PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuljetusala

Yön ainoa valopilkku sammuu?

Taksialan vapautus on suuri virhe ja seuraukset olivat tiedossa jo vajaa 15 vuotta sitten. Toimiessani Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n palkkasihteerinä taksialan sopimusvastaavana taksialaa oltiin vapauttamassa vuonna 2004. Pitkälti kiitos Taksiliiton ja AKT ry:n yhteistyön uudistus siirrettiin pöytälaatikkoon.

Viimekätisenä taksialan vapauttamisen torppaajana toimi silloinen liikenneministeri Leena Luhtanen (sd.). Porvarihallitus on kuitenkin heittänyt toimivan, luotettavan, kattavan ja turvallisen taksialan tylysti markkinavoimien hampaiden kaluttavaksi.

Tervettä kilpailua vai jotain muuta?

Tehtyäni kirjallisen kysymyksen komissiolle Suomen traktorisäädösten asianmukaisuudesta EU-säädösten kanssa olen saanut jos jonkinlaista viestiä siitä, miten mepin ei pitäisi käyttää aikaansa moisten pikkuasioiden setvimiseen. 

Kyse on kuitenkin ihan siitä samasta terveestä kilpailusta ja harmaan talouden suitsimisesta, mitä olen poliittisen urani aikana aina edistänyt.

Tärkeä viesti huoltoasemaketjuille ABC, ST1, Neste, Teboil jne.

Kilpailu kiristyy kuljetusmarkkinoilla. Halpakauppakuljetukset lisääntyvät nyt jo Suomessakin. Lieveilmiönä lisääntyvät ongelmat huoltoasemille. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä