PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Mediasota

Uskotko salaliittoteorioihin?

Mel Gibsonin tähdittämässä trillerissä Conspiracy Theory (1997) newyorkilainen taksikuski Jerry Fletcher ei suunnittele poliittista murhaa eikä tartu oman käden oikeuteen moraalista rappiota vastaan, kuten Robert De Niron roolihahmo Travis Bickle Martin Scorsesen klassikkoelokuvassa Taxi Driver (1976).

Pieni ylänurkan uutinen HS:n ulkomaansivuilla

"Saksa tiedusteluviranomaiset ovat alkaneet tutkia, yrittääkö Venäjän tiedustelupalvelu vaikuttaa saksalaiseen poliittiseen keskusteluun".

Mitenköhän on mahtanut olla tilanne viimeiset 70-vuotta ja vielä viimeisetkin vuodet Suomessa ? Aihepiiri on tabu. Huru-ukoiksi ja vainoharhaisiksi meitä joskus nimitellään, kun silloin tällöin ääneen ihmettelemme joidenkin ulostulojen syitä.

Kyse ei ole pelkästään Venäjän vaikuttamisesta suoraan median toimittajiin, vaan myös poliitikoihin ja tutkijoihin.

Venäjänkielisiä uutisia – nyt jos koskaan

Yleisradiolla on mainio palvelu – venäjänkieliset uutiset televisiossa ja radiossa sekä internetsivut, jotka tavoittavat ihmiset missä tahansa. Törmäsin Suomessa tehtyihin venäjänkielisiin uutisiin Kirgisian Biškekissä marraskuussa, kun Helsingin yliopiston tutkijat esittelivät venäjäksi Suomessa syntynyttä kohua Finlandia-palkitun kirjailijan hallitusta suomineista mielipiteistä.

Väitetodellisuutta ja vaikutelmatehtailua

Tämä artikkeli (”US spent $5 billion to destabilize Ukraine”) on mielestäni hyvä esimerkki länsimielistä propagandaa käsittelevästä venäläismielisestä propagandasta, joka kuitenkin toimittaa asiaansa niin kömpelöllä tavalla, että kyse onkin ehkä amerikkalaisesta mielikuvamateriaalista, jonka tehtävä on mustamaalata Venäjän tönkköä tapaa toimia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä