PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Delfiini

Miksi delfiinit saivat somen sekaisin?

Lauantai-iltana Twitteriin ilmestyi YLE:n twitti, jossa kerrottiin, että Särkänniemen delfinaarion edessä oli pari rekkaa ja epäiltiin, että kyse on delfiinien siirrosta. Ei kulunut kovinkaan pitkää aikaa, kun jo tiedettiin kertoa, että Pirkkalan kentällä odotti lentokone, joka kuljettaisi delfiinit Kreikkaan. Vaikka some tiesi, toimittajat valittivat, että Särkänniemeltä ei virallista tietoa saada.

Sen sijaan poliisi vahvisti epäilykset oikeiksi.

Jos delfiineillä kaikki hyvin -

ei mitään olisi tarvinnut salailla.

 

Nyt selitetään vaikka mitä, nyt kun kansa on raivostumut.

Eilen luin, että hoitajat hyvästelivät delfiinit koneessa.

Tänään luin, että sinne lähti mukaan hoitajia ja eläinlääkäreitä.

Sitä ennen en lukenut mitään.

Nyt viimeisimpänä jopa  puistonjohtaja selittää liioitelleensa puistossa olevien eläinten huonoja oloja. :).

Joo o. Nyt, siis nyt, kun kansa on raivostunut, selitetään mitä vain.

Delfiiniratsastuksesta

Jos joku kuvitteli Särkänniemen delfiinien show-uran olleen ohi siinä vaiheessa kun päätös delfinaarion sulkemisesta tehtiin, erehtyi pahasti. Nyt se vasta alkoi ja laajempana kuin koskaan ennen. Aiemmin delfiinien kanssa pääsi esiintymään vain koulutettu henkilökunta, mutta nyt puoli kansaa olisi halunnut ratsastaa delfiiniraukoilla.

Eläinoikeusjärjestöjen delfiinitiedotus puntarissa

Särkänniemen johto on kerännyt ansaittua kritiikkiä tiedottamisensa haparoimisesta koskien delfiinien siirtoa. Nyt olisi kenties syytä tarkastella, miten eläinoikeusjärjestöt hoitivat oman osuutensa, eli ruusut ja risut.

Ensin tarkennukseksi, että maailma tarvitsee tasan 0 delfinaariota, ja enemmän eläinoikeusjärjestöjä, joiden merkitys yhteiskunnassa on äärimmäisen tärkeä. Jälkimmäistenkin on kuitenkin syytä tarkistaa toimintaansa säännöllisesti, ja miettiä ovatko ne ihmisoikeuksien ja ihmistunteiden järjestöjä, eläinten inhimillistämisen järjestöjä vai eläinten asialla.

Kun delfiinit lentävät

Olen ollut pitkään sitä mieltä, että Tampereen delfinaarion aika on ohi, ja se tulisi lopettaa. En ole kertonut aiemmin, että mielestäni myös sen delfiinit tulisi lopettaa. Ei siksi, etteikö niiden elämä olisi suunnattoman arvokasta, vaan koska maailmassa ei ole yksinkertaisesti yhtäkään paikkaa, joissa pidetään esiintyviä delfiinejä tai valaita eläkeläishoidossa. Selvitin tämän kauan sitten, eikä toistuva tilannekatsaus ole antanut erityisen vahvaa toiveikkuutta sen jälkeenkään.

Maailmassa ei ole ainuttakaan show-delfiinien eläköitymispaikkaa

 

Maailman pohjoisimman delfinaarion laittaessa pillit ja sillit pussiin Särkänniemen delfiineille etsitään lehtitietojen mukaan parasta mahdollista uutta kotia. On tuskin syytä epäillä, että eläimet joutuvat nyt ojasta allikkoon, mutta usein nähdään puhuttavan toiveista saada nämä pullokuonodelfiinit vanhainkoteihin tai vapauteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä