PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta YPG

Suomalaisten vapaaehtoisten viesti Rakkan kaupungista Syyriasta

Ainakin kaksi suomalaista on taistellut Daeshia (ISIS) vastaan kuluvan vuoden alusta alkaen kurdien sekulaarien YPG-joukkojen riveissä. Aatteellisista syistä Syyriaan lähteneet vapaaehtoiset ovat kantasuomalaisia reservinupseerja, joilla on viesti suomalaisille liittyen Turun terrori-iskuun ja Syyriassa käytävään Daeshin vastaiseen taisteluun, jossa par´aikaa käydään viimeisiä taisteluita järjestön pääkaupungin Rakkan valloittamiseksi.

Interventio sharian pelastamiseksi

Turkin 24.8. käynnistämä hyökkäys Syyrian rajan yli on markkinoitu länsimaiden yleiselle mielipiteelle ISIS:in ja terrorismin vastaisena taisteluna. Käytännössä kyseessä on kuitenkin epätoivoinen yritys pysäyttää sekulaarien demokraattisten voimien eteneminen ja kurdien itsehallintopyrkimykset.

 

Manbij ja vapautuksen uhka

Hyvät, pahat ja rumat Luoteis-Syyriassa

Venäläisen hävittäjän alasampuminen on nostanut Syyrian  luoteiskulman taistelut kansainvälisenkin mielenkiinnon kohteeksi. Koska tilanne on sen verran monimutkainen, että kansainvälisiä uutistoimistoja referoivan suomalaisen median tietojen perusteella sitä on lähes mahdoton ymmärtää, tässä yritys selvittää tilannetta asiaan perehtymättömälle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä