PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kunnia

Valikoiva "kunniamurha / tappo / verikosto"

Eri etnisen taustan omaavat naiset kirjoittavat kunniamurhista - jossa kummastelen, tai eihän se nyt tavatonta ole, että virkavalta nyt heräs siihen "ihmeeseen", kun olen kuvitellu wink, että meillä suomessa on erittäin valveutunu viranomaiskoneisto kaikkiin maaiman asioihin, mutta tuokin näköjään tuli ihan puskista ja olemme saaneet tittelin = maailman Onnellisin kansa, et

Kunniaväkivalta – kenen kunniasta me todellisuudessa puhumme?

Kunniapaine sekä fyysinen ja henkinen kunniaväkivalta on osa monien humanitäärisistä syistä tulleiden maahanmuuttajaperheiden arkea. Vain koska emme näe sitä, ei tarkoita, etteikö sitä olisi. Muutama päivä sitten vantaalainen kunnallispoliitikko Eva Tawasoli kertoi Ilta-Sanomien juttuartikkelissa Suomessa kokemastaan kunniapaineesta sekä henkisestä ja fyysisestä kunniaväkivallasta.

Antti Kuoppala Alahärmä - viimeinen veteraani, jonka kohtasin.

Antti Kuoppala Alahärmä - viimeinen veteraani, jonka kohtasin. Antti, ja muut kohtaamani veteraanit, teidän kunniaksenne. Isänmaan sankarit.

Sotiemme veteraanit ovat harvenemassa. Ikääntyneet miehet korjaa kuolo vuorollaan.

iPhone:n suomalaisisä

Tämän blogin julkaisupäätös lähinnä sen takia, että kun kerran tärkeä aihe meni minulta ohi niin ehkä joiltain muiltakin? Areenassa on edelleen katsottavissa Arto Koskisen vaikuttava dokumentti "Nokia Mobile" (kesto: 1 h 31 min). Itse katsoin sen tänä aamuna ahnaasti läpi. Tyttäreni Vilja kehotti siihen ja todella: jokaisen suomalaisen kannattaisi se katsoa. Lähes pakollista yhteiskunta- ja psykologiaoppia, sanoisin. Nokian tuho, joka vaikutti niin kansantalouteemme kuin monen kanssaihmisen arkielämään, on edelleen sen verran tuore ja kipeä....:

Annanko luvan syyllistymällä rikokseen?

"Länsi-Pasilan K-Market Ratis nousi julkisuuteen, kun kauppias julkaisi videon, jossa yksi kaupan myyjistä taltuttaa kaljavarkaan." (Lehtijuttu asiasta).

Kuten voimme havaita niin myyjä on laittanut kauppaansa ilmoituksen: "Näpistämällä tai varastamalla hyväksyn, että kuvani julkaistaan facebookissa ja valituissa lehdissä".

Ovatko sotilasjohtajat kunnioitettavia

Uutiset | Ulkomaan uutiset Yhdysvaltojen ja Venäjän ylin sotilasjohto tapaa huomenna Helsingissä - IL selvitti mahtimiesten taustat Tänään klo 16:37 (muokattu klo 16:52) Helsingissä tapaavat huippumiehet ovat molemmat sotatantereilla kunnostautuneita korkea-arvoisia kenraaleja. Yhdysvaltojen Dunford niitti mainetta Irakissa, Gerasimov taas Tsetseniassa. IL kirjoittaa, että USAn kenraali Dunford vaikuttaa mieheltä, joka on luihin ja ytimiin saakka sotilas.

Kuolleen kunnia ja yksityiselämä sosiaalisessa mediassa

Yleistä

Tietoja kuolleista ovat julkaisseet lähinnä tiedotusvälineet ja viranomaiset, mutta internetin ja erityisesti sosiaalisen median myötä tilanne on muuttunut melko radikaalisti. Yksittäishenkilöiden jakamat tiedot ovat tuoneet mukanaan useita erilaisia ongelmatilanteita, joihin poliisilla ei ole ollut mahdollista puuttua, koska tekoa ei ole säädetty rangaistavaksi. Vaikka teko on ollut varmuudella monen mielestä moraalisesti väärin, ei lainsäädännöstä löydy säännöstä tilanteeseen puuttumiseksi.

Ahneella veropakolaisella ei ole kunniaa eikä isänmaata

Laajasti uutisoitu tietovuoto finanssikonserni Nordean asiakkailleen perustamista veroparatiisiyhtiöistä Panamaan ja Brittiläisille Neitsytsaarille lienee vasta alkusoittoa. Lisää veroparatiisiyhtlöitä löytynee muun muassa Liechtensteinista ja Mansaarilta.

Veropakoilun taustalla on valtaa, elitismiä ja ahneutta. Miksi 1000 miljardin euron veronkiertoa ei EU-valtiossa katkaista? Keinoja siihen olisi mutta ei tahtoa. "Veronmaksu kotimaahan on kunnia-asia", moralisoi pääministeri Juha Sipilä.

Hohhoijaa Sipilä!

Tuntematon sotilas 2

Tuntematon sotilas 2 on Renny Harlinin ohjaama suomalainen somesotaelokuva, joka saa ensi-iltansa kesäkuussa 2016. Elokuvan pääosissa ovat ykkösosan päähenkilöiden jälkipolvet, jotka jatkavat maan puolustusta samalla kunnial... sisulla kuin isoisoisänsä. Tuntematon sotilas 2 kertoo erään konekiväärillä uhkailevan komppanian vaiheista sodassa mamuja ja suvakkeja vastaan. Painotus on vahvasti asemasodassa ja sekavassa ulosannissa, eikä juoni etene minnekään.

Miksi vasta nyt ?

Presidentti Sauli Niinistö myönsi tänään, kansallisena veteraanipäivänä, sotaveteraaneille 1803 kunniamerkkiä. Harvinaisen suuri määrä sai toimittajat kysymään, miksi merkkejä jaetaan suuri määrä juuri nyt? Presidentti vastasi kysymykseen kysymällä toimittajalta eiköpitäisi paremminkin esittää kysymys, miksi vasta nyt?

Todellakin, miksi vasta nyt? Kaikkeen on aina syynsä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä