PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuomioistuimet

Lapsenraiskaaja kävelee vapauteen oikeudesta

Iltalehti kirjoitti tänään jälleen kerran täysin käsittämättömästä raiskaustuomiosta. 19-vuotias Ismael Kaba tuomittiin toissakesänä tapahtuneesta 15-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneesta lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Ehdollista vankeutta perusteltiin sillä, että Kaba käy ammattiopistoa ja hän ei käytä päihteitä. Lisäksi oikeus katsoi, että Kaban pitkästä vankeudesta voisi olla olennaista ja merkityksellistä haittaa tuomitun sosiaaliselle selviytymiselle.

Tuomioistuinviraston perustamisesta

Eduskunnassa käsiteltiin tällä viikolla esitystä tuomioistuinviraston perustamisesta, eli että tietyt oikeushallinnon tehtävät siirtyisivät oikeusministeriöstä erilliseen virastoon. Asia on hyvä ja kannatettava. Sen sijaan en kannata sitä, että virasto ”alueellistetaan” Vantaalle, kun valtionhallinnon tehtävät on muutenkin keskitetty pääasiassa pääkaupunkiseudulle.

Sotarikokset, kansainvälisetkin

Suomessa pidätetty kaksi sotarikoksesta epäiltyä eikä heitä voi kotimaahansa palauttaa.  On kuitenkin luotu kansainvälinen  rikostuomioistuin ICC Haagiin.  Miksi heitä ei luovuteta kansainväliselle oikeudelle?  Kyse on sotarikoksesta.  Terrorismia (ISIStä) vastaan on julistettu sota ja päin vastoin.

Jos heidät on tuomittava ja tuomio täytäntöön pantava Suomessa,  voisimme ulkoistaa vankeinhoitomme venäläisille.  Ainakin ulkomaalaisten osalta.  Paljon muutakin on jo maassamme ulkoistettu.

 

Viestini Kultarantaan, palauttakaa Suomi oikeusvaltioiden joukkoon.

Olen kirjoittanut blogeissani vuosien mittaan todellisin esimerkein epäoikeudenmukaisten tuomioiden syistä ja seurauksista, mutta ilman minkäänlaista tulosta. Tulin siihen päätelmään, että lukijat eivät ymmärrä isoja asioita, tai eivät jaksa niihin paneutua, joten kirjoitin nyt helpomman esimerkin.

 

Lasketaanpa nyt omenoita

Lätkämatsien tuomaripeli ärsyttää, mutta tuomioistuinten ei?

”– Kisoja seuratessa on tullut sellainen fiilis, että politikointi näkyy tuomaritoiminnassa. Hyvät veljet jeesaavat toisiaan, Levonen lataa.” (Iltasanomat 15.5.2015).

Pari päivää sitten kirjoitin blogin, jossa vaadin muutosta oikeudenkäynteihin, että niistä tulisi vihdoinkin puolueettomia, mutta se ei hetkattanut ketään, vaikka vahingot ovat suuremmat ja kauaskantoisemmat, kuin väärin tuomitussa lätkämatsissa.

Presidentti Niinistön konklaavi Presidentinlinnassa 6.5.2015?

Nyt on jo aika palauttaa Suomeen oikeudenmukainen, puolueeton ja riippumaton oikeuslaitos, 23:n vääryydenvuoden jälkeen? Suomi takaisin oikeusvaltioksi.

Me lamaveteraanit toivoisimme näkevämme, että Presidentti Niinistö kutsuisi koolle oikeuspoliittisen keskustelutilaisuuden, jossa olisi edustettuina, nyt samoissa viroissa olevat viranhaltijat, jotka olivat salaisessa Koiviston konklaavin tilaisuudessa kutsuttuina 6.5.1992.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä