PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Trollitehdas

Ruotsin vihapuhelufabriikissa ei seistä sanojen takana omalla nimellä

Ruotsi on joutunut kansainvälisen disinformaationkampanjan ja poliittisen hyväksikäytön kohteeksi, mutta valtion sisälläkin infovaikuttaminen on aggressiivista. Viime päivinä Ruotsissa on ihmetelty paljastuksia niin sanotusta ”trollitehtaasta” eli Granskning Sverigestä jossa julkaistaan vihamielisiä, anonyymejä puheluita journalisteille, viranomaisille, poliitikoille ja kansalaisille.

Venäjän trollitehdas

Venäjän sisäministeriö on nostanut rikossyytteen Pietarin trollitehtaan yhtiötä ja johtoa vastaan. http://kommersant.ru/doc/3117859 Tämä on siis se tehdas jota ei muutamien "totuuden" kertojien mukaan ole olemassakaan. Sinänsä mielenkiintoinen uutinen, mitähän yhtiön johto on unohtanut hoitaa, jonkun tahon massit on jäänyt maksamatta.

MV lehti ja trollit

On ollut puhetta ulkovaltojen laskuun toimivista netti trolleista ja muistaakseni joku tutkivan journalismin palkintokin on asian tiimoilta jaettu. Tosin tähän asti trollit ovat olleet puhetta ilman todisteita. MV pisti tutkivat journalistit asiaalle ja löysi todisteita. Meillä todellekin on infosotaa käyviä trolleja joita ulkomailla ylistetään propagandan ammattilaisten toimesta.

Itse en valitettavasti kuulu MV lehden aktiivilukijoihin mutta Vastavalkea kertoi asian. Ei riitä että MV paljasti trollin, sen juttu myös poiki todisteita.

Kohtasin ihan oikean venäläistrollin - ja selvisin!

Tunnustan jo näin alkuun, että olen pitkään naureskellut itsekseni Ylen viime syksynä aloittamalle trollijahdille, joka lopulta johdatti valtiollisen mediatalon uuterat ja väsymättömät tomittajat Pietarin pahamaineisen trollitehtaan eteen häiriköimään. Trolliarmeija. Se on kaikkialla, vaikka en koskaan uskonutkaan trollien olleen erityisen kiinnostuneita suomalaisten mielipiteistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä