PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kotimainen ydinvoima

Resepti hiilineutraalille hallitukselle

SDP:n johtamiin hallitusneuvotteluihin on kutsuttu mukaan Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP. Tällä kokoonpanolla on kaikki mahdollisuudet saada aikaan hallitusohjelma, jonka seurauksena Suomesta tehdään hiilineutraali hyvinvointivaltio.

 

Toivon, että tuleva hallitusohjelma pitää sisällään ainakin nämä asiat:

Hiilinielujen kasvattaminen

Ratkaistaan ilmastonmuutos Euroopassa ja tienataan biljoona euroa suomalaisille

Missä on Suomen kansallisvarallisuus? Metsä on elättänyt meitä satoja vuosia. Peruskalliossamme piilee kuitenkin aarre, jota emme ole vielä hyödyntäneet.

Euroopassa on puhuttu todella paljon ilmastonmuutoksen ehkäisystä. Tulosta sen sijaan ei ole syntynyt, vaan Eurooppa on yhä riippuvaisempi fossiilisista polttoaineista kuten hiilestä ja Venäjältä tuodusta kaasusta.

Suomi tarvitsee lisää ydinvoimaa myös Olkiluoto 3:n jälkeen!

Jos fossiilisten polttoaineiden kautta tuotettu energia aiotaan päästöttömillä tai ympäristöä vähemmän kuormittavilla energiantuotantomuodoilla korvata, sähköä tarvitaan lisää järjettömiä määriä.

"Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan energian kokonaiskulutus oli 997 miljoonaa terajoulea tammi-syyskuussa, mikä oli prosentin enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Sähkön kulutus oli 64 terawattituntia, eli 3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin."

Seikkailuni Olkiluoto kolmosessa

Oman maalaamoliikkeeni konkurssin jälkeen keväällä 2012 pääsin työhaastatteluun Raumalle. Kuukautta myöhemmin olin jo Olkiluoto 3 työmaalla saksalaisessa maalausyhtiössä työmaavalvojana. Virallinen titteli oli “Supervisor of embedded parts and special works”.

Suomestako sähköntoimittaja EU:n sisämarkkinoille

Tuulivoimaa ja ydinvoimaa lisää sanoo ministeri Mykkänen. Tuulivoima on tullut 24 kuukaudessa kannattavaksi. Länsi-Suomen yleisöosaston kirjoittaja selvitti, että mistä voisi olla kyse. Kts. linkki.

"Eurostatin tilasto kWh:n hinnoista eri maissa osoitti suomalaisen sähkön olevan halpaa. Esimerkiksi tuulivoimasta tunnetuissa maissa kuten Saksa, Tanska ja Belgia kotitalouksille myydyn sähkön hinta oli lähes kaksinkertainen Suomen hintoihin verrattuna."

Siniset kannattavat ydinvoimaa

Sininen tulevaisuus on sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin. Jotta tavoitteisiin päästään, Suomen on korvattava vanhaa ja rakennettava uutta ydinvoimaa. Minä en näe mitään muuta vaihtoehtoa.

Herää kysymys, ovatko Vihreät valmiita tukemaan ydinvoiman lisäämistä, jos he istuvat seuraavassa hallituksessa?

Meneekö vihreillä ideologinen puhtaus ilmaston puhtauden edelle?

Pienet modulaariset ydinvoimalat tulollaan 2020-luvulla

USA:ssa tehtiin viimehetken päätös huomioida budjettiin verohyvitysten osalta pienet modulaariset ydinvoimalat (SMR). Päätöstä kaavaillaan käänteentekeväksi, ydinvoima on saamassa uutta nostetta pitkään jatkuneen alamäen jälkeen.

Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimaloiden vartijoilla kovat piipussa

Suomen neljää ydinvoimalaa Olkiluodossa ja Loviisassa valvovat aseistetut turvahenkilöt. Säteilyturvakeskuksen toimistopäällikön Tapani Hackin mukaan käytäntö alkoi runsas kymmenen vuotta sitten. Aseet ovat olleet käytössä yli kymmenen vuotta. Säteilyturvakeskus ei kerro julkisuuteen, kuinka paljon vartijoilla on käytössään aseita tai minkälaisia ne ovat. Julkisuuteen ei kerrota edes sitä, kuinka paljon suomalaisissa ydinvoimaloissa on vartijoita.

Aika yllättävä tieto, Suomessakin siis vartioidaan ydivoimaloitamme aseellisesti.

Pariisin ilmastokokous 2015

 

Pariisin ilmastokokousta valmistellaan täyttä häkää ja kaikki osallistuvat maat tulevat vannomaan ilmastopäästöjen vähentämisen nimeen!

 

Mikä olisi ihmiskunnalle se optimaalinen hiilidioksidipitoisuus ilmakehässä, tällä hetkellä olemme 400 ppm:n lukemissa?

 

Tiedämme myös, että alle 180 ppm:n ei voi elämä jatkua nykyisen laisena, olimme viime jääkautena menossa kohti tuhoa. Kapitalismi ja teollistumisen vallankumous nostivat hiilidioksidipitoisuutta nykyiselle tasolleen. Elämä maapallolla on alkanut kukoistaa jälleen.

 

Suomessa on tehty oikeita energiantuotantoon liittyviä päätöksiä

Suomessa on tehty oikeita päätöksiä energiantuotannon suhteen, lukuunottamatta tuulivoiman syöttötariffia.

Päätös tuulivoiman tukemisesta tulee nostamaan kotitalouksien sähkön hintaa lähemmäksi keski-eurooppalaista tasoa. Saksassa ja Tanskassa on puolta kalliimpi sähkön kuluttajahinta kuin Suomessa. Suomi pärjää vertailussa uusiutuvan energian käytössä ja on Euroopan kärkimaita siinä suhteessa, edellä vain Norja ja Ruotsi. Suomessa tuotettu energia on myöskin päästötöntä.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä