PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Mitä äärikansallismielisen tulisi tietää saunakulttuurista ja naisten asemasta

  • Saunalyhty. Kuva: Petra Nyqvist
    Saunalyhty. Kuva: Petra Nyqvist
  • Jurmon sauna talvella. Kuva: Petra Nyqvist
    Jurmon sauna talvella. Kuva: Petra Nyqvist

 

Yle uutisoi naispuolisesta saunayrittäjästä, joka oli palkannut turvapaikanhakijan yritykseensä. Yrittäjä oli työntekijäänsä tyytyväinen.

https://yle.fi/uutiset/3-10324494

Eipä aikaakaan, kun laitaoikean räyhälistön feikkimedia pörhistyi, eli Paavo Tajukangas-pseudonyymin julkaisussa kuumennuttiin laatimaan irvokirjoitus siitä, miten saunomalla ei voi oikeasti tienata, ja että saunayritystarinalla peitetään jotain intiimisuhdetta nuoreen turvapaikanhakijaan.

Sen lisäksi, että kirjoitus kommenttilaivueineen on puhdasta kunnianloukkauskamaa, tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta kun Tajukankaan aktivistisessa "kansallismielisessä ja "isänmaallisessa" kerhossa ollaan tietämättömiä Helsingin rikkaasta saunakulttuurista ja suomalaisesta kulttuurista noin ylipäänsä. Aiemmin ryhmä järjesti ns. etnonationalistisen (lue: valkoisten väristen ihmisten sukupuuttoon kuolemista pelkäävän pseudotieteellisen) konferenssin ulkomaisia miespuhujia varten. Tuolloin Twitterissä yksi järjestäjistä, oululainen varavaltuutettu Tiina Wiik uskotteli ettei Helsingissä ole enää oikein suomalaista kulttuuria ulkolaisille puhujavieraille esitettäväksi.

Onneksi Wiik on täysin väärässä. Helsinki on täynnä säkenöivää suomalaista kulttuuria, ja Helsingin saunakulttuuri on ensiluokkainen. Onneksi Tajukangas on täysin väärässä saunabisneksistä, sillä niillä elävät kymmenet yrittäjät pelkästään Helsingissä. Keskellä Kallion sykettä saunotaan perinteikkäässä Harjutorin saunassa ja Arlassa. On modernia Löylyä, erikoista designia, kelluvaa saunaa, Camera obscura-saunaa, sissisaunaa, luksussaunaa, saaristosaunaa, kaikkea muuta sellaista, jota ääri-isänmaallinen mielikuvitus ei syystä tahi toisesta kykene hahmottamaan. Tai googlettamaan.

Tällaista korkealaatuista saunayrittämistä, saunakulttuurin säilyttämistä sekä aktiivista kehittämistä voi kutsua hyvällä syyllä kansallismieliseksi enemmän kun näiden häirikköryhmien tunarointia ja puliveivausta muista valtioista saaduilla vaikutteilla.

Mutta mistä siis kumpuaa tämä Tajukankaan viehtymys suomalaisen tai pohjoismaisen naisen halveksuntaan? Lyhyt analyysi artikkeleista paljastaa hyvin omituisen naiskuvan. Kirjoittaja eläytyy välillä kirjoittamaan lähes Ratto-novellia ruskeista käsistä kopeloimassa avuttomia naisia julkisissa kylpylöissä, saunoissa ja uimahalleissa. Eli samalla kun on tarkoitus kiihottaa lukijoita, kirjoitetaan myös yhdellä kädellä. Omasta elämästään päättävä nainen on taas usein jotenkin himokas epätoivoinen olento tai "batiikkinoita" jonka on saatava ulkomaalaista nuorta miestä. Ainakin mielikuvituksessa.

Naisyrittäjä, jolla on persoonallinen ja suomalaishenkinen yritys kenties korpeaa Tajukangasta, jonka yrittäminen perustuu kähveltämiseen, vääristelyyn, toisten tekemien uutisten uudelleenkirjoittamiseen, loanheittoon ja piileskelyyn virkavallalta jossain ulkomailla.

Naisen asema on muutenkin äärikansallismielisissä piireissä, ainakin Tajukankaan omissa, surkea. USA:n Altrightia kopioiva Tiina Wiik on osallistunut oma-aloitteisesti Youtube-lähetyksiin, joihin on kutsuttu mm. ulkolaisia herroja jotka eivät usko naisten oikeuteen äänestää tai naisten aivoja pidetään jotenkin vaillinaisina ja kykenemättöminä poliittiseen kommentointiin tai päätöksentekoon "tunteellisuuden"vuoksi. Eli vahvasti yli sata vuotta taantuneempaa ajattelua kuin Suomessa, jossa naisten kykyihin uskomisella on voimakkaat perinteet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (82 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

https://www.myhelsinki.fi/fi/n%C3%A4e-ja-koe/aktiv...

Tässä artikkelissa on myös mainittu jutun upea Kaurilan sauna.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kun aikoinaan synnyin nykyiseen "puna-viher-kuplaan", käytiin faijan kanssa -50-60-luvun vaihteen molemmin puolin Aleksis Kiven kadun yleisessä saunassa. Faijalla työpäivä loppui alkuiltapäivästä lauantaina ja sen jälkeen mentiin "miesten kesken" saunaan, yleiseen saunaan. Sodasta oli silloin vielä niin vähän aikaa, että veteraanit kossua otettuaan rupesivat muistelemaan nuoruutensa mullistavinta kokemusta. Ruudin- ja röökinsavu oli sikeää.

On hienoa, että saunakulttuuri edelleen elää voimakkaasti -ja voimistuu- Helsingissä. Itsekin käyn kavereiden kanssa kerran vuodessa Harjutorin (Kesä) saunassa, vaikka oma sauna on oven takana. Ja siis ihan totta, saunakulttuuri ei ole mikään äärioikeistolainen ilmiö, vaikka "saunan taakse" aikoinaan paljon porukkaa vietiinkin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Sauna on ihan kaikkien halukkaiden suomalaisten ja muiden saunanystävien juttu.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tuo Kaurila on siitä mukava, että se järjestää myös yleisiä sekasaunoja. Niitä harrastamme naisystäväni kanssa. Erikseen kun on tylsä mennä kokemaan uusia saunoja. Ja erittäin tunnelmallinen paikka. Suosittelen käymään, vaikka haluaisikin saunoa vain samaa sukupuolta olevien kesken. Sekin onnistuu.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

"Naisen asema on muutenkin äärikansallismielisissä piireissä, ainakin Tajukankaan omissa, surkea. USA:n Altrightia kopioiva Tiina Wiik on osallistunut oma-aloitteisesti Youtube-lähetyksiin, joihin on kutsuttu mm. ulkolaisia herroja jotka eivät usko naisten oikeuteen äänestää tai naisten aivoja pidetään jotenkin vaillinaisina ja kykenemättöminä poliittiseen kommentointiin tai päätöksentekoon "tunteellisuuden"vuoksi. Eli vahvasti yli sata vuotta taantuneempaa ajattelua kuin Suomessa, jossa naisten kykyihin uskomisella on voimakkaat perinteet."

Heidän käsityksensä eivät ole tätä päivää. Jo Jeesus 2000 vuotta sitten ajatteli naisista modernisti :) Hän arvosti ja puolusti naisia.

En kertakaikkiaan voi sietää tätä patriarkaalista kulttuuria, joka yrittää alentaa naista toisen luokan kansalaiseksi, jopa esineeksi jolla ei ole edes ihmisen arvoa. Luulisi että Suomessa tuo entisten aikojen ajattelutapa olisi jo hävinnyt koska naisilla on täällä aina ollut muihin maihin verrattuna melko vahva asema.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

En itse ole edes mitenkään erityisen feministinen tyyppi, mutta kun näitä juttuja katsoo, iskee suorastaan epäusko.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Eli et myöskään "kertakaikkiaan voi sietää" islamia?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Riippuu Naisesta, käyttääkö maahanmuuttajaa hyväkseen "alipalkattu, pitkiä päiviä" tai maksaa hyvin, jotta ei tarvitse veronmaksajien maksaa erotusta, jolla maksaa elämisen kiinteät kulut.

Tunnen erittäin mukavan afrikkalais kaverin, joka on siivoja. Häntä käytetään orjana ja teetetään 16 tuntisia päiviä. Hän sattuu olemaan maahanmuuttajan firmassa duunissa. Sama ko otsikossa olisi "mitä meidän tulisi tietää Siivousalasta"

Niin, ainahan me saadaan vain lukea yksipuolista "nyyh nyyh" maailmakuvaa maahanmuutosta, koska se itsessään sisältää niin paljon varjopuolia, ettei ole tosi.

Vain hölmöt hukkaavat henkkarit ja heitä on siihen kehoitettu jo lähtömaassa. Tämän muuten totesi hyvä työkaverini "syyriasta".

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tulihan se ensimmänen selittelijä sieltä. Muita seurannee perässä.

...
Tiesittekö muuten, että jos ruokapöydän luokse ilmestyy pörräämään yksi ampiainen, kannattaa sitä mätkäistä heti, sillä se on tiedustelija.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Juuri eilen tehtiin tuo koe parilla omenalla. Heitettiin tallin seinään ensimmäinen omena, ei reaktiota. Toinen omena toi ensimmäisen ampiaisen tiedustelemaan ja lensi takaisin pesälle, sen seuraksena sieltä alkoi tulla meitä kohti kymmeniä ampiaisia. Onneksi istuimme autossa;)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Et sitten vaivautunut valistamaan tätä afrikkalaista kaveria Suomessa vallalla olevasta työaikalaista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Arto, joo kyllä valistin. Kysyin myös kuuluko liittoon, ei tiennyt sellaisesta mahdollisuudesta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En itse jaksa seurata Tajutkankaan tai Wiikin ja Co toimintaa. Typerää ja pahantahtoista puuhastelua.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala

Mikä on suomalainen saunakulttuuri? Ehkä olen blondi, mutta minusta perinteinen suomalainen sauna on puulämmitteinen. Savusauna taitaa olla perinteisin suomalainen sauna, ja tätä nykyä sellaiseksi voi lukea myös sähkölämmitteisen saunan.

Helsingissä ei todella taida enää olla perinteistä saunakulttuuria, jos kelluva ja Camera obscura - sauna ovat iso osa saunakultturia. Itse en ole koskaan nähnyt tai kokenut kelluvaa saunaa ja jälkimmäisestä en ole edes kuullut. Rohkenen epäillä, että tilanne on sama useamman suomalaisen osalta. Helsingissä on tosiaan paljon nähtävää ja koettavaa, koska se ei ole suomalaisen kulttuurin "kehto", päinvastoin.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Puusauna se aito ja oikea sauna.. Ainakin kehä-3 ulkopuolelle :)

Mut joo, näitä Petran blogeja ei kannata hirveän tosissaan ottaa, hän kuvittelee kaikenlaisia fantasioita kansallismiellisistä ynm. porukasta :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Helsingin yleiset saunat ovat puusaunoja suurin osa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Helsingissä yleiset saunat ovat aina pääosin olleet puulämmitteisiä. Niin nykyäänkin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tiina Wiik meuhkaa Twitterissä ettei ko. Yrittäjä ole työnantajarekisterissä mutta Wiik ei ole perehtynyt sen kriteereihin ja näin ollen osoittaa taas jällen kerran tietämättömyytensä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ainoastaan löylynlyömät jaksavat innostua jonninjoutavien ihmisten vihapuheesta ja jatkaa sellaisten levittämistä.

Yhteissaunominen on aina kuulunut suomalaiseen saunaperinteeseen luonnollisena ilmiönä. Uskoakseni näin tekevät myös tämän tarinan työnantaja ja työntekijä.

On hienoa, että sauna yhdistää eikä erota.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Aivan korvaamaton saunanlämmittäjä, eihän tuollaisia suomalaisista löydy.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kun noiden kansallismielisten sukunimiä katsoo, ei ole ihmekään, jos suomalainen kulttuuri on välillä hukassa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Kyseessä on siis laiton maassa oleskeleva, joka ei ole saanut monenkaan haun jälkeen turvapaikkaa.

Jos hän todellakin on töissä, niin eikö olisi helpompi hakea jotain muuta kuin turvapaikkaa?

Muuten olisi hyvä, jos lähteet olisi kunnossa näissä blogeissa.

Edit:

Kaivelin Wiikin viimeisimmän twiittauksen. Kyseessä on siis ilmeisesti yritys, joka ei ole edes työnantajarekisterissä ja jonka tuloissa ei ole Wiikin mukaan hirveästi kehumista.

Eli toisinsanoen kyseinen herra on laiton maassa oleskeleva, sekä ehkä myös laiton työntekijä. Aika huonot kortit hakea turvapaikkaa tai edes muulla tavalla lupaa oleskella täällä.

https://mobile.twitter.com/SwanOfTuonela/status/10...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Siis Wiikiltäkö uskot faktalähteitä löytäväsi? Sekä Wiikille että sinulle suosittelen tutustustumista ensin niihin kriteereihin joita työnantajarekisteriin on.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Tällä hetkellä en pidä teitä kumpaakaan luotettavana.

http://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/tietoa-yr...

Kyseisen yriryksen ei siis tarvitse kuulua rekisteriin, jos...

Jompi kumpi noista työntekijöistä ei ole vakituinen.

tai

Homma on kausiluonteista.

Eli kuulumattomuus on mahdollista ihan laillisesti. Mikähän on todellisuus?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #22

Alla sinua autetaan löytämään oikea kohta.

Onpa sääli ettet pidä minua luotettavana, kun tarkistan huolella kaiken jota lukijoilleni välitän.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #28

Luotettavuutta lisäisi hieman lähteiden antaminen ja suoremmat vastaukset. Tuo rekisterihommahan on jo valmiiksi pureskeltuna viestissä, johon vastasit.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #30

Anteeksi mutta toivon enemmän itsenäisiä tiedonhankinrakykyjä. Toit tähän ketjuun myös Wiikin oletukset liikevaihdosta, vaikka ko yrittäjällä on useampaa yritystoimintaa pitkältä ajalta. Wiik oli löytänyt vain juuri perustetun yhtiön tiedot ja leimaa sen perusteella yritykset kannattamattomiksi.

Älä ikinä ota Wiikin ja Tajukankaan tietoja sellaisinaan. He eivät edes piittaa, meneekö oikein vai ei.

Lähteistä vielä. En linkkaa valemedioita.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #32

Ehkä asia on noin tuosta liikevaihdosta, ehkä ei... En ole nähnyt mitään virallista tietoa kumpaankaan suuntaan. Sinänsä tuolla ei ole nyt niin hirveästi merkitystä.

Jos et linkkaa siihen, mistä kirjoitat, niin siitä saa sellaisen kuvan, että haluat ihmisten sokeasti uskovan kaiken mitä kirjoitat. Wiik taas näköjään linkittää aika ahkerasti varsinkin sinun juttuihisi. Eli Wiikkiä seuraamalla on helpompi tarkistaa kumpikin puoli. Linkkaamatta jättäminen siis tekee vastapuolen kirjoitusten seuraamisesta houkuttelevampaa, jos nämä linkkaavat lähteisiin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #34

Tiinahan ei linkannut mitään väitteidensä tueksi mutta kaverit sokkona komppaavat. Voin kertoa että hän käyttää lähteenä tätä juuri äsken perustettua yhtiötä https://www.finder.fi/Henkil%C3%B6st%C3%B6-+ja+lai...

Mutta kuten Ylen jutustakin käy ilmi, yritystoimintaa on jo kymmenen vuoden ajalta.

Eli tuo porukka yrittää kaikin tavoin saada toiminnan näyttämään epäilyttävältä vaikka se ei perustu yhtään mihinkään kuin katalaan matalaotsaisuuteen.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #35

Väitteet yleensä pysyvät viimeisimpänä tietona asiasta niin pitkään, kunnes ne ammutaan alas tai haastetaan. Tuohan se ongelma noissa onkin, kun ei ole vuoropuhelua, niin pelkästään väitteitä tuovia uskotaan helposti.

Olisikin muuten mielenkiintoista nähdä teidät kummatkin samassa huoneessa tai edes etänä juttelemassa noista asioista. Wiik varmaan suostuisi, mutta uskoisin että sinä et. Tuo on muuten se asia, joka estää sinua oikeasti voittamasta heitä.

Tietysti voidaan kysyä, että haluatko oikeasti voittaa heitä vai onko tämä nykyinen järjestely sinullekin jotenkin edullinen. Tuo vaan siis itsellesi pohdittavaksi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #40

Olen blogisti. En sirkuspelle.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #41

Noilla sirkuspelleillä on sitten etulyöntiasema sinun sanomaasi vastaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Työnantajaregisteriin ei ole pakko liittyä, jos ei ole tarvetta heti palkata työntekijää. Mutta suositellaan liittymään jos myöhäisemmässä vaiheessa on tarvetta ja palkkaa useamman.

Jos tuo Sauna yrittäjä on satunnaisesti maksava tai yrityksessä on yksi kokoaikainen työntekijä, silloin täytyy veroilmoituksessa, joko kerran kuukaudessa tai kerran kalenterivuotena ilmoittaa palkanmaksun tiedot.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kylläpä maailmaan mahtuu saappaantyhmiä ja herkkäuskoisia haittakansallismielisiä!

Tässä, kun ei näköjään avuttomat osaa etsiä tai ainakaan jaksa skrollata sivua riittävän pitkälle:

”Yritys on säännöllinen työnantaja,
jos se maksaa vakituisesti palkkaa vähintään 2 tai useammalle palkansaajalle tai
jos se maksaa palkkaa samanaikaisesti vähintään 6 palkansaajalle, vaikka heidän työsuhteensa ovat tilapäisiä ja tarkoitettu lyhytaikaisiksi.
Ellei satunnaisesti palkkoja maksava työnantaja itse halua, häntä ei merkitä työnantajarekisteriin.
Yritys on satunnaisesti palkkoja maksava työnantaja, jos sillä on palveluksessaan
vain 1 vakituinen työntekijä tai
1–5 työntekijää, joiden työsuhde ei kestä koko kalenterivuotta.”

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Se, että haluaa tietää miten asiat oikeasti ovat on haittakansallismielistä?

Kyllähän minä kehoituksesta tuolla sivulla kävin ja tiivistinkin kommentissa #22 kahteen eri kohtaan sen, mitkä tekevät kyseisen yrityksen kohdalla rekisteriin kuulumisen vapaaehtoiseksi.

http://petranyqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25912...

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Mitäpäs Petra faktoista, nehän vaan haittaavat hyvää tarinaa.

Petrahan voisi todistaa että löytyy työnantajarekisteristä ja kyseessä on virallinen bisnes joka hoitaa lain velvoittamat maksut yms, jotenkin kuitenkin epäilen ettei hän näin tee.

Mutta eihän vassun tarvi lakia noudattaa jos ei tunne sitä omakseen, lait ja määräykset on tarkoitettu vain muille.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mitä jos itse tarkistaisit faktat, aloita helposti vaikkapa pari kommenttia ylempää. Riittäkö älyllinen kapasiteetti? Epäilen, en jaksa kannustaa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kuka yleensä jaksaa kuunella tai lukea tajukankaan, että wiikin juttuja jossain? Ei niitä petran lisäksi montaa ole. Vai onko? Mainostamistahan tämäkin on.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Olen ennenkin ilmoittanut että niin kauan kun tämän porukan tuubaa päätyy lähteiksi joillekin harkitsemattomille päättäjille, on syytä ottaa puheeksi näitä juttuja.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tuo, yhdellä kädellä kirjoittaminen kuvaa hyvin kansallismielisten, no kirjoittelua.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Joskus kirjoittavat yhdellä kädellä jopa ringissä.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Tämänkin Ylen uutisen vakiokommentaattoriksi on jälleen valittu iki-ihana tutkija Erna Bodström.
Tosin Yleltä jää taas kerran mainitsematta tämän naisen tausta Oikeus Elää-aktivistina ja Refugee Hospitality Club-advokaattina.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Aika hyvin taas puurot ja vellit sekaisin. YLE:n juttu on taas kerran nyyhkykamaa yksittäistapauksesta vaikka pointti on siinä, että kyseessä on afgaani joka on asunut elämänsä Iranissa ja sitten saapunut Suomeen. Se mikä tässä kiinnostaisi on konteksti eli kuinka paljon ihmisiä maailmassa onkaan samasa tilanteessa (paljon) esim. suomalaisten suosikkimaa Thaimaa on täynnä laittomasti maassa olevia lähimaiden asukkaita joilla passeja ei ole (passi maksaa sanoisin lonkalta 1/2 kk palkan verran sekä voi olla syntynytkin täten 'vieraasa' maassa) mutta joita katsotaan sormien läpi koska tekevät ne työt joita thaimaalaisten ei täten tarvitse tehdä ja pienemmällä palkalla ...

Minä en ainakaan tiedä kuinka paljon vaikka Iranin passittomia afgaaneja on Suomessa hakemassa turvapaikkaa, mutta ongelmallista tosiaan on, mihin maahan tämäkin tulisi sitten palauttaa, Afganistaniin, jossa ei ole koskaan ehkä edes käynyt (ja siksi ei tietenkään voi turvapaikkaa saada) ?

Sekä Taju että Petra tarttuvat epäoleelliseen joista ensimmäinen kiihottelee naisen motiivi laittomasti maassa olevan miehen kanssa puuhasteluun on yhdentekevä pointti on YLE:n päätön nyyhkytarina sekä tällaisten passittomien asema yleensä ja eirtyisesti jos Suomeen ovat saapuneet turvapaikkaa perusteetta hakemaan ...

edit: Tajun kiihottelu

https://pt-media.org/2018/08/04/82441/

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Sinähän voit itse kirjoittaa blogin turvapaikanhakijoista jos he kiinnostavat.

Tämä blogi ei käsittele turvapaikanhakijoita vaan yritystoimintaa jota kansallismielisenä itseään pitävä häirikköporukka yrittää mustamaalata väärin tiedoin.

Se taas on raukkamaista, ja siksi tartuin tähän aiheeseen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Lähtöoletus on, että "kun mikään muu ei enää auta tulee turvapaikanhakija ehkä jo laittomaksi maahanmuuttaksi muuttuneena saada johonkin feikkityöhön puuhastelemaan jotta voi kokeilla vielä onneaan työluvan kanssa". Tähän olettamaan on mahdoton sanoa mitään varmaa edes motiiveista moisiin toimiin työnantajan puolelta ts. jos joku sanoo, että tässä kohtaa taustalla on työnantajan ja työntekijän suhde jonka takia ensimmäinen haluaa pitää jälkimmäisen maassa liki keinolla millä hyvänsä niin voi olla ja voi olla olematta ja varmaa on vain se, että moisen julkinen vihjailua voi olla vaikka 'maalittamista', ei kivaa ainakaan, koska väitettä ei voi todistaa ainakaan tässä vaiheessa suuntaan tai toiseen. Samoin en kyllä keksi pointtia tonkia työnantajan yrityksen taustoja kun ei se kai ole mitenkään relevanttia asia ja sitäkin voisi pitää lähinnä kiusaamisena.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

"Tajukangasta, jonka yrittäminen perustuu kähveltämiseen, vääristelyyn, toisten tekemien uutisten uudelleenkirjoittamiseen, loanheittoon ja piileskelyyn virkavallalta jossain ulkomailla."

Muuten en kommentoi näiden henkilöiden toimia, mutta Tajukangas on käsittääkseni asunut ulkomailla jo kymmeniä vuosia. Viimeksi hän muutti Viroon karkuun Ruotsin monikulttuurisuutta. Eli asuu ihan EU-maassa ja tuskin pakoilee mitään... muuta kuin monikulttuurisuutta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Minulle hän väitti joutuneensa ongelmiin poliisin kanssa ja epäili minun laittaneen poliisin hänen peräänsä. En tietenkään mutta näin Taju tuli esittäneeksi muuton syyn jonkin muun kuin "monikulttuurisuuden".

Mistä syystä poliisi hänestä sitten on ollut kiinnostunut, hän ei kertonut.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Se mikä näissä tapauksissa aina jaksaa hämmästytää kuinka auliisti jotkut hyväskyvät ja levittävät silkkaa pötyä kunhan se sopii heidän ajattelumaailmaansa. Rehellisyys ei todellakaan taida olla "kansallismielisten" arvojen joukossa. Toinen kummastuksen aihe on näiden some-maailman kiusaajien hyysääminen, mikä lienee saman ilmiön toinen ilmenemismuoto.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Koskapa nämä pseudoisänmaalliset olisivat faktoista välittäneet. Levittäähän heidän mestarinsakin MV-paskaa Facebook-sivullaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Se mikä näissä tapauksissa aina jaksaa hämmästytää kuinka auliisti jotkut hyväskyvät ja levittävät silkkaa pötyä"

Tunteeko Kivelä tapauksen henkilökohtaisesti kun pystyy sanomaan ketkä puhuvat pötyä?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onneksi kaikkitietävä Makkonen tietää kaiken.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #77

Rajakit tietenkin sanovat, että kyseinen yrittäjä makaa turvapaikanhakijan kanssa... Varma tieto, Mielikuvituksen Voima kertoi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Taitaa olla niin, ettei kenelläkään ole varmaa ja eksaktia tietoa tilanteesta. Mutta kyllä tyhmäkin tajuaa, että kyseessä on maahanmuuttomyönteisten tahojen viimeinen yritys puliveivata Morteza sisään suomalaiseen yhteiskuntaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

– Kuinka tällaisen henkilön, joka maksaa Suomeen veroja ja joka on innokkaasti opiskellut suomen kieltä, palauttamista kotimaahansa edes harkitaan, Lehtonen ihmettelee.

Niin ihmetteln minäkin. Rajakit taas ihmettelevät, miksi suomalainen ei kelpaa saunamajuriksi.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Olen nähnyt yhden haastattelun, jossa tämä "innokkaasti" suomea kolme vuotta opiskellut haastateltava ei osannut sanoa sanaakaan suomea?

Olettehan te nyt todella naiivia joukkoa, joiden mielestä tämä tällainen jonkun saunanissenä pyöriminen toisi joskus/ikinä edes yhtä veroeuroa Suomeen. Kun leima on passissa, heppu häviää niin kuin se kuuluisa sinne Saharaan.

Tämä blogi on näköjään vain Nyqvistin oma itkumuuri, jossa purkaa pahaa mieltä kun "kansallismieliset" kiusaa. Veikkaan, että ne joita tässä mätkitään on tiukasti blokattu kommentoijien joukosta?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #54

Jos joku ei tiedä youtubessa tekee lähetyksiä kaikenlaiset tyypit. Jotkut meistä kuten minä en ole katsonut tv:tä sitten koko 2000 luvun. Etsin viihteeni netistä.

Samalla kun lukee uutisia, blogeja tai vaikka tätä ja naputtaa vaikka tänne niin esim. minulla on juuri nyt samalla auki Suski Suomettaren uusin. Meni juuri kiinni koska ei sitä kauaa jaksa edes taustalla kuunnella kuten ei nykyään jotain Marco de Witin hulluutuksia, ne eivät siis ole mielestäni enää edes hauskoja.

Pariskuntaa Lokka ja Wiik kuuntelen aika useinkin. Varsinkin Lokka on varsin viihdyttävä. Sitten on näitä itsensäruoskijoita, masokisteja, pöyristyjiä, jotka
jotenkin mystisesti katsovat lähetyksiä vaikka ne ovat ilmeisen kaameita kokemuksia, Nyqvist seuraa niitä tarkkaan vaikka samalla 'vihaa' niitä. Melkoinen yhtälö.

Tässä kohtaa Nyqvist siis viitannee johonkin lähetykseen ja johokin sanomiseen joka ei tässä aukea ilman linkkiä ja taas se Lokan video aiheesta on tässä. Minusta ihan hauska jonkun mielestä sitten kai rasistinen tai ties mitä.

https://www.youtube.com/watch?v=ZuqbNCnl6OI

Yle Uusimaa 3.8.2018 esittää: suomea oppinut työntekijä

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #56

Jos tosiaan haluaa roskaviihdettä katsoa, niin Iines Loka on varma valinta. Minä katson mieluummin televisiota, kun siellä on sentään asiaakin seassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #54

Niin, tuossahan sanottiin, että se tuo veroeuroja Suomeen. Ja mihin se haluaisi hävitä? Sehän haluaa jäädä tänne! Olette te kvasikansallismieliset kyllä aika hupsua porukkaa. Ei kai se ole suurikaan ihme, kun ihailette sitä entistä kielitietelijää, nykyistä Aivopierujen Mestaria.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #57

Luuletko todella, että tuolla saunalla pyörimisestä saadun palkan verot (jos sitä ylipäätään maksetaan) riittävät kattamaan kyseisestä henkilöstä yhteiskunnalle aiheutuvat kulut? Tuota yksinkertaisuuden määrää.

Enkä tarkoittanut, että saatuaan luvan jäädä maahan hän poistuisi täältä. Nuo työt hän lopettaa sillä päivämäärällä ja jää kokonaan elätettäväksi, kuten niin monet kaltaisensa. Eikä ikävä kyllä poistu.

Kansallismismielinen? No jossa sillä tarkoitetaan rationaalista asennoitumista myös maahanmuuttokysymykseen niin kyllä. Olisi noloa kuulua teihin, joita viedään näissä asioissa kuin laskiämpäriä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #59

Niin, sinähän kuulut niihin joita viedään kuin laskiämpäriä. Sääli ihmistä.

Tutkija Erna Bodström on tutkinut maahanmuuttajien kotoutumista ja kertoo, että Suomessa työpaikan saantia pidetään merkkinä kotoutumisesta.

– Oikeastaan se työn löytäminen on kotoutumisen kruununjalokivi, Bodström toteaa.

Hän muistuttaa, että ennen kuin työlupien saantia kiristettiin Euroopassa 1960-luvulla, turvapaikanhakijoita oli vähemmän.

– Eli kun suljetaan yksi ovi, niin ihmiset alkavat käyttää toista ovea, koska se tarve muuttamiseen ja turvaan ei kuitenkaan ole vähentynyt, Bodström sanoo.

https://yle.fi/uutiset/3-10324494?utm_source=faceb...

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #60

Ihanko vakavissasi viittaat tässä Erna Bodströmiin "asiantuntijana"? Samaan henkilöön, joka on mm. Refugees Hospitality Club Finlandin aktiivi ja oikea ääriesimerkki täysin hallitsemattoman turvapaikkapolitiikan kannattajista.

Jos YLE käyttää häntä "asiantuntijana", se ei tarkoita sitä, ettemme me muut voisi pitää häntä täysin kyvyttömänä tähän tehtävään.

Koita nyt keksiä jotain vähän vakuuttavampaa. Johan tässä tuntee puolestasi myötähäpeää.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #61

https://tuhat.helsinki.fi/portal/fi/persons/erna-bodstroem(f27fe7f8-78c9-4da9-9e34-c9130acf7efa).html

Bodström vaikuttaa noin miljoona kertaa pätevämmältä tehtävään kuin kukaan meistä.

Kenen olisi pitänyt kommentoida? Internettrollin? Pelkän peruskoulun läpäisseen Wiikin? Jonkun poliitikon?

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #62

Toki hän on sinun mielestäsi pätevä. Totuus on kuitenkin, että hän on täysin kykenemätön objektiiviseen tutkijan rooliin. Kokemuksesta tiedän, että akateeminen loppututkinto ei korjaa tätä ongelmaa. Sinulle se näyttää olevan autuuttava tekijä.

On myös huvittavaa, että käytät tätä sauna-asiaa aasinsiltana voidaksesi dissata Wiikiä ja "Tajukangasta". Olet tainnut saada heiltä pahemman kerran sanallista raippaa muissa medioissa ja nyt olet paennut tänne uskollisen punavihreän ystäväsi Huuskon suojiin ja vielä blokannut heidät?

Onhan se nyt aika huvittavaa, että tällainen ala-asteen ainekirjoitus on "toimituksen valinta".... Kesällä minä harrastin juoksua. Sitten kävin saunassa...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #74

Niin, ei koulutus ole ainoa autuaaksitekevä asia. Onhan Halla-ahokin tohtori.

Käyttäjän MarjukkaAronen kuva
Marjukka Aronen Vastaus kommenttiin #62

"Bodström vaikuttaa noin miljoona kertaa pätevämmältä kuin kukaan meistä"

Hmmm... Lasten hiekkalaatikolla kuultua: "Mun iskä on ainakin miljoona biljoonaa kertaa vahvempi kun sun iskä!"

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #76

Ei vaan viittaan Bodströmin mittavaan koulutukseen ja kokemukseen. Tässä ajassa on jotain omituista työkokemuksen.ja pätevyyden halveksuntaa. Kaiken maailman sivustahuutelijat uskovat tietävänsä paljonkin muiden aloista.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Saunayrittäjä tarvitsee apulaisen joka ei katso kelloon.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Lähdeviitteet linkkeineen olisivat suuresti auttaneet viitattujen kirjoitusten arvioinnissa.

    «Paavo Tajukangas-pseudonyymin julkaisussa kuumennuttiin laatimaan irvokirjoitus siitä, miten saunomalla ei voi oikeasti tienata, ja että saunayritystarinalla peitetään jotain intiimisuhdetta nuoreen turvapaikanhakijaan.»

PT-Mediassa julkaistu kirjoitus (4.8.2018) on tosiaan kuvatun kaltainen. Noin laaduttomasta tekstistä tulee lähinnä mieleen, kuka oikeasti ottaa tuollaista kirjoittajaa vakavasti? Kyseessä vaikuttaisi olevan yksi Helsingin tunnetuimmista ja parhaista saunoista, peräti kansainvälisesti tunnettu.

Sinällään arvelut nykyisestä tai tulevasta intimisuhteesta taitavat tulla mieleen aika helposti, jos työnantaja ja työntekijä ovat vastakkaista sukupuolta olevia nuoria naimattomia ihmisiä. Yrittäjä kertoo olevansa "kiintynyt häneen myös henkilökohtaisella tasolla, lähimmäisenä". Lähimmäisyyden mainitsemisella selvästi torjutaan tulkinta intiimisuhteesta, vaikka on toki mahdotonta varmasti sanoa onko sellainen silti jo olemassa tai tuleeko olemaan.

    «Tiina Wiik on osallistunut oma-aloitteisesti Youtube-lähetyksiin, joihin on kutsuttu mm. ulkolaisia herroja jotka eivät usko naisten oikeuteen äänestää tai naisten aivoja pidetään jotenkin vaillinaisina ja kykenemättöminä poliittiseen kommentointiin tai päätöksentekoon "tunteellisuuden"vuoksi.»

Myös tähän olisin kaivannut jotain lähdeviitettä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Wiik osallistuu Happy Homelands-Youtube-lähetyksiin Ramzpaul-kanavalla. Vieraina häärii sellaisia hardcore-naisvihaajia ja valkonationalisteja kuin JF Gariepy joka uskoo naisten aivojen olevan epäkelpoja päättämään politiikassa ja joka joutui oikeuteen 12-vuotiaan tasolla olevaan teiniin sekaantumisesta, ja vaikkapa John Derbyshire joka ei pidä siitä että naiset äänestävät.

Voit tutkia lisää itse jos hapokas nettisisältö kiinnostaa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Näihinkin lähdeviitteet olisivat olleet paikallaan. En oikein jaksaisi lähteä seulomaan sanomisia sadoista tunneista lähetyksiä.

En tiedä kuinka suurta relevanssia on sillä, että samalla kanavalla esiintyy joitain muita epäilyttäviä henkilöitä.

En löytänyt tuosta JF Gariepy:stäkään lähteitä, joissa olisi vahvistettu väitteesi. Teiniin sekaantuminen on nyt vähän ad hominem -aihe, vaikka tietenkin kiinnostava. Oli ilmeisesti seurustellut 19-vuotiaan teinin kanssa, joka kuitenkin oli autismin vuoksi holhouksen alainen, mutta ei kuitenkaan ollut laitoshoidossa. Ei sellainen suhde Suomessakaan ole laiton (pitäisikö naiselta pyytää henkilöllisyystodistuksen ja suostumuksen lisäksi myös psykiatrin lausunto henkisestä iästä?), mutta Gariepy ei ilmeisesti saanut avioliittolupaa. Vaikuttaa kyllä parisuhde-elämässään aika tarkoitus- ja konfliktihakuiselta henkilöltä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aina kun kuulee tai katsoo Wiikkiä ja Tajukangasta, tulee mieleen, että ei se Hiilamon ehdotus ihan huono olekaan. :)

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Aftonbladet kertoo että viime yönä hyökättiin Rinkebyn uutta poliisiasemaa vastaan, olivat ajaneet portista läpi ja pistäneet auton tuleen sekä heitelleet vartijaa kivillä ja paukkupommeilla. Löisin vetoa että tekijät eivät ole riikkejä, eivätkä sikäläisiä suomalaisia.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Mg8a95/vaktar...

Veikkaan että myös Tajukangas kertoo tästä asiasta, mutta onko se silloin vale jos hän siitä kirjoittaa?

Miksi jotkut kiihoittuvat niin kovasti Tajukankaasta ja siitä Wiikistä, eihän niitä juttuja pakko ole lukea?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Koska he pyrkivät valheilla luomaan asenneilmapiiriä jossa keskeinen elementti on viha eri kansanryhmiä kohtaan. Koska he pyrkivät rakentamaan huonompaa ja kovempaa Suomea. Koska he yrittävät luoda katastrofia. Jos jollekulle ei vielä ole käynyt selväksi, niin historiassa moinen toiminta on miltei poikkeuksetta johtanut varsin surkeaan lopputulokseen.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ehkä sitten pitäisi yrittää selvittää, että mitä kaikkea esim. imaamit saarnaavat moskeijoissa tai rukoushuoneissa täällä. Tanskassahan taannoin paljastui kuinka imaami oli pitänyt vihasaarnan moskeijassa, kohteena juutalaiset. Tuli iso haloo. Ruotsin Örebron moskeijassa ollut samaa touhua, joskin netin välityksellä.

Tukholmassa ennen asuneena seuraan tiiviisti Ruotsin tapahtumia, olen käynyt silloin tällöin myös Tajukankaan sivuilla ja ainakin Ruotsista kerrotut uutiset kyllä näyttivät pitävän paikkansa. Ne mitä olen lukenut.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #70

Tajukangas vertautuu tosiaan aika hyvin noihin radikaaleihi imaameihin. Kaikenmoinen vihan lietsominen on ongelma ja siihen pitää puuttua, on kyse sitten äärioikeistolaisuudesta tai ääri-islamista. Tämä on yksi poliisin tehtävistä.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #71

Kyllä se aika huono vertaus on, sillä ei tää Tajukangas kai sentään ole kehoittanut tappamaan ketään kuten tuo imaami Tanskassa. Lähinnä hän näyttää kertovan maahanmuuttajien tekosista Ruotsissa, kääntää suomeksi sikäläisissä medioissa olleita juttuja. Mitä toki jotkut eivät sallisi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #71

"Kaikenmoinen vihan lietsominen on ongelma"

Ongelma on lähinnä todellisuus ja ikävät tilastot, näiden julkituoja leimataan välittömästi rasistiksi ja fasistiksi ja on tietenkin persu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #81

Niin, se on ikävää että 99 % persuista pilaa koko porukan maineen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Leikataan koulutuksesta-Kivelä tietää minne verorahat pitää sijoittaa, nuorille terveille ulkomaalaisille miehille, ei missään nimessä vammaisille tai sairaille suomalaisille.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Älä laita sanoja toisten suuhun. Makkonen, olet kommentoinut jo vuosia. Eikö olisi jo aika oppia etiketti?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Koulutuksesta leikkasi nimenomaan Makkosen fanittamat tahot, vihreät ovat sitä johdonmukaisesti vastustaneet. Valitettavasti joko Makkosen tiedot siitä mitä tapahtuu ovat pahasti puutteellisia tai hän tietoisesti puhuu puuta heinää. Kumpikaan ei ole kunniaksi hänelle. Mutta on toisaalta ymmärrettävää, että kun puhutaan valheilla ja panettelulla suosiota kalastelevista, saavat he riveihinsä totuuteen samankaltaisesti suhtautuvia. Normaalit rehelliset ihmiset kun kiertäisivät moisen väen kokonaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset