PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansallisomaisuuden myynti

Grönlanti ei ole kaupan, mutta Suomi taitaa olla

Miksi niin monet suomalaiset näkevät Yhdysvaltain presidentin julkisesti esittämän (ja yhtä selkeästi Tanskan torjuman) Grönlannin ostotarjouksen röyhkeänä? Miksi he kirjoittelevat nyt näppikset kuumina ja itseensä tyytyväisinä suomalaismedioiden kommenttipalstoilla Trumpille, että "kaikki ei ole kaupan" ja tuntevat olevansa kovinkin suoraselkäisiä?

Hallitusohjelmasatu ja taikurin oppikirja

Pääministeri Rinteen viherpunahallituksen ohjelma on rakennettu tyhjän päälle. Se perustuu työllisyystavoitteeseen, joka ilman rankkoja sisäisen devalvaation keinoja on tavoittamaton sekä 2% talouskasvuun, joka eurojäsenyyden olosuhteissa ja laman ollessa ovella on täysin mahdotonta saavuttaa.

Vaikka talouskasvu toteutuisi sellaisena kuin ohjelmassa haaveillaan ja kuvitellaan, niin siitä huolimatta, vaikka mitään edellisen hallituksen leikkaamaa ei palautettaisi, pitäisi leikata 2 miljardia.

Vaatimaton ehdotus sosiaaliturvan uudistamiseksi

Suomi on saanut sapiskaa liian alhaisesta sosiaaliturvasta. Asialle täytyy tehdä jotain. Sosiaaliturvaa pitää uudistaa. Nykymalli on ihan mennyttä maailmaa ja tehoton muutenkin!

 

Mitä pitää tehdä, jos jokin ns. hyvinvointivaltioon kuuluva systeemi todetaan eriarvoistavaksi, toimimattomaksi ja Suomelle kalliiksi?

 

Oikein! Se pitää yhtiöittää ja yksityistää!

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä