PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Tahdon2013

Homoparien oikeudet puhuttavat jälleen

Eduskunta palasi tällä viikolla istuntotauolta. Torstain kyselytunnilla oli jälleen herkku paloja kun oppositio pääsi grillaamaan hallitusta, jonka rivit olivat harvat. Ääneen pääsivätkin ainoastaan Pääministeri Sipilä ja Työministeri Lindström. Kysymyksen Fennovoimasta, työlisyydestä ja maahanmuutosta olisivat varmasti täyttäneet politiikantoimittajien illan. Kuitenkin mielenkiintoisimman debatti käytiin jälleen homoparien oikeudesta sanoa tahdon, kun Aito avioliitto -kansalaisaloite pääsi ensimmäisellä viikolla käsittelyyn.  

Tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat ja assosiaatiotahraus

Uuden Suomen blogien kommenteissa virisi jännittävää. Timo Lehtonen esitti kommentissaan (5.9.2015 12:31) puolustusta siitä että homoseksuaalit eivät saisi mennä naimisiin. Ja kommenteissa hän esitti suoraan että "Laki avioliittolain muuttamisesta johtaa perustuslain vastaiseen lakiin!" Tahdon2013 -kampanjan läpimennyt lainmuutosehdotus jonka eduskunta on säätänyt on siis perustuslain vastainen.

Avioliittolaki - Me tahdomme -kampanja johti yrityksiä harhateille

Tahdon2013-kampanja (toteuttajana Tasa-arvoinen Suomi ry) avasi Me tahdomme -kampanjan verkkosivun 15.11.2014, jossa lueteltiin sellaisten yritysten ja järjestöjen nimiä, jotka sitoutuivat edistämään yhdenvertaisuutta ja osoittivat kannattavansa niin sanottua ”tasa-arvoista avioliittolakia”. Kampanjan tarkoittaman ”tasa-arvoisen avioliittolain” mukaan mm. kaksi miestä keskenään ja kaksi naista keskenään saisi mennä avioliittoon ja saisi aviopuolisoina adoptoida heille vieraan lapsen (vieraslapsiadoptio).

Kuinka käy "aito avioliitto" -aloitteen eduskunnassa?

Tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisestä suivaantuneet aktivistit ovat onnistuneet saamaan tarvittavan määrän nimiä kansalaisaloitteeseen, joka tasa-arvoisen avioliiton kumoamiseen.

Homon ahdistus avioliittolaista

Perjantai oli suuri ilon päivä. Monilla päättyi vuosien odotus, kun yhteiskuntamme otti viimein askeleen kohti tasa-arvoa. Minulle eduskunnan päätös ja koko kampanja oli henkilökohtaisesti erittäin tärkeä: olenhan itsekin homoseksuaali. Koen, että olen nyt tervetulleempi kuin aiemmin – pian en enää ole toisen luokan kansalainen. Siksi onkin hullua, että tunnen osittain myös uudenlaista ahdistusta.

Seuraavaksi kirkko

Kisakatsomomme hurrasi. Kansa tapasi torilla. Tunnelma oli kuin MM-voiton jälkeen: Moni oli ylpeä siitä, että on suomalainen. Tasa-arvo voitti, ja kansalaisaloite uudesta avioliittolaista eteni eduskunnassa. On siis syytä kansanjuhlaan! 

Lakialoite ei ole vielä laki, ja monta mutkaa on yhä matkassa. Tänään kuitenkin tehtiin merkittävä voitto, joka toivottavasti saa jatkua vielä tulevaisuudessakin. 

Tänään juhlitaan demokratiaa

28.11.2014 ei jää suomalaisen poliittisen historiaan aikakirjoihin ainoastaan päivänä, jolloin eduskunta teki ratkaisevan päätöksen mahdollistamalla myös samaa sukupuolta olevien parien oikeuden astua avioliiton satamaan heteroseksuaalisten tovereidensa lailla. Päivä jää historiaan ennen kaikkea kansanvallan juhlapäivänä, ensimmäisen kansalaisaloitteen saadessa eduskunnan siunauksen. Ensimmäistä kertaa tämän instituution historiassa eduskunta ei ylimielisesti kävellyt aloitteen yli, kuten kävi esimerkiksi Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloitteelle.

Tahdon. Keskittyä olennaiseen.

Mittani tasa-arvoisen avioliittolain mediarummutukseen alkaa täyttyä. Kuten olen aiemmin kirjoittanut, koko asiasta on mielestäni turha keskustella. Onneksi viimein tänään lopetetaan jankkaus jolla ei muuteta kenenkään mielipidettä, mutta aiheutetaan harmaita hiuksia kaikille hyvän argumentaation ystäville ja häpäistään suomalainen parlamentarismi. Vihdoin ja viimein äänestetään.

Kun ei ole mihin vedota

Tasa-arvoisesta avioliittolaista äänestetään tänään. Ilmapiiri on kiristynyt äärimmilleen ja keskustelu aiheesta on kiihtynyt liki läimäyttelyn asteelle. Aiheessa on valtavasti tunnetta, sillä kyse on äärettömän henkilökohtaisista ja tärkeistä asioista. Pohjimmiltaan vastakkain ovat eri ihmisten erilaiset todellisuuskäsitykset. Lakia kannattavat haluavat uskoa olevan tasa-arvoon, yhdenvertaisuuteen ja suvaitsevaisuuteen 2010-luvun Suomessa, lakia vastustavat taas elättelevät kuvaa omasta harhaisesta menneisyydenkäsityksestään.

Tahdon.

Helmikuussa 2006 pieni neljätoistavuotias poika kirjoitti rakkausrunon. Hänen sydäntään särki, ja hänestä tuntui, ettei hänelle ollut sopivaa paikkaa maailmassa. Ainoa toimiva tapa purkaa tuntoja oli kirjoittaa tarinoita ja värssyjä. Näin yksinäinen nuorimies kirjoitti näppäimistöllään:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä