PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kupla

Auktoriteetit dominoivat yhteiskunnallista keskustelua

Thales Miletoslainen on ensimmäinen historiaan kirjattu filosofi, joskin filosofian terminä lanseerasi ilmeisesti Pythagoras. Filosofia-sanan etymologia on kreikkaa: filia sofia, eli rakkaus viisauteen. Tämä oli aikoinaan oiva tapa kiertää sofistien (silloisten päivystävien dosenttien) "monopoli" keskusteluun.

Vihervasemmiston ristiriitoja

Tässä ei ole tarkoitus ottaa sinänsä kantaa tiettyihin asioihin tai henkilöihin. Sen sijaan tarkoitus on pohtia suuriakin ristiriitaisuuksia joita usein kuplaksikin kuvattu aatesuunta sisältää toiminnassaan suhteessa puheisiin tai aatteisiin. Itseäni nämä ristiriitaisuudet ovat olleet ihmetyksen aihe, samoin median ja muiden tahojen puuttumattomuus niihin. Aivan kuten myös ehdottomien kannattajien kykenemättömyys loogiseen ja rationaaliseen ajatteluun, tai objektiiviseen tarkasteluun monen asian kohdalla.

Trump osaa ennustaa - ja silti miestä vainotaan

Pitäisikö ruotsalaisten nyt pyytää anteeksi Trumpilta?

 

Ainakin joku aika sitten Trumpin odotettiin pyytävän anteeksi hänen hieman sekoiltua sanoissaan ja median värittäessä Trumpin sanat muotoon, että Ruotsissa - kansankotien ylimmässä taivaassa - olisi muka tapahtunut terrori-isku.

 

Vai kenties pyytää Trumpia neuvonantajaksi, kun hän kerran - mikäli mediaa on uskominen - näin hyvin osaa asioita ennustaa.

 

Yksi iltapäivä "materialistisessa suvakkikuplassani".

Tänään tapasin erään vanhan tuttuni. (Nimi jätetään nyt harkitusti kertomatta.) Tai olin hänen kanssaan töissä pidempiä aikoja taannoin, nuorempana kun oli pakko tehdä töitä opintojen lisäksi kun pelkkien vuokramenojen jälkeen tuloni olivat 80 euroa pienemmät / kk kuin mitä rahaa tuli muuten taloon.

Spn-avioliittolain keskeinen peruste olikin vihreä kupla

 

Syrjintääkö ?

Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimessa (ECHR) esitettiin haaste, onko syrjintää pitää avioliitto vain miehen ja naisen liittona.

 

EIT: n ratkaisu

Ei ole syrjintää pitää avioliitto vain miehen ja naisen liittona, kukin jäsenvaltio voi päättää asiasta itse.

Asiasta on maininta myös perustuslakivaliokunnan lausunnossa:

Maahanmuuttokriittisestä kuplasta

Minulla on monellakin tavalla kohtuu kovat arvot. Kovilla arvoilla tarkoitan esimerkiksi sitä, että rikollisuus saa mielestäni rajoittaa ihmisen toimintaoikeuksia enemmän kuin mitä moni pitää hyvänä. Esimerkiksi mielestäni jos ihmisellä on rikosrekisteri jossa on tuomioita ehdolliseen tai ehdottomaan vankeuteen tämä ei saisi enää olla lainkaan eduskunnassa (sakkorekisteri saa vielä olla). Eli jos taustalla on ollut väkivaltarikoksia tai seksuaalirikoksia, ei näillä ihmisillä olisi enää asiaa. Puhumattakaan minkäänlaisista talousrikoksista.

Pöhinää politiikkaan?

Vihreiden veretseisauttavaa vaalivoittoa koko maassa ensi kevään kunnallisvaaleissa odotellessa (http://www.hs.fi/politiikka/a1466647669700) keräsin tähän blogini alkuun muutamia lainauksia Helsingin Sanomien Kaupunki-osastolla viime päivinä julkaistuista jutuista; olkaapa hyvä!

 

Tiedonvälityksen sietämätön keveys - Pasilanmäen Bastilji

Olen tässä miettinyt viime päivinä, mitä se tarkoittaa tämä "koko kansan YLE"? 

Vastauskin alkaa valjeta: koko kansaa verotetaan tämän tiedostusvälineen kulujen kattamiseksi. Kansa maksaa omasta manipuloinnistaan: manit ja pulointi. 

Niin kauan kun ihmismuistiani riittää, Yleisradion pääjohtajuus on ollut vasemmiston poliittinen läänitys. Eino S. Repo, Erkki Raatikainen, Sakari Kiuru,..  jne. Viimeisin pääjohtaja Lauri Kivinen ei suurempaa säröä tuo tuohon kokonaisuuteen.

Mielipidekäytävä ja kupla kuvaavat arjen ankeaa todellisuutta

Olen vuosikausia puhunut median yksipuolisuudesta, koska asialla on suuri vaikutus ympäröivään yhteiskuntaan. Kysymyshän on siitä, että asiat suodatetaan tietyn maailmankuvan mukaisesti/mukaisiksi tai sitten tietyt asiat tuomitaan kokonaan tai unohdetaan kokonaan.

Toimittaja/toimitus päättää ketä haastatellaan, mitä kysytään ja mitä johtopäätöksiä tehdään. Silloin useimmat toimittajat ovat omasta mielestään suvaitsevia, vaikka käytännössä suvaitaan vain omaa maailmankuvaa tukevat näkemykset. Siksi olen puhunut mukasuvaitsevaisuudesta.

Punavihreä aatemaailma toimittajille normaali olotila

"Arvokonservatiiviset joutuvat pitämään toimituksissa matalaa profiilia." Näin kirjoittaa Punavihreä kupla –kirjan tehnyt Marko Hamilo (sit.) toimittajien kokemuksista Suomen Uutisissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä