PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Ohje ”pettureiden palkasta” löytyy Soldiers of Odinin somesivulta

  • Kuva SoO somesta.
    Kuva SoO somesta.

 

Ulkoministeri Timo Soini on tänään joutunut Korsossa hyökkäysyrityksen kohteeksi. Kiinniotettu mies oli sonnistautunut SoO-tunnuksiin ja huutanut "Soini on petturi!"

Kävin katsomassa Soldiers of Odin Finland Ry:n somesivua, ja siellä killuu harvinaisen selväsanainen kehotus ottaa valtaa omiin käsiin ja näyttää ”pettureille”.

Sivulla lukee stilisoidussa kuvataulussa:

”Nöyristelyn ja hyssyttelyn aika on ohi. Näytetään kuka täällä määrää ja miten täällä käyttäydytään. Näytetään kenelle Suomi kuuluu ja mikä on pettureiden palkka. Liity joukkoomme ja lopeta nöyristely!”

Eli radikalisoimisohjeisto on ollut tässä jo kotvan luettavissa. En nyt mene puuttumaan siihen, miten tämä voi olla jonkinlainen yhdistys, ettei tule mielensäpahoittajien kööriä taas paikalle kiukuttelemaan. Aika selvää kuitenkin, ettei parlamentaariselta taholta saa antaa enää yhtään liekaa tällaisille itseään ja muita radikalisoiville falangeille, jotka tulevat vallan kolmijaon ja ihmisten nenille hyppimään.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

37Suosittele

37 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (128 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Huolestuttavaa. Toisaalta noi on saanut kannaustusta persuilta. Kuten kaikki tietävät. Idiootteja he ovat ja toivottavasti poliisi oikeasti tekee asialle jotain ennen kuin tulee ruumiita.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ainakin alku oli näyttävä, paikalla oli siviiliasuisia poliiseja.

Video: Näin Soinia uhannut mies taltutettiin – ”Se on niin kova nöyryytys, että muistaa loppuelämänsä”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006046535.html

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Jaahas ja vai niin. Mm tuon kaltaiset rikolliset eivät LOPETA KOSKAAN, EI KOSKAAN ! Vaikka tulisi EK. Fakta ! Ikävää tietysti, mutta ei nippusiteissä kauaa olla ! Ja joku 23 h kopissa. Mitä sekin on...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kun olin sitä mieltä, ettei Turun puukkoisku ollut varsinaista terrorismia, niin pidetään tätäkin yhden miehen mielenterveysongelmana. Odinin sotilaat on lähinnä mielenterveysongelmaisten vertaistukiryhmä. Ei toistaiseksi varsinainen terroristijärjestö.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kyllähän se terroristina tuomittiin eikä kehdannut edes valittaa tuomiostaan hoviin niin kuin eräs uusnatsiryhmä. Muuten olen sitä mieltä, että kommenttisi ei ole ihan loppuun asti harkittu. Sen voi lukea mielenterveysongelmaisten halventamisena. Se tuskin oli tarkoituksesi, mutta vähemmästäkin täällä on väärin ymmärretty.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentoija Uimonenhan kertoo jo aiemmin tehneensä harkitsemattoman kommentin ja esittää jatkavansa samalla linjalla. Eli ei mitään ihmeellistä?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #58

Kyllä minun kantani Turun puukkoiskuun on edelleen sama vaikka raastuvassa olivat eri mieltä. Meillä ehkä on eri kriteerit terrorille. Jos tästä paljastuu laajempaa suunnitelmaa yhteiskunnan järkyttämiseksi ja pelon levittämiseksi Odinien taholta, niin muutan tietenkin mielipidettäni. Toteutus tosin jäi suutariksi jos tätä "terrori-iskua" olisi oikein suunniteltukin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #71

Siinä mielessä olisi ehkä ollut parempi käydä tässä kaikki oikeusasteet läpi että olisi selvyys saatu mitä se oikein oli, olihan tämä kai ensimmäinen islamistinen terrori-isku Suomessa ja sellaisena ennakkotapaus.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

"Näytetään miten täällä käyttäydytään."

Huonon esimerkin antoi. Palkaksi pääsi putkaan. Luulisi menevän perille?

Kun näitä näkee ja jos uhittelevat, kannattaa herkästi puhelinäänestää. Numero on 112.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hyvä vinkki. Noi hörhöt voi hyökätä kenen hyvänsä kimppuun..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikki puoluejohtajat pahoittelevat, ja se on hienoa.

Halla-ahon twitterissä voi sitten lukea hieman erilaisia kommentteja, siellä riittää niitä, joiden mielestä sitä sai mitä tilasi.

Olen koko ajan sanonut, että Halla-ahokaan ei ymmärrä, tai sitten ymmärtää, millaisia älykääpiöitä persujen kannattajissa on, ja niitä on paljon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ymmärtää. Ja Turkkila ymmärtää. Heidän sotansa yhteiskuntaa vastaan on ihan järjestelmällistä täysin suunnitelmallista. He ovat vuosien ajan lellineet ja mielistelleet natseja ja toiminnallaan avittaneet natseja. He vihaavat kunnollisia ja tunnollisia suomalaisia ja lietsovat eliittivihaa tunnollisia ja kunnollisia vastaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

112 on hyvä äänestysnumero. Loppu äärioikeiston vaaralliselle touhulle, joka on suunnattu koko yhteiskuntaa vastaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

:) Kumma että tuo numero on sallittu ehdokkaille.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #14

Aivan. Ykkönen (nro 1) on kielletty, koska se antaisi selvän mielikuvaedun. Mutta 112... Nojaa, sieltähän sitä apua näppäillään kun hätä tulee käteen mutta sormi ei mene suuhun ja toinen nenään niin kuin entisellä uusavuttomalla, joka kuoli nälkään kun ei enää saanut mainitusta syystä pizzaa tilatuksi. ;)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #14

Onhan 313:kin sallittu. Olen kuullut yhden ihmisen sanovat aina äänestävänsä tätä rekisterinumeroa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siinä se on. Kysymys kuuluu kumpi vie ja kumpi vikisee kun natsit ja persut koko ajan käyttää samoja argumentteja, maalittavat samoja kohteita ja kuittaavat kaiken Vapaavuoren nuoruudessa tekemällä pahoinpitelyllä.

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen

Mua vaan nyt tyhmänä kansalaisena kiinnostaa tietää,kun noita natseja on
nykyään niin helvetisti,niin missä niitteen keskitysleirit on ja muu sama toiminta mitä toisessa maailmansodassa
oli?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #25

Ohjelma on sama, mutta sen toteuttamisen voimme virlä estää.

Tapio Lehtimäki Vastaus kommenttiin #88

Mitähän samaa niissä ohjelmissa on?

Että muuten satuitkin saamaan osuvan kommenttinumeron - kasikasin. Ettet ees häpee, senkin äärioikeistolainen.

Käyttäjän VesaKiljunen kuva
Vesa Kiljunen Vastaus kommenttiin #88

Ohjelma sama?Ööö ....siis juutalaisten joukkotuhoaminen ja..................sori,putosin rattailta.

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine Vastaus kommenttiin #25

Ei Saksassa ollut keskitysleirejä ennen kuin natsit pääsivät valtaan.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Noihin porukoihin liittyy sellaisia henkilöitä, jotka hakevat jotain "hyväksyttävää" syytä päästä tekemään väkivaltaa.

Janitskin hakkasi ihmisiä, mikäli tulkitsi jonkun miehen kohdelleen naista huonosti. Sama kaava on näillä odineillakin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Paitsi että osa odineista hakkaa omia naisiaan. Siis tyttöystävia ja vaimoja.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kerrottakoon kuriositeettina, että myös Viestihopeat Fb-sivuston ylläpitäjä moderaattori joutui noin vuosi sitten "kansanpetturi"-leimatuksi ja julistettiin kansanpetturin kohtalon kokevaksi, kun sivustolle eksynyt vastarintaliikkeen aktiivi äityi moitiskelemaan sivustolla usein nähtyä putinismin ja isovenäläis-neuvostofasistisen imperialismin asiallista kritiikkiä. Asia sovittiin niin, että seuraavasta peitetystäkin uhkauksesta avataan poliisitutkinta ja todettiin turvakameroiden olevan päällä 24/7. Natsien lisäksi sivustoa ovat vuosien saatossa uhkailleet lievemmin ja peitellymmin mm. venäjämieliset RUFI-hihhulit ja anarkistihörhöt.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Ohessa malli arabiaksi miten odinsoturin tulee huutaa käydessään Timo Soinin kimppuun.

!! سويني خائن

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso

Ehkä tämä onneton tapahtuma toimii esimerkkinä siitä, miksi Timo Soini kumppaneineen katsoi tarpeelliseksi irtautua Perussuomalaisista vallan odottamattoman vaihtumisen jälkeen.

Timo teki poliitikkona vuosien väsymättömän päivätyön Perussuomalaisten nostamiseksi katuojasta. Kun kävin aikana ennen Jytkyä Helsingissä, melkein joka kerta törmäsin Timo Soiniin haastateltavana jossain torin nurkalla tai kuulin Timon haastattelua radiosta. Vaikka emme ulkopuolisina tiedäkään kaikkea mitä asiaan liittyy, päätös nostaa kytkintä ei varmasti ole ollut harkitsemattomasti tai kevein perustein tehty. Kannattaisko kuitenkin luottaa Timon, asiantuntijan, harkintakykyyn Perussuomalaisten tulevaisuuden suhteen?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Kannattaisko kuitenkin luottaa Timon, asiantuntijan, harkintakykyyn Perussuomalaisten tulevaisuuden suhteen?
"

Ei kannata.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Soini kuvaili vennamolaisuutta tutkittuaan graduunsa kuinka populistinen popula leipääntyy ja tasaantuu ikääntyessään ja saadessaan yhteiskunnallisia asemia puolustettavakseen.

Olisiko nyt käynyt niin, että sinelmät ovat persuleiden tuo nimipopulistihaara*) ja jäljellejääneet kärsivät jonkinlaisesta Peter Pan -syndrooman versiosta, kaipuusta ikuiseen villiin populismiin. Voisiko sitä nimittää V.Vennamon mukaan VV-syndroomaksi?

---
*) Vrt. "nimikristityt" eli maallistuneet ja vain nimellisesti, tavan vuoksi kristityt.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Halla-ahon Twitterin kommenteissa valistettiin, ettei päällekarkaaja ollut Soldiers of Odin -järjestön jäsen eikä siis myöskään ole voinut käyttää SoO:n jäsentakkia. Asiaa tuntevien mukaan hän on SoO:n Support-jäsen. Ilmeisesti SoO:n jäseneksi voi päästä vain tehtyään riittävästi "tehtäviä". Kuvista ei näy selkätunnusta kokonaan eikä siten voi arvioida, pitääkö tieto paikkaansa.

Minusta kuulostaa siltä, että SoO:n toimintamalli muistuttaa kovin paljon rikollisjärjestöjen ja tiettyjen moottoripyöräkerhojen jäseneksi pyrkimistä. On hyvin surullista, että poliittiseen toimintaan pyritään sekaantumaan tämänkaltaisen kyseenalaiselta vaikuttavan järjestötoiminnan kautta.

Jos joku haluaa tarkastella lähdettä tarkemmin, sitä löytyy Jussi Halla-ahon sinällään asiallisen twiittauksen alta. Keskustelussa esitettyjä tietoja en ole tarkistanut mistään.
https://twitter.com/Halla_aho/status/1109783845149...

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Löysin Soldiers of Odinin Finland ry:n omalta Facebook-sivulta kuvan, jossa on samanlainen kirves, tai niitä on kaksi ristikkäin, siinä lukee "Support". Se oli myös Kotkan SoO:n support-porukan paidoissa sen omalla sivulla.

Joka haluaa mennä sinne sivulle, voi skrollata sivustolla alaspäin, ja kuvat löytyvät. En halua laittaa linkkiä tähän "mainostamaan" tuota vastenmielistä porukkaa.

Sieltä löytyy myös uutislinkki, jossa on tuo paljon puhuttu kuva, joka ei ole aivan samanlainen, kuin heidän virallinen logonsa.

Joku kyseenalaistaa heidän toimintansa, ja vastauksena on "Ei ole jäsen, vasta supportti". Tämä mielestäni vahvistaa, että mies kuuluu Odinien ihailijakerhoon, mutta ei ole vielä täysjäsen.

Tämäkin siis SoO:n omalla Facebook-sivulla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Eli samallainen pelle mitä liivijengien toiminnasta löytyy. Siis urpo joka tekee paskat työt, että joskus pääseen pääapinoiden joukkoon.

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine Vastaus kommenttiin #24

Enpä usko että urpo tiesi ettei ole oikea Onanin soturi. Luuli että sellaiseksi tulee jos ostaa rotsin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Persujen rankka, katkeruutta nostattava vaalivideo kerää tällä hetkellä aika paljon kritiikkiä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Vihapuhe madaltaa kynnystä vihatekoihin.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Tekisi mieleni sanoa, että hyvä kun tämä tapahtui, ilman loukkaantumisia ja henkilövahinkoja.

Tapaus tulee nimittäin varmasti johtamaan siihen, että järjestön toiminnan kieltäminen nousee harkintaan. Keinot siihen varmasti löytyvät, mikäli vain tahtoa riittää...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sehän on kytkeytynyt ruotsalaisjohtoiseen SVLään jonka lakkauttaminen tökkii ja jonka toimintaa viranomaiset katsovat läpi sormien.
Jos tässä iskussa kohteena olisi ollut joku Emma Kari jota yhtenäinen äärioikeisto natsisiipineen kuorossa inhoavat epäilen että yhteiskunta reagoisi ollenkaan. Äärioikeistolla on valtavasti valtaa koska se jatkuvasti saa taustatukea rahavallalta ja erilaisilta konservatiivisilta tahoilta ja erilaisilta lähellä poliisi- ja armeijakuntaa olevilta tahoilta sekä venäjärahoitteisilta tahoilta ja suoranaisilta rikollisjärjestöiltä.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#20

"Hyökkäysyritys Soinin kimppuun järkyttää poliitikkoja - Demokratiaa halveksuville tahoille laitettava stoppi nyt heti”

Tänään klo 15:38 / Iltalehti

"Muun muassa Juha Sipilä, Petteri Orpo, Antti Rinne, Jussi Halla-aho ja Pekka Haavisto tuomitsevat yrityksen hyökätä Timo Soinin kimppuun kesken vaalityön."

Veikkaanpa, että asialle tapahtuu nopeasti jotain.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #22

Toivotaan. Koska Sos on enemmän spontaanipohjainen todella syrjäytyneiden yhteenliittymä sen oikeistovalta kyllä ei niin pitkin hampain antaa lakkauttaa. Mutta SVL ja muu järjestäytynyt fasistinen toiminta herättää oikeisvallassa kunniotusta ja ihailua ja on kovempi pala lakkautettavaksi.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #22

Halla-aholla on ollut asia tiedossa ja mahdollisuus myös tehdä asioille jotakin.
Toimet puuttuvat, joten huulten helinä sikseen.
Listat kansanedustajaehdokkaista on jätetty, ja muun muassa vihapueista tuomittuja ei ole siirretty syrjään. Uhkailijoista puhumattakaan.

http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2675...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

Näin on. Ja puolueeseen on muodostunut outo kulttuuri jossa ihaillaan Halla-ahon ulkoisesti pidättyväistä härskiyttä. Tavallaan puolue on henkisessä umpikujassa. Se on kokonaan rakennettu teflonjumalan varaan. Jos tefloniin tulee särö koko puolueesta lähtee ilma.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #33

Tällä kokemuksella olisin sitä mieltä että:
Merkittävimmät muutokset ps:ssä nähdään k-vaalien jälkeen ja viimeistään Tampereen kesäkuun puolukokouksessa ja sen jälkeen.
Lähihistoria toistaa itseään sen jälkeen kun vaaliuurnat sulkeutuvat ja hyväuskoisten ps jäsenten äänet ovat laarissa.
Osaavin järjestö- ja poliittinen jäsenkunta on jo poistunut ko liikkeestä ja hallinnollinen epäjärjestyksen jälki tulee olemaan sen mukaista.
Koska kentän hallinnollinen osaamiskato on nyt paljon suurempi, kuin mitä se oli Soinin valtakaudella, myös ongelmat tällä saralla tulevat tulevaisuudessa olemaan huomattavasti suuremmat.
Tämä tuo myös muille puolueille lisää epävarmuustekijöitä kun aletaan seuraava eduskuntatyö, hallitustyöstä puhumattakaan.

Pelkkä into ja uho ei yksin riitä vastuullisuuden saralla.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #22

Maassa ei ole nyt sellaista hallitusta joka voisi tehdä pikaisesti lakiesityksiä. Poliisin valvontavaltuuksilla nykyisen lain puitteissa mennään toistaiseksi.

Ilkka Huotari

"Tekisi mieleni sanoa, että hyvä kun tämä tapahtui, ilman loukkaantumisia ja henkilövahinkoja.

Tapaus tulee nimittäin varmasti johtamaan siihen, että järjestön toiminnan kieltäminen nousee harkintaan. Keinot siihen varmasti löytyvät, mikäli vain tahtoa riittää..."

Tuskinpa, jos kyseinen häirikkö ei ole edes järjestön jäsen.

https://www.extrauutiset.com/vantaan-hairikko-ei-o...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Extrauutiset" ei ole mikään lehti, joten toivon ettet jaa toista kertaa sitä blogiini. Ammattilaiset selvittävät kyllä, mikä on ollut miehen motiivi ja millä lailla hän on kytköksissä Odineihin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #61

Ei sitten, jos ei tieto kelpaa.

Voin laittaa nämä tiedot ilman linkkejä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #67

Mika Ranta (perustaja) ei vaikuta olevan enää johdossa noissa Soldiers of Odin piireissä? Ei hajuakaan kuka on enkä jaksa tutkia enempää.... mutta joku kai johdossa on. Kieltäkööt halut tuollaisiin tekoihin tai myöntäkööt. Ei kai tuo nyt kovin vaikeaa ole. Kaikki järkevät tahot ovat toistaiseksi kai tuominneet tuollaisen poliitikoihin kohdistuvan väkivallan käytön.
Extrauutiset on kyllä itsellenikin jotain ihan uutta, mutta noitahan syntyy kuin sieniä sateella.

Henrik Saarimäki

Trololololololololol: Guy Fawkes-naamari, nää pilipalojat ei vissiin ole katsoneet/lukeneet V niinkuin verikosto -elokuvaa/sarjakuvaa, V, joka käytti Guy Fawkes -naamaria taisteli sortavaa, fasistista ja rasistista järjestelmää vastaan.

Alkuperäinen Guy Fawkes oli katolilainen joka 1600-luvun alussa oli osa Ruutitynnyri-salaliittoa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Jos the Rabble of Odinin (they are bumpkins and simpletons)jäsenet osaavat lukea niin tuskin mitään niin lennokasta kuin Englannin historia 1600-luvulta. Ja epäilen että Alan Moorenkin tuotanto menee heiltä reippaasti yli hilseen.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#21

Henrik.... onko kaikki OK?

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Onko joku muuten nähnyt Soldiers of Odin -kaverin ilmielävänä? Voin tunnustaa, etten ole nähnyt ensimmäistäkään livenä.

Silti näitä juttuja lukiessa tulee tunne, että kyse ei olekaan mistään syrjäytyneiden luusereiden järjestöstä, vaan suuresta pohjoismaisesta kansallissosialistisesta liikkeestä.

Aina vaan aavistuksen hämää kun täällä oikeassa elämässä ei näy natseja mutta kait ne aina tasaisin väliajoin kömpii krapuloistaan vaaliteltoille meluamaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist
Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Minä olen nähnyt täällä Kemissä usein, ikävä kyllä. Ovat uhkaavan näköisiä.

Tuttuni oli yhdessä paikassa esiintymässä tanssiporukkansa kanssa. Hän kertoi, että tämä SoO:n porukka tuli sinne isolla joukolla ja valtasi kaikki pienen baaritiskin paikat. Sinne väliin ei kuulemma kukaan uskaltanut mennä tilaamaan juomia.

Kaupungillakin he ovat tulleet vastaan joukolla ja olen suosiolla siirtynyt kadun toiselle puolelle, kuten näin muidenkin tekevän. He aiheuttivat pelkoa.

Tästä on jo aikaa, ja minusta tuntuu, että Kemin toiminta on hiljentynyt.

Lienevätkö johtohahmot vankilassa. Heillehän on tullut tuomioita rikoksista, yhdelle jopa naisen pahoinpitelystä, muiden pahoinpitelystä puhumattakaan.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Ok, taitaa olla vahvasti kaupunkikohtaista lajin levinneisyys. Itse en ole todellakaan ikinä törmännyt ainakaan julkisesti tunnuksia kantavaan soturiin.

Kyllähän tällaisia syrjäytyneiden remuamisremmejä nousee tasaisin väliajoin erilaisilla tekosyillä, Mikkelissä oli aikoinaan kova "natsikuume" mutta sekin rauhoittui itsestään muutamassa vuodessa kun karman laki alkoi toimia vahvasti.

Työpaikat ja työllisyys lienee parasta lääkettä näihinkin ongelmiin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #39

Minä sain aikoinaan Mikkelin "natsikuumeesta" käsityksen, että kyse oli kahdesta keskenkasvuisesta hörhöstä ja muutamasta siipeilijästä. Noiden kahden toimintaan ei ensin puututtu kun lapsosten isät olivat kuulemma valtion väkivaltakoneistojen palveluksesta. Siis ihan "pojat on poikia" tyyliin. Kun sitten toinen joutui lopulta linnaan niin loput nössöytyivät kuin varpusparvi tuuleen.

Sama tekniikka toimisi varmaan muuallakin. Tartutaan joka paikkakunnalla missä pörräävät, keskushenkilöiden tekemisiin ja saatetaan heille asianmukaiset seuraukset niin loput äänestävät jaloillaan turvaan.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #45

Näinhän siinä kävi, yksi lähti mullan alle, osa sai tuomioita ja muutoinkin edellä mainittu karman laki otti kantaa tapahtumiin vahvasti.

Muutama johtohahmo ja siihen muita helposti johdateltavia ympärille niin siitähän se lähtee ja näen aika vahvoja yhtäläisyyksiä nykyisissä Soldiers of Odineissa näihin vanhoihin tapahtumiin.

Nykypäivänä vaan toiminta leviää helpommin kun on somet ja kanavat ja tavoittaa lisää syrjäytyneitä paikkakunnasta riippumatta.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #39

Näin se taitaa olla, työ on yksi hyvä lääke.

Joskin tämä pahoinpitelijä, josta kerroin, on töissä (jos ei sitten vankilassa juuri nyt).

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Täällä Turussa oli joku Neitsi Etsivä pitänyt semmoista pusakkaa ihan valtuuston kokouksessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ville Kauppinen tulee esittämään hämäysmanooveerejä. Tapansa mukaan.
Nämä tunnetaan jo. Samat tyypit jotka natsien tempauksista puheenollen jo vuosiaitten tulivat että eh öh kuunatsit eh öh.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Höpsis, en minä esitä mitään manööverejä - minua oikeasti kiinnostaa missä näitä poloisia on kun en ole itse heihin törmännyt vaikka liikun kyllä aktiivisesti ulkona ja vieläpä useammassa kaupungissa.

Se, että joku reppana on pistänyt tunnukset liiveihin ja lähtee sunnuntaiaamuna vaaliteltalle remuamaan ei nyt ihan vielä ennusta kansallissosialistista vallankumousta - aivan kuten ei Turun puukottajakaan anna viitteitä massiivisista terrori-iskuista Suomeen.

Olen hyvin samoilla linjoilla Börjen kanssa, yksittäistapaus ja syrjäytyneiden vertaistukijärjestö.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #40

SOo on osa skeneä. Jokaisella osalla on roolinsa ja sosioekonominen perustansa. On eliittinatseja on Sarastusnatseja on homonatseja sekä ihan niin kuin sanoit poloisnatseja. Poloisnatsit eli Soot uhrataan ensimmäisenä kun tulee kysymykseen yhteiskunnan herääminen natsivaaraan.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #41

Voi olla, en sulje vaihtoehtoja pois. Luin uutisen vielä uudemman kerran kun se oli saanut vähän lisätietoa, ja kuvaavasti kaveri yritti lyödä pullolla.

Voisin kuvitella, että jos lähtisin suunnitelmallisesti rähisemään niin ottaisin kättäpidemmäksi jotain muuta kuin rakkaan tutin. Vaikuttaa siis vahvasti perinteiseltä 'känni päälle ja rähisemään' -osastolta vailla mitään suunnitelmaa - yhtään tapausta vähättelemättä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #41

Sini on jaksanut tutustua skeneen sitten. Sarastus on kai se höpsö "verkkolehti" omalla agendallaan. Eliittinatseista tai homonatseista tai poloisnatseista ei kyllä hajua. Kuulostaa hieman oudolta, mutta kaikkea ei voi ymmärtää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Onko joku muuten nähnyt Soldiers of Odin -kaverin ilmielävänä? Voin tunnustaa, etten ole nähnyt ensimmäistäkään livenä.
"

Kyllä niitä ohi meni ihan pienenä kulkueena tuossa pari kolme vuotta sitten. Ihmettelin mikä porukka siinä menee, mutta takeissahan se luki ja silloin olivat enemmän uutisissakin. Noh, positiivisesti ottaen saivat kuntoilua kun siinä kävelivät iltasella. Joku oli ottanut koiransakin mukaan.

Sen jälkeen ei ole näkynyt täällä päin tai en ole vain huomannut. Ilmeisesti järjestö tai mikä lienee on sitten vähän pienentynyt, mutta radikalisoitunut? En ole jaksanut seurata heidän touhujaan, kun aika hiljaista on ollut. Aina jossain somessa heidät mainitaan ja nyt pääsivät ihan pääuutisten joukkoon. Kaikki täysjärkiset tuntuvat tuollaisen tuomitsevat kuten hyvä on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun on kysymys stokastisesta terrorista on ihan turhaa keskusteluttaa odinien pienuudesta, viinasta tai poloisuudesta.
Stokastista terroria tapahtuu tietysti myös ääri-islamilaisissa piireissä mutta nyt on kysymys rotukiihkoilijoiden piiriin käynnistetystä stokastisesta terrorista.
Se toimii niin että tarpeeksi paljon kiihotetaan vihaobekteja kuten Soini, vasemmistolaiset naispoliitikot, vasemmistolaiset miespoliitikot, monet toimittajat, muslimit, moskeijat jne vastaan. Sitten jäädään vain odottamaan että joku yksinäinen susi haluaa päteä, tai purkaa ahdistusta.
Siksi on tavallaan äärioikeistolaista hämäystä nyt ruveta jaarittelemaan SOOn vähäpätöisyydestä tai vihjailemaan viinafiksaatiosta.
https://en.m.wiktionary.org/wiki/stochastic_terrorism

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #62

Minusta se ei ole koskaan turhaa. Oli kyseessä sitten itsenäisyyspäivän rähinöitsijät, odinit sotilaat tai mitkä tahansa - ilmiön laajuuden arviointi on luonnollisesti yhteydessä toimenpiteisiin. Jokaisen yksittäisen idiootin takia ei tarvitse julistaa kansallista hätätilaa.

Ymmärrän, että niin vasemmalla kuin oikealla riemuitaan vastapuolen törttöilyistä ja otetaan ns. ilo irti - mutta täällä keskellä ollaan aina vähän ihmeissään että missä se äärivasemmisto ja yhtä lailla äärioikeisto luuraa kun kumpaakaan ryhmittymää ei näy kovin usein oikeassa elämässä.

Ainoa ilmentymä itselleni molemmista laidoista on niiden päätyminen tasaisin väliajoin hölmöilyjensä kera uutisiin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #62

Ok. Myönnettäkööt että ensi kertaa kuulen stokastisesta terrorista. Oppia termit kaikki.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Saat mitä tilaat vai miten se meni. Soinihan avasi ovet Tony Halmeelle ja muullekin räyhäjengille. Nyt sitten omat koirat purivat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Melkein turha sitä on ääneentoitottaa kun se on tähän episodiin kirjoitettu jättikirjaimin.

Käyttäjän HeikkiFossi kuva
Heikki Fossi

Onneksi ei huutanut "Allahu akbar"___

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niinpä, nyt ei pääse persut tästä keppihevosta tekemään. Joutuvat tyytymään sellaisiin fantasiahahmoihin kuin se maan alta putkahtava örkki niitten vaalivideossa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Odottelisin viranomaisten tutkimusta ja oikeudenkäyntiä. Esimerkiksi silminnäkijänä ollut sinisten Ahva ei kerro mitään hyökkäysyritysestä Soinia kohtaan:
http://toniahva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272458-ta...

Koska Ahva yleiseen sinisten tyyliin ei salli kommentointia, täsmentäviä kysymyksiä ei voi esittää.

Tuomitsen kaiken poliittisen väkivallan ja vaalityöhön kohdistuvan ilkivallan. Silti muistuupa mieleen, miten Katainen "hehkutti" hyökkäyksestä, kun ehkä mielenterveysongelmainen polvistui ja ojenti teräasetta hänelle, että Katainen voisi lopettaa hänet.

Eli vaikka kaikki on tapahtunut lukuisten silminäköjöiden silmien alla, asioiden kuvaus saattaa poiketa todellisuudesta.

Maahan painetun miehen pusakka on odien pusakka, mutta ilmesesti ns. tuki/kannattajapusakka, jota on myyty kenelle vain. Tällä on lähinnä merkitystä sen arvioimiseen, olisiko odineilla järjestäytynyt hyökkäys menossa. Ei näytä siltä. "Partiokin" oli yksijäseninen.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Luin Soldiers of Odin ry:n omalta Fb-sivulta, että mies on heidän supportti, ei vielä jäsen. Jutun voi löytää sieltä, jos menee heidän sivulleen.

En tykkää laittaa linkkejä toisten blogeihin, joten saa itse olla aktiivinen, jos haluaa omin silmin nähdä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Eli kohta täysjäsen koska nyt suorittanut tehtävän.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #78
Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 57

Aikanaan kun helppoheikkipuolue hajosi, tai siis siitä irtosi sininen siipi, niin muistelisin Jääskeläisenkin täällä käyttäneen sananvapauttaan toivoessaan ettei noilla puolueesta lähteneillä olisi turvamiehiä. Viitseliäämmät kaivakoon kommentin esiin koska netistä ei mikään häviä. Itse en jaksa, kyllähän sellainen jää lähtemättömästi mieleen muutenkin.

Ei sillä ettei sellaisia saisi toivoa mutta pistäähän se miettimään miksi joku sellaista haluaa. Tänään se viimeistään sitten selvisi.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

On nämä veijareita. Nyt ne käyvät jo omiensa kimppuun?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onhan Soinia vastaan lietsottu persu- ja natsipiireissä vuosikausia. Lopulta joku yksinäinen susi lietsovasta, isosta viiteryhmästä, toimii kuin vieterinukke.
https://en.m.wiktionary.org/wiki/stochastic_terrorism
Se että Soini itse on rakentanut vihakulttuuria ja antanut sille alustoja ei ehkä ole niin olennaista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Miten ovatkaan kehitelleet tuon ilmauksen noin. Sana "stokastinen" rakoittaa "satunnaista", etenkin matematiikassa. Mutta linkin takaa löytyvä kuvaus kertoo hyvinkin suunnitelmallisesta toiminnasta jossa satunnaista on vain se kuka kohdejoukosta valikoituu suorittamaan itse aktin. Matemaattisesti siis saatettaisi käyttää tietämystä stokastisista prosesseista jos yritettäisi ennustaa tuota individiä.

Itse ihmisten hämmentäminen tilaan jossa jollakin n.s. "keittää yli" on yleensä hyvinkin määrätietoista ja suunnitelmallista. Kyseessä on asia josta anglosaksit käyttävät nykyisin ilmaisua "spam and destroy". Parempi olisi siis sivistyssanoilla puhuttaessa käyttää vaikkapa ilmaisuja "terroriagitaatio" ja sen "aktualisoituminen", "konkretisoituminen" t.m.s. tai "agitoitu terrorismi".

Terrorismista (lat "terrere", "aiheuttaa kauhua, pelotella") olisi syytä muistaa myös sen varsinainen merkitys: yksilön tai ryhmän harjoittamaa tai pelottelemaa väkivaltaa, jolla yritetään vaikuttaa tehtäviin (poliittisiin) päätöksiin. Kaikki väkivalta ei siis ole terrorismia vaikka sitä sellaiseksi saatetaan tarkoitushakuisesti joskus nimittääkin.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kun ääriliikkeet (niin polittiset kuin uskonnolliset) hajoavat "opillisten" riitojen takia, yleensä se entinen liittolaispoppoo onkin se pahin vihollinen. Näin on käynyt mm kommunisteille useampaankin kertaan. Ja jostain syystä ääriliikkeillä on varsin suuri todennäköisyys siihen, että liike hajoaa kahteen tai useampaan osaan varsin nopeasti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onhan Halla-ahokin saanut osansa Odinin kritiikistä, mm. mielenosoituskulkueissa hänet on leimattu pehmoilijaksi. Soldiers of Odin ilmoittaa myös sivustollaan tukevansa Suomen Vapautusrintamaa eli julkinatseja.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Yleensä näiden "poliittisten väkivaltakommervenkkien" takana on joku liike, joka tunnustautuu tekijäksi. Saas nähdä tunnistautuvatkohan soldier odinistit Korson tapauksen omikseen. Vai liekö ollut jonkun tahaon silmänlumetta tai yxittäisen juopon päähän pisto?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jouduin poistamaan yhden asiallisen mutta nimimerkillä kirjoitetun kommentin. US ei hyväksy nimimerkkejä, valitan.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kenet Soini on "pettänyt"?

Siis muut kuin nuivapersut?

Eli oliko hyökkääjä odinilaisuuden lisäksi myös persu?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kenet Soini on pettänyt?

Ainakin Ritalan, hän on ilmeisesti äänestänyt Persuja. Sitten on eräs kotkalainen rastatukka piiperö ja pari homoseksuaali bloggaria jotka olivat PS jäseniä. En tiedä paljonko täällä on ex persuja, mutta paljon ilmeisesti Soinin perussuomalaiset viilas linssiin.

Oliko Odin persu? Toivoisit että Jumalat olisivat vihdoin sinun puolella ja odin olisi persu. Eiks ni?

Tapio Lehtimäki

Aika varmalta taholta olen kuullut, että päällekarkaaja olisi ollut Petteri itse. Eli on se persu. Jumala ei taaskaan hylännyt omiaan - Gott mit uns.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ritva Puolakka tuolla omassa blogissaan yrittää kovasti pestä mustaa valkoiseksi.

Sehän sopii hyvin tämän tähtiliikkeen linjaan, näyttää siltä, että Janitskilla on jo kova vaikutusvalta tuohon liikkeeseen.

Ilmeisesti poliisi on ihan turhaan asiaan puuttunut, ja kukaan ei olekaan Soinia uhannut.

Tällaisia kommentteja kun lukee, ei voi kuin ihmetellä, että mikä saa tällaisiin salaliittoihin uskomaan.

Niin ja tietysti sitten kommentointi estetään, kun alkaa kuumottaa.

Äänestäkää tähtiliikkeen ehdokkaita, silloin ainakaan ette tiedä mitä saatte. :)

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

Ja Arto Luukkanen alkoi selkäydinreaktiona puolustelemaan odinhyökkääjää. Epäili myös, että koko Korson tilanne oli lavastettu provokaatio persujen maineen mustaamiseksi. Omituinen logiikka.

Yön yli nukuttuaan oli koko bloginsa kirjoittanut uusiksi, ei paljon muuta jäljellä kuin otsikko vanhasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai kirjoitti uudestaan blogin, jossa oli keskusteluketju. Kivoja nää persut. Jääneet Max ja Morits-ikäisiksi. Luukkanen ehkä on hylännyt tiedemaailman standardit kun on ryhtynyt poliittisen lahkon uskonsotilaaksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Soldiers of Odin on hyvin huolestunut katuturvallisuudesta:

"Me Soldiers Of Odin vaadimme, että eduskunta kantaa vastuun epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikastaan ja laittaa karkoitukset voimaan kaikille laittomasti maassa oleville jotka ovat uhka meidän Suomalaisten turvallisuudelle, kuten olemme saaneet päivittäin lehdistä lukea."

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

- ”Nöyristelyn ja hyssyttelyn aika on ohi. Näytetään kuka täällä määrää ja miten täällä käyttäydytään. Näytetään kenelle Suomi kuuluu ja mikä on pettureiden palkka. Liity joukkoomme ja lopeta nöyristely!”-

Tuohan on kuin ote profeetta Muhammedin sunnasta. Sanamuoto ja lauserakenne erilainen, mutta sanoma sama.

Muhammedia tosin ei saa arvostella ilman Demlan asiaan puuttumista, mutta odineitapa saa. Siispä kaikki haukkumaan niin olo kevenee. Voihan sitä vaikka mielessään kuvitella kritisoivansa islamia.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Ei ole varmasti helppoa elää tuollaisen pakkomielteen kanssa.

Jukka Ryhänen

Aika kova melu näyttää syntyneen mitättömästä episodista ilmeisesti sen takia että niin sanotut "turva" miehet toimivat täysin epäammattimaisesti ja pahoinpitelivät huutelijan sen sijaan että olisivat vieneet vain sivuun ja kehottaneet poistumaan.

Suomessa on monella niin sanotulla "turva" alan ammattilaisella kova tarve näyttää. Vesi kielellä odotetaan milloin se hetki tulee että kohde on riittävän vaaraton ettei itselle käy mitään mutta kuitenkin jollakin lailla sellainen että voiman käyttö voidaan ainakin yrittää perustella.

Nythän kävi mahtava tsägä näillä seceillä kun puolustettavana oli peräti ministeri ja maadoitettavana keski-ikäinen häirikkö, ja vielä Korsossa.

Ps. näin tänään Helsingin Forumissa pari ulkomaalaistaustaista mieshenkilöä joilla oli samanlaiset mustat takit kuin odineilla mutta niissä oli pääkallot ja teksti "MIS FIT" eli suomeksi epäsopiva. Jonkinlainen järjestö viritteillä heilläkin?

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Onnea. Samaan kommenttiin sait vähäteltyä tapausta ja vedettyä ässänä hihasta ulkomaalaiset.

Jukka Ryhänen

Olet ilmeisesti ollut liian kauan täällä US:ssa ja kangistunut ajat sitten lokeroihin jotka määräävät sinut näkemään kaiken niiden edellyttämällä tavalla. Kannattaisi koittaa irtaantua.

Minulle ei ole mitään erityistä ulkomaalaisia vastaan mutta kun näen selvästi jengitunnuksia muistuttavat isot logot ja sanat takin selässä viereikkäin kävelevillä henkilöillä niin totta kai se pistää miettimään. Minulle ei jäänyt mitään epäselvää mikä oli viesti eikä jää sinullekaan jos näet saman joskus.

Ja tuosta Korson tapauksesta: en tiedä mikä siinä olisi isoa ja ihmeellistä. Miksi sitä pitäisi suurennalla? Kakkuja on heitelty iät ja ajat poliitikkojen naamaan, esimerkiksi. Nyt ei tainnut huutelija edes hipaista kohdettaan. Eiköhän kakun saaminen naamaan ole aika paljon ikävämpi kokemus kuin huutelun kohteeksi joutuminen.

Erikoista on sekin että kauhistellaan Soinin joutumista väkivallan uhkaan mutta ei turvamiesten käyttämää väkivaltaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #112

Nyt Ryhänen teki oivallisen havainnon. Ehkä tapausta kannattaisi myös tarkastella tuolta kannalta. Käyttivätkö turvamiehet sopivaa vai liioiteltua väkivaltaa häirikön taltuttamiseen?

Minun korvaani särähti myös muutamat uutisoinnit, joiden mukaan voisi ehkä saada myös käsityksen, että Soini oli ensin kertonut kimppuunsa hyökätyn ja mies taltutetun vasta sen jälkeen. Kyseessä lienee kuitenkin toimittajien, vastuullistenkin, epätarkkuus ilmauksissa. Tuollaisissa "spontaaneissa" ihmisten kanssa jutteluissa ammattitaitoiset "turva"miehethän pitänevät toki tehokkaasti huolen, että turvaamisen kohdetta ei lähestytä sopimattoman spontaanisti vaan enemmänkin vahditysti ja järjestetysti.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Joo, jaxuhaleja vaan kaikille, rakkaudella ja meditaatiolla tästäkin järkytyksestä voi selvitä :D :D

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Hali sullekkin, kuten tuolle toimittajalle. Rakkautta peliin ;)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kiitos haleista ja rakkauksista, mutta Usarin säännöt kehoittavat kommentoimaan keskustelua edistävästi, joten voisit jättää postailematta näitä halihalikommentteja vastaisuudessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

En aio katsoa persujen vaalivideota. Luin Iltalehden kuvauksen ja se saa riittää. Onneksi puolue kaatuu omiin miinoihinsa ja näivettyy omaan itseinhoonsa. Minkäänlaista lojaliteettia tai solidaarisuutta omaa puoluetta kohtaan ei voi tuolla tyylillä rakentaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Olen katsonut pääpiirteittäin. Se on vaalivideoksi liian pitkä ja hidastempoinen. Homma tulee kyllä selväksi: pitää olla katkera poliittisille päättäjille jotka ajelevat limusiinilla, juovat coctaileja strippareiden kanssa. Kansan ketutus-hirviö tulee ja tappaa. Ja sitten kuivan näköinen Halla-aho kehoittaa äänestämään. The End.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyseessä on äärimmäisen makaaberi ja demagoginen propagandavideo. Samaa genreä kuin natsien tai kommunistien tuotokset aikoinaan, mutta synkkyydessään vielä pitemmälle menevä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #100
Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #101

On vaikea kuvitella, että kukaan tekisi tuollaista vakavissaan, mutta miksi hemmettissä se ylipäätään on tehty? Minun nähdäkseni vaikutus ei voi olla mikään muu kuin varmistaa, että kukaan henkisesti aikuinen ei ainakaan tuota puoluetta äänestä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #117

Tarkoitus ei ole vedota ihmisten aikuiseen puoleen vaan siihen toiseen joka on esim altis uskonnolle.
En ole nähnyt videota mutta kuullut että sen rakenne on sama kuin uskonnollisissa kertomuksissa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #100

Lähetin kyselyä Turkkilalle ja Purralle, paljonko tuo video tuli maksamaan. Saa nähdä saanko vastauksen!

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #100

Katsoin videon ja päällimmäisenä tuli mieleen, että nyt ollaan Halla-aholta siirtämässä valtaa. Videolla ei juurikaan tuoda esille sitä missä "me" olemme hyviä vaan sitä missä toiset ovat niin pahoja, että heitä pitää rangaista. Puistattavaa soopaa. On entistä helpompi ymmärtää sinisten lähtöä.

Tapio Lehtimäki

#98

Vaikka Petran kuvaus vaalivideosta osui ihan nappiin: hidas, pitkä ja yksitotinen, niin ei kai kenenkään kannatakaan heittäytyä kovin lojaaliksi tai solidaariseksi "omaa" puoluettaan kohtaan - vaikka puolue suoltaisi kuinka onnistunutta propagandaa?

Eikö pikemminkin kannata äänestää semmoista puoluetta, jonka sen hetkiset päämäärät natsaavat äänestäjän omien arvojen ja tavoitteiden kanssa? Ja tarkistaa äänestyskäyttäytymistään vähintään neljän vuoden välein, mikäli puolue osoittautuu pelkiksi lupauksiksi vailla tekoja.

Olisihan älytöntä Sininkään vallata Vanhaa yhä uudelleen vuodesta toiseen, onhan vasemmisto kokenut niin monet aallonpohjat ja kurssinmuutokset. Tai olisiko minun järkeä hihkua Heil Holkeria kokoomuksen ruiskukka napinlävessä, vaikkei alkuperäisestä kypäräpääpapin puolueesta ole mitään jäljellä, kun kansallinenkin on vaihtunut kansainväliseksi.

Toivottavasti kevään vaaleja ei ratkaista näyttävillä vaalivideoilla, vaan puoluejohtajien rehellisillä ulostuloilla. On hienoa, että Antti Rinne sanoo kurittavansa lihansyöjiä. Itse en siitä ajatuksesta pidä, mutta on reilua kertoa se äänestäjille. Niin ikään Jussi Halla-aholla on selkeä ohjelma. Tunnepitoiset lupailut ilman niihin tarvittavan rahoituspohjan selvittämistä jätän omaan arvoonsa. Helppohan noista on itselleen sopivin kuppikunta valita, kun pitää silmänsä ja korvansa auki.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä tarkoitin puolueaktiiveja. Kyllä heidän panoksensa perustuu jatkuvuudelle ja lojaliteetille. Se että Turkkila ideoi jotain oman luovuutensa kukkasia ja saa isolla rahalla niitä toteuttaa ei taida ihan riittää pitämään jengiä talkoohenkisinä. Itse ideologia painotuksineen ei todellakaan kannusta talkoomielialaan eikä pitkäjännitteisyyteen. Katsos vahva johtajakultti kuuluu diktatuureihin. Niissä ihmisten on pakko tulla paikalle kun käsky käy.

Tapio Lehtimäki Vastaus kommenttiin #108

Jaa... luulin, notta puhuit kansalaisista, meistä aatteettomista hallintoalamaisista.

Mitä isoon rahaan tulee, niin onhan asiassa sitten edes se valopuoli, että jotkut ihan normi-ihmiset saavat palkallista työtä (ellei nepotismiksi satu menemään). Olkoonkin vaikka pöhköjen vaalivideoiden rakentelua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mikä on naisten rooli videolla?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Juoda drinkkejä ja antaa lapdancea ministereille.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #107

Olla ulkomaalaisten raiskattava?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #109

Häiriköt evät erottele vihreitä, sinisiä ja punaisia. Mustia, naisia ja homoja ehkä kuitenkin. Perussuomalaisten lapsellinen fantasiavideo on bensaa näihin liekkeihin.

Jukka Ryhänen

On jotenkin niin suomalainen ilmiö että henkilö pitää kaataa maahan. Onko kyse jostain nöyryytysriitistä?

Ja sitten vielä kuvat lehteen tästä maahan kaadetusta. Voi hyvänen aika. Olemme todella lintukodossa ja impivaarassa.

Eihän tuo ollut lähellekään mikään hyökkäys "demokratiaa" vastaan vaan tuntemattoman kadun tallaajan mielenilmaus.

Eikös Suomessa ole poikkeuksellisen vähän poliitikkoihin yleisön taholta kohdistuvaa väkivaltaa? Ehkä olemme tottuneet siihen vähän liikaakin.

Suomalaiset eivät osaa purkaa tyytymättömyyttään riittävän ärhäkästi mielenilmauksissa. Ei ole mitään barrikadeja. On vain kasvoton kiltti piskuinen lauma joka hetken aikaa heiluttelee kylttejään ja häviää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuo maahankaataminen lienee pikemmin "suuresta maailmasta" opittua. Samaten kuin korvanapit ja mustat lasit.

Jos pullolla tulee lyömään ketä tahansa, se on minusta kuitenkin hyökkäys. Ihan vaikka olisi pullonsa etukäteen tyhjentänyt tekoon soveltuvaan, vaan ei sopivaan, stimmungiin päästäkseen.

Jotenkin olen kuitenkin tykästynyt enemmän tähän suomalaiseen tapaan jossa sanat ovat tekoja vahvempia. Ja kynä miekkaa vahvempi kuten aikoinaan E.Bulwer-Lytton totesi.

Jukka Ryhänen

Tämän tasoisissa tilanteissa mistä Korsossa oli kyse ei ole tarpeen kaataa maahan. Riittää että henkilö siirretään sivummalle.

Jos hyökkääjä on lyönyt tai hänellä on astalo on kaataminen(kin) tietysti ok jos tuntuu että muulla tavalla tilanne ei ole hallittavissa.

Pari ammattilaista pystyy kyllä pitämään tavallisen keski-ikäisen suomalaismiehen kurissa ihan pystyssäkin.

Kyllä tuo kaataminen on perin suomalainen ilmiö.

Mistään pulloista ei näytä olevan mainintoja? Onko jossain näin kerrottu?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #116

Pullo? Esimerkiksi Iltalehti kertoo hänen lyöneen pullolla turvamiestä. Arvelu pullon tyhjentämisestä ennen iskua oli omaa päättelyäni.

Maahankaataminen on yleinen suuren maailman tapa. Ilkeämielisesti voisi ajatella katsotun liikaa ö-luokan äksönrainoja. Tässä tapauksessa turvamiehet ovat sitä tiedonlevitteiden mukaan käyttänyt hänen vastusteltuaan kiinniottoa väkivaltaisesti.

Mutta totta on, että kaksikin riuskaa konstaapelia pitää, yleensä, raavaankin uroon aisoissa ihan seisovilla jaloilla. Maailmalta on kuitenkin opittu käyttämään mielummin "riittävästi" väkivaltaa jotta ei vahingossakaan hallintoalamainen pääse yllättämään. Toisaalta bulevardilehdyköiden julkaisemissa videoissa turvamiehet, keitä sitten lienevätkään, näyttäisivät tuhertavan tässä tapauksessa kovinkin alkeellisesti ja amatöörimäisesti.

Jukka Ryhänen Vastaus kommenttiin #119

Jossain välissä yritin lueskella lehdistöä edellisen kommenttini jälkeen mutta ei ollut aikaa kovin perinpohjaiseen tutkimiseen. Ainoa mikä osui silmään oli Antero Eerolan väite pullosta.

Jos kysymyksessä on ollut rikottu lasipullo niin siinä tapauksessa kovat otteet ovat tietenkin sallittuja. Ei kahta sanaa.

Jos ehjä niin silloinkin ok panna maihin jotta ei pääse vahingossakaan yrittämään mitään.

Jos muovipullo niin sitten ollaan komiikan puolella. Oletetaan että kyse oli lasipullosta sentään.

Arvailua tapahtumien kulusta:

- henkilö on lähestynyt vihaisen näköisenä Soinia, huutanut ja yrittänyt huitaista/lyödä (herää kysymys miksi ei ole osunut? känni? Soinin nopea väistö? salamannopea turvamies kiskaisi Soinin/huutelijan sivuun/meni väliin?)
- turvamiehet ovat käyneet kohdehenkilöön käsiksi josta tämä suuttunut ja ottanut pullon esiin
- turvamiehet ovat huutaneet poliisi (toivottavasti, jos kerran olivat poliiseja) ja käskyttäneet kohdehenkilöä jota tämä ei ole totellut ja tässä vaiheessa ehkä yrittänyt pullolla lyöntiä jolloin maadoitettu ja raudoitettu

Mikäli näin on tapahtunut on kaataminen ok. Vielä jää arvioitavaksi käytetyn väkivallan määrä. Tuliko kohdehenkilön kasvoihin verinaarmuja, menikö jäseniä sijoiltaan, tuliko mustelmia jne.

Aika tavallinen ja vähäpätöinen keisi loppujen lopuksi. Normiriehumista.

Jos tyyppi olisi leiponut Soinia kunnolla turpiin niin sitten asia olisi mielenkiintoisempi.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tähän mennessä poliisilta on tullut kommentti että tämä kuulapää oli yrittänyt lähestyä Soinia? Ja tämän lähestymisen takia tällainen hulabaloo ja karnevaali, olette te veikeää sakkia. Luulen että ihan jokainen pistää kampoihin kun kaksi tuntematonta resupekkaa käy päälle.
Kummaa että vieläkään ei ole saatu yhtään ainoaa videota koko kähinästä eikä oikeastaan mistään muustakaan mutta hirttosilmukat on jo valmiina.

Käyttäjän TuomasTommoLeppniemi kuva
Tommo von Tallrik

Ryhänen, Misfits on vanha jenkkiläinen punkbändi, jonka laulaja Glen Danzig ponkaisi myöhemmin rocktähdeksi Danzig nimellä. Danzigia, lihaa syövempää, heterompaa, valkoisempaa tai miehempää miestä on vaikea kuvitella, joten ällös turhaan pelkää, jos näet tummia ihmisiä kulkemassa Misfits takeissa. He eivät pukeutumisellaan uhkaa sinua, ainoastaan osoittavat kenties omaasi parempaa musiikkimakua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset