PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Humanitaarinen työ

Sotapropagandaa logiikkaa uhmaten

Venäjä on pyrkinyt järjestämään viime päivinä humanitaarista apua Itä-Ukrainan taistelujen runtelemille seuduille, joissa alkaa olla akuutti pula perustarpeista. Operaatiota on pyritty järjestämään yhteistyössä Kiovan ja Punaisen Ristin kanssa.

Normaalisti humanitaarinen avustustyö nauttii länsimaissa jonkunlaista kunnioitusta, mutta Venäjän toteuttamana se on on ilmeisesti lähinnä paheksuttavaa, sillä näitä epäilyksiä ovat ladanneet eetteriin etenkin suomettuneisuuden merkityksen päälaelleen kääntäneet suomalaiset ja länsimaiset valtamediat.

Maahanmuutto- ja pakolaishallintoa sumuverhon varjossa

Kuulun Juvan pakolaistyöryhmään ja aikomukseni oli saapua kunnan pitämään yleisötilaisuuteen. Perhesyiden vuoksi olin kuitenkin estynyt ja siitä pahoitteluni. Maahanmuutossa on huomioitava kaksi osa-aluetta, joita ei tulisi sekoittaa keskenään. Työperäinen ja humanitäärinen maahanmuutto. Kannatan työperäistä maahanmuuttoa, jossa henkilö työllistyy ja saa jopa työllistettyä myös suomalaisia. Ihmettelen kuitenkin miten se on nykyhallituksen kuristuspolitiikassa mahdollista, kun se ei meinaa onnistua nykyään enää koulutettujenkaan suomalaisten kohdalla?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä