PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Talouskriisi

Tarvitseeko maailma vastaisuudessa arvon säilyttäjää?

Sammon toimitusjohtaja Kari Stadigh Bloombergille: Tulevaisuudessa kuluttajat saattavat maksaa pankille talletuksista (Yle 12.8.2019) on ajankohtainen kannanotto, sillä monen alan asiantuntijan mielestä maailman talousongelmat ratkeavat sillä, että korkoja lasketaan entisestään. Tätä verrattiin twitterissä osuvasti menneen ajan lääketieteeseen, jossa tautien uskottiin johtuvan myrkystä veressä.

Virtahepo vaalihuoneessa

Monet arvovaltaiset talousvaikuttajat ovat muutaman viime vuoden aikana varoittaneet uuden finanssikriisin uhkaavan lähivuosina: mm.

Ovatko Suomen kultavarannot turvassa?

 

Suomella on hieman yli 49 tonnia kultaa. Kultavarannot esitetään Suomen Pankin taseessa, jossa ’kulta ja kultasaamisten’ tämänhetkinen markkina-arvo on 1612 miljoonaa euroa.

https://www.suomenpankki.fi/fi/Tilastot/rahalaitosten-tase-lainat-ja-talletukset-ja-korot/taulukot/rati-taulukot-fi/SP_tase_fi/

Kun maailma synkkeni ja setelikoneet* käynnistyivät

10 vuotta sitten maailma pysähtyi – amerikkalainen Lehman Brothers meni nurin – tyhjä oli tullut vetävän käteen. Rahasampo sammui ja johtajat palkittiin vain hiukan ennen loppua. Mistä johtui, ketkä kärsivät ja mitä opimme? Opimmeko lopulta mitään?

Aineeton joululahja — paras tapa torjua populismia

Monet ovat miettineet, miten he voisivat auttaa heikommassa asemassa olevia ja torjua populistien nousua. Yksinkertaisena vastauksena näihin on materiaalikulutuksen vähentäminen ja tulonsiirrot heikommassa oleville. Tässä jutussa olen pohtinut nykyisen kulutusyhteiskunnan yhteyttä populistien nousulle.

Zeus soikoon! - Kreikkalaisveloille 2129 vuotta lisää maksuaikaa

Zeus soikoon, kreikkalaisvelkojen maksuaikaa venytettiin 2129 vuodella. Luit aivan oikein. Talouselämä kirjoitti tänään huhtikuussa 2015 tehdyn päätöksen venyttäneen kolmen Attican seudun velkojen takaisinmaksuaikaa vuoteen 4144 saakka. Velka-aikojen pidennys koskee yhteensä 535 miljoonan suuruisia lainoja valtiolle ja erilaisille sosiaalirahastoille. 

Suomi on toiseksi rikkain euromaa, Kreikka keskitasoa

Vuosi sitten Akateeminen talousblogi kertoi, että Suomi on maailman seitsemänneksi vaurain maa. Tuli mittailtua samaa asiaa, että paljon luvut olisivat henkeä kohti ja pidemmällä aikavälillä laskettuna. OECD:n sivuilta löytyi kaipaamani informaatio. Latviasta, Liettuasta, Maltasta ja Kyproksesta en löytänyt mitään, jolloin jäljelle jäi 15 euromaata.

Osakkeet arvonsäilyttäjinä neososialismissa

Tuomiopäivän tohtori varoittaa: Keskuspankkien elvytys johtaa kommunismiin (KL 14.9.2016) kuvaa erikoista maailmaa jossa jo elämme.

Aikoinaan itärajan takana tuotantovälineet otettiin täysin rehellisesti aseella uhaten yhteiskunnan haltuun, kun nyt ne ostetaan porvareilta vastapainetulla rahalla. Tämä on periaatteessa ihan reilu diili, olettaen että kansalainenkin pääsee tavalla tai toisella sosialisoitujen tuotantovälineiden hedelmistä nauttimaan.

Stubb paljasti taustat EU:n huonoille päätöksille

Vielä tällä hetkellä nykyinen kokoomuksen puheenjohtaja ja Suomen valtiovarainministeri Aleksander Stubb lipsautti vahingossa syyn EU:n tekemille huonoille päätöksille. Syy huonoihin päätöksiin on hyvin kansanomainen ja itse asiassa se olisi pitänyt olla jo arvattavissa ennen tätä Stubbin tekemää paljastustakin.

Aleksander Stubb totesi YLE:n uutisten haastattelussa, että aina silloin tällöin EU:n päätöksenteko on mennyt vaikeaksi ja se on vaatinut muutaman kierroksen. Kerrankin rehellinen ja avoin puheenvuoro Stubbilta!

Lypsykarjatilojen tulos parani 76 % seurantajaksolla

Näin suomennettuna Kauppalehden tuore uutinen kertoo. Mutta mitä moinen uutisointi perimmillään tarkoittaa tai mitä sillä tavoitellaan? Tämän päivän journalismi on mennyt aivan ala-arvoiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä