PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Oppositio

Opposition tulisi tukea Hallitusta

Meillä on totuttu siihen, että oppositio kritisoi hallituksen ohjelmaa ja lakiesityksiä, olivat ne millaisia hyvänsä. Oppositio on huolissaan siitä, että hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseksi joudutaan jälleen kiristämään veroja. Hallituksen mielestä huoleen ei ole syytä, verotuksen kipukynnys on vielä kaukana ja meillä on edellytykset jatkaa hyvintointivaltiona.

Mitä on poliittinen rohkeus?

Poliittisen rohkeuden vastakohta on poliittinen populismi.

Poliittiset populistit hakevat vain kansansuosiota, ääniä siis, keinolla millä hyvänsä. Poliittinen populisti hakee tukea   itselleen äänestäjiltä imartelemalla äänestäjää, tukemalla äänestäjän ennakkoluuloja, vastaamalla hänen toiveisiinsa ja keksimällä hänen ongelmiinsa yksinkertaisia vastauksia.

Poliittinen populisti antaa äänestäjälle syntipukin hänen ongelmiinsa, äänestäjän ei enää tarvitse syyttää itseään omista ongelmistaan.

Kokoomuslainen työlista ahkerien ihmisten Suomelle

Kokoomus on oppositiotaipaleensa aikana joutunut uuteen tilanteeseen. Viimeisten vuosikymmenien aikana lähes yhtäjaksoisesti hallituksessa vaikuttanut puolue on nyt uudessa tilanteessa, jossa valtiohoitajaksi profiloitunut Kansallinen Kokoomus on päässyt kirkastamaan linjaansa.

Viisastelua katsomon puolelta

Kyllä se on ehdottomasti niin, että ne parhaat pelaajat löytyvät katsomosta. Sieltä kun voi laukoa melkein mitä vaan ilman vastuuta mistään. Niinpä minäkin ryhdyn tässä hetkeksi viisastelemaan. Ja poistun sitten puun taakse piiloon...sitä ennen avaan näkemyksiäni.

Työttömyys on jo kasvussa, kuuleeko hallitus?

Voitte arvata, ettei jatkuva talouskurin julistaminen ole kovin mieltä ylentävää. Mutta tosiasia on se, että talouspolitiikan taivaalta sataa jo tulta ja rakeita. Tuomiopäivän pasuunoiden soitto vain tuntuu menevän vasemmistohallitukselta täysin ohi.

Hallituksen alkutaival on mennyt populistisista vaalilupauksista peruutellessa, ja hyvä niin. Koska Suomella ei yksinkertaisesti ole varaa vappusatasiin ja pikavippipolitiikkaan.

Kallis kampanja kannustaa ahkeruuteen

Eduskuntavaalit on käyty, hallitus muodostettu ja puolueiden asemat ovat selkiytyneet. Eduskuntaan valitut kansanedustajat ovat käyttäneet rahaa kampanjointiin kovin erilaisia summia, vaihdellen muutamasta satasesta yli satatonnareihin. Tällä kertaa oppositiossa on paljon kampanjakustannusten kärjessä olevia edustajia. Hieman hirtehisesti voisi sanoa, että meillä on yksi kaikkien aikojen arvokkaimmista oppositioista, jollei jopa arvokkain.

Kokoomus vedenjakajalla

Kansallinen Kokoomus on tällä hetkellä vedenjakajalla. Oikeastaan ensimmäistä kertaa puolueen historiassa se on tilanteessa, jossa sen on tehtävä valinta Suomen markkinaoikeiston arvokonservatiivisen ja arvoliberaalin siiven välillä. Miksi? Koska kokoomuksella on ensi kertaa kilpailija talousliberaalien mutta arvokonservatiivisten äänestäjien poliittisessa lokerossa – perussuomalaiset.

Arvio perustuu käytännössä kolmeen komponenttiin:

Kokoomuslainen huomasi ongelman

Kokoomuksen kansanedustaja Janne Heikkinen on huomannut ongelman pienten yritysten saatavien viipymisessä. Asia on ihan relevantti ja se vaatii korjausta. Huomiota herättävää vain on se, että kokoomuksen toimitusministerit eivät ole vielä nostaneet takapuoltaan ministerinpalleilta, kun syytökset pienyrittäjien kohtelusta tulevan hallituksen suuntaan alkavat lentää. Mikä esti ottaa asiaa käsittelyyn Juha Sipilän "hyvän" hallituksen aikana?

Keskusta ja RKP saattavat olla 2020-luvun vaikutusvaltaisimmat puolueet

Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen ilmoitti tiistaina, että maan seuraavat kansankäräjävaalit pidetään noin kuukauden kuluttua, 5. kesäkuuta. Maan poliittinen kulttuuri on mielenkiintoinen, sillä sen puolueet ovat Suomesta poiketen järjestäytyneet kahteen poliittiseen blokkiin, jotka ovat pääpiirteittäin sitoutuneet tukemaan yhteisiä poliittisia tavoitteita.

Helvetti jäätyi: kokoomus teki jotain oikein!

Aamulla se sitten tapahtui: Antti Rinne ilmoitti, että hallitusneuvottelut käydään demareiden, keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n välillä. Kyseessä on vasemmistolaisin hallituskokoonpano aikoihin. Vasemmistolaisempaa hallitusta hakiessa saa palata aikaan, jolloin vasemmistoliitto vielä kulki itäblokilta haiskahtavalla nimellä Suomen Kansan Demokraattinen Liitto.

Uutinen on erinomainen, ja jokaisen kokoomuslaisen tulisi hyppiä riemusta sen kuullessaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä