PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Äänestyskäyttäytyminen

Tiedän että olisit äänestänyt minua, jos en olisi piraatti, kiitos!

Erittäin jännittävät ja kiinnostavat vaalit takana. Ne olivat myös hyvin opettavaiset.

Tällä hetkellä minulla itselläni on 131 ääntä. Siitä se ei ehkä paljoa nouse. 

Kokoomuksen hölmö vaalikone

Päivän byrokraatin vaalikone oli epäilemättä noin 30 täyttämästäni vaalikoneesta suurin ja perusteellisin. Lisäksi siinä oli se hyvä puoli, että kysymysten taustalla olevia faktoja tai osia niistä oli seikkaperäisesti kerrottu. 

http://vaalikone.paivanbyrokraatti.fi/

Tähän ne hyvät puolet sitten loppuvatkin valitettavasti.

Vaalikonekutsussa kerrottiin näin:

Älä myy ääntäsi joukkohysterialle

Äänestysneuvojat ovat lähteneet liikkeelle sankoin joukoin. Erilaisin tavoin yritetään uskotella, että pienpuolueen ehdokasta ei kannata äänestää, vaaliliitossa olevan puolueen ehdokkaista äänet pitää ehdottomasti keskittää vain sille kärkiehdokkaalle ynnä muuta sellaista.

Kotimaani ompi Suomi

Perussuomalaiset ja perussuomalaisten äänestäjät on leimattu valtamediassa kouluttamattomaksi valkoiseksi roskaväeksi, joka ainoastaan purkaa omaa pahaa oloaan muukalaisvihaan.

Olen itse pitkän työuran tehnyt lakimies, asianajaja ja varatuomari. Haluan osoittaa omalla esimerkilläni, että Perussuomalaiset ja heidän äänestäjänsä ovat tavallisia suomalaisia ihmisiä, jotka opiskelevat, käyvät töissä ja huolehtivat asioistaan. Osa meistä on pidemmälle kouluttautuneita, osa muuten valveutuneita.

Puolueesi on väärä

Ystävissäni ja läheisissäni on paljon Kokoomuksen äänestäjiä. Heitä on paljon myös asuinalueellani. Kuulen tuon tuostakin kommentin ”Äänestäisin sinua mielelläni, mutta puolueesi on väärä”.

Samaan hengenvetoon tuttavani harmittelee, ettei löydä hyvää ehdokasta. Usein hän vielä sanoo haluavansa äänestää puoluetta, jonka arvoina ovat ”koti uskonto isänmaa” - kuten Perussuomalaisilla on.

Herättävätkö Siniset, Harkimo ja Väyrynen äänestäjät?

Puoluepolitiikan hiipuessa on marginaaleista noussut uusia poliittisia liikkeitä, tai siksi mieliviä, joiden vakavastiotettavuus tai kiinnostavuus voi herätellä nukkuvia ja omiinsa tyytymättömiä uuteen äänestyskäyttäytymiseen. 

Puolueet, vallankäytön röyhkeät keinottelijat!

Olemme eläneet nyt kolmatta vuotta 'Suomi kuntoon' -teemalla organisoitua vallankäyttöä.

Vuonna 2015, vaalituloksensa mukaan, keskustan pääministerin valtikalla, suomalaista yhteiskuntaa on kunnostettu kaikkein heikoimmin pärjäävien alasajolla.

Uhkailulla on myös saatu ay -liikkeet ajamaan työläistensä hyväksyntä nolla -tuloratkaisuilla, sekä vähiten tienaava kuntahenkilöstö luopumaan lomarahoistaan.

Yhdenvertaisuutta, eikö?

Miten haluaisin äänestää

Nykyinen äänestyskäytäntö, missä äänestetään yhtä ehdokasta, syntyi aikana jolloin äänestäjät tuskin osasivat lukea ja kirjoittaa, eivätkä ymmärtänet mitään politiikasta ja äänestys tapahtui sillä tavalla että erämaista hakeuduttiin tavalla tai toisella, kävelemällä kinttupolkuja pitkin, hiihtämällä, soutamalla, tai hevospelillä äänestyspaikoille.

Pyydän anteeksi, suomalaiset

Anteeksi. Olen vilpittömän pahoillani eritoten niiden nyt 20-25 -vuotiaiden suomalaisten puolesta, ketkä joutuvat nyt kärsimään erheestäni. He eivät virhettäni tehdessä olleet välttämättä edes syntyneetkään, mutta virheestäni joutuvat maksamaan kamalimman hinnan. Heidän elintasonsa tulee pitkän historian vaiheissa olemaan alempi kuin edellisen sukupolvensa elintaso. Anteeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä