PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Stora Enso

Enemmän irti metsistä

Metsät ovat Suomelle erittäin tärkeitä, niin talouden, kulttuurin kuin ilmaston ja ympäristönkin näkökulmasta. Metsäteollisuus on yksi Suomen tärkeistä teollisuuden haaroista. Suomalaiset ovat metsäläisiä ja metsillä on tärkeä merkitys sielunmaisemassamme ja elämäntavassamme. Metsät ovat tärkeä hiilinielu ja hiilivarasto ja hillitsevät ilmastonmuutosta. Metsät ovat monien lajien koti ja monimuotoisuuden kehto.

YT-neuvottelut Oulussa

Oulun paperia valmistavalla Stora Enson tehtaalla suunnitellaan linjamuutoksia. Kalevan mukaan yksi paperikone ja arkittamo suljettaisiin ja siiryttäisiin kraftlainerin valmistukseen. Tämä paperin valmistuksesta pakkauskartonkiin siirtyminen on arvioitu johtavan enintään 400 työpaikan vähenemiseen. Päällystetty hiomaparin kysyntä on vähenemään päin ja yt- neuvottelut koskettaa Stora Enson Oulu Oy:n noin 600 henkilöä.

 

----------------------------------

Leipäpussin ikkuna syntyy pian sellusta

Suomalaisen metsäteollisuuden hiipumista on liioiteltu vuosia. Peliteollisuuden kasvun huumassa monelta jää huomaamatta, että perinteisessä metsäteollisuudessa tapahtuu. Sellun keitto maistuu kovin vanhalta eikä tunnu älykkäältä ja tulevaisuuden tuotannolta. Mutta nano- tai mikrokuitusellu herättävät jo kiinnostusta. Prosesseissa puunkuidut rikotaan aina vaan pienempiin ja monikäyttöisempiin osiin.

-Insinööri  ja kemisti pystyvät tekemään mitä vaan, kun joku maksaa, sanoo Jukka Kankkunen Stora Enson Imatran tutkimuslaitoksessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä