PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Denialismi

Tutkijoiden kanssa vänkäämisestä politiikkaan

En voi edelleenkään olla hämmästelemättä sitä, millaisen määrän energiaa jotkut poliitikot käyttävät siihen, että he vänkäävät tutkijoiden kanssa ilmastonmuutoksen tutkimuksesta. Vähän väliä kaivetaan esiin jokin ”tutkimus”, jota ei ole julkaistu tieteellisessä sarjajulkaisussa tai altistettu edes alkeelliselle kritiikille konferenssissa, ja todetaan sen kumoavan sadat ja tuhannet tieteelliset julkaisut aiheesta.

Denialistiset ”tutkijat” USA:ssa

USA:ssa on joukko ilmastotutkijoita, jotka ovat epäluotettavia, ainakin osa fossiilisen teollisuuden leivissä. Judith Curry on denialistisen hömpän levittäjien suosiossa: 

Denialistit hömppäilevät vuodesta toiseen

NÄIN ILMASTOSKEPTIKOT HUIJAAVAT 

2.3.2011 Lauri Gröhn 

Maailma pelastuu?

Sähköautoillako maailma pelastuu? Jos 80 kuutiota pohjavettä menee akun valmistukseen, niin houretta kannattaa ilmeisesti silti pitää yllä. https://yle.fi/uutiset/3-10858669?utm_source=whatsapp-share&utm_medium=s...

Kahdenlaista denialismia ilmastonmuutoksesta

Denialisteissa on kaksi ääriryhmää. Osa denialisteista kieltää ilmastonmuutosta työkseen fossilisen teollisuuden tukemana. 

Toisen ryhmän profiilia: 

The Dunning-Kruger Effect means that the dumber you are, the more confident you are that you’re not actually dumb. 

Jälkimmäinen ryhmä jakelee uskollisesti ensimmäisen ryhmän hömppää. 

Ilmastotiede uusiutuu sisältä päin, osa V

The Washington Post:in vasemmistolainen kolumnisti Dana Milbank kirjoittaa uudesta ilmastoon liittyvästä denialismista vuonna 2014: Enemmän hiilidioksidia onkin hyvä asia

"The new climate denialism: More carbon dioxide is a good thing"

https://www.washingtonpost.com/opinions/dana-milbank-the-new-climate-den...

 

Denialistit selittäkääpä tämä kuva

Auringosta säteilystä sitoutuu maapallolle energiaa joka sekunti neljän Hiroshiman pommin verran. Denialistit, eikö maapallo kuitenkaan lämpene? Olen kysynyt tätä monta kertaa oheiseen kuvaan liittyen, mutta ilmastoskeptikot ovat olleet hissukseen. Aikansa menee varmaan nettihömpän kierrättämiseen. 

PS.

Odotan mielenkiinnolla koska perussuomalaiset perustavat oman tiedeyhdistyksensä. Nimeksi voisi tulla vaikka LUONNONTIETEITÄ VIERASTAVAT RY. Kunniapuheenjohtajuus kuuluu ehdottomasti  sille muinaiskirkkoslaavin tohtorille.

Näin denialistit valehtelevat

Al Gore lainasi Nobel-puheessaan kolmea spekulaatiota napajään kohtalosta. Ilmastoskeptikot valehtevat ottamalla niistä yhden ja esittämällä se muodossa "Goren mukaan pohjoisnavan jäätikkö sulaa kokonaan vuoteen 2013 mennessä". 

Vihreät: ilmastonmuutos ei edelleenkään kovin vakava uhka

Helsingin väistyvä valtuusto päätti pitkälti Vihreiden ja vasemmiston äänin yrittää vielä kerran hidastaa ilmastonmuutoksen torjuntaa noin 50 prosenttia enemmän kuin tuulivoiman kieltäminen Suomesta kokonaan urakkaa hidastaisi.

Ilmastonmuutoksen riskit ja vaikutukset - Osa 1: Vesistöt

Aikaisemmissa kirjoituksissani selvitettiin ja todistettiin ilmaston kiihtyvä lämpeneminen ihmisen toiminnasta johtuen.

Mutta mitä sitten? Mitä jos ilmasto lämpenee parilla asteella? Mitä se tarkoittaa eurooppalaisille tai pohjoismaalaisille tai suomalaisille?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä