PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjän oppositio

Kirja-arvio: Garri Kasparov & Mig Greengard: Talvi lähestyy (2015)

Kirja-arvio: Garri Kasparov & Mig Greengard: Talvi lähestyy - Vladimir Putin ja vapaan maailman viholliset (2015) suom. Risto Mikkonen

Onko Putinin ykköshaastaja Aleksei Navalnyi sankari vai konna?

Onko Putinin ykköshaastaja Aleksei Navalnyi sankari vai konna?

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyistä on Lännessä tehty sankari hänen protestoituaan Putinin hallinnon korruptiota ja vallankäyttöä.  Mutta hänen oma politiikkansa on läpeensä trumpilaista.

*

Venäjän viimeinen toivo

Kylmän sodan 2.o oloissa Venäjä ja sen presidentti Vladimir Putin edustavat Lännessä reaganilaisen retoriikan mukaista ”pahan valtakuntaa” ja sen tyryä yksinvaltiasta.

Putinin vastustaja


-Hän on suora ja rehellinen, sanoo Ira miehestään, kun kysyn häneltä "Miltä nyt tuntuu" -tyyppisen kysymyksen. Boris Nemtsov on lavalla kalliolaisessa Cafe Mascotissa.

Nemtsovia on kuulemassa muutamia kymmeniä kiinnostuneita. Tuttuni kummastelee kanssani, miksi mies, jonka Boris Jeltsin aikanaan nosti Venäjän hallitukseen asti, ei saa isompaa yleisöä. Ensi viikolla 50-vuotta täyttävä Nemtsov saattaa olla suomalaisten silmissä jo marginaalissa, mutta oppositiolla on kuitenkin muutaman prosentin kannatus kautta koko Venäjän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä