PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Maaseudun alasajo

Hallitusneuvottelut tulee aloittaa sopimalla kaksoiskuntalaisuudesta, jotta...

 

jokainen itseään arvostava puolue lunastaa lupauksensa "kaikkien suomalaisten pitämisestä mukana"yes

 

KAKS - kunnallisalan kehittämissäätiö: 

 

"Joka toinen kannattaa kaksoiskuntalaisuutta – kannatus on lisääntynyt

Maaseudulla asuva vähemmistö

Täällä maalla on mukava asua ja tehdä jopa etätöitä. Maaseudullakin moni maksaa veronsa. Maanviljeilijöitä tarvitaan jatkossakin. Suomi ei pidä olla täysin riippuvainen ulkomaalaisesta ruokatuotannosta.

Hajatelmia Ylen Maalla vai kaupungissa? - kyselystä

Yle uutisoi Taloustutkimuksella teettämää kyselyään, siitä missä suomalaiset ja täällä asuvat haluavat asua, jos saisivat valita, eikä työt saati raha rajoittaisi. 30% halusi asua maaseudun haja-asutusalueella. Pikkukaupungin tai taajaman valitsisi 28%. Eli maaseudun väljyys on valtaosan asumisvalinta ainakin tämän kyselyn perusteella. 

 

Onko maaseudulle rakentamisen kieltävä yleinen ohje olemassa?

Onko Suomessa olemassa virallinen määräys, joka  estää asuinrakennusten rakentaminen maaseudulle ? Jos on, niin miten se on mahdollista ? Jos ei ole, niin miksi menetellään niin kuin sellainen olisi olemassa?

Jo perustuslakimme suojaa jokaisen oikeuden asumiseen ja omistamiseen. Jos siis ryhdytään määräyksillä rajoittamaan ihmisten oikeutta asua siellä missä he haluavat, loukataan yksilön perustuslain takaamia oikeuksia.

Asia tuli ajankohtaiseksi  luettuani, vähän jälkijättöisesti, Maaseudun Tulevaisuuden kirjoituksen 24.3.2016 :

Työttömäksi Helsinkiin

Hesari uutisoi tänään, että Uudenmaaan TE -toimiston työllisyysmäärärahat ovat loppuneet. Yhteensä 150 miljoonan potti on käytetty puolessa vuodessa. Työttömiä TE-keskuksen alueella on tällä hetkellä noin 90.000 henkilöä.

Uutinen on sinänsä tässä vallitsevassa taantumassa aivan odotettu ja normaali. Pieni ihmetys kuitenkin herää siksi, että koko ajan väki muuttaa enenevässä määrin Uudellemaalle ja Helsingin seudulle, Suomen ainoaan "metropoliin".

Koululaiset maaseudulle oppimaan

Yleisradion uutisen mukaan Lohjalla on parhaillaan lakkautusuhan alla yhdeksän koulua. Uutisen mukaan myös Ikkalan koulu olisi TAAS lakkautusuhan alaisena. Toivottavasti uutinen perustuu maaliskuussa julkaistuun tietoon eikä tuoreempaan suunnitelmaan.

Uutisen mukaan osa säilytettävistä kouluista on erittäin huonossa kunnossa. Kouluverkon harventaminen ja rapistuminen harmittaa oppilaiden vanhempia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä