PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ulkomaat

Tekeekö Kiinan toiminta meidän ilmastotalkoot turhiksi?

Onko ilmastotalkoissa ylipäätään mitään järkeä, jos Kiina panostaa voimakkaasti ja rahoittaa Afrikan hiilivoimalahankkeita? Afrikassa energiankulutus on räjähtämässä ja Afrikasta on tulossa suuri energiankuluttaja.

Kiinan omat tiukat päästörajat eivät koske Afrikkaan rakennettavia voimaloita. Kiina on esimerkiksi sijoittanut hiilihankkeisiin kuudessa sellaisessa Afrikan maassa, jossa ei ole ollut ennestään hiiliteollisuutta. Kun Kiina toimii näin, niin ei Afrikkaan tulevaa suurta hiilivoimaloiden määrää noin vain vähennetä ja niitä pureta.

Toisenlainen äitienpäivä

Tänään Nicaraguassa vietetään äitienpäivää. Vuosi sitten Managuassa oli jättimäinen mielenosoitus Ortegan hallintoa vastaan. Kun mielenosoitus kulki stadionin ohi, tarkka-ampujat ampuivat sieltä käsin mielenosoittajia kohti. 12 nuorta miestä menehtyi. Samana päivänä koko maassa kuoli 17 nuorta.

Mistä maista uutiset tulevat?

Ohessa CIA:n kartta maailman öljyreserveistä (https://www.visualcapitalist.com/map-countries-most-oil-reserves/).  Näkee, mistä uutiset tulevat.  <!--break-->On tietysti joitakin poikkeuksia kuten Nigeria, joka on -uhm- ollut uutisvarjossa pitkään.  Julkaisen kuvan, koska juuri tämä vuosi on juhlavuosi. Hyvin todennäköisesti kulutamme öljyä enemmän kuin koskaan ennen ja merkittävä psykologinen raja rikkoutuu! Kulutus ylittää ensimmäistä kertaa 100 miljoonaa öljytynnyriä per päivä. 

Nicaraguasta ja Venezuelasta lyhyesti

19.4. 2018 nicaragualaiset ympäri maailmaa heräsivät surullisiin ja järkyttäviin uutisiin, että Daniel Ortegan joukot olivat vastanneet mielenosoituksiin väkivalloin. Useita mielenosoittajia oli haavoittunut ja kuollut. Siitä alkoi Nicaraguan opposition nyt vuoden kestänyt via dolorosa.

Huhtikuun 19.4.2018 tapahtumien jälkeen Nicaraguassa on kuollut satoja ihmisiä ja satoja heistä pysyy yhä vankiloissa, koska he ovat osoittaneet mieltään Ortegan hallintoa vastaan. Samalla moni perhe ei tiedä lastensa kohtaloista. Moni on kadonnut, ja tuhansia nicaragualaisia on paennut ulkomaille.

Nicaragua ei ole vapaa, ja moni suree piispan lähtöä

Pari päivää sitten Nicaraguan piispainkokous piti tiedotustilaisuuden jossa ilmoitettiin, että Nicaraguan arvostetuin piispa Silvio José Báez Ortega on kutsuttu Vatikaaniin. Nicaragualaisyntyinen Báez saapui Nicaraguaan Vatikaanista 10 vuotta sitten Managuan apupiispaksi.

Karismaattinen Báez on noiden kymmenen vuoden aikana kritisoinut asiallisesti ja jämäkästi maan demokratian vajetta ja maan johtajien jumalallista asemaa. Báez ei ole suostunut hiljentymään, vaan hän jatkaa määärätietöisesti kritiikkiään.

Britannian ero EU:sta on todella paha juttu

Jos Britannia menestyykin paremmin ilman EU:ta, niin se kyseenalaistaa koko EU:n olemassaolon. Näin suuren ja merkittävän Eurooppalaisen valtion ero EU:sta on paha tilanne. Tästä syystä media on ollut tulvillaan ikäviä kirjoituksia Britanniasta. Toivon, että Britannia menestyisi paremmin ilman EU:ta ja näin se haastaisi kunnolla EU:n olemassaolon. EU on kääntynyt liikaa sisäänpäin ja näyttäytyy jäsenvaltioiden kansalaisille liian suljettuna päätöksentekojärjestelmänä. EU:n kehitys näyttää pysähtyneeltä. Britannian kansanäänestystä ei hyväksytä.

Venezuelan presidentti Nicolás Maduron jatkokausi alkaa protesteillä

Tänään Venezuelassa Nicolás Maduro vannoo virkavalansa. Kuten edellisessä postauksessa sanoin, 13 Amerikan maan ulkoministeriä kehottavat Maduroa luovuttamaan valtaa Venezuelan aidolle parlamentille. Maduro ei ole suostunut siihen, vaan eilen uhkaili kyseisiä maita kovilla toimenpiteillä. Ecuador on vetänyt suurlähettiläänsä Venezuelasta.

Latinalaisen Amerikan kieroutuneet "demokratiat"

Latinalaisessa Amerikassa on neljä maata, jotka ovat kuin mustia aukkoja demokratian taivaalla. Venezuela, Nicaragua, Kuuba ja Bolivia ovat kuin mustia aukkoja; eivät siksi, että emme tiedä mitä niissä maissa tapahtuu, vaan siksi, että tiedämme niin paljon kielteistä niistä maista. Vika ei ole uutisoinnissa, vaan heissä jotka ovat niitä kielteisiä uutisia aiheuttaneet, eli valtaa pitävissä politiikoissa. Latinalaisessa Amerikassa on myös muita maita, joiden demokratia on heikkoa. Esim. Hondurasissa, Guatemalassa ja jopa Kolumbiassa.

 

Nicaraguan kriisin eri vaiheet

Noin viisi kuukautta sitten kun Amerikan valtioiden ihmisoikeusjärjestön edustajat raportoivat julkisuuteen Nicaraguan kriisista, yksi johtopäätöksistä oli se, että Ortegan hallinnon sorrolla oli ollut siihen asti eri vaiheita.

Nicaraguan ja Keski-Amerikan siirtolaiskriisistä

Nicaraguan ja Kekis-Amerikan siirtolaiskriisille ei näy loppua. Ensin kerron vähän Nicaraguasta. Ortegan hallinto jatkaa laittomia pidätyksiä ja on kieltänyt kaikenlaiset mielenosoitukset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä