PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Tuontinationalismi: Herätyskinkereitä, muskeleita ja mukabiologiaa

  • Kuvankaappaus Marcus Follinin videosta.
    Kuvankaappaus Marcus Follinin videosta.

 

Äärioikean väki saa ikiomat ”radikaalisaarnaajat” keväiseen herätysjuhlaansa - ”Awakening”. Suomalaisuusaate ei olekaan tällä hetkellä puulusikoiden veistelyä tai vaihtoehtohistorian lukemista vaan osa äärinuivalistosta on Yhdysvaltoihin rähmällään ja imee sikäläistä Alt-right -ideologiaa kuin sieni. USA:n rotukinasteluun samaistuminen tai Ruotsin ”romahtamiseen” uskominen täällä Suomen perukoilla on tietenkin epäloogista, mutta nyt valkoisten ihmisten katoamisesta huolestuneille on Helsingissä keväällä omat hihhulikinkerit joita etnonationalistiseksi konferenssiksi kutsutaan. Kyse ei kuitenkaan ole saamelaisten tai suomenruotsalaisten oikeudesta olla olemassa (saamelaiset ovat monen altrightiläisen silmissä marisevia ”tunturiapasseja”) vaan nyt hurahdetaan valkonationalismiin ihan huolella. Lähes kaikki puhujat ovat ulkomaalaisia miehiä, joten tällä kertaa ulkolaisen ääriaineksen ei tarvitse pysyä rajojen ulkopuolella.

Äkillisen hurahtamisen vaaraa ei muilla silti ole, sillä tilaisuus on ainoastaan opetuslapsille. Tätä on selitetty turvallisuustoimena, mutta eiköhän kyse ole siitä, ettei haluta minkäänlaista realismia kuplan sisäpuolelle radikalisoitunutta hymistelyä häiritsemään. Puhujien teemoja ovat olleet esim. juutalaisuuskysymys, rotuerottelu, valkoiset etnovaltiot, naisen paikka jne.

Fasistisiin virtauksiin kuuluvat erottamattomasti salaliittoteoriat, omat tieteelliset tulkinnat ja suoranainen hömppä. Niinpä alun perin puhujaksi buukattu Marko Hamilo hyppäsi kyydistä heti ensimmäisen mainoksen ilmestyttyä – maineenhallinnallisista syistä. Hamiloa paikkaamaan löytyi perussuomalaisten nuorten Nico Saramo.

Greg Johnson tekee jännärimusiikilla höystettyjä videoita joissa pöyristellään sitä miten valkoiset ihmiset syrjäytetään maapallolta ja vahvistetaan tätä hölynpölyä vaivaannuttavin mukabiologisin vertauksin. Samaan aikaan kun muut kädelliset ovat oikeasti vaarassa kadota, mietityttää Gregiä onko valkoihoisia vähemmän kuin miljardi. Johnson on Timo Hännikäisen aatteellinen sielunkumppani, ja kummallakin on yhtä paljon fantasioita heikommista naisista ja taistelevista kunnian miehistä.

Ruotsista saapuu kehonrakentaja ja oma elämänsä temppeliritari Marcus Follin näyttämään Suomen pojille mallia miten revitty kroppa pitää miehellä olla. Follin keekoilee runsaasti puolialasti tai fantasia-asuissa esittelemässä itseään. Follin ohjeistaa naisia pukeutumaan vaatimattomasti mikäli he haluavat ansaita miehen kunnioituksen. Miehille hän suosittelee itsetyydytyksestä pidättäytymistä jotta kunnon taistelutikki pysyy päällä. Vähän kuin islamistien kokous siis, no homo.

Virosta saapuu nuori poliitikko Ruuben Kaalep, jolla on vielä pitkä tie opetella nationalismia, sillä hän tituleeraa skotlantilaista Colin Robertsonia ”englantilaiseksi”.

Colin Robertson uskoo ilmastonmuutoksen olevan vihervasemmiston juoni. Jared Taylor haluaa eriväriset ihmiset eri valtioihin, mutta koska hän on herrasmies, hänen faninsa uskovat hänen vakuuttavan fiksulta. Taylor opettaa myös seuraajiaan olemaan ystävällisiä muille ihmisille, jotta rasismi saavuttaisi suuremman suosion. Tämä oppi ei ole mennyt ainakaan järjestävän Monokulttuuri-ryhmän Junes Lokalle tai Tiina Wiikille, joilla on ilmeisesti jonkinlainen epävirallinen ennätys kunnianloukkausepäilyjen keräämisessä. Eikä ole tainnut mennä perille Sarastuksen Timo Hännikäisellekään, joka on tunnettu herjaavista känniviesteistään. Mutta rakkaudesta kai se hevonenkin potkii, muutenhan rakkaus omaa kansaa kohtaan vaikuttaa vain kulissilta.

Nyt tietysti joku valittaa että eikö näillä ole sitten sananvapautta. On tietenkin. Pidän sitä larppaustapahtumana muiden larppaustapahtumien joukossa. Enemmän päänvaivaa se aiheuttaa niille, jotka etsivät uskottavuutta aihepiirin sisällä. Varmasti joku voi löytää elämälleen tarkoituksen siitä, että on valkoihoinen. Siihen se realismi sitten päättyykin.

Klausuuli: Se, että kirjoitan äärioikeistosta, ei tarkoita että olisin ”kommari” tai että pitäisin äärivasemmiston töppäilyä yhtään onnistuneempana. Ja mikäli tämä blogi ilahduttaa äärimäisen huomionkipeitä järjestäjiä, niin olkaa hyvä vain.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (211 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Kaikki roska tulee Jenkeistä sen jälkeen, kun Neukkula kaatui. Nyt meillä on vain yksi globaali ajatushautomoiden tunkio rapakon takana.

Sieltä tulee sateenkaarisekoilu, militarismi, kristillinen fundamentalismi, itsensä ihannointi eli omanapaisuus eli narsismi, sairaat finanssiteoriat ja ahneus yhdistettynä kulutusideologiaan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Juha Hämäläinen, eikö edes tuo "itsensä ihannointi eli omanapaisuus eli narsismi" kiinnosta?

Juha Hämäläinen

En ole jenkki. Ei kiinnosta pumpata rautaa peilin edessä tai silikonia kehoonsa tai miettiä miten kahmisi lisää rahaa toisten selkänahasta. Sellainen ei vedä puoleensa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Missäköhän tuo pidetään? Voisin mennä portille myymään foliohattuja ...:)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ympäri Eurooppaa pidettävät identitääriset ja etnonationalistiset tapahtuvat ovat usein vaitonaisia pitopaikasta. Helsingissä pidetään. Voisin veikata että Ravintola Kaisaniemessä, koska siellä on ennenkin ollut äärikansallismielinen puhujatilaisuus. Mutta tiedä häntä. Sinun täytyy kysyä järjestäjiltä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Oikeasti haluan pysyä kaukana noista :)

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #4

Jos olet Pekka jenkkien ihailija ja haluat olla amerikkalaisuuden nyky-ytimessä niin sinun on ostettava liput tilaisuuteen heti.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #7

En tiedä, oletko käynyt USA:ssa. Minä olen parikymmentä kertaa (viime vuonna kolme kertaa) ja voin kertoa, että siellä on sekä hörhöjä että täyspäisiä ihmisiä. Aivan kuten Suomessakin. En tiedä missä porukoissa sinä kuljet... :)

Käyttäjän amgs kuva

Ravintola Kaisaniemessä! Oho, en tiennyt tuosta. Onneksi en ole käynyt tuossa ravintolassa eikä tarvitse käydä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #55

Olin siellä viime kuussa keikalla tilaisuudessa, jossa juhlapuhujana oli Lasse Lehtinen. Ei pelottanut yhtään.

Ravintola Kaisaniemi oli Petran arvaus - en usko, että se on vahvistettu tieto.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Hyvin näytit sen miksei ne jaksa julkistaa niitä tilaisuus paikkoja.. Veikkaan että Suomessakin hyvin nopeasti menisi joku vasemmistolainen hihhuloimaan..

Ei sillä että tapahtuma menettäisi sillä mitään, koska ei tässä tapahtumassa ole paljon järkeä :)

Mutta kukin tyylillään sanoi pappa lumessa kelkan kanssa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olen ollut huolissani huumorin tulevasta kuolemasta. Nyt alankin pelätä, ettei fantasiakirjallisuudelle ole tulevaisuudessa tilaa.
Eikö etnojutuissa aina voi epäillä taustalle piilotettua rasismia?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ennemminkin jos salaliittoteorioihin uskoo et ole kommari vaan mv - lehden myyrä taikka pt - median palkkaama trolli, koska siinä määrin jaksat näitä poppoita mainostaa jotka niputat sanan altright alle joka on ihan pielessä kun taas esim. etnonationalisti olisi terminä parempi.

Hölmön jopa ulkonäköön menevän morkkauksen sijaan itse aihe olisi mielenkiintoinen tosin ilmeisen mahdoton keskustelunaihe. Jos on joku maa ja siinä joku kansa niin voi pohtia missä määrin homogeeninen tämä kansa on ja miksi, miksi kansa ei ole kuitenkaan juuri tässä pisteessä vaan kansa elää historiassa, muuttuu, mutta silti pysyy samana, missä määrin se luonnollisesti imee itseensä uudessa globaalissa tilanteessa uusia tulokkaita joista tunnetuin esimerkkki on usa joka on paljon muuttunut mutta silti on sama maa ja kansa (vai onko), miten tulee toimia uusien kansainvaellusten kanssa ts. saako taloudellisten seikkojen lisäksi sanoa, että emme halua, että maa ja kansa muuttuu (liian nopeasti ja radikaalist) jnejne.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

No niin. Kenenköhän ulkonäköä olen nyt morkannut ja missä?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kai ideana oli se mitä Follin sanoo eikä hänen lihasten pullistelunsa? Itse ole Follinista koskaan kuullutkaan ja tuskin jaksan tsekata kuka, mikä hän on.

Eli aihe on näitä 'hörhöjä', tai miksi haluaakaan sanoa, laajempi ja ihan mielenkiintoinen sillä mitä muuta Visegrad ja vaikka Orban sanovat, että ovat etnonationalisteja, haluvat että maa myös pysyy valkoisena ja kristittynä? Onko moinen ajatus kategorisesti mielipuolinen, ei halua toistaa vaikka usa:n esimerkkiä? (Toisaalta myös on Japani ja taas Myanmar joka 'puhdistaa' maataan) ...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #12

Follin haluaa nimenomaan että hänen kehonsa ja sen suurenmoisuus otetaan esikuvaksi. Se on ihan olennainen elementti jonka kautta hän haluaa tulla tarkastelluksi.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #12

Mene nyt Mikko ihmeessä sinne kavereitasi tapaamaan ...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Jos on joku maa ja siinä joku kansa niin voi pohtia missä määrin homogeeninen tämä kansa on ja miksi, miksi kansa ei ole kuitenkaan juuri tässä pisteessä vaan kansa elää historiassa, muuttuu, mutta silti pysyy samana, missä määrin se luonnollisesti imee itseensä uudessa globaalissa tilanteessa uusia tulokkaita joista tunnetuin esimerkkki on usa joka on paljon muuttunut mutta silti on sama maa ja kansa (vai onko), miten tulee toimia uusien kansainvaellusten kanssa ts. saako taloudellisten seikkojen lisäksi sanoa, että emme halua, että maa ja kansa muuttuu (liian nopeasti ja radikaalist) jnejne."

Ensimmäiseksi voi pohtia että mitä ihmettä tässä lauseessa yritetään sanoa. Luin sen nyt kolmesti enkä ymmärtänyt mitään sen sisällöstä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Pisteet Jannelle siitä, että rehellisesti tunnustat, että tämä aihe menee yli hilseen.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Perussuomalaiset ovat muuten ehdottaneet, että suomen kielen suojelemiseksi pitää säätää laki. Voisi olla paikallaan.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Janne!

Sama juttu. En ymmärtänyt pätkääkään:-) Oli paljon sanoja peräkkäin!

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #20

Etnonationalismin alkeita eri tyylilajilla kirjoittaen toki sitä ei voi välttää, että on paljon sanoja peräkkäin.

On maita. On Kansoja. Eivät ole samoja. Ovat erilaisia. Maan rajat muuttuvat historiassa. Kansakin muuttuu. Ajan myötä. Muuttoa tapahtuu. Lähialueelta. Tai kauempaakin. Nykyään muutto on erilaista. Maailma on globaali. Muutto on helppoa. Voi muuttaa vaikka minne. Helposti. Esim. Usa on muuttunut paljon. Muuttajia on ollut paljon. Maa on yhä sama, mutta onko kansa, kansakunta? Voiko sanoa ettemme halua USA:ksi, jossa maa muuttui nopeasti? Haluammeko olla Suomi? Sellaisena kuin se nykyään on? Vai haluammeko Suomeen miljoona muuta? Tällöin maa on sama. Kansa ei. Onko meissä jotain vikaa? Miksi kansa tulee muuttaa?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Engren keuli sitten luettavaksemme 89 sanan etnoaltrightnationalistisen virkkeen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Suoritus oli vaikuttava jo senkin takia ettei hän siihen erityisesti pyrkinyt. Pelottaa ajatellakin kun tuo mielenkiintoinen kyvykkyys jalostetaan tarkoituksenmukaiseen toimintaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #40

Tarjoan vielä yhden pohdittavan aforismin etnonationalismin perusongelmasta kun jostain syystä 'vihervassareilta' ei muotoilu onnistu. Tai pohdinta ylipäätään, pysyminen asioissa eikä tarttuminen ihmisiin.

Kansan puhtauden vaatimuksesta on pelottavan lyhyt matka kansan puhdistamiseen.

Kolme helpolta kuulostavaa käsitettä maa, kansa ja kulttuuri ovat paljon vaikeampia termejä kuin moni luulisi. Maa, valtio on helpoimmin käsitettävissä eli joku tietty maantieteellinen alue. Sellaisia valtioita ei kuitenkaan ole kuin pari joissa kansa on maan rajojen sisällä, sodat ovat muuttaneet rajoja. Kansa taas koostuu eri heimoisto jotka ovat kuitenkin tarpeeksi lähellä toisiaan ja kulttuuri on kaikkein epämääräisin ja hankalin käsite, mikä ja mitkä kansat kuuluvat suht. saman kulttuurin alle.

Kansan puhtaus vaatimuksena on eri asteista ja muotoista. Ääriesimerkki on rodullinen puhtaus ja siinä siis kaksi poolia 1)kansa halutaan pitää sellaisena kuin se on 2)kansa halutaan puhdistaa koska mikä maa ei koostu ryhmästä, eri heimojen lisäksi on aikojen saatossa muodostuneita eri vähemmistöjä. Silti siis kohta 1) on ymmärrettävissä, Unkarin Orbvan on ymmärrettävissä, vaikka pelkona on, että maa lipsuu kohtaan 2) joka on yksiselitteisesti sotarikollisuutta. Tämän lisäksi siis kansan puhtauden tavallisempi versio on kulttuurillinen, väärät ajatukset, tavat ... halutaan kitkeä ja useimmiten uskonnon varjolla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Toisaalta ihan hyvä että nää hörhöt leikkii suljetussa piirissä.

Toisaalta eihän tuollaiseen tapahtumaan kukaan tervejärkinen osallistu, eli hulluilla on omat huvit.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tuukka Kuru on näistä suomalaisista yksi selkeäjärkisimpiä.
Ei mulla muuta, eikä aiheesta enempää.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Se on totta. Miksi Tuukka Kuru on tässä mukana on tietenkin oma valinta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Saamelaisten kansallisesta heräämisestäkö täällä keskustellaan?

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Olet lähes kaikessa väärässä tässä kirjoitusessasi, mutta korjaan vain muutaman kohdan:

1. Uhka väkivallalle on aina olemassa, kun valkoiset puhuvat omasta asiastaan. Toisinpäin ja vaikka vasemmistoon kallellaan olevissa tapahtumissa ei näy oikeistolaisia osoittamassa mieltään, pyrkimässä väkivaltaiseen väliintuloon ja soittelemassa tilaisuuden vuokraavalle taholle miten natsit vyöryvyt pian tiloihin. Oikeistolaisia ei kiinnosta vasemmiston ikivanhat jaarittelut, mutta jostain syystä vasemmistolaiset eivät halua päästää oikeistolaisia ääneen.

2. Sananvapaudesta on tullut vitsi, joka käy hyvin ilmi Lokan ja Wiikin tapauksesta. Tällä hetkellä heitä syytetään mm. "Opetelkaa uimaan" kyltin tekstistä, joka kuulemma loukkaa tulijoita. Sekä Oululaisen, 30-vuotta suomessa asuneen, mutta kieltä huonosti puhuvan kunnallisvaltuutetun pitämän puheen tekstittämisestä Youtube-videossa. Tämä on kuulemma kunnianloukkous!

3. Jared Taylor on kyllä erittäin fiksu ja lukenut. Hän haluaa valkoisille valtion, jossa voi elää meidän Eurooppalaispohjaisen kulttuurin tavoin ja säännöin. Jos joku haluaa siirtyä tästä esim. Afrikkalaiseen, niin se on täysin vapaaehtoista, mutta valkoisia ei pidä voida pakottaa ottamaan vieraita kulttuurisia tapoja väkisin. Järkisyitä on varmasti paljon. Jared Taylorin hahmo herättää eniten vihaa, koska hän puhuu avoimesti biologisista eroista rotujen kesken ja nämä puheet perustuvat lukuisiin tieteellisiin tutkimuksiin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Joo kiva stoori Ville mutta menee ohi aiheen. Mielenkiintoisempaa olisi tietää, että kumpi tässä nyt on enemmän suomalaista nationalismia ja kansallisuudentunnetta: Amerikkalaista renesanssia peräänkuuluttava, valkoista ylivertaisuutta julistava julkirasisti vai ruotsalainen pumpattu, hiestä ja rasvasta kiiltelevä hormoniliha?

Eli kuka on illan ns. vetonaula, noin niinku puhtaan suomalaisen identiteetin, kulttuurin ja rodun kannalta? The Golden One?

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

En tiedä kuka on The Golden One, mutta Jared Taylor on merkittävin hahmo alt-right piireissä. Hänellä ei käsittääkseni ole mitään törkyä taustalla jo itseasiassa syntynyt ja nuoruutensa asunut Japanissa, sekä opiskellut mm. Pariisissa. Hänen maailmankansalaisuutensa on muuta kuin se syvän etelän rasistin vertauskuva mikä ainakin laittaa itseni miettimään, että taustalla on muutakin kuin alkeellinen pelko erilaisuutta kohtaan.

Asiasta voisi kirjoitta sivukaupalla, mutta pohjimmiltaan kyse on siitä, että ihmiset huomaavat yhteiskunnan muuttuvan heitä kohtaan vihamielisiksi mm. väkivaltakehoitukset valkoisia kohtaan jäävät nettiin, kun taas muita ryhmiä kohtaan poistetaan ja kirjoittajat päätyvät oikeuteen. Kun ei-valkoinen ryhmä epäonnistuu, niin se on valkoisten vika tai rasismin. Monet kokevat että monietninen yhteiskunta yrittää kokeilua, joka ei tule päättymään hyvin ja että he ovat lopulta maksumiehiä kaikessa. Alt-right on vastareaktio tälle ja vaikka Suomen mittapuulla se on vähän ennenaikaista, niin välttämättä kovin pitkään.

Kulttuurisota on se mitä nimeä siellä taidetaan käyttää. Omasta mielestäni tämä on ollut Suomessa jo pitkään käynnissä median ja poliittisen eliitin toimesta, mutta valtaosa kansasta ei vielä ymmärrä tätä, tai asia ei kiinnosta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #25

Minun nähdäkseni Jared Taylorin agenda on hovikelpoistaa rasismi ja pukea se tieteellisyyden kaapuun. "Ei rasisti vaan roturealisti" kuten jossain esittelyssään sanoo, huoh. Jos ymmärrän yllä olevasta jujun niin se se että Suomessa suomalaista (valkoista) kulttuuria uhkaa jokin kulttuurisota ja jos ei ihan vielä niin kohta. Media ja poliittinen eliitti siis haluaa tuhota suomalaisen kulttuurin ja tätä varten vastarintajoukko rahtaa ulkomailta neuvonantajia. Menikö sinnepäin?

Se mikä tässä on mm. hassua on, että nämä suomalaisten "nationalistien" aatteet näyttävät olevan viimeistä piirtoa myöten tuontitavaraa, voisi jopa sanoa että monikulttuurisuutta jota paradoksaalisesti käytetään monikulttuurin vastustamiseen.

Se on tietenkin totta että valtaosaa kansasta ei kiinnosta marginaaliryhmän hörhöilyt, tulevat ne sitten vasemmalta tai oikealta. En koe Suomessa minkäänlaista väkivallan tai muutakaan uhkaa joka kohdistuisi minuun ihonvärini takia. Itseäni lähinnä harmittaa se, miten tila parodioida näitä ryhmiä kapenee kun ne tekevät itsestään parodian The Golden shower, eiku one, tyylisine hahmoineen.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #58

Kyllä niitä perinteisiä länsimaisia arvoja on lähdetty jo pidempään tietoisesti murentamaan esim. Hesari on tästä linjasta täysin selvä esimerkki. Jatkuvasti he syöttävät feminististä, kulttuurirelativistista ja aatteellisesti värittynyttä agendaa, joka pyrkii vähättelemään länsimaista kulttuuria, syyllistämään meitä vuosisatoja vanhoista tehoista ja valkopesee tulijoiden kulttuuria, joka on monin puolin haitallista.

Itse ateistina haluaisin elää uskomuksista vapaasta yhteiskunnassa, mutta pystyn tulemaan toimeen myös juutalais-krisitilliseen pohjautuvassa, kun taas Islamilaisessa en halua missään nimessä elää. Siirtymä ensimmäisestä toiseen on jo tapahtunut paikallisesti monissa Euroopan kaunpungeissa. On vain ajan kysymys, koska populaatiomäärien kasvaessa tämä siirtymä otetaan poliittiseen päätöksentekoon ja lopulta lakiin mukaan. Saadakseen näiden ryhmien ääniä vasemmistopuolueet tulevat liennyttämään kantojaan näissä asioissa ja jopa ajavat lopulta Sharilain lievempiä muotoja ja erikoisoikeuskia länsimaissa. Tulet vielä näkemään.

Tiedostan myös itse, että rajat ovat lopulta keinotekoisia, mutta käytännöllisistä syistä maita pystytään hallitsemaan paremmin omin voimin. Lisäksi jos yhdistää yhtälöön sen, että populaatioiden toimintamalleissa on pieniä eroja, niin samat toimintamallit eivät siirry noin vain maista toiseen. Tästä syystä eripopulaatiot rakentavat erinäköisiä yhteiskuntia. Ne heijastavat ihmisten toimintamalleja. Itse näen, että kyse on tämän tunnustamisesta. Ei rasismista tai kenenkään syrjinnästä, vaan erojen tunnustamista ryhmien kesken, länsimaisen kulttuurin erinomaisuudesta ja sen vaalimisesta, sekä itsemääräämäämisoikeuden säilyttämisestä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

1. Vartija

2. Epäily

3. Jos Taylor on erittäin fiksu, miksi hän on haastanut Twitterin oikeuteen sisältönsä poistamisesta?

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Tässä viiden minuutin videossa on selitetty miksi haastaa ja perustelut on erittäin hyvät. Suomessa ei ole vastaavaa sananvapauden kunnioittamista kuin Yhdysvalloissa, mutta Suomi seuraa yleis-Eurooppalaista rajoittavaa linjaa, jossa poliittisista syistä voidaan toisten sananvapautta rajoittaa:

https://www.youtube.com/watch?v=CUg5TrWzjzY

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #37

Twitter on yritys ja yhteisöpalvelu on ilmainen. Taylor heittää rahansa kankkulan kaivoon! Se nyt on päivänselvää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #37

Perustelu lahjoittamiselle oli hyvä, jos sattuu olemaan samaa mieltä. Paljonko lahjoitit?

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #42

En yhtään, koska tuolla ei ollut paypal/luottokortti mahdollisuutta. Lahjoitus sivu oli rakennettu Yhdysvaltojen väestölle.

Petralle, että videossa sanotaan miten näistä laajalle levinneistä sosiaalisen median alustoista on muodostunut meidän aikamme toreja, joissa on yleisesti ollut sananvapaus. Esim. Taylorin organisaation twiitit voi hyvin välttää, eikä häntä ole pakko kuunnella, mutta hänellä oli 70 000 seuraajaa ja hän ei koskaan julkaissut mitään rikollista materiaalia. Kärkästä kommentointia ja keskustelua, mutta sananvapauden rajoissa. Poliittisideologisista syistä tilin poistaminen on syrjintää. Varmasti itsekin vasurina ymmärrät mihin syrjinnän laillistaminen lopulta johtaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #66

Ai " Petra vasurina". Huoh. Eli jos et diggaa "roturealistista" tuonti-ideologiaa olet vasuri?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #66

Ville. Alkaa kyllästyttää tämä vasuriksi kutsuminen. Kun kirjoitin kielikysymyksistä, minun puolestani jotkut keksivät että olen RKP-naisia. Kun kirjoitin luonnosta olin "vihreä". Nyt minun puolestani keksitään että olen vassari ja kommari.

Sovitaanko että lopetat ajoissa? En minäkään keksi ihmisille puoluekantoja.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"Äkillisen hurahtamisen vaaraa ei muilla silti ole, sillä tilaisuus on ainoastaan opetuslapsille. Tätä on selitetty turvallisuustoimena, mutta eiköhän kyse ole siitä, ettei haluta minkäänlaista realismia kuplan sisäpuolelle radikalisoitunutta hymistelyä häiritsemään."

Eiköhän kyse ole kuitenkin siitä, että äärivasemmisto tuppaa nykyään tulemaan häiriköimään tällaisia tilaisuuksia, vaikka puhujakaarti olisi reilusti tätä kyseistä maltillisempaakin.

Muutama esimerkki muutaman päivän ajalta:
Sargon of Akkad: https://www.youtube.com/watch?v=HPj3CyBJrIE
Jordan Peterson: https://www.youtube.com/watch?v=26xfc53XfCA
Christina Hoff Sommers: https://www.youtube.com/watch?v=Ha2E5aQ7yb8

Eikä näillä "protesteilla" ole mitään viitteitä realismista. Käytännössä pelkkää valehtelua ja demonisointia. Vasemmistolaiset eivät nykyään lainkaan kykene sivistyneeseen debattiin, vaan pyrkivät voittamaan vain huutamalla kovempaa toisten päälle. Ja toki se menee suoran väkivallan puolelle aina silloin tällöin.

Tämä omakin kirjoituksesi oli pelkkää solvaamista, etkä kyennyt esittämään mitään asiallista kritiikkiä. Joten ei sitten kannata ihmetellä, jos ja kun "alt-right" saa kannatusta, kun mitään kunnollisia vasta-argumentteja ei ikinä esitetä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mitä solvaamista? Kerroin ihan faktisia asioita.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Petra, pitää ymmärtää konteksti. Tuossa porukassa Hännikäisen viestit ovat argumentaatiota, ei solvaamista. Vastaavasti sinun argumentaatiosi on solvaamista. Ihan loogista kun muistaa, että tuossa genressä solvaamisen ja argumentaation termit ovat päälaellaan. Epäilemättä perussyy on se, että eivät ylensä osaa argumentoida kuten aikuiset.

Tai sitten tää on jokin monikulttuurisuusjuttu. Kun suomalainen keskustelukulttuuri ei luonnu, niin on tuotu ulkomailta Alt-Right kulttuurin keskustelumallit. Ja kun eivät osaa argumentoida maassa maan tavalla, niin yrittävät korvata valtakulttuurin keskustelumallit omillan. Samalla vaatien meitä muuttamaan lakeja, jotta "sananvapauden" nimissä sananvapaus on vain osalla porukasta - siis heillä itsellään vapaus sanoa mitä lystää ilman vastuuta. Muita se ei koske. Siis jonkinlainen sananvapaus-Sharia laki, jota yrittävät uittaa oikeusjärjestykseemme.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti Vastaus kommenttiin #64

"Petra, pitää ymmärtää konteksti. Tuossa porukassa Hännikäisen viestit ovat argumentaatiota, ei solvaamista."

Väärin. Hännikäisen solvaavat viestit ovat tottakai solvaamista. Mutta se ei ole ainoa, mitä Hännikäinen tuottaa, vaan hän myös kykenee ihan fiksuun kirjoittamiseenkin. Ja tässäkin tapauksessa solvaaminen ei tapahdu ihan vain huvin vuoksi, vaan se on vastareaktio vasemmiston toimintaan.

"Epäilemättä perussyy on se, että eivät ylensä osaa argumentoida kuten aikuiset."

Kumma juttu, että internet on täynnä videoita vasemmistolaisista häiriköistä, jotka pyrkivät estämään eri mieltä oleva ihmisiä julkituomasta omia mielipiteitään. Onko se sitä aikuismaista argumentointia?

"Tai sitten tää on jokin monikulttuurisuusjuttu. Kun suomalainen keskustelukulttuuri ei luonnu, niin on tuotu ulkomailta Alt-Right kulttuurin keskustelumallit. Ja kun eivät osaa argumentoida maassa maan tavalla, niin yrittävät korvata valtakulttuurin keskustelumallit omillan."

No miksiköhän alt-right-jutut ja kaikki sitä läheltä liippaava on tullut Suomeen? Ettei vain siksi, että vasemmisto on ensin kopioinut ulkomailta sellaisenaan omat totalitaristiset ja militaristiset aatteensa, kuten intersektionaalisen feminismin, positiivisen rotusyrjinnän, antifasismin, yms.

Samalla tavalla kuin ulkomailla, niin myös Suomessa on syntynyt vastavoima tälle vasemmistolaiselle totalitarismille.

"Samalla vaatien meitä muuttamaan lakeja, jotta "sananvapauden" nimissä sananvapaus on vain osalla porukasta - siis heillä itsellään vapaus sanoa mitä lystää ilman vastuuta. Muita se ei koske. Siis jonkinlainen sananvapaus-Sharia laki, jota yrittävät uittaa oikeusjärjestykseemme."

Jos olet yhtään seurannut sananvapauskeskustelua, niin nimenomaan vasemmistolaiset ovat olleet se osapuoli, joka on vaatinut mittavia sananvapauden rajoituksia. Mukaan lukien uskontokritiikin rajoittamista, jotta lainsäädäntö muistuttaisi enemmän sharia-lakia, joka rajoittaa rankasti islamin kritisointia.

Eli kuten jälleen näemme, tälläkin kommentillaan Juhana pyrki vain valehtelemaan ja demonisoimaan vastapuolta, kuten vasemmistolaiset käytännössä aina nykyään tekevät.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #118

Mutta kun vasemmisto... Mitä ihmettä vasemmisto asiaan kuuluu? Ei kai heitä ole tuohon tilaisuuteen edes kutsuttu.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kyllä pikkuoravien ääntä maailmaan mahtuu, vaikka suljetuissa piireissä tällä kertaa sitten piileskelevätkin herätyskokoustaan pitämässä.

Vaan se olisi kansalaisten kannalta se olisi edes joskus rehellisempää, jos ihan avoimesti kertoisivat niistä toimenpiteistä joilla aikovat 'etnonationalistisen valtionsa' toteuttaa tai miten estää kansalaisia ottamasta haluamiaan vaikutteita muualta. Ja miten käy niiden jotka eivät ylhäältä antamaansa ideologiaan taivu.
En kuitenkaan usko että sellaista selitystä saadaan jatkossakaan. Kunhan nyt mölisevät sisäpiireissään suojassa kansalaisilta.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

En ole kenenkään päähenkilön kuullut esittävän väkivaltaa sisältäviä ratkaisuja. Asiaa voi miettiä myös siten, että mitä vaarallista on tässä aatteessa, kun sitä ei saa esittää avoimesesti ja se joutuu jatkuvan sensuurin ja häirinnän johteeksi (facebook, youtube, google)? Eikö olisi parasta antaa avoimen debaatin ratkaista asiat.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#29
Asiaa voi miettiä myös siten, että mitä vaarallista on tässä aatteessa, kun sitä ei saa esittää avoimesesti
..........

Natsi-Saksan historiasta tiedämme miksi näitä aatteita ei pidetä suotavina esittää julkisesti.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 29

Ilmeisesti päähenkilöt tarkoituksellisesti jättävät kertomatta keinoistaan saada mieleisensä maailma, koska hyvin monen opetuslapsensa olen kuullut esittävän oikein väkivaltaisia keinoja, avoimessa debatissa.
Toki siinä voi olla äänessä vain tuhatmäärin hyödyllisiä idiootteja joille johtajansa ovat antaneet ymmärtää kertomatta yksityiskohtaisesti mitä. Helppoheikin tunnistaa kaukaa.

Jatkuvastihan nämä hyödylliset idiootit tunkevat häiriköimään vaikka asia olisi mikä. Puhutaanpa vaikka hammaslääkäristä tai paikallisliikenteen aikatauluista niin hyvin pian joku tulee oksentamaan maahanmuuttajista tai kuvitteellisesta yhtenäiskulttuuristamme. Ja sitten vielä väität ettei keskustelua käydä.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #31

Minulle tulee kyllä mieleen hyödyllisistä idiooteista tämä vastapuoli. Pelle naamarit päässä tanssivat naiset, agressiiviset vasemmsisto radikaalit ja kommunistit, jotka luulevat tekevänsä parempaa maailmaa. Yritetään vielä kerran ja taas lyödään natseja turpaan.

Vasemmistolta puuttuu kyky debaattiin aatteensa pohjalta. En ole esim. kuullut yhdeltäkään avointa maahanmuuttoa kannattavalta järkiperusteita, joissa olisi kätelty asiaa laajasti. Ainoastaan yksittäisiä heittoja, mutta kunnon järki- ja logiikkaperäistä pohdiskelua ei yksinkertaisesti löydy. Ja syynä on se, ettei sellaista ole. Vasemmiston aate perustuu vain ideologiseen tahtotilaan, joka ei ole realistinen tai toimiva. Tästä syystä tarvitaan vastapuolen mielenpiteiden rajoittamista, heidän tilaisuuksien väkivaltaista häiriköintiä ja sananvapauden rajoittamista.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #38

#38
Yritetään vielä kerran ja taas lyödään natseja turpaan.
..............

Miksi sinä kannatat natseja?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #38

Mikä saa ajattelemaan, että vasemmistossa kannatettaisiin avointa maahanmuuttoa. Eikö tuo ole lähinnä liberalistien ajatus? He lienevät niin oikealla kuin pääsee. Suomessa taitavat kovan linjan liberalistit olla harvassa, mutta onhan noita maailmalla.

Tuossa vaikkapa Ayn Randin näkemys, joskin lyhyesti vastauksena luennon jälkeisessä kyselytuokiossa.

https://ari.aynrand.org/blog/2017/02/07/ayn-rand-o...

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #45

Rand todennäköisesti vastaa siihen omasta konteksistaan ja ajattelee sen aikaista muuttoa Yhdysvaltoihin, joka taisi olla vielä pääosin valkoista Eurooppalais ja Aasilaista väestöä. Jokatapauksessa alt-right piireissä on puhuttu paljon tästä liberaali ongelmasta ja siinä joukossa on myös heitä. Ei se ole mikään vain äärioikealla olevien porukka, vaan siellä on myös liberaaleja ja jopa vähän vasemmalle kallellaan olevia, jotka kaikki eivät missään nimessä halua etnovaltioita, eli jonkin sortin rotuerottelua (vaikka se perustuisi vapaaehtoisuuteen).

Miksi ajattelen, että vasemmisto kannattaa avointa maahanmuuttoa? Ainakin kaikki vasemmiston merkittävät poliitikot kannattavat sitä ja ovat aina avoimet rajat, ei karkoituksille ym. tilaisuuksissa äänessä. Heidän näkökulmansa lähtee ihmisoikeuksista ja vapaan liikkuvuuden ihanteista. Ymmärrän nämä hyvin, mutta ymmärtävätkö Vasemmistolaiset mihin se johtaisi nopeasti satojen tuhansien tai miljoonien elintasopakolaisten vyöryessä paremman elämän toivossa Eurooppaan? Se johtaisi ensiksi sosiaaliseen katastrofiin ja sitten sisällissotaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #69

Miksi kuvittelet Ayn Randin välittäneen ihmisten etnisyydestä tuon taivaallista? Ei liberalistille ole mitään väliä mistä se maahanmuuttaja tulee. Jos ei pysty itseään elättämään, kuolee pakkaseen tai nälkään. Tarkoittanet tuossa liberaalilla arvoliberaalia? Muuten tekstiä on vaikea ymmärtää.

Mitä vasemmistoon tulee, niin käsittääkseni siellä puolustetaan tarveharkintaa työlupiin kynsin hampain. Pakolaisten osalta siellä ollaan käsittääkseni nostamassa kiintiöitä. Kiintiö lienee ajatuksena avoimen rajan lähes vastakohta. Ei tuo minun silmissä näytä avointen rajojen kannattamiselta.

En usko että saat vasemmistoa ikinä puhuttua avoimien rajojen taakse, vaikka yrittäisit. Sehän edellyttäisi sosiaaliturvan merkittävää heikentämistä, tai jopa täydellistä purkamista.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #74

Max, ei tuo mene perille. Varsinkaan kun eivät osaa erottaa toisistaan taloudellista oikeisto-vasemmistoakselia ja yleistä liberalismi-konservatismi akselia. Siksipä kuvittelevat, että kuuluvat myös taloudelliseen oikeistoon kun ovat arvokonservatiivejä. No osa on ja osa ei, joten huruoikeistoa ei oikein voi lokeroida niiden talousajatusten perusteella.

Tuo hahmotusongelma tekee heidän talousajattelustaan erittäin hupaisaa. Koska kuvittelevat olevansa konservatisminsa takia talousoikeistoa - eikä siis missään nimessä talousvasemmistoa, niin heidän mielestään heidän omat ajatuksensa ovat siis yleisestikin oikeistolaisia (vaikka eivät usein todellakaan ole).

Konservatiivinen vasemmisto on huruoikeistolle liian vaikea pala, joten sitä ei ole olemassakaan. Kun vielä koko maailmankuva on luotu oikeisto-punavihervasemmisto vastakkainasettelulle, niin se todellisuuden ajattelumallien kirjo pitää sulkea pois ajattelusta. Menee pienille aivoille yksinkertaisesti liian vaikeaksi hahmottaa moniulotteista ajattelumallien hajontaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #79

Lienet oikeassa. Kyllähän moni vasemmistoa kannattava duunari on paljon arvokonservatiivisempi, kuin moni pääjohtaja joka kannattaisi oikeistoa, jos sellainen Suomessa olisi.

p.s. Tykkään tuosta huruoikeisto-nimityksestä. Oikein osuva.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #79

Talouden suhteen lienee turha keskustella oikea-vasen akselista, koska nykyisin jopa demarit ovat taloudellisesti oikealla. Nykyisin kyse on lähes pelkästään arvoista ja aateista, jotka asettuvat vasen-oikea aksellille, jossa vasemmalla kannatetaan vapaata liikkuvuutta, rajojen ja kansallisvaltioiden poistoa, kun taas oikealla kannatetaan enemmän kansallista itsemääräämistä, rajoja ja kansallisaatetta. Vasemmisto näkee nämä haitallisina, koska voimakas kansallistunne yhdistetään natseihin ja sitä kautta sotaan. Oikeisto taas näkee vasemmiston agendan anarkiana ja nykyisen toimivan yhteiskunnan tuhoamisena, siis sekin on eräänlainen sotatila.

Tiedän kyllä, että vasemmiston kannattajissa on konservatiivisia ja jopa isänmaallisia ihmisiä, mutta miksi he äänestävät nykyvasemistoa, jonka linja on päinvastaista heidän arvoistaan? Vasemmiston pohja-aate ei välttämättä ole muuttunut, mutta vasemmiston johdossa olevat poliitikot ovat. He ovat täysin nielleet monikulttuurisuus ja feminismiagendan ja ihmettelen suuresti mitä duunarimiehet tekevät siinä porukassa, tai kuvittelevat saavansa? Yleensä jossain ryhmässä ollaan siksi, että se edustaa sinua ja arvojasi. Nykyinen vasemmisto ei enää edusta heitä. Mielestäni esim. Perussuomalaiset on nykyisin enemmän duunarien puolue kuin Vasemmistoliitto. Suomalaisen pieni ja keskituloisen työntekijän etu on yhteiskunta, joka käyttää veroeuronsa hänen ja lasten hyvinvointiin, eikä negatiivisen huoltosuhteen maahanmuuttajiin, joille luodaan ohituskaistoja mm. kaupungin työtehtäviin, puhumattakaan asunto ja koulupaikoista.

Vasemmisto ei suostu avoimeen debaattiin maahanmuutosta, joka käsittelisi ihan perustavanlaatuisia ongelmia kuten 1) nämä ihmiset ovat paremman elintason perässä ja 2) valtioilla on oikeus rajata tämän suhteen maahanmuuttoa ja 3) miten länsimaisia arvoja ja elämäntapaa edistää tulijoiden kulttuurien nosto jalustalle ja 4) miten he voivat itse samanaikaisesti olla esim. feministeja ja kannattaa Islamia? Nämä kaikki asiat ovat äärettömän yksinkertaisia huomata loogisesti ristiriitaiseksi, mutta nykyvasemmistolle ideologinen tahtotila on tärkeämpi kuin faktat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #83

Ainoa merkittävä poliittinen ulottuvuus on siis mielestäsi arvojen akseli. Koska puhut alentuvasti vasemmistosta, oletan olevani silmissäsi vasemmistoa, olemmehan kovin eri mieltä asioista. Heittäydyn siis koekaniiniksi ja vastaan listasi kysymyksiin/väitteisiin.

1) Totta ihmeessä ihmiset tulevat paremman elintason perässä. Kukapa sitä ehdoin tahdoin pyrkisi huonontamaan elintasoaan? Juuri siksi esimerkiksi turvapaikkahakemukset tulisi käsitellä tunneissa/päivissä, eikä kuukausissa/vuosissa.
2) Valtion oikeudesta rajata ihmisten liikkuvuutta voidaan olla montaa mieltä. Suomella on kuitenkin lainsäädäntönsä perusteella tähän täysi oikeus. (Jätetään moraalipohdinta eri keskusteluun) Samaan tapaan Suomella on oikeus halutessaan olla rajoittamatta liikkuvuutta.
3) Jalustalle nostaminen edistää harvoin yhtään mitään. Länsimaisia arvoja ja elämäntapaa ovat kuitenkin kautta aikojen edistäneet vahvat vaikutteet eri kulttuureista.
4) En ole feministi ja pidän islamia julmana, syrjivänä ja alistavana uskontona. En ymmärrä kummankaan aatemallin kannattamista, muista näkemyksistä riippumatta.

Sitten vastavuoroinen kysymys. Pitääkö viranomaisten noudattaa voimassa olevaa lainsäädäntöä?

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #86

Tietenkin viranomaisten pitäisi noudattaa sitä mikä on voimassa oleva linjaus. Viime viikolla Vasemmisto ja Vihreät oli Loviisiassa vaatimassa neljän eriviranomaistahon kielteisen päätöksen saaneelle perheelle oikeutta jäädä maahan. He siis suoraan haluavat kumota oikeusvaltio periaatteen, jossa viranomaiset pyrkivät puoluettomasti ratkaisemaan asiat ja niihin ei puututa poliittisesti. Tämä on äärimmäisen hyvä esimerkki siitä mihin ja mitä vihervasemmisto pyrkii saamaan aikaiseksi: anarkian.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #89

Minä olen Loviisan vasemmiston ja vihreiden kanssa eri mieltä. Hyvää kotimatkaa vain. Jos ei kotimatka kelpaa, sopii toivoa että on lämmintä päällä ja riittävästi eväitä. Kaikilla vassareilla ei katsos ole empatiakykyä.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #83

Väität ymmärtäväsi, mutta sitten taas sekoitat eri ulottuvuudet oikein iloisesti. Ensinnäkin määrittelit taas oikeiston ei-taloudellisten määreiden kautta. Oikeistosi ei siis ole oikeistoa, vaan jotain muuta. Varmaan äärioikeistoa, joka taas on eri asia kuin perinteinen taloudellinen oikeistolaisuus.

Toiseksi "miksi he äänestävät nykyvasemistoa, jonka linja on päinvastaista heidän arvoistaan". Tämä virke sisältää oletuksen, että mielestäsi vääränlainen suhtautuminen yhteen asiaan (maahanmuutto), johtaisi johonkin yleiseen päinvastaiseen arvojen. Todellisuudessa vaihtoehtoja on ääretön määrä, sillä usko tai älä niin politiikassakin on lähes rajaton määrä pohdittavia asioita. Suurin osa ihmisistä nyt vain ei koe maahanmuuttoa politiikan ainoaksi osaksi. Ilmeisesti tulee yllätyksenä, että konservatiivisuus ei automaattisesti tee kenestäkään rasistia (tai mikä uuskielinen termi nyt milloinkin on käytössä) kuten ei oikeistolaisuuskaan. Se ei siis ole se kaiken muun jyrävä arvo kenellekkään muille kuin huruoikeistolle. Duunarimiehet eivät siten poliittista valintaansa tee sen yhden asian perusteella, mikä on noin yleisesti ihan fiksua ja kertoo heidän olevan paljon fiksumpa porukkaa kuin "kansallismielinen" huruoikeisto. Sitäpaitsi tiedän useita duunarimiehiä, jotka katsovat olevansa feministejä. Duunarimiehetkään eivät nimittäin ole mikään homogeeninen ryhmä, minkä ei pitäisi tulla minkäänlaisena yllätyksenä kenellekkään täyspäiselle.

Debattia taas on turha käydä, sillä se vaatisi debatointikykyisen vastapuolen. Siis sellaisen, joka ymmärtäisi termien sisällön, osaisi erottaa ne toisistaan ja ennen kaikkea ei tekisi monivivahteisista asioista järjestelmällisesti logiikkavajaita mustavalkoisia vastakkainasetteluita. Lyhyesti sanottuna aivojen hankinta olisi se ensimmäinen askel kohti aitoa debattia. Toki aivojen hankinta johtaisi mielestäni väistämättä henkilön poistumiseen huru-oikeiston viiteryhmästä ja siten tarve tuollaiseen debattiinkin poistuisi automaattisesti. Eli vähän Catch22 kyseessä. Jos haluaa tuollaista debattia, ei ole debattikykyinen. Jos on debattikykyinen ei kaipaa tuollaista debattia.

Mutta noin yleisesti on aika sööttiä kuvitella, että asennoituminen maahanmuuttoon määrittäisi sen kuka edustaa duunareita. No hetken se meni poliittisesti läpi, mutta se harha on jo mennyt ohi. Huruoikeiston pitäisi etsiä nyt jo uusi kusetettavien porukka seuraaviin vaaleihin.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #87

Jos duunarimies tutustuu mistä ja miten feministit puhuvat, niin lienee selvä, että hän kokee aatteen vastenmielisenä ja älyllisesti vajaana. Niin paljon siinä on aukkoja ja epäjohdonmukaisuuksia. Ymmärrän, jos duunarimies kuvittelee vasemmiston ajavan hänen etujaan rikkaita omistajia vastaan, mutta näkemykseni mukaan tämä asia on vajonnut vasemmiston agendalla hyvin alas. Tästä on kyllä ihan julkisuudessa saatu kommentteja vasemmistoaktiiveilta, joten idea ei ole pelkästään minun. Todellinen kansallismielinen liike on aina enemmän vasemmistolainen kuin oikeistolainen, jos puhutaan taloudellisessa mielessä, koska se ajaa kansallista etua monikansalliseen nähden. Nykyisen ns. virallisen oikeisto myötämielinen suhtautuminen heikon koulutustason omaavaa maahanmuutton perustuu pelkästään kahteen asiaan: 1. Sillä voi tehdä rahaa ja 2. ajanmyötä se luo halpatyömarkkinat. En näe miten yksikään Vasemmiston kannattajapohjaan kuuluva henkilö (mies tai nainen) hyötyisi näistä ilmiöistä.

Vasemmisto haluaa vanhaa kakku esimerkkikä käyttäen sekä syödä, että säästää kakun. Kaikille pitäisi riittää sosiaaliturvaa ja työtä riittävällä tulotasolla, mutta kuitekin tänne pitäisi saada 1:10 työllistyvää populaatiota, jotka juhlapuheissa kerrotaan olevan tulevaisuuden työvoimaa. Nämä älylliset epäjohdonmukaisuudet tekevät käytännössä mahdottomaksi kannattaa Vasemmistoa missään olosuhteissa. Jos sanoisin, että he ovat tyhmiä, niin liioittelisin, mutta ainut järkevä toinen vaihtoehto on, että he ovat piittaamattomia tai haluavat tuhota hyvinvointivaltion. Vasemmiston utopia monietnisestä ja -kulttuurisesta valtiosta ei perustu mihinkään olemassa olevaan tai toimivaan maahan. Se on lisäksi vastoin kaikkia tutkimuksia, joissa todetaan miten erikulttuuristen ihmisten keskinäinen luottamus on heikompaa ja yhteistyö. Monikulttuurisuus siis aiheuttaa kitkaa ihan biologisella tasolla ihmisten välillä. Se ei ole voimavara ja rikkaus kokonaisuutena, koska et voi ottaa vain niitä parhaita puolia jostain, vaan mukana tulee myös kaikki muu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #90

Mitäköhän tarkoitat ns. virallisella oikeistolla?

Oikeiston (jollainen puuttuu Suomesta järjestäytyneenä poliittisena toimijana) myötämielinen suhtautuminen maahanmuuttoon perustuu yksilönvapauden puolustamiseen. Heidän mukaan yksilön vapautta ei saa rajoittaa yhtään enempää, kuin on täysin välttämätöntä.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #93

Suomessa ainakin Kokomuuksen piireistä on tullut lukuisia kehuja monikulttuurisuudesta ja maahanmuuton hyödyistä. Pitää huomioida, että Eurooppalaista maahanmuuttoa ei yleensä katsota monikulttuuriseksi, koska meillä on jo aikalailla sama kulttuuritausta. Tämä tarkoittaa siis lähes aina maahanmuuttoa Afrikasta tai muslimimaista. Tässä asiassa niin paljon älyllistä epärehellisyyttä, että kaikkea on mahdotonta kirjoitta auki, mutta esim. se, että jos yllämainituista paikoista Suomeen tulee joku oikea osaaja töihin, niin hän ei tule tänne edustamaan kulttuuriaan, vaan pienen ja erikoistuneen alansa osaamista. Hän ei siis tuo lisää yhteiskuntaan kulttuurinsa, vaan taitojensa kautta. Lienee täysin selvä, että mitä länsimaisempi hän on tai mitä paremmin sopeutuu meidän tapoihin ja toimintakulttuuriin, niin sitä helpompaa on myös sen tulosyyn eli työn tekeminen. Se mitä ja miten hän toimii vapaa-ajalla on toisarvoista, jos hän noudattaa lakeja. Vasemmisto pyrkii kuitenkin jatkuvasti osoittamaan, että tulijan erikoispiirteet ja länsimaisesta poikkeava kulttuuri on juuri se rikkaus lännelle.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #90

Sori vaan, mutta nuo älylliset epäjohdonmukaisuudet ovat ihan omiasi. Maalaat kuvitelmiesi pohjalta jotain sterotypioita liikkeistä, joissa on yhtä monta mielipidetä kuin on jäseniä ja kannattajiakin. Sitten asetat vastakkain omat kuvitelmasi todellisuudesta ja sille vastapooliksi kuvittelemasi vastustajan kuvittelemasi stereotypian pohjalta. Sori vaan, mutta ei tuolla menetelmällä saa aikaiseksi millään mitään järjellistä konstruktiota todellisuudesta - vaikka toki edustamasi genren ajattelu tuolle mallille säännönmukaisesti perustuukin. Eikä konstruktistasi voi keskustella järkevästi kun koskaan ei päästä keskustelemaan todellisuudesta vaan siitä luomastasi kuvitelmasta, jolle ei löydy vastaavuutta todellisuudessa. Koska on niin äärettömän epätodennäköistä, että jostain löytyisi joku sellainen vasemmistolainen, joka vastaisi luomaasi streotypiaa.

Henkilökohtaisesti koen tuollaisen aivojen sisäisen varjonyrkkeilyn lähinnä huvittavaksi. Se nimittäin näyttää siltä, että kun ei pärjätä todellisessa keskustelussa, niin sitten luodaan sellainen kuvitteellinen vastustaja selaisilla oletuksilla joita vastaan luulee pärjäävänsä. Ikävä kyllä sitä mielikuvituksen haamuvastustajaa ei sitten löydykään täältä reaalimaailmasta.

Voit toki kuvitella aivan vapaasti vasemmiston kannattajien olevan tyhmiä, mutta jos perustelet sen kuvitelmilla, jotka eivät vastaa todelisuutta, niin tuskin muutat kenenkään mielipidettä toiseksi.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #96

Mutta juurihan kirjoitin etten usko vasemmistolaisten olevan tyhmiä, ehkä tietämättömiä, mutta eivät tyhmiä. Minusta ihmiset, jotka tajuavat potentiaalisen katastrofin, mutta ideologisista syistä eivät voi muuttaa kantaansa, ovat jollain tavalla ilkeitä. He ovat siis valmiita suuriin uhrauksiin aatteensa vuoksi, aivan samoin kuin kommunistit ja natsit.

Olen nyt 10+ vuotta seurannut tätä aihepiiriä ja vieläkin odotan sitä Vasemmiston messiasta, joka kumoaisi selväjärkisesti, loogisilla perusteilla ja perusteellisesti esim. sen mistä Jussi Halla-aho on puhunut. Minä vain vedän sen johtopäätöksen, ettei sellaista ole tai koskaan tule. Tämä ei johdu siitä, että JHa olisi äärettömän taitava tai älykäs, vaan siitä, että hänen sanomansa asiat tähän liittyen ovat todempia kuin Vasemmiston näkökulma.

On lisäksi aikamoista ylimielisyyttä kertoa, että "meillä on tieto", mutta sitten ei koskaan paljasteta sitä, mutta hyökätään vastustajia kohtaan ja koitetaan mitätöidä heidän sanomansa asioilla, jotka eivät liity itse siihen mitä on sanottu, vaan mihin se voidaan rinnastaa tai henkilöön menevillä asioilla. Tämä merkki siitä, että väittely on hävitty.

Olen kuunnellut vasemmistolaisten puheita youtuben kautta esim. Yhdysvalloista ja ne ovat logiisesti puutteellisia. Vasemmistolaiset eivät pysty luomaan aatteensa ja todellisuuden välille sellaista yhteyttä, joka vetoaisi ihmiseen, joka haluaa logiikkaan pohjautuvaa päätöksentekoa. Kuten yllä kirjoitan, niin mm. maahanmuuttajat nähdään vasemmiston näkökulmastta voimavarana, vaikka tarkempi tilastollinen tarkastelu kertoo aivan muuta. Tämä ei haittaa, koska ideologinen totuus.

En sano, että kaikki mitä alt-right piireistä on sanottu olisi absoluuttista totuutta, koska kyse on myös poliittisesta liikkeestä ja siihen liityy aina voimakkaasti näkökanta asioihin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #103

Mitäköhän vasemmistolaisia olet Yhdysvalloista kuunnellut. Onko heillä paljonkin kannatusta? Huomioiden että dem. ja rep., jotka ovat kokoomuksesta oikealla, keräävät käsittääkseni yli 90%, taitavat olla aika marginaaliliikkeitä.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #103

"tajuavat potentiaalisen katastrofin" - lähdet oletuksesta, että on olemassa jokin vakavasti otettava katastrofin riski. Mutta kun ei ole sellaista katastrofia, muuten kuin yhden huruikeistolaisen ideologian mukaan. Koko katastrofi on yhden porukan pään sisällä myllertävä ongelma, joka muiden ongelmaprioriteeteissä ei ole missään merkittävässä asemassa. Eli teillä on aate, joka perustuu tälle riskille, jota muut eivät pidä riskinä. Olemassaolemattoman riskin huomiotta jättäminen ei vaadi mitään ideologisia uhrauksia.

Saat odotta jatkossakin sitä messiasta. Loogisesti ei voi pois selittää jotain,joka ei pohjaudu logiikalle. Toki ylipäätään HA:n horinat eivöt juuri taida kiinnostaa ketään täyspäistä. Nimittäin se porukka joka niitä kehuu, ei tue HA:n mahtavuutta. Siitä olen samaa mieltä, että HA ei selvästikään ole taitava tai älykäs ulostulojensa perusteella. HA:n sanomisten todellisuudesta olemmekin sitten jo ihan eri mieltä. Ne mitä olen niistä tietoinen, niin todellisuuden kanssa hänen ja seuraajiensa horinoilla ei juurikaan ole tekemistä. Suurin osa niin vasemmistoa kuin oikeistoakin sivuuttaa ne jo ihan sillä perusteella, etteivät kestä HA:n seuraajien sekoilua. Oletusarvo on, että jos ajatukset olisivat fiksuja, niin niitä jakaisivat fiksut ihmiset. Ja yleensä fiksuus ei ole HA:n seuraajiin liitetty ominaisuus. Jos joku fiksu niitä kehuisi, niin kiinnostuskin voisi herätä.

Olen samaa mieltä tuosta ylimielisyydestä. Se on huruoikeiston merkittävimpiä ongelmia. Kuulemma he tietävät kaiken, mutta loogisia tai järjellisiä perusteluita on tässä odoteltu vuosikymmeniä tuloksetta. Siispä keskittyvät yleensä käymään henkilöön ja seurauksena onkin yleensä ala-arvoinen vihapuheryöppy jos joku vaivautuu perehtymään niihin HA:n porukan sanomisiin ja osallistuu krittisesti keskusteluun. Sekin on asia, joka ei edistä täyspäisten ihmisten todennäköisyyttä tutustua kyseiseen ajatteluun.

Uskon hyvin, että koet loogisia ongelmia kuuntelemiesi vasemmistolaisten uheissa. Ikävä kyllä joudun olettamaan syyksi lähinnä ongelmat sinunlogiikassasi. Se taas perustuu tähän yhä jatkuvaan diskurssiin, jossa vasemmisto on se kuvittelevasi haamuvastustaja, jollaista ei todellisuudesta löydy.

Ja ei todellakaan kannata sanoa kaiken Alt-Right piireistä sanotun olevan absoluuttista totuutta. Jo se, että sanoisi jonkin sieltä sanotun olevan totta aiheuttaa röhönaurukohtauksen. Noin lähtökohtaisesti kaikki sen porukan sanoma on puhdasta sekoilua.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #116

Vau. Harvoin lukee näin todellisuuspakoista kirjoitusta. Oletko kuullut tai lukenut mitä Tanskan demarit ovat tekemässä maahanmuuton ja -lähiöiden suhteen? Aika rasistia eikö vain. Sehän on aivan... uskaltako sitä edes sanoa... Perussuomalaisten linjaa. Yleensä tyhmän ja älykkään ero ei ole siinä, että ei tee virheitä, vaan siinä ettei tee samoja virheitä uudestaan ja uudestaan. Se mitä Halla-aho on kirjoittanut on suoraan Euroopan kokemuksista otettua faktaa. Teikäläisillä on kova into omakohtaisesti luoda palavat lähiöt myös Suomeen.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #120

Kieltämättä melko todellisuuspakoista. Ensin väität kategorisesti kaikkien vasemmistolaisten kannattavan avoimia rajoja ja nyt pidät tanskalaisten vasemmistolaisten maahanmuuttolinjauksia suorastaan rasistisina. Tuon suurempaa kuilua luomasi stereotypian ja todellisuuden välille on vaikea löytää. Joten kiitos tästä hyvästä havainnollistamisesta todellisuuspaollesi.

Jostain syystä sitten taas komenttisi lopussa palaat siihen kuvittelemaasi stereotypiaan. Ja tuo on juuri merkittävä syy siihen, miksi debatti on mahdotonta. Ensin itse tuot esiin miten oma kuvitelmasi ei vastaa reaalimaailmaa, mutta sitten kuitenkin välittömästi seuraa se normaali litania vasemmistolaisista vaatimuksista perustuen siihen ihan itse pätemättömäksi osoittamaasi stereotypian vedoten.

Eli kun se logiikka on noin olematonta, niin et sinä ketään loogisesti kyvykästä saa noista sekoiluista tosissaan keskustelemaan.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #121

Teikäläisethän on jo kauhistelleen tanskan demareiden linjauksia, pitääkö muistuttaa artikkelin muodossa, vai palautuuko mieleen? En minä pidä heidän linjaansa rasistisen, mutta suomessa demarit ilmiselvästi pitävät. Ehkä pitää odottaa vielä muutamia vuosia ennenkuin täälläkin demarit huomaavat pitävänsä tiukempaa linjaa hyvänä. Silloin voidaan palauttaa mieliin erään Sosiaalidemokraatin sanoma lause. Osaatko muuten täydentää loppuosan?

- Maassa maan tavalla tai _______ _____?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #122

Juu, lause on tuttu. Minä taas odottelen sitä päivää kun AltRight sekopäät osaisivat käyttäytyä maassa maan tavalla. Ja niin kauan kun itse eivät osaa toimia maan tapojen mukaan, niin ymmärtäisivät edes olla hiljaa muiden ryhmien ongelmista maan tapojen kanssa. Että älkää vaatiko muilta jotain, mitä ette itse edes yritä itseltänne vaatia. Sellainen näyttää vain yksinkertaisesti typerältä.

Mitä demarien linjaan tulee, niin näiden loogiikkaongelmien vuoksi en oikein jaksa uskoa AltRight hihhuleiden kykenevän sitä linjaa ymmärtämään. Sitä on ollut sen verran fiksummat ihmiset linjaamassa, että ymmärrettävästi menee hitaammilta yli hilseen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #122

Niin se valuu vesi hanhen selästä... Itse kehittelit huolella kuvaa universaalista vasemmistosta (Yhdysvaltoja myöden). Kyllä sinä romutit rakentamasi olkiukon ihan itse.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Jos oikeistolla on omat salaliittoteoriansa, niin on myös vihervasemmistolla. Ne ovat tosia omassa viitekehyksessään ja totuus on kummalta puolelta milloinkin sitä katsot.

Alt_Rigth ei ole fasismia (autoritaarinen), sillä samaa metodia voidaan soveltaa vihervasemmiston psykologian selittämiseen, koska muut rodut vs valkoinen ja ei-juutalainen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#41
Mitäs salaliittoteorioita vihervasemmistolla on?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Fasismi, kuten kerroin ja toinen on äärioikeisto. Yritin löytää äärioikeiston filosofista luojaa, kuten kommunismilla on Marx ja Italian Facismilla on Giovanni Gentile.

Äärioikeistolla ei ole poliittista ideologiaa, ei yhteiskunta filosofiaa, ei talousajattelua, eikä aatteen luojaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #46

#46
Fasismi.
...................

OK :)

Uskottava se on kun perustelit sen niin maan pirun hyvin ettei järkeviä epäilyksiä jäänyt :)

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #46

Jos ajateltaisiin, että Suomessa olisi vaikkapa 55% väestöstä ulkomaalaistaustaisia, jotka kynsin ja hampain pitävät kiinni kulttuuristaan – vaikka se olisi ristiriidassa kulttuurimme ja lainsäädännän kanssa – puhuisimmeko etnonationalismista vai etnofasismista?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #46

Muuten ihan hyvä pointti tuo äärioikeiston filosofisen luojan puute. Ilmankos se tuntuu niin äärimmäisen pöljätä kun ei kukaan ole kyennyt luomaan sille riittävän laaja-alaista filosofista pohjaa.

Jopa Kommunistit kykenivät tarjoamaan filosofisen pohjan julmuuksilleen, äärioikeisto vain möliseviä imbesillejä.

matti kerman

Jos haluatte seurata tätä "äärimmäisen salaista" ja peloittavaa kokousta, minulla on ilo ilmoittaa, että se näytetään kokonaisuudessaan suorana striiminä Youtubessa.Ainoa mitä ette voi tehdä on se,että ette voi tulla riehumaan ja mellakoimaan sinne! Nautinnollisia katseluhetkiä!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Matilta puuttuu kuva. Youtube oli tiedossa. En kyllä usko että ketään pelottaa kyseinen tapahtuma, kiinnostus on toista laatua kuten kommenteista voit havaita.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Filtteriin oli juuttunut useita varmentamattomien profiilien kommentteja jotka eivät olleet ihan sivuston sääntöjen mukaisia.

Jos haluatte kommentoida, hommatkaa aito profiili nimellä ja kuvalla, kirjoittakaa ymmärrettävää suomea, jättäkää kaikki nimittelyt ja törkeydet pois. Lisäksi voisitte kirjoittaa omia ajatuksianne.

Siitä se suomalainen keskustelukulttuuri lähtee.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tämän aihepiirin keskusteluille on tyypillistä, miten yht'äkkiä ilmestyy paikalle kuvattomien profiilien joukko joilla on yht'äkkiä paljon asiaa palstalle jonne eivät ennen ole kirjoittaneet mitään. "Spam and destroy" -taisteluhuuto on taas jossain kajahtanut.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jep. Melkein kaikissa oli tämänsuuntainen viesti: "Vtun älykääpiötvähäälyiset se tulee Yotupesta, ettw tarte oelätä varalisia natseja"

Että terveisiä vaan Tiina Wiikille. Mahtaa olla intelligenttiä seuraa?

Ilkka Huotari

Miksi etnonationalismi olisi sallittua vain saamelaisille tai suomenruotsalaisille?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Onko joku kieltänyt? Olisi ihan kiva jos lukisit blogin jota kommentoit.

Ilkka Huotari

Näytät vähättelevän etnonationalismia, jos sitä harjoittavat valkoiset. Leimaat sen mm. fasismiksi.

Miksi suhtaudut eri tavalla etnonationalismiin, jos sitä tekevät valkoiset eurooppalaistaustaiset, kuin jos sitä harjoittaisivat saamelaiset tai suomenruotsalaiset (esim. Ahvenanmaa on suomenruotsalaisten kontrolloima, pitkälti etnonationalistinen alue)?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #65

Mä en nyt tarkkaan ymmärrä miten Jared Taylor tai Kultapoika edistävät suomalaista etnonationalismia.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #65

No etnonationalismia on monenlaista. Pienillä vähemmistöillä on ihan todellinen pelko, että oma kulttuuri häviää, joten oman kulttuurin puolustaminen on ymmärrettävää. Sitten on tämä huruoikeistolainen etnonationalismi, jossa kuviteltu oman kulttuurin tuho johtaa muiden kiusaamisen. Ehkä se on jokin projisointi siitä, että joku muu tekisi omalle kulttuurille sen, mitä valkoiset ovat tehneet muille. Joten taistoon käydään ennen kuin mitään todellista uhkaa on näkyvissä. Ja varmuuden vuoksi pitää sitten estää muita yllpitämästä omaa kultuuriaan.

Kovin kristillistä tämä "kohtelen muita kuten en itse itseäni halua kohdella" -ajattelu ei ole. Silti jostain syystä väittävät puolustavansa kristityä maailmaa, vaikka ei des kultainen sääntö luonnistu. Toki logiikan puute lienee genressä jonkinlainen geneettinen erityispiirre.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #71

"jossa kuviteltu oman kulttuurin tuho johtaa muiden kiusaamisen"

Ei minusta kukaan ole tässä kiusaamassa ketään.

Luultavasti haluavat vain paremmin kontrolloida ja rajoittaa sitä, kuka saa muuttaa heidän alueelleen (valtioihin). Aivan kuten ahvenanmaalaisetkin jo tekevät (https://fi.wikipedia.org/wiki/Kotiseutuoikeus). Ei se tarkoita ollenkaan mitään kiusaamista.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #72

Ai ei oli kiusaamassa ketään? Vähän niinkuin asema-aukion hyppypotkuargumentaatiolla kauniisti keskustellen?

Ja Ahvenananmaa on toki monin osin malliesimerkki siitä aivan vääränlaisesta toiminasta. Perulandiahan se on, eikä siitä mallia tulisi kenenkään ottaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #73

Niin, eivät kiusaamassa, vaan rajoittamassa sitä, kuka saa muuttaa heidän alueelleen (valtioihin). Aivan kuten ahvenanmaalaisetkin jo tekevät.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #75

#75
Aivan kuin Suomi ei kontroloisi kuka päästetään maahan. Turvapaikanhakijoista vain vähemmistö saa paikan. Eikä niitä hakijoitakaan kovin paljoa ole.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #77

Vitsailet ehkä. Tuleehan niitä joka vuosi pienen kylän verran. 2015 tuli keskikokoisen kaupungin verran.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #78

Mihin te tarvitsette itsepetosvalhetta että vasemmisto ja porvarit haluavat rajat auki. Vaan se että teillä on niin paljon itsepetosläppää teker yeistä epäluotettavan ja epäilyttävän tuntuisia.
Ja sekavuutta. Usa on teistä jotenkin mennyt pilalle mutta usalainen altrightliike kannattaa kuitenkin siirtää tänne.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #106
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #112

Että käyttää mantroja joista tietää että ne ovat
puolitotuuksia tai suoraan virheellisiä. Esim alempana vaikka sinua informoidaan vanhentuneista mantroista jatkat kuitenkin niiden levittelyä. Joko et sisäistä suomalaista rehellisyyseetosta tai sitten olet vaihtanut sen altrighttyyliin. Laps Suomen älä .....

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #117

En ole väittänyt mitään virheellistä. Maxille on jäänyt taas saivartelumoodi päälle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #126

Sen saa pois päältä osoittamalla olevansa oikeassa. Tosin tässä tapauksessa se lienee mahdotonta, joten plan B 'myöntää erheensä' lienee toimivampi tapa.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #75

Kaikilla muilla ryhmillä paitsi valkoisilla Eurooppalaislähtöisillä on oikeus kotimaahan ja kulttuuriinsa. Eurooppalaisten kulttuuri on kuulemma paskaa, vaikka se on luonut lähes kaiken hyvinvoinnin ja sivistyksen. Kaikilla on oikeus tulla tänne, mutta on luonnollista, että Afrikassa maat saavat olla Afrikkalaisia. Valkoisten siirtolaisten jälkeläiset voidaan ajaa pois maasta, koska siinä on aikaisemmin tallustellut Afrikkalaisia, mutta Euroopan pitää kuulua kaikille, jotka tänne salakuljettajien avulla pääsevät valenimillä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #72

Jäi epäselväksi millä tavalla kotiseutuoikeus rajoittaa sitä, kuka saa muuttaa Ahvenanmaalle?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #76

Kyllähän se käytännössä rajoittaa, vuokra-asumiseen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #81

Tietosi ovat vääriä/vanhentuneita.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #82

Ja lisäksi omistusoikeuden rajoitus ei rajoita sitä, kuka saa muuttaa Ahvenanmaalle. Väite oli siis pelkkää fantasiaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #82

"Tietosi ovat vääriä/vanhentuneita."

Kuinka niin?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #91

Jos muutat Ahvenanmaalle, voit ostaa asunnon hallintaan oikeuttavia asunto-osakeyhtiön osakkeita. Voit Suomen kansalaisena myös hakea luvan kiinteän omaisuuden hankintaan (lupaan toki kirjataan vakituisen asuinpaikan ehto).

http://www.regeringen.ax/aland-omvarlden/jordforva...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #94

Lisäksi kotipaikkaoikeuden saamisen ehtona nimenomaan on viiden vuoden asuminen Ahvenanmaalla. Kotipaikkaoikeus ei siis millään muodoin estä maakuntaan muuttamista vaan pikemminkin kannustaa siihen.

Samalla mamut (=maakuntaanmuuttajat) "joutuvat" osoittamaan, että he osaavat paikallisen kielen, mikä on tietenki positiivinen asia kaikkialla jossa tulijoita on muualta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #94

Ok, mutta rajoituksia on silti paljon: kiinteän omaisuuden omistaminen ja elinkeinon harjoittaminen.

"vain kotiseutuoikeuden omaava henkilö on oikeutettu äänestämään maakuntapäivävaaleissa, omistamaan tai hallinnoimaan kiinteää omaisuutta tai harjoittamaan elinkeinoa"

"Kotiseutuoikeuden saadakseen henkilön on todistettava hyvä ruotsin kielen taito."

-----

"Myös suomen kieli on monasti käytännössä kiellettyä.

Suomalaislapsille ei saa opettaa esimerkiksi päiväkodissa lauluja ja leikkejä suomen kielellä."

https://yle.fi/uutiset/3-5193600

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #99

Mikä siinä on, että kun Petra valisti sinua että tietosi ovat vanhentuneita ja minä tarkensin pyytäessäsi esimerkein ja linkillä, laitat jotain viitettä vuodelta 2004. Provosoitko, vai etkö vain lue mitä sinulle kirjoitetaan?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #104

No ne lakipykälät ovat edelleen voimassa, mistä Suomi sai tuomionkin EY-tuomioistuimelta?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #105

Niinkö? Sitten varmaan nuo kotiseutuoikeuden etc muutokset ovat luonnollista evoluutiota.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #91

# 91

Ahvenanmaaltahan järjestetään tempauksia aina lounaisrannikkoa ja ulkomaita myöten mitä tulee siellä asumiseen ja työskentelyyn. Ammattinsa osaaville työpaikka on taattu. Juuri runsaan maahanmuuton takia maakunnalla menee hyvin.

Kannattaa päivittää tietonsa nykyaikaan ettei tietämättömyyttään levittele väärää tietoa. Jos taas puhuu tahallaan pötyä, antaa se vielä surullisemman kuvan näistä alt-right piireistä jos eivät pysty perustelemaan näkemyksiään muuta kuin ihan keksityillä luulottelulla.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #101

Suomihan on saanut EY-tuomioistuimesta tuomion juuri Ahvenanmaan harjoittaman etnisen syrjinnän takia: http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf...

Missä kohtaa olen antanut väärää tietoa? Rajoituksia sinne muuttamiselle (jos ei halua asua osakeyhtiömuotoisessa asunnossa) ja siellä elämiselle käytännössä on, jos elinkeinonharjoittamista ja kiinteän omaisuuden omistamistamista rajoitetaan, sekä suomen kielen käyttöä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #102

Et ole osoittanut mitenkään että rajoitettaisiin kuka saa muuttaa Ahvenanmaalle. Paikalliset säädökset voivat toki vaikuttaa halukkuuteen, mutta se on ihan eri asia kuin väitteesi.

Myös kiinteistön voi kaava-alueelta ostaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #107

Ne "paikalliset säädökset" ovat siis etnisesti syrjiviä, niin totta kai ne vaikuttavat halukkuutta muuttamiseen.

Käytännössä juuri vähentävät halukkuutta muuttamiseen. Eli käytännössä rajoittavat sinne muuttoa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #108

Vaihdat väitettäsi ihan erilaiseksi. Osoita nyt vain mikä rajoittaa sitä kuka saa muuttaa.

Mitä säännösten direktiivin EU 2000/43 mukaisuuteen tulee, niin totesimme kai jo tietosi vanhentuneiksi, eikö niin?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #109

Tuskin ovat vanhentuneita, jos kotiseutuoikeus on edelleen voimassa?

"kotiseutuoikeuden omaava henkilö on oikeutettu äänestämään maakuntapäivävaaleissa, omistamaan tai hallinnoimaan kiinteää omaisuutta tai harjoittamaan elinkeinoa"

Eikö elinkeinonharjoittamiskielto ole aika merkittävä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #110

Mitä väliä kotiseutuoikeuden tai elinkeinonharjoittamisluvan merkittävyydellä on siihen kuka saa muuttaa?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #115

En ole väittänyt, että ahvenanmaalaiset kieltäisivät muuttamisen, vaan rajoittavat sitä. Tämän pitäisi käydä selväksi, jos lukee kommentin 72. kokonaisuudessaan linkkeineen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #125

Onko joku muu puhunut muuttamisen kieltämisestä? Sinä kirjoitit: "rajoittaa sitä, kuka saa muuttaa heidän alueelleen". Ei minua kiinnosta mitkä säännöt koskevat muualta muuttaneita Ahvenanmaalla, vaan mitkä ovat ne muusta Suomesta poikkeavat kriteerit joiden perusteella muuttaminen sallitaan/kielletään? Pelkästään siis tarkennus esittämääsi väitteeseen, ei mitään jatkoselvitystä muuton jälkeisistä olosuhteista.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #127

Kannattaa lukea seuraavakin lause:

"Aivan kuten ahvenanmaalaisetkin jo tekevät (https://fi.wikipedia.org/wiki/Kotiseutuoikeus)."

Tuossa viitataan kotiseutuoikeuteen, mistä pitäisi käydä selväksi, että kyse on de facto -rajoitus, ei eksplisiittisiä kieltoja.

Ei kannata lukea tätä kuin piru raamattua. Asian pitäisi olla ihan selvä...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #131

Ei sinne päinkään. Tuo ei rajoita muuttamista millään tavalla. Lähinnä mielestäni sinulta hiustenhalkomista, ettei saa ostaa rantatonttia kaava-alueen ulkopuolelta. Kyse oli siis siitä kenet päästävät alueelleen. Ei siitä mitkä säännöt koskevat omistamista ja yrittämistä. Olet yksiselitteisen väärässä tuolta osin (kotiseutuoikeus). Sitä en tiedä rajoittaako Ahvenanmaa muuttamista jotenkin muuten, muusta Suomesta poiketen. En ole kuitenkaan sellaisesta tietoinen ja siksi kysyn tarkennusta väitteen esittäjältä.

Turhaan sinä tuota wikilinkkiä uudestaan postaat, kun jo aiemmin totesimme sen johtaneen sinua harhaan. Lue mieluummin se maakuntahallinnon sivu.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #132

Se ensimmäinen virke viittasi näihin nationalisteihin, jotka tosiaan haluaisivat rajoittaa valtioihin muuttamista enemmän (siinähän oli se "valtio" selventämässä).

Jälkimmäinen viittasi sitten Ahvenanmaahan, jossa ei mitään suoranaisia kieltoja ole muuttamiselle. Kotiseutuoikeus-linkin piti selventää, mistä on kyse.

Rajoituksia kuitenkin molemmissa tapauksissa. Toisessa lakiin perustuvia, toisessa de facto/käytännön rajoituksia. Eikä kyse ole pelkästään rantatonteista, vaan myös elinkeinonharjoituskiellostakin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #133

Huoh, et siis lukenut vieläkään. Myös elinkeinonharjoittamiseen voit hakea luvan, samaan tapaan kuin siihen kiinteistönostoon. Molemmat saat ehdollisena, niin että ne edellyttävät vakinaista asumista maakunnassa.

Väännä nyt sitten rautalangasta, miten nuo rajoitteet vaikuttavat siihen KUKA saa muuttaa sinne? Vai oliko tarkoituksesi ehkä kirjoittaa 'Aivan toisin kuin ahvenanmaalaiset tekevät'?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #135

No silti niitä rajoituksia on siellä. Ei se muuta mitään, vaikka niihin saisi hakea poikkeuksia.

Tässä on sama ihan suomeksi: http://www.norden.org/fi/haloo-pohjola/ahvenanmaa/...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #136

Herranjestas, eihän kukaan ole väittänyt mitään muuta.

Sekö tässä on ollut kivenä kengässä, että maakunta tiedottaa maakunnan virallisella kielellä. Onnistuisiko sinulta nyt kertoa miten ne vaikuttavat siihen kuka saa sinne muuttaa, vai eivätkö vaikuta mitenkään?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #137

Kyllä se varmasti voi vaikuttaa, että elinkeinoa ei voi harjoittaa (ilman poikkeuslupaa).

Eikä suomen kieli taida olla siellä kovin tasa-arvoinen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #138

Kumpikaan noista ei vaikuta mitenkään siihen kuka saa muuttaa.

Elinkeinolupaa muuten joutuvat hakemaan kaikki yritykset Ahvenanmaalla.

Suomen kieli on käsittääkseni Ahvenanmaalla täysin samassa asemassa kuin kaikki muutkin kielet ruotsia lukuun ottamatta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #139

Aha.

Puhuit jotain kaavoitetusta alueesta, siihenkin tarvitaan lupa:

"Asunto tai omistusasunto: Ahvenanmaalla vakituisesti asuvalle henkilölle voidaan myöntää lupa omistaa asunto, joka sijaitsee kaavoitetulla alueella olevalla tontilla, kuten Maarianhaminassa. Kunnan on annettava lausunto maakunnan hallitukselle, joka myöntää luvan."

Ensin pitää asua vakituisesti siellä, sitten voidaan myöntää lupa.

EY-tuomioistuin on antanut tuomion etnisestä syrjinnästä Ahvenanmaan käytäntöjen takia (mitkä ovat ilmeisesti vielä voimassa, ja samat, mistä tuomio tuli).

Joten en nyt tiedä, mitä keskustelemista tässä vielä on. Ahvenanmaalla harjoitetaan etnonationalismia, ja sillä siisti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #140

Sehän on ollut koko ajan selvää, että harjoitetaan. Virheellisiä väitteitäsi tässä olen koittanut oikoa. Tiukassa vain tuntuvat olevan oikaisut. Et taida olla JSN:n jäsen?

Puhuin kaavoitetusta, koska käsittääkseni kaavoittamattomalle ei saa lupaa. Muistatko rantatonttiesimerkkini?

Samat säännöt kotiseutuoikeudesta ovat voimassa, mutta luvanvaraiset kiinteistönostot ja vapaa osakkeiden ostaminen tulivat kai korjaustoimenpiteenä tuomion vuoksi.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #141

Niin, toki olisi asian voinut esittää tieteellisen eksaktisti, ettei mitään tulkinnanvaraa jää. Voin myöntää, että nyt tulkinnanvaraa jäi, ja se oli selvästi virhe, kun sitä on nyt käyty läpi koko päivä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #142

Virheitä sattuu kaikille. Ihmettelen vain miksi asia ei ollut kristallinkirkas viimeistään kommentin #94 myötä klo 13:36. Hyvä että selvisi kuitenkin, eivätkä virheelliset väitteet jää elämään omaa elämäänsä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #143

Ei tässä kuitenkaan selvinnyt, miksi Petralle yksi etnonationalismi on parempaa kuin toinen.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #144
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #145
Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #146

Pitääkö minun todellakin selvittää tämä asia sinulle... Noh, Petra ei ole ajanut minkään etnonationalismin asiaa koskaan.

Ymmärrätkö nyt?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #147

Eli haluaako Petra Ahvenanmaalle täysin samat lait kuin Manner-Suomessakin on? Kaikki erityisoikeudet pois kielen ja niiden suhteen, mistä nyt on puhuttu?

Kieli = etnonationalismia

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #148

Ilkka! Mitä tarkoittaa yhtäläisyysmerkki sanojen kieli ja etnonationalismi välissä?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #148

Hyvä Ilkka, nyt sinun pitäsi saada pääsi pois siitä pussista. Käy koko ketju läpi ja et voi koskaan nähdä mitään, mikä liittyisi väittämääsi. Kävin pikaisesti ketjun läpi ja Petralla oli kaksi kommenttia alussa ja ei mitään muuta.

Mainitsemastasi asiasta ei ole edes keskusteltu. Eli minkä ihmeen takia olet rakentamassa jonkinlaista _saatanan_ olkiukkoa?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #150

Mitä?

Suomenruotsalaisuus = etnisyys, joka määräytyy äidinkielen perusteella.

Ahvenanmaalla vaalitaan nimenomaan kieltä ja suomenruotsalaisuutta -- etnisyyttä -- toimin, mikä täyttää etnonationalismin tunnusmerkit (pyritään siihen, että siellä asuisi enimmäkseen ruotsinkielisiä).

Siellä siis harjoitetaan etnonationalismia. (Ja uskoisin, että tämä on aika monellekin tässä keskustelussa OK.)

Onko joku eri mieltä tästä jostain?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #151

Rautalanka:

sinä - Petra vaalii jotakin etnonationalismia
minä - ei Petra ole koskaan sanonut sellaista

Onko tämä todellakin näin vaikeaa?

Sinä haluat nyt jostain syystä siirtää keskustelun johonkin toiseen.

Keskustele tämän jälkeen itseksesi.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #152

Tämähän oli se alkuperäinen kysymys, mitä kysyin jo päivällä, ja mihin en saanut vastausta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #153

Kenen pitäisi vastata? Sinä esität jonkun nukketeatterin hahmolle, jonka olet itse luonut, kysymyksen ja oletat että henkilön, jonka mukaan olet nimennyt roolihenkilösi vastaisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #156

Niin ja missä se blogistin julistus saamelaisista tai ahvenanmaalaisista on, johon sinun pitäisi viitata voidaksesi puhua hänen suhtautumisistaan kuin annettuina.
Jatkuvasti aliarvioit koko yleisöäsi ja heitä joiden kanssa käyt julkista keskustelua. Yksi altrighttekniikka on tekeytyä tyhmemmäksi kuin on.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #157

No niistä oli esim. tässä blogissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #158

Tässä blogissa P.N. sanoo ettei alttrighthihhulitapaamisesssa ole kysymys saamelaisten tai affenanmaalaistennationalismista. Sitten sinä alat ohjelmallisesti (trolliohjelma) tenttaamaan häntä että miksi hän suhtautuu erilailla niihin.
Joku raja Ilkka Huotari.
Vastaavaa käytöstä olisi jos jokaiseen persu yms blogiin ilmestyisi joku kyselemään omista ennakkoluuloista lähtien vaikka että miksi persu hyväksyy jotain mistä kyseinen persu ei ole yleensä kirjoitellut mutta johon liittyvän sanan tekstistä voi löytää. Tyyppiä jos persu kirjoittaa Itismatkastaan ja mainitsee sanan kahvilapöytä niin trolli vaatii häntä tuomitsemaan Hakkaraisen käytöksen eduskunnan kahvilassa. "Sinähän kirjoitit kahvilapöydästä!" Eli siis trollausta. Jos et tykkää puheenvuorosta niin ei tänne sinua kukaan pakota. Jos tykkäät niin älä pilaa sitä trollauksella.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #159

Häh? Kysymykseni oli ihan relevantti eikä mitään trollausta.

Ja P.N. sanoi:

"Kyse ei kuitenkaan ole saamelaisten tai suomenruotsalaisten oikeudesta olla olemassa (saamelaiset ovat monen altrightiläisen silmissä marisevia ”tunturiapasseja”) vaan nyt hurahdetaan valkonationalismiin ihan huolella."

En nyt jaksa alkaa tulkitsemaan tuota sinulle, jos se ei ole selvä. Tuosta pitäisi jo ymmärtää, miksi kysyin, mitä kysyin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #160

Kysymyksesi on itse asiassa ihan käsittämätön. Mistä ihmeestä kehitit itsellesi kuvitelman siitä, miten Petra suhtautuisi suomenruotsalaisten etnonationalismiin? Ensinnäkään siitä ei ole blogissa mitään viitteitä. Toisekseen jo termi on oksymoroni. Kongolaisten etnonationalismihan on päivänselvä ilmiö, mutta Petran asenteesta siihenkään ei blogissa ole mitään viitettä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #161

Mikä kysymys? Kyllähän tuosta lainauksesta käy ilmi, että Petra suhtautuu eri tavalla ahvenanmaalaisten/saamelaisten nationalismiin/oikeuteen olla olemassa kuin valkoisten eurooppalaisten.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #163

Kirjoitat ”kysymykseni on ihan relevantti”. Minä vastaan ”kysymyksesi on itse asiassa ihan käsittämätön”. Sinä kysyt ”mikä kysymys”. Koita tässä sitten keskustella...

Ei, lainauksesta ei käy ilmi minkäänlaista suhtautumista ahvenanmaalaisten tai saamelaisten ”nationalismiin”.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #166

Käy ilmi, että toinen oli parempaa kuin toinen (muka).

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #167

Ei käy, vaan että nyt ei puhuta pienestä etnisestä vähemmistöryhmästä. Tuossa korostetaan sitä, että uhatussa asemassa kokevat olevansa valtaenemmistön edustajat.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #169

Ei korosteta, vaan puhutaan vain "valkonationalismista":

"Kyse ei kuitenkaan ole saamelaisten tai suomenruotsalaisten oikeudesta olla olemassa (saamelaiset ovat monen altrightiläisen silmissä marisevia ”tunturiapasseja”) vaan nyt hurahdetaan valkonationalismiin ihan huolella."

Kysymykseni on siis edelleen: mitä pahaa on valkonationalismissa?

Miten tämä voi olla näin vaikeaa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #171

Valkonationalismissa saattaa olla vaikka mitä pahaa. Sitä Petra halveksuu tekstissä selkeästi. Pointti oli, ettei tekstistä voi lukea hänen asennettaan noihin muihin. Ehkä halveksii, ehkä tukee sydämmestään. Minä en pysty sitä tekstistä arvioimaan.

Edelleen? Taidat esittää kysymyksen ensimmäistä kertaa tässä ketjussa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #172

On aika selvää, että Petra ei pidä ahvenanmaalaisia fasisteina identiteettinsä suojelun takia.

Saman kysymyksen voi esittää monella eri tavalla. Yhtään vastausta en ole saanut.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #173

Eikä ole mitään syytä olettaa että pitäisi nationalisteja yleensä fascisteina. Kommentti fascistisuudesta liittyi blogissa niihin puhujien teemoihin ja salaliittoteorioihin, joiden takia Hamilo perui esiintymisensä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #174

Ei liittynyt.

"Fasistisiin virtauksiin kuuluvat erottamattomasti salaliittoteoriat, omat tieteelliset tulkinnat ja suoranainen hömppä."

Mitä tuossa tarkoittaa "fasistiset virtaukset", joihin kuuluvat salaliittoteoriat? Mihin "fasistiset virtaukset" siis viittaa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #175

Niihin puhujien teemoihin, joita ”ovat olleet esim. juutalaisuuskysymys, rotuerottelu, valkoiset etnovaltiot...”. Toki saattaa viitata koko valkoisen ylivallan ideologiaankin. Kuten sanoin, halveksunnastaan ei ole epäilystä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #177

Eli valkoiset etnovaltiot ovat fasistisia virtauksia? Ts. valkoinen etnonationalismi on fasismia kirjoittajan mielestä.

Nyt herää kysymys, onko aasialainen etnonationalismi myös fasismia, vaikka japanilaisuus? Vai vain pelkästään valkoinen etnonationalismi?

Kiinnostaisi edelleen tietää, mitä pahaa juuri valkoisessa etnonationalismissa on? Onko se ainoa paha nationalismi?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #178

Vedät kyllä aina luotettavasti mutkat suoriksi. Se, että tulkitsee Pekan puheet fascistisiksi ei tarkoita, että kaikki Pekat olisivat facisteja. Osannet itse kääntää analogian tähän herätyskokoukseen ja japanilaisiin nationalisteihin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #179

"valkoiset etnovaltiot" ... nuo oli siis fasistisia virtauksia, eikö niin?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #181

Miten se nyt menikään. Olivatko kaikki Pekat...? Mutta kyllä, jos tuo tulkitaan kirjaimellisesti, niin todennäköisesti ovat. Millä muulla valkoinen pysyy valkoisena?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #182

No miten japanilainen pysyy japanilaisena? Fasismilla?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #183

Menee semantiikaksi, mutta kyllä se vaatii eristäytyneen aseman (saari, jolla Kiina naapurina) lisäksi tiettyä kovuutta asennoitumisessa ”epäpuhdasta” kohtaan. Ja sittenkin sinne on tihkunut kulttuuriin kaikenlaista hapatusta. Samahan tuo on vaikkapa Ranskan lähes vainoharhaisen kielilain kanssa, että senkin voi nähdä voimalla pakottamiseksi.

Tarkennus: Luin kommenttisi niin, että tarkoitit Japani japanilaisena. Jos tarkoitit niin kuin kirjoitit, niin Japanissa pysyminen ja oman kulttuurin harrastaminen lienee tehokkain tapa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #184

Japani japanilaisena siis.

Joo, varmaan jonkun verran joutuu suojelemaan, mutta jos lopputulos on hyvä, ei se välttämättä ole huonokaan asia.

Näinhän Ahvenanmaallakin on, siellä suojellaan aika paljon niillä laeilla. Niin paljon, että niistä on saatu EY-tuomio. Ja silti ovat olleet kai tyytyväisiä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #185

Tyytyväisyydestä en osaa sanoa mitään. Sen tiedän että tekevät aktiivista markkinointia houkutellakseen lisää maakuntaanmuuttajia.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #186

Ei varmaan kuitenkaan mitä tahansa maahanmuuttajia. En ole nähnyt heidän ottavan turvapaikanhakijoita.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #189

En osaa sanoa, kun niillä jotka olen olettanut maakuntaanmuuttajiksi ei ole ollut leimaa otsassa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #196

Eivät ota, tämä on ihan yleisesti tiedossa. Ja ovat sanoneet, etteivät halua ottaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #185

Tuosta eristäytymisestä ja suojelemisesta vielä. Olisihan Suomikin voinut pysyä suomalaisena, elleivät ruotsalaisperkeleet olisi menneet perustamaan Turkuun yliopistoa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #178

Ei ole ainoa paha. Juuri tänään tällä alustalla on keskusteltu etelä-afrikkalaisesta ja zimbabwelaisesta kammottavasta nationalismista. Ne eivät liene valkoista nationalismia. Myanmarissa mustaakseni on myös tuore esimerkki. Vieläkö kaipaat lisää värejä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #167
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #160

Oletettavasti siis blogisti ei vastusta Ahvenanmaan erityisasemaa.

En tiedä vastustaako joitain lakipykäliä siinä. Saa toki vastata tähän ja kertoa tarkemmin oma kantansa Ahvenanmaan asemasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #160

Tuo on osa selostetta tilaisuudesta ja altrightistä. Petra tarkentaa kuvaa negaation kautta. Hän ei aseta vertailtavia asioita arvojärjestykseen.
Eli jos joku kirjoittaisi vaikka uudesta muodista että nyt ei tosiaankaan ole kysymys pillihuosuista ja napapaidoista vaan väljistä ylisuurista vaatteista , niin vain täysi turhanpuhuja lähtisi kyselemään että miksi pidät pillihousuja parempina kuin haalarimaisia. Vai mitä. Pitää olla jotenkin haalariuskossa jos sellaista turhanpäivästä kinastelua lähtee kymmenellä kommentilla vetämään.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #164

Kyllä laittoi. Blogin koko "pointtihan" oli, että tämä alt-right-konferenssi on ihan tyhmä, ja Petra vertasi sitä johonkin vähän "järkevämpään nationalismiin".

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #165

Jälleen kerran minun on oikein kysyttävä, oletko tosissasi?

Hyvä Ilkka, lue nyt blogi uudestaan!!!

Hyvää yötä kaikille!

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #168
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #165

Mistä kävi ilmi että vertasi järkevämpään nationalismiin. Ei mistään. Ylitulkitset Petraa vaan koska sinulla on tarve pakko-ohjata keskustelu sivuraiteelle. Sekin kävisi jos et vetäisi Petraa siihen mukaan jolloin joudut vääristelemään hänen kirjoitustaan.
Olisithan jos yhtään välittäisit keskustelun tasosta voinut kirjoittaa esim. : " Petra mainitsee saamelaisten ja ahvenanmaalaisten etnonationalistiset pyrkimykset. Minusta olisi hyvä verrata niitä blogin aiheena oleviin. "
Mutta yksi tarkoituksesi on kai sitten tavallisella piittaamattomuudella yleisiä keskustelunormeja kohtaan keskusteluttaa asian vierestä. Jonkinlaista trollausta ja tietoista jäynää. Siksipä tulee kuva ettet arvosta palstaa vaan osoitat lievää agressiota sitä kohtaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #188

En vääristele enkä ylitulkitse. Blogin pointti oli naureskella sille konferensille. Tehtiin selväksi, että valkonationalismi on fasistista ja kaikin puolin väärin ja huonoa. Valkonationalismia verrattiin ahvenanmaalaisiin/saamelaisiin ja pitää olettaa, että saamelaisuus/ahvenanmaalaisuus ei ole fasismia ja niitä verrattiin sen takia, että jotain parempaakin nationalismia on olemassa, mutta tämä valkonationalismi ei ole sellaista.

Siksihän kysyin, että miksi näin on. Miksi valkonationalismi on niin väärin? Miksi sitä pitää vähätellä ja sille naureskella? Enkä tiedä vieläkään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #190

Paitsi että ei sanottu mitään paremmasta nationalismistä. Miksi ryhdyt maksimaaliseen olkiukkoiluun?
Jos argumentoit ennakkoluulojesi pohjalta voisit tuoda sen esiin. Voisit sanoa että epäilet Petran pitävän yhtä nationalismia parempana kuin toista.
Sinulla lie ideologinen syy olkiukkoilla rauhallisen keskustelun sijaan.
Haluat provosoida laittamalla toisten suuhun asioita ja ylitulkitsemalla siihen suuntaan kuin altrightsivustoilla toitotetaan.
Sinä et arvosta tätä foorumia. Huononnat sitä olkiukkoilulla.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #191

Jos valkonationalismi on fasismia ja kaikin puolin huonoa ja sitä verrattiin suomenruotsalaisiin, niin eikö siitä jo käy ilmi, että suomenruotsalaisten nationalismi on parempaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #192

Ei verrattu. Tämä kyllä selviäisi jos pää ulkona pussista lukisit blogin uudestaan. P. N. määrittelee ja esittelee minkälaisesta etnonationalismista on kyse. Sehän on melko uusi ilmiö tämä altrightetnonationalismi meille suomalaisille. Termistä etnonationalismi voisi meille ensi kädessä tulla mieleen saamelaiset tai suomenruotsalaiset. Petra vaan toteaa että nyt on kysymys erikoisemmasta ilmiöstä.
Hän siis hahmottaa eksoottista ilmiötä tuttujen juttujen kautta jotka kelle tahansa voisi tulla mieleen termistä etnonationalismi.
Vertaa: " Näin kaupungilla erikoisen kotieläimen. Se ei ollut koira. Se oli fretti."
Koita nyt ymmärtää että vaikka kuinka sinun eksoottisessa viitekehyksessäsi mukatuohdutaan jostain ja sotkeudutaan teorioihin "eliitin" paremmista nationalismeista niin et voi raahata olkiukkojasi kuplasi ulkopuolelle ja väkisin ympätä niitä esim tälle palstalle joka ei ole mikään altrightin yksinoikeuspaikka.
Täällä keskustellaan eikä eletä vaihtoehtotodellisuudessa. Et voi roolittaa maailmaa valmiin mallisi mukaan vaan sinun pitää keskustella siitä mitä sanotaan eikä siitä mikä sopii altrightroolitukseen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #193

"erikoisemmasta ilmiöstä"

:D No koko blogin idea oli naureskella näille valkonationalisteille, niin miten voisi olla mahdollista, että Petran mielestä näissä nationalismeissa ei olisi paremmuuseroja?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #195

Se on toinen kysymys. Voit arvailla mitä haluat Petran suosikeista tai inhokeista mutta ethän voi esittää argumentteja tai syytöksiä niiden arvauksien pohjalta.
Et voi pistää ketään tilille siitä mitä kuvittelet henkilöstä. Juuri sellainen on olkiukkoilua ja pilaa keskustelupalstat. Sinulla pitäisi olla sama vastuu palstasta jolla olet kuin muillakin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #197

Ei tarvitse arvailla mitään, kun se oli ihan selvä, että Petra ei arvosta kovin korkealle näitä valkonationalisteja. Ja kysyin, että miksi näin on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #198

Arvostus on asia joka ansaitaan. Miksi Petran tai kenenkään muun pitäisi arvostaa tuota ekstreemiporukkaa?
Omasta puolestani totean että vaikuttavat suorastaan epäilyttäviltä. Omasta puolestani voin myös sanoa että väki joka noita toiselta puoleta Atlantin/Ahvenanmeren tänne kuskaa vaikuttavat hurahtaneilta. Mutta ehkä se onkin sitten joillekin viehättävää olla ihan kreiseissä yhteyksissä. Jonkinlainen postmoderni happening? Absurdilla on vetovoimaa. Nuiva ekstremismi voi olla jännä elämäntapaseikkailu.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #199

Ensin kannattaisi ottaa oikeasti selvää, mistä on kyse, eikä luottaa näihin Petran blogeihin. Petra osaa toki kirjoitaa ihan hyvin, mutta sisältö ei aina vastaa ihan todellisuutta.

Lähdekritiikkiä siis...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #200

Sinua ei kukaan estä pistämästä paremmaksi. Mikset tee omaa blogia aiheesta joka täyttää omat kriteerisi? Tai onko strategisesti toimivampaa olla ikuisesti väärinymmärretty ja pieleen tulkittu "vihervasemmistokulttuurimarksilaisten matuhalaajien" uhri?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #201

Esitin vain kysymyksen tässä blogissa, johon en saanut vastausta.

Se tekee minusta nyt syyllisen johonkin?

En nyt jaksa bloggailla mitään, kun on parempaakin tekemistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #202

Niin, syyllistyit olkiukkoiluun.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #203
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #204

Sitähän tässä on sinulle perusteellisesti illan mittaan selitelty. Nyt syyllistyt toiseen helmasyntiisi, käynnissä olevan keskustelun "unohtamiseen".

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #205

Niin olen minäkin selittänyt, miksi ohitat selitykset?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #206

Olen kertonut miten niitä voi tuoda julki ilman olkiukkoilua. En siis ole ohittanut mitään.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #207
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #208

Tuoda julki niitä tuntemuksia joilla perustelit olkiukkosi. Sinähän väitit blogistin vertailevan erilaisia nationalismejä. Se väite perustui kai ennakkoluuloihisi. Niitä siis voisit tuoda julki sotkeentumatta olkiukkoiluun ja sotkematta ketjua olkiukoilla. Tuolla se kaikki on ylempänä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #209

Sanoit näin: "Petra vaan toteaa että nyt on kysymys erikoisemmasta ilmiöstä."

Tuossa on komparatiivi. Jo se tarkoittaa, että asioita verrattiin keskenään.

Erikoisempi - erikoisemmasta.

"Komparatiivi eli voittoaste on adjektiivin tai adverbin vertailuaste. "

https://fi.wikipedia.org/wiki/Komparatiivi

vertailuaste

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #210

Mutta Petran teksti ei verrannut vaan rinnasti. Minä selitin rinnastusta ja käytin siinä vertailua. Juju on koko ajan ollut että laitat Petran suuhun asioita joita toivot hänen sanovan jotta voisit jotenkin saada kiinni keskustelusta altrightkaavan mukaisesti. Olkiukkoilet.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #212

Jos sanot, että joku on erikoisempaa kuin toinen, se on kyllä vertailua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #213

Ilkka hyvä nyt ei ole kysymys minun käyttämistäni lauserakenteista vaan siitä että luit Petran tekstiä värillisillä laseilla ja aloitit keskustelun hataran mielikuvan pohjalta. Kun sinulle asiasta huomautettiin aloit (minun myötävaikutuksellani) inttämisen.
Jos sinulle on tärkeää saada viimeinen sana niin nyt on oiva mahdollisuus siihen. Minä en vastaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #214

Miksi sitten sanoit, että Petra vertasi toista erikoisemmaksi kuin toista, jos kysymys ei olekaan vertailusta?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Normaali mielensäpahoittaminen taas on käynnissä, sitähän tapahtuu aina kun uskaltaa arvostella äärioikeistoa.

Ja normaalisti mukaan kuvaan tulee myös mutku saamelaisetkin, mutku ahvenanmaa.

Huvittavia kommentteja.

Miksi sitä kierrellä, jos noista kekkereistä pitää, kannattaa ihan rohkeasti sanoa, että ne on mun kavereita, ja minä olen samaa mieltä.

Vai eikö kantti kestä, vai harmittaako vaan Petran blogi? :)

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Mainio kirjoitus. Minulla on vastaava, läheltä liippaava hautumassa. Juuri tuosta uskonnon ja äärioikeiston avioliitosta, toisesta näkökulmasta.

Juha Hämäläinen

Tomi Ketolalle (kommentti 27) ja muillekin tiedoksi, että Google löytää sen mitä ihminen ei muuten tiedä. Se helpottaa arvuuttelua, pienentää spekulointia ja vähentää pelkoja.

Näyttäisi meinaan olevan streamiä tulossa tuosta täällä kouhkatusta tilaisuudesta ihan livenä ja ilmaiseksi.

https://www.youtube.com/watch?v=nDf6c2nELkc

Katsotaan tuo lähetys ja arvotaan tämän arvuuttelun voittajat sen jälkeen: Jookosta?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä en osallistu tähän arvuutteluun, natseista tulee muutenkin niin paljon ohjelmia koko ajan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ritala, historiaa kannattaa lukea, varsinkin Natsien tekemiä hirveyksiä. Kannattaa myös tehdä seikkailuja oman maailmankuvan reunoille, se avartaa mieltä, se antaa laajemman perspektiivin asioille ja syy seuraus suhteille, laajemman ymmärryksen. Yksi pysäyttävin dokkari jonka katsoin taannoin, oli Hellstrom. Dokkari keskittyi Saksan kansaan ja miten he kokivat sodan kauhut.

Käyttäjän JarkkoPesonen1 kuva
Jarkko Pesonen

Tapahtuma on tarkoitus streemata nettiin, joten jokainen kiinnostunut voi tehdä puhujista omat johtopäätelmänsä.

Tilaisuuden suljettu luonne ei liity siihen, ettei haluta kuulla poikkeavia äänenpainoja, vaan siihen, että kun jotain kansallismielisiä tapahtumia on järjestetty, niin seurauksena on viime aikoina ollut esimerkiksi paikan omistajan uhkailua, sementin kaatamista vessanpönttöihin ja yksi polttopulloisku.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset