PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Muovin kierrätys

Miten muovia voi kierrättää oikein?

Ainakin täällä Oulun seudulla on Rinki Oy:n isoja ”kontteja” joihin saa laittaa pakkausmuovia. Ne vain on tehty niin turvallisiksi, että miehen nyrkkiä isompaa nyssäkkää ei sinne voi laittaa. Kotitaloudessa kerätty muovikassillinen pitää avata ja purkaa se siellä lumisateessa, kun se ei kokonaisena mahdu pienestä sisäänmenoaukosta sisään.

Muovin käyttö luvanvaraiseksi

Jos muovista halutaan eroon, niin sen käyttö täytyy tehdä luvanvaraiseksi. 

Jos teollisuus haluaa käyttää muovia, niin siihen täytyy hakea erikseen lupa. Eli annamme viiden vuoden siirtymäajan, jonka kuluessa on haettava lupa muovituotteiden käyttöön. Jokainen hakemus käsitellään erikseen. Jos on olemassa jokin muu ympäristöystävällinen tuote, joka voisi korvata muovin käytön, niin lupaa ei annettaisi muovin käyttöön.

Maailman muovijäteongelma on saatava kuntoon

Arvo Salo aikanaan runoili: "Voi hyvät veljet, me hukumme paskaan."

Mutta emme me ole hukkumassa luonnontuotteeseen, vaan olemme itse kylväneet tuhon siemenet: muovia.

Joka ikinen minuutti meriin dumpataan kahden roska-autollisen verran muovia. Jos nykyinen tahti jatkuu, parinkymmenen vuoden päästä merissä on enemmän muovia kuin kalaa.

Muovigate ja Totuusmedia

 

Wikipedia:

”Muovilaatujen runsaus estää muovin kierrätystä, koska muovien lajittelu siten, että niistä saataisiin käyttökelpoista muovia, on hyvin vaikeasti toteutettavissa. Sen sijaan nämä muovit kelpaavat useimmissa tapauksissa energiajakeeksi pakkauspaperien kanssa. Suurin osa muoveista voidaan polttaa energiajätteenä ilman, että muovista irtoaa haitallisia aineita.”

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä