Poliittinen kerma poliisipeijaisissa

 

Tavallisesti ainoastaan radikalisoituneet ääriryhmät ovat osallistuneet poliisihäirintään, mutta viime vuosina osa ääriliikkeistä on saanut arvovaltaista apua eduskuntapuolueista. Ihmettelin muutama päivä sitten miksi kansanedustaja Jani Mäkelä (ps) ilkkui ylikomisario Jari Taposta Twitterissä ”parodiapoliisiksi”, ja miten se sopii kansanedustajan perustuslaissa määritellylle käytökselle. Edustaja Mäkelä tuli huomautukseni jälkeen järkiinsä ja poisti twiitin, mutta avustajansa Mikko Kokko väitti tämän halventavan nimittelyn olevan vain ”kritiikkiä politikoimisesta”, ja kerskui tietävänsä että poliisin sisällä kummeksutaan Taposen twiittejä.

Eilen perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaaksikin valjastettu päätoimittaja Matias Turkkila bloggasi seuraavaa:

”Ylikomisario Jari Taponen on jälleen härövaihteella. Hän twiittailee kummallisia pohdintoja populismin ja ekstremismin yhteyksistä. Twiitti on sen verran sumeaa kamaa, että se päätyy Suomen ykköseksi.”

Pakko sanoa, että vuosia näiden ilmiöiden kehittymistä seuranneena blogistina alan olla aika tympääntynyt tästä ”joukossa-tyhmyys-tiivistyy” -henkisestä poliisille lällättelystä kun poliisit tekevät työtään. Vielä älyttömämmäksi ja jopa huolestuttavammaksi asia muuttuu, kun verovaroin tuettu poliittinen kerma osallistuu siihen. Selittelyt kritiikistä kaatuvat juuri tähän tyyliin ja siihen, ettei ”kritiikki” ole edes perusteltua.

Jopa sisäministeriöstä on ärähdetty tällä viikolla, että rasismista valistaminen ei ole politikointia, vaan liittyy olennaisesti Suomen turvallisuuskysymyksiin. Tämä ei ole kuitenkaan ilkkumishimoja suitsinut, ei edes verovaroin ylläpidettyjen Suomen Uutisten päätoimittaja Turkkilan.

Taponen on yksi niistä poliiseista joiden työtä radikaaliryhmät yrittävät jatkuvasti vaikeuttaa. Hänestä on tehty paikkansapitämättömiä tai vääristeltyjä valeuutisia äärioikeistojulkaisuihin meillä ja ulkomailla.

Taponen on myös jakanut juuri ajankohtaista ja uutta tutkimustietoa ääriliikkeistä – sellaista tietoa jota ei voi vielä saada mistään muualta. Esim. Nordic Safe Cities-tapahtumasta, jossa asiantuntijat kertoivat myös esim. vaalivaikuttamisesta. Kannattaa ehdottomasti lukea näitä juttuja, nyt kun poliisit saavat vielä välittää oikeaa tietoa.

Taposen jakamissa kuvissa näkyy erilaisia äärioikeistolaisia ”medioita” kuten Breitbart ja Red Ice. Tämä ärsytti PS-hyysäystä (mutta ei sentään jäsenyyteen asti) nauttivaa kuntapoliitikkoa ja ammattilaishäirikköä Junes Lokkaa joka vinkkasi kavereilleen Red Iceen että Taponen on ”vinkunut” heidän mediastaan. Mikäli rikosilmoitustehtailustaankin tunnettu Lokka aikoo nyt tehdä minusta rikosilmoituksen, koska kutsuin häntä ammattilaishäiriköksi, niin se on kuitenkin täysin totta, että hän kerää rahalahjoituksia ja lahjoja siitä että pilkkaa ja ahdistaa ihmisiä. Että sopii yrittää.

Red Ice Tv:n juontajat käsittelevät tietenkin heti Taposta lähetyksessään,  lukevat feikkiuutista Taposesta ja haukkuvat häntä hulluksi. En nyt menisi siellä Red Icen puolella keulimaan hulluudesta, sillä Red Ice on totisesti vielä meidän kotimaisiakin pseudomedioita himmeämpi viritelmä. Tokihan se näyttää ammattimaiselta, varakkaalta ja siistiltä eikä heidän lähetyksissään pämpätä, sammuilla, virtsailla, huoritella naisia kuten suomalaisissa vastaavissa viritelmissä, mutta Red Icen elämästä vieraantuneisuus peittoaa helposti jopa nämä meidän kotoisat örinät. Red Icessä uskotaan ufoihin, jättiläisiin ja valkoisten kansanmurhaan, heidän mukaansa syöpä ja säteilysta aiheutuneet vauriot parannetaan merisuolalla ja ruokasoodalla, Star Wars on juutalaisten salaliitto ja (valkoisen) Ari Asterin tuleva kauhuelokuva Midsommar on anti-valkoinen vaikkei koko elokuva ole edes vielä valmistunut. Puhdas huuhaa- ja propagandasivusto siis, par excellence.

Red Icen edustus on todennäköisesti läsnä Suomessa tänä keväänä kun etno/valkonationalistien puhe- ja pönötystilaisuus Awakening pidetään jo toista kertaa Suomessa. Mukana järjestämässä on Suomen Sisuun liittyvä Sarastus ja Monokulttuuri FM. Lokka vs. Vehkoo-oikeudenkäynnissä Lokka kuitenkin kielteli kuuluvansa valkonationalistitapahtuman järjestäjiin, vaikka Monokulttuuri onkin hänen ohjelmansa. Hän vain kuvaa.

 

PetraNyqvist
Sitoutumaton

Kirjoittaja on luontoselvittäjä ja ympäristösuunnittelija Turunmaan saarilta. Hyvän tarinan, elokuvan ja faktatiedon ystävä. Valeverkkoja setvivän Sylttytehtaan perustaja. #TurPo

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu