Putinin kaupparatsu saapui Suomeen

 

 

Poliisilla on kova työ varjella seksuaalirikosten uhreja ja heidän läheisiään myös poliittisilta korppikotkilta, jotka lehahtavat ylle lekuttelemaan. Paikalle on lentänyt mm. brittitoimittaja Katie Hopkins, joka ei nykyisellään tosin enää juuri perinteiselle medialle työskentele, sillä hän on jättänyt taakseen työnantajilleen jättimäisiä laskuja leimattuaan syyttömiä ihmisiä ties mistä. Hopkins sai potkut jopa karkeamaineisesta The Sunista, mitä voidaan pitää jo saavutuksena.

Hopkins yhdistetään nykyään äärioikeistolaiseen Rebel Mediaan, ja on hiljattain löytänyt myös Vladimir Putinin kritiikittömän ylistämisen ja ilosanoman.

Heti ensimmäisenä Suomessa Hopkins ihasteli videolle, että ”Pohjois-Suomi on aivan kuin Venäjä, ainoastaan vailla vahvan kristillisen kulttuurin tai Putinin johdon etuja” (oma käännökseni).

Omien sanojensa mukaan Hopkins on tullut opettamaan poliisia, feministejä ja muita puhumaan seksuaalirikoksista, mutta hän on käytännössä tullut antamaan suoria äänestysohjeita ja esittämään Suomen sellaisessa valossa, että mitään ei täällä osata tehdä oikein.  Samanlaista huseerausta Hopkins on tehnyt Ruotsissa: hänen mukaansa Ruotsi on romahtanut valtio, vihamielinen paikka jonne on kärrätty puoli Lähi-Itää. Ainoa positiivinen sanottava Ruotsista oli Hopkinsin mielestä se, että ruotsalaiset ovat eittämättä hyvännäköisiä ihmisiä.

Putinin lisäksi Hopkins on ehtinyt ylistää Perussuomalaisia, ja kehottaa kaikkia äänestämään heitä. Muita hän kehottaa syyllistämään seksuaalirikollisuudesta. Hopkins oli kättelyssä varustettu jo väärin tiedoin, koska on ollut yhteydessä pseudomedian edustajin. Heitä hän kutsuu herrasmiehiksi ja sankareiksi, vaikka kyseessä on esimerkiksi tunnettu huorittelija joka on pyytänyt ihmisiä lähettämään hänelle oululaisten valtuutettujen lasten yhteystietoja, jotta voi antaa niitä raiskaajille.

Paljon mistään muusta Suomessa ei ollakaan puhuttu kuin maahanmuutosta ja seksuaalirikoksista. Ei edes ilmastonmuutos ole yhtä kuuma puheenaihe. Joten Hopkinsin ei tarvitse tulla laittamaan lisää pökköä pesään. Hänen on myös turha tulla opettamaan Suomen poliisia seksuaalirikoksista.

Suomen poliisi on jo vuosia kierrellyt maata ja varoitellut nettipredaatiosta ja ns. sokerideittailuilmiöistä, mutta missään vaiheessa siitä ei ole tullut erityisen suurta puheenaihetta. Meetoo-kampanjakin lähinnä alkoi lopulta ärsyttää monia. Vasta kun nettisaalistajat ovat ulkomaalaista perää, alkaa tapahtua. Oman näkemykseni mukaan on paljon helpompi nähdä vaara ulkopuolelta tulevassa, – onhan tämä varsinainen kestoteema kauhuelokuvissa ja trillereissä. Myös nuoret miehet, jotka ovat kotoisin hyvin vanhoillisista maista, ovat yliedustettuja seksuaalirikostilastoissa.

Se, että Suomessa mennään tiedotuksessa uhrin oikeudet edellä etenkin alaikäisiin kohdistuvassa rikollisuudessa eikä uteliaiden, juorunhimoisten tai keltaisten sivujen, on hyvä asia, vaikka hankala. Balanssin löytäminen sopivan tiedottamisen suhteen paineen alla on varmasti raskasta. Pseudomediat ovat valmiit täyttämään tiedon puutteet juoruilla ja yksityiskohdilla jopa uhrien elämästä.

Perussuomalaisten Riikka Purra väittää Twitterissä, että poliisia ”ei kiinnosta tiedottaminen”. Pyysin Purraa tiedottamaan, mikä taho maksaa Hopkinsin vierailun, mutta hän ei ole vastannut kysymykseeni.

Sosiaalinen media on myös ylikuumentunut naisten huorittelijoista ja raiskausten toivottelijoista, mikä on tuttua monille naiskirjoittajille, tutkijoille, toimittajille ja poliiseille, aina kun ihmiset kiihottuvat seksuaalirikollisuudesta. Nyt tätä hyvin omintakeista naistensuojelua on ilmestynyt verkkoon ehkä tavallistakin enemmän.

Vaalivaikuttaminen on siis alkanut.

 

PetraNyqvist
Sitoutumaton

Kirjoittaja on luontoselvittäjä ja ympäristösuunnittelija Turunmaan saarilta. Hyvän tarinan, elokuvan ja faktatiedon ystävä. Valeverkkoja setvivän Sylttytehtaan perustaja. #TurPo

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu