PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Poliittinen kerma poliisipeijaisissa

  • Ote ylikomisario Taposen somesta.
    Ote ylikomisario Taposen somesta.
  • Ote sisäministeriön somesta.
    Ote sisäministeriön somesta.

 

Tavallisesti ainoastaan radikalisoituneet ääriryhmät ovat osallistuneet poliisihäirintään, mutta viime vuosina osa ääriliikkeistä on saanut arvovaltaista apua eduskuntapuolueista. Ihmettelin muutama päivä sitten miksi kansanedustaja Jani Mäkelä (ps) ilkkui ylikomisario Jari Taposta Twitterissä ”parodiapoliisiksi”, ja miten se sopii kansanedustajan perustuslaissa määritellylle käytökselle. Edustaja Mäkelä tuli huomautukseni jälkeen järkiinsä ja poisti twiitin, mutta avustajansa Mikko Kokko väitti tämän halventavan nimittelyn olevan vain ”kritiikkiä politikoimisesta”, ja kerskui tietävänsä että poliisin sisällä kummeksutaan Taposen twiittejä.

Eilen perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaaksikin valjastettu päätoimittaja Matias Turkkila bloggasi seuraavaa:

”Ylikomisario Jari Taponen on jälleen härövaihteella. Hän twiittailee kummallisia pohdintoja populismin ja ekstremismin yhteyksistä. Twiitti on sen verran sumeaa kamaa, että se päätyy Suomen ykköseksi.”

Pakko sanoa, että vuosia näiden ilmiöiden kehittymistä seuranneena blogistina alan olla aika tympääntynyt tästä ”joukossa-tyhmyys-tiivistyy” -henkisestä poliisille lällättelystä kun poliisit tekevät työtään. Vielä älyttömämmäksi ja jopa huolestuttavammaksi asia muuttuu, kun verovaroin tuettu poliittinen kerma osallistuu siihen. Selittelyt kritiikistä kaatuvat juuri tähän tyyliin ja siihen, ettei ”kritiikki” ole edes perusteltua.

Jopa sisäministeriöstä on ärähdetty tällä viikolla, että rasismista valistaminen ei ole politikointia, vaan liittyy olennaisesti Suomen turvallisuuskysymyksiin. Tämä ei ole kuitenkaan ilkkumishimoja suitsinut, ei edes verovaroin ylläpidettyjen Suomen Uutisten päätoimittaja Turkkilan.

Taponen on yksi niistä poliiseista joiden työtä radikaaliryhmät yrittävät jatkuvasti vaikeuttaa. Hänestä on tehty paikkansapitämättömiä tai vääristeltyjä valeuutisia äärioikeistojulkaisuihin meillä ja ulkomailla.

Taponen on myös jakanut juuri ajankohtaista ja uutta tutkimustietoa ääriliikkeistä - sellaista tietoa jota ei voi vielä saada mistään muualta. Esim. Nordic Safe Cities-tapahtumasta, jossa asiantuntijat kertoivat myös esim. vaalivaikuttamisesta. Kannattaa ehdottomasti lukea näitä juttuja, nyt kun poliisit saavat vielä välittää oikeaa tietoa.

Taposen jakamissa kuvissa näkyy erilaisia äärioikeistolaisia ”medioita” kuten Breitbart ja Red Ice. Tämä ärsytti PS-hyysäystä (mutta ei sentään jäsenyyteen asti) nauttivaa kuntapoliitikkoa ja ammattilaishäirikköä Junes Lokkaa joka vinkkasi kavereilleen Red Iceen että Taponen on ”vinkunut” heidän mediastaan. Mikäli rikosilmoitustehtailustaankin tunnettu Lokka aikoo nyt tehdä minusta rikosilmoituksen, koska kutsuin häntä ammattilaishäiriköksi, niin se on kuitenkin täysin totta, että hän kerää rahalahjoituksia ja lahjoja siitä että pilkkaa ja ahdistaa ihmisiä. Että sopii yrittää.

Red Ice Tv:n juontajat käsittelevät tietenkin heti Taposta lähetyksessään,  lukevat feikkiuutista Taposesta ja haukkuvat häntä hulluksi. En nyt menisi siellä Red Icen puolella keulimaan hulluudesta, sillä Red Ice on totisesti vielä meidän kotimaisiakin pseudomedioita himmeämpi viritelmä. Tokihan se näyttää ammattimaiselta, varakkaalta ja siistiltä eikä heidän lähetyksissään pämpätä, sammuilla, virtsailla, huoritella naisia kuten suomalaisissa vastaavissa viritelmissä, mutta Red Icen elämästä vieraantuneisuus peittoaa helposti jopa nämä meidän kotoisat örinät. Red Icessä uskotaan ufoihin, jättiläisiin ja valkoisten kansanmurhaan, heidän mukaansa syöpä ja säteilysta aiheutuneet vauriot parannetaan merisuolalla ja ruokasoodalla, Star Wars on juutalaisten salaliitto ja (valkoisen) Ari Asterin tuleva kauhuelokuva Midsommar on anti-valkoinen vaikkei koko elokuva ole edes vielä valmistunut. Puhdas huuhaa- ja propagandasivusto siis, par excellence.

Red Icen edustus on todennäköisesti läsnä Suomessa tänä keväänä kun etno/valkonationalistien puhe- ja pönötystilaisuus Awakening pidetään jo toista kertaa Suomessa. Mukana järjestämässä on Suomen Sisuun liittyvä Sarastus ja Monokulttuuri FM. Lokka vs. Vehkoo-oikeudenkäynnissä Lokka kuitenkin kielteli kuuluvansa valkonationalistitapahtuman järjestäjiin, vaikka Monokulttuuri onkin hänen ohjelmansa. Hän vain kuvaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Kiitos hyvästä tekstistä. Paljon hienoja ajatuksia ja oivalluksia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä olen iloinen, että sä jaksat kertoa ja kommentoida tämän suomalaisen äärioikeiston toimista.

Aina sanotaan, että pientähän tämä on, mutta koko ajan tuntuu siltä että puheet kovenevat ja ääliöt lisääntyvät.

Junes Lokka on yksi kovimmista metelinpitäjistä ja hänen ideologiansa on vain maalittaa ja kiusata ihmisiä.

Sitä en lakkaa ihmettelemästä, että näiden toimille ja touhuille on vielä kannatusta, yksittäisiä sekopäitähän on aina ollut, mutta että kannttajiakin vielä on, sitä en lakkaa ihmettelemästä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Näiden piirien jatkuvana häröilynkohteena ovat:

1) vapaa media
2) poliisilaitos
3) oikeuslaitos

Jos joku hybridivaikuttaja haluaisi horjuttaa yhteiskunnan peruspilareita, tuossa olisi aika hyvä lista mihin hyökätä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Juuri niitä teemoja, joiden luotettavuutta Venäjä yrittää länsimaiden kansalaisten silmissä kyseenalaistaa.

Demokratia lisättäneen vielä listan loppuun.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Listaan voisi lisätä vielä kansainväliset sopimukset, YK ja EU sekä puolustuspolitiikka, mm. yhteiset sotaharjoitukset ja "isäntämaasopimus".

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #6

Sekä GCM-sopimus, joka ei tietenkään ole mitenkään allekirjoittajia sitova.
(Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #6

Nyt Salonen alkoi lisäillä asioita joista voi ihan perustellustikin olla useampaa mieltä olematta törmäyskurssilla järjestäytyneen ja sivistyneen yhteiskunnan kanssa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ääriliikkeiden toimintaa on hyvä seurata. Kansanedustaja Mäkelän ja Mikko Kokon suhde näihin äärivoimiin näyttää syventyneen viime vuosina. Mäkelällä on toki Etelä-Karjalassa maine, jota havaintosi tukee.

Poliisin demonisoiminen ja yhteiskunnan pelisääntöjen koetteleminen näyttää olevan seuraavana arsenaalivalikoimassa. Ikävää, että sitä tehdään nyt jo valtiovallan taholta.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Peijaisiin osallistuu aktiivisesti väkeä molemmista ääripäistä. Viimeisinpänä esimerkkinä eräs toimittaja, joka oli unohtanut totaalisesti kotiläksyjensä tekemisen ennen enterin painamista.

Puolustukseksi on kyllä sanottava, että jokaisella ihmisellä tunteet menevät usein älyn ja järjen edelle.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Haluatko selventää tätä kryptistä viestiä?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

TS:n toimittaja syytteli poliisia rasismista ja PVL:n suosimisesta, vaikka samaan aikaan poliisi hakee ko organisaation kieltämistä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #10

Liittyykö tähän jokin kansainvälinen törkykampanja? Ei taida kuulua joten menee ohi aiheen.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #24

Otsikko siis oli, että " poliittinen kerma poliisipeijaisissa ". Eikö? Käsitin, että liikutaan kuitenkin Suomen tasolla?

"Liittyykö tähän jokin kansainvälinen törkykampanja? Ei taida kuulua joten menee ohi aiheen."

Tuo maalitolppiesi siirtely kansainvälisiin asioihin on kyllä erikoista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #10

Voisitko kertoa missä lehdessä? Minä luen Turun sanomat päivittäin mutta tuollainen meni kyllä ohi.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #49

Laitoin äsken Turun Sanomien sivuille hakusanat " mielenosoitus " ja " yliopistonkatu ". Ei löytynyt mitään.

Siis mitä vtua? Onko näin, että mitään mielenosoitusta ei ollutkaan?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #49

Tiedät varmasti itsekin mistä puhutaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #68

Mitä ihme vihjailua. Joka esität mistä puhutaan tai myönnät että sinulla on joku perätön huhu. Perätön huhu on kai persumyötäilijälle meriitti.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #70

Teillä äärivasemmistossa taitaa olla vaikeaa käsittää sellainen asia, että me normaalit ihmiset aina kyetään todentamaan väitteemme.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #74

Hyvä mies tee se sitten äläkä kiertele ja kaartele!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #76

Hän taisi nyt sitten todistaa sen että hän ei ole normaali ihminen niin kuin me tolkun ihmiset.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #68

En, mutta rupeaa näyttämään siltä että et itsekään tiedä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Poliisia syyttävät tosiaan ns. molemmat ääripäät. Toinen puoli vain nimittää joitakin poliiseja suvakki parodiapoliiseiksi ja toinen puoli nimittää varsin usein poliiseja fasisti-rasisteiksi (toki värikkäämpiäkin kielikuvia löytyy kummaltakin puolelta).
Twitteristä löytää vaikka mitä, mutta vaikkapa eri facebook-ryhmät sisältävät samaa matskua.

Toki eihän kaikkia poliiseja voi pitää yhtenä porukkana. Kyllä sieltä löytyy eri mielipiteitä, vaikka ammatti olisi sama. Aika usein sitten ei noissa tapauksissa edes kritisoida kaikkia poliiseja, vaan jotain tiettyä poliisia syystä tai toisesta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Niinhän se blogistikin kuuluu ääriryhmään "vassareihin". Olen monesti sanonut että nämä kaksi ääriryhmää tarvitsevat toisiaan, pysyäkseen hengissä.

Ei se mikään salaisuus ole, että vassarit on taikauskoisia ja viihtyvät selailemassa tarotkortteja ja käyvät meedioteltoilla polttelemassa vesipiippua ;)

Asetelma on herkullinen, kun seuraa "ulkopuolisena" näiden molempien vinkumisia, mässähtelyjä vaipoissan lattialle jii än ee ;)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Toistaiseksi pohjat R Laineelta..

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No nuo äärioikestolaiset on tällainen hetken viuhahdus, rasistien kokoontumisajot.

Aina löytyy älykkyysosamäärältään vajaita, jotka syyttävät kaikesta pahasta maahanmuuttajia ja erilaisuutta.

Kyllä se järki kasvaa pikkuhiljaa, hidasta se on, mutta kun keulakuvana on Junes Lokka, Hakkarainen ja persut, niin ei normaalijärkinen noita voi nauramatta katsella.

Kannattaa kuitenkin muistaa Laineenkin, mitä vasemmisto on saanut aikaiseksi suomalaisten ja työläisten hyväksi.

Ja kannattaa myös muistaa mitä äärioikeisto on ihmiskunnalle tehnyt.

Jotkut asian ymmärtävät, mutta jotkut näemmä ei.

Sellaista se on, eivät kaikki pystykään rationaaliseen ajatteluun, kun ideologia sumentaa pään.

Taro Turtiainen

1. Blogisti ei kuulu vassareihin.

2. Vassarit eivät ole taikauskoisia. Vassarit erottuu puolueista selvästi ei uskonnollisena puolueena ja sen jäsenistössä mihinkään uskontokuntaan kuulumattomien osuus on suuri. Siitä johtuen myös hömppä ennustelijoiden korttipakan plärääminen ja meedioiden teltoilla pyöriminen on älytön väite.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Millä metodilla Laine luokittelee itsensä "ulkopuoliseksi"? Peiliin katsomallako sekin selviää?

Minun mielestäni Laine on yksi tämän palstan uutterimmista äärioikeiston ja ääliöpersuilun valkopesijöistä. Hassua, kuinka tarot-kortit ja vesipiiput saatiinkaan Laineen päässä liitettyä persujen poliisiin kohdistuvaan solvaamiseen.

Laineen vinkumista ja vaipoissaan lattialla sätkimistä seuraillessa meille ulkopuolisille on koitunut paljon hauskoja hetkiä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ensinnäkin, en ole äärioikeistolainen, en perussuomalainen, myö olen konservatiivi. Toisekseen Pinkkipoju, mitä tarkoittaa "äärioikeisto"?.

Olen yhtä mieltä tämän konservatiivi bloggarin kanssa nk. äärioikeistosta, en diggaa sitä, kuten ette tekään. Erona vain on se etten tule koskaan olemaan teidän puolella, en omaksu teiltä mitään, koska olette se toinen ääripää.
http://takkirauta.boards.net/thread/47/alt-right-e...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #52

Ja kaksikymmentäkaksi minuuttia tämän kirjoittamisen jälkeen valistat Nyqvistiä ettei "ääri" nimityksiä pitäisi käyttää.

En ymmärrä yhtään lausettasi: "Olen yhtä mieltä tämän konservatiivi bloggarin kanssa..."
Nyqvistkö on sinun mielestäsi konservatiivi? Eiköhän hän ole liberaali siinä kuin minä itsekin.

Äärioikeiston toisella puolella on äärivasemmisto. Itse majailen tuossa aatemaailmassa ihan keskellä, ihan yhtä kaukana kummastakin.

Siinä missä sinä asettaudut konservatiiviksi, minä asettaudun vastapuolelle, liberaaliksi. Erona meillä on vain se, ettei minulla ole tarvetta valkopestä yhdenkään äärivasemmistolaisen puheita tai tekemisiä eikä selitellä yhdenkään vasemmistoöyhöttäjän puheita salonkikelpoisiksi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Huvittavaa, koska en ole edes vassari. Mutta ainahan näitä spleinailijoita piisaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

No nyt sait opetuksen, ettei kannata kailottaa maailmalle että tuo ja tuo on ääri sitä ja ääri tätä. Eikö ole huvittavaa tämä "nimien heittely".

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Turkkilalta ihan hyvää mättöä!

Ei sitä pidä ottaa niin vakavasti. Turkkilakin on vain ihminen. Vaalit ja kevät lähestyvät. Metso- ja teerikukot aloittavat kohta soidinmenot.

Poliisia on Suomessa haukuttu iät ja ajat. Taitaa olla niin, että ainoastaan Persuilta tämä huvi on kielletty.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Petra hyvä,

Jos Taponen päättää tulikuumana kiehuvan terrorismikeskustelun lomassa esittää terroristeja koulunpenkeille, niin ongelma ei välttämättä ole "äärioikeistossa".

Jos Taponen katsoo asialliseksi retwiitata vihreiden poliitikkojen poliittisia kannanottoja vähintäänkin lautautuneista kysymyksistä, niin en ihan ensimmäiseksi alkaisi syytellä asiasta perussuomalaisia.

Poliisilla on monenlaisia tehtäviä. Jos olet sitä mieltä, että avoin politikointi virkapuvussa kuuluu niihin, niin be my guest. Mutta ei kannata liikaa ihmetellä, jos joku toinen sattuu olemaan on eri mieltä.

Taro Turtiainen

Avoin politikointi poliisille näyttää sopivan persuille vain silloin, kun kyseessä on PersuPoliisi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei hän esittänyt mitään sellaista vaan totesi että ihmisten radikalisoitumista ehkäistään koulutuksella. Te tahallaan väänsitte sanomaa kun oiva tilaisuus tuli. Minulla ei ollut vaikeuksia ymmärtää sanomaa, mutta teillä oli mukamas.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Petra varmaan tietää että terrorismiin ei auta koulutus. Muistele vaikka erästä 9/11 tapahtumaa.

Toinen, nyt oikeesti, jos samaan aikaan on tapetilla se, että Turun terroristi oli alaikäisten seassa yläasteella ennen tekonsa tekemistä ja tätä ihmetellään, niin Taposemme twiittaa siihen että koulu tekee hyvää terroristillekin niin se on sekä mautonta että poliisin arvovallalle sopimaton provo.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #34

Provo? Luuletko ihan tosissasi, että poliisit istuvat työhuoneissaan ja miettivät, millä tavalla voisi järkyttää kansalaisia tänään?

Koulutus ei estä radikalisoitumista, mutta suurella todennäköisyydellä kouluttautuva löytää elämäänsä jotain mielekästä ja tyydyttävää, joka pitää hänet hullutuksista erossa. On aivan päivänselvää, että koulutus on tärkeässä roolissa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #36

Niin, olet vissiin huomannut että terroristit harvoin ovat sieltä kouluttamattomimmasta ja syrjäytyneimmästä päästä. Mutta kunhan sinulla nyt on semmoinen mielipide.

Ymmärrän kyllä että sinä et näe Taposen toiminnassa mitään väärää tai tuomittavaa, mutta usko pois, se ei tarkoita etteikö Taposen toiminnassa olisi jotain väärää, ajattelematonta tai tuomittavaa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #38

Niinpä. Rote Armee fraktionin jäsenistä Andreas Baader lienee ainoa joka ei ollut opiskellut yliopistossa.

Ei islamisteilla ole mitenkään yksinoikeus terroritekoihin. Alla lista kaikkein verisimmistä iskuista:

https://en.wikipedia.org/wiki/Terrorism_in_Europe

Rote Armee fraktionin ja muiden samankaltaisten kuten Brigate Rossin jne iskut saivat paljon julkisuutta kun ne kohdistuibat elinkeinoelämän ja politiikan johtajiin kuten Aldo Moroon ja Hanns Martin Schleyeriin.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti Vastaus kommenttiin #34

#34

"...että Turun terroristi oli alaikäisten seassa yläasteella ennen tekonsa tekemistä ja tätä ihmetellään..."

Jos tuo pitää paikkansa, niin toiminta on minunkin mielestäni ollut täysin edesvastuutonta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #47
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Laitappa linkki, missä hän on sanonut noin?

Uskomatonta valehtelua.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Miksi pyydät linkkiä, jos tiedät asian olevan "uskomatonta valehtelua"?

Omituista.

Anyway, aloita vaikka näistä:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229745-poliisin-t...

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229989-poliisijoh...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #27

Petralla on näitten poliisien suhteen joku hirmuinen triggeröinti päällä, mutta siltä varalta että vaikka Ritalan kärsivällisyys ei riitä linkkaamaan Matiaksen linkkejä, niin tässä on ne otsikot:

"Poliisin tviitit turvapaikanhakijoista kouluissa nostatti myräkän – Kansanedustaja vie poliisijohdolle"

ja toisesta:

"Poliisijohto käynyt ”rakentavan keskustelun” Jari Taposen ja Jussi Huhtelan kanssa – Poliisin some-linjaus muuttuu".

Muuttuihan se somelinjaus, hetkeksi. Nyt on palattu vanhaan politikointiin virkamerkin takaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #28

Mähän sanoin, että persut on helppo saada kiihottumaan, kun puhutaan maahanmuutosta ja värillisistä ihmisistä. J että vielä poliisi, hui kuheeta.

Minäkin kun kirjoitan tänne blogin, niin a vot, jopa on peruperskärpäset surraamassa ja kertomassa, miten asiat oikeasti ovat.

On persuissa ihan normaalejakin tyyppejä, harmi vaan, että ne 99% pilaa sen 1 prosentin maineen. :)
(oli pakko käyttää eilen lukemaani hienoa kommenttia)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #31

Sähän sanot Petteri paljon asioita. Se on sitten toinen asia että onko sillä varsinaisesti mitään merkitystä kenellekään muulle kuin sinulle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #27

Koulunpenkille ja koulutus.

Perussuomalainen järjenjättiläinen ymmärtää tuon asian niin, että terroristit ja raiskaajat istutetaan alakouluun lasten viereen.

Sitten me muut 99% ymmärretään asian niin, että kaikenlainen koulutus on maahanmuuttajille ja kaikille ihmisille parasta, jopa vankilassa opiskellaan.

Tietysti tuossa on havaittavissa se, että tarkoituksella Tapola saa persut ja rasistit kiihkoon, se ei tunnetusti ole vaikeaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #29

Niin, on heitä joille poliisin poliittinen toiminta on ok ja heitä joille se ei ole ok.

Hyvin laajaa tyytymättömyyttä on kokoomuksessakin Tapolaan, joten Ritala viitannee tuolla teidän fiksujen 99 prosentilla johonkin omaan narnian heimoonsa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #32

Mieti ihan itekseen sitä 99% :)

Kummasti mun blogit teitä persuja kiihottaa, vaikkei mulla olekaan mitään sanomista.

Kuinkahan monta persua ehditään vielä ennen vaaleja harjata. :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #32

Mitä väliä sillä on mitä mieltä kokoomuksessa ollaan Tapolasta? Pitäisikö poliisien olla puolueiden suosiossa?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #27

Kärnä on kärnästynyt ensimmäisessä linkissä. Onpa harvinaista.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #27

Annetut kaksi linkkiä alleviivaavat otsikon sanomaa.
Mitä Turkkila hait tällä?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #27

Turkkilan linkkaamista jutuista voi lukea kaksi asiaa, jotka ovat 1) Taponen teki kömmähdyksen vastatessaan yhteen twiittiin, ja siitä nousi meteli, ja 2) perussuomalaiset haluavat johdonmukaisesti evätä turvapaikanhakijoilta mahdollisuuden käydä peruskoulua Suomessa, mikä vaikuttaa huomattavasti tärkeämmältä uutiselta.

Kakkoskohtaan on varmaan joltakulta päivystävältä perussuomalaiselta odotettavissa joku näpsäkkä heitto siitä, ettei Suomen peruskoulun tule olla avoin koko maailmalle. Ei tulekaan, mutta Suomeen saapuneen turvapaikanhakijan hakemuksen käsittely voi kestää kaksikin vuotta. Alaikäiselle se tarkoittaa kahta vuotta pois koulusta. Perussuomalaisten poliitikkana on ilmeisesti se, että teini-ikäiset turvapaikanhakijat aloittavat koulunsa ala-asteelta. Tai sitten tietysti tämänkin tavoitteena on yksinkertaisesti vain tehdä muutenkin prässissä olevien ihmisten tilanne entistä hankalammaksi.

Mitä taas poliisien politikoimiseen tulee, niin se ei ole pahemmin Turkkilan puulaakia aiemmin haitannut, kunhan poliisin nimi on Packalén tai Anttila, ja sävel oikea.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #44

"niin se ei ole pahemmin Turkkilan puulaakia aiemmin haitannut, kunhan poliisin nimi on Packalén tai Anttila, ja sävel oikea."

Anttilaa en tiedä, mutta Packalén on poliisitaustainen kansanedustaja, siis poliitikko. Se on eri asia kuin, jos virassa oleva poliisi politikoi virka-aikana ja univormussa.

Ilkka Huotari

Jari Taponen, joka twiittasi, että "Suomi on Euroopan rasistisin maa", on tosiaankaan osaa suhtautua näihin asioihin neutraalisti.

Taponen on myös toistuvasti vähätellyt jihadismin/jahiadistien/islamistien ja esim. Eurooppaan palaavien ISIS-taistelijoiden vaarallisuutta.

https://twitter.com/JariTaponen/status/90646724806...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei me vielä olla varmaan ihan rasistisin maa, Unkari taitaa olla edellä, mutta jo hyvänä kakkosena ollaan.

Suomi ensin, kansalaispuolue ja persut, nuohan ovat ne pinnalla olevat rasistiset puolueet.

Kova on noilla tavoite että mentäisiin Orbanin ohi, mutta näyttää galluppien mukaan onneksi siltä, että suomalaiset ovat viisaita ja normaalit puolueet voittavat vaalit.

Eihän suomalaiset sentään ole yhtä tyhmiä kuin amerikkalaiset, ei meillä sentään puhadasta rasistia ja seniiliä sekopäätä kukaan presidentiksi äänestäisi.

Ilkka Huotari

Sinulla on ilmeisesti erilainen käsitys rasismista, kuin esim YK:lla, joka on määritellyt, mikä on ja mikä ei ole rasismia, täällä:

https://www.un.org/esa/socdev/unpfii/documents/DRI...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Taposen twiitissä oli viitattu euroopassa asuville ulkomaalaisille tehtyyn kyselytutkimukseen. Tuossa vertailussa Suomessa asuvat ulkomaista alkuperää olleet kokivat eniten rasistista kohtelua, vähättelyä ja nimittelyä. Tutkimukseen oli otettu mukaan muistaakseni 12 EU-maata, Unkari ei ollut yksi niistä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #73

Tiedän kyllä, että se oli joku yksittäinen höpö-galluppi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #75

Minä vastasin Ritalalle, joka väitti ettemme olisi Euroopan rasistisin maa. Tuon tutkimuksen mukaan olemme.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #80

Yksi mielipidegalluppi ei todista tällaista vielä ollenkaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #83

Me suomalaiset emme tietenkään rasismia myönnä. Eikä siitä meiltä pidä kysyäkään. Tuhannen Suomessa asuvan ulkomaalaistaustaisen näkemys on kovin erilainen, Huotari.

Tutkimuksessa verrattiin 12 eri eurooppalaisessa maassa asuvien kokemuksia kohtaamastaan rasismista. Suomi erottui, ei parhaalla mahdollisella tavalla.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #85

Ei yksi mielipidegalluppi todista asiaa siten, että voisi millään varmuudella julistaa, että "Suomi on Euroopan rasistisin maa".

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Poliiseja on Suomessa nyt vajaa 7200.

Vielä vuosikymmen sitten heitä oli miltei 7900.

Määrän alentaminen ei suinkaan aina lisää laatua vaikka väitetäänkin, että kun väki vähenee niin pidot ( peijaiset) paranee.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Eilen Turkkilan Vehkoon rikossyyytettä käsitelleessä blogissa Lappalainen väitti oikeistolaisen poliisin tehtailevan rikossyytteitä "oikeamielisiä" vastaan (mikä käytännössä on tietysti mahdotonta) ja nyt täällä poliisin puolustajina esiintyvät peukuttivat kommenttia. Todella huvittavaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kysymys oli Lokan ilmoituksen eteenpäinviennistä. Olen siinä käsityksessä että poliisi saa sellaisen ensin ja voi viedä sellaisen eteenpäin. Lokasta itsestä on tehty ilmoituksia, joita ei ole viety eteenpäin syyteharkintaan tai mikä se termi on.
Minä kyllä voin heittää edellälausutun huomautuksen koska en ole missään virassa tai poliittisessa elimessä vaan eläkelispäiviä vietän. Mutta jos kansanedustajat huomauttelevat poliiseista epäluuloiseen sävyyn on asia oikeasti keskustelun paikka ja ehkä enemmänkin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Turun Sanomien pakinoitsija Roope Lipasti kommentoi päivän lehdessä (TS 23.3.2019) kipakasti: "Oulussa pohdittiin oikeudessa, loukkasiko Junes Lokan kunniaa, kun häntä kutsuttiin natsiksi. Käräjäoikeudesta käsittely siirtyy poikkeuksellisesti hovioikeuden sijaan Oulun yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan, jossa koeteteaan selvittää, missä kohtaa Junes Lokan kunnia mahdollisesti sijaitsisi."

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #51

Korkki taas auennut, kun tulet huutelemaan asiaan mitenkään liittymättömiä juttuja toisten ketjuun?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #57

Toisten? Tämä ei ole kenenkään muun ketju kuin Petra Nyqvistin. On hänen asiansa päättää mikä on asiallista ja mikä ei.

Jotkut muuten onnistuvat puhumaan läpiä päähänsä ihan selvinpäinkin, kuten Jussi Halla-aho: – Kyllä sanalla "matu" on perinteisesti tarkoitettu maahantunkeutujaa eli turvapaikkaturistia. Vastustamme toki puolueena turvapaikkaturismia, eli turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttöä, elintasosiirtolaisuuden kanavana. Se on eri asia, millä lailla tämä kannattaa ilmaista, mutta tämä on puolueen kanta tähän kysymykseen, Halla-aho kuittaa.

Kyllä maahantunkeutujista voi puhua Krimillä ja Itä-Ukrainassa. Mutta ei näin. Halla-aho ei voi vedota edes siihen että kännissä ja läpällä löpisee löysiä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #81

Tämäkään ei millään tavalla liity siihen mistä Lappalaisen kanssa keskustelimme.

Millä nimellä sinusta pitäisi turvapaikkajärjestelmää hyväksikäyttäviä elintasosiirtolaisia kutsua? Minusta itsekäs törkimys sopisi hyvin.

Jos Venäjä lähettäisi pari miljoonaa siviiliä kävelemään Suomen rajan yli, niin olisivatko he sitten maahantunkeutujia vai mitä?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #51

Pakinoitsija Lipasti on kerrankin totuuden jäljillä, mutta jättää asian puolitiehen.

Samalla nimittäin voitaisiin koettaa selvittää missä se kunniamurha-keskus joidenkin ihmisten aivoissa sijaitsee. Tutkimusmateriaalia kun löytyy Oulun seudultakin nykyään runsaasti.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Väitit poliisi-instanssin kostomielessä vieneen asian syytteeseen, mutta mitäpä pienistä.

Ongelma todella olisikin, jos joku kansanedustaja arvostelisi koko poliisi-instanssin puolueettomuutta, mutta yksittäisten poliisien arvostelu on täysin eriasia, varsinkin, kun ko. poliisien älyttömät lausunnot herättivät närää poliisijohdossa asti.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Ei sen oikeasti tarvi olla iso vika, jos se on oikeassa paikassa.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

"Edustaja Mäkelä tuli huomautukseni jälkeen järkiinsä ja poisti twiitin"

Kerrotko tarkemmin minkä twiitin koet minun poistaneen?

Oma muistikuvani on ainoastaan sellainen että poistin kirjoitus-/ajatusvirheellisen twiitin ja toistin pian perään saman asian ilman virhettä.

Twitterissä kun kirjoitettujen twiittien muokkaus ei ole mahdollista siten että alkuperäinen säilytetään.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Luuletko että Alt-Left jengillä riittää korvienväli käsittelemään noin monimutkaista asiaa :D

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Olen kiinnostunut itsestäni esitettyjen väitteiden todenperäisyydestä. Jos väitetään että olen poistanut twiitin, odotan että väite pitää tosiasiallisesti paikkansa.

Taro Turtiainen Vastaus kommenttiin #56

No, se näyttää pitävän paikkansa, koska itse tuolla ylempänä myönnät poistaneesi twiitin.

Väite on siten todenperäinen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

No, sinähän blokkasit minut melkein heti, niin en voi tietää mitä twiiteilläsi teit, mutta ainakin sen jota kommentoin, on kadonnut, eivätkä seuraajani näe enää siinä kohdassa mitään.

Enkä väitä ettetkö olisi saanut blokata minua, mutta on jokseenkin turhaa ja pöhköä että tulet jälkeenpäin kyselemään asiasta jota en voi edes nähdä.

Taro Turtiainen

Mäkelä on blokannut myös minut, mutta kaivoin sen kuitenkin esille. Mäkelä on muotoillut sanansa seuraavasti:
"3) asianomainen poliisimies käyttäytyy somessa parodiammin kuin parodiapoliisi."

Ja aikaisemmassa twiitissään Mäkelä kirjoittaa:
"Eikös sinun ihan vakavasti pitänyt lopettaa se parodiapoliisitoiminta virkatilillä?"

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Merkitään muistiin, että oman todistuksensa mukaan edustaja Mäkelä ei tullut järkiinsä eikä poistanut twiittiä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ok. Minulle ei näy mitään. Olen tietysti pahoillani, ettei Mäkelä tullut järkiinsä ja poistanut.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Yllä Mäkelä kertoo poistuneensa ajatusvirheellisen twiittinsä. En kyllä ymmärrä, millä hän on tajunnut tehdä sen.

Jukka Ryhänen

Rauhaa ystävät. Halataanko?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset