PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Nato kansanäänestys

Kansakunta jyrähti jälleen – Ei Natoon!

HS julkaisi [1 jälleen itseään toistavan tutkimustuloksen suomalaisten Natoon liittymisen mahdottomuudesta – kansalaisemme jyrähtivät kirkkaasti ymmärtäen Naton vaarallisuuden meille, täällä idän ja lännen vedenjakajalla – 59 prosenttia kansastamme sanoi täyden ei Natolle – näin on tapahtunut jo yli 10 vuotta peräkkäin.

 

Trump purkaisi Natoa – Suomessa Kokoomus vaikka väkisin Natoon!

Kohta virkaansa astuva Yhdysvaltain uusi valittu presidentti Donald Trump pitää Natoa vanhentuneena jäänteenä * – asiantuntijat puolueettomasti ovatkin todenneet, että Nato piti purkaa siinä yhteydessä, kun Varsovanliitto hajosi.

Hyödylliset idiootit putinismin asialla

Moni saattaisi luulla, että tämä legendaarista Erkki Toivasta nimellään kunnioittava blogini olisi Ilja Janitskinista ja kumppaneista – ei, jotain oikeasti vakavaa, tämä on blogi suomalaisista ”Nato-änkyröistä”. Tämä on blogi siitä miten näiden Nato-änkyröiden touhu pelaa suoraan Vladimir Putinin valtaklikin pussiin aivan päinvastoin kuin nämä hyödylliset idiootit itse kuvittelevat.

Naton vastustajienkin kannattaa vastustaa Nato-kansanäänestystä

Venäjä on todennut, että Naton laajeneminen on sille sotilaallinen uhka. Venäjä on myös todennut, että Naton Itä-Eurooppaan tuoma ohjuspuolustusjärjestelmä on suora uhkaus sitä kohtaan. http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/putin-krimin-tapaus-on-lopp...

Oleellisinta ei ole, ovatko Putinin arviot tosia, vaan että ne ovat Venäjän virallistettuja näkemyksiä, ja pohjautuvat Venäjän turvallisuuspoliittisiin dogmeihin. 

Pihtiputaan mummon panttivankina

Kaikki merkittävät poliittiset puolueemme ovat puoluekokouksissaan päättäneet, että Suomen jäsenhakemuksen Pohjois-Atlantin liittoon tulee perustua neuvoa-antavaan kansanäänestykseen.

Nato-optio - turvallisuuden pahin harhakuva

”Jos sellaiseen tilanteeseen joskus mennään, että hallitus ja presidentti - keitä sitten lienevätkään - päätyisivät sitä esittämään, niin kyllä.” Näin linjasi tasavallan presidentti Sauli Niinistö 31.5.2014 Ylen Ykkösaamussa, kun häneltä kysyttiin tulisiko mahdollinen Nato-jäsenyys ratkaista kansanäänestyksellä. Samassa yhteydessä presidentti peräänkuulutti kattavampaa keskustelua Natosta ja siitä, mitä jäsenyys käytännössä tarkoittaisi.

Kansanäänestys Nato-jäsenyydestä

Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys on erittäin ajankohtainen keskustelunaihe. Ukrainan kriisille ei näy loppua ja Venäjän kissa-ja-hiiri-leikki Naton ja naapurimaiden kanssa mm. ilmatilaloukkausten muodossa jatkuu Itämerellä. Jotkut ovat sitä mieltä, että Suomen Nato-jäsenyydestä ei pitäisi keskustella nyt, koska se saattaa ärsyttää Venäjää. Tämä on täysin väärä ajattelutapa: Nato-jäsenyydestä nimenomaan pitää keskustella juuri nyt, sillä tulevat eduskuntavaalit ovat tavalla tai toisella myös Nato-vaalit.

Kansa sai tietää v. 2007, mitä Natossa vastustaa – tänään ?

Tuolloinen (v. 2007) ulkoministeri Ilkka Kanerva (Kok.) ei uskonut Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikuttavan kielteisesti Suomen Venäjä-suhteisiin. Kanervan kanssa samaa mieltä oli silloisen Nato-selvityksen tekijä, evp  Suomen Nato-edustuston päällikkö Antti Sierla. 

Sierlalla on selvä vastaus siihen, mikä on tehdyn 52-sivuisen perusteellisen (?) Nato-selvityksen tarkoitus. 

-Kansalaisilla on oikeus tietää, mitä vastustavat, tokaisi Sierla, joka on Suomen edellinen Nato-suurlähettiläs. 

Kultarannan vieraslistalta unohtuivat tavalliset ihmiset!

Naantalissa presidenttiemme kesäasunnolla Kultarannassa järjestettiin tasavallan presidentti Sauli Niinistön toimesta turvallisuus- ja puolustuspoliittinen kesäseminaari – unohtamatta Ukrainaa ja meille niin tärkeää Venäjää. Tilaisuuden panelistit olivat erinomaisesti valittu, vain Sofi Oksasen 1] paikalla olo ihmetytti, ehkä Niinistön puoliso kirjallisuuteen ihastunut rouva Jenni Haukio oli saanut tahtonsa lävitse?

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä