PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Nyky-yhteiskunta

Esimerkki: kiittämättömyys oma etu edellä.....tulevaisuuttako?

 

Loppupuolella erästä marraskuun yötä neljän maissa viime vuonna heräsin pakottavaan tarpeeseen nousta vessakäynnille ja ajattelin juoda samalla lasin vettä.

Sattumalta vilkaisin siinä ikkunasta ja huomasin tumman lumisen ihmismytyn juuri parvekkeeni alapuolella. Menin parvekkeelle ja yritin kysyä että onko jokin hätänä. Pitkähiuksinen nuori tyttö hyvin kankeasti mumisi jotain mistä en tahtonut saada selvää. Kuitenkin lauseen loppuosasta erotin,"en enää jaksa- enkä pysty, paleltaa".

Pitääkö töissä tehdä töitä?

Sain mainoksen koulutuksesta, jonka aiheena on ”työn tekeminen työajalla”. Koulutuksessa keskitytään työantajan oikeuksiin valvoa työntekijän ajankäyttöä sekä mahdollisuuksia päättää työsuhde tarvittaessa.

Esitteen mukaan joillain työntekijöillä  kuluu toistuvasti merkittävä osa työajasta tupakkatauoilla ja työhön liittymättömien omien harrasteiden kuten sosiaalisen median parissa. Työnantajilla on kuitenkin palkanmaksun vastineeksi oikeus vaatia työn tekemistä työajalla. Tämä asia vaan ei tunnu olevan selvä kaikille työntekijöille.

Mielenilmauksia Suomessa

 

Eilinen suurmielenosoitus keräsi väkeä eduskuntatalon eteen arviolta tuhat henkeä, kuulemma liikkeellä paljon enemmän väkeä, osa jäi kauemmaksi. Suomalaisia melkoinen joukko herännyt siinä määrin, että NYT SAA RIITTÄÄ -ollaan valmiita jo itse astumaan esille kertomaan näkyvästi siitä, että nykyinen poliittinen kulttuuri, päätöksenteko, vastuunpakoilu, heikommilta ottaminen ei enää käy!

Homouden Biologia Vahvistuu

Seksuaalisuus Northwestern-yliopiston psykologian professori Michael Bailey on tunnistanut homoseksuaaleilta veljeksiltä kaksi dna-jaksoa, jotka vaikuttavat seksuaaliseen suuntautumiseen. Toinen jaksoista sijaitsee X-kromosomissa, toinen kromosomissa 8. Geenit, jotka suuntautumista säätävät ovat vielä yksilöimättä, sillä kumpikin jakso sisältää paljon geenejä.

Löytö tukee havaintoa, jonka Baileyn maanmies Dean Hammer teki jo vuonna 1993. Hänkin tutki homoveljeksiä ja havaitsi, että he kantavat X-kromosomissaan samanlaista poikkeamaa.

Ihanaa, moniavioisuus tulee!

Tasa-arvoinen avioliittolaki ottaa tänään merkittävän askeleen, kun eduskunta kokoontuu keskustelemaan kansalaisaloitteesta. Sosiaalinen media, blogit ja joidenkin kansanedustajien puheenvuorotkin ovat täynnä kauhisteluja, joista yksi on moniavioisuus. Pelkonne on aiheellista, moniavioisuus tulee!

 

Uskonto Vihan Varjona

 

Eli lyhyesti ja ytimekkäästi: Muutama Yhdysvaltojen osavaltio kaavailee parhaillaan lakia, mikä oikeuttaa ihmisten syrjintään, mikäli uskonto niin velvoittaa. Tässä tapauksessa viitataan, kuten myös videolinkeissä, kristillisten fundamentalisti konservatiivien harjoittamaa syrjintää seksuaalivähemmistöjä kohtaan. 

Mutta Myös videoilla tuodaan esiin lain kääntöpuoli, kun lainsäätäjät eivät jälleen näe metsää puilta.

Tuottavuusharha

Tämän blogitekstin tarkoituksena on aiheuttaa halvaannuttava kokemus yhteiskuntamme todellisesta tilasta. Toivon jokaisen lukevan tämän ajatuksella, koska kaikille on syntymälahjana annettu siihen tarvittavat välineet. Ehkä tämä herättää pohtimaan, miten ja mihin niitä välineitä kannattaisi jatkossa käyttää.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä