PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus

Suomalaiset, pitäkää kukkaroistanne kiinni

Hallitusneuvotteluiden seuraaminen on ollut kuin katselisi kauhuelokuvaa. Tässä vaiheessa on selvää, että hallituksen ohjelma tulee olemaan sellainen, joka kurjistaa rankalla kädellä erityisesti maaseudulla ja haja-asutusalueilla eläviä, eikä tavallinen duunari, pienyrittäjästä puhumattakaan, todellakaan voita yhtään mitään. Pikemminkin, maksutaakka tavallisella suomalaisella tulee vain kasvamaan nousevien elinkustannusten muodossa.

Resurssit ja toimintamallit - ajatuksia terveydenhuollosta

Tunnen sekä julkisen että yksityisen terveydenhuollon. Samoin tunnen sekä perusterveydenhuollon että erikoissairaanhoidon. Näissä kaikissa oleellista on resurssit ja toimintamallit.

Soten kaatui, seuraavassa yrityksessä on muistettava paikallisuus

TEHKÄÄMME TYÖTÄ MAAKUNTIEMME ETEEN

Sote-uudistus kaatui. Hyvää tässä on se, että markkinavoimamalli paloi pohjaan. Huonoa tässä on se, että Sote-uudistus odottaa yhä päätöstään tässä maassa. 

Heimotulille

Mietin tovin tätä tekstiä kirjoittaessani, että kuinka ilmaisen sen, että sote-uudistus kaatui. No, se kaatui.

Keskustan valinnanvapaus, Kokoomuksen maakunnat

Keskusta on kannatuskriisissä, eikä syyttä. Miten turvata kannatuskriisissä poliittinen jatkuvuus? Poliittinen kannatus ja näkymät ovat keskeisiä ajureita poliittisissa uudistuksissa. Maakuntauudistus tarjoaa oivan mahdollisuuden betonoida valtarakenteet. Vaalien aiheuttamat poliittiset heilahtelut lyövät matalammilla laineilla hallintorakenteiden virkamiesjohdoissa.

HALLITUS AJAA JÄÄRÄPÄISESTI SOTEA, VAIKKA RISKIT OVAT TODELLA SUURET

HALLITUS AJAA JÄÄRÄPÄISESTI SOTEA, VAIKKA RISKIT OVAT TODELLA SUURET

 

Sosiaali- ja terveysuudistuksen EU-hyväksynnässä ei ole oikotietä, eikä Suomen hallitus siitä päätä – Se on komission päätösvallassa. Näin ovat sanoneet asiantuntijatkin, mutta Sipilän hallitus ei halua myöntää tosiasioita. Jos hallitus haluaa välttyä EU:n mahdollisilta SOTEn rankaisutoimilta, sen on kysyttävä EU-komissiolta, hyväksyykö se ko. uudistuksen valinnanvapauden valtiontuellisen luonteen. Eli Suomen hallitus ei voi itse päättää EU-hyväksynnän menettelytavasta.

Sote vaatii dataa – mutta millä ehdoilla?

Sanotaan, että data on 2000-luvulle sitä mitä öljy oli 1900-luvulle: koko maailmaa muovaava mullistus, jonka varaan yritykset ja innovaatiot rakentuvat.

Terveisiä Perussuomalaisten puolueneuvostosta

Perussuomalaisten puolueneuvoston kokous pidettiin Lahden messukeskuksessa 1.9.2018. Paikalla oli noin 700 perussuomalaista ympäri Suomen ja tupa oli niin sanotusti täynnä. Vielä muutama kuukausi sitten jotkin tahot väittivät tämän puolueen hajonneen. Kieltämättä tämä muisto sai aikaan pienen hymyn huulille, kun katselin satapäistä perussuomalaista joukkoa  kokouspaikalla.

Miksi sote-uudistusta tulisi kannattaa?

Tällä hetkellä sote-uudistuksen osalta odotetaan enää saadaanko se äänestettyä eduskunnasta valmiiksi ennen heinäkuuta, joka on hallituksen asettama takaraja. Muussa tapauksessa valmistelutyö jatkuu pitkälle syksyyn ja maakuntavaalit siirtyy kevääseen 2019. Mikäli uudistusta ei saada aikataulussa valmiiksi jatkuu hirveä lobbaaminen äänestäjistä puolesta ja vastaan. Hallituksen siimat on jo vesillä, kun he yrittävät saada oppositiosta kannattajia uudistukselle ja samaan aikaan oppositiopuolueet vikittelee hallituspuolueiden jäseniä äänestämään hallituksen esitystä vastaan.

Kenen valinnanvapautta?

Sipilän hallituksen esitys asiakkaan valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveyspalveluissa on julkaistu. Tulevaisuudessa kaikki palveluntuottajat laitetaan samalle viivalle, eli julkiset palvelut pakkoyhtiöitetään ja sote-markkinat vapautetaan kilpailulle. Ihmisille tulee kotiin jonkinlainen luettelo tai kuvasto, josta saa valita haluamansa palveluntuottajan, eli niin sanotun sote-keskuksen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä