PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Moniavioisuus

Tyytyväisyyskö syynä, kun hallitus taas suosiossa

MIKSI VIHREYS KATOAA, MUTTA HALLITUKSEN KANNATUS KOHOAA? Minä syytän tyytyväisyyttä.

 

Päähallituspuolueet ovat nyt suosiossa, joten Vihreä tulevaisuus joutuu odottamaan aikaansa. Vihreät nuoret eivät vaadi tasa-arvoa avioliittoon elikkäs, että puolet puolisoista pitäisi olla naisia ja toinen puoli miehiä. Niin no sehän vasta tasa-arvoa onkin kai, se ettei sukupuolella ole mitään väliä.

 

Monikulttuurisuus Venäjällä

Tapasin kerran erään Kauko-idästä tulleen pariskunnan. Mies kyseli minulta että voisiko hän ottaa toiseksi vaimoksi  Konalassa  asuvan  suomalaisen tyttöystävänsä. Koitin selittää että se ei ole mahdollista, Suomi ei ole  monikulttuurinen maa.   

Tämän aamun Hesarista juuri luin että Venäjällä eräs 57 vuotias  poliisipäällikkö on ottanut virallisesti toiseksi vaimoksi 17 vuotiaan kuvankauniin tytön. Enpä olisi uskonut että Venäjä on meistä edellä  monikulttuurisuudessa  ja suvaitsevaisuudessa.

Moniavioisuus jaa/ei

 Ylen kioski-ohjelmassa 11.6 keskusteltiin moniavioisuudesta ja polyamoriastakin siinä sivussa. Keskustelijoista yksi oli Maryan Askar, joka koki avioliittolain olevan vieläkin epätasa-arvoinen, koska moniavioisuutta ei sallita. Samoin koki polyamorisissa suhteissa elävä Melissa Mäntylä, joka haluaisi naimisiin kahden kumppaninsa kanssa.

Ihanaa, moniavioisuus tulee!

Tasa-arvoinen avioliittolaki ottaa tänään merkittävän askeleen, kun eduskunta kokoontuu keskustelemaan kansalaisaloitteesta. Sosiaalinen media, blogit ja joidenkin kansanedustajien puheenvuorotkin ovat täynnä kauhisteluja, joista yksi on moniavioisuus. Pelkonne on aiheellista, moniavioisuus tulee!

 

Polyamorinen suhde, parinvalinta ja vitutukseen kuoleminen

Luin Milenan mietteitä ja sieltä viimeisintä blogitekstiä "Mehiläispesän kuhnurit" ja sieltä sain sitten inspiraation kirjoittaa tämän tekstini.

Tässä eräänä päivänä jouduin nettisivuille, joissa on kerrottu erilaisista suhteista, polyamorisesta, järkiavioliitosta ja parin valinnasta yms. Jouduin monelle muullekin sivulle, missä sivuttiin ihmissuhteita ja seksiä.

Ihminen ei ehkä olekaan yksiavioinen, olisikohan se vain uskonnon mukanaan tuoma rajoitus? En osaa sanoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä