PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Valeuutisvahti 3: Lopullinen jauhotus

 • Kuva: Peukaloimatonta PT-tietoa Vastarintaliikkeen sivulla.
  Kuva: Peukaloimatonta PT-tietoa Vastarintaliikkeen sivulla.
 • Kuva: Twitter
  Kuva: Twitter
 • Kuva: Twitter
  Kuva: Twitter
 • Kuva: Twitter
  Kuva: Twitter

 

Tuntuu todella typerältä blogata tästä aiheesta kolmannen kerran, mutta kun oiottu taho jatkuvasti yrittää kääntää asian niin, että nyt valehtelija onkin minä, niin kai sitä tämän kerran voi pöllyttää jauhot.

Kumottuani selväsanaisesti ”Paavo Tajukankaan” vääristelyn Ruotsin henkirikostilastoista, Paavo on blogannut jo kahdesti sekavia selityksiä miksi olen muka ”keksinyt omasta päästäni” oikaisun. Hänen yhteistyökumppaninsa Junes Lokka Oulusta myös revittelee Twitterissä että ovat jauhottaneet minut 100-0. Kuulemma koko ajan on ollut kyse vain ilmoituksista joista ei vielä tiedä mihin kategoriaan ne kuuluvat ja öhhöhöö, öyhötiöyhöti.

Hyvä yritys jälleen kerran. On tietysti kiva että herrat jaksavat olla sinnikkäitä, ja kritiikitön yleisö varmasti uskoo mitä tahansa kunhan he vain väittävät jotain.

Pistetään sitten kylmät todisteet kehiin, että talvella vielä Paavo Tajukangas esitti täysin yksiselitteisesti Ruotsissa tapahtuneen 583 henkirikosta, ja Junes Lokka ja Tiina Wiik komppasivat tätä.  (Niille joille tämä juttu tulee uutena, luku paljastettiin vasta eilen 27.3. 2018, ja se oli 113.)

Vastarintaliikkeen eli siis natsiliikkeen sivulta kun löytyy vielä täysin näpelöimätöntä versiota Paavo Tajukankaan pötyjutuista. Paavo ei ole muistanut kehoittaa natsiystäviään muuttamaan uutistaan vaikka itse rukkasi juttunsa kaikessa hiljaisuudessa. Twitteristä taas löytyy Junes Lokka ja Tiina Wiik jankuttamassa talvisaikaan että ihan varppina vuonna 2017 on lähes 600 henkirikosta ja tilastoista löytyy.

Että sellaista jauhoa näin pääsiäisen kunniaksi ja terveiset Kyöpelinvuorelta. Toivottavasti tämä on viimeinen kerta kun yrittävät lavastaa minut valehtelijaksi kun jäävät itse kiinni. Seuraavia selityksiä en enää jaksa kuunnella.

http://petranyqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249455-valeuutisvahti

http://petranyqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252936-valeuutisvahti-2-ruo...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

En jaksa kuin ihmetellä, että millainen ihminen uskoo Junes Lokan ja Tiina Wiikin tarinoihin.

Jotain on pahasti mennyt kasvatuksessa pieneen, jos vielä aikuisiässä uskoo satutarinoihin. Ilmeisesti meillä Suomessakin on tällaisia henkilöitä, jotka tällaisten henkilöiden valheisiin uskovat.

Aina kun jossain lauseessa tai tekstissä mainitaan Paavo Tajukangas, Tiina Wiik ja Junes Lokka, voi olla varma, että mikään osa tarinasta ei pidä paikkansa.

Onkohan tämä osa sitä uutta normaalia myös.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Oulussa on kova kilpailu kuka saa paikallisten haittakansallismielisten äänet ens eduskuntavaaleissa: Junes, Sebu, Immosen Olli vai tuotanuinniin SKE. Jokainen näistä yrittää profiloitua hieman omalla tavalla. Parhaassa tapauksessa syövät sen verran toistensa ääniä, ettei heistä pääse läpi kukkaan tai korkeintaan yksi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Petra, voitko täsmätä faktat: Montako henkirokostuomiota ja montako henkirikosilmoitusta ?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

https://www.bra.se/publikationer/arkiv/publikation...

Tuossa on eilen julkaistu raportti josta pitäisi löytyä kaikki olennainen.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Lukisin myös saman asian englanninkielisen linkin, jossa on myös kuvaaja:

https://www.bra.se/bra-in-english/home/crime-and-s...

Sen mukaan viime vuonna Ruotsissa kuoli ihmisiä väkivaltaisesti 113, joista 86 oli miehiä ja 27 naisia. Alueellisesti suurin osa näistä rikoksista, noin 75%, tapahtui Tukholman länsi- ja eteläosissa.

Kuvaajan mukaan huolestuttava trendi on rikosten kasvaminen vuodesta 2012, jolloin 68 ihmistä kuoli väkivaltaisesti vuoteen 2017, jolloin tuo määrä oli 113.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Juhani, osaatko lukea. Vastarinnan omassa esimerkissä verrattiin Suomen lopulliseen lukuun 78. Ruotsin vastaava luku on 113, eli henkeä kohti selvästi vähemmän.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

En viitsi itse tutkia tarkemmin Vastarinnan kirjoitusta. Luotan, että Petra on sen tehnyt ja valeuutiseksi todennut.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Ehkäpä läheskään kaikki ei vain luota sinuun, siihen täytyy olla joku syy.

Enpä luota minäkään, tutustuin nimittäin kirjoituksiisi enkä nähnyt syytä siihen. Samalla lailla en luota pt-mediaan tahi Tajukankaaseenkaan, lasken teidät kaikki samaan kastiin joka valehtelee jos se vaan hyödyntää omaa agendaa. Moraalia ei siis ole.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mites Petra nyt valehtelee tuosta Ruotsin tilastosta?

Eiköhän ne valehtelijat löydy muualta.

Lukemalla oppii.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vastapuolen jyrkkä reaktio on osoitus siitä että tekee itse asiat oikein. Paksua nahkaa se vaatii mutta kannattaa ottaa kannustuksena ja osoituksena että on osunut kohteeseen. "Ei mikään muutu jos ei kukaan suutu."

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Se on tuon uskonnonvapauden varjopuoli, jokainen saa julistaa omia uskomuksia ja totuuksia.
Uskonasioita ei tarvitse todistaa vääräksi tai oikeaksi.
Jauhaa ja kiistää voi niistä maailman tappiin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Arveletko, että Ruotsissa kuolee varsinaisesti tapettujen lisäksi lähes 500 ihmistä vuodessa pelkästään rukoilemalla?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ai nekö on ne uskontojen uhrit?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Petralla on selkeästi masokistinen viehätys viettää aikaansa heikkolahjaisten valeuutisia oikoen. Nyt en tiedä pitäisikö nostaa hattua korkealle vai kehottaa kokonaan välttämään noita piirejä.

Itse en jaksaisi hakata päätä seinään. Se jengi ei järkiinny. Ei koskaan. On varmasti arvokasta vaikuttaa wannabe rasisteihin, jotka vasta pohtivat radikalisoitumistaan. Epäilen, että faktantarkistus ei pure noihinkaan tapauksiin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Minä voin ainakin sanoa tehneeni osuuteni.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kyllä faktantarkistus varmaankin voi auttaa joidenkin yksilöiden kohdalla näkemään sen, ettei äärioikeiston tarinat pidäkään paikkaansa. Monestihan tuo porukka on niitä, jotka ovat omasta mielestään normikansalaista huomattavasti medialukutaitoisempia ja lähdekriittisempiä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Vuosia sitten kun en vielä tiennyt keitä nää Junekset ja Wiikit on, niin erehdyin muutaman kommentin mittaiseen nettikeskusteluun. Hävetti itseni puolesta, että kesti noinkin kauan tajuta missä valetodellisuudessa nämä elävät. Eikä heillä ole mitään tarvetta sieltä tulla ihmisten ilmoille. Ei ehkä henkisiä kykyjäkään. En jäänyt tuonne pimeälle puolelle jatkamaan. Minulle ovat menetettyjä sieluja. Ei ole minun tehtäväni.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Muistanpa kirjoittaneeni tähän liittyvään ensimmäiseen blogiin, että BRÅ julkaisee tilastot maaliskuussa, kannattaa odottaa. No, nyt ne on julkaistu, mutta jostain syystä ne eivät kelpaa joillekin.

Tuo luku, 113, on Ruotsin oloissa huomattavan korkea ja kasvua on ollut paljon. Nähtäväksi jää, puhutaanko jonkin ajan kuluttua ennätysvuodesta vai onko trendi jatkuvasti nouseva. Toivottavasti ei jatku nousevana.

Tämä ilmiö (?) tuskin johtuu ammattirikollisuudesta, joka Ruotsissa on, jos niin uskaltaa sanoa, kohtalaisen edistynyttä. Niissä piireissä ei toteudu "en finne igen" -ilmiö. Syystäkin suomalaisia pidetään niin pöljinä ja alkoholisoituneina, että eivät tuohon porukkaan pääse.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Älä nyt noin sano. Tukholman Hells Angels chapterissa lähes kolmasosalla on juuret Suomessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Eivätkös nuo sitten ole nimenomaan ruotsalaisia?

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Kannattaako koko asiasta meuhkata, se vain auttaa sitä-mikä-se-nyt-taas-olikaan sivustoa saamaan lisää näkyvyyttä ja ylläpitämään keskustelua? Tuskin kukaan täysipäinen jaksaa olla kiinnostunut jossain-ihme-sivustolla ylläpidettävistä Ruotsin rikostilastoista? Olisiko vain parempi vaieta koko asia näkymättömäksi?

Kunhan tässä kyselen. :)

Kiitos.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Niin kauan nämä tyypit ovat yhteistyössä poliitikkojen kanssa, on syytä pitää esillä kuinka härskin epärehdistä toiminnasta on kyse.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#23

Käväisin äsken ensimmäistä kertaa PT-median sivustolla ja ilman kirjoittamiasi blogeja en olisi tiennyt sivuston olemassaolosta yhtään mitään. Mietin vain, mahtaako ko. sivuston lukijat seurata US :n blogeja tai missä niitä korjauksiasi nyt julkaisetkaan. Kysymyksessä taitaa kuitenkin olla aika pienen piirin harrastukset?

Jos PT-median toiminnassa on mukana myös poliitikkoja, niin kuin kirjoitit, niin heidät varmaankin tavoittaisi myös joiltain muilta alustoilta, joiden impaktikerroin olisi hieman suurempi? - En millään muotoa halua mitätöidä kirjoituksiasi, ihan tässä vain ihmettelen. :)

Hyvää jatkot Sinulle.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #24

Kiitos neuvoista, mutta minä valitsen itse blogieni aiheet.

Ne tuntuvat kiinnostavan sinuakin.

Hyvää pääsiäistä!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Saarilahti kyselee josko kannattaa meuhkata tälläisestä asiasta. Kysymys on n.s. kaksipiippuinen. Toisaalta toki kohde saa turhaan julkisuutta, se on totta. Mutta toisaalta jos kukaan ei tarkista ja oio eikä sano vastaan, on helppo katsoa vakeneminen myöntymisen merkiksi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Hienoa, Petra. Kiitos, että jaksat.

Tämä jauhotus on mennyt parhaiden keittotaito-oppien mukaisesti. Ensimmäinen jauhotus hienoissa vehnäjauhoissa. Sitten dippaus vatkattuun munaan. Lopuksi korppujahoihin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Samoin haluan kiittää Nyqvistiä jaksamisesta ja asiallisesta tyylistä tässä asiassa.

Kumpa joku jaksaisi perata myös n.s. valtamedian uutisia. Kilpailijoiden pitäisi toki tehdä se keskuudessaan mutta ala on meillä niin keskittynyt, että riittävän kiinnostuneita ei löydy ja ne keskittyvätkin joukkoonsa kuulumattomien haukkumiseen.

Juha Hämäläinen

Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää kuka on tuo Kari Vento joka näyttelee sivuosaa tässä näytelmässä?

Onko jotenkin mukana jonkun jauhotuksessa vai muuten vaan joutunut paikalle.

Sattui vaan silmään, kun leipätekstissä ei ole mainitaa kuin joistain näyttelijöistä ja ohjaajasta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kari Vento on tietääkseni joku ns. maahanmuuttokriittinen joka ei kuitenkaan todellisuuskriittinen. Eli ei niele bluffia.

Juha Hämäläinen

Et siis tunne koko miestä, mutta katsoit asiaksesi sekoittaa hänet tähän jauhotukseen?

Omituista, koska roolitus ei tue hänen osuuttaan.

Olisiko ehkä ollut syytä sutata hänen nimensä yli ihan noin henkilökohtaisista syistä?

Muut jauhotetut, jotka on roolitettu tässä näytelmässä ymmärrän kyllä, koska käsikirjoituksessa heidät mainitaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #28

Kyseessähän on Kari Venton itsensä julkaisema fiksu viesti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #38

Totta. Kari Vento on täysin oikeassa ja hänen viestiensä näkymisessä ei ole mitään moitittavaa. Twitterissähän ne ovat koko maailman nähtävillä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #39

Et edelleenkään vastannut tunnetko miehen ja tietääkö hän että käytät hänen kommenttia luvan kanssa vai luvatta.

Tuolla aikaisemmin luokittelit hänet "maahanmuutto kriittiseksi". Onko sinulla tällä määrittelylle jotain perusteita, koska en niitä hänen twitteri-tililtään löytänyt.

Tässä lienee kuitenkin kyse teidän, siis Lokan joukkueen ja sinun välienselvityksestä, johon tämä herra, josta en olisi tiennyt mitääb ilman sinua, ei olennaisesti kuulu.

Uskon, että fiksuna ihmisenä ymmärrät mitä ja miksi tätä tenttaan?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #38

Viestin sisältö on tässä asiassa epärelevantti. Viesti on kuitenkin tehty omalle tilille ja nyt levitetty tänne ilmesesti viestin kirjoittajan tietämättä.

Tätä tässä kyselen, en kiinnittänyt huomiota itse viestiin vaan yhteyteen jossa sitä käytetään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #44

Lopeta nyt jo. Kyseessä on julkinen Twitter-tili, johon Vento itsekin on viimeksi tammikuussa postannut linkin Petran blogiin:

https://twitter.com/huutopussi

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #45

Minä kysyin ihan vlipittömästi asiaa Petralta. En sinulta!

Julkinen Twitterissä, mutta kommentin siirto muualle on aiheuttanut ennekin kiivaitakin kalapaliikkeja, jos tilin omistaja ei siirrosta tiedä.

Odotan Petran vastausta yksinkertaisiin kysymyksiin. Sinun kanssa asia on keskusteltu, joten "lopetin jo" (Hämiö)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kiitokset hyvästä kirjoituksesta.

Näin ne tajukankaat & co ihan julkisesti valehtelee ja seurauksena vähemmän tiedostavat ovat kadottaneet kosketuksensa todellisuuteen. Menettäneet hermonsa.

Kirjoituksesi ei varmaankaan hahmotu noille todellisuuskriittisille mutta se ei sen merkitystä vähennä. Mukana tuossa puhalluksessa on tosiaan myös poliitikkoja. Itse kukin voi tahollaan miettiä kannattaako niin omissa sfääreissään elävälle eliitinosalle antaa valtaa päättää meikäläisten asioista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Must noi tilastot vääristelee.

Ilkka Huotari

Petra on tässä asiassa oikeassa, voin sen itse ainakin hyvin myöntää.

Nähdäkseni ensimmäinen kerta, kun Petran blogi osuu asiaan näissä maahanmuuttoon liittyvissä asioissa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kiitos.

En käsittele muuten oikeastaan lainkaan maahanmuutoasioita blogeissani. Se ei kuulu aihepiireihini.

Ilkka Huotari

Eipä mitään.

"En käsittele muuten oikeastaan lainkaan maahanmuutoasioita blogeissani. "

Naurahdin tälle vähän ääneen, itse asiassa aika pitkäänkin. :D

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #34

Minkä ihmeen takia? Ehkä sekoitat väärien tietojen kritisoinnin johonkin toiseen asiaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #35

Eihän Petra juuri muusta kirjoitakaan kuin "natseista", persuista, Halla-ahosta, maahanmuuttokriittisistä medioista ja ylipäätään maahanmuuttoon jotenkin liittyvistä aiheista.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #40

Jokaisenhan on helppo tarkistaa blogin historia. Taitaa ongelma olla siinä, että sinä liität valehtelun automaattisesti maahanmuuttokriittisyyteen. Petralle valehtelu mediassa on empiirinen kysymys.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #41

Nimenomaan blogin historiasta, sieltähän sen tarkistinkin. Juurikin nimeämiäni aiheita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset