto 1

Uskonnolla perusteltu väkivalta 0

Koostumus on Taposen mukaan seuraavanlainen:

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan 26kpl

Pahoinpitely ja lievä pahoinpitely 17kpl

Laiton uhkaus 6kpl

Uskonrauhan rikkominen 2kpl

Tuhotyö 1kpl

Ampuma-aserikos 1kpl ja neljä yksittäistä lievempää rikosta

 

Jari Taponen on yksi niistä poliiseista jotka ovat äärioikeistolaisten trollaajien, ”kansallismielisten” häiriköiden mobbaamisen kohteena. Kansallismielisten oli pakko kirjoittaa lainauksin, sillä suomalainen äärikansallismielinen aktivismi on suurimmalta osin suomalaisten ja Suomen perusrakenteiden ilkkumista, sen lakien tai ammattilaisten väheksymistä eikä niinkään lämpöä suomalaisia kohtaan. Miksi näin on, en osaa sanoa, mutta se on täysin epäloogista.

Räyhähenkien joukko koostuu erilaisista intressiryhmistä, joista osassa isänmaallisuuskin on huomattavan kaukana. Mukaan poliisinälvimiseen on myös hairahtunut joitain poliitikkoja, esimerkiksi kansanedustaja Jani Mäkelä (ps). Mäkelä ilkkuu somessa poliiseille vähän väliä, vähättelee heidän osaamistaan ja vertaa heitä parodioihin. Suomalaiselle kansanedustajalle tämä on tietenkin täysin epäsopivaa käytöstä, mutta nykyisessä PS-puolueessa tuskin on enää kummoistakaan käytössäätelyä tai opastusta kotimaisiin tapoihin.

Mutta palataanpa Taposen hyvin mielenkiintoisiin lukuihin. Ottaen huomioon, kuinka paljon Suomessa on kohkattu islamilaisesta ekstremismistä, on itse asiassa aika yllättävää että Helsingin saldo on pyöreä nolla. Äärivasemmistolaista väkivaltaista ekstremismiä on kirjattu epäillyksi kerran ja sitten onkin kymmeniä tapauksia äärioikeistolaista.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas, kansanedustaja Laura Huhtasaari käytti osan kampanjastaan flirttailemalla äärioikeiston kanssa sekä kampanjoimalla vihapuheen puolesta.  Näin siitä huolimatta, että sisäministeriössä tunnistetaan vihapuheiden ja valemedioiden vaikutukset. Mielestäni nämä luvut peilaavat millaista harkintakyvyn puutetta se edustaa. Sisäisen turvallisuuden uhat kasvoivatkin eniten siitä alustasta, jossa turvallisuudesta eniten kohkataan. Aatteet näyttävät konkretisoituvan teoiksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (171 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Niitä ei valitettavasti vielä ole virallisena, vaan Taponen on poiminut tiedot käsin. Eiköhän nuo pian ilmesty.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Toivottavasti teet myös yhtä perusteellisen blogin extremismistä jatkossa.

Miten olisi vaikkapa - Turku?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #161

Yhtään turkulaista poliisia en ole tavannut twiittaamassa vastaavista luvuista. Jos bongaat sellaisen, vinkkaa heti minulle.

Käyttäjän teppoovaskainen kuva
Teppo Ovaskainen

Tuossa HS:n juttua aiheesta: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005547269.html
Taposen mukaan suuri osa tapauksista liittyy Rautatientorin Suomi ensin -mielenosoitukseen.

Teppo / US

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Anteeksi, mutta asiavirhettä ei ole, ja sinä kirjoitat propagandaa. Jos olisit oikeassa, kolmas osio olisi täynnä kymmeniä tuhansia tekoja.

Joten se siitä.

Juha Hämäläinen

Kirjoitinko niin? Lukutaito auttaa paljon. Kirjoitin, että onneksi pääosa muslimeista ei ole hartaita muslimeita. Ongelma on uskonnon opit eivät muslimit sinällään. Ääri-islamia ei ole olemassakaan vain yksi islam. On hyvä lukea ennen kommentointia.

Lisäksi on hyvä opiskella asioita syvemmin ennenkuin käyttää propaganda-leimaa. Et tunne aihetta lainkaan siinä syy. Lue koraani ja profeetan elämä, joka on esikuva uskovalle niin opit. Niin läy nyt alkuunsa parissa kymmenessä muslimimaassa, oleskele ja tee töitä muutamassa, puhu uskonoppineiden ja puhdasoppisten uskovien kanssa. Se valaisee paljon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #10

"Kirjoitin, että onneksi pääosa muslimeista ei ole hartaita muslimeita."

Eikös se slougani kuulu, että maltillisia muslimeja ei ole olemassa?
Nyt onneksi korjaat tuon käsityksen huomauttamalla, että useimmat ovat sellaisia maltillisia muslimeja. He ovat mielestään myös hartaita muslimeja, jotka noudattavat rakkauden oppia, jonka he mieltävät islamin keskeisimmäksi sisällöksi, kuten kristitytkin oman uskontonsa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #15

Nyt korjaan kaimaa. Säyseät muslimit ovat se suuri enemmistö, juuri koska he eivät ole hartaita uskovia ja toimi Koraanin oppien mukaan. Puhdasoppiset ovat niitä vaarallisia. Tästä kyse eikä havainto edes yksin minun.

Moni islamia työkseen tutkinut on päätynyt tähän. Oppi on äärimmäinen, koska sitä tulisi noudattaa kirjaimellisesti jumalan sanana.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #20

"koska sitä tulisi noudattaa kirjaimellisesti jumalan sanana."

Samoin kuin kristinuskoakin "tulisi" noudattaa, mutta niin ei tehdä, koska sen noudattaminen olisi maallisen lainsäädännön vastaista. Sama pätee muslimeihin. Heidänkin joukossaan on enemmän uskovaisia ja vähemmän uskovaisia, mutta he kaikki sanovat olevansa muslimeja.

Se, mistä oikeastaan mainitsin, on se yleinen harhaluulo, että kaikki muslimit ovat jotenkin fundamentalisteja. Vain harvat ovat. Ehkä prosentuaalisesti saman verran kuin Suomessa on lapsiaan piiskaavia ja naisiaan alistavia lestadiolaisia.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen Vastaus kommenttiin #24

Kristinuskossa onkin "vapaudu vankilasta kortti":
"Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille"

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #37

Muslimien "vapaudu vankilasta" -kortissa lukee:

"Kukaan teistä ei ole uskovainen niin kauan kuin hän ei toivo veljelleen sitä, mitä hän toivoo itselleen."

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #57

veljelleen, eli toiselle muslimille, jos tarkkoja ollaan.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #37

Hups, tuli tuplat samasta viestistä....

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #24

Merkittävä ero islamilla ja kristinuskolla, niitä ei voi asettaa parhaalla tahdollakaan tasa-arvoisiksi meidän länsimaisen moraalin perusteella.

Kristinusko perustuu Uuden testamentin kertomuksiin Jeesuksen opetuksesta. Niissä kehotetaan yksiselitteisesti välttämään väkivaltaa ja tappamista sekä vääryyttä ketään kohtaan ja opetetaan suvaitsevaisuutta ja toisista huolehtimista ainutlaatuisella tavalla ottaen huomioon aikakauden. Vanha testamentti on taasen lähinnä historiaa. Kristinuskossa ei nyt lainsäädäntömme vastaista ole mitään.

Islamin opit ovat hyvin väkivaltaisia ja vääryyden hyväksyviä sekä äärimmäisen suvaitsemattomia. Opin valoisat kohdat eivät auta yhtään parantamaan yleiskuvaa, valitettavasti.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #47

Merkittävä ero islamilla ja kristinuskolla, niitä ei voi asettaa parhaalla tahdollakaan tasa-arvoisiksi meidän länsimaisen moraalin perusteella.
.............

Molemmilla uskonnoilla perustellaan joukkomurhia yhä tänäkin päivänä.

Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #48

Minä en ainakaan löydä UT:sta perusteluita väkivaltaan, mutta koraanista useita, ja haditheista vielä enemmän.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #88

Minä en ainakaan löydä UT:sta perusteluita väkivaltaan,
........

Kysy asiaa sionistikristityiltä. He perustelevat raamatulla miksi juutalaiset saavat käyttää mitä tahansa väkivaltaa luvatun maan valloittamiseen.

Käyttäjän MillaJaakkola kuva
Milla Jaakkola Vastaus kommenttiin #47

Nyt on ihan pakko vastata. Uskonto ei ole mikään monoliitti, joka on olemassa uskonnon harjoittajista riippumatta. Niille ihmisille, jotka uskovat islamin kehottavan rauhaan kaikkia kohtaan, islam ON rauhan uskonto. Heillä ei ole mitään velvollisuutta omaksua väkivaltaisempaa tulkintaa, vaikka se sinun mielestäsi, Juha, olisi teologisesti se oikea tulkinta. Tai kenen tahansa mielestä.

Eikö kannattaisi mielummin tukea tätä rauhanomaista tulkintaa, kuin korostaa sen olevan opillisesti väärin? Vai minkälaista lopputulosta toivot?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #133

Kaimani on nyt vain päättänyt, että se prosentti pari muslimeista, jotka ovat taipuvaisia äärifundamentalismiin, ovat niitä ainoita oikeita muslimeja liki kahden miljardin joukossa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #134

Näin on. Juuri puhdasoppiset ovat näitä. Ymmärrät toki, ettei missään uskonnossa katsota uskovaksi sellaista, joka poikkeaa monessa uskontonsa opeista. Siksi puhumme leipäpapeista ja tapauskovista evlut-kirkossa.

Mutta tämäkään ei ollut jutun ydin. Hukkaat sen aina. Ydin on se, että jos uskonnon kirjalliset muuttumattomat peruspilarit kehottavat ja jopa määräävät raakuuteen ja vääryyteen niin uskonto kantaa aina mukanaan riskin näiden toteutumiseen uskovien toimesta. Ei ole väliä eletäänkö 700-lukua tai 2100-lukua.

Itse oppi on tuo ongelma.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #10

Sanoit ettei islamilaista ekstremismiä ole. On kuitenkin olemassa oikeistolaista, vasemmistolaista, kristittyä, kommunistista, anarkistista ja hämäläistä ekstremismiä. Miksi ei voisi kutsua ekstremismiä islamilaiseksi, jos muslimitoimijan vaikuttimet ovat uskonnolliset? Tuon termin kannalta on totaalisen yhdentekevää onko muslimeista 0,1 vai 99,9 % ekstremistejä. Itse asiassa islamin opitkin ovat aika yhdentekeviä tuon termin osalta. Kysehän on toimijoiden vaikuttimista. On ihan eri keskustelu ovatko he opeissaan oikeauskoisia, vai harhautuneita. Ei se vaikuta mitenkään siihen ovatko he yhteiskunnallisina toimijoina ekstremistejä.

Siitä lienemme yksimielisiä, että islam oppina on julma, syrjivä ja sortava. Se ei kuitenkaan ole oleellista väittämäsi asiavirheen kannalta.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Jos muslimi tappaa toisen muslimin, niin kumpi noudattaa "islamia oppina yksiselitteisesti", uhri vai tekijä?

Juha Hämäläinen

Muslimia ei Koraani todella kehota toista muslimia tappamaan. Mutta toki sharia-laki vaatii rikoksista raakoja rangaistuksia. Sen sijaan vääräuskoisia saa lahdata vapaasti. Varsinkin sellaisia, jotka eivät käänny islamiin. Heidät pitää tappaa tai ainakin hakata raajat toispuolisesti.

Juuri puhtaan alkuperäisen ja muuttamattoman opin väkivaltaisuuden takia säyseäkin muslimi Euroopassa ei välttämättä tuomitse toimeliaampien veljiensä terroritekoja vaan vaieten antaa hyväksyntänsä.

Tässä ryhmässä on 15-40% lännen muslimeista. Riippuu tutkimusmaasta ja muslimiryhmästä. Voimme vain arvuutella kuinka moni Egyptissä tai Iranissa hiljaa hyväksyy terrorin. Aika moni.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #14

Siis shiat vai sunnit ovat "puhtaan ja muuttumattoman opin" edustajia?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #25

Sotket asioita.

Kirjoitettu oppi on sama. Tulkitsijoita on enemmän kuin yksi. Eri tulkinnat johtavat eritasoiseen väkivaltaisuuteen. Islamin oppi ei kehota muslimeja eri koulukuntiin vaan tämä jako on tapahtunut ryhmien omista lähtökohdista kuten vallanhalusta.

Palaan vielä tähän asian ytimeen. Niin kauan kuin koraani on muuttumaton tekstinä ja se siis sisältää joukoittain kehotuksiä väkivaltaan, niin muslimit yhä uudelleen vuosisadasta riippumatta löytävät tuon puhtaan opin - ja väkivallan.

Euroopassa on lukuisia esimerkkejä muslimeista, jotka eläneet sovussa täällä jopa sukupolvia. Mutta yhtäkkiä nuoret nykypolvessa löytävät uskonnon uudestaan ja haluavat noudattaa kirjaimellisesti sen kehotuksia vääräuskoisten tappamiseen. Tämä on kommenttieni ydin ja olen nähnyt käytännössä miten se toimii.

Asuessani Kaakkois-Aasiassa miljoonakaupungissa nuorehko ja mukava asuinalueemme puutarhureiden esimies jäi kiinni useiden terrori-iskujen suunnittelusta lähetystöjä, kouluja, metroasemia ja tavarataloja vastaan.

Puutarhuri kuului Al-Qaedaan ja sai ohjeensa Bin Ladenilta. Mitään elämänsä kurjuudesta johtuvaa syytä hänellä ja ryhmällään ei tekoihin ollut. Hän asui mukavasti, oli vakituinen työ ja perhe, joka oli asunut maassa sukupolvia. Onneksi hänet saatiin kiinni kavereineen viime tipassa.

Kaupunki oli Singapore. Oppi tuli herätyksestä haluun noudattaa puhdasta islamia. Kaulaan tuli hirttoköysi. Vuosi oli 2001.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Kristityn yhteiskunnan kasvattina olet taipuvainen ajattelemaan kristinuskosta tuolla tavalla ja islamista toisella tavalla.

Voit olla varma, että keskiverto muslimi ajattelee omasta uskonnostaan myös rauhan ja rakkauden sekä suvaitsevaisuuden uskontona ja mieltää kristinuskon ennen kaikkea veristen ristiretkien ja murhaajien uskontona.

Tilanne on sama kaikissa uskonnoissa. Meille niin tuttu lause "tee lähimmäisellesi niin kuin itse tahdot itsellesi tehtävän" esiintyy likipitäen kaikissa uskonnoissa ohjenuorana. Ennen kaikkea buddhalaisille se on yksi tärkeimmistä uskonnon sisällöistä.

Kaikissa uskonnoissa on myös niiden iästä johtuen paljon sellaista, mitä juuri kukaan uskovainen ei ota kirjaimellisesti.

Lainsäädännöllisiä ongelmia esiintyy kristinuskossa myös kosolti: "joka vitsaa säästää se lastaan vihaa", "nainen vaietkoon seurakunnassa" y.m, y.m. ... Fundamentaalikristitytkin ovat sitä mieltä, että nämä ja muut vastaavat tulee ottaa kirjaimellisesti, kuten myös Vanhan Testamentin tuomiot homoseksuaalisuudesta.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #50

Nyt höpötät ihan omia ennakkoluulojasi mm minusta. Kyse on siitä mikä oppi kirjaimellisesti on, eikä siitä mitä minä tai joku muu haluaa sen olevan. Kirjoitetun opin sisältö on vakava ongelma nimenomaan islamin kohdalla.

Lähdet kaima siitä tunnereaktiosta, ettei muslimeita saa tuomita ja leimata. Ja että minä teen tätä. Juuri tasan päinvastoin en syyllistä heitä vaan todellisen syyllisen eli opin sisällön.

En ymmärrä mikä tämän tekee niin vaikeaksi ymmärtää ja myös hyväksyä. Näyttö on kiistaton. Tosiasiat eivät muutu miksikään. Lue ja tutustu kirjoitettuun islamiin niin jutellaan lisää. Kaikki, jotka tutuistani näin tehneet ovat muuttaneet luulojaan merkittävästi. Valitettavan harva näkee tämän vaivan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #58

Oletko tutustunut Raamattuun:

Efes. (Paavali) 5:22-24 Vaimojen on antauduttava miehilleen kaikessa kuin nämä olisivat jumalia.
5. Moos. 22:23-24 Jos raiskauksen uhri ei ole huutanut tarpeeksi kovaa, kivitä hänet kuoliaaksi.
Efes. (Paavali) 6:5 Orjien on toteltava herrojaan ”kuin Kristusta”.
”Palvelijat, olkaa kuuliaiset maallisille isännillenne, pelossa ja vavistuksessa, sydämenne yksinkertaisuudessa, niin kuin Kristukselle”.
2. Moos. 21:15, 21:20-21 Jos mies lyö orjaansa, hänellä on siihen täysi oikeus (vaikka orja kuolisi lyönnistä, kunhan ensin kituu yli 2 päivää).
3. Moos. 20:9-12 Homot ja avionrikkojat on tapettava.
Kor. (Paavali) 6:9-11 Homoseksuaalit ja naismaiset eivät pääse taivaaseen.
Room. 11:7-10 Jumala sokaisi juutalaiset, jotta he eivät näkisi Messiasta.
4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
Sananlaskut 1:26-28 Jumala nauraa epäonnellesi, haukkuu sinua, kun olet peloissasi, ja on välinpitämätön, kun pyydät häneltä apua.
Mark. 4:25 Keillä tämä elämä on huono, seuraava on vieläkin huonompi.
3. Moos. 21:16-23 Vammaiset, lyhytkasvuiset, lättänenäiset, sokeat ym. eivät saa tulla alttarille.
Joh. 5:14 Jeesus kai uskoo, että rammat ovat rampoja siksi, että Jumala on rangaissut heitä synnistä. Hän sanoo rammalle miehelle parannettuaan hänet: ”älä tee enempää syntiä, tai sinulle koituu enemmän pahaa”.
Room. 14:2 (Paavali) Vain heikot ovat vegetaristeja.
5. Moos. 23:2 Avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsetkaan eivät saa käydä kirkossa, aina 10. polveen asti.
1. Sam. 15:3 ”Näin sanoo Herra Sebaot [Jumala]: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit.”

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka Vastaus kommenttiin #59

Ainakin Uuden testamentin kohdat ovat Kuikalla kovin omaperäisesti siteerattuja. Kannattaisi kaivaa hyllystä vanha vihkiraamattu. Esim. efesolaiskirjeessä Paavali kehottaa orjia, oman aikansa halpatyövoimaa tekemään työnsä kunnolla ja välttämään silmänpalvelua ja mielistelyä. Ja mitä homoihin tulee, jos Paavali ei ole laskemassa heitä taivaaseen, niin islamilainen käytäntö on pudottaa heidät katolta. Uuden testamentin radikaali sanoma on se, jonka mukaan kristityn pitää rakastaa myös vihollisiaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #97

Eivät ne ole omaperäisesti siteerattuja, vaan copypeistaamalla.

Raamatusta on suomeksi lukuisia erilaisia käännöksiä. En kuitenkaan usko, että olet asiantuntija tietämään kuinka alkuperäiset kirjat kreikaksi, arabiaksi, hepreaksi tai arameaksi on eri kielten kautta käännettyjä ja mikä suomenkielinen versio on lähimpänä alkuperäistä. Todennäköistä on kuitenkin, että sisältöä on pikemminkin laimennettu nykyisille ihmisille kuin päinvastoin.

"Ja mitä homoihin tulee, jos Paavali ei ole laskemassa heitä taivaaseen, niin islamilainen käytäntö on pudottaa heidät katolta."

Niin, siis Paavalin mukaan homot eivät pääse taivaaseen sen jälkeen, kun ne Mooseksen käskyjen mukaan on tapettu.

Älköönkä kukaan tule sanomaan, etteikö Vanha Testamentti kuuluisi kristinuskoon. Jo rippikoulussa joudumme opettelemaan Kymmenen Käskyä ja vaikkapa Huhtasaarelle on tuo luomiskertomus koko kristillisyyden a&o.

Ei uskovainen voi cherry pickingiä harjoittaa, vaan kaikki sisältö on noudatettavaksi tarkoitettua. Koska sekä Raamatussa että Koraanissa on tässä mielessä jyrkästi ristiriitaista materiaalia ja opetusta, niin on syytä todeta, että ne ovat uskonnon määräysten lähteenä tasan tarkkaan toisiinsa verrattavissa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #59

Kirjoitat nyt juutalaisten esiheimojen historiasta. Koeta palauttaa mieleen, että kristinusko perustuu Uuteen testamenttiin ja siellä Jeesuksen opetuksiin. Muuta ei tähän liity Vanhasta testamentista kuin kymmenen käskyä. Ne eivät olekaan ristiriidassa Jeesuksen opetusten kanssa.

Sinulla on ollut kehno ja kyvytön uskonnon opettaja. Ja toisaalta kyllä tuon itsekin lukemalla ymmärtää, ettei Vanha testamentti ole kuin historian kirja. Ei tarvitse asiaa mitenkään tulkita edes.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #137

Sinun pitää luottaa uskonoppineisiin:

"Again, many religious writers and teachers make that error, seeking to build a theology on the New Testament alone. Their primary motivation seems to be antinomian, that is, a prejudice against the law of God. They usually attempt to minimize what’s written in the Old Testament, if not sweep it aside altogether. They mistakenly consider all “Old Testament” laws to be obsolete for Christians except for those validated by New Testament passages. That is not how we approach the unified Word of God. You’ll see that United Church of God publications draw upon the Old Testament writings, just as the New Testament writers did throughout all of their books."

https://www.ucg.org/bible-study-tools/bible-questi...

"A passage like Matthew 5:17-19 can be used to argue that all Old Testament laws are still in force. Jesus didn’t do away with any of God’s laws. Rather, he emphasized that we ought to obey God not only in our actions, but also in our hearts. We have to keep every Old Testament law in the spirit, in its attitude and purpose. God’s laws are written in our hearts and minds (Hebrews 8:10). They are internalized, so we should want to keep them. Hebrews 8:10 is a quote of Jeremiah 31:31-33, one could argue, and the laws that Jeremiah had in mind were the laws that were valid in his day: the old covenant laws. They were all given by God."

https://www.gci.org/law/otlaws

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #139

Sinut on johdettu harhaan. Älä nyt ihmeessä jenkkeihin tässäkin luota. Uskonto ei ole asia, joka perustuu asiantuntemukseen.

Kun luet Raamattua ymmärrät itse ilman teologia mitä se sinulle opettaa ja miksi. On ihan tarpeetonta tästä edes viisastella. Vanhasta testamentista ei nykyinen kristitty muuta ota ohjeekseen kuin kymmenen käskyä. Muuta ei siitä löydy tähän käyttöön.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #144

Toivottavasti ymmärrät, että normaali muslimikaan ei koraanista ota mitään "muinaisia ylilyöntejä" arkensa ohjeeksi, vaan noudattaa sitä, mikä kirjassa on hänelle opetettu rakkauden ja elämän eettisten arvojen sanomaksi.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #144

Vanhasta testamentista otetaan hyvinkin asioita, jotka tukevat omaa agendaa - "alussa oli asenne": Esimerkiksi homovastainen uskonnollisuus nostaa sieltä alati Sodoman ja Gomorran, joskin senkin totaalisesti väärin ymmärrettynä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #144

Juha Hämäläinen, olen ilmeisesti tehnyt aikoinaan virkavirheen, kun opetussuunnitelman mukaisesti olen käynyt Vanhan testamentin kertomuksia läpi uskonnontunnilla. Jos tuon omatekoisen teologiasi mukaisesti katsot, että Vanha testamentti ei ole osa kristinuskoa, niin älä esitä, että se olisi yleisesti hyväksytty näkemys. Kysy keneltä tahansa papilta, kuuluuko Vanha testamentti kristinuskoon, vai pitääkö se repiä irti vihkiraamatusta.

Olen samaa mieltä, että Vanha testamentti on hyvin erityyppinen kuin Uusi, mutta niin muslimit kuin kristityt ottavat pyhistä kirjoistaan omiin tarkoitusperiinsä sopivat osat, riippuen siitä mitä linjaa kyseisessä uskonnossa edustavat. Joka lähtöön löytyy sopivia tekstejä. Kristinuskon katsominen kategorisesti rauhanuskonnoksi ja islamin vihan uskonnoksi on yksisilmäisen typerää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #137

Kristinuskossa puhutaan raamatusta ja se sisältää sekä uuden että vanhan testamentin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #58

Tässä luonnehdintaa islamista:

"The word “Islam” is derived from the word meaning “peace” in Arabic. Islam is a religion revealed to mankind with the intention of presenting a peaceful life where the infinite compassion and mercy of God manifests on earth. God calls all people to live by the moral values He sets so that compassion, mercy, peace and love can be experienced all over the world.

“O You who believe! Enter absolutely into peace (Islam). Do not follow in the footsteps of satan. He is an outright enemy to you.” (Holy Quran: 2, 208)

In the verse above, Islam intrinsically calls for peace and fosters a life in absolute sincerity and honesty before God. Therefore it is vitally important for an individual to believe in God with his own will and aspiration, and observe God’s commands and advice through personal conscientious contentment."

Linkin takana lisää:
https://www.goodnewsnetwork.org/6-quran-quotes-tea...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #14

Muslimiterroristien uhreista suurin osa on ollut muslimeja. Syyriassa ja Irakissa Isis teloitti pääosin muslimeja. Niin ikään taisteluissa kaatuneista suurin osa oli muslimeja.

Hämäläinen näyttää pyrkivän tarkoituksellisesti sellaiseen tulemaan, jolla kotouttamista pyritään vaikeuttamaan. Syitä voi vain arvailla.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #94

Kai Niemeläinen pyrkii aina löytämään uusia merkityksiä selvillekin kirjoituksille. Se on luonteessa olen huomannut. Olisi hyvä, että kirjoitat aiheesta etkä kirjoittajista pelkästään.

Kotoutuminen on jokaisen muuttajan omalla vastuulla. Hän itse voi sitä helpottaa tai vaikeuttaa. Meillä ei ole mitään tarvetta kotouttaa ketään erityistoimin, koska Suomi on äärettömän helppo maa asettua asumaan, jos haluaa.

Olen itse harjoitellut kotoutumista useaan maahan. Missään niistä ei kukaan kotouta tulijaa millään tavoin kielen, kulttuurin, sääntöjen tai tapojen suhteen. Kukaan ei ole kaitsemassa aikuista ihmistä.

Minun kirjoitukseni islamin opin sisäänrakennetusta riskistä on fakta. Sen kertominen on tärkeää, koska juuri kukaan suomalainen ei jaksa asiaan enempää paneutua vaan uskoo yleiseen populistiseen mantraan uskontojen samanlaisuudesta. Jos tämä tieto estää kotouttamisen tai aiheuttaa pahaa mieltä niin en voisi vähemmän välittää.

Islam on puhtaasti sovellettuna yhteiskuntajärjestelmä eikä vain uskonto ja siihen tulee näin suhtautua.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

En mä tiedä kun on kova kuumetila niin olisinko rikkonut uskonrauhaa?

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Onkos nämä rikosepäilyt oikeita, tutkittuja tuomioita, vai samantyylisiä tuulesta temmattuja väitteitä kuin sen yhden värillisen "muusikon" äidin, rasistista poliisia kohtaan, nostamat syytteet?

Kertoo ehkä enemmän siitä, ketkä poliisia oikeasti työllistävät...

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Epäilyjä olivat ainakin osittain, ei rikoksia kuten toisessa kohdassa tekstiä väitetään.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Eipä mennyt montaa minuuttia sertopuhtopesijöiden koollekutsuun. Rohkea poliisi, Taponen. Kyllä kansan kuuluu tietää.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

"motiivi liittyy aatemaailmaan"
Eli jos joku raiskaaja tulee kulttuurista jossa naiset ovat toisen luokan kansalaisia, heidät pitäisi laittaa tuohon samaan kastiin...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miten onnistuit sekoittamaan kuttuurin ja motiivin?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

jos kulttuurisidonnaisuutta motiiveihin ei voi olla, voiko olla uskonnollistakaan motiivia?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #126

Miksi ei voisi olla kulttuurisidonnaisia motiiveja? Kysymykseni koski sitä, että kulttuuritausta esitettiin raskauttavaksi tekijäksi motiivista riippumatta.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen Vastaus kommenttiin #171

"motiivi liittyy aatemaailmaan"
Natsin mielestä mustat yms. ovat alempiarvoisia, eikö?
Joidenkin raiskaajien mielestä voivat naiset olla alempiarvoisia. Tai että naisen saa raiskata koska tämä pukeutuu paljastavasti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #172

Olit jättänyt pois motiivin kokonaan tuossa kommentissasi. Esitit siis, että kulttuuritausta olisi raskauttava asia motiivista riippumatta. Kysehän oli nimenomaan rasistisesta motiivista, ei siitä että tekijä on rasisti. Ei rasistinkaan motiivi jollekin teolle ole automaattisesti rasistinen.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Kysymys, jos äärioikeistolainen ja vastamielenosoittaja tappelevat mielenosoituksesta, lasketaanko vastamielenosoittajan pahoinpitely äärivasemmiston pahoinpitelyksi? Enpä usko. Sen sijaan äärioikeistolaisen tekemä pahoinpitely lasketaan äärioikeiston pahoinpitelyksi. Ihan huolimatta siitä, että onko pahoinpitely tapahtunut spontaanisti vai ei. Räikeimpänä esimerkkinä Jesse Torniasen kuolemantuottamus jolla katsottiin olevan rasistinen motiivi sen takia, että uhri vastusti rasismia, ja hän itse kuului rasistiseen järjestöön. Tässä on kyseessä aika räikeä kaksoistandardi.

Ensimmäiseksi noista tilaistoista pitäisi poistaa kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Kyseisen rikoksen lievemmällä muodolla ei vaan yksinkertaisesti ole mitään tekemistä minkään ekstremismin kanssa. Eri asia olisi sitten jos tosissaan kiihotettaisiin ihmisiä tappamaan kyseisen väestöryhmän edustajia.

Toiseksi pitäisi poistaa nämä kaksoistandardit. On hyvin kyseenalaista kuka edes kuuluu äärioikeistoon ja kuka kuuluu äärivasemmistoon, ja miten kenenkin motiivia tulkitaan. Nuo pahoinpitelyt liittyivät ylen mukaan rautatientorin SE-leiriin. Tälläisenään nämä tilastot ovat räikeän poliittisia ja ne ovat omiaan aiheittamaan entistä pahempia yhteenottoja äärioikeiston ja vasemmiston välillä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Räikeimpänä esimerkkinä Jesse Torniasen kuolemantuottamus jolla katsottiin olevan rasistinen motiivi sen takia, että uhri vastusti rasismia, ja hän itse kuului rasistiseen järjestöön. Tässä on kyseessä aika räikeä kaksoistandardi."

Paitsi että tuomiossa ei huomioitu rasistista motiivia. Mutta kelpaahan siitäkin loukkaantua,

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

kyllä huomioitiin hovioikeuden tuomiossa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #19

Olet oikeassa, pahoittelen kertomaani virheellistä tietoa.

"Hovioikeus katsoi pahoinpitelyn motiiviksi sen, että uhri oli ilmaissut vastustavansa rasistisen järjestön edustamia arvoja. Pahoinpitely oli siten tehty rasistisin motiivein."

Torniainen siis pahoinpiteli henkilön joka vastusti rasismia. Minusta tuo kuulostaa rasistiselta motiivilta.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #22

Ihan noin maalaisjärjellä ei mitenkään kuullosta, mutta turha kai tuosta inttää. Tuo olisi hyvä käsitellä korkeimmassa oikeudessa, että siihen saataisiin ennakkopäätös.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Pihkolalle tiedoksi, että Torniaista ei tuomittu kuolemantuottamuksesta, vaan törkeästä pahoinpitelystä. Hovissa tuomio koveni, koska se katsottiin motiiviltaan rasistiseksi. Näkemys oli, että natsiliike on lähtökohtaisesti rasistinen ja uhri halveksi tätä. Siksi pahoinpitely katsottiin rasistiseksi.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Väärää tietoa siis puolin ja toisin.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #27

No mikäs se väärä tieto toisin puolin olisi? Tarkoitatko, että uusnatsit ja natsiaate eivät ole raisistisia? Muuten vaan julistavat valkoista ylivaltaa...

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #34

Siis Torniaisen tuomioon liittyen, lue ylempää.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #51

Tarkoititko Salosen kommenttia? Siitä voit huomauttaa hänelle.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Ensimmäiseksi noista tilaistoista pitäisi poistaa kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Kyseisen rikoksen lievemmällä muodolla ei vaan yksinkertaisesti ole mitään tekemistä minkään ekstremismin kanssa
.............

Et satu muistamaan lähi historiasta mihin Hitlerin syyttäminen juutalaisia syöpäläisiksi johti?

Kaikki kansanmurhat historiassa ovat alkaneet sanallisesta kiihottamisesta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Totta. Ruanda, Suomen sisällissota ynnä muut tapaukset alkoivat aina kiihotuksella. Ei sitä huvikseen ole kriminalisoitu, ihmisten kiusaksi.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #36

Et ilmeisesti halua tai tahdo ymmärtää, mutta tuossa yllä se jo sanottiin. Nämä meidän kiihotukset eivät kaikki ole samanlaisia kehoituksia väkivaltaan kohtaan kuin Hitlerin tai Ruandan tapauksissa. Niissä on vain sanottu jotain loukkaavaa kansanryhmästä ja lähes aina tämä on liittynyt jonkun rikoksen jälkeiseen tuohtumiseen. Kansan pitäisi lammasmaisesti määkiä ja syödä ruohoa, kun tulijat raiskaavat ja tappavat. Silloin valtaapitävien mielestä integraatio onnistuu parhaiten. Eipä näy onnistuneita esimerkkejä Euroopan sisällä. Joka maassa samanlaiset ongelmat rikollisuuden ja sosiaalisen eristäytymisen kanssa. Ei tietenkään kaikkien tulijoiden osalta, mutta riittävän suuri osa heistä ei tunnetuista syistä integroidu tai edes halua yrittää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #124

"... kun tulijat raiskaavat ja tappavat."

Heh, kommenttisi tarkoitus oli kyseenalaistaa kansanryhmää vastaan tapahtuvan kiihotuksen olemassaolo.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #125

Niin, se liittyi siihen mitä sanoin kiihotuksen lähteeksi. Eivät Eurooppalaiset ole rasisteja tulijoita kohtaan, jotka noudattavat sääntöjä ja pyrkivät integroitumaan. Meidän kehityksemme olisi ollut mahdotonta, jos suhtautuisimme aina äärettömän rasistisesti kaikkeen uuteen.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #129

Vai olisiko niin, että eurooppalaiset eivät ole rasisteja niitä kohtaan, joiden olettavat noudattavan sääntöjä ja pyrkivän integroitumaan.... Nämä ovat kovasti eri asioita, eikä todellisuus ollenkaan todista katteettoman rasismin olemassa oloa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä kohta tulee kommenttia, ettei voi pitää paikkansa, kun vasemmistoradikalismihan se vasta paha onkin. Kun Tornianen torilla potkaisee jonkun tajuttomaksi, niin seuraavassa kommentissa jo tulee mutku vasemmistokin.

Olihan tämä nyt jokaisen tervejärkisen tiedossa, että äärioikeisto on se oikea syöpä.

Niin ja tottakai varmaan väärät tulkinnat ja valtamedia valehtelee.

Ei näille äärioikeiston halaajille mikään totuus kelpaa.

Petri Hämäläinen

Ritalalle ei totuus kelpaa. Täällä oli rääkkymässä sitä miten Torniainen tappoi viattoman ohikulkijan Rautatietorilla. Totuus oli aivan toinen.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

En todellakaan usko mihinkään mitä tuo poliisi levittää.. sellaista pas##aa julkaissut että huhhuh..

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Äärioikeisto niin meillä kuin muuallakin vaatii kovaan ääneen lakien tinkimätöntä noudattamista, demokratiaa ja sananvapautta. Tämä vaade kuitenkin loppuu välittömästi, jos äärioikeisto sattuu pääsemään valtaan. Silloin alkaa vääjäämätön oikeusvaltion, sananvapauden ja demokratian rajoittaminen. Esimerkkejä riittää niin historiasta kuin nykyhetken Itä-Euroopasta.

Äärioikeisto on aidosti vaarallista sakkia.

Pekka Pylkkönen

Onhan tässä lähellä se tilanne että joutuu vähän tarkistamaan käsityksiään, mutta odottelen vielä poliisin julkaisua. Helsingin poliisin tiedotteista ei löytynyt ainakaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Julkaisua ei vielä tosiaan ole. Taposen Twitter-tililtä voi lukea näistä toistaiseksi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #112

Suomen Uutiset osallistuu psykologiseen ilmiöön: kun väitetään että jokin on pähkähullua, alkaa lukijakin uskoa siihen.

Mitään pähkähullua ei Taposen kommenteissa ollut, trollailijat sen sijaan siitä sirkusta tekivät.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Uskonrauhan rikkomisella ei ole mitään tekemistä väkivallan kanssa, mutta sen tuomitseminen on tyypillistä vasemmistolaista keskustelun estämistä. Vasemmiston on perinteisesti ollut sananvapauden kannalla, mutta tämä yksi uskonto tuntuu laittavan oikosulun heidän aivokeskukseen. Jos ei kestä arvostelua uskomuksistaan tai sen päähenkilöistä, niin integraatio lienee mahdotonta länsimaissa.

En yhtään ihmettele, mutta yksikään media ei ole Suomessa julkaisut tietoja seksuaalirikoksista vuodelta 2017, jotka osoittavat että pääkaupunkiseudun tekijöistä 50.7% on maahanmuuttajia. Heitä lienee kokonaisuutena n. 10%. Ihanaa, fantastista kehitystä ja kansainvälistä menoa!

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

http://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_j...

Raiskausrikokset
- ulkomaan kansalaisten rikosten osuus 50,7%

...hys hys.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #35

Ulkomaalaistaustaisille Yli 50% raiskauksista ja yli 70% seksuaalisesta ahdistelusta. Ovat kyllä melkoisia lukuja!

Mutta kylläpä yllättivät nuo ideologiapohjaiset rikoksetkin.

On tämä ihmeellinen maailma.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #40

Sen verran huomauttaisin, että kyseiseen tilastoon on kirjattu ulkomaan kansalaisten osuus epäillyistä. Määritelmällä "ulkomaalaistaustainen" luvut olisivat todennäköisesti vieläkin rumemmat.

En muuten ole varsinaisesti yllättynyt noista ideologiapohjaisten rikosten luvuistakaan. Taponenhan tarjoaa varsin loogisen selityksen. Olisin oikeastaan ollut yllättynyt, jos ei muutaman kuukauden telttaretkeltä olisi tuollaisia seurauksia, kun sinne on jo lähtökohtaisesti menty haastamaan riitaa.

Se on sitten eri asia, onko kiljunatsien jo purettu telttaleiri "suurin sisäisen turvallisuuden uhka", kuten blogisti hehkuttaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #43

Voit tietysti referoida minua oikeinkin. En minä noin nimittäin sanonut.

Mutta se leiri oli kyllä aika syvältä. Tavalliset työssäkäyvät puutarhaosaston duunarit saivat lärvinsä MV-lehteen ja uhkailuja päälle. Ohikulkevat naisihmiset julistettiin huoriksi samaisessa läpyskässä jos sattuivat hörppimään teetä turvapaikanhakijoiden teltalla.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #49

No hyvä, korjataan. Ja pahoittelut virheestä. Oikea lainaushan on "Sisäisen turvallisuuden uhat kasvoivatkin eniten siitä alustasta, jossa turvallisuudesta eniten kohkataan".

Siitä olen toki samaa mieltä, että se leiri oli syvältä. Siitä taas en, että se, tai siihen liittyvät rikosilmoitukset olisivat minkäänlainen indikaatio sisäisen turvallisuuden uhkien kasvusta. Ennemminkin se on todiste siitä millaista osa-aikasyrjäytyneiden larppaamista koko touhu on.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #40

Myös seksuaalirikosten jyrkkä kasvu 2015 alkaen on sitä vaiettua julkista tietoa. Ja hämmästyttävää on näin miehen näkökulmasta, että jos sanot tummaihoista neekeriksi, niin se on monen mielestä paljon pahempi rikos kuin raiskaus. Ja jopa monien naistenkin mielestä.
Esimerkiksi missään vaiheessa metoo kohkauksessakaan ei niitä ja niiden kasvuista ollut sanaakaan esissä saati vastustettu !?!

Tuo Tapolan lista onkin mielenkiintoinen tulkinta äärioikeiston rikoksista. Tapola on tosin jo uskottavuutensa menettänyt rikosten tulkinnoissa, mutta silti olisi mielenkiintoista kuulla perustelut.
Väkisinkin tulee mieleen, että vastaavalla tulkinnalla olisivat myös demarit ja vasurit niitä äärivasemmistolaisia.
Esimerkiksi Halla-ahon aikanaan saatu sakko olisi tuon tulkinnan perusteella äärioikeistolainen rikos ja se vie kyllä varmasti pohjan moneltä tuon listan "äärioikeisto" rikokselta.

Maailma on todella ihmeellinen ja toisten kuuleminen sekä viestin älyllinen vastaanotto on nykyään yliarvostettua ja se tuli erinomaisesti pressan vaalitentissäkin esiin kun Haatainen ja Haavisto pillastuivat asiasta mitä he eivät olleet edes kyenneet tai halunneet ymmärtää. Miten keskustella asiasta heidän kaltaisten kanssa?
Kyllä tämäkin Petran kirjoitus on luettava ajatuksella ja pohdittava mikä siinä on totta ja mikä on tunnettua Taposen mielikuvitusta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #53

Verkossa on paljon tyyppejä, jotka ovat omasta mielestään Taposta pätevämpiä.

Yhteistä on heille nollanarvoinen uskottavuus poliisin ammattitaidon arvioimisesta.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #60

Varmasti niitä omasta mielestään pätevämpiäkin löytyy ja yhtä varmasti niitä myös on kun vain oikea laji löytyy.
Siitä en tiedä mikä heille on yhteistä ja en myöskään tiedä heidän poliisin ammattitaidon arvioinneista.
Minä taas tiedän Taposen varmasti olevan ammattitaitoinen poliisi, mutta hänen mielipiteensä ovat aivan eri asia.
Ja kun rikosten "laatuja" tulkitaan mielipiteiden, ja vieläpä erittäin asenteellisten mielipiteiden mukaisesti, niin selvää on, että uskottavuus kärsii. Mutta eihän se tietenkään sitä tarkoita etteikö ruikoksia ole tapahtunut.
Tätä juuri tarkoitinkin, että jokaisella on mielipide, mutta jos olet eri mieltä niin hyvä olisi kuitenkin ajatella mistä se toisenlainen näkökanta syntyy.
Kuten tässäkin ketjussa näkee, niin hätäisin jo on tyrmännyt kaikki toista mieltä olevat jopa etukäteen. Loistavaa mielipiteiden vaihtoa, eikö totta?

Petri Hämäläinen

#33 - Ihme kun et hauku rasistiksi.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Sitä en kyllä ymmärrä että miten jotkut eivät halua nähdä islamin uskoa ongelmana. Se ei ole pelkästään uskonto. Toisaalta muutaman uusnatsin (suomessa aktiivisia, mitä, pari sataa?) töhöilyt ennakoivat jo kolmannen valtakunnan uutta nousua.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jos viittaat minuun, niin minä olen itse asiassa tiukka ateisti, enkä suhtaudu lämpimästi mihinkään uskontoon.

Mutta sinähän et ole koskaan kysynyt, näenkö islamin uskoa ongelmana. Sinä vain oletat, sillä välittämäni luvut eivät olleet mieluisia.

Muoks. No, luonnonkansojen luonnonuskonnoissa on joskus hienoja piirteitä. Myönnettäköön. Ja jos uskonto saa ihmisen tekemään jotain hyvää, on se tehnyt jotain hyvää. Noin muuten olen lähinnä pahoillani että on olemassa uskontoja.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

ko. kommentti oli yleisellä tasolla maahanmuuttokeskusteluun ja "äärilaitoihin" liittyen, ei suoraan sinulle tarkoitettu.

Lukujen mieluisuudesta voi olla montaa mieltä, 0 olisi mieluisin. Niiden esilletuonti ja se että ovatko ne validit, ovat eri asia. Taposta ei voi sanoa puolueettomaksi tahoksi maahanmuuttokeskustelussa.

Esilletuodot tutkimukset maahanmuuttajien rikostilaistoista on kuitattu eräiden tahojen osalta paikkaansa pitämättömiksi ja "kyllä suomalainenkin raiskaa kommenteilla" mutta yhden "suvaitsevaisen" poliisin Twiitti otetaan heti kiveen hakattuna totena, ilman minkäänlaista kyseenalaistamista sen paikkaansapitävyydestä tai tietoa lähteistä, vain koska se tukee omaa mielipidettä.

Jyrki Tikkakoski

Ateisti olen minäkin mutta tunnustan, että kirkko on tehnyt paljon hyvää, mutta islamiin liittyvät hyvät asiat ja teot ovat jääneet piiloon. En tarkoita ettenkö ole ollut heidän kanssa tekemisissä, mutta se islamin kuva hyvänä ja rakastavana uskontona on vähintäänkin hyvin hämärä.
Olkoonkin, että rauhaa rakastavia muslimeita kyllä löytyy maailman joka kolkkaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tämä on alkusoittoa nykylakien ja niiden tulkintojen mukaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10041960

Hovioikeus: Jesse Torniainen

Hovioikeus: Rikoksella oli rasistinen motiivi

Käräjäoikeus aiemmin hylkäsi syyttäjän vaatimuksen rasistisesta motiivista rangaistuksen koventamisperusteena. Käräjäoikeus tulkitsi lakia niin, että rasismi tulee koventamisperusteena kyseeseen vain silloin kun rikos kohdistuu laissa erikseen tarkoitettuun suojaa kaipaavaan väestöryhmään.

Hovioikeus näkee tilanteen toisin. Laki ei enää 1.6.2011 voimaan tulleen uudistuksen jälkeen ole edellyttänyt, että uhri kuuluu johonkin erikseen suojattuun väestöryhmään. Rasistinen motiivi on siis nykyisin koventamisperuste riippumatta siitä, keneen ja mihin rikos kohdistuu.

Hovioikeus muistuttaa, että teko oli tapahtunut Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoituksen yhteydessä. Vastarintaliike oli jo ennen tätä mielenosoitusta tuonut avoimesti esiiin kansallissosialistista aatettaan ja arvomaailmaansa.

Mielenosoituksen ohi kulkenut mies oli ilmaissut vastustavansa ja halveksuvansa Vastarintaliikkeen rasistisia arvoja. Torniaisen hyökkäyksellä uhriaan kohtaan oli siis rasistinen vaikutin, rasistinen motiivi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Alkusoittoa?
Oletko Engren huolissasi siitä, että rasistien tekemät rikokset tuomitaan rasistisin motiivein vai mikä oli pointti?

"Käräjäoikeus tulkitsi lakia niin, että rasismi tulee koventamisperusteena kyseeseen vain silloin kun rikos kohdistuu laissa erikseen tarkoitettuun suojaa kaipaavaan väestöryhmään."

Minusta tuo on paitsi kummallinen tulkinta, myös kertoo että "kantaväestö" ei nauttisi samaa lainsuojaa rasististen rikosten varalta. Jotain jota ääriväki toistuvasti arvostelee.

Pekka Pylkkönen

Onhan tuossa Torniaisen tapauksessa tuo rasistinen motiivi ehkä kaukaa haettua. Todennäköisesti ohi on kulkenut myös esimerkiksi tummaihoisia henkilöitä. Heidän sijaansa Torniainen valitsi kohteekseen henkilön joka sylkäisi mielenosoittajien eteen. Tuo sylkäisy vaikuttaa ainakin mediassa kerrotun mukaan olleen se itse teon provosoinut syy.

Torniainen on varmasti rasisti mutta oliko teko rasistinen? Varmaankaan ei.

Rasismin ei ainakaan minun oikeustajuni mukaan olisi tullut olla koventamisperuste mutta kuolemantuottamuksen hylkääminen oli aika rankka veto.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #54

Seikka oli minustakin aluksi vaikeatajuinen, mutta kun perusteluita lukee, niin ei se olekaan.

Kyllä mäkin olen sitä mieltä, että rasismia pitää saada vastustaa keskellä kaupunkia ilman pelkoa hyppypotkusta, jota on aatteellisesti treenattu juuri kyseistä tilannetta varten.

Nimittäin näinhän se meni.

Petri Hämäläinen

#45 - On täysin länsimaisen oikeustajun vastaista että „rasisti“ tuomittaisiin „rasistin tekemästä rikoksesta“.

Se, mitä tekijä on, on nimenomaisesti täysin epäolennainen rikoksen määrittelyssä ja oikeustieteellisessä arvioinnissa.

Länsimaisen oikeusjärjestelmän lähtökohtana on kaikkien yhdenvertaisuus lain edessä.

Joonas Ranta

Kiitos tuoreista luvuista! Vaikuttaa vahvasti siltä että äärinationalistit ovat selvästi suurempi uhka kuin äärivasemmisto katukuvassa. Näitä lukuja olisi kuitenkin ehkä mielekkäämpi vertailla ilmiöitä kasvattaviin lukuihin eikä toisiinsa seuraavasti: Äärivasemmiston rikkeet vs. Tuloerojen muutos ja hyvinvoinnin jako JA Äärinationalistien rikkeet vs. ulkomaalaistaustaisten rikokset euroopassa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hei Joonas, kiitos kommentista. Mutta. Säännöt täällä Usarissa edellyttävät tunnistettavan valokuvan käyttöä. Laitathan kuvan profiiliisi.

Ilkka Huotari

"Väkivaltainen äärioikeisto 56

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan 26kpl"

Millä tavalla kiihottaminen kansanryhmää vastaan on väkivaltaa?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

”Väkivaltaisella ekstremismillä tarkoitetaan sitä, että väkivaltaa käytetään, sillä uhataan, siihen kannustetaan tai se oikeutetaan astemaailmalla perustellen” (Väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsaus 1/2017, s. 11)

Ilkka Huotari

En usko, että nuo kaikki kiihottamiset kansanryhmää on tulleet väkivallalla uhkaamisesta.

Ne sisältävät luultavasti paljon vain mielipiteitä maahanmuuttajista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #65

En usko että kiihottaminen kansanryhmää vastaan tapahtuu mielipiteen ilmaisusta. Uskon, että kiihottamisrikokset ovat korkeintaan mielipiteeksi naamioitua kiihottamista kansanryhmää vastaan.

Tälläkin alustalla harjoitetaan paljon vihapuhetta ja yleistäviä ja mustamaalaavia, mielipiteiksi naamioituja tekstejä, joita ei ole käsitelty kiihottamisrikoksina.

Rikokseksi katsomisen kynnys on erittäin korkealla.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #95

"Perussuomalaisten tamperelaispoliitikko Terhi Kiemunki on tuomittu 450 euron sakkoihin blogistaan, jossa hän sanoi kaikkien Euroopan terroristien olevan muslimeja."

Jos yleistää hiemankaan liikaa, tulee tuomio.

https://yle.fi/uutiset/3-9327902

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #99

Tuomio johtui siitä, että Kiemunki puhui perättömiä ja tällä tavoin kiihotti kansanryhmää vastaan. Jos teet Kiemungin tavoin eli yleistät, mielipiteesi lakkaa olemasta mielipide. Sellaisessa yhteydessä puhe muuttuu vahingoittavaksi ja kansanryhmää vastaan suunnatuksi kiihottamiseksi. On myös muistettava, että Kiemunki julisti sanomaansa kohderyhmälle. Moni näytti ottaneen Kiemungin yleistävät puheet totena.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #102

Eli jos ei puhu 100 %:sti, absoluuttisesti, totta maahanmuuttajista, tulee tuomio? Selvä ...

Hakkarainen sai samanlaisen tuomion:

"Syyte koski Hakkaraisen heinäkuussa Facebookissa julkaisemaa kirjoitusta, jossa hän totesi, että kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja." https://yle.fi/uutiset/3-9386669

Jos Hakkarainen olisi lisännyt sanan "lähes", tuomiolta olisi ilmeisesti vältytty?

Aika tarkkaa. Tuo on Hakkaraisen puhe on kuitenkin normaalia puhetta, missä ei yleensä tarvitse olla ihan täysin, tieteellisen tarkka.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #103

Hakkarainen ei puhunut, kuten ei Kiemunkikaan. Molemmat kirjoittivat.

Kyse on kummassakin tapauksessa samasta asiasta: molempien tarkoituksena on vihjata, että olisi olemassa ihmisryhmä, joka syyllistyy terrorismiin ja että torjumalla tuon ihmisryhmän olemassaolo voitaisiin suojautua terrorismilta.

Ymmärräthän eron kahden eri tilanteen välillä: sen, jos sinä juttelet minulle tai sen, jos sinä puhut puhujapöntöstä sadoille kuulijoille. Yhdelle ihmiselle voit puhua vähän ohi totuuden, toinen voi korjata tietäessään asian oikean laidan. Jos puhut sadoille ihmisille, saatat syyllistyä harkitsemattomilla sanamuodoilla kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Kirjoitettaessa julkiseen mediaan, sanamuodoissa on hyvä olla tarkka.

Mutta ihan aikuisten oikeasti, sinä saivartelet. Niin Kiemunki kuin Hakkarainenkin kokeilivat yhteiskunnan rajoja. He halusivat viesteillään kertoa, kuinka vähän arvostavat kansanryhmää ja syyllistyivät kansanryhmää vastaan kiihottamiseen. Minun nähdäkseni sinäkin teet ihan sitä samaa, piilotellummin ehkä.

Toni Rintala

"Väkivaltainen äärivasemmisto 1"

Aika hassu tilasto!
Uutisten mukaan vasemmisto on lyönyt, poltellut autoja ja heitellyt kiviä.. noh, sanoisin että tusinan kertaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kyse on Helsingistä ja vuodesta 2017.

Toni Rintala

"Kyse on Helsingistä ja vuodesta 2017."

Sitten kyse on tilastointitavasta.
Briteissä sai tuomion sylkemisestä eri mieltä olevaa päin. Suomessa ei.

Mutta tosiaan 2017 ei tainnut juurikaan olla vasemmiston väkivaltaisia hyökkäyksiä juuri Helsingissä. Ensi kertaa moneen vuoteen.. hip hip huraa!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #72

Miksi haluat silti puhua asiasta, jota esiintyi yhden kerran viime vuonna? Etkö haluaisi lausua jotain äärioikeiston väkivallasta? Sellaista oli paljon vuonna 2017.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #96

"Etkö haluaisi lausua jotain äärioikeiston väkivallasta? Sellaista oli paljon vuonna 2017."

Muutama tapaus. 2016 oli paljon vasemmistoväkivaltaa. 2017 he keskittyivät enemmän autojen ja Suomen lippujen polttamiseen.

Mistä sinä haluaisit keskustella?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #109

Olisiko sinulla jotain sanottavaa vuoden 2017 tapahtumiin ja äärioikeiston harjoittamaan väkivaltaan?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #142

"Olisiko sinulla jotain sanottavaa vuoden 2017 tapahtumiin ja äärioikeiston harjoittamaan väkivaltaan?"

Tiedätkö kuinka moni noista oli mummoja ja tätejä, joita poliisi kuulusteli vihapuheesta? Taisi olla n. 40.
Ja monta oli tuolta Maidan-leiriltä, kun leiriin hyökkäsi suvaitsemattomia ja leiriläiset joutuivat puolustautumaan? Lisäksi muutama pidätys, joissa pidätettiin siksi, kun suomalainen oleskeli liian lähellä kunnialeiriä...

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #72

Äärivasemmistolainen Jari Laine hyökkäsi 6.12.2016 järjestetyn mielenosoituksen kimppuun yrittäen pahoinpidellä marssijoita.

Harmi että Jarin „oikeampi väkivalta“ osui 2016 puolelle. Haha !

Jyrki Tikkakoski

Tämä tilasto onkin Taposen "mielipiteitä".

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja jollei Trumppi vastaa, niin Suomen osastosta voi kysyä seuraavaksi, Halla-aho tietää näistä enemmän, ja jollei heti tiedä, niin hän katsoo MV-lehdestä oikeat tilastot. :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Olen perinteisesti hyvin kärsivällinen bloginpidossa, valmis kuulemaan toisenlaisiakin näkemyksiä, mutta nyt on sillä lailla että koska Tikkakoski vain rölläilee ilman perusteluita, niin kehotan ryhdistäytymään ennen kuin kommentoiti hyytyy tällä sivulla.

Minua ärsyttää nimittäin sellainen asia, että meillä on ammattitaitoista virkavaltaa hemmetin pitkän pinnan kanssa uurastamassa liian pienin resurssein kansalaisten turvallisuuden puolesta, ja sitten tällaista kimitystä ihan vain silkkaa hölmöyttään. Pahoittelut tästä, mutta näin se on.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #74

Tuota....ehkäpä sitten perinteisesti, mutta nyt kyllä jostain muusta syystä kuin eriävästä mielipiteestä on kärsivällisyytesi pettänyt. Ryhtinikin on kuosissaan.

Tikkakoski ei ole rölläillyt ja vielä vähemmän....itse asiassa nyt en ymmärrä viittausta hölmöön kimitykseen.
Minäkö vai joku muu? Taponenko? No minä se en ainakaan ole ja asiallisempia kommentteja kuin minun, ei täällä montaakaan ole.

Nyt täytyykin kysyä, että luitko minun kommentin? Minä kylläkin kehuin Taposen ammattitaitoa. Vieläpä erittäin selkeästi.
Mutta jos väität, että Taponen ei ole mielipiteissään asenteellinen, niin silloin täytyy olla eri Taponen kyseessä.
Mutta siihen en usko. No, kuitenkin tämä Taponen mistä minä kirjoitin, ei ole osallistunut kansalaisten turvallisuuden puolustamiseen, moni varmasti sanoisi, että päinvastoin.

Minuakin ärsyttää moni seikka, mutta jostain syystä nyt tuntuu sinua ärsyttää jokin muu seikka kuin annat ymmärtää. Kun kerran tänne Puheenvuoroon plogin kirjoittaa, niin luulisi olevan ilmanmuutahan selvää, että siitä mielipiteitä ja vastauksia syntyy. Sehän lienee tarkoituskin?
Minulle nyt kyllä syntyy kuva että sinulta loppuu itseltä perustelut ja sen johdosta kysyä täytyykin vielä yksi asia. Vastaat tai et, mutta mielelläni kuulisin vastauksen.
Oletko kirjoittanut plogisi, että saat keskustella asioista vain samoin ajattelevien kesken? Kuten esim. Uuninpankon poika? Tämä viimeinen onkin vain retorinen kysymys.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #91

Mielestäsi kehut Taposen ammattitaitoa, mutta kutsut hänen ilmoittamaa rikosepäilyjen kategorisointia mielipiteikseen. Retorisesti kysyn, etkö näe tuossa ristiriitaa?

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #107

Kun tarkemmin ajattelet, niin ymmärrät kyllä, että ammattitaito ja mielipide on kaksi eri asiaa. Ja se kehu ei ollut mielestäni vaan faktisesti. Näin ikään kuin retorisesti vastaten.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Poliisin tilastot on valetta, kysy vaikka Trumpilta.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

polttanut suomenlippuja, tukkineet viemäreitä, äärivasemmistolaiset extremismiryhmät ovat kaiken lisäksi itse ilmoittautuneet tekijöiksi, outoa ettei näistä tehtyjä ilmoituksia silti ole rekisteröity extremismiin kuuluviksi.

mitä nyt äkkiseltää tulee mieleen itsenäisyyspäivän tiimoilta.

mutta se on totta, että vasemmistolaisten hulinointi oli viime vuonna merkittävästi vähäisempää kuin sitä edellisinä.

PS: jutussa on koostettu tehtyjä ilmoituksia, ei varmistettuja rikoksia, sikäli harhaanjohtavaa, koska onhan tunnettu tosiasia, että suuri osa ilmoituksista ei johda mihinkään toimenpiteisiin.

muistan nähneeni juutubessa videon jossa mainittiin, että mielenosoittajista on tehtailtu ilmoituksia.

Toni Rintala

Vasemmisto on tosiaan 2017 keskittynyt Helsingissä kiitettävästi vain propagandaan ja alpakkoihin.. liekö poikkeuksellinen flunssa-aalto kaatanut iskujoukkoa? Vain muutamia autoja polttivat ja ikkunoita särkivät.. Taitaa Li antaa nuhteluja vajaasta toiminnasta.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Tässä lienee kyseessä viranomaistilasto. Miten voin tutustua tässä taustalla olevaan viranomaistilastoon, jonka siis kaiketikin on julkinen asiakirja? Varsinkin kun uusi tiedustelulaki ei ole vielä voimassa.

Mikäli taustalla olevaan tilastoon ei pääse tutustumaan, niin siihen perustuvat väitteet ovat yhtä uskottavia kuin Trumpin väite siitä, että ilmastonmuutos on kiinalaisten salajuoni.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Sinun täytyy odottaa vielä tovi. Tämä on esimateriaalia, lähteenä Taposen Twitter-tili. Voithan sinä toivoa, että ne virallistuessaan kovasti tästä muuttuvat.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Siis mitä minä toivon? Voisitko kertoa minulle kun tiedät sen paremmin kuin itse tiedän.

Jos puhutaan faktoista, niin oleellinen osa asiaa on mahdollisuus tarkistaa faktat. Mikäli mahdollisuutta ei ole, niin kyseessä on vähän sellainen trumpilainen uutinen.

Itse en olisi suinkaan yllättynyt mikäli pilottitakkeihin ja maihinnousukenkiin pukeutuneet idiootit olisivat kiljupäissään toteuttaneet suuren määrän rasistisia yms rikoksia. Mutta faktantarkistus on silti arvossaan.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Jos on huolissaan väkivaltaisesta ekstremismistä tai maan sisäisestä turvallisuudesta, niin suosittelen tutustumaan tähän selontekoon:

http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handl...

Se antaa osviittaa myös siitä, miksi tuo uskonnolla perusteltu väkivalta näyttää nollaa.

Kohtapuolin tulee myös uudempi katsaus aiheeseen. On mielenkiintoista nähdä, tukeeko se Petran yksittäisen twiitin pohjalta tekemää tulkintaa sisäisen turvallisuuden uhan kasvusta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Uunituoreita lukuja ekstremismistä Helsingissä" - otsikko on taidokkaasti valittu luomaan mielleyhtymä juutalaisten tuhoamiseen keskitysleireissä ja heidän ruumiittensa hävittämiseen polttamalla uuneissa holokaustin aikana.

Väkivaltainen oikeisto Helsingissä ei ole rinnastettavissa toisen maailmansodan aikaisiin natseihin Saksassa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Henkilökohtainen mielikuvitus/vainoharha ei ole mikään syy epäillä normaaleja otsikkoja. Kiitos ja näkemiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vastauksesi paljastaa, että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #83

Muokkasit kommenttiasi. Siinä kirjoitit, että pidät omaa mielleyhtymääsi niin vakavana ettet voi hyväksyä tällaista otsikointia Usarissa. Se on ihan roskaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #85

Tiedän, ettet kaipaa minun hyväksyntääni mahdollisesti jopa aatteen voimalla tiedostamattomastikin laaditulle blogikirjoituksesi otsikolle. Sinulle riittää kun US:n Puheenvuoro sen hyväksyy.

P.S. Mielikuvitus, vainoharha ja mielleyhtymä ovat erinomaisia sanoja leimaamaan toisen ihmisen mielipiteet turhiksi ja vääriksi.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Sellainen kommentti sinun kirjoituksia aiemminkin lukeneena, että et todellakaan ole "sitoutumaton". Kyllä sinulla on aika vahvat siteet eräisiin suuntiin. Hymy.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hymyilevälle Artolle tiedoksi, että en ole koskaan ollut lähelläkään mitään puoluetta, ja seilaan noin neljän puolueen välillä liikkuvana äänestäjänä, vasemmalta oikealle.

Mutta teitä viisastelijoita aina riittää kun blogin sisältö harmittaa. Jos kirjoitan kielikeskustelusta, olen mukamas rkpläinen, jos kirjoitan luonnosta, olen mukamas vihreä, jos kirjoitan äärioikeistosta, olen mukamas kommunisti.

Tällaisella vihjailulla ei ole mitään annettavaa itse keskusteluun. Se on vaan ihan roskaa.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

En minä puolueita tarkoittanut. En myöskään vihjaile mitään. Tiedät itsekin mitä tarkoitan. On tällä "vihjailulla" mielestäni annettavaa, koska mielestäni kirjoitustesi tarkoituksena on vetää mielipiteitäsi palvelevaan suuntaan - se ei vaan ole objektiivista. Tavallaan ehkä enemmän surullista. Tuotahan Venäjän trollitehdaskin harrastaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Olisiko sinulla ollut jotain sanottavaa blogin aiheesta. Blogisti on kyllä kiinnostava persoona, sitä en kiistä.

Mutta edes kohteliaisuuden vuoksi olisi hyvä osoittaa, että on lukenut blogin ja edes sivulauseessa kommentoida lukemaansa. Mitä mieltä Ollikainen on äärioikeiston väkivallasta?

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Tuomitsen kaiken väkivallan jos se ei ole itsepuolustusta.

Blogin aihe on juurikin niin populistinen ja tarkoitushakuinen kuin vain tietynlaisen mielipideilmaston omaavalta henkilöltä sopii odottaakin.

Lupaan haukkua Petraa kokkariksi tai vaikka fasistiksi kun hän kirjoittaa vihervasurianarkistien rötöksistä - luulen vain, että sitä päivää ei tule.

Ilkka Huotari

"Jari Taponen on yksi niistä poliiseista jotka ovat äärioikeistolaisten trollaajien, ”kansallismielisten” häiriköiden mobbaamisen kohteena."

Olet kai huomannut Taposen erikoiset kannanotot?

Esim. jihadismin vähättely https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230232-atte-kalev...

"Terroristit eivät poikkea merkittävällä tavalla valtaväestöstä. Kyse ei ideologian tai uskonnon väkivaltaisuudesta" https://twitter.com/JariTaponen/status/87198459519...

Onhan näitä paljon. Onko se outoa, että tällaisia kommentteja kritisoidaan?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minun mielestäni näitä kommentteja on kyllä kritisoitu, niin kuin tuossa Kalevakin tuntui tehneen. Jollen ihan väärin muista, olet sinäkin niitä kritisoinut jo silloin, kun Taponen niitä esitti.

En ymmärrä sinun ja muiden Taposta arvostelevien logiikkaa. Taponen ei puhunut tällä kertaa terrorismista, vaan äärioikeiston harjoittamasta väkivallasta. Miksi se, että luvut on keskusteluun tuonut Taponen on näiden lukujen kannalta kiinnostavaa? Eikö sinulla ole mitään sanomista äärioikeiston harjoittamaan väkivaltaan?

Ilkka Huotari

Olisi kyllä sanottavaa, mutta Taponen otti esille pelkkiä lukuja eikä varsinaisia rikoksia. Näillä luvuilla ei ole välttämättä paljonkaan tekemistä oikean tilanteen kanssa, ja se jäi nyt hämärän peittoon.

Ei tässä tullut muuta loopputulosta, kuin että vasemmisto sai vain lisää syytä vihata/pelätä äärioikeistoa. Taponen ei antanut millään muotoa tasapainoista, harkittua ja neutraalia kuvausta oikeasta tilanteesta.

Ei tietenkään Hesarikaan, jota Taponen kai siteerasi.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Jari Taponen ja hänen "käsin poimimansa" luvut.

Nyt on todella luotettava henkilö ja lähde heitetty kehään, mutta onhan kirjoittajallakin täällä lukemieni kannanottojen perusteella vain vasen silmä auki.

Voisitko Taposen ystävänä pyytää häntä avaamaan detaljit lukujen takaa?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Huhtasaaren asunnon ikkunan rikkojat löytyvät äärioikeiston joukoista. Onhan Huhtasaari haukuttu sionistihuoraksi äärioikeiston toimesta.

Tämä on oma näkemykseni, ei Tapolan.

Toni Rintala

"Huhtasaaren asunnon ikkunan rikkojat löytyvät äärioikeiston joukoista."

Hassu arvaus sulla.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tämä on taas ihan tyypillistä kommenttiraitaa. Väki haluaa kirjoittaa ihan hirveästi minusta ja kaikesta mahdollisesta muusta, mutta ei jumankekka äärioikeiston ekstremismistä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tyhjästä on paha nyhjästä.

Jyrki Tikkakoski

Kysymystä pukkaa, Suomessa on tuomittu SVL äärioikeistoksi, onko muita?

Toni Rintala

"Suomessa on tuomittu SVL äärioikeistoksi"

Eiköhän ne ole ihan omasta tahdostaan/valinnastaan äärioikeistoa. Äärioikeistolaisuus ei ole mikään rikos.
Tosin heillä on melko samat tavoitteet kuin Suomen Puolustusministeriöllä:

"Tiivis ja kattava vuorovaikutus Pohjoismaiden kanssa on Suomelle tärkeää. Alueellinen turvallisuustilanne myös lisää yhteistyön tarvetta."
"Historia, arvot, yhteinen toimintaympäristö ja yhteiskuntien rakenteet sitovat Pohjoismaita poikkeuksellisen tiiviisti yhteen."
https://www.defmin.fi/

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #136

Tämän tyyppistä valkopesua.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Turun puukotukset näyttävät puuttuvan listasta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Puuttuvat, koska tiedot koskevat Helsinkiä.

Petri Hämäläinen

Tarkoitat varmaan islamistista terrori-iskua?

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Vasemmisto ei ole vieläkään osoittanut aktiivista katumista yli sadan miljoonan ihmisen murhaamisesta aatteen puolesta. Kommunistit keksivät sellaisen sanahirviön kuin rasismi kun ihmiset koittivat puolustaa oikeuttaan kotiseutuunsa kansojen pakkosiirtoja vastaan Neuvostoliitossa.
Neuvostoliiton kauheudet toteutettiin sen jälkeen kun ensin sekoitettiin kansoja valtakunnan sisällä jotta sisäinen koheeesio heikkenisi ja kansan vastarinta tyranneja vastaan murenisi.
Euroopan unioni käyttää samaa vanhaa mutta toimivaa taktiikkaa kun se koittaa hävittää kansallisvaltiot Euroopasta. Ne jotka puolustavat nykyistä kansanvaihtopolitiikkaa ovat hyödyllisiä/hyötyviä idiootteja.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Abdullah Nassir; tämä on huomionarvoinen kommentti ja se katsoo jo asioita paljon pidemmälle, kuin "faktatiedon" etsijät osaavat katsoa. Se katsoo suoraan ihmisen ylpeyteen jonka takana he hääräävät globaalia valtakuntaa, jota ei koskaan tule ihmisen toimesta. Eivät he toki tiedä olevansa osia tässä jo pitkään jatkuneessa prosessissa mutta josta löytyy kyllä korkeantason tietoa.

EU:n politiikka on kansallisvaltioiden ja kansallisten tunteiden tuhoaminen Euroopassa. Hyötyvät/ hyödylliset idiootit ovat vastaus blogiin ja näihin kaikkiin tilastoihin ja tutkimuksiin joita nyt sataa ja joiden arvo totuudessa on nolla.

Blogisti etsii sylttytehdasta,; se on jo löydetty.

Ilkka Huotari

"Seuraavan kerran kun näette Helsingissä betoniesteitä tai tiellä poikittain olevia kuorma-autoja suojaamassa yleisötapahtumia, tiedätte että ne on paikallaan estämässä äärioikeiston vihapuhehyökkäyksiä..."

https://twitter.com/Hvuorenp/status/95876679715883...

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kuinka monta näistä "epäilyistä" on edennyt syytteen asteelle ja edelleen tuomioon? Kanteluitahan voidaan heittää vaikka kuinka paljon!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muistaakseni raiskauskanteista noin puolet jätetään käsittelemättä, kun asiaa on selvitetty enemmän ja oikeuteen asti päätyneistä joku 40% jää ilman tuomiota.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Onko Ylinen yhtä huolestunut "Poliisin tietoon tulleet rikokset" -tilaston käytöstä perusteluna maahanmuuttajien ylettomästä rikollisuudesta? Siihen kirjatuistakaan ei ole kirjaamisvaiheessa ketään vielä syytetty tai tuomittu vaan se perustuu poliisin ensimmäiseen mielikuvaan tapahtuneesta. Silti sitä yleisesti käytetään kuvaamaan rikollisuuden määrää ja tekijöiden taustaa.

Petri Hämäläinen

Ei kyseessä ole rikokset eikä rikostilastot kuten Nyqvist virheellisesti artikkelissa väittää.

Kyseessä on rikosepäilyt.

Ja yhden poliisin luoma otos näistä epäilyistä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ja niinhän minä kirjoitin, rikosepäilyistä enkä rikostilastoista. Ettehän te lue edes blogia, öyhötätte vaan vailla ajatuksia ja mitä sylki suuhun tuo.

Osasin kyllä odottaa heikkoa keskustelua tähän blogiin, mutta täytyy sanoa että ala-arvoisuudessaan se on ollut ihan erityistä luokkaa tällä kertaa.

Petri Hämäläinen

Voit haukkua minua niin paljon kuin lystäät. Se tarkentaa lähennä kuvaa itsestäsi.

Kirjoitat väärin: „Taposen mukaan Helsingissä tuli tietoon viime vuonna 57 ekstremististä rikosta eli sellaista väkivaltaa tai siihen yllyttävää rikosta, joiden motiivi liittyy aatemaailmaan.“

Surullista jos et tunnista tai ymmärrä kirjoituksesi asiavirheitä etkä korjaa niitä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Taposen mukaan eli tismalleen Taposen sanoin. Tässä ei ole mitään asiavirhettä.

Moneskohan kommentti tämä on jossa horistaan jotain asiavirheistä?

Voit olla ihan huoletta - minä tarkistan aina ihan kaiken pienintä yksityiskohtaa myöten. Heippa ja kiitos.

Petri Hämäläinen

Välität siis tahallaan vääräksi tietämääsi väitettä. Fake news. Missä on etiikkasi?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #164

Petri siirtyi nyt hetkeksi huilille. Syy: pulushakin pelaaminen ja öyhötys.

Jyrki Tikkakoski

Nyt on sitten Taposen lisäksi vielä erittäin outo protokollakin. Miten helkkarissa niistä Suomi ensin ryhmästä saa äärioikeistoa?!? Haatainen on sitten äärivasemmistoa? Taposenkin täytyy olla fasisti. Jopa on luokittelut....

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Surullista, että monet täällä kommentoijat yrittävät valkopestå islamia ja kömpelösti vertailla sitä raamattuun,unohtaen täysin, että kristinusko on käynyt jo keskiajalla läpi reformin ja perustaa oppinsa Uuteen testamentin.

En ymmärrä mitä puolustettavaa on uskonnossa, jonka edustajat päivittäin tappavat satoja siviilejä eri puolilla maailmaa Allahu...jumala on suuri- huutaen.

Näinä metoo- kampanjan aikana olisi myös hyvä muistaa, miten naisia alistava ja halveksiva islamin oppi on.

Olen ateisti ja maailma olisi paljon parempi paikka ilman uskonhörhöjä yleensäkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ellimäki vetoaa kristinuskon reformismiin. Oikeasti kuitenkin kristillisen uskonnon valtavirta on reformoimaton katolinen kirkko (yli puolet kristityistä). Reilu kolmannes on erilaisia reformoituja mutta hekin ovat kukin fraktio kovin erilailla puhdistettu. Meillä tutuinta lutteriaanista suuntausta edustaa vain n. 3 % kaikista maailman kristityistä. Eikä lutteriaanitkaan ole yhtenäinen joukko.

Edes lutteriaanit eivät ole luopuneet Vanhasta testamentista vaan esimerkiksi täkäläinen Ev.lut. fraktio pitää sitä oleellisena ja tasavertaisena osana Raamattuaan. Sitä opillista dogmia todistavat kaikki heidän pyhinä pitämät kirjoitukset ja tunnustuskirjat. Ja todistaahan Uuteen testamenttiin Joshua al Nasrat:n suuhun laitettu, että hän tuli pitämään [Mooseksen] lain ja ettei siitä katoa yksikään kirjain niin kauan kuin taivas ja maa pysyvät. Ja pitää sen rikkojien kuoleman.

On totta, että monet muhamettilaiset tappavat toisia ihmisiä mutta ei se tee heistä koko uskontokuntana yhtään sen verenhimoisia kuin kristityistäkään tai mistään muusta uskontokunnasta (ehkä wiccalaisia puunhalaajia lukuunottamatta).

Nuo metoo-kampanjalaiset kai ovat nimen omaan kristillisestä perinteestä nousevaa naisten alistamista vastaan kun heidän kokemuksensa ovat täkäläisissä oloista, täkäläisissä yhteiskunnissa joissa vannotaan niin liukkaasti kristillisen perinteiden perään. Saman suuntaisia kampanjoita ja taistelua käydään toki muissakin yhteiskunnissa mutta toisin tavoin ja toisenlaisissa olosuhteissa. Niitä ei kuitenkaan tule asettaa vastakkain vaan tuettava kaikkia.

Ellimäki ilmoittaa olevansa ateisti ja pitävänsä uskontohörhöttömiä paikkoja parempina. Olen samaa mieltä. Mutta olen myös mieltä, että meidän ei pitäisi vähätellä kristinuskonvastaisuutta sillä, että muslimit olisivat pahempia. Silloin antaudumme ääliöoikeistolaiselle rasismille.

Meidän tulisi olla analyyttisempiä ja pystyä erittelemään uskontojen ominaisuuksia ovat ne sitten niille yhteisiä tai niitä erottavia. Esimerkiksi väkivaltahakuisuus erilailla uskovia ja erityisesti uskonnottomia kohtaan on miltei kaikkia uskontoja yhdistävä tekijä jota on hillinnyt vain ja ainoastaan yhteiskuntien sekularisoituminen. Sen toivoisin leviävän ja laajenevan kaikkialle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset